Tänään on 19.08.2022, 19:53.

Euroviisut 2019 Tel Aviv

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Avataan tällekin ketju kun viikoittain alkaa edustusbiisejä tulla julki.

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa, että omia vihjeitäni tulen julkaisemaan vain ja ainoastaan omassa blogissani. Tänne tulen julkaisemaan yleistä höpinää ja pyrin perusteellisesti analysoimaan omat ajoittain vahvatkin näkemykseni.

13 biisiä on julkaistu kirjoitushetkeen mennessä ja käsillä on niiden perusteella surkeimmat viisut miesmuistiin. Vain kaksi biisiä erottuu edes vähän, muut ovat semikarsiutujia / finaalin häntäpäähän sijoittuvia. Avataan noita kahta hieman tarkemmin:

Viron "Wannabe-Avicii" voisi olla menestyjä, mutta Eesti Laulissa jäi juryissa täysin käsittämättömästi sijalle 10/12. Puhelinäänestysvoitto oli ylivoimainen ja pystyi sen avulla lopulta tuolta takamatkalta nousemaan ensin superfinaaliin ja sieltä edustajaksi asti. Jos pystyisi jotenkin tuon juryinhon selittämään niin olisi helpompi ottaa kantaa puolesta tai vastaan, mutta kun ei ihmisjärki ymmärrä tuota mitenkään. Oliko syynä vain heikko live semifinaalissa joka ei tule korreloimaan viisuissa juryäänestykseen millään tavalla? Vai onko tuo biisi jostain syystä vain yleisesti juryinhokki? Jos ensimmäinen kysymys vastaisi todellisuutta, Viro voisi olla TOP5 keväällä. Jos jälkimmäinen, niin TOP10 pääseminen on todella vaikeaa puhelinäänikannatuksesta huolimatta.

Italiasta on kohu ollut päällä viisuanalytiikoilla pitkään. Siellä edustajaksi valikoitui Mahmood, joka onnistui ensimmäisessä karsinnassa olemaan 21/24 puhelinäänissä. Finaalissakin vielä vasta seitsemäs. Superfinaalissa selkeästi huonoin kolmesta kilpailijasta. Kaikissa vaiheissa juryt pelastivat jopa matemaattisen mahdottomuuden rajoilla sitä eteenpäin. Olen varma, että tuossa on jonkinsorttista vilunkia takana, ei juryilla voi olla noin selkeää kantaa tietyn artistin puolesta karsinnasta toiseen puhelinäänestäjiä vastaan. Joka tapauksessa summaisin faktan, että Italia ei voi viisuja voittaa koska puhelinäänikannatus tullee olemaan keväälläkin täysin olematonta. En ymmärrä miten tämä on jäänyt betfairissa pelaavilta huomaamatta ja Italian kertoimet pyörivät vain jossain 10 hujakoilla. Tämä voi olla livevedossa finaali-iltana ihan käsittämättömän kova idea, koska juryäänet julkaistaan ensin. Niiden aikana Italia saattaa johtaa kilpailua parhaimmillaan ylivoimaisesti => kertoimet laskee. Sitten kun puhelinäänistä lisätään joku säälittävä 22 pistettä lisää juryääniin niin yhteissumma ei voi riittää voittoon. Eli LAY livessä, LAY myös vähän ennakkoon. Tästä loistava esimerkki viime vuoden Itävalta, joka voitti juryäänestyksen ja putosi parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 5 tasoon voittajamarkkinassa. Puhelinäänissä 13.sija oli itselleni yllättävän hyvä suoritus, en uskonut edes noin kovaan puhelinkannatukseen, mutta enivei 1+13 sijat eivät voi riittää voittoon piste. Samoin käynee Italialle tänä vuonna.

Venäjä on omissa papereissani selkeä voittajasuosikki ja Betfairin 5+ kertoimissa on ilmaa. Panoksien kanssa varovaisuutta, koska biisiä ei ole vielä julkaistu. Edustaja on ja Venäjä pelaa tänä vuonna kovilla panoksilla, vuoden 2016 ylivoimainen ennakkosuosikki Sergey Lazarev lähtee hakemaan revanssia. Ukrainan Jamala voitti tuolloin. Sergey oli puhelinäänissä ykkönen, mutta juryissa viides sija torpedoi mahdollisuudet voittoon.

Huhut kertovat, että Sergeyn edustusbiisi olisi eeppinen powerballadi sinfoniaorkesterilla höystettynä. Orkesteria ei luonnollisesti lavalle tuotaisi viisuissa, mutta nauhalta se voidaan soittaa. Tuollaisen kokonaisuuden edessä tuskin jurytkaan "kiusaavat" Sergeyta toista kertaa, telekannatus on taattua mielestäni enivei (vrt 2016). Uskon, että jos huhut pitävät paikkaansa ja biisi ei ole muuten vain paskaa, nuo kertoimet lähtevät rajuun laskuun. Mutta huhut ovat huhuja, saattaahan sieltä tulla peruspurkkapoppiakin jolloin Sergeyn voitto ei todellakaan olisi kirkossa kuulutettu.

Suomen Darudesta sen verran, että IMO potentiaalia voisi olla jopa voittoon asti. EDM ei ole viisuissa hirveän yleinen musiikkisuuntaus ja ei se ainakaan haittaa, että esiintyjällä on nimeä valmiiksi jopa meemiasteella asti (vrt Moldovan epic sax guy 2017). Nuo toistaiseksi julkaistut biisit vain ovat aivan hirveitä pettymyksiä eikä Suomella pitäisi olla edes näin heikkona vuonna asiaa finaaliin ellei viimeinen eli kolmas julkaistava biisi ole jotain tajunnanräjäyttävää. Missattu mahdollisuus. Iso sellainen.

Jos on näkemyksiä/kysymyksiä tms. niin kommentteihin viestiä tai sitten vain rohkeasti yksityisviestiä. Näistä on mukava ajatuksia vaihtaa :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.02.2019 23:31 <Wingdead> Vihjeitä/syitä niihin julkaisen myös täällä, mutta tägit menevät pelkästään

18.02.2019 23:31 <Wingdead> Blogiin. Korjaan hiukan sanamuotoani tuolta alusta koska kyllähän esimerkiksi

18.02.2019 23:31 <Wingdead> Nuo Venäjän ja Italian höpinät vihjeistä käyvät :D

19.02.2019 00:02 <JQ2> Ostin myös aiemmin silmät kiinni Venäjää, kun edustaja julkaistiin. Pitää

19.02.2019 00:02 <JQ2> sitä sitten tarkastella lähempänä kisoja, mitä lopulta sen kanssa tekee.

19.02.2019 16:21 <Judeksi> Samat sanat Daruden kahteen ekaan biisiin, surkeita suorastaan.

22.02.2019 11:08 <Wingdead> Viimeinen Daruden tyrkky paras ja toivottavasti sillä skaboihin. Tuskin välttää

22.02.2019 11:08 <Wingdead> Siltikään Bottom5 sijoitusta finaalissa sikälimikäli edes pääsee sinne asti


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 157
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +53.87 yks.

Palautus%: 107.05%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 203

Pisteitä: 512

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Joo, taso ei ole toistaiseksi kovin hääppöinen. Henkilökohtaisesti pidän eniten Albanian ja Italian kappaleista, mutta muita en ole ainakaan vielä harkitsemassa soittolistalleni.

Olen tänä vuonna tehnyt niin, että kuunnellessani ensi kerran kunkin viisun live-esityksen, olen kirjannut muistiin ensivaikutelmani yhdellä kuuntelukerralla ja sitten pisteyttänyt kappaleen asteikolla 1-10. Osa kappaleista on sittemmin parantunut usealla kuuntelulla, mutta tavallaan pyrin pääsemään tavallisen tuulipukukansan pään sisään heidän katsoessaan ja kuunnellessaan kappaleet kertaalleen loppukilpailussa tai välierissä ennen äänestämistä yhden kuuntelukerran perusteella. Kopioin ensivaikutelmani 13 valitusta kappaleesta tähän alle:

ALB:
- Alussa outo fiilis ja liikaa "rääkymistä", paranee hurjasti loppua kohden, kun mahtipontisuus ja melodia iskevät kunnolla. Laulajalla puhdas ääni ja sointuu kauniisti, osin haikean raastava olo paikoittain. 8/10. Lavastus liikennevaloineen kummastutti, valoefektit hyviä.
ESP:
- Vauhdikas alku. Svengaava kertosäe, melodia tarttuu ensi kuulemalla. Määrätietoinen ja ponnekas ääni, laulajasta välittyy lämmin fiilis. Siltaosiossa taputukset kera yleisön. Säkeistöt melko roskaa, mutta huiman energinen ja positiivinen kertosäe pelastaa osittain. Lopetus jää mieleen trumpeteilla. 6,5/10.
CZE:
- Alku tylsä, mutta kertsi herättää henkiin ja tulee kepeä tunnelma. Melodia jää mieleen, josta plussaa. Toistaa vähän itseään loppua kohden. 7/10.
UK:
- Toistaa liikaa itseään, tylsä. Laulaja leikkii liikaa äänellä ja liikkuu lavalla. Jos viisushow on pelkistetty ja ääni paremmin hanskassa, voi ehkä nousta bottom-6:sta.
AUS:
- Ylitaiteellinen, liian lapsellinen kertosäkeen alku. Puvustus ei kovin onnistunut, friikki. Vaikea keksiä miksi kuuntelisi uudestaan. 3/10.
ITA:
- Sielukasta räppilaulua, vetää puoleensa kysymysmerkkialun jälkeen. Karismaa on. Solditaputukset koukuttavat. Ei voittaja, mutta ylempää keskitasoa. Arabiavibat. Ehkä viime vuoden Mikolas Josef. 9-/10.
EST:
- Pyörivä kamera-ajo hieno. Pikkunätti radiohitti radioystävällisellä äänellä, herää eloon puolessavälissä. Kertosäe jää mieleen. Rajatapaus. 7/10.
FRA:
- Anthem. Ensimmäinen säkeistö liiaksi yhtä nuottia. 1:55-> epäonnistunutta tunnetta ja tulkintaa, epäaito olo. Ääni on melko heikko. 5,5/10.
LAT:
- Mustavalkoinen naisääni bändissä. Leffamainen kamerarajaus. 80-lukuvibat. Yksinkertainen sävelkulku kertosäkeessä, mutta liian tylsä ja monotoninen. Haikeasta tunnelmasta plussaa. 6/10.
MON:
- Nuottilavastus ja kuuden hengen koreografia jäävät mieleen. Kappale menee sitä ihmetellessä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos samassa. Hyvän mielen täytebiisi. 4,5/10.
ROM:
- Vettä sataa ja nainen mekossa on nähty kombo. Ääni on jotenkin painavan ahdistava. Kappaleesta ei saa mitään irti ininän takia. Plussaa siitä, että toki kertsissä leikittelee äänellä ja kuulee selvemmin, mutta parempiakin kappaleita olisi ollut tarjolla. 5/10.
CRO:
- Mies enkelisiivissä. Ensimmäiset 45 sekuntia kuvataan kaukaa. Kertosäkeessä tärähtää, mutta huuto menee vähän yli ja ei pysy nuotissa. Rajatapausbalkanballadi, koska ainakin jää mieleen voimakkuuden takia. 6/10.
SLO:
- Duo, naisella flegmaattinen ääni ja mies vain soittaa. Yhtä ja samaa nuottia koko ajan, mutta silti melodia ja taustabiitti herättää ohuen mielenkiinnon. 5,5/10.

Tuossapa nuo ensivaikutelmat ovat. Sittemmin olen lämmennyt enemmän Espanjalle ja Iso-Britannialle eikä tuo Australiakaan nyt ihan niin kamala ole useammalla kuuntelulla, mutta ensivaikutelma oli tosiaan toistaiseksi karmein.

Viime vuonna kaikki etukäteen lyödyt semifinaalivedot menivät mereen, joten oppina tähän vuoteen katson ensin harjoitusklipit ennen kuin poimin jatkaja- tai karsiutujavalinnat. Olen kuitenkin toistaiseksi lyönyt yhden vedon eli sijoitin yhden yksikön Portugalin voitolle kertoimella 18. Syy on se, että Telemoveis-tekeleen neljä viikkoa sitten julkaistu lyriikkavideo on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa kuuntelukertaa ja myös minä pidin siitä paljon jo ensikuuntelulla. Semifinaaliesitys kolmen päivän takaa puolestaan on kerännyt 770 000 näyttöä. Portugalin sisäinen karsinta on toki edelleen kesken, mutta eiköhän tuo viisu ole melko vahvoilla voittajaksi hypen myötä. Live-esitys Portugalin semifinaalissa oli minusta ihan mukiinmenevä, joten kyseessä ei ole pelkkä radiohitti, jollaisia esimerkiksi Makedonia on viime vuosina tarjoillut ja flopannut sitten livenä: https://www.youtube.com/watch?v=RRbrL_eXGZg

Mitäs mieltä muut ovat tuosta Portugalista? Voiko se voittaa toistamiseen kolmen vuoden sisään?

EDIT: Ja Wingdead, kirjoita nyt ihmeessä tosiaan tähän ketjuun viisumietteitäsi, koska tästä ketjusta ne ovat paljon helpommin löydettävissä kuin blogista, johon oletettavasti spämmäät monia vihjeitä päivittäin, kun sen sijaan tämä ketju tullee olemaan maksimissaan sen 6-8 sivua pitkä viisujen ollessa ohi, jolloin sitten on helppo selata sivuja jälkeenpäin ja ottaa oppia taas seuraaviin vuosiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

22.02.2019 11:09 <Wingdead> Kyllä, viisumietteet ja pohdinnat tulevat tekstimuodossa tänne, koska blogiin

22.02.2019 11:10 <Wingdead> Tulee niin paljon muutakin kuten tuossa totesit. Mutta jos kiinnostaa tsekata

22.02.2019 11:10 <Wingdead> Mitä betsaan ja minne ja millä kertoimella niin silloin kannattaa tsekata blogi

22.02.2019 11:10 <Wingdead> Jotain sanallista perustelua saatan heittää myös blogiin mutta varmasti pitkälti

22.02.2019 11:11 <Wingdead> Itsensä toistamista se on, koska samat näkemykset tulen jakamaan täällä kaikille


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Snooker-Salmingin nostama Portugali on kyllä vaikea. Näen yhtäläisyyksiä vuoden 2014 Puolaan, josta aika monelle jäi mieleen vain tissit.

My Slowianie keräsi yli 40 miljoonaa näyttökertaa ennen euroviisuja. Ehkä suurimman syyn totesin tuossa yllä, mutta silti suora YouTube-katselukertojen määrä ei välttämättä korreloi viisuissa itse menestykseen. Puolahan oli tuona vuonna viides puhelinäänissä, mutta juryt torpedoivat sen kokonaissijalle 15 muistaakseni. Tästä pääsemmekin kätevästi seuraavaan pointtiin eli...

Onko tuo juryille sopiva biisi? Pitää tutkia tarkemmin paremmalla aikaa, mutta äkkiseltään en muista milloin juryt olisivat tykänneet jostain oikeasti erikoisesta biisistä mitä tämä Conanin tyrkky tai esimerkiksi Puolan 2014 biisi oli. Jamala oli toki asia erikseen, en lähtisi siihen tätä vertaamaan, vaikka olihan sekin perinteisessä euroviisukontekstissa varsin kaukana perusolettamuksesta.

Puhelinäänikannatusta kerännee hyvin, juryt torpedoinee näin äkkiolettamuksella. En valitettavasti näe voittosaumoja. TOP10 ehkä mutta siitä ylemmäs hankalaa.

Betfairissa kerroin tällä hetkellä 32, on käynyt jossain vaiheessa jopa alta 20 mutta ihan muutama päivä sitten jopa 50. Tuossa välillä se pyörii.

Saksassa tänään finaali ja sieltä tulee tähän sakkiin varsin varteenotettava kandidaatti menestystaisteluun, voittaapa kuka tahansa. Noin kovatasoista finaalia en hetkeen muista nähneeni missään. Saksa tulee olemaan Venäjän jälkeen kakkossuosikki Betfairissa illalla, sanokaa minun sanoneen. Voisi olla hyvä aika ostaa vähäsen ja myydä illalla profiitilla pois vaikka kertoimet ovat jo nyt syöksyssä.

https://www.eurovision.de/news/Alle-Son ... gs104.html

Tuolta voi kuunnella Saksan tyrkyt jos jotakuta kiinnostaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.02.2019 11:43 <Snooker-Salming> Joo, voit olla ihan oikeassa noista juryista.

23.02.2019 11:52 <Lorimer> Harmi ettei Lilly Among Clouds voittanut Saksan skapaa , Ukrainan Jamalan tasoa.

23.02.2019 19:12 <Wingdead> Tää Saksan valinta oli ihan järkyttävä. Siellä oli kolme potentialista voittajaa

23.02.2019 19:12 <Wingdead> Koko viisuihin kevääksi mutta kun ei kelpuuteta niin ei kelpuuteta. Pieni tappio

23.02.2019 19:13 <Wingdead> Itselle kun tuo kerroinmuutos lähti täysin päinvastaseen suuntaan, aiheesta toki


_Iletus_
Jäsen
Viestit: 73
Liittynyt: 27.04.2013, 16:44
Pisteitä: 85

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja _Iletus_ »

Hyvä, että ketju laitettu tulille, pääsee näkemään muidenkin näkemyksiä omien biasoituneiden ajattelumallien oheen. Tässä vaiheessa vaihto Betfairilla lapsenkengissä ja hankala saada panosta mihinkään, joten kaikkea ei pysty paljastamaan, mutta eiköhän jotain yleisellä tasolla pysty jauhamaan.

