Tänään on 22.09.2020, 16:45.

Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja fac »

Haluaisin kysyä tämän palstan asiantuntijoilta mielipidettä ns. tuularimaiseen sijoitusideaan.

Sijoittajataustaa minulla ei ole ja siksi kyselen ihan tyypillisen suomalaiseen tapaan nöyristellen, valmiiksi hävittynä ja anteeksipyydellen:

Mikä tässä skenaariossa a) voi mennä pieleen b) tulee menemään pieleen :

Tänä kesänä jalkapallon EM-kisat, Copa Americana ja Kesäolympialaiset Tokiossa.

+ Iso osa urheilumaailmaa on hereillä kesä-heinä-elokuussa. Siellä missä on urheilua, siellä on vedonlyöntiä. Siellä missä on vedonlyöntiä, on tuulareita jotka on helppo saada uusiksi asiakkaiksi ja avaamaan pelitili aggressiivisella markkinoinnilla, ilmaiskympeillä ja ilmaisvedoilla.
+ Siellä missä on uusia asiakkaita, siellä on aina joku prosentti asiakkaita joista saadaan koukuttuneita kanta-asiakkaita.
+ Tänä kesänä futiksen EM-kisoissa monta maata mukana + monta pelipaikkakuntaa ---> paljon paljon potentiaalisia uusia asiakkaita.
+ Copa Americana varmistaa vielä sen että yhtiön näkökulmasta rahaa tulee ovista ja ikkunoista kaikkiin vuorokauden aikoihin myös vedonlyönnin puolelta, kun hedelmäpelit ja muut slotsit tietysti jauhaa talolle voittoa muutenkin 24/7.

Viimeistään eurosarjojen loputtua isot markkinointikoneistot polkaistaan käyntiin ja taistelu vedonlyöjien rahoista alkaa.

Veikkaan taas 0-tason asiantuntemuksella, että tässä vaiheessa osakemarkkinat ylikuumentuvat, kun kaikki mattimyöhäiset vilkaisevat urheilukalenteria ja huomaavat: "Vau, tänä kesänä gämblätään poikkeuksellisen paljon, sijoitanpa rahani vedonlyöntiyhtiöön!"

Joten idea olisi sijoittaa muutamia kiloja ns. puolen vuoden kausivetoon. Ostaa nyt ja myydä silloin "ylikuumentumisen aikaan" juuri ennenkuin ensimmäistäkään palloa potkaistaan Euroopan kisoissa tai Copa Americassa jotka molemmat alkavat 12. kesäkuuta.

En tiedä kuinka vedonlyöntiyhtiöiden investoinnit, tulevaisuuden suunnitelmat tai muut pankkilainat menevät, mutta (yet again 0-tason asiantuntemus) voisin kuvitella että he vakuuttelevat tätä samaa stooria kaikille: "Ei huolta, me saamme gaziljoonia uusia asiakkaita näiden kisojen ansiosta ja kesämme on menestyksekkäämpi kuin koskaan ennen, odottakaapa vain kun raportoimme teille hyvät uutiset kisojen jälkeen!"

Riskejä ja miikkoja olen koittanut puntaroida, mutta en osaa sanoa mitkä näistä ovat realistisia ja mitkä vain väkisin keksittyjä.

- Joku iso organisaatio/valtio/hessu toteaa että "Vedonlyönti on paisunut liian suureksi ja sen täytyy loppua." Se voi olla Euroopan Unioni, Paavi, UEFA, Brasilia tai vaikka Kansainvälinen Olympiakomitea.
- Riippuen tämän toteajan arvovallasta, paikasta nyky-yhteiskunnassa ja yleisöstä kelle se viesti sanotaan se voi romauttaa markkinat tai lyödä isoa kelkkamäkeä alaspäin kurssissa.
- Joku helvetin iso skandaali - tyyliin "Tuoreimman tutkimuksen mukaan joka toinen ammattilaisurheilija tekee sitä mitä aasialainen vedonlyöntisugardaddy käskee" tai joku muu uutinen mikä palauttaa vedonlyönnin kaikkialla maailmassa epämääräiseksi rikollisten puuhasteluksi.

