Tänään on 25.05.2018, 14:16.

Shakki /Linares 2004

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Shakki /Linares 2004

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

Tämä marginaalinen laji on saavuttanut Betssonilla melko suuren suosion. Juuri muualla sille ei tosin kertoimia tarjolla olekaan.

Huvin vuoksi tein hieman analyysia tästä tänään alkavasta huipputurnauksesta. Arviointi on todella hankalaa, mutta tässäkin yleisesti ottaen selvä peruslinja on pelata suosikkeja vastaan. Erityisesti myyminen on kannattavaa, koska tasapelitn. on huipputasolla jopa 65%. Tosin näyttää siltä, että pelaavat ihmiset ovat vielä enemmän metsässä.

Kasparov on luonnollisesti ylivoimainen suosikki turnauksen voittajaksi, hän on voittanut sen jo 7 kertaa ja maailman vahvuuslukulistalla hän on ylhäisessä yksinäisyydessään ainoana maailmassa hän on ylittänyt 2800 pisteen rajan. Hänen pelikuntonsa on kuitenkin täydellinen mysteeri, sillä viime vuoden Linares turnauksessa hän epäonnistui pahasti voittaen vain kaksi peliä ja hävisi yhden eikä voittanut turnausta. Tämän jälkeen pelejä on takana vain 7. Silmiinpistävää on ollut pahojen virheiden lukumäärä. Vaikka Kasparovin perustaso on todella huima, käsittämättömiä lipsahduksia on sattunut huomattavan paljon. Merkkejä on havaittavissa, että Kasparov ei ole enää samanlainen jyrä, joka hän oli vielä 80 luvun lopussa ja 90-luvulla. Peleissä näkyy jopa inhimillisiä piirteitä =).

Toinen kysymysmerkki on tammikuun huipputurnauksessa Wijk an Zeessa epäonnistunut maailman listan kakkonen Vladimir Kramnik, jonka on tässä turnauksessa onnistuttava, jotta säilyttäisi paikkansa em. turnauksen voittajan Anandin edellä.

Pitkäaikaisvetona Kramnikin kerroin 4,4 on kokeilemisen arvoinen, varsinkin kun hän oli myös viime vuonna jakamassa voittoa, ja dead heat sääntö on voimassa.

Sitten 1. kierroksen pelit. Turnaus avataan yleensä tunnustellen, pahinta mitä pelaajalle voi tapahtua on hävitä ensimmäinen peli.

Shirov-DRAW-Kasparov
19%-66%-15%

Shirov maailmanlistan 5. Ja Kasparoville todellinen tulikoe. Tilastollisesti on myös kummallista, että Shirov ei ole koskaan voittanut Kasparovia ja hävinnytkin yli puolet peleistään häntä vastaan. Joka tapauksessa valkeilla pelaava Shirov on todennäköisempi voittaja kuin Kasparov mustilla. Shirovin kerroin 7,6 on kyllä pöyristyttävästi liikaa. Ja tasapeli 1,64 on todella houkutteleva.

Radjabov-DRAW-Leko
17-66-17
Helppoa ei ole tämänkään pelin arviointi. Leko on maailman listalla 10. ja voitti Kraminkin kanssa tämän turnauksen 2003. Radjabov vasta 35. listalla, mutta juuri hän voitti Kasparovin edellisessä kohtaamisessa (vaikkakin K:n karmean virheen seurauksena). Lisäksi hän on vasta 16 vuotias, ja nuorten pelitaso ailahtelee paljon ja kehitys on nopeaa. Pelejä hänelläkin takana melko vähän. Joten tasabookki lienee realistinen ja
lähellä totuutta.

Vallejo Pons-DRAW-Kramnik
15-62-23
Pons selvästi heikoin lenkki, ja pelaa turnauksessa kolmatta kertaa isäntämaan edustajana. Kramnik on todennäköisempi voittaja kuin Pons vaikka pelaakin mustilla. Suuri yleisö tosin haluaa voittoja ja uskoo vahvemman pelaajan voittavan lähes aina, mutta tasapeliin suurin osa peleistä oikeasti päättyy.

