Tänään on 28.02.2021, 11:21.

Yleistä turinaa aiheesta kuin aiheesta

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1511
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -162.10 yks.

Palautus%: 96.58%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4738

Pisteitä: 1119

Re: Yleistä turinaa aiheesta kuin aiheesta

Viesti Kirjoittaja fac »

Helsingin Sanomissa tänään mielipidekirjoitus kertoo hyvin Suomen viranomaisten toiminnasta ja röyhkeydestä millä monopolia puolustetaan EU-lainsäädännöstä välittämättä.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007792503.html

Alkoholi­juomien etä­myyntisotkut on selvitettävä

VIIME VIIKOLLA moni saattoi pohtia, elämmekö sittenkin edesmenneen Pahkasika-huumorilehden sivuilla. Keskiviikkona (HS Pääkirjoitus 3.2.) nimittäin kerrottiin, että Euroopan komissio oli aloittanut tutkinnan Suomea vastaan epäillystä unionin oikeuden rikkomisesta. Sunnuntaina (HS 7.2.) saimme lukea, että Suomen viranomaiset olivat puolestaan käynnistäneet rikostutkinnan suomalaistaustaisesta viininviljelijästä. Kumpikin tapaus koskee alkoholijuomien etämyyntiä.

Suomi epäilee viininviljelijän rikkovan alkoholilakia, ja EU-komissio epäilee, että alkoholilaki on unionin oikeuden vastainen. Komissio siis tutkii Suomea, joka tutkii viininviljelijää. Farssi on valmis!

Komission tutkinta ei ole leikin asia, eikä komissio ole liikenteessä hatarin pohjin. Tiedän sen, koska komissio puuttuu asiaan kesällä 2018 tekemäni kantelun johdosta. Kantelukirjelmä on liitteineen toistasataa sivua pitkä.

Eivätkä komission toimet tule Suomen viranomaisille yllätyksenä. Komissio kielsi Suomea rikkomusmenettelyn uhalla säätämästä etämyyntikiellon vuonna 2017. Komissio toisti kantansa syksyllä 2018, mikä veti sosiaali- ja terveys­ministeriön hallitusneuvoksen sanattomaksi (HS 10.10.2018). Tästä huolimatta Valvira on pitänyt ministeriön tuella etämyyntikieltoa voimassa, vaikka jopa perustuslakivaliokunta lausui, että laki ei kiellä etämyyntiä.

Yritin saada tolkkua asiaan Suomen päässä. Toimitin sosiaali- ja terveysministeriöön keväällä 2019 yhteenvedon komissioon tekemäni kantelun oikeudellisista perusteluista, huomauttaen EU-oikeuden vastaisesta alkoholilain tulkinnasta ja varoittaen komission mahdollisista oikeustoimista. Kesällä 2020 toimitin tiedot Valviralle. Mitään ei tapahtunut.

Kehotan vastuuministeriä kiireellisesti selvittämään viranomaisten toimet alkoholijuomien etämyyntisotkussa.

Rikhard Sjöberg

komissioon etämyyntikiellosta kannellut yksityishenkilö, Helsinki

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Vastaa Viestiin