Tänään on 15.07.2020, 15:02.

NHL-joukkueet

Keskustelua rennolla tai hieman vakavammallakin otteella urheilusarjoista, otteluista, pelaajista ja mistä tahansa urheiluun liittyvästä. Ei kuitenkaan vihjeitä eikä vetoihin liittyviä live-keskusteluja, osumien tuulettelua eikä muuta sellaista.
Vastaa Viestiin
pikkupikkuliikeri
Avatar
Jäsen
Viestit: 706
Liittynyt: 08.04.2007, 23:28

Tuotto: -15.66 yks.

Palautus%: 93.53%

Panosten ka: 2.42 yks.

Vetoja: 100

Pisteitä: 283
Paikkakunta: Kullaanvuoren hiidenkirnu

NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja pikkupikkuliikeri »

Tänne voitaisiin luoda ketju jossa käsitellään joukkueita. Tai nythän mä sen loin. Selvintä olisi tietty luoda joka joukkueelle oma ketju. Jokainen voi kirjoittaa mietteitään joukkueista, miksi ne on hyviä tai huonoja, mihin suuntaan ne ovat menossa ja ovatko ne yli- vai aliarvostettuja.

Voin avata keskustelun:

Winnipeg on paska. Philadelphia on paska, Neuvirth kylläkin loistava. Columbus on hyvä, vaikka joku saattaa vielä luulla että se on huono. Colorado on tulossa, tai sitten ei. Ducks ei jaksa puolustaa, ei kovin hyvä siis. Vieraissa saattavat pelata hieman tarkempaa kiekkoa, kun ei voi niin surffata, eli Ducksia vierahissa lapulle.

Toivoisin toki hieman parempia huomioita. Tästä tulisi sitten sellainen tietokanta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 559
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1304

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja skasi »

Spämmätään tänne liikerin tietokanta -ketjuun ja jätetään minikommentit rauhaan : )

Elikä, oma kompetenssi ei riitä millään neuvomaan teitä tilastonikkareita. Mutta koitan kuitenkin kontribuoida edes jotain foorumille.. Vapaamuotoinen keskustelu urheilusta lienee sopiva alue.

Oon lukenut Jenkkilä osiota aktiivisesti jo kolmatta kautta, ja sitä kautta muodostanut oman käsitykseni Mannyn ja J-Madin koneista ja niiden koneiden arvioista. Hyvin samanlaisia arvioitahan sieltä tulee, molempien koneet siis timanttisessa kunnossa!
RightinHendrixin kone myös kunnossa, ja kaikki kolme pitää Nashvilleä aivan kärkijoukkueena liigassa.

Sopimatontahan tässä tilanteessa olisi kaltaiseni mutuilijan kyseenalaistaa Nashvillen hyvyys, joten pakko hakea hieman tukea lunatukselta.
lunatus vinkkikunkku blogissaan kirjoitti:taas näyttäis nashville hienolta malleissa. mutta miten pitkään voi selittyä otteet huonolla tuurilla? kuten oon sanonu, en pahemmin kattele standingsseja vaan ajelen vaan omia malleja. noh tänä aamuna katoin standingsit ja olin kyllä hämmästyny että nashville on arizonan takana kun molemmilla 45 peliä pelattuna!
Viimeaikoina on tullut katsottua useampia Nashvillen pelejä ja katsoessa pitänyt mielessä kysymykset; Onko NSH liigan kärkijoukkue? Miksi se on sarjataulukossa niin alhaalla? Ja miten pitkään otteet voi selittyä huonolla tuurilla?
Vaativan ajatustyön (vitsivitsi, kunhan arvailen) jälkeen esitän väittämän, että Nashville on teidän koneiden lempilapsi! Saa enemmän kuin ansaitsee.