Nämä siis lähinnä huvin vuoksi... :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Seuranta

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

Laitetaanpa sitten vielä pelit n. 2 tuntia ennen niiden alkua, vaikka kertoimet varmasti paranevat kun loputkin tuulipuvut pääsevät arvailemaan...

Shirov-Kasparov X 66% 1,66 10e ->+6,60e
LAY 2 15% 2,6 10e ->+10,00e

Radjabov-Leko X 66% 1,54 3e ->-3,00e
LAY 2 17% 4,3 4e ->-13,20e

Vallejo Pons-Kramnik X 62% 1,64 6e ->+3,84e
LAY 2 23% 3,55 10e ->+10,00e

EDIT: Shirov-Kasparov X, jännittävien vaiheiden jälkeen päädyttiin tasapeliin. Shirov pelasi voittoa, vaikka alussa olisi voinutkin tyytyä tasapeliin Kasparovin toistellessa siirtoja.
Radjabov-Leko 2, Nuori poika Radjabov avasi turnauksen vaisusti, ja melko hengettömän siirtelyn jälkeen Lekon oli helppo työ napata koko piste.
Vallejo Pons-Kramnik X, Varovainen alku, jossa valkea ei yrittänytkään aggressivisesti saada etua, ja peli päätyi nopeaan pistejakoon. Tämä oli tyypillinen turnauksen avauspeli.

Palautunut/Panostettu: 87,94/73,70 = 1,193

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

2. Kierros Pe 20.2

Turnauksen johtoon voitollaan siirtynyt Leko huilaa tänään, ja Topalov aloittaa turnauksensa. Kasparov saa valkeat ja edessä on todellinen hegemonia ottelua josta ei latausta puutu!


Kramnik-DRAW-Shirov
26-61-13

Pelaajat melko tasavahvoja sijoitukset listalla #2 ja #5. Shirovilta eilen hyvä peli Kasparovia vastaan. Kramnikilla saattaa hieman vielä olla matkustusväsymystä, mikä hieman syö terävyyttä. Hän joutui tulemaan Linaresiin Pariisista junalla.

Kasparov-DRAW-Radjabov
46-47-7

Peli on todella poikkeuksellinen. Radjabov voitti K:n viime vuonna samoilla väreillä. Kasparov haukkui (tapansa mukaan) vastustajansa ja raivostui tappiosta, joka ei ollut "oikeutettu" vaan pikemminkin tuuria. Kun Radjabov palkittiin tästä pelistä vielä turnauksen parhaan pelin palkinnolla ei Kasparov pysynyt enää tolkuissaan vaan pillastui ja haukkui järjestäjät sekä raadin täysin maan rakoon. Kasparovilla on siis nyt todellinen näytön paikka ja kostohenki on valtava. Vain voitto voi pelastaa sen vähän mitä pelastettavissa maineesta on. Lisäksi Radjabov on tukalassa henkisessä tilanteessa. Eilisestä pelistä tuli takkiin, ja nyt vastassa on todellinen hirviö, jolta ei armoa heru tippaakaan. Tilannetta ei helpota se, että jos nytkin häviö tulee, turnaus on jo käytännössä pelattu. Peli ratkeaa henkisellä puolella. Asetelma on näköjään tiedossa veikkaajillakin, mutta Kasparovin nostaminen yli 60% suosikiksi on kuitenkin käsittämätöntä. On muistettava, että molemmat ovat sentään supersuurmestareita!

Topalov-DRAW-Vallejo Pons
28-60-12

Topalov oli vapaakierroksella ja tämä on hänen ensimmäinen pelinsä. Vallejo pelasi kevyen tasapelin 18. siirrossa, joten lähtökohdissa ei mitään erityistä. Topalov kuitenkin epäonnistui tammikuun superturnauksessa, joten pelikunto on hienoinen kysymysmerkki.

