Tänään on 27.05.2018, 03:28.

Maahockey - Naiset

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Viestiketju Lukittu
GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1297
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 231

Maahockey - Naiset

Viesti Kirjoittaja GooRio »

Naisten maahockeyssä on näin etukäteen ajatellen mielestäni kolme melko tasaista suosikkia Argentiina, Hollanti ja Australia sekä näille haastaja Kiina. Loput maat eli Saksa, Espanja, Japani, Korea, Uusi-Seelanti ja Etelä-Afrikka ovatkin sitten jo selvästi kevyempää tavaraa.

Australia

Viime vuoden MM-kisojen nelonen Australia on Pinnaclen ja Centren suosikki kisojen mestariksi, mutta minä en saa mitenkään näihin kisoihin tätä joukkuetta suurimmaksi suosikiksi vaikka Australia on kahminut kultaisia mitaleita 3:sta viimeisestä 4:stä olympialaisista ja ovat rankingissa toisella sijalla, sillä niin paljon on tapahtunut viime aikoina joukkueessa. Menestys-valmentajan tilalle on palkattu uusi valmentaja David Bell, joka on joutunut jo fanien hampaisiin sekä ymmärtääkseni myös osan pelaajienkin. Joukkue ei ole tämän vuoden peleissäkään esittänyt mitään ihmeellistä sillä kuokkaan on tullut mm. Kiinalta, Etelä-Afrikalta, Espanjalta. Tällä viikolla oli Espanjassa neljän joukkueen valmistautumis-turnaus Ateenaa varten. Mukana oli isäntämaa Espanja sekä kovimmat kilpakumppanit Hollanti ja Argentiina. Niin siinä vaan kävi että Australia jätettiin tylysti sijalle 3. Turpiin tuli kahdelta muulta kulta-mitali kandidaatilta Hollannilta (2-0) ja Argentiinalta (1-0). Ja sitten pudotetaan varsinainen pommi eli Australialla on valittu kisoihin todella paljon tärkeitä, enemmän tai vähemmän loukkaantuneita pelaajia. Keskikentän tärkein pelaaja Sarah Taylor lähetettiin jo Espanjasta kotiin murtuneen jalan vuoksi ja kisat ovat häneltä ohi. Joukkueen kapteeni Katrina Powell kärsii pohje-vammasta ja ei treenaa tällä hetkellä lainkaan ja on epävarmaa osallistuuko kisoihin lainkaan ja jos osallistuu, niin ei ainakaan ole huippu kunnossa. Näiden lisäksi löysin tällaista hajanaista tietoa loukkaantumisista:

“I have watched with amusement the selection of this Australian team. To pick a team for Athens with over half of the members carrying or recovering from serious injuries was always going to be a risk - and it looks as if it has blown up in David Bell's face.”

”But to pick Pete Gallagher after only playing 70 minutes in the final 8 weeks of their preparation prior to selection was just damn crazy!!”

“Katrina Powell has also complained of injuries the entire year” (Kapteeni, joka nytkin rikki)

“Ange Skirving has a tear in her injured knee”

Voi olla, että toi puolet on joukkueesta olisi rikki/toipumassa on liioiteltua, mutta kuitenkin sen verran monesta paikasta ja luotettavasta lähteestä noita tietoja löytynyt, että pakko noiden on vaikuttaa joukkueen iskukykyyn, kun lyhyessä ajassa pelataan paljon kovia pelejä, vaikka kaikki saisivat itsensä kasattua kentälle.


Argentiina

Hallitseva maailman mestari ja liiton rankingin ykkönen (tosin vanhat meriitit painavat siinä). Viime kisojen hopea-joukkue. Tänä vuonna pelannut melko vähän kovia otteluita huippumaita vastaan, eikä ihan loisto iskussa ole ollut. Esimerkiksi joukkue pelasi helmikuussa Hollantia vastaan ja sai vain yhden voiton neljästä Hollantia vastaan käydystä pelistä. Voitti Pan American helposti kurittaen kesympiä joukkueita mielin määrin. Argentiinan alkulohko helpompi kuin Hollannilla ja Australialla, joten ainakin alkulohkon voitto pitäisi olla saletissa.


Hollanti

Viime olympialaisten pronssi-joukkue ja viime vuoden MM-kisojen kakkonen. Pelannut koko kauden turnaukset todella hyvin voittaen tuon helmikuun turnauksen, josta keräsi 2-1-1 saldon kovaa Argentiinaa vastaan. Tuossa ylempänä mainitun viimeistely turnauksen Hollanti voitti ja murskasi 5-0 finaalissa Argentiinan. Hollanti nouseekin viime vuosien meriittien ja tämän vuoden loistavilla otteilla omaksi suosikikseni.


Arviot voitosta:
Argentiina 25%
Australia 22%
Hollanti 28%
Kiina 15%
Muut 10%

Alku-lohkojen voittajat:

Lohko A

Argentiinalla todella helppo lohko ja vaikea edes kuvitella sen häviävän muille kuin ehkä Kiinalle. Kiina voi kuitenkin kompastua esimerkiksi Espanjaan, joka olisi paha takaisku lohkon voitosta taisteltaessa. Todennäköisesti kuitenkin lohkovoitto ratkaistaan näiden kahden välisessä kohtaamisessa, jossa Argentiina on puolestaan selvä suosikki. Tasapelillä suurella todennäköisyydellä Argentiina vie lohkovoiton paremmalla maalisuhteella (laadukkaampi joukkue ja maalitalkoot ainakin Copassa kiinnosti, joten paljon maaleja luvassa heikompia vastaan). Joten noin 60% saan tähän.

Lohko B

Hollanti papereissani siis turnauksen suosikki. Lohkovoitto olisi kaikille mieleen sillä luultavammin sillä vältettäisiin Argentiinan kohtaaminen välierissä ja saataisiin helpompi tie finaalin. Lohko B kuitenkin kovempi ja tasaisempi kuin A-lohko. Laskeskellessani tätä arviota Hollannille, niin pyöri 45-50% välillä, joten lopulliseksi otin sitten 47%.

PELIT

Voittaja Hollanti (28%) 5.00 Nordic
Lohko A voittaja Argentiina (60%) 1.90 Nordic
Lohko B voittaja Hollanti (47%) 2.40 Nordic

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1297
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 231

Re: Maahockey - Naiset

Viesti Kirjoittaja GooRio »

Pistetääs vähän tuloksia, jos joku sattui noita pelailemaan:

Yllätyshaku Japani hävisi ottelunsa 3-0, joten siitä ei lunastuksille päästy.

Päivän "yllätys" oli puolestaan se, että yksi ennakkoon kovimmista suosikeista (jonka tosin tuossa ensimmäisessä viestissä jo vähän suolasinkin) Australia meni häviämään Saksalle maalein 2-1. Tämä tietää todella hyvää Hollannin lohkovoitolle. Hollanti puolestaan voitti Etelä-Afrikan selvästi 6-2

Argentiina puolestaan voitti Espanjan 3-0, niin kuin oli odotettavissa.

Tästä on hyvä jatkaa!

EDIT: Jos joku ihmettelee missä se väärin mennyt Japani vihje on, niin se oli tässä ennen kuin väsyneenä sähläsin nämä tulos-jutut sen päälle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”