<RightinHendrix> NSH on kellottanut tod. hyviä lukemia maalipaikkojen suhteen

Tätä väittämää en kyseenalaista alkuunkaan. Katsomistani peleistä on painunut mieleeni kasa tilanteita, missä vastustajan ylin hyökkääjä kuskaa kiekkoa hyvin ryhmittynyttä Nashville puolustusta vastaan, ja menettää kiekon hyökkäys sinisen tuntumassa, siitä NSH pakit levittävät kiekon nopeasti laitaan, jolloin on Nashvillen vuoro hyökätä hyvin/suht hyvin ryhmittynyttä puolustusta vastaan. Hyökkäysten kaava toistaa itseään: Laidasta poljetaan täysiä, saadaan aikaan veto pienestä kulmasta, joka ei uppoa ~koskaan. Ja siitä hyökkäyspään aloitus. Jos vetoa ei saada aikaan, päädytään pyörimään kulmiin, ja tuhlaamaan sinne energiaa. Usein kulmissa pyörimisellä tavoitellaan, että vastustaja vetäytyisi alemmas, saataisiin pudotus pakeille, ja sieltä toimituksia maalille. Mutta tuntuu siltä, että vastustajat ovat scoutanneet tämän taktiikan. NSH pakeilla ei löydy tilaa ja aikaa vaikka kiekon saisivatkin kulmasta. Hyökkääjät orjallisesti pyrkivät noudattamaan tätä taktiikkaa, että pelataan kiekko viivaan, vaikka kannattaisi kokeilla jotain omaperäisempää ratkaisua.

Nashville myös pyrkii usein prässäämään agressiivisesti, ja tässä se kompastuskivi tuleekin. NSH hyökkääjät tuhlaavat tuhottomasti energiaa, vastustajan pysyessä suht passiivisena omassa puolustus formissaan. Näistä Nashvilleä rokotetaan. Voitetaan 5 suht merkityksetöntä 1v1 kamppailua. Mutta hävitään se tärkeä, jonka jälkeen vastustajien tuoreemmat jalat polkevat YV- hyökkäyksiin => Rinteen Pekka ylihyökkää ja kiekko on verkossa. Tämä turhauttaa pelaajia. Duunia on tehty, tulosta ei synny, ja sitten vituttaa. Joskus se purkautuu, mutta yleensä tunteet pysyvät hyvin hallinnassa. pl. James Neal.
Hyvin mielelläni näkisin tilastoja ylivoimahyökkäyksistä puolesta/vastaan. Mutu sanoo että Nashville ei juurikaan näistä pääse nauttimaan, mutta sen vastustajat kylläkin.

Summasummarum: Nashvillen pelitapa on kuin luotu näyttämään hyvältä teidän malleissanne. Tulostaululle se ei kuitenkaan ole realisoitunut niin usein. Onko kyse vain huonosta tuurista, ja loppukaudesta lunastellaan kunnolla NSH ylikertoimilla? Vaiko olisiko syytä analyysiriskin takia leikata panoksia hieman (kuten Tenkrat teki Chicagoa vastaan)? Sana on vapaa jos siltä tuntuu..

Tällä keskustelufoorumilla on niin vähän keskustelua pelikohteista, että tällainenkin suht turha ja vaikeaselkoinen kirjoituskin varmaan mahtuu joukkoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


travolta
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 14.01.2005, 18:19
Pisteitä: 39

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja travolta »

Koitetaanpas tuoda omaa kontribuutiotakin hiukan foorumille, kun tulee paljon peesailtua muiden kovalla vaivalla kaivamia loistavia vetoja.

En usko että malleissa maalipaikkoja käyttävät laskevat sellaiseksi jonkun 3v3 hyökkäyksen pienen kulman maalille toimituksen. Muuten sinulla voi olla sen sijaan pointtia tuossa. Maalipaikkojen määrä on varmasti hyvä tilasto malleissa ja toiminee hyvin suurimman osan ajasta. Voisiko kuitenkin joissain tapauksissa niiden laadussa olla skasin kuvaamalla tavalla merkittävä ero? Eli omat maalipaikat on tyyliin kovan väännön jälkeen laukaisuyritys sinänsä hyvältä paikalta, mutta häirinnän ja peittojen keskeltä. Ja vastaavasti vastustajan maalipaikat sitten juuri ylivoimahyökkäyksiä tai aggressiivisen PAPP:n petettyä muuten vaan avopaikkoja. Nashvilleen en itsessään omaa kyllä mitään kantaa, kun en ole paljoa matseja niin tarkkaan katsonut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.01.2016 08:46 <JussiQ> Onko NHL:stä laukaisukarttoja tarjolla? Mielenkiintoiset

28.01.2016 08:47 <JussiQ> tilastot vaan taas Coloradon pelissä.

28.01.2016 09:18 <maibou> ainakin hockeystats.ca löytyy.

28.01.2016 13:07 <JussiQ> Kiitos!


lunatus
Jäsen
Viestit: 1125
Liittynyt: 24.05.2013, 09:57

Tuotto: +70.05 yks.

Palautus%: 105.76%

Panosten ka: 0.94 yks.