Muutenhan tämä on meille tuulareille selvä can't miss, right? -kohde, kun luulemme tietävämme että ensi kesänä vedonlyöntiala kuumenee ja alan kokeneimmat toimijat tietävät kuinka se raha saadaan ohjattua kotiin.

Nordnetistä löytyy tänään 8.1.2020 hinnoilla esimerkiksi

Kindred (Unibet) 56.34 SEK
Betsson AB (Nordicbet, Betsafe, Betsson) 42.90 SEK

Unibetiin oon törmännyt maailmalla kulkiessa todella monessa maanosassa ja maassa, mutta varmaan tätä "koko maailma petsaa" ajatusta seuratessa olisi viisainta valita joku brittibookkeri, esim bet365 tai WilliamHill ? Vai rohkeasti vain sijoittamaan 1x2betiin, kun tiedämme että sieltä talosta ei raha ainakaan pelaajille karkaa?

Mikäli keskustelua syntyy niin heitelkäähän noita väliaikatietoja myöskin vastauksiinne tai minikommentteihin mukaan, niin saadaan puolen vuoden päästä katsoa mite meni

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


JMT
Avatar
Jäsen
Viestit: 1104
Liittynyt: 11.03.2017, 16:12

Tuotto: +302.58 yks.

Palautus%: 111.70%

Panosten ka: 1.83 yks.

Vetoja: 1416

Pisteitä: 3657

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja JMT »

Sen verran kiinnostuin, että hetken tutkailin asiaa :peukku: Molemmat näkyy olevan viiden vuoden pohjissa, vaikka perustunnusluvut näkyy olevan kunnossa, rahaa jää viivan alle joka vuosi ja osinkoakin tippuu mukavasti. Olisiko tämä kuitenkin pitkän salkun tavaraa, ennemmin kuin puolen vuoden gamblaus-lappu? Vedonlyönnissä marginaalit nyt eivät välittäjällekään ole paskanhäävit, ja juuri tälläiset arvokisavuodet tarkoittaa isoja markkinointisummia ja asiakashankintakuluja (boonukset). 2016 käytiin molemmissa puljuissa osakkeiden arvoissa vuoden pohjilla juuri keskellä kesää, joskin Betssonilla määritettiin tuohon aikaan johtajien tulevien optioden hintaa, josta syystä moni kyseenalaisti silloisen tulosvaroituksen, ja siitä seuranneen ison laskun.

Itsellä oli vedonlyöntiyhtiöt tähän asti korkkaamatta, mutta nappasin varovaisesti 200kpl kindrediä @56,22SEK

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Keijo98
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 26.02.2018, 21:17
Pisteitä: 145

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja Keijo98 »

Oman salkun suurin omistus on Aspire Global, jonka suurin bisnes (muistaakseni joku 80% liikevaihdosta) on kauppata alustaa muille vedonlyönti firmoille. Tehnee tänä vuonna tulosta jonkun 4 sek ja kasvaa n. 30% vuodessa ja maksaa 27 sek. Miksi näin halpa... hintaa painaa poliittiset riskit regulaatiosta ja Israelin veromätkyt. Ruotsissa Aspirella on ollut haasteita, mutta Ruotsi vissiin joku 1% liikevaihdosta, mutta ruotsalaiset sijoittajat ovat mielestäni pulkuhinnoittelun taustalla. Aspire toimii monessa maassa ja usealla mantereella, joten itse en usko laajamittaiseen regulaatioon, vaikka joitain haasteita ja hidasteita toki saattaa tulla. Toimari on aikaan saava tyyppi ja omistaa reilusti osakkeita eli sitoutus on kunnossa. Tätä on tullut syliin melko reippaasti aivan viime päivinäkin, mutta kai tässä potentiaalia on enemmän ylös kuin alas 🤗

Tämä ei ole sijoitussuositus, vaan jokaisen tulee itse syventyä sijoituskohteeseen ja riskeihin

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.01.2020 20:19 <Keijo98> Sijoitustiedon ketjusta löytyy hyvää tietoa ja analyysiä tästä...


alejandro
Avatar
Jäsen
Viestit: 246
Liittynyt: 16.02.2011, 18:31

Tuotto: -3.18 yks.

