Tänään on 22.06.2018, 07:42.

SuperPesis 2005

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

SuperPesis 2005

Viesti Kirjoittaja R »

Nonii. Nyt kun kaudenalku (18.5.) pikkuhiljaa lähestyy, niin olisi hyvä aika aloittaa ennakkospekulaatiot. Tälläkin palstalla varmasti pyörii pesiksestä kiinnostuneita jamppoja, jotka voisivat kevään kunniaksi aktivoitua, niin saadaan hyvät keskustelut pystyyn.

Tarkoitus oli laittaa kausiennakko ja mestariveikkaus samaan pakettiin, mutta Nordicin kertoimet muutti suunnitelmat :wink: perusteluja tulee viikon sisällä kausiennakon muodossa.


Kiteen Pallo -90 28-32% (3,6)
----
Hyvinkään Tahko 16-20% (6,25)
Nurmon Jymy 9-12% (11,1) @ nordicbet 14.00
Sotkamon Jymy 9-12% (11,1)
Koskenkorvan Urheilijat 9-12% (11,1)
----
Pattijoen Urheilijat 8-10% (12,5) @ unibet 25.00
Oulun Lippo 8-10% (12,5)
----
Puijon Pesis 1-2% (100)
Kouvolan Pallonlyöjät 0-1%
Joensuun Maila 0-1%
----
Vimpelin Veto <0%
Seinäjoen Maila-Jussit <0%

EDIT: Nurmoa peliin Nordicille, PattU Unille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut R, 11.05.2005, 23:01. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Tässä jotain hajanaisia kommentteja, mielipiteitä ja mahdollisia kokoonpanoja. Kommentoikaa ja korjatkaa, jos jotain mokia löydätte.

1. Kiteen Pallo-90
Vahva joukkue sisällä ja ulkona, lähtee mielestäni suosikkina kauteen. Paketti on jo hyvin kasassa, siitä kertoo taannoinen SM-hallimestaruuden voitto. Lukkari Toni Kohonen on äärimmäisen tärkeä ja monipuolinen pelaaja niin kentällä kuin kopissa. Pystyy henkilökohtaisilla suorituksilla ratkaisemaan otteluita, mutta myös henkisellä puolella tsemppaamaan joukkueen parhaaseen tulokseen. Viime kauden runkoon ei paljon muutoksia ole tullut, merkittävin on sieppari Jarno Kaksonen lopettaminen. Tilalle Sotkamosta hankittu ulkopelissä etenijänä viilettävä Juha-Matti Sirviö paikkaa kuitenkin Kaksosen jättämän aukon hyvin. Lisäksi omat, pari kautta Superin tuulia haistelleet junnut ovat esittäneet harjoitusotteluissa kypsiä otteita niin ulkona kuin sisällä. Etenkin Pyry Takala on ollut vakuuttava. Kiteen joukkue on perinteiseen tapaan tasaisen vahva ja ratkaisijoita löytyy isoillakin numeroilla. Jos hakemalla haetaan heikkouksia, niin silmään osuu mahdollinen Ville Huuhtasen vuotaminen 2-puolen rajasta sekä koppari Petri Pennasen välillä melko hasardit otteet, joita kuitenkin paikkaa Suomen kovakätisin koppari Mikko Varonen. Perinteisesti koko kylä on vahvasti KiPan takana, tästä kertoo asukaslukuun nähden huikea katsojakeskiarvo viimekaudelta (1595katsojaa/ottelu, asukasluvun ollessa alle 10000) joten Rantakenttä tulee olemaan jälleen paha paikka vieraille.


2. Hyvinkään Tahko
Tahko on perinteisesti pärjännyt erinomaisesti runkosarjassa, mutta kulta on viime kausina jäänyt saamatta. Tuskin tulee tälläkään kaudella! Joukkue ei paljon ole muuttunut viimekaudesta, lukuun ottamatta Järvenpään Ykköseen pudonneesta paskakasasta kotiin palanneita Simo Eerikäistä, Pasi Kokkosta (2-koppari) ja Riku Rantasta (lukkari). Joukkueesta lähtijöitä ovat etenijä Timo Rautiainen (Jyväskylä) ja Lyöjäjokeri Marko Peltonen (lop.). Kokonaisuudessaan joukkue on samaa tasoa kuin viimekaudella, ei siis vahvistunut eikä heikentynyt. Sisäpelissä joukkue on lähes KiPan tasoa, mutta ulkopelissä ongelmina näen kahden laadukkaan kopparin löytämisen, Ketonen – Kokkonen vaikuttaa suhteellisen hasardilta. Toinen heikko paikka Tahkolla on kakkosvahtina oleva vasenkätinen (jolloin raja jää auki) Juha Korhonen, joka saattaa vuotaa viimekauden tapaan. Tosin Korhosen puolustamiseksi on sanottava, että mies paikkaa kyllä hölmöilynsä sisäpelissä, ollen joukkueen parhaita lyöjiä. Kolmas heikkous saattaa olla polttolinjassa pelaava ex-lukkari Mikko Röppänen. Eli siis varsinkin sisäpelin osalta Tahko vaikuttaa pelottavan vahvalta. Kaksi vahvaa kärkeä ja neljä kovaa kotiuttajaa yhdistettynä pelinjohtaja Virtaseen on joukkueen pelin selkeä tukiranka.

