Tänään on 16.10.2019, 00:33.

Euroviisut 2019 Tel Aviv

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 112
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +8.26 yks.

Palautus%: 101.71%

Panosten ka: 3.26 yks.

Vetoja: 148

Pisteitä: 233

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Kuuden tunnin yöunien jälkeen onkin aika sitten käydä läpi kulunutta kevättä. Lähdin tähän kevääseen ensi kertaa sillä taktiikalla, että ensinnäkin tein jokaisesta kappaleesta lyhyet muistiinpanot ensikuuntelun ohessa simuloidakseni tuulipukukansaa heidän nähdessään esitykset ensi kerran. Palataan noihin arvioihin hieman myöhemmin.

Toinen ja merkittävin asia oli se, että olin antanut itselleni ohjeeksi laittaa vedot sisään vasta harjoitusten jälkeen enkä roiskinut ennen kisoja kuin Kyprosta ja Portugalia voittajaksi yhdellä yksiköllä. Portugali ei ollut lopulta lähellekään finaalia ja Kyproksenkaan live-esitys ei vastannut radioversiota, joten tuosta pitää jälleen ottaa oppia ja olla koskematta voittajavetoihinkaan ennen toukokuuta, vaikka Youtube-suosio olisi millaista. :lol:

Semifinaali- ja finaalivedot sujuivat kuitenkin tuolla uusitulla ajattelumallilla erinomaisesti, sillä kahdeksan tageihin laitetun vedon palautusprosentti oli hurjat 172.86%. Kuusi osumaa ja kaksi hutia. Aiempina vuosina en ole pitänyt itseäni vielä niin kehittyneenä betsaajana, että olisin kehdannut laittaa mitään viisuvetoja tageihin, mutta tänä keväänä aloin tekemään tuota ja ensimmäinen kevät sillä saralla oli oikeinkin onnistunut siis, vaikka otoskoko ei tietysti päätä huimaa, mutta eipä se niin voikaan tehdä, kun kilpailut ovat vain kerran vuodessa. Nautin joka tapauksessa niin paljon noiden semifinaalien spekuloimisesta joka kevät, ettei vetojen vähyys sinänsä haittaa itseäni, kun hupimielessä tätä teen.

Ennen tätä kevättä en ollut myöskään kuullutkaan mistään eurojuryista, mutta Twitteristä sitten bongasin sen tulokset ja aloin perehtyä aiheeseen tarkemmin. Erityisen hyödylliseksi osoittautuivat juryjen antamat pisteet ja siinä ollut maiden parhausjärjestys, sillä muutoin en olisi osannut todellakaan ajatella, että esimerkiksi Italia menestyisi raatienkin keskuudessa tai että Tsekki ja Tanska voisivat olla TOP10-maita juryilla. Tietysti joitakin lapsuksia noissakin tuloksissa oli, kun Iso-Britannia oli lopulta finaalissa kolmanneksi heikoin jurymaa, vaikka eurojuryissa sija oli vielä kahdeksas. Pitää siis vain osata hieman ajatella myös omilla aivoilla eikä tuijottaa listausta sellaisenaan, vaan pohtia maakohtaisesti lavashow'n vaikutusta myös yms. Lisäksi joku totesi tuolla chatissa, että ensi vuonna pitää muistaa myös se, että yllättävän paljon naapuriääniä myös juryt antavat tai ovat välittämättä laulun puhtaudesta.

Ensimmäisestä semifinaalista olen tyytyväinen siihen, että mututuntuma oli oikeassa Belgian karsiutumisesta. Lisäksi Puolan karsiutuminen näyttökertakuplaan vedoten osui, mutta jälkikäteen ajateltuna tuo ei välttämättä ollut mikään hyvä veto, sillä Puola oli 11:s ja jäi jatkopaikasta vain kaksi pistettä, mutta osumat lasketaan. Pisteet jakautuivat tasan 60+60 yleisön ja raatien kesken, mutta raadeilla sijoitus oli 11:s ja yleisöllä kahdeksas. Portugalia löin pienimmällä panoksella ja se kosahti rajusti, kun maa oli vasta 15:s. Tässä olin liian sokea enkä suostunut muuttamaan keväistä ensivaikutelmaa, vaikka olisi pitänyt.

