Tänään on 22.06.2018, 22:31.

Excel taulukko Forumiin?

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Eki
Jäsen
Viestit: 487
Liittynyt: 19.01.2003, 22:29
Pisteitä: 0
Paikkakunta: JKL

Excel taulukko Forumiin?

Viesti Kirjoittaja Eki »

Neuvokaas kädetöntä, eli miten saisin Excel taulukon suoraan tänne forumiin esimerkiksi tähän kohtaan, ettei tarvitsis aina käsin näpytellä numeroita sun muita? Yritin etsiä hausta, mutten löytänyt siitä juttua. Mä en ymmärrä näitä(kään) asioita sitten yhtään :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Tuohon pitää tehdä jonkinlainen parannus, yksinkertaista neuvoa ei taida olla. Mutta nyt en ala neuvomaan mitään ku teki jo kirjautuminen tiukkaa. ;)

Html-taulukoihin taitaa olla apuvälineitä mutta exceliin ei. Palaan asiaan joko yv:llä tai tähän.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Tähän on varmaankin tulossa jonkinlainen ratkaisu. Eräs yksinkertainen malli on nyt testattavana. Jos muilla on akuuttia tarvetta kyseiselle toiminnolle niin ottakaa yhteyttä vaikka YV:llä. Muutos tulee ratkaisumallissa Excelin puolelle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 17:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

B:llä on varmaan joku hienompi ja kaiken kattava ratkaisu mutta useissa tilanteissa seuraava yksinkertainen malli saattaa toimia:

1.Kopioidaan excelissä solut leikepöydälle
2.Mennää http://www.sb-lines.com/tabler.php sivulle
3.Pastetaan kopioitu data Data kenttää ja vaihdetaan Header is first row asetus päälle
4.Painetaan Table nappia ja kopioidaan table kentässä oleva teksti tänne viestin lähetykseen

<TABLE BORDER="1"><TR><TH>Otsikko1</TH><TH>Otsikko2</TH><TH>Otsikko3
</TH></TR><TR><TD>Arvo1</TD><TD>Arvo2</TD><TD>Arvo3
</TD></TR><TR><TD>Arvo1.1</TD><TD>Arvo2.2</TD><TD>Arvo3.3
</TD></TR><TR><TD>Arvo1.2</TD><TD>Arvo2.3</TD><TD>Arvo3.4
</TD></TR><TR><TD></TD></TR></TABLE>

http://www.bagism.com/tablemaker/ Ajaa periaateessa saman asian ja se sisältää enemmän valinnanvaraa mutta tuon tuottama taulukko pitää vielä putsata turhista rivinvaihdoista esimerkiksi http://www.sb-lines.com/nls.php kautta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut MarkusM, 12.03.2007, 13:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Kyseeseen voisi tulla myös Excelin KETJUTA -funktio. Eli jos data on alueessa A1:B5 niin tehdään soluun C1 kaava

=KETJUTA("<TR><TD>";A1;"<TD>";B1)

ja kopioidaan tuo soluihin C1-C5.

Lopuksi kootaan rimpsu yhdeksi pötköksi kaavalla

=KETJUTA("<TABLE>";C1;C2;C3;C4;C5;"</TABLE>")

ja liitetään solu foorumille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Laitetaanpa tämä jakoon, jos jollakin tarvetta löytyy. Tuossa jonkinlainen pikaohje.

1. Avaa Excel
2. Tyhjällä tai halutulla työkirjalla ollessasi paina Alt + F11 nappuloita avataksesi Excelin Visual Basic "puolen"
3. Valitse valikosta Insert kohta Module ja tyhjä "tekstiruutu" ilmaantuu näytölle
4. Kopioi tiedoston http://www.ylikerroin.com/file/excel2forum2.txt sisältö ruutuun
5. Tämän lisäksi sinun pitää lisätä eräs objekti että voit käyttää leikepöytää eli valikosta Tools kohta References... ja laita rasti kohtaan Microsoft Forms 2.0 Object Library ja Ok
6. Nyt voit laittaa Visual basic "puolen" kiinni ylänurkan rastista
7. Nyt Makroista (Työkalut - Makro - Makrot... eng. Tools - Macro - Macros...) pitäisi löytyä TeeTaulukko-makro

Käyttö:
Tarkoitus on että valitset halutut rivit ja solut maalaamalla ja paukaisemalla kyseistä makroa, data kopioituu leikepöydälle ja voit pasteta sen foorumille.

Voi olla että joudut tilapäisesti lisäämään työkirjaan ohjausobjektin (eli vaikkapa painonapin) saadaksesi tuon tuon Microsoft Forms 2.0 Obj Libin näkyviin valikkoon, mutta kysykää lisää jos ei onnistu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eki
Jäsen
Viestit: 487
Liittynyt: 19.01.2003, 22:29
Pisteitä: 0
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Eki »

Mä olen nyt käyttänyt tuota Berrien ohjetta jonkun aikaa ja minusta se on tosi kätevä ja toimii hyvin. Kiitos vaan Berrielle vielä vaivannäöstä!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ado
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 13.09.2005, 15:58
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ado »

Mä en saa tota Microsoft Forms 2.0 Object Library näkymään... Miten mä saan sen?

EDIT: Onnistuin saamaan sen näkyviin! Kiitos !

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”