3. Nurmon Jymy
Tehoja joukkueessa on vaikka kuinka pitkälle, se huomattiin jo viimekaudella tai viimeistään halli SM-kisoissa, joista tuloksena hopeaa flunssan riepottelemalla joukkueella. Tälle kaudelle vaihtunut pelinjohtaja Jussi Järvinen tuo selkeyttä peluutukseen. Sekä ulkona että sisällä vahvan joukkueen runko on säilynyt samana viime kaudesta, vaikka tulijoita on iso liuta, merkittävimpinä kopparit Antti Katajarahko ja Henri Puputti sekä 1-vahti Antti Kuusisto Seinäjoelta ja polttolinjapelaaja Pekka Mäntymaa Vimpelistä. Vahvistuneen ulkopelin lisäksi kun joukkueesta löytyy rutosti lyöntivoimaa (Hallanoro, Piuhola, Vainionpää), niin vastustajat ovat kovilla. Harjoituspelit ainakin lupaavat hyvää tulevalle kaudelle. Merkittävämpiä ”persoonia” Nurmossa on lukkari Antti Tokkari, jonka ”totaaliset pimahtamiset” saattavat sekoittaa peliä. Esimerkkinä voi mainita viimekaudella 6 väärää syöttöä putkeen, kun katsomo hiillosti Tokkarin molemminpuoliseen sananvaihtoon. Keskittyessään pelaamiseen Tokkari on Superin ehdotonta eliittiä niin monipuolisena sisäpelaajana kuin ulkona lukkarinakin. Onko ”ostojengillä” mahdollisuuksia pitkällä tähtäimellä Superissa? Sitä voi jokainen miettiä. Kaisaniemen Tiikerit ja Järvenpään Pesis ovat hyviä esimerkkejä miten ostojoukkueella voi käydä, mutta aivan niiden kaltaiseen fiaskoon en Nurmon kohdalla usko. Yhteenvetona voi sanoa että Nurmo tulee tällä kaudella olemaan äärettömän kova nippu.

4. Sotkamon Jymy
Sotkamo lähtee kauteen uudella pelitavalla, johon totuttelu vie varmasti oman aikansa. Lyhyesti joukkuetta voisi kuvailla seuraavasti: sisällä vahva, nopeita etenijöitä, hyviä kotiuttajia, kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen kannalta paha menetys oli Pattijoelle mennyt Jarkko Kokko. 1. Mikko Kuosmanen (3p), 2. Lauri Suutarinen (1v), 3. Jani Komulainen (L), 4. Roope Korhonen (3k), 5. Matti Salminen (2p), 6. Mikko Korhonen (2k), 7. Antti Hartikainen (2p), 8. Jaakko Heikkinen (S), 9. Matti Meriläinen (3v), 10. Mikko Huotari, 11. Jarmo Heikkinen, 12. Marko Pääkkönen

5. Koskenkorvan Urheilijat
Joukkue jolla on potentiaalia voittaa kenet tahansa. Kaksi kovan luokan vahvistusta täksi kaudeksi saanut KossU näyttäisi olevan vahva niin sisällä kuin ulkonakin. SMJ:n totaalisen hajoamisen ilmajokelaiset hyödynsi ehkä parhaiten. Joukkue hankki superjokeri Jere Dahströmin sekä Tommi Murron. Kun joukkueesta löytyy jo ennalta sellaisia lyöntikoneita kuin Juha Suorauha, Hannu Kiukkonen ja Jukka Latvala, niin varsinkin häntäpään porukoita vastaan KossU on se joukkue joka voi yltää todellisiin juoksukarkeloihin.

6. Pattijoen Urheilijat
Pattijoki on yllätysvalmis joukkue. Lyöntivoimaa joukkue sai roppakaupalla lisää siirtomarkkinoilta Sami Aholan (Oulusta) ja Jarkko Kokon (Sotkamosta) muodossa. Edelliskausien tärkeimpien pelaajien Pertti Mäkelän, Antti Mäkelän ja Marko Rasinkankaan jatkaessa. Tärkeimmät poislähtijät ovat numeroilla kaksi pelannut etenijä Jarkko Rautio, joka palasi kasvattajaseuraansa IPV:hin sekä lyöjäjokeri Juha Kalajanniska (lop.?). Rautiota paikkaamaan hankittiin niin ikään Liposta, numerolle kaksi etenemään Jussi Kemilä. Kokonaisuudessaan PattU on siis vahvistunut viimekaudesta etenkin sisäpelissä, toisaalta pienenä heikkoutena voidaan pitää koppariosastoa.


7. Oulun Lippo
Oulussa tuntuu liian usein olevan joukkue jossa on taitoa, mutta tulosta ei tule, kuluvallakin harjoituskaudella on tullut käsittämättömiä tappioita heikommille joukkueille. Toki täytyy muistaa, että harjoituskausi ja kilpakausi ovat kaksi eri asiaa. Menetykset tälle kaudelle on Pattijoelle menneet Sami Ahola ja Jussi Kemilä. Uusina miehinä Lipossa nähdään Markus Meriläinen (JäPe), Jaakko Antila (SMJ), Matti Pellikka (Kempeleen Kiri) ja Mika Kilpeläinen (JoMa).

