Tänään on 21.06.2018, 15:39.

Kyproksen MM-ralli

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Portillo
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.07.2003, 19:21

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: 100.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 73
Paikkakunta: Helsingin mlk

Kyproksen MM-ralli

Viesti Kirjoittaja Portillo »

Ralli alkaa huomenissa, joten hieman viime tinkaan jäi postaus :roll: .

Kyproksella ajetaan todella hidasvauhtinen, ja lämpötilaltaan kuuma kisa. Autot joutuvat saarella todelliseen testiin, koska tiet ovat erittäin huonossa kunnossa. YLE:n tekstitv:ssä Rovanperä harmitteli, ettei edes viime vuotisia spooreja ole lanattu teiltä. Lisäksi irtokiviä löytyy nyrkinkokoisista aina jalkapallon kokoisiin. Kärkipään autot eivät myöskään kärsi niin paljon irtosorasta, koska tiessä on jo valmiit urat.

Suosikkina kisaan starttaa Petter Solberg Subarullaan. Viime vuonna Solberg voitti kisan ylivoimaisesti, mutta tänä vuonna hän tuskin pääsee yhtä helpolla. Subaru on autona samaa tasoa muitten kanssa, ja tässä kisassa korostuva kestävyys on myös hyvällä mallilla. Tallikaveri Mikko Hirvonen lähtee ajamaan tuttuun tapaan omaa ajoaan, jolla voi tässä kisassa sijoittua yllättävän korkealle. Sijat 4.-6. ovat Hirvosen haarukassa nappisuorituksella, ja yhden-kahden auton keskeytyksellä edestä.

Peugeot palasi ainakin omissa papereissa voittaja-autoksi kuukausi sitten U-Seelannissa. Rovanperä johti rallia ensimmäisen päivän jälkeen, joka oli toki paljolti hänen hyvän lähtöpaikkansa ansiota. Peugeot on testannut Ranskassa seuraavia kolmea(Kypros,Kreikka ja Turkki) kisaa varten. Testeissä on keskitytty yllättäen luotettavuuteen. Tallin mukaan testit sujuivat loistavasti ja kehitystä on tapahtunut. Paljon puhuttu 5-vaihteinen vaihdelaatikko ei ole kuitenkaan vieläkään käytössä, mutta näin hitaassa kisassa huippunopeuden puutetta ei tarvitse pelätä :wink: . Grönholm on tullut kuitenkin valitettavasti tunnetuksi kuskina, joka ei malta ajaa olosuhteiden vaatimaa vauhtia, vaan aina painetaan alénmaisesti 110% lasissa. Bosse on kuitenkin kisan kakkossuosikki. Rovanperän päävastustaja on jälleen naapuritallin Sainz. Voitosta Rovis tuskin lähtee ajamaan, mutta tätä kisaa ei pelkällä nopeudella voiteta. Parilla keskeytyksellä Rovanperällä on mahdollisuuksia vaikka mihin.

Kisan kolmossuosikki on mielestäni Fordin Markko Märtin. Märtin johtaa MM-sarjaa, ja on jo myöntänyt tittelin menevän yksittäisten kisojen edelle. Tässä kisassa Solbergilla ja Grönholmilla on kovempi voitontahto, ja Märtin lähteekin todennäköisesti ajamaan Meksikon ja U-Seelannin tapaan omaa ajoaan tavoitteena mahdollisimman monta MM-pistettä. Tallikaveri Duval pärjää sorakisoista parhaiten juuri hitaissa, kestävyyttä vaativissa kisoissa. Palkintopallille, saati sitten voittoon on belgialaisella kuitenkin pitkä matka. Ford on keskittynyt uudessa 04 WRC:ssään luotettavuustesteihin juuri näitä seuraavaa kolmea kisaa ajatellen. Viime vuoden ongelmien jälkeen Ford kuuluu jo luotettavuudessa samaan kastiin muiden tallien kanssa.

Citroen on tullut tunnetuksi sarjan kestävimpänä autona. Tästä kisasta ei tallin sisällä kuitenkaan odoteta paljoa, tallin pomo Guy Frequel on sanonut suoraan(wrc.com), ettei Citroen taistele tässä kisassa voitosta. Nyt kun tiet ovat odotettua heikommassa kunnossa, Citikan panssarivaunujen voitonmahdollisuudet kasvavat. Loeb ajaa tällä kaudella henkilökohtaisesta MM:stä, ja tavoitteena tästäkin kisasta on mahdollisimman monta pistettä, voitosta ajavat muut herrat. Carlos Sainz ajaa Rovanperää vastaan. Matadorin kokemus ja kyky ajaa olosuhteitten mukaan nostaa hänen osakkeitaan seuraavissa kolmessa kisassa. Alle 10% voittotodennäköisyys on kuitenkin hänen kohdallaan lähtökohta.

Centrebet antaa Rovanperälle top3 sijoituksesta kertoimen 4,00, joka on erinomainen! Oma arvio 43%!

Voittaja:

Solberg 24,5%
Grönholm 22%
Märtin 17,5%
Loeb 15,5%
Rovanperä 8%
Sainz 7,5%
Duval 3,5%
Hirvonen 1,5%

Centren Rovanperä top3 4,00 maistuu 10/10 panoksella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”