Vetoja: 1287

Pisteitä: 2382

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja lunatus »

tää on hyvä ketju, just tällaista keskustelua tarvitaan.

läpällä vaan heitin Nashville kommentin, kyllä nashvilleä täytyy painaa täysillä kauden loppuun. omakin malli sanoo niin

mielenkiintosin joukkuehan tälläkin kaudella on taas suosikkimme colorado. oonkin nimittäny itseni colorado messiaaksi. taas jotkut veti LAKkia coloradoa vastaan viime yönä ja colorado messias pyöritteli päätään! selväähän oli tokan erän jälkeen 2-3 tappiolla, että kun ihmiset heräilee katsomaan boxscorea niin coloradolle alkaa maaleja napsumaan. itse väistin taas tämän kuopan vaikka hilkulla oli, exceliin olin jo LAKille vedot merkinny mutta pyörrin päätöksen ennen vetojen pistämistä.

aiemmin mainittu anaheim on nyt parin viikon ajan päässyt olemaan ideajoukkue ja hyvä niin. mahtava tarjous oli taas se jotain 2,2-2,3 linja bostonia vastaan jolla back to back peli. mutta pelkään että kauhean pitkään ei enää näitä tarjouksia löydy. uusin ideajoukkue tulee toki olemaan montreal

hifistelijät vihaa turhaan vancouveria, ei niitä scoring chancceja niin pidä tuijotella, laukauksia vaan!


noista scoring chanceista sais mielenkiintosta keskustelua muutenkin mutta en tiedä onko nämä mallintajilla semmosia salaisuuksia ettei niitä haluta jakaa. laskeekohan ihmiset näitä ite play-by-play yms. datoista vai hakeeko muiden määrittelemiä suoraan ja jos niin mistä. war on icellähän näyttäis olevan muutoksia tulossa, en oo kerenny perehtymään asiaan mutta tuleekos niiden luvut enää päivittymään. itse en kyllä niitä suoraan käytä vaikka suunnitelmissa oli vähän tutkia niitä tarkemmin

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maibou
Jäsen
Viestit: 1166
Liittynyt: 15.04.2015, 00:04

Tuotto: +88.99 yks.

Palautus%: 103.79%

Panosten ka: 1.65 yks.

Vetoja: 1421

Pisteitä: 1177

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja maibou »

Olen Skasin kanssa hieman eri mieltä Nashvillen pelaamisesta.
Tätä väittämää en kyseenalaista alkuunkaan. Katsomistani peleistä on painunut mieleeni kasa tilanteita, missä vastustajan ylin hyökkääjä kuskaa kiekkoa hyvin ryhmittynyttä Nashville puolustusta vastaan, ja menettää kiekon hyökkäys sinisen tuntumassa, siitä NSH pakit levittävät kiekon nopeasti laitaan, jolloin on Nashvillen vuoro hyökätä hyvin/suht hyvin ryhmittynyttä puolustusta vastaan. Hyökkäysten kaava toistaa itseään: Laidasta poljetaan täysiä, saadaan aikaan veto pienestä kulmasta, joka ei uppoa ~koskaan.
Mielestäni tämä kuulostaa enemmän Coloradon peliltä, kuin Nashvillen. Pääosinhan Nashville pelaa nopeaa kiekkokontrollilätkää, jossa nimenomaa pyritään välttämään sitä että pusketaan alivoimaisena hyvin ryhmittynyttä vastustajan viisikkoa vastaan. Minun silmään Nashvillen hyökkääminen on usein oikein järkevää, eli kun kiekko riistetään, eikä järkevää vastahyökkäysmahdollisuutta ole, niin se usein syötetään omiin päin ja rakennellaan hyökkäys rauhassa viivelähdöllä. Parhaimmillaan tämä johtaa siihen, että NSH pääsee jatkuvasti murtautumaan vastustajan puolustuksen yli kiekon kanssa. Sitten, jos kiekko menetetään niin puolustusvalmius on heti olemassa. Tietysti aina kärsivällisyys ei riitä jauhaa tuota systeemiä ja silloin usein nähdään hätäisiä hyökkäyksiä ja kiekon roiskimista. Juuri tuon tuloksellisesti vaikean ajan aikana nähtiin tätä kärsimättömyyttä tavallista enemmän.

