Tänään on 24.06.2018, 03:06.

Eesti Laul 2017

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
bethog
Avatar
Jäsen
Viestit: 304
Liittynyt: 07.02.2014, 16:50

Tuotto: +102.71 yks.

Palautus%: 118.17%

Panosten ka: 0.81 yks.

Vetoja: 699

Pisteitä: 550

Eesti Laul 2017

Viesti Kirjoittaja bethog »

Pohjustusta Eesti Laulin finaaliin. Ei sisällä suoria vetovihjeitä. Jokunen vihje ehkä myöhemmin, jos tarpeeks hyvää pelattavaa vielä löytyy. Ainakin yks tullee. Kertoimia ollut toistaiseksi harvassa paikassa tarjolla. Pörssissä sen sijaan ollut verrattain aktiivinen markkina. Jos joku on seurannu ja löytyis mielipiteitä, niin kirjotelkaa ihmeessä.

Finaalin esiintymisjärjestys (4.3.2017):

1. Liis Lemsalu "Keep Running"
2. Koit Toome ja Laura "Verona"
3. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian "Have You Now"
4. Lenna Kuurmaa "Slingshot"
5. Daniel Levi "All I Need"
6. Elina Born "In or Out"
7. Ivo Linna "Suur loterii"
8. Rasmus Rändvee "This Love"
9. Ariadne "Feel Me Now"
10. Kerli "Spirit Animal"

Kisassa oli kaksi semifinaalia, joista molemmista valittiin 5 finalistia. Neljä per semi valittiin yleisöäänien ja juryn yhteisvalinnalla fifty-fifty-painotuksella ja sen jälkeen muiden kuuden semin osallistujan kesken järjestettiin uusi äänestys tällä kertaa vain yleisöäänten ratkaistaessa viidennen finalistin.

1. semin neljä ensin jatkoon päässyttä satunnaisessa järjestyksessä olivat Elina Born, Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian, Lenna Kuurmaa ja Ivo Linna. Tuomareiden neljä suosikkia satunnaisessa järjestyksessä olivat Elina, Whogaux, Lenna ja Carl-Philip. Viidentenä jatkoon valittiin Ariadne. Toisen semin neljä ensimmäistä jatkajaa olivat Kerli, Rasmus Rändvee, Liis Lemsalu sekä Koit & Laura. Tuomarit suosivat Kerliä, Rasmusta, Liisiä ja Daniel Leviä. Viidenneksi jatkajaksi otettiin Levi.

Finaalissa ensiksi yleisö ja jury päättävät 50:50-meiningillä kolmen kärjen. Noiden kolmen osalta järjestetään uusi äänestys ja sillä kertaa vain yleisöäänten perusteella valitaan voittaja.

Oletan finaalissa olevan eri tuomarit kuin semeissä. Näin on ollut aiemmin. Molemmissa semeissä samat ja sitten finaaliin vaihtuneet. Siksi en itse tyrmää kenenkään mahdollisuuksia sen takia etteivät semissä juryn äänestyksessä sattuneet menestymään. Varsinkin kun tosiaan sattumasta saattanut olla kyse, koska pienen joukon henkilökohtaiset mieltymykset voineet vaikuttaa ja helposti noita semien ratkaisuja voisi kyseenalaistaa. Jos itse leikkisin kriitikkoa, niin olisin sijoittanut Angeelian toisen semin parhaaksi. Nyt hän ei siis ollut tuolla juryn neljän joukossa, eikä päässyt jatkoon. Koitin & Lauran ja Ariadnen asemat hieman huononivat kun he eivät juryiltä arvostusta semeissä saaneet, mutta merkitys saattaa olla luultua vähäisempi.

Suosikit:

Kerli sekä Koit & Laura duo ovat olleet suosikkeja käytännössä koko ajan kun kisasta markkinoita on ollut. Hieman oikoen ensin Koit & Laura oli suosikki ja sitten Kerli, joka lähtenee ykkössuosikkina myös finaaliin.