8. Puijon Pesis
Kuopiolaisille pudotuspelipaikkaa ei voi varmaksi sanoa. (paljon hyviä ja paljon huonoja) Kovimmat menetykset ovat etenijä Teemu Haataja Kouvolaan sekä kasvattaja seuraan Imatralle palannut Olli Lehtola. Joukkueessa löytyy nopea kärki ja muutama hyvä lyöjä, se ei riitä, kun vastapainona näyttää olevan todella kädetön kopparipari sekä kakkoskärki. 1 Niinikoski (S), 2.Haapakoski (2P), 3.Lahtinen (L), 4.Heinäheimo (3P), 5.Pulkkinen (3V), 6.Kivisilta (3K), 7.Korhonen Janne (2V), 8.Korhonen Arto (2K), 9.Karhunen (1V), Jokerit Joukainen, Knuutinen, ??

9. Kouvolan Pallonlyöjät
Yhden ykkössarjavuoden jälkeen pesäpallon pääsarjaan superpesikseen palannut Kouvola sai kovia vahvistuksia Superiin: kauden 2003 etenijäkuningas Teemu Haataja Kuopiosta, lyöjäjokeri Toni Juurakko Vimpelistä ja kärkietenijä Sami Karjala Seinäjoelta.
Kaikki kolme vahvistusta on esiintynyt itä-länsi arvo-ottelussa uransa aikana (Juurakko ja Karjala kerran, Haataja 8 kertaa), joten kokemusta joukkueeseen tuli roppakaupalla lisää. Nuoruutta uusista pelaajista edustaa niin ikään Vimpelistä tullut sieppari Tuomo Lönnmark. KPL:n viimekautisista pelaajista tärkeimpiä ovat kokenut Marko Hovi, kiteeläislähtöinen Antti Järvinen sekä polttolinjapelaaja Jarkko Ekroth. Sisäpeliin Kouvolalta löytyykin heittää jopa Superpesis tasolle todella kova kärki. Karjala on nopea etenijä, Haataja sarjan parhaita vaihtajia ja kärjen takana riittää vielä lyöntivoimaa mukavasti. Ennakkoon Kouvolan ongelmaksi todennäköisesti muodostuu ulkopeli, johon ei löydy profiilipelaajia sisäpelin tapaan. Lukkari Sburatura onkin ulkopelin kulmakivi ja kantaa suuren vastuun koko etukentästä. Polttolinjan pallovarmuus on iso(!!!) kysymysmerkki ja ratkaisuja tullaan hakemaan myös Hovin vierustoverista. Tosiasia on, että nykypäivän Superpesiksessä ei pärjää pelkästään hyvällä sisäpelillä sen saa KPL kokea ja joutuu tosissaan taistelemaan play-offs paikasta Puijon kanssa. 1. Sami Karjala (3P), 2. Teemu Haataja (2P), 3. Marko Hovi (2K), 4. Antti Järvinen (2V), 5. Jarkko Ekroth (3V), 6. Stefan Sburatura (L), 7. Jaakko Kuoppa (2K), 8. Jukka Pöllänen (S), 9. Mika-Matti Ojala (1V), 10 Jani Toikka, 11. Petteri Solasaari, 12. Toni Juurakko

10. Joensuun Maila
Joensuun joukkue vaikuttaa melko yhtenäiseltä, sillä pelaajavaihtuvuus on ollut pientä. Uusia tulijoita ovat 13 itä-länsi ottelun kokemuksella lukkari Jukka Holttinen, kotiuttajajokeri Mika Laukkanen sekä pelinjohtaja Vesa Varonen Kiteeltä. Tulijoiden lisäksi vahvan rungon joukkueelle muodostavat Sotkamossa aikanaan mestaruuksia voittaneet Jimi Heikkinen ja Markku Hylkilä sekä kiteeläislähtöinen etenijä Janne Monni. Kaiken kaikkiaan Joensuulla on kasassa melko väritön joukkue, jossa vastuun taakka ja kuormitus on suuri tietyillä pelaajilla, eikä ratkaisijoita löydy riittävästi. JoMan sarjapaikka ei ole uhattuna, mutten myöskään jaksa millään uskoa pudotuspelipaikkaan, joensuulaiset taistelevat runkosarjassa sijoista 9.-10., vaikka neljäs sija Halli SM-turneessa olikin positiivinen yllätys. 1. Petri Kemppainen (2p), 2. Jimi Heikkinen (1v), 3. Anssi Raitala (2v), 4. Jukka Holttinen (L), 5. Markku Hylkilä (3k), 6. Tuomo Schroderus (2v), 7. Hannu Ikonen (2k), 8. Mikko Hylkilä (2p), 9. Joonas Hänninen (s), 10. Mika Laukkanen, 11. Jani Korhonen, 12. Mika Kilpeläinen


11. Vimpelin Veto
Joukkue joka koostuu lähinnä nuorista pelaajista. Joukkueessa ei nimimiehiä ole, mutta pitää muistaa, ettei nimillä peliä ratkaista. Jos joukkueesta joitain pelaajia nostetaan esille, niin viimekaudella hyvin kärkilyöntejä napsineet Tuomo Lönnmark ja Mikko Rantalahti, ovat pelaajia joita kannattaa tarkkailla. Vimpeli koki kovan menetyksen kun lyöjäjokeri Tony Juurakko lähti Kouvolaan. Tulee olemaan sijoilla 10.-12.