Toiseen semifinaaliin vetoni olivat Tanska jatkoon ja Itävalta EI jatkoon. Kuten todettua, Tanskan kohdalla eurojuryista oli hyötyä vetoa lyödessä, sillä niissä listoissa se oli semifinaalinsa seitsemänneksi paras raatien mielestä ja lopulta oikeassa elämässä yhdeksäs, mutta kun tuohon yhdistää sen oman ajattelutavan, että Leonoraa on helppo äänestää sympaattisuuden takia, pisteiden pitäisi riittää jatkoon ja niin kävikin lopulta yhden pisteen erolla Liettuaan, heh. Finaalissa puolestaan juryissa Tanska oli 11:s ja puhelinäänestyksessä 15:s, joten loppusijoitus oli 12:s. Siksi nyt hieman harmittaa, että jätin finaalissa lyömättä Tanska TOP15 -vedon, vaikka alkuperäisessä finaaliennakossa totesin Tanskan kohdalla, että maa saattaa olla lähellä puoltaväliä loppukilpailussa oltuaan eurojuryissa raadeilla 13. paras + kappaletta on helppo äänestää. Toinen vetoni tähän semifinaaliin oli Itävalta EI jatkoon ja siitä olen erittäin tyytyväinen, koska Itävalta oli lopulta semifinaalinsa viimeinen. Analyysi siitä, että kappale on liian minimalistinen toimi ja tietysti Ruotsin jälkeen ei ole helppo esiintyä.

Finaalissa vetoni olivat Sveitsi > Australia, Italia TOP8 ja Kreikka TOP12. Sveitsin välierävedon jälkeen tuli heti sellainen tunne, että tässä on yksi illan parhaista tekeleistä ja harjoitusklippiin verrattuna show oli täysin toiselta planeelta ja haluttu dynaamisuus näkyi esityksessä. Semifinaalissaan Sveitsi oli neljäs, mutta vain muutaman pisteen päässä kakkossijasta. Ja kun esiintymispaikka varmistui loppupäähän, en epäröinyt hetkeäkään Sveitsiin luottamisessa Australiaa vastaan, koska olin juuri ennen kuin aloin tutkimaan kertoimia saanut aamupäivällä rankattua maat paremmuusjärjestykseen ja siinä rankingissa Sveitsi oli kolmen parhaan joukossa, kun puolestaan Australia oli alun perin sijoilla 6-10, mutta muutin sen paikan vielä viidenneksi lopulta julkaistuun ennakkoon sosiaalisen paineen takia ja siksi, että Wingdead mainosti niin kovin tuota pakollista naista viiden joukossa. :D Noh, lopulta Makedonian laulaja taisi olla parhaana kahdeksas, jos unohdetaan Norjan naissolisti, joka muodosti yhden kolmasosan heidän bändistä. Sveitsin lyömiseen vaikutti myös se, että välierän silmätestin lisäksi eurojuryissa maa oli neljäs raatien keskuudessa, joten jonkinlaiseen raatitukeen pystyi luottamaan finaalissakin ja siellä se oli kahdeksas tuomaripisteissä jääden toki nelossijasta noin 60 pistettä, mutta eroa Australiaan oli vain kuusi pistettä tuomaripisteissä ja Sveitsin sopi odottaa saavan esiintymisnumerolta 24 puhelinkannatusta. Niin myös kävi, kun maa oli finaalissa viidenneksi suosituin maa. Tuo alitti hieman odotukseni, sillä odotin ehkä jopa TOP3-sijoitusta, mutta onneksi pisteet riittivät kuitenkin selvästi lyömään Australian, joka hyytyi puhelinkannatuksessa sijalle seitsemän, mutta sai 80 pistettä vähemmän kuin Sveitsi, joten ero oli merkittävä.