Kerli

Kansainvälisesti tunnetuin vuoden Eesti laulajista, hypetetyin ja niin edelleen. Tuo näkyvyys esim. viisufanien äänestyksissä saattaa kuitenkin hämätä ja todellista suosiota virolaisten äänestäjien parissa vaikea arvioida. Näyttävä show oli odotettavissa ja sellainen myös saatiin, mutta itseäni semin esitys ei kuitenkaan täysin vakuuttanut. Biisi sisältää paljon toistoa ja ei silti välttämättä toimi ensikuulemalla yhtä hyvin kuin esim. Elina Bornin, Ko&Lan ja Ariadnen biisit. Vahva tunne, että mitä vaan Kerliltä ois tullu ois se saanu hypen aikaan. Kerli pääsee esiintymään finaalissa viimeisenä ja saa toiseen suosikkiin nähden selkeää etua.

Koit Toome & Laura

Tuttuja hahmoja viisufaneille (varsinkin Laura) ja myös biisi fanien mieleen ja nuo seikat selittävät osin aikaisen ykkössuosikkiaseman markkinoilla. Heille löytyy laajaa äänestäjäkuntaa virolaisista varmemmin kuin Kerlille. Moni tuntuu pettyneen heidän semin suoritukseensa. Omiin oletuksiini nähden tuo oli aika lailla sitä mitä odotinkin. Kappale on tehokas ja finaalissa toiselle kierrokselle selvitessään olisi vahva ehdokas voittamaan. Hankala esiintymispaikka toisena, yhdistettynä juryn neljän ulkopuolle jättämiseen semissä sekä momentumin hiipumiseen esim. katsojalukujen suhteen ei kuitenkaan nosta odotuksia järin korkealle.

Haastajat:

Selvinä suosikkeina pidettyjen takaa on ollut mielenkiintoista poimia mahdollisia yllättäjiä ja ilmeisen valinnan, toissa vuoden edustajan Elina Bornin lisäksi Ariadne ja Rasmus Rändvee ovat löytyneet jo pitkään short listiltäni. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian oli KoLan ohella toinen esiintymisjärjestyksestä siipeensä saanut artisti. Semeissä annettiin tietääkseni suunnilleen saman verran ääniä ja molempien suosikkien ollessa samassa eli toisessa semissä voitaneen olettaa ettei ainakaan semivaiheessa kukaan ollut täysin ylivoimainen (vrt. 2015).

Rasmus Rändvee

Potentiaalia saada paljon pisteitä niin äänestäjiltä kuin juryiltakin. Jos pääsee kolmen joukkoon on todennäköisesti ainoa miespuolinen sooloartisti ja saa etua naisenemmistöisestä äänestäjäkunnasta (oletus, faktoja äänestäjäkunnan ikä- ja sukupuolijakautumista tän tyyppisissä kisoissa olis kiinnostavaa löytää). Onnistunut ja energinen show. Esiintyjä tekee selväksi täysillä mukana olemisensa. Blogin puolla vihjasin aiemmin Rasmusta, koska kertoimien oli helppo arvata tulevan alas.