Lähdetään nyt heti vastustelemaan, yksi oma strategia toistaiseksi ollut tarjota alhaisia kertoimia ilman biisiä ja Venäjä näin ollen raskaasti punaisella. Olkoon Lazarev kuinka kova nimi tahansa, ilman biisiä tarjoan mielellään alle viittä ja vähän korkeampaakin. Toinen lay-projekti on ollut Australia heti biisin valinnasta alkaen ja todennäköisesti saa jäädäkin punaiselle hamaan loppuun asti. Suomi-lay oli kolmas heti Daruden julkistuksen jälkeen, koska luotto suomalaiseen viisuosaamiseen oli "kovaa", mutta päädyin sulkemaan position kakkoskappaleen jälkeen, koska se oli jo ensimmäistä parempi ja vähän pelkäsin sandstorm 2.0:aa. Pikkuvoittoa siitä kuitenkin. Nyt kun kolmas kappale julki niin Darudellakaan ei mennä torille. Tshekin biisiä en tänä vuonna ymmärrä yhtään ja aina kun se lähtee soimaan, alkaa vituttaa. Yksi mahdollinen ratsu viimeiselle sijalle jos sopivaa kerrointa tarjolle.

E: Kommentoidaan vielä Italiaa. Itse tykkään biisistä ja ostin Italiaa vähän heti sen selvittyä, aivan huippua tuosta ei saanut, mutta päälle 20 enkä ole vielä sulkenut, koska julkistetuista biiseistä selvästi vahvimpia.

Muutamia ostoja tehty, mitä vain saatu, mutta ei niistä vielä enempää ennen kuin lisää karsintoja saadaan maaliin. En muista oliko Fairilla viime vuonna vähän paremmin tarjontaa jo tässä vaiheessa? Nyt on vähän nihkeää.

Viisuprojektia varjostaa itsellä tänä vuonna se, että Betfair pakottaa nyt ilmeisesti maksamaan premium chargea, joka vastaa 20% komissiota, mikä käytännössä tappaa pelit omalta osalta Fairilla, ellei kierrä tuota jollain tapaa treidaamalla, jos jollakulla kokemusta samasta ja vinkkiä tähän, niin olen kiitollinen. Muutamalla limitoimattomalla kikkihiiribookerilla on pystynyt pikkupanoksilla pelaamaan, mutta ne on enimmäkseen ostohakuja isokertoimisiin, joista arvelin potentiaalia romahduksille kevään edetessä. Viisuviikolla vasta saanee veikkausen ja pinnynkin mukaan, jos ei nettiä ole vielä blokattu.

Yksi tavoite entisestään parantaa arvioita jurypuolella, viime vuonna se oli jonkin verran metsässä. Itse voittajamarkkinan arvioinnin lisäksihän viisuvedonlyönnissä on tehtävissä myös rahaa hyviä erikoiskohteita löytämällä bookerien massasta (mielellään ensimmäisenä) ja nopealla muutoksiin reagoinnilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Ensimmäinen "megaluokan" draama on jo kirjoitettu näihin viisuihin, ja yllätysyllätys pääosissa ovat aina niin positiivisesti toisistaan ajattelevat Venäjä ja Ukraina.

Ukrainassa valittiin edustajaksi Maruv biisillään Siren Song. Siitähän eivät kaikki Ukrainassa pitäneet, koska Maruvilla on kontakteja Venäjän puolelle. Esimerkiksi Ukrainan varapääministeri twiittasi seuraavaa: "Euroviisuvalinnasta. Toistan monien mielipiteen: Ukrainan edustaja ei voi olla artisti, joka on ollut kiertueella hyökkääjävaltiossa, aikoo tehdä niin tulevaisuudessa eikä näe tässä mitään väärää. Tarina ei ole läheskään ohi." Eikä se tarina ohi ollut, ei läheskään.

Maruvin piti allekirjoittaa Ukrainan yleisradioyhtiön laatima sopimus jossa muun muassa pakotettiin perumaan kaikki esiintymiset Venäjällä ja toimimaan viisuissa juuri niin kuin yleisradioyhtiö haluaa. Linkkaan tuonne alle kokonaisuudessaan sopimuksesta tehdyn uutisen (linkki 1).

Hetki sitten tuli tieto, että Maruv ei allekirjoittanut sopimusta, joten Maruv ei edusta Ukrainaa euroviisuissa (linkki 2 alla). Ukrainan kertoimet nousivat hetkessä Betfairissa 12 ----> 50. Hetkeä myöhemmin tuli tieto, että kilpailussa myös toiseksi tullut Freedom Jazz on protestiksi kieltäytynyt osallistumasta viisuihin ja henkilökohtaisesti uskon, että aika moni muukin edustuksesta kieltäytyy.

Kaiken kruunaa se, että Venäjä kosiskeli Maruvia omaksi edustajakseen vuoden 2020 viisuihin... Siitä myös linkki alla (linkki 3)

Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että tällainen politikointi pitäisi saada viisuista kokonaan pois, mutta minkäs tälle voi. Mielestäni Maruv oli järkyttävässä tilanteessa ja ratkaisu oli täysin oikea. Ukraina pitäisi sulkea vähintään tämän vuoden kisoista. En ymmärrä yhtään tällaista omiin muroihin kusemista, joku järki tähän politikointiin on saatava.

Ja sitten se tärkein, Maruvin tyrkky oli oikeasti potentiaalinen menestyjä, kuten tuosta yllämainitusta Betfairin kertoimesta näkee. Telekannatus tällaisella seksibiisillä olisi ollut taattua, en tiedä paljonko juryt olisivat sitten torpedoineet jopa voittosaumoja. Ja olisihan se kieltämättä ollut hauskaa, että viimeksi kun Lazarev oli Venäjän edustajana, Ukraina vei voiton nenän edestä. Sama olisi ollut mahdollisesti kohtalona nytkin... Biisin live-esitys linkkinä myös alla (linkki 4).

En tiedä onko täällä aiheesta kiinnostuneita, mutta ainakin itseäni on kiinnostanut todella paljon koko tarina kaikkine käänteineen eikä voimasanoilta ja spontaaneilta "einytv***uoletodellista"-reaktiolta ole vältytty. Kommenttia olisi kiva kuulta muilta palstalaisilta, että mitä näkemyksiä koko saaga herättää.

LINKKIMERI KIINNOSTUNEILLE :

Uutinen Maruvin sopimuksesta (linkki 1) : https://escxtra.com/2019/02/25/ukraine- ... ter-uapbc/

Maruvin mielipidettä koko hommasta (linkki 2) : https://escxtra.com/2019/02/25/ceo-of-t ... candidate/

Venäjänkielinen linkki Maruvin kosiskelusta (linkki 3) : https://twitter.com/rianru/status/10996 ... 42368?s=19

Maruvin live-esitys Ukrainan finaalissa (linkki 4) : https://www.youtube.com/watch?v=Hk2xUaOM_SE

Finaalin haastatteluja jne. jotka ovat puhdasta politiikkaa (linkki 5) : https://eurovisionfun.com/en/2019/02/vi ... editorial/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

25.02.2019 21:58 <Wingdead> Lisätty linkki5, jossa tietoa mitä tapahtui Ukrainan finaalissa

25.02.2019 21:58 <Wingdead> Siellä on melko törkeästi kiusattu potentiaalisia edustajia, tämä draama ei

25.02.2019 21:58 <Wingdead> Finaalin tapahtumien johdosta voinut tulla yllätyksenä niille jotka tiesivät

25.02.2019 21:59 <Wingdead> Mitä siellä oli tapahtunut. Pääosaa veti juurikin 2016 viisut voittanut Jamala

26.02.2019 08:10 <_Iletus_> Ainakin mielenkiintoinen treidauskohde menetettiin. Tuo Maruvin biisi jakanut

26.02.2019 08:10 <_Iletus_> voimakkaasti mielipiteitä ja siinä olisi voinut olla mukavat laidat.

26.02.2019 12:51 <Tietäjä> prkl sentää. Olivat yks mielenkiintoisimmista tähän mennessä. huoh


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 157
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +53.87 yks.

Palautus%: 107.05%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 203

Pisteitä: 512

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

https://www.instagram.com/p/BueYxCQh6zD/

Ylläolevassa linkissä on kymmenen sekunnin pätkät huomisista esityksistä. Noiden pohjalta ei varmasti ole mitään syytä, miksi ei olisi suotavaa kokeilla Release Men voittoa kertoimella 9.00? Löytyy ainakin Nordicbetilta. Supermanissa on viime vuoden Monstersin värit (ei välttämättä huono asia ja klipin laulukohta kuulosti mukaansatempaavalta) ja Look Away puolestaan ei kuulostanut kovin hyvältä klipin perusteella. Sen sijaan Release Men alku vangitsee heti ja Rejmanin ääni kuulosti siinä ainakin paremmalta kuin Look Awayssa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

02.03.2019 13:09 <Wingdead> Sairas kerroin! Lähtökohtaisesti pitäisin vähintään kerran viidestä osuvana

02.03.2019 13:11 <Wingdead> On pudonnut 6.30 mutta kyllä sekin kelpaa. Varmistus Look Awaylla. Supermaniin

02.03.2019 13:11 <Wingdead> Ei itselläni löydy luottoa juurikaan

02.03.2019 14:23 <Wingdead> Tai väärin sanoa ettei luottoa löydy, tottakai Superman voi hyvinkin tämän

02.03.2019 14:24 <Wingdead> Voittaa, muttei se voi suosikki olla niinkuin Nordicbetin kertoimissa on

02.03.2019 14:24 <Wingdead> 50-30-20 tuntuu fiksulta arviolta (LookAway, Superman, ReleaseMe)

02.03.2019 14:53 <JQ2> Joo, hyvä haku tolla kertoimella. Luulisi, ettei tässä kovin isoa suosikkia, kun

02.03.2019 14:54 <JQ2> oikeastaan mikään ei superbiisinä erotu. Release Me:n kertsi jopa itsellä eniten

02.03.2019 14:54 <JQ2> soi päässä, tosin ehkä siksi, kun julkaistiin ekana. Look Away tosiaan ehkä

02.03.2019 14:54 <JQ2> suosikki.

02.03.2019 14:59 <JQ2> Tosin IL-kyselyssä näytti Look Away olleen selvä ykkönen ja Release Me

02.03.2019 15:00 <JQ2> jumbona pienellä äänimäärällä. Toki livenä voi tilanteet muuttua.

02.03.2019 15:13 <JQ2> Ja raadilla toki 50% vaikutus.

02.03.2019 21:39 <Snooker-Salming> Hirveän kuuloista ja onttoa... Superman kuitenkin paras?

02.03.2019 21:42 <Wingdead> Mitä v****a tuossa Look Awayssa tapahtui?! Sebastianin ääni ei riitä mihinkään

02.03.2019 21:43 <Wingdead> Yhessäkään biisissä ja tuo Look Away transponoitu alempaan sävellajiin

02.03.2019 21:43 <Wingdead> Toivottavasti se ei ainakaan voita, noin huono live ei ansaitse voittoa vaikka

02.03.2019 21:43 <Wingdead> Kansan suosikki ennakkoäänestyksissä olikin. Supermanin lähettäisin näistä mutta

02.03.2019 21:44 <Wingdead> Silläkin on äärimmäisen vaikeaa päästä finaaliin

02.03.2019 21:46 <Snooker-Salming> Juu, katsellaan mitä kansa ja jurut päättävät.

02.03.2019 21:56 <Wingdead> Tää ratkes jo kolman ekan juryn jälkeen. Teleäänet Look Away voittaa "varmasti"

02.03.2019 22:09 <Snooker-Salming> Mjoo, se oli oma suosikki radioversioista, joten en pane pahakseni.

02.03.2019 22:09 <Snooker-Salming> Jospa tuo kuulostaa toukokuussa sitten pikku viilauksilla paremmalta.

02.03.2019 22:22 <Snooker-Salming> Hyvä huomio muualta: ohjasivatko raatiäänet yleisöä äänestyksen oltua auki

02.03.2019 22:22 <Snooker-Salming> koko ajan

02.03.2019 22:29 <Wingdead> Tuskinpa. Look Away keräsi 62% yleisöäänistä ja oli selkeä suosikki toki

02.03.2019 22:30 <Wingdead> Voittamaan ne jo ennen iltaa. Nyt voittoveto oli vähän parempi, laulu ei enää

02.03.2019 22:30 <Wingdead> Aiheuttanut pelkästään myötähäpeää. Pienillä viilauksilla OK-edustus, mutta ei

02.03.2019 22:31 <Wingdead> Kaksista menestystä ole luvassa. Heikosta semistä ehkä nippanappa läpi

02.03.2019 22:33 <Snooker-Salming> Jeps, voittaja tuskin olisi muuttunut, mutta hivenen outoa silti.


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Tylsähköön viisuvuoteen saatiin eilen rutkasti lisää mielenkiintoa, kun sekä Islanti että Portugali valitsivat varsin erikoiset edustajat. Pureudutaan näihin vähän tarkemmin:

Portugalista olikin puhetta jo tuolla aikaisemmin, Conan Orisis voitti melko odotetusti ja matkaa Tel Aviviin. Huomionarvoista eilen oli sen saama jurykannatus, joka oli äärimmäisen kovaa. Okei, kyseessä oli vain Portugalin sisäinen karsinta, mutta ehkä tuo ei olekaan niin paha juryinhokki mitä kuvittelin aikaisemmassa tekstissäni. Varteenotettava vaihtoehto jopa sinne TOP10, voi nousta ehkä jopa voittotaistoon asti. Betfairissa kerroin on romahtanut kuuteentoista.

Islannista tulee koko viisuhistorian puhuttavin esitys. Tämä jos mikä on hankala arvioitava ja mielipiteitä jakava kokonaisuus. Tiedän monia, joiden mielestä tämä on varma semikarsiutuja, mutta tiedän myös niitä, jotka näkevät tämän voittotaisteluun. Mielestäni tämä ei voi voittoon asti riittää, juryt ovat torpedoineet raskaan musiikin aikaisemminkin melko kovalla kädellä vaikka telessä tämä voi olla varsin varteenotettava voittajaehdokas. Itse näen tässä samansuuntaisen menestysmahdollisuuden kuin esimerkiksi Puola 2016 joka oli juryjen jälkeen 7 pisteellä toiseksi viimeisenä mutta oli telessä kolmanneksi paras 222 pisteen äänimäärällä. Yhteispistemäärä 229 riitti lopulta kahdeksanteen sijaan. Tästä jos mistä olisi tärkeää kuulla muiden viisuanalyytikoiden näkemyksiä, jotta kokonaiskuva saataisiin lopulta rakennettua mahdollisimman kirkkaaksi. Islannin voittokerroin Betfairissa samainen kuusitoista kuin Portugalillakin.

Hatarin "viha" on se, miksi tämä on vaikea arvioitava. Biisin nimi on suomeksi viha vallitsee tai jotain sen suuntaista eikä edustajat hymyile missään kuvissa tai haastatteluissa. He eivät tuulettaneet voittoaan eilen, vaan nostivat vain nyrkit samanaikaisesti ilmaan pokerinaaman pitäessä täydellisesti. Kun heidät kuulutettiin toiseksi superfinalistiksi ja koko halli räjähti suosionosoituksiin, Hatari nosti takahuoneessa vain juomalasinsa ilmaan samanaikaisesti ilmekään värähtämättä. Tämä roolisuoritus puree ilmeisen hyvin tällä hetkellä, mutta kuinka pitkälle se riittää. Onko nykyhetken tilanne sellainen, että vihan ja välinpitämättömyyden kautta voi menestyä yllättävän hyvin (Brexit, Trump, Ranskan tilanne jne jne jne.) vai onko euroviisuissa edelleen tanssibiisit ja ilon kautta ajattelu tie menestykseen? Aika näyttää.


Portugalin live : https://www.youtube.com/watch?v=9t5_yUNp0bg
Islannin live : https://www.youtube.com/watch?v=FmruTSEadu0

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

05.03.2019 19:16 <Snooker-Salming> Islannin voittoon en kyllä usko, mutta TOP10 on ihan mahdollinen.

05.03.2019 19:17 <Snooker-Salming> Tänään sitten illalla julki Kyproksen biisi, teaser oli jo pirskatin hyvä.


_Iletus_
Jäsen
Viestit: 73
Liittynyt: 27.04.2013, 16:44
Pisteitä: 85

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja _Iletus_ »

Viikonlopun jälkeen kaikki biisit kasassa. Viikon aikana tullut kuunneltua paljon (kuulokkeilla ilman videoita) ja koettanut samalla muodostaa jotain näkemystä.

