Tänään on 24.05.2018, 09:43.

Euroviisut

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Jack Pot
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 17.06.2003, 03:53
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Jack Pot »

Aloitetaan nyt tämäkin.Kerroinvaihtelua ainakin löytyy.Tuli kuunneltua
jodlauksetkin(eurovisionlive.com)
Kreikka tuntuu olevan selvä suosikki.Kertoimet kuit niin pieniä,4:n molemminpuolin,ettei oikein innosta.Viime vuosina itä-Euroopan ja Baltian maat menestyneet,ja ilm jatkossakin äänestävät toisiaan.
Mutta lyhyestä virsi kaunis...Itse kokeilen kuuntelun ja kerroinvertailun perusteella Viroa Chandlerille(kerroin 41,muilla 20. pintaan)ja Valko-Venäjää
Expektille(kerroin 30,muilla 15-24)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 3841
Liittynyt: 31.01.2003, 19:58

Tuotto: +58.65 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 1585

Pisteitä: 14644
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Noista Virosta ja Valko-Venäjästä sen verran, että taitaa olla liian peruskamaa , että olisi mahdollisuuksia ihan kärkisijoille. Viime vuonna esim. Belgia joka lukeutu suosikkeihin europoppikappaleellansa floppasi täysin. Tuntuu siltä, että jotta euroviisut voitettaisiin tulisi kappaleen erota muista tarpeeksi ja plussaa olisi vauhdikas lavashow, reilusti naapurimaita joilta saa "automaattisia" pisteitä sekä voisi myös olettaa, että jos kappale osallistuu karsintoihin olisi sekin myös etu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 3841
Liittynyt: 31.01.2003, 19:58

Tuotto: +58.65 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 1585

Pisteitä: 14644
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Suosikit:

Kreikka
Kisan ennakkosuosikki, mutta kertoimien valossa ylipelattu. Kappale menevä ja lava esiintyminen hyvä, sanotuksen puolesta tyhjänpäivänen, mutta tuskin sillä on mitään väliä. Kreikalle pienenä miinuksena on se, että se ei ole mukana karsinnoissa, johon muut suosikit osallistuvat sillä vaikuttaa viime vuoden perusteella sen olevan aika merkittävä etu. Viime vuonna koko kärkikolmikko osallistui semi-finaaliin. Lisäksi Kreikan kappale on soinut jo runsaasti monissa maissa joten voi olla pientä kyllästymistäkin jo odotettavissa. Gallupeissa Kreikka on ollut lähes jokaisessa ykkösenä vaikka loppua kohden muut ovat saaneetkin eroa hieman kiinni. Viime vuonnahan gallupeja hallitsi aluksi Belgia joka loppua kohden menetti asemiaan ja floppasikin kisassa. Varmat 12pistettä Kreikka saa jälleen ainakin Kyprokselta.

Islanti
Ollut gallupeissa lähes kaikissa kolmen joukossa ja viimeaikoina nousemaan päin. Islannilla on tiedossa hyvä esiintyminen ja laulajalla on hyvä äänikin. Harjoituksissa kyllä vähän häiritsi asustus joka oli laulajalla punakultanen ja muilla valkokultanen, mutta jostain kuulu juttua, että ei olisi ollut varsinainen esiintymisasu? Kappale on pop kappaleena hieman tavallisuudesta poikkeava ja voisi luulla, että se toimii myöskin hyvin ympäri Eurooppaa. Islannin etuna tulee olemaan se, että kerää muista Pohjoismaista hyvät pisteet ja voisi kuvitella, että Islanti tulee saamaan Norjalta, Suomelta, Ruotsilta ja Tanskalta 12-10 pistettä riippuen siitä kumminpäin pisteet menee Norjan edustajan kanssa. Kerroin lähtee todennäköisesti karsinnassa laskuun sillä niin hyvä ja kokenut esiintyjä Islannilla on ettei luulisi tyrivän. Oma arvio on, että Islanti tulee olemaan ennen finaalia kertoimissakin kakkossuosikki