12. Seinäjoen Maila-Jussit
Ihme on, jos SMJ ei karsintasarjaan mene! Viimekauden joukkueesta lähti liuta tärkeitä pelaajia tai suoraan sanottuna joukkueen parhaat pelaajat. Antti Kuusisto ja Henri Puputti Nurmoon, Jere Dahlström ja Tommi Murto KossUun, Jaakko Antila Ouluun, Sami Karjala KPL:jiin sekä Henri Heinäheimo Kuopioon. Tulijoista merkittävimmät ovat jokeri Jani Korhonen JoMasta ja polttolinjapelaaja Mika Ilkko Sotkamosta. Harjoituspeleissä 22.1. – 30.4. välisenä aikana SMJ on saalistanut voiton vain Vimpelistä, takkiin on tullut ykköspesiksen Alajärven Ankkureilta, Nurmolta, KossUlta kahdesti ja PattU:lta. Kuudessa treenipelissä SMJ on hävinnyt jaksot 1-10 ja juoksut 7-43, jääden kolmessa pelissä juoksuitta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut R, 02.05.2005, 13:23. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

Pelaajasiirtoja:
Toni Juurakko, Vimpeli – Kouvola
Pekka Mäntymaa, Vimpeli – Nurmo
Marko Nygård, Vimpeli – Puijo
Harri Yrttiaho, Lohi – Vimpeli
Pasi Hämäläinen, HaVe – Vimpeli
Erno Lassila, Alajärvi - Vimpeli
Markus Meriläinen, Järvenpää – Oulu
Teemu Haataja, Puijo - Kouvola
Olli Lehtola, Puijo – Imatra
Jarkko Rautio, Pattijoki – Imatra
Pekka Rajala, Nurmo – Kiri
Jussi Kemilä, Oulu – Pattijoki
Sami Ahola, Oulu – Pattijoki
Juha Mäntylä, Oulu - Vimpeli
Joni Haatainen, Kempele - Pattijoki
Antti Kuusisto, Seinäjoki – Nurmo
Henri Puputti, Seinäjoki – Nurmo
Jaakko Antila, Seinäjoki – Oulu
Tommi Murto, Seinäjoki – Koskenkorva
Sami Karjala, Seinäjoki – Kouvola
Henri Heinäheimo, Seinäjoki - Puijo
Juha-Matti Sirviö, Sotkamo - Kitee
Timo Rautiainen, Hyvinkää – Kiri
Jukka Holttinen, Kitee – Joensuu
Mika Laukkanen, Kitee – Joensuu
Pasi Kokkonen, Järvenpää – Hyvinkää
Riku Rantanen, Järvenpää – Hyvinkää
Simo Eerikäinen, Järvenpää - Hyvinkää
Jere Dahlström, Seinäjoki - Koskenkorva
Mikko Ilkko, Sotkamo - Seinäjoki
Jani Korhonen, Joensuu - Seinäjoki

Puutteita varmasti löytyy...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sportti
Jäsen
Viestit: 150
Liittynyt: 11.03.2004, 19:26
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sportti »

R kirjoitti:2. Hyvinkään Tahko
...ulkopelissä ongelmina näen kahden laadukkaan kopparin löytämisen, Ketonen - Kokkonen vaikuttaa suhteellisen hasardilta...
Eiköhän Vihtkari kuitenkin hääri kakkoskopparin paikalla..?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Sportti kirjoitti: Eiköhän Vihtkari kuitenkin hääri kakkoskopparin paikalla..?
Sehän on madollista ja jopa todennäköistä.
R kirjoitti:...mahdollisia kokoonpanoja. Kommentoikaa ja korjatkaa, jos jotain mokia löydätte.
R kirjoitti:...mutta ulkopelissä ongelmina näen kahden laadukkaan kopparin löytämisen...
Edit: Lähinnä tarkoitin, että jos toinen parivaljakosta Ketonen ja Kokkonen pelaa... anteeksi monitulkintaisuuden mahdollisuus...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut R, 02.05.2005, 23:59. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

Tässä mun ranking (ei runkosarjan voittaja arvio!)

