Tänään on 25.06.2018, 19:29.

Www-pohjainen tilastosovellus tai vast.

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Www-pohjainen tilastosovellus tai vast.

Viesti Kirjoittaja Neo »

Mietin tuossa eilen ideoita tällaiseen - eli rakentaisin PHP/ASP pohjaisen sovelluksen kaiken maailman tilastopupun analysointiin. Ensimmäisenä tuli mieleen tällainen vertailutilanne; valitsee kaksi joukkuetta ja saa näytölle kätevästi ed.ottelut, kunto jne. Sitten siihen lisäksi vastustajien kunto pelihetkellä, eli kikkare laskisi vastustajan kunnon kun peli on ollut (esim 3away,3home), josta näkisi onko voitto ollut niin sanotusti väljää vai tiukkaa tiimiä vastaan. Tai jotain sinnepäin. Ideana olisi se, että värkkäisin yhden käikäleen joka parsii suoraan tulokset jostain valmiista palvelusta jolloin itse voisi vain kaivaa nenää ja lauleskella. Samallahan siihen toki koodailisi myös automaattisen voimalukulaskurin - eli syöttäisi vain kaavat ja sovellus päräyttää voimaluvut pihalle kun se tietää jokaisen kaudella pelatun pelin lopputuloksen.

Mutta mutta, tulipa mieleeni että onko tällaisessa järkeä? Koska tuollaisia vertailutyökaluja löytyy jo vaikka Veikkauksen sivuilta, tilastojakin on ympäri nettiä. Eli jos on aikaa ja jotain tuollaista jaksaisi vääntää, niin mitä sen kannattaisi suoltaa ulos että siitä olisi jotain hyötyä? Ideoita siis jos keksitte ;) Kyseessä olisi tietenkin ilmainen palvelu koska tarkoitus olisi tehdä siitä täysin automaattinen.

-Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eki
Jäsen
Viestit: 487
Liittynyt: 19.01.2003, 22:29
Pisteitä: 0
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Eki »

Miten monimutkaisen homman sä osaisit Neo rakentaa? Mulla on ollu 'haaveena' saada oma menetelmäni toimimaan automaattisesti ja oma tieto-taito ei siihen riitä alkuunkaan.

Jos vastaat tähän jotain, niin laita tähän tai sitten vaikka privana.

Eki

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


j
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 17.01.2003, 22:07
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja j »

Eki kirjoitti:Miten monimutkaisen homman sä osaisit Neo rakentaa? Mulla on ollu 'haaveena' saada oma menetelmäni toimimaan automaattisesti ja oma tieto-taito ei siihen riitä alkuunkaan.

Jos vastaat tähän jotain, niin laita tähän tai sitten vaikka privana.

Eki
Hyökkäänpä täältä sivustalta mukaan. Voisin itsekin olla mukana kehittelemässä moista systeemiä. Ja osaan tehdä melkeenpä miten monimutkaista systeemiä tahansa tuolla saralla. Ainoastaan työt ja opiskelut verottavat juuri tällä hetkellä melko ison osan ajastani, mutta aina kun löytyy aikaa, niin olen valmis.
Itsekin olen moisia ajatellut vääntää, mutta ei ole koskaan ollut sen vertaa aikaa, että olisi tullut scissattua kunnolla koko homma. Ennen sitä kun ei oikein viitsi alkaa tekemään senttiäkään koodia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eki
Jäsen
Viestit: 487
Liittynyt: 19.01.2003, 22:29
Pisteitä: 0
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Eki »

Mulla on valmiina koko systeemi, mutta lähinnä olisin kiinnostunut kuulemaan kuinka paljon tuollainen projekti tulisi maksamaan. Vaikea tietenkään tarkkaan kenenkään sanoa ennen kuin tietää mitä kaikkea siihen tulisi. Koko systeemi on kuitenkin tällä hetkellä pääosin excelissä ja se pitäisi saada nettiin toimimaan itsenäisesti kaikilla hilppeillä. Sellainen on visio. 8)

Eki

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Tekniseen puoleen sen verran, että lienee parasta toteuttaa touhu Javalla ja hoitaa tietokantapuoli SQL:llä. Ajattelin ensin, että VBScript olisi sopiva, mutt huono selaintuki ja riittämättömät tietokantaominaisuudet (ne tiedot joita minä löysin) kallistavat vaakaa enemmän Javan suuntaan. Oma "tilastopupu" on tehty VB:llä, joten sen siirto VBScriptille olisi ollut helpointa, mutta minkä teet - eikun kahvikuppi kauniiseen käteen...Ja pitäähän systeemin tulevaisuus ottaa myös huomioon tässä tapauksessa - Javalle löytyy tukea vähän joka alustalta ja laitteelta. Toinen hyvä vaihtoehto olisi PHP:n ja SQL.n yhdistelmä - jolla ainakin Tip-Ex pyörii, ruuhka-aikoina antamista virheilmoituksista päätellen. Oma osaaminen rajoittuu tällä hetkellä VB:n (hyvin) ja Javaan (alkeet), mutta jos aika antaa myöten, niin täytyy tehdä vielä pikku testejä molemmilla ratkaisuilla. Hyödyttäähän se loppujen lopuksi opiskelujakin, voisi ajatella...

Mutta ennen järjestelmän mahdollista rakentamista tietää mitä (ja miten) siihen olisi syytä tulla. Esimerkiksi tuo voimalukujen laskenta kai on jokaisen henkilökohtaisista perv...mieltymyksistä kiinni.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Turha kai sitä on tässä vaiheessa keskustella millä sen tekee. Hyvin pitkältihän se on kiinni ympäristöstä eli minne se tulee ja mitä palvelin tukee.

Kyllähän noilla kaikilla (PHP/ASP/Java) se onnistuu eli väline ei ratkaise. Se mikä on tuossa suurin pulma on tekijät, jos hankkeeseen lähtee yksistään Neo tai kuka tahansa, voi hommassa mennä aikaa. Toisaalta jos hommaan lähtee useampi tyyppi, on heidän menemisten yhteensovittaminen aika hankalaa. Homma pitäisi saada kunnolla järjestykseen ja suunniteltua hyvin kuka tekee mitäkin ja selkeät suunnitelmat mitä tehdään (ennenkaikkea). Jos huonosti speksattua systeemiä alkaa tekemään jokainen joutuu tekemään omia purkkavirityksiä systeemiin ja sittenpä ei homma enää samaan kantaan taivu tai kenttiä tulee tauluihin taas miljoonia ja miljoonia.

Oli hieman kärjistettyä, mutta tarkoitus oli herättää ajatuksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”