Unkari
Unkarin kappale on sekoitus kansanmusiikkia sekä modernia musiikkia ja myöskin kappaleen taustatanssijat edustavat samaa tyyliä, joka vaikuttaa hieman Riverdancea. Kappale muistuttaa hieman viime vuoden voittajan Ukrainan kappaletta, mutta ei yllä kuitenkaan samalla tasolle jääden hieman vaisummaksi. Kappaleessa alku alkaa lupaavasti, mutta sitten kappale jotenkin jää polkee paikoillensa. Harjoituksista negatiivista palautetta Unkari sai laulajan heikosta laulusta ja ihmeteltiin olisiko tämä johtunut tekniikasta tai ehkä jännityksestä. Myöskin pukeutuminen mustiin asuihin aiheutti sen, että taustatanssijat uppoutuvat liikaan tummaan taustaan. Unkari esittää kappaleen omalla kielellään joka on erilaisuuden lisäksi kappaleen valtti. Vähän lisää puhtia kappaleeseen niin olisi ollut ykkössuosikki, mutta kyllä se tuollakin kappaleella voi kolmen joukkoon sijoittua, jos vaan laulu sujuu harjoituksia paremmin. Mahdollista, että karsinnan aikana kertoimet lähtevät nousuun sillä on riski, että esitys on monelle pettymys.

Mahdolliset yllättäjät:

Norja
Norjan sijoitusta suosikeista on kaikista vaikein arvioida. Ennakko Gallupeissa maa on pyörinyt top6:n joukossa ja vaikuttaa myös siltä, että Wig Wam jakaa mielipiteitä kovasti. Toiset pitävät kisan ehdottomasti parhaana ja toiset sanovat ettei tällainen rock kappale kuulu edes Euroviisuihin.
Kyllä Norja finaaliin helposti pääsee, mutta vaikea uskoa, että siellä kappale vetoaisi tarpeeksi moneen äänestäjään, että voitto olisi mahdollinen. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan karsinnan jälkeen kertoimet lähtevät kehittymään.Sveitsi
Sama juttu kuin Norjalla, monet tykkäävät ja monet eivät. Kappale hyvä ja ytimekäs, mutta lavaesiintyminen ei ainakaan esikatseluvideon perusteella erikoinen. Tulevat esiintymään valkoiset asut päällä, mustien sijaan jotka olivat esikatseluvideossa, joka on hyvä ratkaisu näkyvyyden kannalta. Gallupeissa pyörinyt top6:ssa ja jos lava esiintymiseen saisi jotain menoa niin olisi jopa pienet mahdollisuudet yllätykselle. Vanilla Ninja tulee saamaan kotimaastaan Virosta ainakin varmat 12 pistettä.


Muut:

Malta

Kuuluu kertoimissa kärkipäähän ja onhan kappale nätti ja laulajan äänikin nätti vaikkei ulkomuoto olekaan. Tosin päästäväthän valaatkin komeita äänähdyksiä ;) Viime vuonna balladeista parempi ja pelatumpi oli Kypros, joka siltikään ei riittänyt aivan kärkeen joten tuskin tämäkään.

Tänä vuonna ei tunnu vanhoista Neuvostoliiton eikä Balkanin maista löytyvän kappaletta, joka naapureidensa pisteitten avulla yltäisi voittoon vaikka varmasti top10:stä jokunen maa löytyykin, esim. Valko-Venäjä ja Bosnia-Hertsegovina . yht. muut

Paras pelikohde on ehdottomasti Islanti 15-20 kertoimilla, kun itse arvioisin sen mahdollisuudet 15%-20% riippuen siitä miten semi-finaali sujuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cacmac
Jäsen
Viestit: 414
Liittynyt: 17.11.2003, 14:33
Pisteitä: 35
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja cacmac »