EDIT: Pelit Betssonille

Kramnik-Shirov X 1,70 61% 15e ->+10,50e

Kasparov-Radjabov X 2,4 47% 10e ->+14,00e
LAY 1 1,71 46% 15e ->+15e

Topalov-Vallejo X 1,76 60% 10e ->+7,60e
LAY 1 2,8 28% 3e ->+3,00e

EDIT: Kramnik-Shirov X, Shirov jatkoi pirteitä otteitaan, ja pystyi tarkasti pitämään valkean yritykset loitolla.

Kasparov-Radjabov X, paljon melua tyhjästä. Kasparovilta odotettiin hyökkäävää jyräystä, mutta: hän yrittikin vain pelata ei-odotetulla tavalla ja johdatella peliä oudoille urille ja välttää Radjabovin ennakkovalmistelut. Hatunnosto nuorella Radjaboville, hän pelasi nopeasti sortumatta liiallisiin pohdintoihin ja todellista häviön vaaraa hänellä ei ollut pelissä lainkaan, ei tosin minkäänlaisia voiton toiveitakaan. Kasparov ei kyllä ensimmäisissä peleissään ole vakuuttanut.

Topalov-Vallejo Pons X, Vallejo käytti paljon aikaa avauksessa, eikä suotta, sillä Topalov ei saanut minkäänlaista etua valkeilla ja alkoi ajautua pinteeseen. Virheitä ei kuitenkaan sattunut ja tasapeli oli selviö.

Palautunut/Panostettu 189,09/124,75 =1,516

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

3. Kierros La 21.02

Leko-DRAW-Kasparov
17-66-17

Voitollaan vahvaan asemaan päässyt Leko ei varmasti halua riskeerata johtoaan ja yrittämällä ylitiöpäisesti pelata voittoa, varsinkaan kun vastassa on maailman paras pelaaja. Kasparovillakaan ei ole syytä vielä mitään temppuja yrittää. Keskinäiset pelit ovat olleet tasaisia ja avaus lähes aina Sisilialaista. Kerran Kasparov on onnnistunut siinä Lekon mustilla voittamaan, mutta tämän jälkeen Leko on löytänyt parannuksen ja pelit päättyneet tasan. Näin ollen on todennäköistä, että pelaajat pysyvät molemmille tutuilla urilla ja on yllättävää jos jotain yllättävää tapahtuisi.

Radjabov-DRAW-Kramnik
17-60-23

Keskinäiset kohtaamiset ovat näillä väreillä päättyneet kaikki tasan, joskin Kramnik on ollut niskan päällä, ja edellisvuoden kohtaamisessa Radjabov pelastui kuin ihmeen kaupalla. Silti tällä tasolla mustilla voittaminen on kyllä todella tiukassa, mikäli valkeilla pelaava ei pelaa selvästi voittoa. Näin alkuvaiheessa ei ole mitään syytä mustilla riskejä ottaa, ainostaan Radjabovin selkeät virheet tai edes yksi sellainen saattaa tuoda Kramnikille voiton ja kokonaisen pisteen.

Shirov-DRAW-Topalov
30-57-13

Ennakkoon ajatellen tässä pelissä saatetaan jopa päätyä tulokseen. Shirov on aloittanut pirteästi ja pelannut yritteliäästi. Eilen Topalov hieman hapuili ja peli ei taida ihan odotetulla tasolla kulkea. Lisäksi keskinäisissä peleistä Shirov on valkeilla voittanut 1998 vuodesta lukien jopa yli puolet. Tämän vuoksi olen valmis nostamaan Shirovin selkeäksi suosikiksi.

