Tänään on 11.08.2020, 04:52.

Bet24 turvallisuustiedote

Viestiketju Lukittu
timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 14:56
Pisteitä: 3514
Paikkakunta: Out of space

Bet24 turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja timo »

Itse en ole pitkiin aikoihin pelannut yhtiöön. Sain tänään seuraavanlaisen mailin:


"Arvoisa asiakas

Otamme yhteyttä BET24:n nykyisiin ja entisiin asiakkaisiin, koska poliisiviranomaiset ovat tiedottaneet pidättäneensä kolmannen osapuolen henkilöitä, joilla oli hallussaan henkilökohtaisten asiakastietojen luvattomia kopioita useista yrityksistä, mukaan lukien BET24. BET24:n asiakastiedot varastettiin BET24:stä murtautumalla elektronisesti tietokantaamme. Rikoksen uskotaan tapahtuneen joulukuussa 2009. Meillä ei ole tietoja, jotka osoittaisivat, että tietokantaamme olisi tunkeuduttu luvattomasti tai että turvajärjestelmiimme olisi murtauduttu joulukuun 2009 jälkeen ja meillä ei ole mitään syytä uskoa, että 31.10.2009 jälkeen rekisteröityihin tileihin olisi tapahtumalla mitään vaikutusta.

KOSKIEN ASIAKKAITA, JOILLA OLI REKISTERÖITYJÄ TILEJÄ 28.4.2007, tietoja on varastettu seuraavasti:

• lista, jossa on asiakkaiden nimiä, postiosoitteita, sähköpostiosoitteita, BET24-tilien käyttäjänimiä, BET24-tilien käyttäjätunnusten numeroita, BET24-tilien salasanoja ja BET24-tilien saldotietoja ja, joissakin tapauksissa, asiakkaiden puhelinnumeroita ja IP-osoitteita.
• toinen lista, jossa on BET24-tilien käyttäjätunnusten numeroita, salattuja asiakkaiden maksukorttien tyyppejä ja numeroita, selväkielisiä asiakkaiden maksukorttien vanhentumispäivämääriä ja BET24-tilien saldotietoja.

Salattuja maksukorttitietoja EI ole tietääksemme avattu selväkielisiksi, ja Internet - turvallisuusasiantuntijoiden tekemä tarkistus vahvistaa, että niiden salaustaso on erittäin korkea. Lisäksi BET24-tietokantaan EI ole tallennettu maksukorttien suojakoodeja. Toistaiseksi tiedetään, että varastetuilla tiedoilla on käytetty joidenkin asiakkaiden BET24-tilejä, kolmannen osapuolen tilejä ja henkilökohtaisia sähköpostitilejä. Pieni määrä asiakkaita on ilmoittanut luvattomasta toiminnasta BET24-tileillään, ja olemme korvanneet heille heidän tileilleen mahdollisesti koituneet rahalliset menetykset täysimääräisinä. Tämän kirjeen lopussa on turvallisuuteen liittyviä neuvoja ja toimintaohjeita, joita suosittelemme noudattamaan välittömästi.

KOSKIEN ASIAKKAITA, JOTKA OVAT REKISTERÖINEET TILINSÄ 28.4.2007 JA 31.10.2009 VÄLISENÄ AIKANA, vähemmän tietoja on varastettu seuraavasti:

• lista, jossa on BET24-tilien käyttäjätunnusten numeroita, salattuja asiakkaiden maksukorttien tyyppejä ja numeroita, selväkielisiä asiakkaiden maksukorttien vanhentumispäivämääriä ja BET24-tilien saldotietoja.

Varastetut tiedot EIVÄT sisällä henkilökohtaisia tietoja EIKÄ niillä sen vuoksi pääse käyttämään tilejä. Meillä ei myöskään ole tietoa, että näitä tilejä olisi käytetty laittomasti. Salattuja maksukorttitietoja EI ole tietääksemme avattu selväkielisiksi, ja Internet-turvallisuusasiantuntijoiden tekemä tarkistus vahvistaa, että niiden salaustaso on erittäin korkea. Lisäksi BET24-tietokantaan EI ole tallennettu maksukorttien suojakoodeja. Tämän kirjeen lopussa on yleisiä turvallisuuteen liittyviä neuvoja, joita kehotamme kaikkia BET24-asiakkaita noudattamaan.

Teemme läheistä yhteistyötä poliisiviranomaisten kanssa selvittääksemme, kuinka tiedot varastettiin, kuinka niitä on käytetty ja ketkä asiakkaat rikoksen kohteeksi ovat joutuneet.