Italia TOP8 oli ehkä kisojen paras vetoni Itävallan karsiutuminen ohella. Jälleen kerran eurojuryt antoivat hyvin osviittaa raatituesta ja silmätesti kertoi Youtubeen ladatun kokonaisen esityksen toimivan mainiosti. Silti finaalissa esitys oli vielä parempi kuin Youtubesta nähtynä. Esiintymispaikalta 22 sopi odottaa puhelinkannatusta, koska niin moni katsoja lähtee helposti taputtamaan mukaan ja finaalissa Italia olikin kolmanneksi paras maa katsojien mielestä, joten se oli nyt kolmantena vuonna putkeen TOP6:ssa puhelinkannatuksessa ja yksi perusteluni olikin juuri se, että parina aiempana vuonna Italia on saanut hyvin kannatusta ja pidin tätä Soldi-kappaletta vähintään samanveroisena kuin aiempina ja tietysti esiintymispaikka edesauttoi myös. Jälkikäteen mietittynä olisi tietysti pitänyt lyödä vielä rohkeampia vetoja eli veikata Italiaa TOP5:een ja TOP3:een, kun maa oli kuitenkin lopullisessa veikkauksessani pronssilla ja Sveitsi hopealla. Italia nousi sitten lopulta jopa hopealla ja Sveitsi jäi yhdeksän pistettä TOP3-sijasta ollen neljäs.

Kreikka TOP12 oli pahin huti. Eurojuryjen raati- ja yleisösuosio ei pitänyt tämän kohdalla paikkaansa ollenkaan, mikä kyllä hieman yllätti. Lopulta Kreikka oli 21:s, kun se oli katsojien mielestä myös 21:s ja raadeilla 15:s, vaikka odotusarvona oli kirkas TOP10-sija raadeilla vähintään. Hollannin jälkeinen esiintymispaikka näemmä oli liikaa finaalissa ja olihan biisi nyt näemmä myös huono, kun raaditkaan eivät siitä pitäneet. Finaalistakin kuitenkin onnistuin jäämään plussalle kuten semifinaaleista.

Finaalista pitää todeta vielä se, että uusi tapa paljastaa yleisöäänet oli mielestäni toimiva ja selkeä, kun maat käytiin läpi huonousjärjestyksessä tuomaripisteiden jälkeen, josta tuosta uudistuksesta voi lopulta antaa sulan EBU:lle. Toki aina kun kamera vietiin jonkin maan naaman eteen, tiesi sen, että se maa sai kovat yleisöpisteet ja siten katsoja spoilaantui jo ennen pisteiden sanomista ääneen.

Ensi vuoteen oppina tulee olla se, että ennen harjoitusten alkua ei vieläkään ole syytä lyödä vetoja kuin erittäin suuren harkinnan jälkeen. Lisäksi juryjen kohdalla pitää muistaa tosiaan naapuriäänestäminen paremmin. Lisäksi joku kirjoittikin aiemmin, että liika fanius on sumentanut ajattelua ja niin kävi minullekin ainakin tuon Portugalin kohdalla. Siitä on päästävä eroon jatkossa paremmin. Toisaalta Albaniaan luotin myös alusta asti, mutta en uskaltanut kuitenkaan lyödä vetoa sen jatkopaikan puolesta, vaikka olisi tietysti jälkikäteen ajateltuna pitänyt, kun se meni kirkkaasti kolmen pisteen turvin finaaliin yhdeksäntenä. Tuossa kohdin luotin liikaa eurojuryjen raatipisteisiin, jossa se oli häntäpäässä, kun lopulta oikeissa kisoissa Albania sai kohtalaiset jurysijoitukset oltuaan 12:s semifinaalissa ja finaalissa 18:s. Yleisö pelasti sen jatkoon, joka ei yllättänyt.