Palautus%: 99.26%

Panosten ka: 1.03 yks.

Vetoja: 416

Pisteitä: 197
Paikkakunta: Harjaamo

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja alejandro »

Kyllähän tässä ideaa on sikälikin että on hyvä sijoittaa yhtiöihin jotka tuntee :roll:, tosin vaihtoehdot ovat aika rajatut kun kuitenkin monet kiinnostavat yhtiöt kuten vaikka Bet365, Betway, Pinnacle, Coolbet, Matchbook, eivät ole pörssissä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.01.2020 21:19 <MacGyver> https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5dd ... 6c28946888

09.01.2020 21:20 <MacGyver> https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5dd ... 6c28946888

09.01.2020 21:57 <alejandro> Hyvä juttu :D Bet365 käyttöliittymä parhaimpia, varmasti yksi syy menestykseen


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja fac »

Kiitoksia vastauksista!

Sijoitustietoa ja Pyysingin mainioita kirjoituksia on kyllä luettu ja ymmärretty se tosiasia että ammattilaiset ei suunnittele sijoitus-strategioitaan puolen vuoden päähän vaan vuosikausien päähän.

Pelialalla tietysti lainsäädäntö on erittäin olennainen ja iso asia - sen vuoksi uskon (huom. se 0-tason tietämys) että lobbarit saavat kyllä pidettyä tämän puoli vuotta kuumimmatkin populistit (Brasilian Bolsonaro ja 200 miljoonainen futishullu kansa esimerkiksi) ja poliitikot aisoissa ettei kukaan mene tekemään mitään typerää - kuten kieltämään tai lisensoimaan tai hämmentämään vedonlyöntialaa juuri tässä vaiheessa.

Kisojen jälkeen syksyn hämärissä taas uhkakuvia voi tulla ja maalailla jos vaikka maan x sosiaaliviranomaisilta tulee viestiä että perheelliset gämblää leipärahat meneen ja mätkii muijaa turpaan vitutuksissaan ja ne luvatut verotulotkin valuu vielä Curacaolle eikä meidän hyvinvointiimme... Nomutta, kauhuelokuvan juoniahan voi aina keksiä mistä tahansa :evil:

- - -

Tuosta Kindredistä (Unibetistä) kiinnostuin senkin vuoksi kun hoitivat mielestäni todella hienosti Teemu Pukki Valioliigassa & Huuhkajat kisoihin hypetyksen Suomessa.

Omassa tuttavapiirissä + urheilujuottoloiden kusilaareillakin tuntui olevan suurena puheenaiheena 50.00 kertoimet Liechtenstein & Bosnia&Herzegovinaan ja monet tyttöystävät, työpaikan esimiehet ja muut vedonlyönnistä kiinnostumattomat henkilöt availi tilejä ihan oma-aloitteisesti tässä hurmoksessa mukana.

On tietysti vaarallista olettaa että kampanja olisi ollut yhtiön kannalta onnistunut tai sama toimisi EM-kisoissa Azerbaidzanissa tai Budapestissä, saati sitten Etelä-Amerikassa, mutta ainakin markkinointikoneiston voimaan uskon tämän kesän lähestyessä.

Tähän kun lisätään vielä näitä "vedonlyöntiuutisia" : "Löisitkö vetoa siitä että VAR vie Teemu Pukilta maalin kisoissa?" "Nyt voit päästä katsomaan Vladimir Putinin aitioon Venäjä - Suomi pelin!" niin uskon että vanhat ja kokeneet vedonlyöntiyhtiöt ovat vahvoilla.