Suoritimme perusteellisen turvallisuustarkastuksen vuonna 2010. Tarkastus sisälsi alan asiantuntijoiden tekemän auditoinnin ja testaustarkoituksessa simuloituja tietomurtoja. Olemme myös parantaneet verkkomme turvallisuutta entisestään. Kaikkien niiden asiakkaiden BET24-salasanat, joilla oli rekisteröityjä tilejä 28.4.2007, on nollattu vuoden 2010 aikana. Valvomme järjestelmiämme ja asiakastapahtumiamme jatkuvasti ja päivitämme järjestelmiämme säännöllisesti.

Asiakkaamme ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, ja asetamme heidän henkilökohtaisten tietojensa turvallisuuden etusijalle. Jos sinulla on kysyttävää edellä mainittuun liittyen, ota yhteyttä asiakaspalvelumme tukitiimiin sähköpostiosoitteessa support.finland@bet24.com.

Parhain terveisin
Thomas Petersen, toimitusjohtaja


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUOSITELTAVAT TURVALLISUUTEEN LIITTYVÄT TOIMINTAOHJEET

ASIAKKAAT, JOILLA ON OLLUT REKISTERÖITYJÄ TILEJÄ 28.4.2007:

- Jos olet joskus käyttänyt BET24-salasanaasi sähköpostitilissäsi, vaihda sähköpostitilisi salasana heti ja vaihda sitten kaikkien muiden tiliesi, mukaan lukien BET24-tilisi, salasanat.
- Jos et ole käyttänyt BET24-salasanaasi sähköpostitilissäsi, mutta olet käyttänyt sitä muissa palveluissa tai tileissä, vaihda niiden palveluiden tai tilien salasanat heti.
- Jos uskot, että BET24-tilisi yksityisyyttä on loukattu, ota meihin heti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen support.finland@bet24.com.
- Pysy tarkkaavaisena ja tarkista pankkitilisi ja maksukorttitositteesi säännöllisesti.
- Varmista, että kaikki henkilökohtaisten tietojen pyynnöt tai käyttöoikeuskoodien ja salasanojen uudelleenasetuspyynnöt, jotka olet aiemmin saanut tai saat tulevaisuudessa sähköpostitse, puhelimitse ja postitse ovat luotettavilta osapuolilta ja niiden palvelun- tai tilintarjoajan ehtojen mukaisia, joihin ne liittyvät.

ASIAKKAAT, JOTKA OVAT REKISTERÖINEET TILINSÄ 28.4.2007 JA 31.10.2009 VÄLISENÄ AIKANA:

- Jos uskot, että BET24-tilisi yksityisyyttä on loukattu, ota meihin heti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen support.finland@bet24.com.
- Älä käytä samoja salasanoja eri palveluissa tai tileissä, ja korvaa heti kaikki palveluiden ja tilien samanlaiset salasanat erilaisilla.
- Tarkista pankkitilisi ja maksukorttitositteesi säännöllisesti.
- Varmista, että kaikki henkilöِkohtaisten tietojen pyynnöt tai käyttöoikeuskoodien ja salasanojen uudelleenasetuspyynnöt, jotka olet aiemmin saanut tai saat tulevaisuudessa sähköpostitse, puhelimitse ja postitse ovat luotettavilta osapuolilta ja niiden palvelun- tai tilintarjoajan ehtojen mukaisia, joihin ne liittyvät.
"

Asia tuntuu aika lailla vanhalta ja herättää monia kysymyksiä esim.

- Miksi yhtiö ei vuonna 2010, jolloin kaiketi asia on paljastunut informoinut tästä asiakkaitaan?
- Vai eikö "perusteellisessa turvatarkastuksessa" huomattukaan mitään?
- Miten yhtiö ei kykene yksilöimään niitä asiakkaita, joiden tili- ym.tietoja on joutunut vääriin käsiin?
- Onko yhtiöön suoritettu varkaus tehty henkilökunnan toimesta?
- Ellei ole niin, miksi ei yhtiö informoi asiakkaitaan hiukan tarkemmin miten murto on ollut ylipäätään mahdollista tehdä?
- Miksi yhtiö ei edes tarjoa mitään hyvitystä mahdollista vahinkoa (taloudellista tai vaivaa tms.) kärsineille asiakkailleen?
- Toimitusjohtaja Petersen ei "osaa " olla edes pahoillaan asiasta!

Ei anna kovinkaan positiivista kuvaa yhtiön toiminnasta :roll: :shock: !

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


ilpola
Jäsen
Viestit: 227
Liittynyt: 23.05.2009, 10:52
Pisteitä: 1

Re: Bet24 turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja ilpola »

Mikä arvo tällä salaisella kysymyksellä ja vastauksella on jotka löytyy molemmat henkilökohtaisista tiedoista?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Viestiketju Lukittu