Faniuden vastakohdasta inhokkiudesta pitää myös yrittää paremmin päästä eroon. Makedoniaa en pitänyt juuri minään, mutta lopulta se oli semifinaalinsa toinen ja finaalissa kahdeksas parhaana naissolistina. Lopulta sentään viime hetkellä ymmärsin sen, että maa menee jatkoon semifinaalista, vaikka mitään vetoa en siitä lyönyt, mutta poimin Makedonian kuitenkin jatkajaveikkaukseeni.

Ensi vuodeksi asetan tavoitteeksi myös hieman opetella tuon Betfairin toimintaa, koska sitten ei tarvitsisi olla vain tavallisten vedonvälittäjien varassa. Lisäksi ei olisi niin ulkopuolinen olo lukiessa noita viestejä, joissa puhutaan treidaamisesta tai käytetään esimerkiksi termiä "LAY". :mrgreen:

Seuraavaksi näin jälkikäteen voisi käydä vielä hieman läpi noita ensivaikutelmia ja sitä, että miten ne lopulta korreloivat loppusijoituksien kanssa. Merkitsen vihreällä ne, jotka antoivat edes hieman oikeaa osviittaa ja punaisella selvät hudit. Jotkut maat jätän värittämättä, jos kuvailu ei ollut tarpeeksi tarkka, mutta ensi vuonna pitää ottaa oppia ja heittää heti alussa edes jokin veikkaus lopputuloksesta joko semeissä tai finaalissa.
ALB:
- Alussa outo fiilis ja liikaa "rääkymistä", paranee hurjasti loppua kohden, kun mahtipontisuus ja melodia iskevät kunnolla. Laulajalla puhdas ääni ja sointuu kauniisti, osin haikean raastava olo paikoittain. 8/10. Lavastus liikennevaloineen kummastutti, valoefektit hyviä.

ESP:
- Vauhdikas alku. Svengaava kertosäe, melodia tarttuu ensi kuulemalla. Määrätietoinen ja ponnekas ääni, laulajasta välittyy lämmin fiilis. Siltaosiossa taputukset kera yleisön. Säkeistöt melko roskaa, mutta huiman energinen ja positiivinen kertosäe pelastaa osittain. Lopetus jää mieleen trumpeteilla. 6,5/10.
CZE:
- Alku tylsä, mutta kertsi herättää henkiin ja tulee kepeä tunnelma. Melodia jää mieleen, josta plussaa. Toistaa vähän itseään loppua kohden. 7/10.

UK:
- Toistaa liikaa itseään, tylsä. Laulaja leikkii liikaa äänellä ja liikkuu lavalla. Jos viisushow on pelkistetty ja ääni paremmin hanskassa, voi ehkä nousta bottom-6:sta.

AUS:
- Ylitaiteellinen, liian lapsellinen kertosäkeen alku. Puvustus ei kovin onnistunut, friikki. Vaikea keksiä miksi kuuntelisi uudestaan.
3/10.
ITA:
- Sielukasta räppilaulua, vetää puoleensa kysymysmerkkialun jälkeen. Karismaa on. Solditaputukset koukuttavat. Ei voittaja, mutta ylempää keskitasoa. Arabiavibat. Ehkä viime vuoden Mikolas Josef. 9-/10.

EST:
- Pyörivä kamera-ajo hieno. Pikkunätti radiohitti radioystävällisellä äänellä, herää eloon puolessavälissä. Kertosäe jää mieleen. Rajatapaus. 7/10.