Koska treidaan tässä vaiheessa lähinnä voittajamarkkinaa, niin arvioin ensisijassa kunkin maan mahdollisuuksia voittaa. 41 maata mukana, niin lähtökohtaisestihan jokaisella olisi ennen biisejä ja artisteja 2,44% saumat voittoon, toki osalla maista luonnollisesti paremmat mahdollisuudet tuottaa voittajia lähtötilanteessa. Keskimääräinen rajakerroin sokkovaiheessa siis noin 41 ja siihen on hyvä lähteä vertaamaan; alle sen olevat biisit ovat keskimääräistä vahvempia ja niissä on oltava sekä teleä, että juryä miellyttäviä aspekteja. Tästä johtuen esim. Venäjä sokkona, vaikkakin artisti on kova, on omissa papereissa ollut lay, mutta katsotaan nyt kun kappale tulee julki kirjoittelun aikana.

Ne näkemykset jotka otettu omalla rahalla, on tietysti aina vähän enemmän kuin mutuilut, joten aloitellaan niistä:

Rus Layatty Lazarevin nimeä 4-5 kertoimella. Täysin perustuen tuohon matemaattiseen faktaan, mun mielestä 20-25% oli ennen biisiä liian iso todennäköisyys. Biisin tultua voisin edelleen harkita tarjoamista.

Aus: Ei vakuuta ja käytännössä ei motivoine tässä biisijoukossa äänestäjiä saati juryjä antamaan kaksisia pisteitä. Layatty 40 kertoimella, ja alle 100 layaisin. Tylsä biisi joka on vähän lapsellisen taiteellinen. Parhaat layaysmahikset menneet, mutta aika näyttää pääseekö vielä kyytiin.

Cyp ja Swi lähti tanssibiiseillä. Molemmat kuunneltuina studioversioina ehjiä ja mukiinmeneviä. Niin kertoimissa kuin omissa mutuiluissani melko tasavahvoja, Kyproksen eduksi mahdollisesti paremman näköiset esiintyjät ja Välimerellinen soundi. Kyprosta ostettu 15.5-30 tasolta. Swi ostamatta toistaiseksi näillä kertoimilla.

Friikkibiisit Ice ja Por tuo tähän mielenkiintoa. Mielipiteen muodostus tuli oikeastaan juuri kuuntelun perusteella. Islanti toimii esim. treenibiisinä hyvin, lisäksi musiikillisesti miellyttävämpi. Selvästi siis pitäisi Islantia vahvempana keräämään protestiääniä. Lyriikoitten vaikutus hankala arvioida aina näissä ei-englanninkielisissä tekeleissä, mutta pelipäätöksenä jokatapauksessa Lay Portugali 30-32 tasoilta. Islantiin ei vielä toistaiseksi muuta kuin olkoon vihreällä noiden layaysten turvin.

Ita dominoi viewejä, joten kyllä sitä joku luukuttaa. Ja tuskin siitä syystä, että kaveri on linkannut "kattokaapa mitä paskaa", kuten kaverini osuvasti totesi. Katselukertoja on ylivoimaisesti eniten ja nämä kertoimet houkuttaa ostamaan, kuten olen tehnytkin.

Lisäksi pikkurahan ostoja tullut tehtyä Unkariin jo karsintavaiheessa, enimmäkseen Gergo Szekerin takia, Moldovaa ja Romaniaakin parilla eurolla. Molemmista pidin kuunneltuna ja ilmeisesti Moldovan biisi on spotifyssä masteroitu uudelleen, kuulosti paljon paremmalta mitä Tubessa olleet versiot.


Sitten vähän noita muita, jotka ovat vihreällä noiden aiempien layaysten turvin, mutta näissä ei vielä rahallisia näkemyksiä.

Fin ja Den hyvin samankaltaisilla biiseillä. Tanska ehkä vahvempi biisinä, mutta Darude voi ehkä nimellä houkutella enemmän ääniä. Tanskan biisi musiikillisesti mun mielestä ok mutta sanat rasittavat. Rejman kyllä joutuu petraamaan lauluaan jos mielii pärjätä, nyt biisissä lauletaan linnunradasta.

Nor kamppailee Ruotsin ja Islannin kanssa parhaan pohjoismaan tittelistä. Biisi kieltämättä hyvin mukana laulettava ja jää soimaan, vaikka muuten ei suuria tunteita aiheutakaan. Norjan kielisestä joikaamisesta en muuta ymmärrä kuin, että ilmeisesti siinä koetetaan manata Holund voittamaan 50 km maailmanmestaruus hyvällä menestyksellä https://youtu.be/8JirWkcgCc4?t=115.

Ned lienee voittokamppailussa. En osaa ottaa tän hetken kertoimeen näkemystä suuntaan enkä toiseen

Aze Liian vähän tullut kuunneltua että voisi sanoa juuta eikä jaata

Gre perusvahva biisi, mutta ei ehkä erotu joukosta. Ei vielä peliä, kun ei oikein näkemystä tähän.

Fra vähän kliseinen voimaantumisaihe, melodisesti ihan hyvä biisi. Ei kuitenkaan herätä tunteita eikä motivoine äänestämään.

Irl Ei ainakaan säväytä alkuunsa, ehkäpä lay kun pubit aukeaa.

Slo omasta mielestä tylsähkö, mutta erottuu eikä aiheuta skippaustarvetta myöskään spotifystä kuunnellessa.

Aut Vedonlyöjiä koskettava aihe, mutta ei riitä. Ehkä "IP-Block" olisi toiminut paremmin.

Spa Jos laskee niin tarjottava biisi, livevedossa iso riski olla pysymättä nuotissa.

Bel Kerroin yllättävän iso, mutta en itse diggaa biisistä. Perushyvää tekemistä kuitenkin

Est Tässäkin kerroin kavunnut yllättävän ylös, ei kuitenkaan huono. Jos vielä nousee voisi jo kahvirahoilla ottaa, jos showsta tulisikin hyvä.

Pol En tiedä yhtään mistä lauletaan, mutta vaikea uskoa menestykseen.

Blr Ei sekään säväyttänyt, mutta tarvitsisi vielä kuunnella lisää

Cze Imo huonointa antia, tuskin pärjää ellei live ole maagista ja siihenkin vaikea uskoa musavideon jouluvalolavastuksen perusteella

GBR Ehkä mammutteja metsästäneet esi-isät voisivat samaistua biisiin, mutta muuten ynnä muut osastolla. Se hyvä puoli että biisi inan viime vuotista parempi ja saattaa saada maistuvaa layattavaa pubien auetessa.

Ger Ei oikein mielipidettä, ehkä tuosta on jotain tuunattavissa ja korkeilla 200-300 kertoimilla voisi kahvirahoja tarjota.

Mkd Pohjois-Makedonia lienee tämän vuoden Netta aiheensa puolesta. Itse asiassa tykkään, ja näillä kertoimilla houkuttaa kokeilemaan varovasti. On myös vähemmän äryttävä kuin Ranska näistä voimaantumiskappaleista.

Ltu Monika olisi ollut parempi ja biisi ei oikein erotu.

Alb Ei kuunneltuna mikään erityinen nautinto ja ehkä tulee skipattua nykyään.

Cro Melodian puolesta ihan ok, mutta liven esitys ihan karmea.

Srb Kitarat erottaa muista biiseistä, markkina ei näytä tykkäävän kuitenkaan.

Smr Tulee joku pubiartisti mieleen ja tuskin finuun.

Geo En oikeastaan tiedä mitä tässä tapahtuu.

Lat Paljon huonompi kuin Romanialla, joka lähimpänä tätä.

Mon Ei niin huono imo kuin markkina arvostaa. Ihan mukava kuunnella kuulokkeista.

Ruotsi tullee vielä voittokamppailuun, kunhan esiintyjä tänään varmistuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Hollanti ja Venäjä ovat molemmat todella vahvoja, Lazarevin biisi kyllä hieman pettymys itselleni ennakko-odotuksiin nähden. Tuossa kuitenkin stagingpotentiaali valtava ennen kertosäettä sekä toisen kertosäkeen jälkeisessä täysin hiljaisessa osuudessa. Staging-gurujen aikaisemmat meriitit nähneenä olen luottavainen siihen, että staging on jotain huikaisevaa ja IMO Venäjä on edelleen ennakkosuosikki tähän kisaan. Hollanti on juryvoittaja melko selkeästi jo nyt ellei staging tai livelaulu tms epäonnistu pahasti, mihin en usko yhtään. Voitto ratkeaa pitkälti siitä, kumpi on toisen kotikentällä vahvemmilla. Kumpi on lähempänä toista, kun Venäjä voittaa telessä mutta Hollanti tasoittaa juryissa.

Ruotsin Lundvik on perusvahva biisi, jossa karismaattinen esiintyjä. TOP5 kamaa helposti tänä vuonna.

Muissa kärkimaissa on potentiaalia, mutta myös hirveät epäonnistumisen mahdollisuudet. Niinpä Kyprokseen, Sveitsiin ja Italiaan en tee juuri liikkuja vielä suuntaan enkä toiseen.

Islantia ja Portugalia tulikin aiemmin kerrottua, tuskin alternative-biisi riittää voittoon asti. Molemmilla hyvät saumat TOP10 joka tapauksessa.

Näistä lähtökohdista pitäisin tätä toistaiseksi kahden kauppana, mutta livet voi muuttaa tilannetta. Hyvänä esimerkkinä viime vuoden Kypros, joka ei ollut TOP10 outrightissa ennen ensimmäistä dress rehearsalia

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 157
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +53.87 yks.

Palautus%: 107.05%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 203

Pisteitä: 512

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Snooker-Salming kirjoitti:
20.02.2019, 14:55
Olen tänä vuonna tehnyt niin, että kuunnellessani ensi kerran kunkin viisun live-esityksen, olen kirjannut muistiin ensivaikutelmani yhdellä kuuntelukerralla ja sitten pisteyttänyt kappaleen asteikolla 1-10. Osa kappaleista on sittemmin parantunut usealla kuuntelulla, mutta tavallaan pyrin pääsemään tavallisen tuulipukukansan pään sisään heidän katsoessaan ja kuunnellessaan kappaleet kertaalleen loppukilpailussa tai välierissä ennen äänestämistä yhden kuuntelukerran perusteella. Kopioin ensivaikutelmani 13 valitusta kappaleesta tähän alle:

ALB:
- Alussa outo fiilis ja liikaa "rääkymistä", paranee hurjasti loppua kohden, kun mahtipontisuus ja melodia iskevät kunnolla. Laulajalla puhdas ääni ja sointuu kauniisti, osin haikean raastava olo paikoittain. 8/10. Lavastus liikennevaloineen kummastutti, valoefektit hyviä.
ESP:
- Vauhdikas alku. Svengaava kertosäe, melodia tarttuu ensi kuulemalla. Määrätietoinen ja ponnekas ääni, laulajasta välittyy lämmin fiilis. Siltaosiossa taputukset kera yleisön. Säkeistöt melko roskaa, mutta huiman energinen ja positiivinen kertosäe pelastaa osittain. Lopetus jää mieleen trumpeteilla. 6,5/10.
CZE:
- Alku tylsä, mutta kertsi herättää henkiin ja tulee kepeä tunnelma. Melodia jää mieleen, josta plussaa. Toistaa vähän itseään loppua kohden. 7/10.
UK:
- Toistaa liikaa itseään, tylsä. Laulaja leikkii liikaa äänellä ja liikkuu lavalla. Jos viisushow on pelkistetty ja ääni paremmin hanskassa, voi ehkä nousta bottom-6:sta.
AUS:
- Ylitaiteellinen, liian lapsellinen kertosäkeen alku. Puvustus ei kovin onnistunut, friikki. Vaikea keksiä miksi kuuntelisi uudestaan. 3/10.
ITA:
- Sielukasta räppilaulua, vetää puoleensa kysymysmerkkialun jälkeen. Karismaa on. Solditaputukset koukuttavat. Ei voittaja, mutta ylempää keskitasoa. Arabiavibat. Ehkä viime vuoden Mikolas Josef. 9-/10.
EST:
- Pyörivä kamera-ajo hieno. Pikkunätti radiohitti radioystävällisellä äänellä, herää eloon puolessavälissä. Kertosäe jää mieleen. Rajatapaus. 7/10.
FRA:
- Anthem. Ensimmäinen säkeistö liiaksi yhtä nuottia. 1:55-> epäonnistunutta tunnetta ja tulkintaa, epäaito olo. Ääni on melko heikko. 5,5/10.
LAT:
- Mustavalkoinen naisääni bändissä. Leffamainen kamerarajaus. 80-lukuvibat. Yksinkertainen sävelkulku kertosäkeessä, mutta liian tylsä ja monotoninen. Haikeasta tunnelmasta plussaa. 6/10.
MON:
- Nuottilavastus ja kuuden hengen koreografia jäävät mieleen. Kappale menee sitä ihmetellessä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos samassa. Hyvän mielen täytebiisi. 4,5/10.
ROM:
- Vettä sataa ja nainen mekossa on nähty kombo. Ääni on jotenkin painavan ahdistava. Kappaleesta ei saa mitään irti ininän takia. Plussaa siitä, että toki kertsissä leikittelee äänellä ja kuulee selvemmin, mutta parempiakin kappaleita olisi ollut tarjolla. 5/10.
CRO:
- Mies enkelisiivissä. Ensimmäiset 45 sekuntia kuvataan kaukaa. Kertosäkeessä tärähtää, mutta huuto menee vähän yli ja ei pysy nuotissa. Rajatapausbalkanballadi, koska ainakin jää mieleen voimakkuuden takia. 6/10.
SLO:
- Duo, naisella flegmaattinen ääni ja mies vain soittaa. Yhtä ja samaa nuottia koko ajan, mutta silti melodia ja taustabiitti herättää ohuen mielenkiinnon. 5,5/10.

Tuossapa nuo ensivaikutelmat ovat. Sittemmin olen lämmennyt enemmän Espanjalle ja Iso-Britannialle eikä tuo Australiakaan nyt ihan niin kamala ole useammalla kuuntelulla, mutta ensivaikutelma oli tosiaan toistaiseksi karmein.
Noniin, kaikki biisit ovat julki. Harmillisesti live-esityksiä ei kaikista ole saatavilla, mutta tässä loput ensiarviot:

GER:
- Tumma teema ja pyörivä alusta. Toinen kertsi vakuuttava. Laatuharmoniaa, lämminhenkisyys ja välittäminen välittyvät. 8,5/10.
LTU:
- Herkähkö miesääni. Monika olisi ollut parempi valinta. Yksinkertainen mikkiständilavastus. Tusinatavaraa, kertsissä yksi OK-kohta. 7-/10.
HUN:
- Kieli pakottaa keskittymään heti. Paljain jaloin tummissa vaatteissa tulkintaa. Joci leikittelee äänellä hienosti kertsissä. Sielua repivä melodia. 8/10.
BEL:
- Videolla toimii todella hyvin, uskottava tulkinta ja kiva biitti. Live arvoitus. 8/10.
NOR:
- Ryhmä, kertsissä Monsters-vivahde. Silta-osio mielenkiintoisin, miesörinää. Muutoin melko HMV-poppia. 6,5/10.
ISL:
- Erottuu hienostuneella PKN-punkilla. Kertsin laulu ja biitti vetoaa säkeistöjen rääkymistä paremmin. Värikäs lavashow. 7/10.
POR:
- Varma TOP10 heikkona viisuvuonna. Alaston miestanssija lavalla seurana, liikkuu taitavasti musiikin rytmiin. Mystisyys ja mumina, kantaako päätyyn asti? 9/10.
MLD:
- Perusnaisballadi. Osaa laulaa voimakkaasti, mutta biisi armottoman tylsä. Lavastus simppeli. 5/10.
DEN:
- Alussa pitkä yhtäjaksoinen lähikamera-ajo. Kepeä melodia, mutta vaisuksi jää ja karisma nolla Leonoralla. Rajatapaus, paranee vähän lopussa. 6/10.
FIN:
- Lavashow jo hyvä, Rejmanin ääni pikku petraus. 7/10, rajatapaus heikommasta semistä.
GEO:
- Pelottava nutturamies, ei keränne suosiota yleisöltä. Ääni on uhkuva, tuomiopäivän tunnelma. 3/10.
SRB:
- Vaaleaverikkö tummassa mekossa. Ei lavasteita pl. LED-seinä. Moldovaan verrattavissa oleva balladi. Vaikea saada otetta, tasapaksu. Kertsi vähän pontevampi. 5,5/10.
CYP:
- Loistava tuotos. Silta-osion pitkä nuotti ja pikku tauko hyviä tehokeinoja. TOP5-kamaa ja kertsi jää soimaan päähän. 9,5/10, jos toimii livenä.
GRE:
- Miehekäs ääni. Muutoin hankala saada otetta tusinaviisusta, ei säväyttänyt edes silta-osio. Loppua kohden vähän parempi, mutta tiukkaa tekee finaaliin. Hyvät soundit toiminevat livenä. 7+/10.
SUI:
- Kertsissä hyvää kikkailua ja temmonvaihtelua. Köyhän miehen Usher ja espanjalaisvibat. Liwenä bileet pystyyn tanssishow'lla? 7-/10.
NED:
- Rauhallinen alku. Erottunee harvana miesballadina. Koukku puuttuu, vaikka kertsi on vähän voimakkaampi. Paranee usealla kuuntelulla. 8/10.
BLR:
- Silta-osio parasta antia, naisblondin laulu tosin hieman epäpuhdasta. Jää ainakin päähän, mutta vähän halpa vaikutelma lopulta. Perustanssikoreografia. 6/10.
SMR:
- Positiivinen yllätys, svengaa hyvin ja kertsi jättää hyvän mielen. Serhatin pehmeä ääni sopii viisuun. Parasta San Marinoa vuosiin ja ehkä jopa jatkoon. 6,5/10.
AUT:
- Tasapaksu, yhtä nuottia vain ilman kliimaksia. Voi kasvaa liwenä tunnelmallisella lavastuksella. Laulajan siniset hiukset huomiotaherättävät. 6/10.
IRL:
- Perus brittipoppia, hyvä mieli tulee ja kepeä olo, mutta vaikea saada luultavasti toimimaan livenä järkevästi. Naisella kohtalainen ääni videolla. 6/10.
AZE:
- Hyvin tuotettu poppibiisi, kertsin shut up -käskyt jäävät mieleen. Laulaja kerää ulkonäköääniä. Miten toimii liwenä? 8-/10.
POL:
- Tyttöbändi, mutta ihan kuin pikkulapsi laulaisi koko biisin, ärsyttää loppua kohden. Sekaisin puolaa ja englantia. Melodia on ajoittain ihan OK, ajoittain tylsä. Liwen oltava hyvä, jotta jatkoon. 5/10.
MKD:
- Voimakas naisballadi. Voi kasvaa liwenä jopa jatkajaksi. Melko tylsä kuitenkin. 6/10.
RUS:
- Kuin elokuvan soundtrack, toiminee liwenä komeasti. Ylvästä laulua ja vaatii taitoa laulaa korkeat ja pitkät nuotit. Silta-osiosta en pitänyt, ihmeellinen hiljainen hetki. 8,5/10.
SWE:
- TOP8-kamaa. Vahvaa tulkintaa ja mukavia temmonnostatuksia. Silti liian tylsä voittaakseen, vaikka energinen onkin. 8+/10.
MAL:
- Säkeistöt ja kertsin alku timanttia hyvällä biitillä, mutta Chameleon-osuudet hirveän kuuloisia. Liwenä voi olla hyvä. Kokonaisuus plussalle ja arvosana 8/10.
ARM:
- Melko aggressiivista laulua. Jatkoon riittää, koska vahva ääni ja moderni, mutta laulun loputtua vähän tyhjä tunne, koska tarina ei välity. 7,5/10.
ISR:
- Hienot melodiat ja lauluääni, mutta jotenkin myös naurattaa miehen ylilaulaminen. Paljon parempi kuitenkin vrt. viime vuoden isäntään tai Ukrainan kotiedustajaan. 7,5/10.

