Tänään on 11.08.2020, 09:31.

Afin DFS-opas

Vastaa Viestiin
Afinogenov
Avatar
Jäsen
Viestit: 517
Liittynyt: 08.06.2014, 13:53

Tuotto: +232.87 yks.

Palautus%: 106.28%

Panosten ka: 5.89 yks.

Vetoja: 629

Pisteitä: 2339

Afin DFS-opas

Viesti Kirjoittaja Afinogenov »

Ei meinaa vihjeet osua millään, ei edes mitään muistikuvaa millon viimeksi osunut. Ajattelin kirjoittaa nyt pientä Daily Fantasy analyysiä kun näitä ei ole muistaakseni keneltäkään jääkiekon DFS-tosipelaajalta Suomeksi tullut. Tässä siis minun pieni oppaani Daily fantasyn maailmaan. Omat tilastot näytävät jääkiekon osalta 2300 turnausta ja palautusprosentti ilman rakeback etuja noin 110,5%. Pelivaihto euroissa kuitenkin vielä pieni ja ihan yksinkertaisesti siitä syystä kun varsinkaan omiin vahvoihin sarjoihin (KHL) rahaa ei saa pelaajien pienestä määrästä johtuen kunnolla sisään. Käytännössä tulos on siten tehty liigasta ja NHL:stä – sarjoista, joista tunnen noin puolet joukkueista nimeltä. Valtavaa tietämystasoa sarjasta ei siis ainakaan toistaiseksi fanteamissa tarvita voittavaan pelaamiseen. Kuitenkin lajin seuraaminen ja tietotaito on hyvä lähtökohta ja siitä on varmasti hyötyä. Olen jalkapalloakin pari turnausta kokeillut, mutta meriitit sen suhteen jäivät laihoiksi (-320€ & -90% ROI), huolimatta turnausten yli 100%:sta matemaattisesta palautuksesta, johtuen suurista takuupoteista. Siksi kohdistankin tämän kirjoituksen lähinnä kiekkoon ja jätän esim. Ugadan harteille jalkapallon salaisuudet.

Seuraavassa kolme kannattavaa strategiaa, joiden perusidean pohjalta joukkueita voi lähteä kokoamaan.

1.) Pelaajan pisteodotusarvon ja hinnan vertailu. Tämä monille tulee myös ensimmäisenä mieleen. Etsi eri joukkueista pelaajia, jotka ovat alihinnoiteltuja ja kokoa tällaisista pelaajista joukkueesi. Tätä strategiaa laajalti käyttää muun muassa jääkiekon tämänhetkinen tilastoykkönen, joten valueta tilastonikkarille tai laajan sarjatietämyksen omaavalle henkilölle varmasti löytyy. Yksittäiseen peliin suurempaan rooliin nostetut pelaajat ovat usein loistavia hakuja tälla tavalla kootussa joukkueessa.

2.) Toinen strategia on luottaa joukkueesi pelaajien väliseen korrelaatioon pisteidenteon osalta, jota käytän paljolti itse. Ota siis joukkueesi esim. Yv-pakkipari ja hyökkäyskaksikko, tai jopa kolmikko. Tässä strategiassa kannattaa jo hieman keskittyä muiden pelaajien joukkueisiin. Mikäli on odotettavissa että jokin hyökkäysketju tai jalkapallon puolustuslinja on usealla joukkueella, voit mahdollisesti lähteä kokeilemaan yllättävämmällä vaihtoehdolla, erityisesti jos kyseessä on suuren joukkuemäärän turnaus.

3.) Kolmas vaihtoehto on selkeästi erilaisten joukkueiden kokoaminen. Tällöin älä keskity todennäköisesti laajasti otettuihin herkullisiin alihintaisiin pelaajiin, vaan tee erilaisia ja yllättäviä joukkueita. Rakenna ne pelaajista, joita harvalla on, ja siten varaa itsellesi hyvä todennäköisyys isoille poteille mikäli mainstream -pelaajat epäonnistuvat. Tätä strategiaa käyttää esimerkiksi nimimerkki woohoomadness, jolla on myös erittäin vahva plusmerkkinen tulos isoista turnauksista.

Tässä varsinkin uusille pelaajille vinkkejä mitä mahdollisia tapoja on olemassa, ja ehkä näistä saat jotain ideaa DFS-pelaamiseen. Voit luonnollisesti myös yhdistää ylläolevia strategioita, tai sitten luoda täysin oman uudenlaisen metodin. Huomaa myös, että Fanteamissa on usein matemaattista etua tarjolla turnauksissa, joissa on vähemmän osallistujia kuin takuupottia. Älä kuitenkaan edes silloin kokoa joukkueitasi vaihtopelaajista jalkapallossa kuten allekirjoittanut. :)

Ja vielä loppuun todettakoon, että en kirjoita tätä viestiä maksua vastaan vaan puhtaasta halusta saada Daily Fantasy –markkina Euroopassa kasvuun ja siten mahdollistaa myös isomman rahan pelaaminen tässä pelimuodossa.
Pahoittelut hutivihjeistä ja pelionnea kevääseen kaikille sekä Fanteamin, että vetojen osalta!

