Tänään on 20.05.2018, 15:08.

Tottin ylistäminen

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Qurppa
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 24.02.2006, 16:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Lahti

Tottin ylistäminen

Viesti Kirjoittaja Qurppa »

Katsoinpa eilen UTV:ltä Italian liigan ottelun Lazio - Roma. Itse ottelu oli suhteellisen hyvää jalkapalloviihdettä, mutta....
Ottelun kuvatuin ja seuratuin ihminen oli vaihtopenkillä jalkavaivaisena istuva Francesco Totti. Miestä kuvattiin lähes jokaisella pelikatkolla. Ymmärrän italialaisten olevan kiinnostuneita miehen kunnosta ensi kesän MM-kisoja ajatellen, mutta en ole ikinä ennen nähnyt pelin ulkopuolisen henkilön saavan noin paljon huomiota osakseen.
Myöskään selostaja Tuomas Virkkunen ei säästellyt ylisanojaan kehuen Tottia heti ottelun alussa maailman parhaaksi pelaajaksi, italialaiseksi ikoniksi ja ties miksi. Suurta riemua yksihenkisessä kotikatsomossani herätti Virkkusen vertaus tilanteessa, jossa Totti istui penkillä pienen ryhmän ympäröimänä: Siinä hän istuu kuin Jumala seurakuntansa keskellä. Ja kautta Teutateksen - siltä se kyllä vähän vaikuttikin, joskin ehkä 'hiukan' liioiteltuna.
Ottelussa ensimmäisen maalin tekijä Taddei otettiin myöhemmin vaihtoon ja mitä mies teki. Brassi meni ja muiskautti heti kentältä päästyään poskisuudelman Tottille ja vielä molemmille poskille.
Toisen maalin tekijä (nimi ei nyt muistu mieleen) tuuletti maaliaan iloisesti ja juoksi sen jälkeen vielä vaihtopenkille ja halasi Tottia. Ja tuossa halauksessa oli jotain, jota en osaa selittää. Ikäänkuin Totti olisi ollut pappi joka siunasi tuoreen maalintekijän.
Ottelun loputtua kuka olikaan kentän juhlituin henkilö, ketä kannettiin kultatuolissa ja kuka sai selkääntaputuksia osaakseen. Kyllä - Francesco Totti. Ja kamerat kuvasivat.
Tiedän etten suomalaisena voi ymmärtää italian jalkapallokulttuuria, mutta voin silti hämmästellä sitä ja sen ilmiöitä.
Lopuksi vielä mainitsen, että Totti on hyvä pelaaja ja toivottavasti paranee kesän kisoihin, mutta mitä tuollainen palvominen tekee ihmiselle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”