Aiemmin mainitun Portugalin voittajavedon lisäksi sijoitin yhden yksikön myös Kyprokselle kertoimella 15, koska se on viisu, joka säväytti eniten ensikuulemalla. Semifinaalijatkajiin lupasin olla koskematta ennen harjoituskuvia, mutta katsotaan maltanko sinne asti.

Tällä hetkellä veikkaisin kylmiltään ennen harjoitusklippejä ja tarkkaa esiintymisjärjestystä semifinaaleista jatkoon Kyprosta, Serbiaa, Sloveniaa/Tsekkiä, Suomea, Unkaria, Belgiaa, Islantia, Kreikkaa, Viroa ja Portugalia sekä toisesta semifinaalista Armeniaa, Moldovaa, Ruotsia, Sveitsiä, Hollantia, Albaniaa, Azerbaidzania, Maltaa/Tanskaa, Norjaa ja Venäjää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Semirankit, voi tietysti vielä muuttua (ja muuttuukin) kun esiintymisjärjestykset tulee julki ja livet nähdään. Mutta ilman suurempia yllätyksiä arvio on suurinpiirtein näin

Semi1:

Sijat 1-2 : Kreikka ja Kypros
Sijat 3-7 : Islanti, Portugali, Viro, Unkari ja Slovenia
Sijat 8-12 : Serbia, Australia, Belgia, Suomi ja Tsekki
Sijat 13-15 : San Marino, Valko-Venäjä ja Puola
Sijat 16-17 : Georgia ja Montenegro

Semi2:
Sijat 1-2 : Alankomaat ja Venäjä
Sijat 3-4 : Ruotsi ja Sveitsi
Sijat 5-8 : Azerbaijan, Armenia, Norja ja Malta
Sijat 9-12 : Romania, Tanska, Liettua, Albania
Sijat 13-18 : Itävalta, Latvia, Makedonia, Moldova, Kroatia, Irlanti

Vedonlyönnillisesti kisat näyttävät todella tylsiltä, mitään selkeitä ideoita puolesta eikä vastaan näy tällä hetkellä. Alankomaat on harvinaisen vahva suosikki, näen sen selkeänä juryvoittajana ja tämän hetken "tavallisten tallaajien äänestyksissä" Alankomaat pitää kärkipaikkaa. Myös televoitto siis mahdollinen. Kysymysmerkkinä staging, biisi ei ole helpoin mahdollinen lavastuksen suhteen jotta se tietty tunne ja herkkyys saadaan välitettyä kotikatsomoihin osuvasti. Duncan on karismaattinen esiintyjä ja hyvä livelaulaja, siitä ei voitto jää kiinni. Venäjä on kakkossuosikki, mutta ottaa juryissa tukkaan Alankomailta selkeähkösti ja telessä ei voita selvällä erolla, jos edes voittaa. Pettymys ja myin omat Sergey-vetoni jo pois. Takaa-ajajien on vaikea nähdä voittavan, koska siellä pitäisi tulla selkeästi tasoitusta joko tele- tai jurypuolella.

Jos on pakko yrittää etsiä jokin mahdollinen valueveto, niin Azerbaijan TOP10 voisi olla sellainen. Potentiaalia on olla molemmissa äänestyksissä TOP10ssa ja kun kerroin Betfairilla on 3 pinnassa, niin se tuntuu aika kovalta. Myös Hollannin voitto on neljän pinnassa aika järjettömältä tuntuva, mutta en uskalla itse vielä suuremmin koskea, kun kysymysmerkkejä on stagingin näkemiseen asti.

Edit. Huomionarvoista vedonlyönnillisestä näkökulmasta on tällä kertaa sukupuoli, niin järjettömältä kuin se kuulostaakin. En pysty mitenkään näkemään TOP5 kaikkien olevan mieslaulajia, tällä hetkellä kärkikahinoissa olevista maista Hollannilla, Venäjällä, Ruotsilla, Sveitsillä, Islannilla, Italialla, Portugalilla ja Azerbaijanilla on mieslaulaja. Naislaulajat löytyy Kyprokselta, Kreikalta ja Armenialta. Näistä joku voisi TOP5 kiilata.

Viime vuonna kirjoitin pitkän tekstin siitä, että Liettuaa ja Saksaa kannattaa vetää TOP5, koska silloinen TOP5 näytti menevän pelkälle tanssipopille. Olin "varma" että joku balladi sinne kiilaa ja Saksahan sinne sitten meni. Samantyylinen näkemys tässäkin yhden naislaulajan ujuttautumisessa kärkiviisikkoon, vaikkakin onhan se tietysti mahdollista että TOP5 täyttyy mieslaulajilla

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Jotkut ovat kyselleet yksityisviesteillä tarkempia näkemyksiä tänne biiseistä, joten nyt kun on hieman enemmän aikaa kirjoitella niin laitetaan niitä tänne. Kirjoittelen vedonlyönnin kärkimaista omaa näkemystäni ja perään heitän sijarangen joka saattaa siis tietysti olla eri, mitä vedonvälittäjät tällä hetkellä arvioivat.

1. Alankomaat kerroin 4,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
Alustavasti ylivoimavoittaja. Juryillehan tämä on hunajaa ja olen todella yllättynyt, jos ei voita juryääniä finaalissa. Myös tavallisten viisufanien nettiäänestyksissä ts.polleissa tämä on selkeä ykkönen, joten televoittokin on todella lähellä. Voittoon tarvittaneen noin 500 pistettä, joka vastaa vähän yli 6 pisteen keskiarvoa per äänestävä maa sekä telessä että juryssa. 6 pistettä saa sijoittumalla viidenneksi. (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1) Keskiarvoisesti tämän pitäisi olla tälle lastenleikkiä. Pieniä uhkakuvia voidaan vielä luoda live-esityksestä. Miten tuon tunteen saa lavastettua lavalle niin, että tunne ja herkkyys välittyy kotikatsomoihin oikealla tavalla? Toisena kysymysmerkkinä on esitettävä versio, esitetäänkö "radioversio" joka löytyy spotifystakin vai viime aikoina live-esiintymisissä nähty akustinen versio. En näe toisaalta tällä juuri merkitystä, jos live on muuten onnistunut. Nykykertoimilla voi jo vähän ostella ja sitten tuntuvammin kun live nähdään jos se ei ole floppilive. Kerroin toki putoaa silloin, joten siksi fiksua ostaa nyt jo hieman tankkiin. Sija 1.

2. Venäjä kerroin 6,40 Betfairilla kirjoitushetkellä
Kertoimissa Alankomaiden ykköshaastaja, mutta itse en enää valitettavasti tähän usko. Itselläni, kuten monella muullakin, odotukset olivat Lazarevin ansiosta täysin tapissa eikä "Scream" siihen huutoon vastannut. Onnittelut jo tässä vaiheessa nimimerkki _Iletus_:lle, joka onnistuneesti layaili Lazarevia alemmilla kertoimilla, mitä nyt on tarjolla. Olin varmasti yksi ostajista, mutta myin omat Lazarev-vetoni biisin julkaisun jälkeen miniprofiitilla pois. Takaisin biisiin. Venäjän juryinho tuskin on kadonnut mihinkään, sillä jotkut juryjäsenet sijoittavat Venäjän automaattisesti tuloslistan häntäpäähän vain koska se on Venäjä. Ääriesimerkki Lazarevin viime esiintymiskerralta 2016, jolloin Antti Tuiskun tuottaja Jurek rankkasi hänet koko finaalin jumboksi, vaikka musiikkityyli jne. on täysin rinnastettavissa meidän Tuiskuun. Eivät toki kaikki juryjäsenet niin tee, mutta osa varmasti, ja se syö yhteispisteitä yllättävän paljon. Teleäänissäkin voi olla tällä kertaa haastavampaa kuin 2016, näissä polleissa joista Alankomaiden tekstissä mainitsin Venäjä on tällä hetkellä TOP10 ulkopuolella. Juryissa tämän on vaikeaa nähdä yltävän TOP3, jopa TOP5 voi olla haastavaa, joten tämä tarvitsisi massiivisen telen taistellaakseen voitosta, enkä näe sitä tulevan. Toki lavastus ratkaisee tässä paljon, ja Lazarev on sanonut että "siitä tulee eeppisempi kuin elokuvat". Televoitto on täten edelleen mahdollinen, huomioiden myös maksimaalinen diasporaetu, sekä biisin erikoinen rakenne, joka erottaa sen muista, mutta massiiviseen eroon esim. Alankomaita vastaan en usko, jonka Venäjä tarvitsisi kisat voittaakseen. Alankomaat todennäköisesti tekee murskaeron juryissa Venäjään. Nykysijarangeni on 2-5 Venäjälle, omissa papereissani tarkka sijoitus atm on neljäs.

3. Sveitsi kerroin 8,80 Betfairilla kirjoitushetkellä
Tämähän on mielenkiintoinen arvioitava, ja tälle soisi menestystä ihan vaan sen takia, että puhutaan Sveitsistä, joka pärjää normaalisti viisuissa jopa huonommin kuin Suomi. Tämänkin kompastuskivenä voi toimia lavastus, miten tästä saadaan samanlainen bilebiisi mitä radioversio on. Kypros näytti tästä mallia viime vuonna ja voi olla, että Sveitsi vain nostaa osakkeitaan liven myötä, toisaalta ne pienetkin voittosaumat voivat karata heikon liven mukana. Selkeänä kysymysmerkkinä toki myös se valitettava fakta, että puhutaan Sveitsistä, jolla ei diasporaetua ole nimeksikään. Toisaalta esim. 2014 kärkipari Itävalta-Hollanti ei myöskään yleensä diasporalla juhli, mutta eipä se estänyt heitä menestymästä silloin... Nettipolleissa tämä on tällä hetkellä selkeästi kolmas, joka kertoo hyvästä telemenestysmahdollisuudesta. Ja onhan tämä biisinäkin sellainen, joka valtaosaan kansasta iskee. Juryt ovatkin sitten hieman kysymysmerkki, mutta on juryt tätä heikompiakin tanssipoppibiisejä pisteyttäneet vuosien saatossa ansaittua paremmin. Sijarange tälle on tällä hetkellä 2-5, mutta omissa papereissani tarkka sijoitus tällä hetkellä on toinen.

4. Ruotsi kerroin 9,80 Betfairilla kirjoitushetkellä
Tämän kanssa mokasin melodifestivalen-iltana, nousi hetkellisesti jopa ennakkosuosikiksi. Myymällä silloin ja ostamalla nyt olisi tehnyt törkeän kovaa profiittia. Lundvik tosiaan voitti melodifestivalenin ylivoimaisesti, sai 185 pistettä 192 mahdollisesta. Saa tehdä perässä. Tähän vedonlyöjät ylireagoivat tuloksen selvittyä, nyt kertoimet alkavat olla oikeassa maastossa. Juryillehan tämä on hunajaa, niinkuin Ruotsilla aina on. Juryilla on jokin ilmeinen rakkaussuhde Ruotsiin vuodesta toiseen, voisikohan selittyä sillä, että sieltä on näyttöä että siellä pystytään hyvät viisut järjestämään seuraavana vuonna jos Ruotsi sattuisi kisat voittamaan. Ruotsi on siis juryissa lähtökohtaisesti täysin päinvastainen Venäjään. Too Late For Love veti täydet 96 pistettä juryilta melodifestivalenissa, ja kova tahti jatkunee viisuissakin. Näen tämän jurykakkosena Alankomaiden perässä. Telessä voi kuitenkin olla haastavampaa, polleissa TOP10 sijoitus ei ole automaatio. En usko, että viimevuotisen tyylistä totaalishokkia nähdään puhelinäänien kohdalla (Ruotsi oli viidenneksi viimeinen täysin surkealla 21 telepisteellä), mutta teleTOP5 on mielestäni saavuttamattomissa. Mitä tässä biisissä on sellaista verrattuna muihin hyviksi oletettuihin telebiiseihin, joka saisi ison massan äänestämään juuri tätä? Tämän takia ison sulamisen vaaraa ei myöskään voi poissulkea (ulos TOP10 esim), mutta en usko että tällaista shokkia nähdään. Täytyy kuitenkin muistaa, että Ruotsin finaalissa Lundvik keräsi 89/96 telepistettä, joten saatan myös aliarvostaa telessä menestymisen mahdollisuutta. Erittäin haastava arvioitava, mutta ei "varmasti" riitä Alankomaita vastaan. Menee samaan 2-5 sijarangeen, omissa papereissani sijoitus on atm viides

5. Italia kerroin 17,50 Betfairilla kirjoitushetkellä
San Remon telemagneetti :lol: Palataas vielä hieman tuohon, mitä Italian kansallisessa karsinnassa tapahtui. Mahmood oli ensimmäisenä iltana 21/24 teleäänissä, mutta jatkoi kisaa juryjen ansiosta illasta toiseen. Finaali-iltana se oli seitsemäs telessä, mutta pääsi superfinaaliin eli TOP3 juryäänien ansiosta. Superfinaalissa 14% telekannatus, eli 86% meni kahdelle muulle. Silti voittaja. Jurykannatus oli jotain aivan käsittämätöntä. En pysty uskomaan täysin rehelliseen kisaan, mutta pakkohan tätä on tämän datan kannalta jurybiisinä pitää. Voi olla juryissa TOP3 Alankomaiden sekä Ruotsin kanssa. Toisaalta tämähän ei ole lähtökohtaisesti mikään jurybiisi, varsinkaan tuon räppiosuuden takia, mutta pakko on arvostaa dataa, ja luottaa rehelliseen San Remoon. Mutta jos huomioidaan mahdollisuus, että jurykannatus oli "rigged", niin eihän tämä voi olla edes TOP10 tässä kisassa. Puhelinäänien arvioiminen onkin sitten hieman haastavampaa. On nimittäin noissa useasti mainituissa polleissa tällä hetkellä toisena Alankomaiden ja Sveitsin välissä. Myös _Iletuksen_ mainitsema YouTube-katselukertojen määrä on huomioitava, sekä Spotify-kuuntelujen määrä. Telekannatus voisi siis olla yllättävän kovaa. Itse en kuitenkaan siihen usko kahdesta syystä. Ensimmäinen on tuo San Remosta saatu data. Toinen on se, että tätä biisiä ei mielestäni voi saada vakuuttavasti lavalle. Tämä on selkeä radiohitti, mutta tämä tuskin lavalla toimii niin, että se kannustaisi ihmisiä tarttumaan puhelimeen ja äänestämään. Otetaan esimerkeiksi 2016 Ranskan Amir ja vielä räikeämpänä vuoden 2017 ylivoimainen ennakkosuosikki Gabbani. Nämä lopulta floppasivat TOP5 ulkopuolelle ennakkosuosikkien paikalta. Tämän vuoden Italia ei ihan vedonlyönnin ennakkosuosikki ole, mutta tämäkin sija on mielestäni hitusen yliarvostettu. En näe Italiaa telessä TOP5, hankalaa nähdä edes TOP10. Sijat voisivat olla välillä 6-10, oma veikkaus tällä hetkellä paperistani luettuna on seitsemäs

6. Islanti kerroin 22,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
Tämä on varmasti vaikein arvioitava viisuhistoriassa, ainakin siltä ajalta mitä itse olen viisuja seurannut. Voi olla jopa shokeeraava NQ omasta semistään. Tämä on kuitenkin äärimmäisen erottuva, ja on vaikea nähdä, että ne jotka tätä rakastavat "hajauttaisivat" ääniään. Pystyn näkemään lukemattoman määrän perusviisufaneja, jotka äänestävät 20 kertaa niin, että 2 ääntä kymmenelle eri maalle tai neljä ääntä viidelle eri maalle tms. Islannin fanit keskittävät kaikki 20 ääntään samalle biisille. Ja kun euroviisuissa ei jaeta miinuspisteitä, tätä vihaavat ihmiset eivät pysty "satuttamaan" tätä juuri mitenkään, äänestämättä jättäminen ei heikennä televotea. Haukkukaa hulluksi tai olkaa lukematta vihjeitäni tms. mutta Islanti on TOP5 telebiisi omissa papereissani, jopa TOP3, saattaa jopa voittaa ne. On näissä nettipolleissa noin viides tällä hetkellä. Juryjen kanssa toki tulee haasteita, yleisesti rock/hevi/punk jne. ei ole juryjen suosiossa, ja Hatarin vihamielisyys tuskin jurykannatusta nostaa. Uskon kuitenkin juryissa olevan ihmisiä, jotka "tajuavat" tämän ja pystyvät sijoittamaan tämän kohtalaisen ylös. Huikealla telellä ja kohtalaisella jurylla uskon sijarangen olevan 2-5, tämän hetkinen tarkka sijoitus papereissani on jopa kolmas. Mutta kuten sanottua, potentiaalia floppiin on todella paljon, jos yliarvioin telen ja tämä on juryissa viimeinen niin voi olla jopa NQ/finaalin jumbosijoilla. Huomioitavaa myös se, että Hatari on uhannut protestoida Israelia viisuissa, ja nyt on epäselvää, pääseekö Hatari edes edustamaan Islantia kisoihin...