Ariadne

Erittäin miellyttävä ääni ja vaivattomalta vaikuttava tulkinta yhdistettynä karsintojen parasta luokkaa edustavaan kappaleeseen. Liveä kritisoitiin karaokemaiseksi ja esiintyminen hävisi vertailussa armotta monelle muulle (vrt. Rändvee). Laulu sujui, mutta taustan yeah-yeahit ärsyttävissä määrin puskivat läpi. Kokonaisuutta pystyy parantamaan paljon, jos valitaan edustajaksi, mutta eri asia ehtiikö finaaliin mennessä tehdä muutoksia. Ei päässyt juryn neljän joukkoon semissä ja oletettavaa on että jury jätti kauas, koska ei yhteisäänissäkään sinne noussut. Tuo toki ei nosta odotuksia kolmen joukkoon pääsemiseen finaalissa. On kuitenkin lukuisia seikkoja jotka puoltavat Ariadnen menestystä, varsinkin siinä vaiheessa, jos kolmen joukkoon menee. Niitä en nyt käy kaikkia läpi, mutta niin katsojaluvut youtubessa, myynnit iTunesissa kuin muutkin mittarit näyttävät hyvältä Ariadnen kohdalla. Kuinka hyvin se että studioversiota tykätään kuunnella näkyy sitten liveshown aikana annetuissa äänissä on osin arvoitus. Youtubessa muutenkin on näkyvillä ja tässä lainaus erään hänen videonsa kommenttiosastolta, joka kertoo ytimekkäästi oleellisen siitä kuinka suuri vaikutus tuolla esillä olemisella voi olla: "Ma hääletasin liina poolt 10korda". Ariadnen koko nimi on Liina Ariadne Pedanik. Jos vastoin yleistä odotusta pääsee kolmen joukkoon, niin uskon olevan vahvoilla missä kolmikossa tahansa.

Elina Born

Elina sijoittui tämänkin vuoden biisinsä teossa mukana olleen Stig Rästan kanssa sijalle 7 vuoden 2015 viisufinaalissa laululla, joka on mielestäni yksi viime vuosien parhaista viisuista. Tuo 2015 totaalisen ylivoimaisesti Eesti Laulun voittanut Goodbye to Yesterday on vielä niin hyvin katsojilla mielessä, että tuonee jonkun verran lisää ääniä Elinalle. Tämän kertaiseen kappaleeseen on helppo päästä sisään. Maltillisesti pornahtavan esityksen onnistumisesta voi olla montaa mieltä, mutta uskon sen kokonaisvaikutuksen olevan suht neutraali.

Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian

Spotifyssä näkyvimmin esillä ollut ja musiikillisesti ajankohtainen biisi. Esitys oli mielestäni semissä melkoisen epäonnistunut lavashown osalta: tanssijat taustalla jäivät ainakin semin kameratyöskentelyssä irrallisiksi ja turhiksi ja lisäksi laulajien keskinäinen kemia jäi puuttumaan, koska tuijottivat lähes koko esityksen vastakkaisiin suuntiin. Kai sekavalla tanssilla ja seiniin tuijottelulla jokin funktio oli, mutta joka tapauksessa kumpaakaan tekijää ei kovin kummoisesti toteutettu. Kolmosena esiintyy KoLan jälkeen. Kovin vaikeaa on tuolta ponnistaa, mutta yllätysvalmis silti edelleen. Ennen esiintymisjärjestyksen julkaisua olisi kelvannut tarjolla olleella kertoimella 8 top3 sijoituksen suhteen peleihin, mutta tällä hetkellä Coolbetin 6.75 ei houkuta.

Muut

Lennan vahvuus on kokonaisuus ja Ivon suosio iäkkäämmän väestön keskuudessa. Liisin tai Danielin kolmen sakkiin nouseminen yllättäisi suuresti.

Lenna Kuurmaa

Kaikki biisissä ja esityksessä on ihan ok. Luultavasti ei kuitenkaan erotu tarpeeksi, jotta kamppailisi kärkisijoista. Jos saa juryltä kovasti kannatusta, niin kolmen sakkiin pääseminen ei olisi suuri yllätys. Voitto sen sijaan olisi.

Ivo Linna

Finaalin ainut vironkielinen laulu, sai ylimääräistä huomiota semin aikana ja momentumia on takana. Nousi semissä neljän ensin jatkoon menneen joukkoon tuomareiden kärkilistan ulkopuolta, joten yleisön tuki saattoi olla hyvinkin suurella tasolla. Linna on tunnettu vuosikymmenien mittaisen uran tehnyt artisti ja edustanut Viroa viisuissa vuonna 1996 Maarja-Liis Ilusin kanssa sijoittuen viidenneksi. Kolmen joukkoon jos jotenkin onnistuis selviämään, niin menis tosi mielenkiintoseks tän osalta.

