Tänään on 28.05.2018, 01:23.

Päivän Triot 1 & 2 Weltklasse Zürich

Tänne kaikki pitkävedot, tulosvedot, vakiot jne....
Viestiketju Lukittu
cacmac
Jäsen
Viestit: 414
Liittynyt: 17.11.2003, 14:33
Pisteitä: 35
Paikkakunta: Hki

Päivän Triot 1 & 2 Weltklasse Zürich

Viesti Kirjoittaja cacmac »

Tänään kilpaillaan Zürichissä yleisurheilun Kultaista Liigaa ja Veikkaukselle on tarjolla kaksi päivän trioa. Ensimmäisessä lajeina ovat miesten seiväs ja keihäs sekä naisten korkeus.

Miesten seipääseen kannattaa jälleen kerran merkata useampi nimi, sen verran herkästä lajista on kyse. Tasapäisesti kilapilun voitosta taistelevat jenkit Toby Stevenson (6.00), Tim Mack (5.90) ja Jeff Hartwig (5.81). Kantona tämän kolmikon kaskessa ovat Ruotsin "Patte" Kristiansson (5.80) ja Ranskan Romain Mesnil (5.80). Veikkauksen listoilta puuttuvat sellaiset tekijämiehet kuin Lars Börgeling (5.80) sekä Nick Hysong (5.81), joten lapulle kannattaa ruksata myös "muu voittaja"-vaihtoehto. Seipäässä voittaja saattaa olla kuka tahansa näistä herroista, yleensä voittoputkia on mahdotonta saada tässä lajissa aikaan.

Naisten korkeudessa on vain ja ainoastaan yksi voittajaehdokas, varsinkin kun Slesarenko ei ole mukana kisassa. Hestrie Cloete kilpailee edelleen kultapotista (voittanut siis aikaisemmat kultaisen liigan osakisat) ja on myös äitynyt sellaiseen vireeseen, ettei muilla ole taaskaan nokankoputtamista. Cloete on hypännyt 2.03 tänä kesänä ja mitä todennäköisimmin ylittää kaksi metriä jälleen tänään, kuten lähestulkoon kaikissa kilpailuissa viime aikoina. (Okei, Pariisissa jäi 1.99...) Hestrielle ei löydy vastusta.

Miesten keihäs kärsii kehnosta tasosta. Mukana ei ole Ivanov, Makarov, Värnik, Zelezny, Backley tai ketään muuta kärkimiestä. Voittotaistelu käytäneen Latvian Eiriks Ragsin ja Tero Pitkämäen kesken. Jenkki Breaux Greer on laskusuunnassa, käsittääkseni hänellä on myös pieniä terveysongelmia. Saksalainen Peter Esenwein on tehnyt parhaat tuloksensa toukokuulla, eikä Hecht ole päässyt omalle tasolleen, vaan vaeltaa kaukana varjojen mailla. Ragsin paras on huhtikuulta, mutta viime aikojen paras heitto on kantanut 84,87, kun puolestaan Pitkämäen kauden paras on 84,64. Terolla on elämänsä tilaisuus napata kunnon palkintorahat.
Yllätystä hakevat voivat laittaa lapulle Saksan Christian Nicolayn, mies on ihan hyvässä vireessä (kauden paras 83,02).

Pelisuositus (suluissa isompi systeemi):

m seiväs: Stevenson, Mack, Muu voittaja, Kristiansson (Hartwig, Mesnil)
n korkeus: Cloete
m keihäs: Rags, Pitkämäki (Hecht)
_____________________________________________________________

Ja sitten tuosta Trio 2:sta. Siinä lajeina ovat miesten 100 metriä, 800 metriä ja 1500 metriä. Juoksumatkoista siis koostuu tämä peli...

Miesten suoranmitalla suurimpana suosikkina kisaan lähtee hurjaan vireeseen äitynyt jamaikalainen Asafa Powell (9.91). Mies on pitänyt pilkkanaan vuorotellen kaikkia vastustajiaan. Kovimman vastuksen tänään antaa Maurice Green (9.91), joka Lontoon GP-kisassa hurjasteli alle kymmenen sekunnin, mutta hävisi silti Powelille. Toinen kova vastus on Justin Gatlin (9.92). Lapulle kannattaa myös rukasata jälleen "muu voittaja"-vaihtoehto, koska Veikkauksen listalta puuttuu John Capel (9.95) sekä Pariisin MM-kisojen voittaja Kim Collins.

Miesten kahdella ratakierroksella nähdään mielenkiintoinen kohtaaminen, kun radalle saapuvat niin Tanskan Wilson Kipketer kuin Kenian Wilfred Bungei, maailman kärkijuoksijat tällä hetkellä. Epäilenkin, että voittotaistelu tullaan käymään näiden kahden välillä. Mukana on toki muitakin nimekkäitä juoksijoita, mutta olettaisin, että tänään mennään todella lujaa ja tällöin voiton lipsahtaminen tämän kaksikon ohi olisi melkoinen ihme.
Kauden parhaat:
Bungei 1.43,72
Kipketer 1.43,88
Sepeng 1.43,94
Yiampoy 1.43,95

Tonnivitosella Hicham El-Guerrouj on päässyt takaisin totutulle tasolleen. Mies juoksi heinäkuun lopussa kauden kärkiajan 3.29,18. Kenian Bernard Lagat tulee kuitenkin olemaan todella kova vastus Hichamille, onhan hän tällä kaudella jo voittanut useamman kisan ja juossut vain kolme sadasosaa hitaamman ajan kuin Hicham. Tänään tullaan tälläkin matkalla aivan varmasti vetelemään aivan mahdotonta vauhtia, joten suurin osa kilpailijoista on täysin vailla mahdollisuuksia näiden herrojen kanssa. Pelikansa on kuitenkin totaalisesti unohtanut Ranskan Mehdi Baalan, joka ei ole tänä kesänä paljon kilpaillut. Tänään mies voi kuitenkin yllättää kaikki. Kauden paras on toistaiseksi 3.31,25, mutta luulenpa, että nämä lukemat tulevat illemmalla korjaantumaan...

Pelisuositus (suluissa isompi systeemi) :
100m: Powell, Greene (Gatlin, Muu voittaja)
800m: Kipketer, Bungei (Yiampoy)
1500m: El Guerrouj, Lagat, Baala

Pete
"voin huoletta savukkeeni sammuttaa, kyllä helvetistä tulta saa..."

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Veikkauksen tarjonta”