Kitee
Hyvinkää
----------
Nurmo
Sotkamo
----------
Oulu
Koskenkorva
Pattijoki
Kuopio
Kouvola
----------
Joensuu
Vimpeli
----------
Seinäjoki

"Paikallispelilohkot ovat poistuneet sarjajärjestelmästä ja tilalle on kehitelty ns. taisteluparit, jotka kohtaavat normaalin kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi toisensa kahdesti".Tästä tietyt joukkueet valitettavasti hyötyvät esim.Vimpeli ,joka pelaa Seinäjokea vastaan ja saattaa näin nousta jopa taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sportti
Jäsen
Viestit: 150
Liittynyt: 11.03.2004, 19:26
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sportti »

Omia näkemyksiä/mielipiteitä parista jengistä:

Kiteen ei ehkä kuitenkaan pitäisi olla niin suuri mestarisuosikki, kuin mitä se nyt on. Totta kai joukkue on hyvä ja mestaruutta odotetaan, mutta helpolla poikaa ei Kiteellekään viedä.

Sotkamo on Kokon menetyksestä huolimatta myös varteenotettava mestarisuosikki. Onhan Jymyä ennenkin kauden kynnyksellä aliarvioitu, mutta kultajuna on vaan vyörynyt voittoon.

Hyvinkäällä on kasassa todellinen kaveriporukka. Suuri osa joukkueesta on pelannut yhdessä vuosikausia. Järvenpäästä tulleet Eerikäinen ja Rantanenkin ovat wanhoja tuttuja. Nähtäväksi jää tuovatko "uudet" miehet ryhtiä jengiin.

Koskenkorvan ainut tavoite on mitali (tämä ei siis ole oma mielipiteeni, vaan joukkueen oma tavoite). Lyöjäjokeri Jere Dahlström uhkuu itseluottamusta, ja jos se tarttuu myös pelikavereihin, niin tulos voi olla hyvä. Dahlströmin oma pelillinen tavoite on selkeä: "Lyöjäkuninkuus."

Mitalipeleihin myös tyrkyllä: Pattijoki ja Nurmo.

Kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta tulevat taistelemaan Oulu, Puijo ja Kouvola. Viimeksi mainittu saattaa jopa nousta tämän kolmikon parhaaksi.

Eli oma ranking runkosarjaan olisi seuraavanlainen:

Kitee
Sotkamo
Hyvinkää
-------------------
Koskenkorva
Pattijoki
Nurmo
-------------------
Kouvola
Oulu
Puijo
-------------------
Joensuu
Vimpeli
Seinäjoki

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Sanomalehti Kaleva kertoo, että Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus sekä Oulun ja Kainuun verovirasto hakevat Oulun Lippo ry:tä konkurssiin.

Konkurssihakemus tuli yllätyksenä myös Lipon toimitusjohtaja Esko Ahokkaalle. Ahokkaan mukaan veroviranomaisten kanssa on neuvoteltu rästimaksujen hoitamisesta. Toimitusjohtaja vakuuttaa, että Lipon pelit jatkuvat normaalisti tällä kaudella.

Kalevan uutinen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

"Jaakko Hirvonen ( 24 ) siirtyy Joensuun Mailasta Seinäjoen Maila-Jussien superpesisjoukkueeseen. Viime kaudella ensimmäiset superpesisottelunsa pelannut lukkari siirtyy Seinäjoelle ottelukohtaisella sopimuksella.

Jaakko Hirvonen on pelannut Joensuussa kaikkiaan viisi kautta ykköspesiksessä ja yhden kauden superpesiksessä. Tälle kaudelle Joensuun Maila hankki superpesisjoukkueen lukkarikseen kokeneen Jukka Holttisen ja Hirvoselle oli tarjolla joukkueessa ainoastaan varalukkarin rooli. Pelaajasiirto Seinäjoelle mahdollistaa Hirvosellekin pääsarjatason kokemusta tältä pelikaudelta.

Seinäjoen joukkue on nyt valmis sarjakauden alkuun eikä uusia pelaajasiirtoja ole enää odotettavissa. Joukkueesta neljä pelaajaa aloittaa kautensa kakkosjoukkueen mukana suomensarjassa ja lopullinen 12 pelaajan joukkue nimetään tämän viikon loppuun mennessä".

Kova vahvistus Seinäjoen mittapuussa!Paljon vastuuta luvassa myös sisäpelissä.

Edit: Tilastot 2004 23 ottelua
Lyödyt: 1 + 7 = 8
Tuodut:5
Kärkilyönit: 45 (13-13-11-8 )
Onnistumisprosentti = 49%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Nonni, nyt on mullakin mielikuva joukkueiden voimasuhteista:

A: Sotkamo, Kitee, Hyvinkää

B: Oulu, Pattijoki, Nurmo, Koskenkorva, Kuopio

C: Kouvola, Joensuu

D: Vimpeli, Seinäjoki

Ryhmien sisällä erot ovat pieniä, enkä tämän tarkempaa rankkausta edes yritä tehdä ennen kauden alkua.

Sotkamon harjoituspeliotteet eivät kyllä oikeuttaisi A-luokan paikkaan, mutta eiköhän se todellinen taso sieltä vähitellen löydy. Viime kauden joukkue pysyi kasassa Kokkoa ja Sirviötä lukuunottamatta.

Kiteetä en pidä yleisen linjan mukaisena suursuosikkina. Joukkueesta lähti kuitenkin neljä avauskokoonpanon miestä, mikä ei voi olla näkymättä. Odotan epätasaisia otteita kauden mittaan.