Minnesotan kohdalla on käynyt sikäli ikävästi että tuo kiekollinen peli on sulanut täysin, kun tuloksellisesti on mennyt huonommin. Kirjoitin blogissakin siitä aiemmin (viewtopic.php?f=35&t=46094&start=150). Minnesotan pelitavassa on hyvin paljon samaa kuin Nashvillellä mutta Wild ei tällä hetkellä "uskalla" pelata sitä. Esimerkiksi viime keväällä nähtiin kuinka kovalla tasolla Minnesota pystyy pelaamaan, kun se toteuttaa kiekkokontrolliin pohjautuvaa pelitapaa täydellisesti. Tällä hetkellä Wild ei hyökkää tarpeeksi kiekon kanssa. Sen sijaan, että edettäisiin viisikkona lyhytsyöttöpelillä, kiekko usein vain roiskaistaan riskittömästi ylöspäin ja toivotaan että omat saavat sen. Kuulostaa pelottavan paljon Tortorellan tai Royn miekkailukiekolta.

noista scoring chanceista sais mielenkiintosta keskustelua muutenkin mutta en tiedä onko nämä mallintajilla semmosia salaisuuksia ettei niitä haluta jakaa. laskeekohan ihmiset näitä ite play-by-play yms. datoista vai hakeeko muiden määrittelemiä suoraan ja jos niin mistä. war on icellähän näyttäis olevan muutoksia tulossa, en oo kerenny perehtymään asiaan mutta tuleekos niiden luvut enää päivittymään. itse en kyllä niitä suoraan käytä vaikka suunnitelmissa oli vähän tutkia niitä tarkemmin
Sellainen pieni juttu tulee näistä mieleen, että miten vaikkapa noissa war-on-ice:n scoring chanceissa lasketaan samasta tilanteesta syntyneet maalipaikat?

Tarkoitan tilannetta, jossa joukkue hyökkää ja saa muutaman sekunnin sisään (kaikki lähietäisyydeltä) ohi menneen laukauksen, blokatun laukauksen, maalivahdin torjunnan ja maalin. Lasketaanko tässä joukkueelle neljä maalipaikkaa vai vain yksi? Jos lasketaan neljä, niin mitä sitten jos ensimmäinen laukaus olisi mennyt maaliin niin kolmea seuraavaa ei olisi koskaan tullutkaan.

Omassa laskennassa lasken maaliodotusarvoa ja tällaisessa tilanteessa otan moa:han mukaan vain vaarallisimman paikan noista neljästä. Eli sen, joka kerryttäisi moa:ta eniten.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


power
Jäsen
Viestit: 2536
Liittynyt: 10.12.2003, 15:41

Tuotto: -73.99 yks.

Palautus%: 97.85%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 2030

Pisteitä: 215

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja power »

maibou kirjoitti: Sellainen pieni juttu tulee näistä mieleen, että miten vaikkapa noissa war-on-ice:n scoring chanceissa lasketaan samasta tilanteesta syntyneet maalipaikat?

Tarkoitan tilannetta, jossa joukkue hyökkää ja saa muutaman sekunnin sisään (kaikki lähietäisyydeltä) ohi menneen laukauksen, blokatun laukauksen, maalivahdin torjunnan ja maalin. Lasketaanko tässä joukkueelle neljä maalipaikkaa vai vain yksi? Jos lasketaan neljä, niin mitä sitten jos ensimmäinen laukaus olisi mennyt maaliin niin kolmea seuraavaa ei olisi koskaan tullutkaan.

Omassa laskennassa lasken maaliodotusarvoa ja tällaisessa tilanteessa otan moa:han mukaan vain vaarallisimman paikan noista neljästä. Eli sen, joka kerryttäisi moa:ta eniten.
Toisaalta jos tilanne on sellainen jossa saadaan neljä maalipaikkaa niin todennäköisyys saada se maali on suurempi kuin sen yksittäisen vaarallisimman paikan tn. Ja jos ensimmäinen vaarattomalta näyttänyt tilanne sujahtaakin maaliin sen sijaan että olisi tullut riparista varma maalipaikka niin tulee merkatuksi liian pieni moa. Pitkässä juoksussa homman pitäisi tasoittua eli mielestäni kaikki maalipaikat kannattaisi merkata normaalisti.

Vähän samanlainen tilanne on pokerissa jossa (sittari)turnauksissa on monissa apuohjelmistoissa käytössä $EV(expected value) tilasto. Jos turnauksessa käy kunnon munkki huonolla pelillä, niin $EV saattaa näyttää enemmän miinusta kuin oli koko turnauksen sisäänostomaksu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RightinHendrix
Avatar
Jäsen
Viestit: 1107
Liittynyt: 27.05.2015, 18:35

Tuotto: +212.72 yks.