EDIT: Jaha, viimeisellä minuutilla meni kaupaksi Shirovin peliin molemmat puolet, joten tasuria tuli pelattua :

Leko-Kasparov X 1,55 66% 5e ->+2,75e

Radjabov - Kramnik 1 6,6 17% 3e ->-3e
LAY 2 3,75 23% 10e ->+10e

Shirov-Topalov
LAY 1 2,75 30% 5e ->+5e
LAY 2 6,2 13% 3e ->+3e

Leko-Kasparov X, ennakkoarvio piti paikkansa siihen asti, että tuttua sisilialaista pelattiin, mutta Lekolla oli taskussaan yllätys ja uusi siirto. Kasparov ajautui ahtaalle ja kulutti paljon aikaa, mutta Leko ei onnistunut nujertamaan ja murtamaan Kasparovin vastarintaa. Silti hieno esitys Lekolta eikä tasapelin varmistelusta ollut tietoakaan. Kasparov puolustautui hyvin, mutta ihmeellistä on se, että hän todella tuli yllätetyksi, lieneekö kotiläksyt tekemättä.

Radjabov-Kramnik X, Täysin käsittämätöntä pelia Kramnikilta, jonka avaus venäläinen puolustus on huipputasolla käytännössä tasapelitarjous, mikäli valkea ei halua yrittää voittoa. Radjabovilla ei mitään vaikeuksia napata tasapeliä. Hämmystyttävää on kyllä maailmanlistan #2 Kramnikin pelit. Kaikki 3 tasapeliä ovat olleet todella ponnettomia ja pelit tylsiä. Turnausvoittoa sen paremminkaan kuin ensimmäisen pelinkään voittoa ei näillä esityksillä ole luvassa.

Shirov-Topalov X, Tässä pelissä oli vauhtia ja menoa, riskinottoa ja mahdollisuuksia molemmin puolin. Shirov ei pettänyt, vaan pelasi rohkeasti voittoa. Näyttikin, että hänellä olisi ollut mahdollisuudet voittaa sotilas, mutta ajauduttuaan aikapulaan ennen lisäajan antamista (40 siirron jälkeen)lauta oli niin tulessa, että hän valitsi hyökkäävämmän vaihtoehdon. Savun hälvennyttyä Shirovilla olikin sotilas vähemmän, mutta onnistui kuitenkin puolustautumaan ja pelasti puolikkaan.

Palautunut/Panostettu: 268,69/176,60 = 1,521

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

4. Kierros Su 22.2

Kasparov vapaakierrokselle ja Vallejo takaisin toimintaan. Kaikenkaikkiaan 8/9 peleistä on päättynyt tasapeliin. Tämä on hirvittävä määrä, mutta eilen nähtiin jo kamppailuhenkeä kahdessa pelissä, jotka hyvin olisivat voineet päätyä ratkaisuun. Jossain vaiheessa niitä joka tapauksessa on tultava ja pelaajien lisättävä riskinottoa ja yritystä.

Kramnik-DRAW-Leko
24-63-13

Todella varovaisesti pelaava Kramnik on asetettava suosikiksi, mutta hänen tyylillään pelejä ei useinkaan voiteta, varsinkaan kun vastassa on maailman kärkeä. Toisaalta hänenkin on jotain yrittettävä, sillä Leko on osoittanut kamppailuhenkeä, ja juuri Kramnikkia vastaan peleissä on aiemminkin ollut tapana pelata loppuun asti.

Topalov-DRAW-Radjabov
30-58-12

Topalov ei myöskään yleensä pelaa nopeita tasapelejä, vaan mieluummin pelaa loppuun asti. Nyt vastassa in toinen turnauksen selvästi heikommasta kategoriasta oleva nuori pelaaja, joten mikäli turnausvoittoa haaveilee, on valkeilla tosissaan pelattava voittoa. Vastassa on kuitenkin kykynsä osoittanut tulevaisuudenlupaus, jolla kantti kesti myös Kasparovia vastaan, joten molemmilla mahdollisuutensa ja ratkaisu voidaan tässäkin pelissä nähdä.

Vallejo Pons-DRAW-Shirov
22-59-19

Vallejo on osoittanut kuntonsa ja hyvän valmistautumisen turnaukseensa kahdessa aiemmassa pelissään, joten valkeilla pelatessaan hän on hienoisesti todennäköisempi voittaja kuin mustilla pelaava Shirov. Tämäkin kamppailu saattaa ratkaisunsa saada, mikäli Shirov ei pistä hanoja kiinni vaan jatkaa valitsemallaan rohkealla linjalla.