7. Kypros kerroin 23,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
Tämän voi arvioida täysin vasta liven näkemisen jälkeen. Tämähän on suora kopio Fuegosta, joten biisin nimi Replay on kyllä varsin osuva. Ensi vuonna kaiketi Kypros lähettää biisin nimeltään "Once Again", sitä seuraavana "One More Time" jne... :lol: Palataan asialinjalle... Viime vuonna huikeasta livestä huolimatta Fuego jäi juryissa vasta viidenneksi. Tämä on vielä Fuegosta heikompi versio, joten jurykannatusta tuskin nähdään. Myös telessä voi olla vaikeuksia suhteessa Fuegoon, koska tietty Sex Appeal puuttuu tästä täysin, niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin/se on. Eleni veti seksillä pisteitä himaan viime vuonna ihan käsittämättömän määrän telestä ja vaikka live olisi näyttävä, ei tämän vuoden TAMTA samaan pysty. En myöskään usko, että tätä pystytään lavastamaan niin tehokkaasti kuin Fuegoa. Huomioitavaa myös tuon alueen diaspora, viime vuonna Kypros keräsi Kreikallekin budjetoidut äänet itselleen, koska Kreikka jäi semiin. Nyt Kreikalla on potentiaalinen TOP5 viisu, joten hajontaa äänten suhteen tulee enemmän kuin viime vuonna. Polleissa tämä on sijoilla 4-6 joten teleä tämä saanee ihan hyvin, mutta juryt tiputtavat, ja kuten jo todettua, heikolla lavastuksella myös teleä voi tulla oletettua vähemmän. Sijat alustavasti 6-10, mutta vaara TOP10 ulkopuolelle putoamisessa on selkeästi läsnä. Omissa papereissani tällä hetkellä kymmenes

8. Malta kerroin 27,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
No mikäs he****ti tämä nyt on?! :lol: Todennäköisesti Maltan oma botti fiksaa kertoimia Betfairilla tähän suuntaan, näitä on nähty ennenkin (esim Malta 2016). Maltalla ei ole minkäänlaista diasporaa, eikä tämä erotu massasta millään lailla. Telessä todennäköisesti bottom5, juryissa Malta pärjää aina ihan hyvin, mutta tällä kertaa biisikään ei ole mitenkään hirveän jury-ystävällinen. Moderni biisi tavallaan, mutta kertosäkeen droppi on outo, eikä tämä oikein missään pollissakaan vakuuta. Saattaa olla jopa NQ semissään enkä näe mitään saumaa TOP10 finaalissa. Harmi, Michaela on kyllä potentiaalinen laulaja kun muita YouTube-esityksiä katsoo.

9. Norja kerroin 28,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
Monessa paikassa haukuttu Fanwankiksi, ja itsekin olen samoilla linjoilla. Keiino sai huonon juryn jo Norjan kansallisessa karsinnassa, ja todennäköisesti todella huono jury on tulossa viisuissakin. Teleä saattaa saada ihan kohtalaisesti, on polleissa TOP10, mutta tämäkin saattaa hukkua massaan. Potentiaalinen avaaja finaalissa, jos arvotaan alkupuolelle, joten se veisi viimeisetkin saumat TOP10. Saattaa olla myös shokeeraava NQ semissään, jos uhrataan loppupäässä Alankomaiden ja Venäjän väliin. Voittoon ei ole pienintäkään saumaa äärimmäisen huonon juryn takia, ja vaikka teleä tulisi todella hyvin, TOP10 saavuttaminen on vaikeaa. Näen tämän tällä hetkellä noin sijan 15 paikkeille parhaimmillaan. On tämä kuitenkin Maltaa potentiaalisempi :lol:

10. Kreikka kerroin 36,00 Betfairilla kirjoitushetkellä
Tämä on biisi, joka tuskin ärsyttää ketään. Kreikan diaspora on hyvää huolimatta parista viime vuoden karsiutumisesta, ja biisissä on hyvä stagingpotentiaali. On tällä hetkellä polleissa potentiaalinen TOP5 joten teleä saattaa tulla yllättävän hyvin. Biisi on myös ihan keskikastissa jury-ystävällisyyden kanssa, Katerine on hyvä laulaja ja biisi on varsin perinteinen, joka yleensä on juryjen mieleen. Onko kuitenkin hieman liian tylsä erottuakseen niin hyvin, että keräisi riittävän hyvää teleä finaalissa? Aika näyttää, sijarange tällä hetkellä 6-10, tarkka sijoitus omissa papereissani kuudes, potentiaalia kuitenkin olla jopa korkeammalla, saattaa säväyttää positiivisesti heikossa ensimmäisessä semissä.

Vedonlyönnin TOP10 ulkopuolelta itse näen potentiaalisiksi TOP10 viisuiksi Norjan ja Maltan tilalle ainakin Azerbaijanin, Armenian sekä Slovenian. Näitä voisin avata myöhemmin paremmin, mutta nyt toistaiseksi voittajavedon TOP10 saa riittää analysoitavaksi. Toivottavasti näistä on hyötyä lukijoille :peukku:

PS: Olisiko hienoa kärkikolmikko Alankomaat-Sveitsi-Islanti?? Hollanti on ollut 2000-luvulla kahdesti TOP10, Sveitsi kerran, Islanti kahdesti... Näitä ns. pikkumaita olisi hienoa nähdä kärkikahinoissa useampia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Tein alustavan pisteoletuksen semifinaaleista ja sitä kautta saatiin finaaliin 10 parasta semifinalistia plus automaattiset finalistit. Laitan finaalin pistekaavion tähän, täytyy kuitenkin muistaa, että esiintymisjärjestyksellä sekä live-esityksillä on paljon merkitystä jo semeissä ja myös finaalissa, eli tähän ei kannata sokeasti luottaa. Mutta kyllä tämä suuntaa antaa. Kaavana loppusijoitus, maa, jurypisteet, telepisteet, yhteispisteet

1. Alankomaat 265 + 322 = 587 pistettä
2. Sveitsi 205 + 305 = 510 pistettä
3. Venäjä 147 + 299 = 446 pistettä
4. Kreikka 222 + 105 = 327 pistettä
5. Ruotsi 237 + 77 = 314 pistettä
6. Islanti 57 + 223 = 280 pistettä
7. Slovenia 109 + 119 = 228 pistettä
8. Kypros 72 + 152 = 224 pistettä
9. Italia 154 + 68 = 222 pistettä
10. Azerbaijan 78 + 84 = 162 pistettä
11. Armenia 77 + 80 = 157 pistettä
12. Norja 17 + 134 = 151 pistettä
13. Belgia 115 + 25 = 140 pistettä
14. Malta 91 + 27 = 118 pistettä
15. Viro 61 + 47 = 108 pistettä
16. Ranska 50 + 57 = 107 pistettä
17. Australia 59 + 37 = 96 pistettä
18. Serbia 78 + 16 = 94 pistettä
19. Portugali 31 + 55 = 86 pistettä
20. Liettua 78 + 8 = 86 pistettä
21. Unkari 15 + 44 = 59 pistettä
22. Espanja 22 + 36 = 58 pistettä
23. Britannia 37 + 21 = 58 pistettä
24. Albania 35 + 19 = 54 pistettä
25. Saksa 40 + 13 = 53 pistettä
26. Israel 26 + 5 = 31 pistettä

Tämän perusteella parhaat vetoideat nykymarkkinassa ovat:

Hollannin voitto noin 4,50 kertoimella
Maltan voiton myyminen noin 26 kertoimella
Kreikan pelaaminen TOP10 noin 1,90 kertoimella
Slovenian pelaaminen TOP10 noin 3,20 kertoimella
Makedonian myyminen TOP10 noin 5,00 kertoimella (ei pääse oletuksessani edes finaaliin)

Mutta vielä kerran muistutus, ei isoja panoksia sisään ennen live-esityksiä!!!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.03.2019 00:40 <Wingdead> Tämän hetkisillä kertoimilla TOP3 vetäminen voittajaksi saisi kertoimen 1,818

27.03.2019 00:40 <Wingdead> Kyllähän noista luvuista saa HollantiSveitsiVenäjä voitolle varmasti yli 55%...


bethog
Jäsen
Viestit: 380
Liittynyt: 07.02.2014, 15:50

Tuotto: +136.55 yks.

Palautus%: 122.59%

Panosten ka: 0.72 yks.

Vetoja: 842

Pisteitä: 966

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja bethog »

_Iletus_ kirjoitti:
23.02.2019, 11:06
Viisuprojektia varjostaa itsellä tänä vuonna se, että Betfair pakottaa nyt ilmeisesti maksamaan premium chargea, joka vastaa 20% komissiota, mikä käytännössä tappaa pelit omalta osalta Fairilla, ellei kierrä tuota jollain tapaa treidaamalla, jos jollakulla kokemusta samasta ja vinkkiä tähän, niin olen kiitollinen.
Kokemusta on, mutta ei mulla ainakaan tiedossa mitään helppoa tapaa tuota välttää. Silloin tuon käsittääkseni pistivät, kun vetopörssinsä pörssiin veivät ja osakkeenomistajat kiinnostivat enemmän kuin asiakkaat (ja nimenomaan ne asiakkaat, joihin suuri osa jo valmiiksi "Fairille" eniten tuottoa komission kautta tuoneista oletettavasti kuuluivat). Tilanne katsotaan tuon suhteen viikoittain. 1000 puntaahan siitä saa alkuun "alennusta". Jos ei viel suurta vaihtoa/kokonaisvoittoa Betfairilla ole niin kannattaa pitää mielessä, että jos yksittäinen voitto on yli 50% kaikesta mitä on voitolla, niin siitä ei joudu tuota maksamaan. Siltä varalta, ettet ole viel lukenut, niin tuolla tuosta kohdassa 6: https://www.betfair.com/aboutUs/Betfair.Charges/


Jätin tällä kertaa kansalliset finaalit pitkälti seuraamatta ja veikkaamatta, koska keskityin täysillä talviurheiluun. Ainakin pari biisiä oon silti kuullut, jotka ois omannu ison potentiaalin viisuissa, mutta jäi kansallisten myötä rannalle. Ranskassa erinomaisen laulajan Seemonen kaunis kappale Tous les deux jäi toiseksi ja Saksassa Lilly Among Clouds tuli kolmanneksi kappaleellaan Surprise, joka olisi viisuihin päästessään ollut minimissään viime vuosien parhaita viisuja. Ukrainan suhteen Iletuksen kanssa samaa mieltä, että menetettiin kiinnostava treidauskohde.

Mitä voittomarkkinan suosikkeihin tulee, niin olen kasannut eniten pelimerkkejä Alankomaiden voitolle. Venäjän ja Sveitsin suhteen ideana ollut pitää ne hieman plussalla, samoin Kreikka ja Norja. Ruotsin käännän nyt kans vähän sille puolen kun sen verran noussut. Sen sijaan Italia, Kypros, Malta, Portugali ja erityisesti Islanti saa pysyä ainakin harkkoihin saakka punasella, jos nykytasolla kertoimet säilyy ja mitään erikoista ei tapahdu. Islantia vastaan pelannen miltei joka markkinalla.

Jatkoon pääsyn suhteen vastaan on useempikin idea, puolesta ainakin San Marinon kertoimia seuraan mielenkiinnolla.

Top kymppiin (ja osa korkeammallekin) ovat kiinnostaneet ainakin seuraavat: Australia, Slovenia, Belgia, Pohjois-Makedonia ja Albania. Oon ootellut, että Slovenia unohtuisi veikkaajilta, mutta niin ei ole käynyt, vaan kertoimet pysyneet niin alhaalla, ettei tässä kohtaa houkuta juur puolesta lyömään (voittoa vähän napsinu kuitenkin). Slovenialla on laadukas, melankolinen biisi ja aitoa kemiaa esiintyjien välillä. Vaarana sillä on lipua ohi jäämättä sen kummemmin katsojien mieleen. Selkeää kliimaksiakaan ei löydy. Belgian biisin studioversiossa selkeästi heikoin osa on mielestäni kertsi. Belgian kuten myöskään laulun ja politiikan puolesta potentiaalia omaavan Pohjois-Makedoniankaan top 10 kertoimissa en tässä kohtaa ilmaa näe, joten täytyy katsella noita sitten myöhemmin.

Albanian musavideo on rajunpuoleinen ja viisulavalla ovat sanoneet jatkavansa siitä mihin video päättyy. Voi tulla sekaista settiä tai aidosti vaikuttavaa eeppisyyttä. Biisin luulisi uppoavan tietyillä alueilla kuin voin karjalanpiirakkaan. Veikkaan tekevän saman tempun kuin viime vuoden Albania teki eli sijoittuvan lopputuloksissa odotuksia korkeammalle.

Päinvastoin kuin yleensä Australia on mielestäni aliarvostettu viisumarkkinoilla tässä kohtaa. Biisi on saanut nihkeän vastaanoton. Tähän mennessä pidetyissä äänestyksissä se on jäänyt yleensä sijoille 20-30. Mielipiteitä jakava viisu ilman muuta ja se ei yleensä jurymenestystä meinaa. Australian artisti Kate Miller-Heidke on kuitenkin kokenut laulaja ja esiintyjä, jolla on valmiuksia tehdä juryt jossain määrin yhdistävä suoritus. Luulen Australian kansallisen finaalin lavashown latistaneen osittain uskoa tämän menestykseen. Tuo oli erikoinen show ja miksauskaan ei mennyt putkeen, mutta viisuissa tulee olemaan erilainen lavastus. Uskon että masennusta ja sen yli pääsemistä käsittelevän kappaleen ympärille pystytään tekemään huomattavasti parempi esitys. Lavastuspotentiaalin suhteenhan tuo lienee siellä ihan Venäjän kannoilla kärkipäässä.

Televoten kärkinelikoksi veikkaisin tässä kohtaa Alankomaat, Venäjä, Sveitsi ja Norja, mutta kuten kaikki tietävät, paljon muuttuu vielä.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - voittaja - peliaika päättynyt

kohde
voittaja
veto
Alankomaat
kerroin
4.300 (Coolbet)
panos
0.4 yks.

Osuma! +1.32 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 10 - peliaika päättynyt

kohde
top 10
veto
Australia
kerroin
4.000 (Nordicbet)
panos
0.3 yks.

Unipaffit kans ainakin sama kerroin

Osuma! +0.90 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 10 - peliaika päättynyt

kohde
top 10
veto
Albania
kerroin
8.000 (Paf)
panos
0.2 yks.

Huti: -0.20 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - voittaja - peliaika päättynyt

kohde
voittaja
veto
Sveitsi
kerroin
7.500 (Coolbet)
panos
0.1 yks.