Osalllistutaanpas keskusteluun. :)

Sukkela on hyvin pitkälti oikeilla linjoilla analyysissaan (mainio analyysi muuten, kiitos!). Itse kuitenkaan en jaksa uskoa Unkarin voittoon, koska tuo etno-tyyli lienee jo ohimennyt ilmiö. Epäilenpä, että tänä vuonna voitto viedään ihan sillä peruspoppi-meiningillä. Itse odottelen Bosnia-Herzegovinaa aika korkealle, koska biisihän on suoranainen rip-off kaikista Ruotsin menneistä euroviisuista. ;) Ja taitaa olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa... Islanti on toki tosi vahvoilla myös, samoin Kreikka. Vähän ajattelen sitä, että Kreikka ei ole tässä välierässä mukana ja näin ollen ei tule "vanhana tuttuna" finaaliin. Siispä mm. Islanti, Sveitsi ja Bosnia saisivat mun näkemyksen mukaan merkittävän edun.

Malta voi toki myös olla tosi vahva. Biisi on yksi parhaimpia balladeja euroviisuissa pitkään aikaan, Vaikkakin Chiara on roimasti ylipainoinen, niin uskon, että biisi lyö lujaa läpi Euroopassa. Chiara on aiemmin ollut mukana finaalissa, sijoittui tällöin (muistaakseni) kolmanneksi. Eli esim. Centrelle Maltaa kannattaa varmaan pelata TOP 4-vetona. Kerroin oli aiemmin tällä viikolla 4,0.

Norjan kasarirokki jakaa niin rankasti mielipiteet, että taitaa käydä sittenkin niin, ettei voittoon asti nousta. Sama on mun tuomio Within Temptationia mukailevalle Sveitsin kipaleelle. Muista maista Romania yrittää vähän samanlaisella biisillä, millä viime vuonna Ruslana voiton vei. Ei taida ihan nousta kärkeen, mutta finaalin sillä mennään. Serbia-Montenegrolla on jälleen hyvinkin heikäläiseen kansanmusiikkiin pohjautuva viisu. Viime vuonna homma toimi ja kakkossija tuli palkinnoksi. Tänä vuonna kolkutellaan myös ihan kärkeä.

Tässä nyt jotain löpinää ennen välieriä, täytyy palata aiheen pariin viimeistään finaalipäivänä, lauantaina.

edit: Typot

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"voin huoletta savukkeeni sammuttaa, kyllä helvetistä tulta saa..."

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Omaa spekulaatiota illan semiin. Ei näillä kannata suoraan pelata, mutta jotain ajatuksia..

Eli oma veikkaus. Perustuu lähinnä omaan kuunteluun, ja muutamiin forumeihin.

Torstai semifinaali, jatkoon:

iceland - iskee hyvin
hungary - tätä on hehkutettu
norway - vauhtia ja rockia
romania - disco-pop samba-digo. oma suosikki (tosin floppivaara tyyliin Belgia viime vuonna olemassa)
switzerland - vanilla ninja
croatia - vähän tulee mieleen viimevuotinen serbia, vahvin mielestäni näistä jugoslavian maista nyt
israel - celin dion tyylinen varsin miellyttävä kappale, kaunis esittäjä
latvia - mukava melodinen balladi, ihan ok.

bubbling under:

belarus - peruspoppia
poland - hieman erilainen slaavilaista, vauhdikas
slovenia - tasainen balladi
moldova - omaperäinen rock, mutta ehkä ei.. ei ehkä tarpeeksi erilainen
estonia - tasapaksua tyttöpoppia
denmark - perus poppia
netherlands - ihan ok.. mutta en aivan niin ylös rankkaisi mitä bookkerit

Niin ja sitten meidän Geir, no, toivottavasti ääni on palautunut.

Pelasin koko kisan voittajaksi Islanti 16.00 Expekt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”