EDIT: Vedot

Kramnik-Leko 2 13% 8,6 3e ->-3e
LAY X 63% 1,41 30e ->-12,30e

Topalov-Radjabov X 58% 1,76 10e ->+7,6e

Vallejo-Shirov 1 22% 5,7 3e ->-3e
LAY 2 19% 4,15 13e ->+13e

Kramnik-Leko X, Karkeasti sanottu, mutta: säälittävä suoritus. Mustilla pelannut Leko voi puolikaaseen tuloksena olla tyytyväinen, mutta tasapeli 18. siirrossa on sellaista mitä ei soisi näkevän. Kramnik ei edes yrittänytkään pelata voittoa, Lekolla siihen ei silloin mustilla mitään mahdollisuutta käytännössä ollutkaan.

Topalov-Radjabov X, Hatunnosto molemmille, yritystä oli. Topalov näytti olevan niskan päällä, mutta sitten hän uhrasi ratsunsa kolmea sotilasta vastaan käsittämättömästi ja joutui puolustautumaan pitääkseen tasapelin.

Vallejo-Shirov X, eipä jää historian kirjaan tämäkään peli, 1,5 tuntia 20 siirtoa tasapeli. No comments...

Palautunut/Panostettu: 340,24/245,85 = 1,384

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

5. Kierros Ma 23.2.2004

Ei ihme, että katsojat sponsorit ovat hieman käärmeissään turnauksen alusta. 1/3 peleistä pelattu ja 11/12 tasapelejä. On aiheellista kysyä mistä maailman parhaille pelaajille turnauksessa maksetaan. No, todennäköisyydet eivät sinänsä mihinkään ole muutteneet. Pelaaminen tietenkin tulee vain kannattavammaksi kun yleisö jo eilisten kommenttien oerusteella ovat valmiit lyömään tasapelistä lähes kertoimella millä hyvänsä, koska "tasapeli kuitenkin", tai "sure drawn before hand anyway" tai "the game will be drawn in 20 moves, no question about it...".

Kasparov-DRAW-Kramnik
23-68-9

Kasparov on tasapeleistään huolimatta kuitenkin pelannut riittävän rohkeasti ja tapansa mukaan räväkkää peliä, jolloin mahdollisuudet vastustajan tehdä virhe on paljon suurempi kuin peleissä keskimäärin. Kramnikin asenteessa tuskin on tapahtunut muutosta, vaan hän yrittää pitää pelin tasaisena ja on tyytyväinen tasapeliin. Tämä lisää tasapeli tn. ja laske hänen voiton tn, mutta vain hieman Kasaparovin voitto tn. Kasparov haluaa voittaa turnauksen ja tarvitsee voittoja, mutta vastassa on kyllä melkoinen muuri. Mahdollisen tulevan maamanmestaruusottelun takia tässä pelissä tuskin näytetään suuria uutuuksia, vaan niitä pihdataan.

Radjabov-DRAW-Vallejo
28-57-15

Radjabov pelannut jokaisessa pelissä yritteliäästi, tämä on johtanut jo yhteen tappioon ja nostaa nytkin hiukan mustan voiton todennäköisyyttä, mutta valkeilla joka tapauksessa Radjabov on selvä suosikki ja edelleen, ratkaisua tästä pelistä odotellaan.

Leko-DRAW-Topalov
24-63-13

Lekon aktiivisemmaksi muuttunut pelityyli on johtanut taisteluihin. Topalov myös pelannut pelit viimeiseen asti, ja pärjäsi myös hyvin Shirovia vastaan mustilla. Turnauksen johdossa Leko ei mitään ylimääräisiä riskejä ota, mutta pelityylistä johtuen mustalla on mahdollisuudet iskeä. Pelaajat yleisesti ottaen tasavahvoja. Joten odotettavissa tyypillinen round robin turnauksen supersuurmestari peli, prosentit täsmälleen sen mukaiset.