Huti: -0.10 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 1.00, palautukset 2.92, tulos +1.92 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Semifinaalien esiintymisjärjestykset julki, ja kuten jo aiemmin sanottua, muutoksia rankingiin tuli heti. Laitan alle esiintymisjärjestyksen ja sijarangen jokaiselle maalle. Laitan perään myös plussia ja miinuksia 1-3 niille jotka hyötyvät tai kärsivät esiintymispaikastaan eniten. Lopuksi avaan sijarangen sisältä näkemykseni.

SEMIFINAALI1 TIISTAINA 14.5.2019
1. Kypros sijat 1-3
2. Montenegro sijat 16-17
3. Suomi sijat 13-15 (-)
4. Puola sijat 13-15
5. Slovenia sijat 1-3 (++)
6. Tsekki sijat 7-12
7. Unkari sijat 7-12
8. Valko-Venäjä sijat 13-15
9. Serbia sijat 7-12
10. Belgia sijat 4-6 (+++)
11. Georgia sijat 16-17
12. Australia sijat 7-12 (-)
13. Islanti sijat 4-6 (--)
14. Viro sijat 4-6 (++)
15. Portugali sijat 7-12 (---)
16. Kreikka sijat 1-3 (+)
17. San Marino sijat 7-12 (+++)

Semin kärkikolmikko on erittäin suurella todennäköisyydellä Kreikka, Slovenia ja Kypros. Kreikka hyötyy esiintymispaikastaan hieman, mutta ei olisi minkäänlaista apua tarvinnut pärjätäkseen tässä semissä erinomaisesti. Toiseksi viimeiseltä slotilta jää varmasti mieleen, ellei siinä muuten onnistuisi. Lisäksi aikaisempien biisien aiheuttama ihmetys on tälle etu, niistä tarkemmin myöhemmin. Slovenia hyötyy oletetuista kärkimaista esiintymispaikastaan eniten, ja yksinkertaisesti sen näkee kuka tahansa katselemalla sijarangeja. Edeltävät kolme eivät ole hirveän potentiaalisia ja perässä aina Belgiaan asti on melko keskinkertaisia biisejä. Slovenian kohdalla on pelätty, meneekö se ihmisiltä ohi kuten esimerkiksi Blackbird meni pari vuotta sitten Suomen edustajana, mutta tuollainen slotti varmistaa sen, ettei se mene. Potentiaalinen idea semin voittajaksi jos kertoimet ovat selkeästi suuremmat kuin Kreikalla. Yleensä avauspaikasta on haittaa, mutta nyt Kyproksen tapauksessa näin ei ole. Perässä ei laatua tule, joten kyllä Kypros erottuu avauspaikastaan huolimatta, varsinkin kun katselijat saavat heti lähetyksen alusta hyvän mielen päälle Kyproksen ansiosta. Ei paikasta kuitenkaan voi plussaa antaa.

Sijoilla 4-6 vahvin on nyt Belgia, jonka rankkasin aikaisemmin jopa putoamistaisteluun. Tuo slotti on aivan uskomattoman hyvä. Kuten kaikki näkee, paikoilla 6-9 ei juuri laatua löydy ja perään tulee kolme erittäin outoa biisiä, joista jokainen tulee aiheuttamaan WTF-momentin. Georgialla on huutobiisi, josta on vaikea löytää mitään hyvää, Australialla on oopperaa ja Islannin Hatarista on jo puhuttu. Belgia on ilman muuta jurybiisi, mutta tuolta slotilta teleäkin pitäisi tulla kiitettävästi ja jatkopaikka on mielestäni selviö. Viidentenä rankingissa on nyt Viro, joka myös hyötyy slotistaan todella paljon noiden kolmen WTF-momentin jälkeen. Eikä siinä vielä kaikki, perässä Portugali, joka aiheuttaa neljännen WTF-momentin lyhyen ajan sisään. Viron Avicii-tyylinen poppis toimii tuossa välissä kuin veitsi sulaan voihin ja olen erittäin yllättynyt, jos ei tuosta jatkoon mene. Islanti sai huonon slotin, siitä ei pääse mihinkään. Tähän todennäköisesti syypää löytyy ihan omasta mediakäyttäytymisestä, he ovat suoraan sanoneet inhoavansa euroviisuja ja symppaavansa kaikkia raukkoja jotka niitä katsovat. Roolisuoritus tai ei, tätä tuskin huumorilla otetaan Björkmanin ja Sandin toimesta. Saa kuitenkin olla päättämässä tuon kolmen WTF-biisin ketjua, vielä surkeampi slotti olisi ollut aloittaa se. Mutta ei se varmasti etu ole, että on tuossa ketjussa mukana, olisi ollut tärkeää erottua kauempana Georgiasta esimerkiksi.

Sijat 7-12 ovat äärimmäisen tasaisia ja maiden järjestäminen paremmuusjärjestykseen on pitkälti makuasia. Tsekistä, Unkarista ja Serbiasta on äärimmäisen vaikeaa sanoa tässä kohdin mitään, näiden maiden kohdalla live ratkaisee äärimmäisen paljon, mihin järjestykseen nämä laittaa. Näen tämän kolmikon tällä kohdin sijoilla 9-11 joten yksi näistä karsiutuisi. Ketä sitten on edellä? Sijalle 7 saan Australian huonosta paikastaan huolimatta. Vai onko paikka sittenkään niin huono? Kahden huutobiisin välissä ooppera saattaa olla varsin toimiva ratkaisu, toisaalta perässä Islanti ja Viro ovat oletettuja telemagneetteja. Vaikea sanoa, onko paikka hyöty vai haitta. Lähtökohtaisesti kuitenkin yllättyisin eniten Australian karsiutumisesta tästä porukasta. Sijalle 8 saan San Marinon. Huikeaa, eikö? Tuo pimp slot on niiiiin ansaittu, San Marinoa on vuodesta toiseen (yleensä aiheesta) torpedoitu esiintymisjärjestyksellä ja nyt kun on mahdollista laittaa se viimeiseksi, niin kyllähän se sinne kuuluu. Serhat oli lähellä finaalia jo vuonna 2016, jolloin se oli selkeä semijumbo monen papereissa. Miksei se nyt menestyisi tuolta paikalta vielä paremmin? Sitten sijalle 12, shokkiputoaja Portugali. Tuo slotti on varmasti huonoin mahdollinen, mitä voi saada. Sitä edeltää Viron telemagneetti ja perään tulee Kreikan potentiaalinen TOP5 viisu ja San Marino pimp slotilta. Vaikea nähdä neljän biisin putkea läpimenevien joukossa. Sen lisäksi kolme biisiä on jo aiheuttanut sen WTF-momentin ennen Portugalia ja uskon, että Portugalin kohdalla ihmisten :o -kiintiö on jo täynnä, eikä tämä saa teleä juurikaan. Portugalin karsiutuminen on varmasti semin paras peli-idea.

Sijat 13-15 on äkkiä perusteltu. Suomi oli itselläni rajoilla läpimenon suhteen, mutta tuolta alusta se ei erotu, vaikka se on ympäröity kahdella huonommalla biisillä. Kypros ja Slovenia kerää ison telen aivan alkupäästä ja historiakin sen näyttää, että kolmospaikalta finaaliin pääseminen on erittäin vaikeaa. Puolan slotti on odotettu eikä siitä tarvitse jauhaa sen enempää, oli NQ ennen tätä eikä ole mitään syytä muuttaa sitä näkemystä. Valko-Venäjä erottuu parin hitaamman biisin välistä, mutta siinäpä ne hyvät asiat olivatkin. Oli potentiaalinen semijumbo omissa papereissani ennen esiintymisjärjestystä, joten pientä viilausta ylöspäin, mutta ei mitään tarvetta tämän suurempaan kannanottoon.

Georgia ja Montenegro saivat surkeat paikat, Georgia aloittaa WTF-putken ja Montenegro sai 2.paikan joka on varmasti surkein paikka mitä on. Mutta eipä nuo paikat millään tasolla yllättäneet, nämä olivat Valko-Venäjän ohella potentiaalisia semijumboja jo ennen orderin julkaisemista, nyt se last place on näiden kahden kauppa.

SEMIFINAALI2 TORSTAINA 16.5.2019
1. Armenia sija 7 :lol: :lol:
2. Irlanti sijat 16-18
3. Moldova sijat 16-18
4. Sveitsi sijat 1-4 (++)
5. Latvia sijat 14-15 (-)
6. Romania sijat 8-12
7. Tanska sijat 8-12 (-)
8. Ruotsi sija 4 :lol: :lol:
9. Itävalta sijat 13-15 (+)
10. Kroatia sijat 16-18
11. Malta sijat 5-6 (++)
12. Liettua sijat 8-12 (--)
13. Venäjä sijat 1-4
14. Albania 8-12 (-)
15. Norja sijat 8-12 (--)
16. Alankomaat sijat 1-4
17. Makedonia sijat 13-15 (--)
18. Azerbaijan sijat 5-6 (++)

Kärkikolmikkohan erottuu vedonlyönnissäkin jo melko selvästi, eikä tässä ole syytä näkemystä juuri muuttaa. Alankomaat sai sopivan paikan, vaikka olisihan se semin voitosta tapellut miltä paikalta tahansa. Venäjää ei voi leikistä laskea ulos vielä, olen erittäin luottavainen siihen, että livenä tämä biisi todella herää henkiin. Sveitsi sai kärkikolmikosta selkeästi parhaan paikan, se ympäröitiin todella surkealla kattauksella joten se saa tuoltakin slotilta teleä äärimmäisen paljon. Itse uskoin Sveitsin aloittavan tämän semin, joten siihenkin nähden paljon parempi paikka.

Ruotsi on neljäs, ei tästä ole muuta sanottavaa :lol: En usko mitenkään, että yhteispisteet riittävät kolmea parasta vastaan, mutta kyllä tämän pitäisi Maltan ja Azerbaijanin edellä olla. Paikka ennen kahta huonoa balladia ei ainakaan haitaksi ole.

Azerbaijanin pimp slot on tietty suuri etu ja sillä jatkopaikka varmistui. Malta myös sai todella hyvän paikan kahden unohdettavan balladin perästä ja sen jälkeen Liettualla taas pieni droppi laadun suhteen. Kyllä Malta tuosta finaaliin ponnistaa.

Armenia on seitsemäs ja sillä selvä :lol: Avauspaikka ei ole tällekään suuri ongelma, kuten ei Kyproksellekaan, koska sen perään tulee heikkoa suorittamista. Sveitsi on kuitenkin liian lähellä, joten kyllä pieni droppi telessä auttamatta tulee siihen nähden, mitä etukäteen tälle laskeskelin. Tasainen kasti pyörii viivan molemmin puolin sijoilla 8-12 ja uskon Armenian voittavan nämä, joten Armenia on seitsemäs.

Sijat 8-12 ovat mielenkiintoiset. Näen Romanian näistä vahvimpana, paikka unettavan Latvian perässä ei ole huono, ja myös Tanska perässä tuo tälle telekannatusta lisää Tanskan ollessa selkeästi enemmän jurybiisi. Kahden turvallisen ja melko tylsänkin biisin välissä tämä erottuu positiivisesti, joten näen Romanian tämän porukan vahvimpana. Karsiutuminen ei kuitenkaan saa yllättää, ei tämä missään nimessä selkeä finalisti ole. Sijalle 9 rankkaan Albanian, joka kyllä kärsii slotistaan hieman olemalla ympäröity potentiaalisilla voittajilla (Alankomaat ja Venäjä). Albanialla on kuitenkin yksi kisojen parhaista laulajista ja jos Bethogin mainitsema huhu stagingista onnistuu, voi Albania olla tästäkin slotista yllättävän hyvä. Sijalle 10 rankkaan Norjan, mutta paras peli-idea tässä semissä on varmasti pelata tämän karsiutumista. On edelleen markkinassa potentiaalinen TOP10-viisu, joten karsiutumisesta saatava kerroin alkaa varmasti vähintään kolmosella ellei jopa suuremmalla numerolla. Tämä on riippuvainen suuresta telestä, sillä juryt tuskin tätä TOP10 saavat. Tuleeko sitä teleä tältä slotilta? Alankomaat ja Venäjä ovat ihan vieressä. Ainoa syy, että teleä voisi tulla oletettu määrä, on fakta siitä, että ympäröidyt biisit ovat kaikki balladeja kun puolestaan Norjalla on uptempoa. Norja selviytyy finaaliin todennäköisemmin kuin Portugali ykkössemistä, mutta varmasti ylikertoimia tarjolla karsiutumisen puolesta. Sijalle 11 rankkaan Liettuan, joka oli aiemmin läpiemenijäjoukossani. Nyt se ei sitä ole, Venäjän edellä esiintyminen varmasti heikentää sen mahdollisuuksia, eikä aikaisemmin esiintynyt Maltakaan Liettualle ainakaan lisäpisteitä tuo. Potentiaalia finaalipaikkaan kuitenkin on, ja jurybiisihän tämä lähtökohtaisesti on, enkä usko oletetun huonon telen satuttavan tätä niin paljon kuin voisi kuvitella, heikohko tele oli odotettavissa jo ennen esiintymisjärjestystä. Sijalla 12 omissa papereissani on Tanska, joka ei varmasti hyödy Ruotsin edellä esiintymisestä. Myös Romanian vähän erikoisempi biisi edellä saattaa jättää tämän hiukan unohduksiin. Tälläkin potentiaalia on jatkopaikkaan, ja kuten Liettuan, juryt saattavat tämän pelastaa vaikka tele olisikin heikko.

Itävalta hyötyy osittain esiintymispaikastaan. Ruotsin perässä ei ole mukavaa olla, mutta saa päättää ensimmäisen puoliskon ja perässä Kroatia on vielä huonompi kuin tämä. Jurybiisi tämäkin on, ja tältä slotilta teleä voi tulla odotettua paremmin. Tuskin kuitenkaan jatkopaikan arvoista määrää. Makedonia oli aikaisemmin potentiaalinen läpimenijä, mutta ei ole sitä enää. Alankomaiden ja Azerbaijanin välissä oleminen ei sitä pelasta mitenkään. Voisi olla sijarangessa alempanakin, mutta pohjilla on paljon tätä huonompiakin biisejä. Latvia on uhrattu Sveitsin perään, mutta biisinä potentiaalisempi kuin pohjakolmikko, joten tuskin ihan jumbopaikkaa joutuu pelkäämään.

Moldovan ja Irlannin järjestäminen paremmuusjärjestykseen on makuasia, noilta sloteilta on vaikea mennä jatkoon hyvilläkään biiseillä, saati sitten näillä. Kroatia on hyvä idea semin jumboksi, jälkipuolen aloituspaikka on todella huono ja kun perään on tulossa Maltaa Venäjää ja Alankomaita niin kyllähän tämä keskeltä lähetystä unohtuu täysin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 157
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +53.87 yks.

Palautus%: 107.05%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 203

Pisteitä: 512

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Wingdead kirjoitti:
02.04.2019, 22:00
Sitten sijalle 12, shokkiputoaja Portugali. Tuo slotti on varmasti huonoin mahdollinen, mitä voi saada. Sitä edeltää Viron telemagneetti ja perään tulee Kreikan potentiaalinen TOP5 viisu ja San Marino pimp slotilta. Vaikea nähdä neljän biisin putkea läpimenevien joukossa. Sen lisäksi kolme biisiä on jo aiheuttanut sen WTF-momentin ennen Portugalia ja uskon, että Portugalin kohdalla ihmisten :o -kiintiö on jo täynnä, eikä tämä saa teleä juurikaan. Portugalin karsiutuminen on varmasti semin paras peli-idea.
Kommentoidaanpa muutamia kohtia sinänsä ansiokkaasta Wingdeadin läpikäynnistä. Vastahan vuonna 2017 meni ykkössemifinaalista jopa viisi peräkkäistä kappaletta jatkoon numeroilta 8-12, joten jos jotain olen oppinut viime vuosilta, en antaisi ihan liikaa painoarvoa esiintymisjärjestykselle vielä semifinaalissa. Varsinkaan, kun Portugali saa esiintyä toiselle puoliskolla kuitenkin eikä ole Montenegron kaltaisessa tekemättömässä paikassa heikolla kappaleella. Minulle Portugali on edelleen ilman muuta jatkajien joukossa.

1. Kypros
- Tästä olen samaa mieltä, että on kolmen parhaan joukossa semifinaalissa. Uskon loppukilpailussakin mitalisijaan edelleen.
2. Montenegro
- Samaa mieltä, kahden huonoimman joukossa.
3. Suomi
- Tällä hetkellä kallistun karsiutumisen puoleen kuten Wingdead, vaikka edellä on varma karsiutuja ja perässä luultavasti myös.
4. Puola
- Hieman Suomen kaltaisessa tilanteessa eli jää finaalin ulkopuolelle, mutta ei ole semin heikoimpien joukossa.
5. Slovenia
- Jatkoon ilman muuta, mutta ehkä olisin itse varovaisempi ja sijoittaisin tämän sijoille 4-5.
6. Tsekki
- Rajatapaus. Rankkaisin tällä hetkellä ykköspuoliskon viidenneksi parhaaksi Kyproksen, Slovenian, Unkarin ja Serbian jälkeen.
7. Unkari
- Minä pidän tätä jatkana tältä esiintymispaikalta. Toissa vuonna Joci esiintyi samalla numerolla semifinaalissa ja oli silloin toinen. Toki kappale ei nyt ihan niin vahva suuren yleisön mielestä, mutta onhan tämä ykköspuoliskon kolmanneksi tai neljänneksi laadukkain tekele ja minimalistinen live-esitys kansallisessa finaalissa vetosi jo monien tunteisiin. Unkarin läpäisyprosentti puhuu myös jatkoonmenon puolesta (10/12, 83%).
8. Valko-Venäjä
- Samaan laariin Suomen ja Puolan kanssa, niukasti ulos.
9. Serbia
- Olen lämmennyt tälle todella paljon viime aikoina. Voimakas naisballadi, joka on Valko-Venäjän sirkuksen jälkeen ihanan rauhoittavaa kuultavaa. Jatkoon ilman muuta varsinkin, kun kyseessä on Serbia.