Liis Lemsalu

Geneerinen biisi, jonka esitykseen tarvittaisiin lisää energisyyttä. Kiva Liis. Ei erotu.

Daniel Levi

Geneerinen biisi, jonka esityksessä kummalliset valaisuratkaisut. Ei erotu.

Todennäköisimpänä yleisesti pidetty kärkikolmikko: Kerli, Koit Toome & Laura ja Elina tai Rasmus.
Toivomani kärkikolmikko (vedonlyöntimielessä): Ariadne, Rasmus ja W & KK feat. M tai Elina

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wigdeath
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 01.01.2016, 20:36

Tuotto: -3.22 yks.

Palautus%: 99.91%

Panosten ka: 2.39 yks.

Vetoja: 1549

Pisteitä: 210

Re: Eesti Laul 2017

Viesti Kirjoittaja Wigdeath »

Vedonlyöntivihje: - Eesti Laul - Winner? - peliaika päättynyt

kohde
Winner?
veto
Koit Toome and Laura
kerroin
3.550 (Betfair)
panos
2 yks.
raja
3.03
todennäköisyysarvio
arvio 33%

3,70 lyöty ja komissio otettu pois. Paljon kysymysmerkkejä kuten Bethog ennakoi mutta kyllä biisinä kovin. Ja jos pääsee TOP3, on todella vahvoilla. Jättivalue tässä suhteessa TOP3 1,55

Osuma! +5.10 yks.

KT&Laura

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wigdeath
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 01.01.2016, 20:36

Tuotto: -3.22 yks.

Palautus%: 99.91%

Panosten ka: 2.39 yks.

Vetoja: 1549

Pisteitä: 210

Re: Eesti Laul 2017

Viesti Kirjoittaja Wigdeath »

Vedonlyöntivihje: - Eesti Laul - Winner? - peliaika päättynyt

kohde
Winner?
veto
Koit Toome and Laura
kerroin
3.750 (Betfair)
panos
1 yks.
raja
3.03
todennäköisyysarvio
arvio 33%

Lisäveto 3,90lla, komissio vähennetty

Osuma! +2.75 yks.

KT&Laura

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


bethog
Avatar
Jäsen
Viestit: 304
Liittynyt: 07.02.2014, 16:50

Tuotto: +102.71 yks.

Palautus%: 118.17%

Panosten ka: 0.81 yks.

Vetoja: 699

Pisteitä: 550

Re: Eesti Laul 2017

Viesti Kirjoittaja bethog »

Tänään käydään finaali ja harvassa paikassa vieläkään kohteita tarjolla.

Voimasuhteet pysyneet suht ennallaan tuosta aiemmasta viestistäni. Ariadne yleisöääniä ajatellen entisestäänkin parantanut asemia. Ariadnea sekä Koittia ja Lauraa vahvimpina pidän tuossa toisen kierroksen äänestyksessä, mutta se on sitten eri juttu pääsevätkö sinne asti. Myös Ivo Linna vois tuossa kohtaa yllättää. Kerlin show ja esiintymispaikka saattavat riittää, mutta edes noilla avuilla en ole missään kohtaa markkinoiden kanssa ollut samaa mieltä tuosta selkeästä suosikkiasemasta. Elina Bornin kertoimista maistuvimmat nyt syöty, mutta jotain saa vielä. Ariadnen ja Whogauxin semin esitykset pettymyksiä, mutta silti saumaa.

coolbet:

Voittaja
Ariadne
kerroin 11
panos 0.5 yks.

Coolbetille plussaa kun ovat hyvin tähän kohteita tarjonneet, mutta nyt kertoimet aika kohdillaan.

unibet:

Voittaja
Elina Born
kerroin 11
panos 0.2 yks.
arvio >10 %

top 3
Elina Born
kerroin 2.75
panos 0.4 yks.
raja: 2.5

voittaja
Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian
kerroin 51
panos 0.1

top 3
Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian
kerroin 8
panos 0.1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”