Pelataan heti pois selkeä ylikerroin: Topalov 8,8 5e
Pelit

Leko-Topalov 2 13% 5e -> -5e
LAY X 1,49 63% 25e -> -12,25e

Radjabov-Vallejo Pons
LAY X 1,69 57% 25e -> -17,25e

Kasparov-Kramnik
LAY X 1,39 68% 30e -> -11,70e

Vihdoin nähtiin todellisia pelejä. Vetojen kannalta harmittavasti lopulliset ratkaisut jäi kuitenkin näkemättä. Itseäni harmittaa ehkä vielkäin enemmän se, että turnauksen ehkä jännittävimmät pelit jäivät livenä näkemättä. Kaikki pelit kestivät yli 40 siirtoa, oli hyökkäystä, todellista dynamiikkaa ja materiaalista epätasapainoa- kaikki huippupelin ominaisuudet.

Leko-Topalov X, Ah, niin lähellä oli vedon osuminen reippaalla kertoimella. Leko pelasi rohkeasti alusta asti, Topalov vastasi samalla mitalla, ja lopulta hänelle jäi sotilas enemmän, mutta syntyneessä asemessa sen realisoiminen voitoksi oli mahdoton tehtävä.

Radjabov-Vallejo X, Valkeilla Radjabov pelasi tuttuun tyylin hieman luovasti, ja Vallejo pääsi tarkalla pelaamisella mustilla lopulta ehkä aavistuksen verran niskan päälle.

Kasparov-Kramnik X, Kerrankin Kramnikin ei onnistunut tappaa pelin henkeä heti kättelyssä, vaan Kasparov loihti laudalle sellaisen sekamelskan, josta ei kyllä hevillä jälkikäteenkään selvää ota. Pelin painopiste heittelehti laudan puolelta toiselle, nappulat sikin sokin, mutta kuitenkin järkevästi, lopulta Kasparovilla oli materiaalista etua , mutta Kasparovin kuningas oli niin turvattomasti, ettei voittoa enää voinut pelata.

Panostettu/Palautunut: 340,24/295,05 = 1,153

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MoneyBaron
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 05.10.2003, 15:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MoneyBaron »

6. Kierros Ke 25.2.

Shirov-DRAW-Radjabov
30-59-11

Kuten aiemminkin todettu, Shirov on pelannut kokoajan yritteliäästi ja onkin kahdesti valkeilla ollut lähempänä voittoa kuin vastustajansa. Radjabov pelannut sen sijaan mustilla hieman epävarmasti, Kasparovia lukuunottamatta. Pelitaso ei ole vakiintunut, ja Shirov selvä suosikki, mutta tasapelistä tarjolla näyttää olevan kuitenkin rajatapaus 1,69. Otetaan pois.

Topalov-DRAW-Kasparov
22-61-17

Odotettavissa jälleen menoa ja meininkiä. Sekä Kasparovin että Topalovin peleissä tapahtumia ei puutu. Olkoonkin, että Kasparov on keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä, valkeilla pelatessaan hän on todennäköisempi voittaja kuin Kasparov.

Vallejo Pons-DRAW-Leko
17-66-17

Vallejo on turnauksessa näitä vahvempia yli 2700 vahvuusluvun omaavia vastaan osoittanut olevan tyytyväinen tasapeliin, joten valkeilla pelatasseen hän hyvinkin saattaa pitää Lekon kurissa. Asetelma sama kuin 1. kierroksen pelissä Radjabov-Leko. Tasabookki. Tarjolla valkean voitosta 7,4. Tämä on kyllä reippaasti väritetty, kun tilastollisesti supersuurmestareiden keskinäisistä peleistä kuitenkin hieman vajaa kolmannes päätyy valkean voittoon. Otetaan osa pois kuljeksimasta 5e:lla

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”