FRA:
- Anthem. Ensimmäinen säkeistö liiaksi yhtä nuottia. 1:55-> epäonnistunutta tunnetta ja tulkintaa, epäaito olo. Ääni on melko heikko. 5,5/10.
LAT:
- Mustavalkoinen naisääni bändissä. Leffamainen kamerarajaus. 80-lukuvibat. Yksinkertainen sävelkulku kertosäkeessä, mutta liian tylsä ja monotoninen. Haikeasta tunnelmasta plussaa. 6/10.
MON:
- Nuottilavastus ja kuuden hengen koreografia jäävät mieleen. Kappale menee sitä ihmetellessä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos samassa. Hyvän mielen täytebiisi. 4,5/10.

ROM:
- Vettä sataa ja nainen mekossa on nähty kombo. Ääni on jotenkin painavan ahdistava. Kappaleesta ei saa mitään irti ininän takia. Plussaa siitä, että toki kertsissä leikittelee äänellä ja kuulee selvemmin, mutta parempiakin kappaleita olisi ollut tarjolla. 5/10.

CRO:
- Mies enkelisiivissä. Ensimmäiset 45 sekuntia kuvataan kaukaa. Kertosäkeessä tärähtää, mutta huuto menee vähän yli ja ei pysy nuotissa. Rajatapausbalkanballadi, koska ainakin jää mieleen voimakkuuden takia. 6/10.

SLO:
- Duo, naisella flegmaattinen ääni ja mies vain soittaa. Yhtä ja samaa nuottia koko ajan, mutta silti melodia ja taustabiitti herättää ohuen mielenkiinnon. 5,5/10.
Aussit oli selvin huti, mutta Viro oli lopulta selvä jatkaja eikä rajatapaus sekä Kroatiakin melko selkeä karsiutuja 14. sijallaan eikä suinkaan rajatapausballadi. Italia sai näemmä heti hyväksynnän ensikuuntelulla.
GER:
- Tumma teema ja pyörivä alusta. Toinen kertsi vakuuttava. Laatuharmoniaa, lämminhenkisyys ja välittäminen välittyvät. 8,5/10.

LTU:
- Herkähkö miesääni. Monika olisi ollut parempi valinta. Yksinkertainen mikkiständilavastus. Tusinatavaraa, kertsissä yksi OK-kohta. 7-/10.

HUN:
- Kieli pakottaa keskittymään heti. Paljain jaloin tummissa vaatteissa tulkintaa. Joci leikittelee äänellä hienosti kertsissä. Sielua repivä melodia. 8/10.

BEL:
- Videolla toimii todella hyvin, uskottava tulkinta ja kiva biitti. Live arvoitus. 8/10.
NOR:
- Ryhmä, kertsissä Monsters-vivahde. Silta-osio mielenkiintoisin, miesörinää. Muutoin melko HMV-poppia. 6,5/10.

ISL:
- Erottuu hienostuneella PKN-punkilla. Kertsin laulu ja biitti vetoaa säkeistöjen rääkymistä paremmin. Värikäs lavashow. 7/10.
POR:
- Varma TOP10 heikkona viisuvuonna. Alaston miestanssija lavalla seurana, liikkuu taitavasti musiikin rytmiin. Mystisyys ja mumina, kantaako päätyyn asti? 9/10.

MLD:
- Perusnaisballadi. Osaa laulaa voimakkaasti, mutta biisi armottoman tylsä. Lavastus simppeli. 5/10.

DEN:
- Alussa pitkä yhtäjaksoinen lähikamera-ajo. Kepeä melodia, mutta vaisuksi jää ja karisma nolla Leonoralla. Rajatapaus, paranee vähän lopussa. 6/10.

FIN:
- Lavashow jo hyvä, Rejmanin ääni pikku petraus. 7/10, rajatapaus heikommasta semistä.

GEO:
- Pelottava nutturamies, ei keränne suosiota yleisöltä. Ääni on uhkuva, tuomiopäivän tunnelma. 3/10.

SRB:
- Vaaleaverikkö tummassa mekossa. Ei lavasteita pl. LED-seinä. Moldovaan verrattavissa oleva balladi. Vaikea saada otetta, tasapaksu. Kertsi vähän pontevampi. 5,5/10.