Hyvinkäällä on nyt ratkaisijoita laajalla rintamalla, mutta kiinnostaako jokainen runkosarjan ottelu konkareita? Odotuksissa on epätasaisia otteita ja runsasjuoksuisia pelejä.

Oulu on ollut erinomainen harjoitusotteluissa. Aholan tykin vaihdettua maisemaa tiivis ulkopeli on elinehto.

Pattijoella on hyvä kokonaispaketti kasassa eikä mitään estettä menestymiselle pitäisi olla. Mielestäni Oulu ja Pattijoki pystyvät haastamaan kaikki A-tason joukkueetkin tasaväkisesti ainakin runkosarjan otteluissa.

Nurmolla joukkueessa ei tapahtunut juurikaan muutoksia talven aikana. Itse en kuitenkaan näe joukkuetta mestarisuosikkina vaan sijoilla 5-6 runkosarjan jälkeen.

Kossun tulivoima pitäisi olla sarjan ehdotonta eliittiä, mutta aika näyttää mitä tulee tapahtumaan.

Kuopiota on hakattu arvioissa playoff-viivan tuntumaan ja jopa alapuolelle. Oma uskoni PuPeen ei kuitenkaan horju. Lauantainen voitto Kiteestä (4-2, 6-0) osoitti, että joukkue on löytämässä vireensä sarja-avauksen kynnyksellä. Viime kauden tapaan Kuopio voi taistella tiensä jopa sijoille 4-5 runkosarjassa.

Kouvolan pahimmat puutteet ovat ulkopelissä. Sisäpeli kyllä riittää vertailussa muihin joukkueisiin, mutta edellisellä visiitillä tällä sarjatasolla KPL:n ulkokentästä tehtiin reikäjuustoa eikä paljon parempaa ole nytkään luvassa. Onnistunut kausi sillä osastolla voi kuitenkin tuottaa jopa playoff-paikan.

Joensuu on sitten täysin päinvastainen tapaus. Jo viime kaudella joukkue teki melko vähän juoksuja. Talven aikana vielä joukkueen neljästä parhaasta kotiuttajasta kaksi vaihtoi maisemaa ja ainoastaan yksi tuli tilalle sille osastolle. Ulkopeli kuitenkin toimii, joten erittäin vähäjuoksuisia otteluita tiedossa.

Vimpelin joukkue heikkeni entisestään, joten sarjasopimuksen uusiminen on kyllä erittäin pitkän tien takana.

Seinäjoki on sitten oma lukunsa. Pääosin junioreista koostuva joukkue voi toki kasvaa kauden aikana yhtenäiseksi paketiksi, mutta tällä hetkellä näyttää aika synkältä.


Kaiken kaikkiaan A-B tason joukkueet ovat mielestäni erittäin lähellä toisiaan tasollisesti, mutta taas hyppäys sieltä C-D -tasoille on suuri. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin tasainen ja mielenkiintoinen kausi tiedossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Nordicilla on auki joukkuekohtaiset pistevedot koko kaudelle...

Tällä kaudella on 450 pistettä jaossa. Kolmella edelliskaudella pisteitä on jaettu joka kerta keskimäärin 2.8 ottelua kohden. Yhdistettynä tämä siis tarkoittaa, että tällä kaudella jaettaneen n. 420 pistettä.

Kun otetaan muutama edelliskausi tarkasteluun ja lisätään soppaan tämän kauden tasaiset voimasuhteet, päädyn seuraavanlaiseen jakaumaan:

1. 50-53 pistettä
2. 47-50
3. 43-47
4. 40-43
5. 40-43
6. 35-38
7. 35-38
8. 30-33
9. 27-30
10. 25-28
11. 20-22
12. 15-18

Tämän taulukon arvot vaihtelevat välillä 407-443 pistettä. Keskiarvo on kuitenkin 425 pistettä, eli koko lailla odotettu kokonaispistemäärä.

Käydään läpi joukkueet, joihin Nordic tarjoaa kertoimia:

Kitee, raja 54.5 pistettä

Kiteen raja oli aluksi 61.5 pistettä, mun en ehtinyt pelaamaan sitä enkä tiedä olisiko veto välttämättä jäänyt edes voimaan. Niin utopistinen raja oli kyseessä ainakin minun mielestäni. Kolmella edelliskaudella runkosarjan voittaneen joukkueen pistemäärä 25 ottelun sarjassa olisi ollut 57-48-62. Itse uskon vakaasti, että tämän kauden voittopistemäärä on lähempänä 50 kuin 60 pistettä. Ja koska Kitee ei ole edes mitenkään ylivoimainen voittajasuosikki papereissani, peliä kehiin underille kertoimella 1.85.

Hyvinkää 45.5 pistettä

Hyvinkää kuuluu A-ryhmään, mutta ei kuitenkaan ole suurin ennakkosuosikki. Oletettu sija on välillä 2-4 ja raja siis kutakuinkin kohdillaan.