Käsittääkseni rahapeliyhtiöt mittaavat tarkasti mm. aktiivisten tilien/pelaajien määrää, joiden perusteella sijoittajia/isoa rahaa houkutellaan wagoniin mukaan, joten senkin vuoksi bonuksilla, kampanjoilla ja hypellä on suuri merkitys vaikka niillä pelitileillä pyörisi vain se 1€ 1€ limiteillä vedonlyönnin puolella, eikö vain?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


myyrä12
Jäsen
Viestit: 52
Liittynyt: 01.10.2012, 22:40

Tuotto: -3.45 yks.

Palautus%: 97.85%

Panosten ka: 2.17 yks.

Vetoja: 74

Pisteitä: 37

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja myyrä12 »

Tää on erittäin mielenkiintoinen aihe. Regulaatio tosiaan lienee se suurin syy siihen että ainakin b2c putiikit on lasketellu viime ajat. Toiseen suuntaan voisi toimia sitten jenkkien pelikentän avautuminen state by state. Tältä pohjalta ite oon ostellut William Hilliä ja 888, jotka on kait ihan hyvissä asemissa rapakon takana vaikka suurin markkina UK onkin tällä hetkellä melkonen miinakenttä.

WillHillin osalta jossain vaiheessa puhuttiin myös, että Caesars olis ostamassa. Niin tai näin, tällaset pajat saattais olla kiinnostavia ostettavia jenkkijäteille jossain kohtaa jos/kun konsolidaatio kiihtyy.

b2b puolen listatuista lafkoista olis kiva kuulla lisää, Aspire aiemmin jo mainittiinkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


myyrä12
Jäsen
Viestit: 52
Liittynyt: 01.10.2012, 22:40

Tuotto: -3.45 yks.

Palautus%: 97.85%

Panosten ka: 2.17 yks.

Vetoja: 74

Pisteitä: 37

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja myyrä12 »

Kindred jatkoi alan surkeilua ilmoittamalla paljon odotuksia heikommasta Q4-tuloksesta tänään. Pörssi palkitsi ilmoituksen liki parinkymmenen prosentin laskulla. Vanavedessä kaikki muutkin alan lafkat laskettelivat reilusti.

Isoin markkina Ruotsi on kaiken reguloinnin keskellä melkoinen arvoitus, mutta eiköhän tästäkin kuivin jaloin selvitä. Tuskin jengi pelaamista lopettaa. Toisaalta jenkit ovat todennäköisesti tulevan kasvun veturi, mutta se piirakka on vielä täysin auki.

En ite omista, mutta jos näillä tasoilla ollaan vielä keväällä niin vakavaraista ja hyvää osinkoa maksavaa firmaa ostan varmasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja fac »

Siltä näyttää jep. Tilanteet:

Kindred 45.70 SEK
Betsson 42.74 SEK
myyrä12 kirjoitti:
14.01.2020, 18:24

Isoin markkina Ruotsi on kaiken reguloinnin keskellä melkoinen arvoitus, mutta eiköhän tästäkin kuivin jaloin selvitä. Tuskin jengi pelaamista lopettaa. Toisaalta jenkit ovat todennäköisesti tulevan kasvun veturi, mutta se piirakka on vielä täysin auki.
Tämä ketju varmaan yksi paikka myös keskustella tästä - eli mikäs siellä suuressa moraalinvartijamaassa on tällä hetkellä tilanne?

Vaalikampanjat kun on avattu jo ohjusiskuilla niin eiköhän se luonnollinen keskustelun kulku ole siirtyä pian laskemaan kannabisdollareita ja sitten kysyä mites se vedonlyöntiala ...?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 592
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1356

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja skasi »

fac kirjoitti:
15.01.2020, 07:03
Siltä näyttää jep. Tilanteet:

Kindred 45.70 SEK
Betsson 42.74 SEK
myyrä12 kirjoitti:
14.01.2020, 18:24

Isoin markkina Ruotsi on kaiken reguloinnin keskellä melkoinen arvoitus, mutta eiköhän tästäkin kuivin jaloin selvitä. Tuskin jengi pelaamista lopettaa. Toisaalta jenkit ovat todennäköisesti tulevan kasvun veturi, mutta se piirakka on vielä täysin auki.
Tämä ketju varmaan yksi paikka myös keskustella tästä - eli mikäs siellä suuressa moraalinvartijamaassa on tällä hetkellä tilanne?