CYP:
- Loistava tuotos. Silta-osion pitkä nuotti ja pikku tauko hyviä tehokeinoja. TOP5-kamaa ja kertsi jää soimaan päähän. 9,5/10, jos toimii livenä.

GRE:
- Miehekäs ääni. Muutoin hankala saada otetta tusinaviisusta, ei säväyttänyt edes silta-osio. Loppua kohden vähän parempi, mutta tiukkaa tekee finaaliin. Hyvät soundit toiminevat livenä. 7+/10.

SUI:
- Kertsissä hyvää kikkailua ja temmonvaihtelua. Köyhän miehen Usher ja espanjalaisvibat. Liwenä bileet pystyyn tanssishow'lla? 7-/10.
NED:
- Rauhallinen alku. Erottunee harvana miesballadina. Koukku puuttuu, vaikka kertsi on vähän voimakkaampi. Paranee usealla kuuntelulla. 8/10.

BLR:
- Silta-osio parasta antia, naisblondin laulu tosin hieman epäpuhdasta. Jää ainakin päähän, mutta vähän halpa vaikutelma lopulta. Perustanssikoreografia. 6/10.
SMR:
- Positiivinen yllätys, svengaa hyvin ja kertsi jättää hyvän mielen. Serhatin pehmeä ääni sopii viisuun. Parasta San Marinoa vuosiin ja ehkä jopa jatkoon. 6,5/10.

AUT:
- Tasapaksu, yhtä nuottia vain ilman kliimaksia. Voi kasvaa liwenä tunnelmallisella lavastuksella. Laulajan siniset hiukset huomiotaherättävät. 6/10.
IRL:
- Perus brittipoppia, hyvä mieli tulee ja kepeä olo, mutta vaikea saada luultavasti toimimaan livenä järkevästi. Naisella kohtalainen ääni videolla. 6/10.
AZE:
- Hyvin tuotettu poppibiisi, kertsin shut up -käskyt jäävät mieleen. Laulaja kerää ulkonäköääniä. Miten toimii liwenä? 8-/10.

POL:
- Tyttöbändi, mutta ihan kuin pikkulapsi laulaisi koko biisin, ärsyttää loppua kohden. Sekaisin puolaa ja englantia. Melodia on ajoittain ihan OK, ajoittain tylsä. Liwen oltava hyvä, jotta jatkoon. 5/10.

MKD:
- Voimakas naisballadi. Voi kasvaa liwenä jopa jatkajaksi. Melko tylsä kuitenkin. 6/10.
RUS:
- Kuin elokuvan soundtrack, toiminee liwenä komeasti. Ylvästä laulua ja vaatii taitoa laulaa korkeat ja pitkät nuotit. Silta-osiosta en pitänyt, ihmeellinen hiljainen hetki. 8,5/10.

SWE:
- TOP8-kamaa. Vahvaa tulkintaa ja mukavia temmonnostatuksia. Silti liian tylsä voittaakseen, vaikka energinen onkin. 8+/10
.
MAL:
- Säkeistöt ja kertsin alku timanttia hyvällä biitillä, mutta Chameleon-osuudet hirveän kuuloisia. Liwenä voi olla hyvä. Kokonaisuus plussalle ja arvosana 8/10.

ARM:
- Melko aggressiivista laulua. Jatkoon riittää, koska vahva ääni ja moderni, mutta laulun loputtua vähän tyhjä tunne, koska tarina ei välity. 7,5/10.
ISR:
- Hienot melodiat ja lauluääni, mutta jotenkin myös naurattaa miehen ylilaulaminen. Paljon parempi kuitenkin vrt. viime vuoden isäntään tai Ukrainan kotiedustajaan. 7,5/10.
Näissä jälkimmäisissä olikin sitten enemmän punakynää, mutta toki myös vihreää. Kohtalaista havainnointia kuitenkin. San Marinon jatkopaikka olisi pitänyt pystyä siirtämään aivoista vetokupongille asti.