Sotkamo 43.5 pistettä

A-luokkaa ja vähintään samaa tasoa Hyvinkään kanssa, itse arvostan ehkä jopa piirun verran korkeammalle. Sotkamon valtti on mielestäni tasaisuus ja tällaisessa pistevedossa se on tärkeä ominaisuus. Huononakaan päivänä ei heitetä hanskoja tiskiin vaan kerätään ainakin piste pois kuleksimasta. Oma odotusarvoni on n. 45-47 pistettä ja overia kehiin kertoimella 1.85.

Oulu 42.5 pistettä

Oulu on yksi A-tason joukkueiden pahimmista haastajista. Sijat 4-5 on tyrkyllä, mutta alemmaksikin joukkue voi jäädä. Mielestäni raja on hieman liian korkea. Itse odotan joukkueen keräävän onnistuneella kaudella 40-43 pistettä ja hieman heikommalla suorituksella jäädäänkin jo 40 pisteen alapuolelle. Under mukaan peleihin (1.85).

Nurmo 39.5 pistettä

Oulun kanssa samaa tasoa ja tässä on mielestäni linja kohdallaan. 38-40 pistettä on realistinen arvio.

Koskenkorva 39.5 pistettä

Samat sanat pätevät tähänkin. Tasaista keskikastia ja pistearvio pyörii hieman 40 alapuolella.

Pattijoki 36.5 pistettä

Pattijoki taistelee samassa ryhmässä kolmen edellämainitun joukkueen kanssa. Pisteitä pitäisi mielestäni kertyä siis jotakin 35 ja 40 väliin. Raja on ehkä 1-2 pistettä liian alhaalla, joten overille pieni panostus (1.85).

Kouvola 31.5 pistettä

Kouvolalle tekee todella tiukkaa 8 joukkoon pääseminen. Joukkueen saamat vahvistukset ovat kuitenkin sen verran kovia, että yllättäjän paikka on tarjolla. Mielestäni raja on hieman liian korkealla, mutta passaan kohteen kuitenkin.

Kuopio 29.5 pistettä

Tämä ei kyllä mene minulle jakeluun missään suhteessa. Kuten aiemmin kirjoitin, Kuopiota on lyöty lyttyyn mielestäni täysin aiheetta. Materiaali on toki kapea, mutta jos kaikki miehet ovat terveenä, ei joukkue kalpene vertailussa yhteenkään B-tason joukkueeseen. Kahdeksas ja jopa yhdeksäskin joukkue voi arvioni mukaan saavuttaa 30 pistettä, joten Kuopion pitäisi ohittaa se rajapyykki leikittelevän kevyesti. Mainittakoon, että viime kaudella joukkue keräsi 30 pistettä jo puolessa kaudessa. Overia kehiin maksimipanoksilla. Pitkäaikaisveto on kyseessä, mutta odotusarvokin on sen verran makea (~1,3), että tähän kyllä voi panostaa sen verran kuin kassa/nordicin panosraja (vajaa 250 euroa) antaa myöden.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1309
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Anteeksi jo etukäteen tämä "turha" viesti mutta ainakaan minä en Kuopion kohdalta löydä tuota vetovaihtoehtoa? Näinkö nopeasti ne ottivat sen pois? :roll:
Myös mestarivedossa Kuopio on kokonaan "poistettu" (ei sinällään että löisin niitä mestariksi).... :shock:

edit: niin...tuli nyt sitten matlockattua hetki ja tuikan päättelyn jälkeen tulin siihen johtopäätökseen että toi Kuopio lienee sama kuin Puijo......allekirjoittanut hiljenee. :oops:

edit2: typoja :twisted:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sportti
Jäsen
Viestit: 150
Liittynyt: 11.03.2004, 19:26
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sportti »

R kirjoitti:2. Hyvinkään Tahko
...ulkopelissä ongelmina näen kahden laadukkaan kopparin löytämisen, Ketonen - Kokkonen vaikuttaa suhteellisen hasardilta.
Neljän nähdyn kotipelin perusteella voi sanoa, että kopparit eivät ongelmia aiheuta. Kopparipari Kokkonen-Vihtkari on pelannut hyvin. Tästä kaksikosta Vihtkari on ollut se, jonka peli on välillä vaikuttanut haluttomalta, mutta suuria virheitä ei ole tullut. Kokkonen puolestaan on hoitanut omaa tonttiaan varmoin ottein.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sportti
Jäsen
Viestit: 150
Liittynyt: 11.03.2004, 19:26
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sportti »

R kirjoitti:6. Pattijoen Urheilijat
Rautiota paikkaamaan hankittiin niin ikään Liposta, numerolle kaksi etenemään Jussi Kemilä. Kokonaisuudessaan PattU on siis vahvistunut viimekaudesta etenkin sisäpelissä, toisaalta pienenä heikkoutena voidaan pitää koppariosastoa.
Koppari Kemilä oli tänään Hyvinkäällä susipaska (jos sellaista termiä on olemassa). Hänen totaalisen surkea ulkopelinsä oli ottelun ratkaisu. Muutaman sähläyksen jälkeen mies taisi menettää pelikavereidensakin luottamuksen, sillä Kokko valui koko ajan lähemmäksi Kemilää paikatakseen häntä. Tämä johti siihen, että Tahko löysi aukkoja muualta. Ei sen puoleen, ei kolmoskoppari Lemponenkaan mahtavassa vireessä ollut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Runkosarja on puolivälissä ja pari sanaa alkukaudesta.

