Tänään on 19.09.2019, 03:11.

Veikkauksen numeropelit ja geneettinen Algoritmi?

Vastaa Viestiin
rocknroll
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: 24.02.2010, 18:15

Tuotto: +5.75 yks.

Palautus%: 109.91%

Panosten ka: 3.62 yks.

Vetoja: 16

Pisteitä: 34
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Veikkauksen numeropelit ja geneettinen Algoritmi?

Viesti Kirjoittaja rocknroll »

Katselin tuossa tänään uutisten luvun jälkeen Jorman viimeaikaisia voittouutisia esbc:n sivulta, ja siellä paljastetaan Minimanimoni-voittokupongin julkaisun yhteydessä, että yritys käyttää geneettistä algoritmiä rivien laadinnassa.

Aloin perehtymään aiheeseen, ja jonkin verran opintoja takana, ja yksi tutkinto alla tietojenkäsittelystä, sekä tilastitieteistä, niin Veikkauksen tietty määrä voittoja numeropeleissä, joiden arvonta suoritettaan tietokoneilla, saattaa perustua geneettiseen algoritmiin? Koska Veikkauksella on järjestelmässä ennen arvontaa kaikki pelatut esim. Keno-rivit, he voivat taitavalla arvonta-algoritmilla saavuttaa juuri sopivan palautusprosentin, tai tiettyjä voittoja arviolta kuinka paljon tahtovat.

Olen seurannut arvontapelien voittotaulukoita siitä lähtien, kun Veikkaus alkoi julkaisemaan niitä, ja toki jatkossakin pelaan Veikkauksella numeropelejä, mutta voittamisen numeroiden ennustus lienee mahdotonta, koska järjestelmä ei näin ollen perustuisi satunnaisuuteen aivan täysin.

Perusteena geneettisessä algoritmissä on muutamia vaiheita. Ensin valitaan joku kromosomipopulaatio, sitten toistetaan tiettyjä vaiheita, jotta saadaan arviolta optimoiduksi tietynlaiset kromosomiparit muodostamaan nk. seuraavan sukupolven, tätä käytetään evoluutiomatetmatiikassa laajasti. Wikipediasta löytyy suomen kielinen artikkelikin aiheesta, mutta Googlesta löytyy Aalto-ylioipston luentomateriaalia kyseisestä algorimistä, ja on siitä tehty AMK-opinnäytetyökin, joka on netissä saatavilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Kirjoitan harrastemielellä blogia osoitteessa http://bluesmood.vuodatus.net

Osittain opintoihinikin liittyvä tietokoneblogi on osoitteessa http://www.tietokoneblogi.net

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Veikkaus”