Semifinaaleissa sain jatkajista oikein 8/10 ja 9/10, jotka ovat tyydyttäviä tuloksia. Varsinkin, kun vuosi sitten ykkössemin tulos oli katastrofaalinen 6/10. Lopullinen finaalirankingarvuuttelu päättyi puolestaan näin:
1-5: Alankomaat, Sveitsi, Italia, Ruotsi, Australia
6-10: Azerbaijan, Venäjä, Kypros, Kreikka, Ranska
11-15: Serbia, Norja, Makedonia, Tsekki, Malta
16-20: Islanti, Espanja, Tanska, Valko-Venäjä, Slovenia
2
1-26: Albania, Viro, San Marino, Iso-Britannia, Israel, Saksa
Vihreällä osumat, keltaisella yhden korin päähän osuneet ja punaisella selvät virheet. Punaisista maista Norjakin oli aluksi korissa 6-10 ja Islanti 11-15, mutta pudotin niitä pykälän verran eilen, joka oli virhe. Kreikka oli selkein huti.

Vertailuna vielä alkuperäinen arvaus:
1-5: Alankomaat, Sveitsi, Ruotsi, Italia, Australia
6-10: Azerbaijan, Venäjä, Kypros, Ranska, Norja
11-15: Kreikka, Islanti, Tsekki, Makedonia, Malta
16-20: Serbia, Viro, Tanska, Valko-Venäjä, Espanja
21-26: Slovenia, Albania, Iso-Britannia, San Marino, Israel, Saksa
Jälkiviisaus on ihanaa, mutta vihreitä osumia tässä oli kaksi enemmän ja punaisia yksi vähemmän. Oivoi, miksi menin laittamaan uuden rivin sisään Viisuguru -kilpailuun? :cry: Ruotsi olisi toki ollut muuten oikeassa lokerossa vielä sekä tässä että ylemmässä, jos Norja ei olisi saanut niitä seitsemää pistettä Valko-Venäjän "raadilta". Tuo on sellainen tapaus, josta olisi mukava saada lisävalaistusta, että millä kaavalla ne pisteet oikein arvottiin, koska mitä nyt lueskelin Viisukuppilaa, sielläkään ei oikein oltu saatu selvyyttä asiaan, vaikka EBU tiedotti aluksi, että pisteet tulisivat jotenkin keräämällä tai yhdistelemällä tuloksia, mutta jännästi saa yhdistellä, että Israelille saa arvottua 12 pistettä, Saksalle kahdeksan ja briteille viisi. :lol: Toki siellä epäiltiin, että jokin uusi raati olisi kyhätty kasaan ja se olisi sitten antanut vahingossa pisteet väärinpäin. Ja nyt samalla tätä kirjoittaessa Twitteristä löytyi yksi teoria, joka selittänee sen, miten pisteet annettiin: https://twitter.com/alexrnavy/status/11 ... 8322826241

Neljän maan jurypisteet siis yhdistettiin ja huonoimmat keskiarvot omanneet maat saivat pisteet. Harmittaa niiden puolesta, joilla oli esimerkiksi Ruotsi TOP5 pelattuna.

Eiköhän tämä riitä tältä erää. Tämäkin ketju tulee varmasti kahlattua läpi uudestaan alusta loppuun muutaman kerran jouluun mennessä, jotta opit pysyvät muistissa ensi vuotta ajatellen. Kerrassaan mainiota, että ketju venyi seitsemännelle sivulle, kun edeltävänä vuonna sivuja oli vain viisi. Kiitoksia vielä keskusteluseurasta kaikille. :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

19.05.2019 22:50 <JQ2> Kiitos näkemyksistä!