Sotkamo on ollut ylivoimaisesti tasaisin joukkue tällä kaudella. Huonoja pelejä ei ole käytännössä tullut ainuttakaan. Runkosarjan voitto menee erittäin todennäköisesti Kainuuseen, mutta pudotuspeleissä voi sitten tapahtua mitä tahansa. Joka tapauksessa mestarisuosikki nro 1.

Sotkamon perässä on sitten 8 joukkuetta 7 pisteen sisällä, joten tasainen sarja on kyseessä kuten ennakkoon odotettiin. Hyvinkää ja Nurmo ovat odotetusti mukana kärkitaistelussa, mutta Joensuun 4. sija on ehkä suurin yllätys tähän menessä. Holttiset älyttömät tolpat ovat purreet kerta toisensa jälkeen ja esim. TV-pelissä jopa hutilyöntejä nähtiin useasti. Kun ulkopeli on muutenkin toiminut erinomaisesti, ei menestystä tarvitse ihmetellä. Joukkue tehnee kuitenkin "Kuopiot" ja hyytyy viimeistään ratkaisevissa otteluissa. Hyvinkää ja Nurmo sen sijaan ovat vahvoja mitaliehdokkaita.

Kitee on pelannut erittäin epätasaisesti (kuten keväällä ajattelinkin). Joukkueella on ollut erittäin suuria vaikeuksia saada kahta onnistunutta jaksoa samaan otteluun (vain 3 kolmen pisteen voittoa). Parhaimmillaan erittäin kova tiimi, mutta löytyykö tasaisuus loppukaudella. Voi taistella mitalista, mutta ei missään nimessä mikään suosikki mestariksi.

Oulu oli välillä jo aivan sarjan kärjessä, mutta hyytyi juuri tauon alla (kolme peliä ilman pisteitä). Saumat mitalipeleihin, mutta helppoa se ei tule olemaan. Koskenkorvaa on vaivannut KiPan tavoin epätasaisuus. Hyvänä päivänä yksi sarjan parhaista joukkueista, mutta huonompana päivänä taas täysi vastaantulija. Onnistuneella loppukaudella mukana jakamassa mitaleita.

Kuopio vaelsi avauskierroksen jälkeen varjojen mailla. Seitsemän ottelun tappioputki kääntyi kuitenkin viiden peräkkäisen voiton sarjaksi. Koituiko loukkaantumista seurannut lukkarinvaihto joukkueen onneksi? Ulkopeli vuotaa kuin seula, mutta Joukainen on jälleen aivan pitelemätön ja juoksuja syntyy kuin liukuhihnalta. Kuopio kiusaa aivan varmasti kärkijoukkueitakin koko loppukauden, mutta potku tuskin riittää neljän parhaan joukkoon.

Pattijoki on ansaitsemallaan sijalla. Tasapaksut esitykset eivät riitä tasaisessa sarjassa tämän korkeammalle. Kahdeksan joukkoon voi selvitä hyvän loppukauden turvin, mutta siinä tulee seinä vastaan. Karsintasarjan paikkaa olisin tällä hetkellä tarjoamassa yhdelle kolmikosta Pattijoki, Kuopio ja Joensuu.

Vimpeli ja Kouvola ovat olleet odotetun heikkoja. Saattavat toki kaataa loppukaudellakin pari kertaa "hyvän" joukkueen, mutta kahdeksan joukkoon ei pitäisi olla asiaa. Mielestäni kuitenkin liian hyviä tippumaan ykköseen.

Seinäjoki on Seinäjoki. Mopolla ei kannattaisi lähteä moottoritielle. Pisteautomaatin rooli tarjolla loppukaudellakin ja ykkönen kutsuu, mikäli pelin taso ei tästä parane.


Lopuksi pieni katsaus pistevetoihin:
Kitee under 54.5
Tällä tahdilla tulee 42-43 pistettä, eli osuu ellei Kitee ota 10-11 kolmen pisteen voittoa lopuista 12 ottelusta.
Sotkamo over 43.5
Tällä tahdilla 53-54 pistettä eli näyttää aika hyvältä. 16 pistettä 12 ottelussa ei pitäisi olla ylitsepääsemättömän vaikea saavutus.
Oulu under 42.5
Tällä tahdilla 40-41 pistettä. Voi kääntyä miten päin tahansa. Jos peli alkaa kulkemaan alkukierrosten malliin niin mennee rajan ylitse.
Pattijoki over 36.5
Tällä tahdilla 34-35 pistettä. Samat sanat kuin Oulun kohdalla eli aika 50-50 tilanne.
Kuopio over 29.5
Tällä tahdilla 33-34 pistettä. Alkukauden tappioputken aikana olin valmis jo heittämään kirveen kaivoon, mutta tällä hetkellä taas näyttää huomattavasti paremmalta. 11 pistettä yhtä monessa ottelussa pitäisi onnistua, jos juhannuskaljat eivät ole vieneet virettä aivan täysin. Jäljellä on kuitenkin myös ottelut kaikkia taulukon alapään joukkueita vastaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”