Vaalikampanjat kun on avattu jo ohjusiskuilla niin eiköhän se luonnollinen keskustelun kulku ole siirtyä pian laskemaan kannabisdollareita ja sitten kysyä mites se vedonlyöntiala ...?
https://www.google.com/amp/s/www.forbes ... macau/amp/

Las Vegasin massipäällikkö Sheldon Adelson pitää vielä nauhoja käsissään vaikka ikää on jo 86 vuotta. Adelson on tukenut republikaaneja pitkän aikaa ja varmasti vastustaa kaikkea online pelaamista.

Aika jättää joskus noista dinosauruksista ja online pelikentän asiakkaista tullaan kilpailemaan kovasti.
Täältä näkemystä aiheeseen: https://www.reuters.com/article/us-star ... SKBN1WH0H1

Bet365 ja Pinnacle molemmilla on tuote kunnossa, mutta raaskivatko he lähteä kilpajuoksemaan uusista asiakkaista? En oikein tiedä. Jos lähtevät niin todennäköisesti samantyyppiset asiakaskunnat hakusessa kuin nytkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

01.02.2020 23:57 <alejandro> Miksi eivät raaskisi? Kaikkihan jenkkilään havajaa kun aukeaa


skasi
Jäsen
Viestit: 592
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1356

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja skasi »

01.02.2020 23:57 <alejandro> Miksi eivät raaskisi? Kaikkihan jenkkilään havajaa kun aukeaa

Jos ei ole luottoa jenkkeihin? Pinny lähti vapaaehtoisesti jenkkien markkinoilta tammikuussa 2007.

Vaikuttaa siltä, että jos menestyt liikaa paikallisten kustannuksella, niin keinot kyllä keksitään millä varat saadaan takavarikkoon.

Siksi kannattaa olla kuin Sheldon, ja lahjoa vuosikymmeniä eri tahoja jotta saat pitää hillotolppaasi aavikolla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja fac »

Viime aikoina on kuulunut hyviä uutisia ja tilanteet näyttävät juuri nyt tältä:

Kindred: 57.54 SEK

Betsson: 58.05 SEK

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Iiponen
Jäsen
Viestit: 32
Liittynyt: 11.02.2020, 13:49
Pisteitä: 30

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja Iiponen »

Rahapeliyhtiöihin sijoittaminen on mielenkiintoinen juttu ja meilläkin ollaan tutkittu sijoittamista niihin (https://borsdata.se/netent/nyckeltal). Monet yritykset pärjäävät hyvin, kuten NetEnt, Betsson, Aspire Global. Gaming Innovation Group myytiin hiljattain, koska sillä oli jäätävä määrä velkaa. Yksittäisillä yrityksillä voi siis mennä joko markkinoiden keskiarvoa huonommin tai paremmin, mutta yleisesti ottaen aika tasaista positiivista nousua havaittavissa. En usko itse, että vuoden 2020 EURO aiheuttaa spaikkia sijoittamiseen, vaikka vedonlyönnissä yleisesti ottaen kyllä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Sijoittaminen rahapeliyhtiöihin

Viesti Kirjoittaja fac »

fac kirjoitti:
08.01.2020, 19:13

Nordnetistä löytyy tänään 8.1.2020 hinnoilla esimerkiksi

Kindred (Unibet) 56.34 SEK
Betsson AB (Nordicbet, Betsafe, Betsson) 42.90 SEK
Puoli vuotta on kulunut

Kindred: 55.72 SEK
Betsson 68.70 SEK

Kuten muutkin jo todenneet niin eipä arvokisoilla ole mitään merkitystä näiden yhtiöiden pisneksiin. Sijoittajaforumia vaan tutkimaan ja lisää oppia, mutta mukavaa ettei tämä "vihje" ihan penkin alle mennyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Vastaa Viestiin