19.05.2019 22:54 <JQ2> Älytön tuo Valko-venäjän raatien äänien jako! Miksi jakaa ilmaispisteitä

19.05.2019 22:55 <JQ2> heikoimmille :D Tossa hyvin voinut mennä jotain Israelin/Saksan pistevetojakin

19.05.2019 22:55 <JQ2> väärin tuon takia.

22.05.2019 19:48 <JQ2> No nyt korjattu virhe. Lisätietoja https://eurovision.tv/

22.05.2019 19:49 <JQ2> Esim. Ruotsi viides.

22.05.2019 20:12 <Snooker-Salming> Kyllä, olin juuri tulossa linkkaamaan samaa. Hyvä päätös.

22.05.2019 20:28 <120301> Aika isoja muutoksia tuloksiin, Ruotsi top5 ja best of nordic

22.05.2019 20:29 <120301> Pohjois-Makedonia voitti juryt. Bookkerit pysyy alkuperäisissä tuloksissa?

22.05.2019 20:50 <JQ2> Luultavasti vedot eivät muutu, yleensä viralliset ekat tulokset sääntöjen mukaan

22.05.2019 20:50 <JQ2> pätevät.

22.05.2019 20:51 <120301> Joo näin varmaan valitettavasti on. Itelle olis Ruotsi to5 ja best of nordic

22.05.2019 20:52 <120301> sopinut hyvin : (

23.05.2019 01:37 <bethog> Coolbet näköjään maksanut best of nordicissa Ruotsista voitot.

23.05.2019 11:40 <Tenkrat> Vai ovatko enään? Taisivat muuttaa muillakin?

23.05.2019 13:32 <bethog> Ottaneet nuo voitot pois taas juu. Satavarmasti olivat tuolloin maksaneet.


Sealed
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 05.01.2014, 00:50
Pisteitä: 4

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Sealed »

Pelitileille oli ilmestynyt ylimääräistä rahaa ja syynä: https://eurovision.tv/story/ebu-issues- ... nal-result
EBU issues statement on Eurovision 2019 Grand Final jury result
Posted 22 May 2019 at 18:29 CEST
"The Belarusian jury was dismissed following the reveal of their votes from the first Semi-Final which is contrary to the rules of the Eurovision Song Contest. In order to comply with the Contest’s voting regulations, the EBU worked with its voting partner digame to create a substitute aggregated result (calculated based on the results of other countries with similar voting records), which was approved by voting monitor Ernst & Young, to determine the Belarusian jury votes for the Grand Final."

The EBU has made the following statement on the results of the 2019 Eurovision Song Contest:

"The EBU can confirm, following standard review practices, we have discovered that due to a human error an incorrect aggregated result was used. This had no impact on the calculation of points derived from televoting across the 41 participating countries and the overall winner and Top 4 songs of the Contest remain unchanged.

To respect both the artists and EBU Members which took part, we wish to correct the final results in accordance with the rules. The correct jury points have now been added to the scoreboard and the revised totals for each participating broadcaster, and their country, have been published on eurovision.tv.

The EBU and its partners digame and Ernst & Young deeply regret that this error was not identified earlier and will review the processes and controls in place to prevent this from happening again."

The corrected result
Netherlands (498 points)
Italy (472 points)
Russia (370 points)
Switzerland (364 points)
Sweden (334 points)
Norway (331 points)
North Macedonia (305 points)
Azerbaijan (302 points)
Australia (284 points)
Iceland (232 points)
Czech Republic (157 points)
Denmark (120 points)
Cyprus (109 points)
Malta (107 points)
Slovenia (105 points)
France (105 points)
Albania (90 points)
Serbia (89 points)
San Marino (77 points)
Estonia (76 points)
Greece (74 points)
Spain (54 points)
Israel (35 points)
Belarus (31 points)
Germany (24 points)
United Kingdom (11 points)
Ruotsi top nordic vedot kääntyivät siis voitokkaiksi :mrgreen:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”