10. Belgia
- Jatkoon kyllä, mutta live on vielä sen verran suuri arvoitus, että en osaa antaa sijoitusarviota. Biisi on kuitenkin hyvä.
11. Georgia
- Jumbo kera Montenegron.
12. Australia
- Mjoo, pakko se on todeta, että eiköhän tämäkin jatkoon mene, kun Australia ei ole vielä kertaakaan karsiutunut ja useammalla kuuntelulla tämä ei ärsytä enää niin paljon kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin lavastuskaan ei vakuuttanut, mutta jos se on tosiaan menossa uusiksi, erottuvuus ja jurysuosio taannee jatkopaikan.
13. Islanti
- Jatkoon kyllä, vaikka juryt eivät pitäisikään. Viiden parhaan joukkoon yltäminen on tosin kiven alla.
14. Viro
- Minusta Viron osakkeet nimenomaan huononivat hieman, koska geneerisen poptuotoksen ympärillä on erilaisuutta runsaasti ja tämä on ihan oikeasta tylsä kappale. Jos joku shokkikarsiutuja pitäisi nimetä, minulla se olisi ehkä jopa Viro.
15. Portugali
- Jatkoon mystisyydellä ja lavashow'kin on todistetusti jo mieleenjäävä, kun vieressä tanssii mies musiikin rytmin tahtiin. Sijat 3-10 ovat kaikki mahdollisia.
16. Kreikka
- Jatkoon juu ja eiköhän tosiaan kamppaile jopa semifinaalin voitosta, vaikka olen itse Kyproksen vankkureissa, kun Norjakin voitti viime vuonna semifinaalinsa avaajana.
17. San Marino
- Tästä otan sulan hattuuni, sillä totesin tämän jo noissa ensikuuntelulainauksissani olevan parasta San Marinoa vuosiin eikä jatkopaikkakaan yllättäisi. Kyllä tämä tältä paikalta nyt ainakin Suomea suurempi suosikki on menemään jatkoon, mutta en jakaisi finaalipaikkaa vielä kuitenkaan. Rajatapaus.

Yhteenvetoni ykkössemifinaalista on sellainen, että ensimmäiseltä puoliskolta Kypros, Slovenia, Unkari ja Serbia ovat mutuilun jälkeen jatkossa. Toiselta puoliskolta Belgia, Australia, Islanti, Portugali ja Kreikka ovat jatkajia. Näin ollen viimeinen paikka jäisi jaettavaksi Viron, Tsekin ja San Marinon kesken, joista uskon eniten Viroon, jolloin toiselta puoliskolta menisi kaikkiaan kuusi maata jatkoon.

Sitten vielä pikainen katsaus toiseen semifinaaliin, vaikka en siihen nyt niin hyvin ole vielä ehtinyt perehtyä.

1. Armenia
- Jatkossa miltä tahansa paikalta. Wingdeadin sija-arvaus seitsemän kuulostaa ihan käyvältä.
2. Irlanti
- Ei riitä.
3. Moldova
- Hyvin todennäköisesti minimalistinen ja voimakas balladi kuten kansallisessa finaalissa. Vertaisin tätä ykkössemin Serbiaan, mutta vain englanninkielisenä ja siksi omissa papereissa tämä ei missään nimessä ole heikoimpia kappaleita, vaan jopa yllättävän lähellä rajatapausta mitä tulee jatkoonmenoon. Serbian tavoin olen lämmennyt tälle todella paljon.
4. Sveitsi
- Jatkoon kyllä, mutta kovin kummastuttaa se, että Sveitsiä ollaan sijoittamassa viiden parhaan joukkoon finaalissa. Kymmenen joukkoon ehkä, mutta olen skeptinen tästä tekeleestä jo pelkästään Sveitsin viisuhistorian huomioiden. Odottakaamme live-esitystä.
5. Latvia
- Ei asiaa jatkoon.
6. Romania
- Rajatapaus. Hieman mysteeri vielä itselleni. Historiaan peilaten toki olisi mentävä jatkoon (10/11) ja toinen peräkkäinen karsiutuminen olisi katastrofi.
7. Tanska
- Samat sanat kuin Romaniaan. Ehkä tuo hellyyttävyys voi kantaa jatkoon.
8. Ruotsi
- Selviö jatkaja ja miksei kolmen parhaan joukossa semifinaalissa.
9. Itävalta
- Parantunut useammalla kuuntelulla, mutta ehkeivät rahkeet kuitenkaan riitä jatkoon.
10. Kroatia
- Roskaa.
11. Malta
- Helposti jatkoon.
12. Liettua
- Ala-astetason lyriikat ja tylsä kuin mikä, joten karsiutuu niukasti.
13. Venäjä
- Eiköhän kamppaile TOP3-sijasta.
14. Albania
- En anna painoarvoa tosiaan liikaa esiintymisjärjestykselle eli vaikka tämä on vahvan Venäjän takana, myös Albanian live oli hyvä jo kansallisessa finaalissa. Jos viisuissa nähdään jotain samanlaista mahtipontisuutta, jatkoon heittämällä. Aliarvostettu.
15. Norja
- Samaa mieltä, että karsiutuminen on hyvinkin mahdollista. Rajatapauksia.
16. Hollanti
- Ykkössuosikki, ei siitä sen enempää.
17. Makedonia
- Jaa-a, en tyrmää ihan täysin, vaikka lavastus menneekin tuttuun Makedonian tapaan vihkoon.
18. Azerbaijan
- Nauraen jatkoon ja miksei jopa viiden parhaan joukossa.

Yhteenvetona ykköspuolelta jatkoon naulaisin Armenian, Sveitsin ja Ruotsin sekä toiselta puoliskolta Maltan, Venäjän, Albanian, Hollannin ja Azerbaijanin. Näin ollen kaksi paikkaa jää auki, joista kamppailevat Moldova, Romania, Tanska, Itävalta, Norja ja ehkä sitten pitkin hampain Liettua ja Makedonia. Romanialle annan yhdeksännen paikan historian takia. Viimeistä jatkajaa en lähde arvuuttelemaan, mutta pidän Moldovaa mustana hevosena, koska pohjoismaihin ja muihin kilpakumppaneihin verrattuna sen tekele ei ole pöllömpi.

EDIT: Viimeinen jatkaja olkoot toistaiseksi Liettua, koska jos voittaa Monika Marijan kansallisessa finaalissa, jotain taikaa on oltava kappaleessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 528
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +489.05 yks.

Palautus%: 120.94%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 2294

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Avataan nyt omakin peli edeltäviin nähden todella köykäisellä analyysillä. Itse pidän Hollantia tällä hetkellä naurettavan ylipelattuna. Ellen olisi tullut katsoneeksi kertoimia ennen kuuntelua ja huomannut isoja YouTube-kuuntelumääriä olisin unohtanut koko biisin noin 10 sekunnissa. Toki nyt varmaan kärkipäähän noilla numeroilla, mutta en suoraan sanottuna löytäisi sitä voittajapeleihin edes neljän kertoimella. Voi hyvin olla, että kosahtaa omaan nilkkaan ja mikäänhän ei ole hauskempaa kuin olla julkisesti täysin pihalla, mutta niin tai näin mulla tää jää kyllä selkeäksi ohipeliksi ellei ihmeitä tapahdu kertoimissa.

Ainoa peli edelleen auki olevista toistaiseksi:

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2019, Voittaja - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2019, Voittaja
veto
Venäjä
kerroin
7.500 (unibet)
panos
3 yks.

Huti: -3.00 yks.

Perusteluina ensinnäkin se, että oletan kertoimen rysähtävän tästä jonkin verran alas melkein varmasti, ja toiseksi veikataan nyt että sieltä tulee sellainen miljardin ruplan lavashow että oksat pois. En henkkoht mitenkään kauheasti edes pidä koko biisistä mutta haiskahtaa mielestäni kilometrin päähän klassiselta viisujen äänimagneetilta joka pääsee ainakin 4xx pisteeseen ongelmitta.

Venäjä top3 kahden kertoimella varmaan siinä ja siinä, lähinnä jää pelaamatta koska liikaa muuttujia vielä. Jos samaa tarjolla lähempänä kun on lisäinfoja tarjolla voisin hyvin nähdä sitäkin lyöväni.

Kyproksen biisi on mielestäni koko porukan tarttuvin ja veikkaan että kerää kovat telet. Tästä esim top6-kerroin 2.45 (Coolbet) voisi olla ainakin ok haku. Top10 uskon erittäin vahvasti, mutten niin vahvasti että olisin nykykertoimilla (1.65 pinnassa) jaksanut kuitenkaan lyödä.

Kreikasta tykkään myös, kertoimet käytännössä samat kuin Kyproksella, Norttubetssonsafella oli isoin ei-exchangejen voittajakerroin mitä enää löysin (19). Sipaisin hyvin pienesti sitä mutta ei kehtaa vihjeeksi asti. Mielestäni tässä biisissä on vielä piipussa säväytyspotentiaalia ja voi olla yllättävän korkealla / haettavissa top6- ja top10- vetoihin.

Sveitsin poppiveisu myös kiva ja voisin nähdä korkealla, mutta riittääkö kuitenkaan tappiin asti? En tämän hetken kertoimilla löytäisi mitenkään peleihin. Veikkaan jotain sijojen 5-8 tyylistä.

Semeihin toistaiseksi löytynyt tosi nihkeästi pelattavaa. Norjan putoaminen voisi olla yksi idea, kuten täälläkin on keskusteltu. Ainakin tuossa YouTubesta löytyvässä live-vedossa kuulostaa että laulavat nuotin vierestä enkä näe tässä oikein mitään syytä sille että on näinkin pelattu. Islanti myös mainio ohipeli-idea.

Jatkakaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Unipaffi avannut semikertoimet:

Norja ei jatkoon kerroin 4,50

Mikäs herkku se siellä :o

Myös arbimahdollisuus selkeä, betfairissa käydään kauppaa läpimenosta noin 1,3-1,4 tasossa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

05.04.2019 23:13 <Wingdead> Myös Puolan 1,90 NQ tosi maistuva ja arbimahdollisuus loistava

06.04.2019 10:12 <Tietäjä> hienosti ois Puolalle menny 6€ sisään :D jätin käyttämättä tämän tilaisuuden.

06.04.2019 10:12 <Tietäjä> limiitit purevat


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 528
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +489.05 yks.

Palautus%: 120.94%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 2294

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali
veto
Viro ei jatkoon
kerroin
2.750 (unibet)
panos
1.5 yks.

Huti: -1.50 yks.

Tosi eri mieltä paikan hyvyydestä, itse sanoisin että jopa koko semin huonoin paikka (Islannin jälkeen). Islannin itsekin löytäisin ennemmin ohipeliksi (tässä vaiheessa ei siitä oikein vahvaa mielipidettä), mutta oli Islannista mitä mieltä hyvänsä niin tällainen mitäänsanomaton tekele kyllä jää täysin huomiotta. Tosi vaikea ajatella ihmisten äänestävän tätä vaan eiköhän se jää sinne taustahälyksi kun ihmiset keskustelevat siitä mitä ihmettä äsken juuri näkivät.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

06.04.2019 07:05 <Wingdead> Itsekin piti tuumalla tätä uudestaan ja tosiaan, miksi tämä erottuisi erityisen

06.04.2019 07:05 <Wingdead> Positiivisesti Islannin ja Portugalin välissä. Vaikka itse uskon ennemmin

06.04.2019 07:05 <Wingdead> Portugalin putoamiseen niin varmistetaan Virolla, tuskin molemmat jatkavat


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 528
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +489.05 yks.

Palautus%: 120.94%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 2294

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2019 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2019
veto
Serbia top15
kerroin
6.000 (Coolbet)
panos
7 yks.

Huti: -7.00 yks.

Vähän räväkämpi latinki. Kyllä tämä mielestäni aika isolta ylikertoimelta tuntuu. Serbia on viisuhistoriansa aikana päässyt 8/11 kertaa finaaliin ja huonoin sijoitus koskaan 19. Top15 on yltänyt 6/11 kerroista kun on osallistunut skaboihin. Jos otetaan mukaan edeltäjänsä Serbia&Montenegro, niin sieltä 2/2 osallistumisesta top kympissä eli yhteensä 15 parhaan joukossa siis 8/13, mukaan lukien ne kolme kertaa kun on karsiutunut. Diasporasta saa nähdäkseni aika hyvin etua.

Biisiä on käsittääkseni tuunattu jonkin verran aiemmasta ja ainakin viisuaiheisilla foorumeilla (kahdella isoimmalla 2200 postausta jo aiheesta) vastaanotto vaikuttaisi kääntyneen posiitiviseksi. Mimmi on kaunis, osaa laulaa ja nämä "balkan-balladit" usein pärjäävät ihan kohtuullisesti.

Voi toki olla että karahtaa semiin, tällä hetkellä Unibetin kertoimissa 1.75 jatkoonmenolle, itse uskon että menee hyvältä paikalta jatkoon humahtaen.

Näitä top15 kertoimia en löydä Coolbetin lisäksi muualta paitsi Betukan bookista, jossa mikropanoksilla tarjolla kerrointa 4.6 kirjoitushetkellä. Top10 kertoimet ovat about joka saitilla tasan 10 tällä hetkellä kun Coolbetilla kerroin on 13. Itse ajattelisin että finaaliin päästessään tämän todennäköinen sijoitus on juurikin sijan 15 tienoilla, näkisin top15 osuvan selkeästi useammin kuin kerran kuudesta. Vaikka ero top10 ja top15 ei ole kauhean monta sijaa niin siinä voi olla tälle kyllä liian monta sijaa kiivettäväksi.

Coolbetilla myös top20 tälle vielä 2.70.

Ja koska lähti vähän käsistä niin painetaan nyt sitten lisää:

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2019 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2019
veto
Kreikka top10
kerroin
1.800 (Nordicbet)
panos
10 yks.

Huti: -10.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 17.00, palautukset 0.00, tulos -17.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

06.04.2019 07:03 <Wingdead> Tuplapeukku Serbiasta, mahtava löytö, maistuu kiljuen (y)


bethog
Jäsen
Viestit: 380
Liittynyt: 07.02.2014, 15:50

Tuotto: +136.55 yks.

Palautus%: 122.59%

Panosten ka: 0.72 yks.

Vetoja: 842

Pisteitä: 966

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja bethog »

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top20 - peliaika päättynyt

kohde
top20
veto
San Marino
kerroin
4.000 (Coolbet)
panos
0.2 yks.

Osuma! +0.60 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 15 - peliaika päättynyt

kohde
top 15
veto
San Marino
kerroin
9.000 (Coolbet)
panos
0.1 yks.

Huti: -0.10 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 10 - peliaika päättynyt

kohde
top 10
veto
San Marino
kerroin
20.000 (Coolbet)
panos
0.1 yks.

Huti: -0.10 yks.

San Marinon hyväntuulinen hömppä on suht vahvoilla jatkoonmenon suhteen saatuaan vikan esiintymispaikan ekassa semissä. Viisufaneille ennalta tuttu heppu lauleskelee heillä ja saanee myös turkkilaisten diasporan ääniä. Ekasta semistä läpimenevistä osalla tullee olemaan haasteita edes top 20 pääsemiseen finaalissa. Toinen semi on ennakkoon kovatasoisempi. Silti väittäisin useammin kuin kerran neljästä tuon toteutuvan San Marinon kohdalla. Top 10 niukasti yltäminen alkaa olemaan ylärajoilla tuolle, koska juryltä ei pitäisi olla suurta pistepottia tulossa. Treidausmielessä ei välttämättä kannata kuitenkaan unohtaa muitakaan markkinoita.

Vihjeet yhteensä: panokset 0.40, palautukset 0.80, tulos +0.40 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Eilen 28/41 kisaajaa esiintyi Hollannin Amsterdamissa livekonsertissa. Sen pohjalta mainittava, että guessingamesin Serbiavihje on yksi parhaista löydöistä ikinä viisuhistoriassa. Niillä taitaa olla kisan paras naislaulaja, jota ainakin juryt arvostavat varmasti. Ja kyllä puhelinääniäkin pitäisi ainakin diasporan kautta tulla. Nuo Coolbetin kertoimet 6,00 ja 2,70 ovat jo dropanneet rajusti, mutta missä tahansa linjassa Serbiaa voi ottaa pudonneillakin kertoimilla. Unipaffilla edelleen jatkoon semistä saa kertoimeksi 1,75 joka kelpaa itselleni helposti.

