Tänään on 24.06.2018, 10:13.

Pesäpallon harjoitusottelut 30.4.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Jari
Jäsen
Viestit: 76
Liittynyt: 17.01.2003, 23:20
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Tampere

Pesäpallon harjoitusottelut 30.4.

Viesti Kirjoittaja Jari »

Nordicbet tarjoaa kertoimia pesäpallon harjoitusotteluihin:

Vimpelin Veto - Jyväskylän Kiri 2.20 2.35 3.90
Alajärven Ankkurit - Seinäjoen Maila-Jussit 2.60 2.45 2.95

Harjoitusotteluiden arvioiminen yleisesti ottaen melko hankalaa, kun ei tarkasti tiedossa, millaisella kokoonpanolla / asenteella joukkueet otteluun lähtevät. Toinen joukkueista voi tulla hyvinkin "kokeilujoukkueella" otteluun, ja toinen hakea jo tuntumaa kautta varten ykkösmiehistöllään. Nyt kun kausi on kuitenkin jo näinkin lähellä, ja kyseessä alkavat olla viimeiset harjoitusottelut ennen sarjakauden avausta, uskon joukkueiden panostuksen näihin otteluihin olevan kova. Näistä otteluista haetaan hyvää fiilistä ja virettä kauden avaukseen.

Molemmat otteluparit ovat todella mielenkiintoisia, kun Superpesiksen häntäpäähän arvioidut joukkueet (Vimpeli, Seinäjoki) kohtaavat Ykköspesiksen suurimpiin nousijasuosikkeihin kuuluvat Jyväskylän ja Alajärven. Tulevalla kaudella Ykköspesiksen taso tullee olemaan muutenkin todella kova, kun noususta taistelee etukäteen arvioiden ainakin 4-5 joukkuetta.

Seinäjoen pesäpalloylpeys Maila-Jussit koki viime kauden jälkeen melkoisen kolauksen, kun joukkueen pronssimitalit saavuttanut hajosi käytännöllisesti katsoen täysin käsiin. Tähän kauteen Jussit lähtee lähinnä omista junioreista kasatulla joukkueella. Muutama "vahvistus" on toki haalittu mukaan, mutta silti joukkue on Superin joukkueista etukäteen selvästi heikoin. Hallipeleissä, jotka toki ovat täysin eri asia kuin ulkona pelatut ottelut, Jussien otteluissa oli välillä hieman "isät vs. pojat" meininki, kun vastustajat veivät nuorta joukkuetta mennen tullen.

Yksi huomioonotettava seikka tässä ottelussa on se, että Maila-Jusseille tämä ottelu on ensimmäinen ottelu ulkona, kun taas Ankkurit pelasivat jo Vimpeliä vastaan Saarikentällä. Toki joukkueet ovat harjoitelleet ulkona jo pidemmän aikaa, mutta jonkin asteisen etulyöntiaseman tämä silti Ankkureille antaa.

Henkilökohtaisesti pidän Ankkureiden joukkuetta materiaaliltaan parempana, ja kun pelinjohtajana häärii entinen lukkarivelho Matti Iivarinen, on taktinenkin puoli varmasti kunnossa. Tässä harjoitusottelussa on lisäksi normaalia enemmän panosta; kyseessä on kuitenkin Pohjanmaan joukkueiden välinen mittelö, ja Ankkurit haluaa varmasti näyttää kuuluvansa Superiin, kuin myös Jussit tietenkin.
Tämänkin vuoksi pidän ottelua motivaatiotekijöiltään enemmän sarjaottelun kaltaisena, kuin pelkkänä harjoitusotteluna (Tulikohan mahdollisimman epäselvästi sanottua :roll:)

Oma arvio Ankkureille on 42 %. Siirsin pari prosenttia ristille koska kyseessä kuitenkin harjoitusottelu, ja kokoonpanot voivat jonkin verran elää. Tuollakin arviolla 2,60 silti selkeähkö ylikerroin.

Toisesta otteluparista en sen kummemmin kommentoi, muuta kuin että siinäkin joukkueiden sarjatasoja on painotettu hieman liikaa. Jyväskylä on materiaaliltaan Vimpelin tasoinen, tai ainakin hyvin lähellä sitä. Vimpelillä tässä ottelussa kotietu, molemmat joukkueet pelanneet jo ulkona joten siinä mielessä puntit tasan. Ristin kerroin painettu tässä alas, mutta Jyväskylän suoraa voittoa kokeilen varovaisella panostuksella. Arvio sille 27 %.

Pelit:
Ankkurit 2,60 7/10
Kiri 3,90 2/10PS: Melkoista sillisalaattia juttu, mutta eiköhän siitä jotain selvää saa. :roll:
Heittäkää toki muutkin arvioitanne kehiin, kausi alkaa pikkuhiljaa lähestyä. 8)


Jari

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”