Palautus%: 103.38%

Panosten ka: 3.13 yks.

Vetoja: 2012

Pisteitä: 3858

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja RightinHendrix »

Loistavaa, että saadaan keskustelua tästä aiheesta. :peukku: Itse ehdin katsomaan pelejä alle 1/päivä kiireisen opiskelun seassa, joten pelitapakeskusteluun ei ole paljoa annettavaa. Kontrollipelaaminen on nykyajan suuntaus ja tietyillä suunnilla (UL ja Sihvonen) kontrollipeliä suorastaan jumaloidaan yli kaiken muun. Lopputulos kuitenkin ratkaistaan maalipaikoissa, ja kukin pelitapa on (vain) väline niiden rakenteluun, oli sitten tavoitteena minimoida vastustaja, tai maksimoida oma.

Nashville on erityisen laadukas puolustusmateriaalinsa takia ja lisäksi tämän kauden kertynyt data tukee väittämää laadukkaasta puolustuspelistä. Maalipaikkojen luomisessa ovat suunnilleen keskitasoa, mutta ovat kuitenkin yleensä maalipaikoissa edellä. "Paperilla" sieltä puuttuu se Ovechkin, joka latoo kovalla prosentilla paikat sisään.

En usko, että oma laskentamenetelmä olisi mitenkään kovin pitkälle viety, mutta nuo maalipaikkatiedot ovat toki erittäin tärkeässä asemassa. Maalivahdit ja muu materiaali tekee sitten oman jälkensä + mutuilu, jota on melko paljon harrastettu. Itse käytän war-on-icen laukaisu- ja maalipaikkadataa (scoring chances + high-danger), kun en rehellisesti sanottuna osaa hakea laukaisukarttoja tai play-by-play dataa mitenkään järkevästi käyttöön. Ehkä joskus kesällä voisi tuolle puolelle keskittyä, kun aikaa on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Minikommentit

29.01.2016 08:08 <tophias> onko mitään muita sivuja war-on-icen lisäksi joista noita

29.01.2016 08:09 <tophias> tilastoja löytyy, huhujen mukaan kyseinen sivu kenties

29.01.2016 08:09 <tophias> ei päivity enää tämän kauden jälkeen, joten siksi kyselen

29.01.2016 08:11 <tophias> kuitenkin kyseisen sivun statseja olen yrittänyt hyödyntää

29.01.2016 15:50 <RightinHendrix> Play-by-play datasta saa varmiten ongittua, mutta vaatii ..

29.01.2016 15:50 <RightinHendrix> sitten enempi omaa säätämistä maalipaikan määrittämisessä


RightinHendrix
Avatar
Jäsen
Viestit: 1107
Liittynyt: 27.05.2015, 18:35

Tuotto: +212.72 yks.

Palautus%: 103.38%

Panosten ka: 3.13 yks.

Vetoja: 2012

Pisteitä: 3858

Re: NHL-joukkueet

Viesti Kirjoittaja RightinHendrix »

Kurpitsapää_ kirjoitti:Avsin edessä on kyllä yö toisensa jälkeen aina mukava pyllistää. Täällä lienee kohtalontovereita?
Vastataan tänne, kun mielestäni menee enempi yleiseksi urheilukeskusteluksi, kuin tuuletteluksi ja köyden rasvailuksi..

Joo, tulevaa aamua kauhulla odottaen. Colorado-monttua en ole hetkeen tarkastanut, taitaa kuitenkin melko näyttävä olla.

Tuossa pientä kuvaa joukkueiden suorituksista maalipaikkasuhteiden valossa tämän ja edellisen kauden osalta. Pystyakselilla 5v5 score adjusted high-scoring chances % ja vaaka-akselilla vastaavat corsi %. Väritys PDO:n mukaan (sininen = korkea). Muutama tämän ja viime kauden joukkue lisätty tuomaan perspektiiviä, mm. viime kauden Buffalo osoittamaan ns. sysipaskan tason. Tehtailtu war-on-icen grafiikalla

Toki Avs saattaa jonkun pelillisen seikan vuoksi saavuttaa maalipaikkatilastojaan parempia tuloksia, en kuitenkaan lähde laskentaan perustavanlaatuisia muutoksia tekemään yhden joukkueen ylisuorittamisen takia.
Liitteet
nhl.JPG

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Minikommentit


Vastaa Viestiin