Mango123
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 16.04.2016, 21:48
Pisteitä: 0

Re: Afin DFS-opas

Viesti Kirjoittaja Mango123 »

Kiitos hyvästä kirjoituksestasi! Toivottavasti näitä tulee vielä lisää!
Viimeksi muokannut Mango123, 13.02.2017, 18:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Afinogenov
Avatar
Jäsen
Viestit: 517
Liittynyt: 08.06.2014, 13:53

Tuotto: +232.87 yks.

Palautus%: 106.28%

Panosten ka: 5.89 yks.

Vetoja: 629

Pisteitä: 2339

Re: Afin DFS-opas

Viesti Kirjoittaja Afinogenov »

Mango123 kirjoitti:Kiitos hyvästä kirjoituksestasi! Sopiiko kysyä miten olet tehnyt analyysiä eri nimimerkkien voittomääristä?
Vastailin sulle privaan tästä :peukku:

FanTeam
Avatar
Jäsen
Viestit: 341
Liittynyt: 19.08.2015, 09:15
Pisteitä: 2
Paikkakunta: FanTeam.com
Viesti:

Re: Afin DFS-opas

Viesti Kirjoittaja FanTeam »

Valtavaa tietämystasoa sarjasta ei siis ainakaan toistaiseksi fanteamissa tarvita voittavaan pelaamiseen.
Tätä täytyy vielä alleviivata. Moni fiksu pelaaja saattaa tilin avattuaan luovuttaa nopeasti, jos pari ensimmäistä turnausta ei tuo voittoja. Ja kuvitella, että turnauksia dominoivat S.Sukkelat ja muut "lajiniilot", joilla on hillitön tietopankki pelaajista ja katsovat kaikki matsit jne. Näin ei todellakaan ole. Lisäksi Valioliigan ja CL:n isot pääturnaukset ovat tasoltaan varmasti erilaisia kuin KHL tai vaikkapa La Liga, tai kotoisen Liigan 3€ kisailu.

Ainakin futiksen puolella voi yleisenä neuvona antaa sen, että älkää yrittäkö olla liian ovelia. DFS-keskustelua ei juuri missään ole, mutta FPL-debaatin perusteella Alexis Sanchez ja Gylfi Sigurdsson sekä Swansea ylipäätään oli mainittu viime viikolla about jokaisessa ennakossa. Nyt jos katsoo Valioliigaan 3000€ turnauksen kärkijoukkueita, niin jokaisella on Sanchez ja max määrä Swansean pelaajia. Sanchez oli lisäksi niin kansan suosittu valinta kapteeniksi kuin voi olla, ja se on myös kaikilla turnauksen kärkijoukkueilla kapteenina. Tämä sama ilmiö toistuu usein, eikä isoja valioliigaturnauksia juuri voiteta millään ihmeellisillä pelaajahauilla, joita kukaan muu ei löytänyt.

Puolet joukkueesta on usein samoja suosikkea kuin muillakin, ja sitten avain on löytää ne nollapelit ja ottaa max hyöty irti. Jos haluat voittaa turnauksia, niin ota puolustus/maalivahti 2-3 joukkueesta. Ripottelemalla puolustukseen pelaajia sieltä täältä on usein aivan liian varovainen taktiikka. Et saa koskaan nollapelejä kaikille, ja päädyt koko ajan aivan liian kaus kärjestä. Käytännössä, jos haluat olla top 5:ssä Valioliigan 3000e turnauksessa tarvitset kaikille puolustaville palaajille nollapelin. Eikä tämä ole mikään mahdoton temppu, jos sinulla on koko puolustus vain kahdesta joukkueesta. Tässä taktiikassa on tietysti riskinä se, että puolustuksen epäonnistuessa koko joukkue epäonnistuu. Mutta varman päälle pelaamalla et myöskään pääse isoille rahoille.

Fantasyn ideana ei ole siis katsoa mikä ovat ns. popular pick -pelaajat, ja sitten valita jotain muuta. Moni fiksu betsari tai tietäjä joka kokeilee fantasya, aloittaa usein tähän tyyliin. Ja yrittää olla turhan fiksu ohittaen kaikki suosikkinimet, ja sitten päätyy jatkuvasti rahojen ulkopuolelle. Fantasyssa voi olla myös fiksua valita joku pelaaja siksi, koska se on muillakin valittuna. Eli pelaamiseen tarvitaan vähän pelisilmää.
Viimeksi muokannut FanTeam, 14.02.2017, 19:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos sinulla ei ole vielä FanTeam-tiliä, niin avaa se tästä linkistä ja lunasta 200% talletusbonus!

Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 895
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1581

Re: Afin DFS-opas

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Ylikerroin.com päätti palkita käyttäjän Afinogenov 20€ lahjakortilla hienon DFS-oppaan tiimoilta.

Kiitokset vielä kerran monelle hyödyllisestä tekstistä. Pyrimme myös jatkossa palkitsemaan aktiivisemmin foorumin parhaita viestejä, joista katsomme olevan hyötyä monelle sivuston käyttäjälle.

Vastaa Viestiin