Hollannin voittokerroin on pudonnut jo alle kolmeen, mielestäni ansaitusti. Duncan voi voittaa tuon kisan vain seisomalla paikoillaan ja avaamalla suutaan.

Sveitsin live oli aika heikko, eikä yllätys että kerroin nousi noin 6 jopa 10.

Tsekki karsiutuu kerroin 2,60 myös todella maistuva unipaffilla. Toki riippuvainen Viron ja Portugalin NQ vetojen kanssa, mutta jos 2/3 osuu niin sekin riittää voittoisaan vedonlyöntiin. Yhdellä osumalla niukasti tappiolle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.04.2019 15:58 <Wingdead> Kreikka, Slvenia, Kypros, Serbia, Islanti, Belgia, Australia, San Marino, Unkari

07.04.2019 15:58 <Wingdead> Ovat ykkössemissä vahvoilla. Puola taitaa olla tällä hetkellä kymmeneneksi paras

07.04.2019 15:59 <Wingdead> Sen jälkeen Viro, Portugali ja Tsekki. Suomesta eteenpäin ei saumoja

07.04.2019 22:00 <guessingames> Täytyypä katsella nämä itsekin, tänä viikonloppuna ei vielä ehtinyt. Vähän

07.04.2019 22:00 <guessingames> fiilis että tänä(kin) vuonna valuet muissa kuin voittajamarkkinoissa. Mulla

07.04.2019 22:01 <guessingames> vuodesta toiseen top x-vedot lähinnä tuoneet profitit ja muut päin honkia.

07.04.2019 22:02 <guessingames> Oon yrittänyt muodostaa nyt mielipidettä Islannista, musta tossa ois aineksia

07.04.2019 22:02 <guessingames> oikeasti pärjätä mutta tota kertsiä pitäis saada jotenkin korostettua vähän

07.04.2019 22:02 <guessingames> tarttuvammaksi. Sellaisenaan tuo on kokonaisuutena vielä liian sekava isoon

07.04.2019 22:03 <guessingames> menestykseen imo, mutta jos viilaavat popimmaksi niin voi tulla paukkukin.

07.04.2019 22:04 <guessingames> Kypros taas kuulostaa joka kerta muovisemmalta, on kyllä tosi hyvä korvamato mut

07.04.2019 22:04 <guessingames> alan jo kallistua enemmän LAY-osastoon sen suhteen.


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 528
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +489.05 yks.

Palautus%: 120.94%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 2294

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja guessingames »

No niin, katsoin itsekin nuo Amsterdamin vedot. Nyt on kyllä aika tyytyväinen olo tuon Serbia top15-betsin suhteen. Ihan uskomattomat vokaalit ja tuo biisiin tuotu lisädramaattisuus jousisoittimilla toimii tosi hyvin. Vähän harmittaa etten ostanut vieläkin enemmän top15-vetoa ja nyt nuo kertoimet ovat sitten romahtaneet. Pari päivää sitten Coolbetilla top15 6.00, nyt top 10:kin enää 4.65.

Unibetilla oli kuitenkin vielä auki top10 kertoimella 11 joten ostin sitä hieman lisää vaikka tämä on kyllä lähtökohtaisesti paljon huonompi betsi kuin tuo aiempi. Mutta tuo tulee kyllä laskemaan. Hain myös Betfairin pörssistä voittajaksi kertoimella 800 :lol:

Toinen joka säväytti oli Australia. Nämä kaksi mielestäni kisan kaksi parasta naislaulajaa heittämällä. Komppaan tuota bethogin Australia top10-betsiä joskin hieman laskeneella kertoimella.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, top 10 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, top 10
veto
Serbia
kerroin
11.000 (unibet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, top 10 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, top 10
veto
Australia
kerroin
3.700 (Nordicbet)
panos
4 yks.

Osuma! +10.80 yks.

Nyt täytyy vähän himmailla näiden vetojen kanssa, tällä vauhdilla on koko pelikassa viisuvedoissa kiinni ennen ensimmäisiä semejäkään. :lol:

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, semi-final 1 voittaja - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, semi-final 1 voittaja
veto
Australia
kerroin
25.000 (Betfair)
panos
0.2 yks.

Osuma! +4.80 yks.

Ei mitenkään mahdoton. Vaikeasti ennustettava biisi joka voisi vedota teoriassa sekä juryihin että massoihin. Ennakkosuosikit Kreikka, Kypros ja Islanti eivät ole mitään ylikylän hevosia ja veikkaan että Katen show tulee olemaan paljon parempi kuin mitä tähän mennessä on nähty. Ääni oli 10/10 jo Amsterdamissa.

Vihjeet yhteensä: panokset 6.20, palautukset 19.80, tulos +13.60 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


bethog
Jäsen
Viestit: 380
Liittynyt: 07.02.2014, 15:50

Tuotto: +136.55 yks.

Palautus%: 122.59%

Panosten ka: 0.72 yks.

Vetoja: 842

Pisteitä: 966

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja bethog »

Vaikkei tähän paljoa taida sisään saada, niin laitetaan muistutukseksi each-way vedon voimasta. Ruotsin kerroin kohosi exchangen puolla korkealle ilman selkeää syytä ja on nyt tullut alas ja luultavasti ei enää paljoa nouse ennen harjoituksia ainakaan. Monet vedonlyöjät antavat arvoa eurojuryn raatiin kuuluvien mielipiteille ja Ruotsi tulee sijoittumaan kärkisijoille tuossa. Tässä vedossa selkeä ylikerroin tulee top 4 osuuden kautta. Tuolle kerroin on 3.75 tässä. Nämä each-wayt kannattaa pitää mielessä voittajamarkkinalla sekä myös semien voittajamarkkinoilla, vaikka niissä yleensä huonommat ehdot. Ykkössemin voittajaksi Australiaa itsekin olen pelannut/ tulen pelaamaan. Myös muita yllättäjiä tuohon kannattaa tutkia sillä suosikit eivät tosiaan kovin varmoilta vaikuta. Harjoitusten aikana kun tuohonkin useammassa paikassa markkina auki kannattaa olla valppaana.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - voittaja, E/W, 1-4, 1/4 - peliaika päättynyt

kohde
voittaja, E/W, 1-4, 1/4
veto
Ruotsi
kerroin
12.000 (Betfair S-book)
panos
0.2 yks.

peliyhtiö betfair sportsbook, panos 0.1 + 0.1 top 4 osuuden kerroin 3.75

Huti: -0.20 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.04.2019 18:53 <guessingames> Jep. Betukan sportsbookissa semi1 voittajavedossa AUS 20 ja SRB 50, e/w top2 1/3

08.04.2019 18:54 <guessingames> ...tuntuisivat kohtuullisilta sipaisuilta myös. En kehdannut vihjeeksi asti


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 528
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +489.05 yks.

Palautus%: 120.94%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 2294

Re: Euroviisut 2019 Tel Aviv

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Myös Betsson groupin sivustoilla semi 1:n kertoimet auki. Nyt on tullut kohta viikko luukutettua ykkössemin biisejä ja tongittua viisufoorumeita, somea, youtubea, soittolistoja sun muuta niin paljon että melkein hävettää. Käydään nyt biisi biisiltä vielä omat ajatukset läpi ja sitten vähän taukoa tästä hulluudesta.

En ota seuraavassa kantaa semin sisäiseen rankingiin muuten kuin Q/NQ osalta ellei toisin mainita, näitä on monesti aivan mahdoton ennustaa (ks. Norja viime vuonna) ja myös äänestäjät koostuvat semissä eri porukassa kuin finaalissa. Luonnollisesti seuraava täysin omaa mutua.

Semi 1, esiintymisjärjestyksessä:

1. Kypros
Biisi on nerokkaan tarttuva ja myös hyvin muovinen kopio noin kaikista NRJ-hittibiiseistä. En löisi semin voittajaksi, luulen että juryiltä ei tule kauheasti rakkautta ja ehkä tämä toimii äänestäjienkin keskuudessa paremmin lauantai-illan nousuissa kuin tässä vaiheessa jolloin linjoilla on enemmän hardcore-viisufaneja. Q mutta kokonaisuutena tällä hetkellä yliarvostettu.

2. Montenegro
NQ.

3. Suomi
En löisi jatkoon tämän hetken kertoimilla (n. 3) mutta en pitäisi vielä ihan pomminvarmana karsiutujana. Suuri osa äänestäjistä kuolaa mieskarkki Sebua, Darude-efekti, ja lisäksi UMK:n vedossa oli omaan korvaan tosi paskat soundit. Varaa on parantaa soundien ja lavashow:n suhteen, jos kertoimet lähtevät nousemaan voisin lyödä jopa pääsemään finaaliin. Tämän hetken tiedoilla kuitenkin selkeähkö NQ.

4. Puola
En keksi oikein mitään syytä, miksi tämä menisi finaaliin. Tässä semissä on useita laadukkaampia / kiinnostavampia erikoisia ja luovia tekeleitä joiden varjoon jäänee. Tässä on muuten aika jännä kertoimenasettelu: Unibetillä Q 2.00/ NQ 1.72, Betsson/Nordicbet/Betsafe Q 1.75 / NQ 1.96. Mielestäni jälkimmäinen NQ-kerroin on jonkin verran houkuttava. Jotain jollain hämmentävällä tavalla symppistä tässä kuitenkin on, ja ehkä noiden mimmien ryhmäkemiaa hyödyntämällä on mahdollista saada sellainen staging että yllättää. En löydä toistaiseksi peliä mihinkään suuntaan, semin heikkouden takia voi mennä jatkoonkin.

5. Slovenia
Symppis, tästä helposti jatkoon, finaalissa vaikeasti ennustettava. Voi olla yllättävän korkealla tai voi unohtua kaiken tykityksen keskellä. Staging kiinnostaisi suurempien linjojen kannalta, semiin selkeä Q ja seurannassa muiden vetojen suhteen.

6. Tsekki
Mielestäni aivan karmaisevan huono, tyhjääkin tyhjempi esitys. Myötähäpeä alkaa heti ensi hetkistä: "Can you hear it, sounds like you and me when we're making love". Tämä on kuitenkin juuri sellaista hömppää joka vuodesta toiseen tuntuu menevän finaaliin ja sitten floppaa siellä, joten en uskalla lyödä vastaankaan tämän hetken kertoimilla (Betsson yms NQ on 2,50). Veikataan nyt että menee ansaitsemattomasti jatkoon, vetomielessä en sitä kyllä ikinä löisi. Q

7. Unkari
Tätä en saa kyllä jatkoon. Miksi kukaan äänestäisi tätä? En näe sen kummemmin juryjen kuin ihmisten tykästyvän. En keksi tästä oikein mitään muuta vetoavaa kuin musiikkivideon vihellysosuuden, joka on korvattu livessä jousilla. Näistä musiikkivideon versio toimii minusta paljon paremmin mutta sitä ei taas oikein saa liveen tuotua mitenkään. Stagingin teemaksi on tulossa "fathers" ja ilmeisesti joku valokuvaslideshow. Kuulostaa hyvin kliseiseltä. En vain löydä mitään tarttumapintaa kenellekään vaan kyllä tämä minusta unohtuu. Ainakin omasta mielestäni äjä on vielä täysin karismaton. NQ :o

8. Valko-Venäjä
Ei riitä, ei lähellekään. NQ

9. Serbia
Tästä kirjoitin jo aiemmin. Q-kertoimet laskeneet jo 1.35-tasolle. Ellei ihmeitä satu niin jatkoon, koko kisan parhaita laulajia ja tuunattu versio biisistä toimii. Kirjoitushetkellä vieläkin aliarvostettu monella markkinalla (Q/NQ en nykykertoimilla pelaisi). Q

10. Belgia
Tämä on jäänyt itselleni vähän kysymysmerkiksi. Biisi on hyvä mutta laulaja ei vakuuta livenä millään tavalla. Petrata pitää esiintymistä todella paljon, mutta biisi itsessään on niin laadukas että ei uskalla tuomita kokonaisuutta. Voi silti jopa pudota jatkosta, mutta en halua ottaa oikein mitään kantaa kertoimiin. Kysymysmerkki.

11. Georgia
Kuollut arpa. NQ

12. Australia
Kate Miller-Heidke on liian hyvä laulaja ja liian symppis henkilö ettei menisi jatkoon. Aussien maafinaalin staging oli mielestäni pahasti epäonnistunut ja KDM vahvistikin Amsterdamin esityksen jälkeen että staging menee kokonaan uusiksi. Tässä on minusta paljon potentiaalia mustaksi hevoseksi, mutta riippuu tosi paljon stagingista. Katen vokaaleista ei varmasti jää kiinni. Staging-potentiaali ainakin on korkea, varmaan ilmiselvää että painovoimattomuutta voidaan monella tapaa tunkea peliin. Minusta se pitäisi tehdä jotenkin niin, että Katea itseään ei korosteta liikaa muuten kuin sitten itse laulun kautta. Maafinaalissa tuo jättikorokkeella seisominen oli jotenkin vähän liikaa kokonaisuutena. Mutta tähän sopiva liveshow niin voi mennä vaikka miten pitkälle. Olisin todella yllättynyt jos ei menisi heittämällä jatkoon ja nostaisin potentiaaliseksi semin top3-vedoksi. Q

13. Islanti
Uskon myös jatkoon. Kertoimissa toistaiseksi joka markkinalla ottaisin mieluummin vastaan kuin puolesta, mutten pidä nykykertoimilla oikein mitään kovin kiinnostavana vetokohteena vaan pitää katsella mihin suuntaan lähtee menemään. Biisi kaipaisi mielestäni pientä tuunausta, toistaiseksi biisi on vähän liian sekava eikä kertosäe hyppää tarpeeksi esiin. Toisaalta mitä popimmaksi mennään, sitä lähemmäs tullaan "Rammstein-kopiota". En ota mitään kantaa menestymiseen itse kisassa mutta uskon jatkopaikkaan. Q

14. Viro
Tylsä ja mitäänsanomaton biisi. Myös niin selkeä Avicii-kopio että saattaa tulla pahasti runtua juryilta. Esiintymispaikka lähtökohtaisesti huono vaikka ymmärrän molemmat näkökannat: Onko klassisen viisufanin näkökulmasta plussaa toimia rauhoittavana esityksenä "kammottavan" Islannin perään vai meneekö biisi kaikilta täysin ohi Hatarista keskustellessa? Itse kallistun jälkimmäiseen ja seison aiemmin tässä ketjussa mainitsemani vedon takana, mutta hirveän isoa näkemystä en ole kiinnostunut ottamaan. NQ

15. Portugali
Tässä ei ole mitään muuta kuin tanssimuuvit ja yleinen hämmennysefekti. Paljon on vihjattu tämän NQ puolesta ja itse kallistun samaan. Islanti syö myös tämän eväitä jonkin verran olemalla se shokkiveto tähän semiin. NQ

16. Kreikka
Amsterdamin veto lytättiin ansaitusti, ja heti perään tulikin twiittiä että oli flunssassa. Näin tosin olisi varmaan kerrottu joka tapauksessa, mutta kyllä tuo nainen laulaa osaa (youtubessa todisteita pilvin pimein) eikä ainakaan omaan korvaan kuulostanut tuossa vedossa omalta itseltään. Ei riitä päätyyn asti mutta kyllä tällaisella Florence & the Machine -vedolla ollaan varmaankin top 10:ssä finaalissakin. Minusta tässä on vielä aika paljon potentiaalia piipussa. Q

17. San Marino
Kai se tästä paikalta sitten jatkoon menee. Nuo bethogin aiemmin ketjussa esitetyt top20/15/10 -vedot ovat hyviä ja häpeäkseni täytyy puolustaa että selasin noita samoja kertoimia ennen bethogin postausta ja päädyin skippaamaan vaikka jälkikäteen olivat tosi selkeitä ylikertoimia. Nyt ovat sitten pudonneet. Veikataan semin osalta Q, mutta ei nyt suuri yllätys olisi vaikka putoaisikin.

Kokonaisuutena saisin siis jotain tällaista, ryhmien sisällä maat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä.

Varmahko Q:
Kreikka
Kypros
Islanti
Serbia
Australia
Slovenia
-----------------------
Suht vahvoilla jatkoon:
Belgia (tyrkyllä putoamaan alaspäin jos ei laulu petraa)
San Marino
-----------------------
Väliinputoajat, joista pari jatkoon semin heikkouden takia:
Puola
Viro
Tsekki
Suomi
Portugali
Unkari
----------------------
Kuolleet arvat:
Montenegro
Georgia
Valko-Venäjä

Pelivalinta aiemmin ketjussa mainittujen lisäksi:

Vedonlyöntivihje: - Semifinal 1, Unkari - peliaika päättynyt

kohde
Semifinal 1, Unkari
veto
Ei jatkoon
kerroin
3.550 (Nordicbet)
panos
2 yks.

Osuma! +5.10 yks.

Semi 1:n voittajaksi näen yllätyspotentiaalia useammassa maassa. Kaikki riippuu tietenkin kertoimista, mutta olisin halukas lyömään Kyprosta vastaan. Itsellä sekä voittajaksi että e/w top2 haettu Australia ja Serbia. Semi 2:een on vaikeampi kovin kovaa jytkyä ihan kärkeen löytää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin