Tänään on 25.06.2018, 15:26.

Ykköspesis 14-18.5.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja JAH »

Tampere-Oulu

Mielenkiintoinen ja tärkeä ottelu heti kauden alkuun. Tampereella syntyi viime syksynä pieni pesisbuumi ja sitä on viety määrätietoisesti sosiaalisen median saralla eteenpäin. Tampereella onkin asetettu erittäin kunnianhimoinen katsojatavoite (500/ottelu) täksi kaudeksi. Joukkue uusiutui jonkun verran viime kaudesta. Merkittävimmät lähtijät sisäpelin osalta Miro Marttila ja ulkopelin osalta Joonas Eirola. Täksi kaudeksi joukkue sai kaksi merkittävää vahvistusta, kun lautasen äärelle tuli Joni Aalto ja lyöjäjokeriksi viime kaudella Vaasassa 20 ottelussa 86 juoksua lyönyt Ville Kero. Lisäksi joukkueella on farmisopimus ylöspäin Hyvinkään ja alaspäin Pöytyän kanssa. Näiden myötä ainakin alkukaudesta Mansen kokoonpanossa nähdään muutama pelaaja Hyvinkäältä. Ennakkoveikkailuissa Mansea on povattu alempaan keskikastiin. Kauden avauksessa Manse haastoi Imatraa tosissaan mutta harjoituskaudellakin vaivannut ykköstilanteen purku tuotti ongelmia ja 12 kolmostilanteesta joukkue sai aikaiseksi vain yhden juoksun. Viimeisessä vuorossa tosin oli piste lähellä Jarkko Paloniemen upean lyönnin seurauksena mutta Imatran kokenut koppari Olli Lehtola haki kuuleman mukaan lyönnin, jota kukaan muu ei olisi ottanut. Ulkopeli sen sijaan toimi Mansella yllättävänkin mallikkaasti. Samanlaisella suorituksella ulkona pistepussi aukeaa tänään.

Oulu kuuluu ennakkoarvioissa sarjan ylemmän keskikastin joukkueisiin eikä häviä yhtään kotiutusvoimassa erityisesti joukkueeseen siirtyneen Matti Korhosen johdosta, joka Superin kokemuksensa myötä lienee sarjan pelätyimpiä kotiuttajia. Joukkue on paperilla ehkä aavistuksen viime kautta heikompi mm. Jarmo Viittasen, Tuukka Ylitalon ja Eino Järvelän (kolme parasta kotiuttajaa, yhteensä 105/172 runkosarjan juoksua) jätettyä joukkueen. Kokemusta ja laatua silti joukkueesta löytyy Petrus Puputin, Iiro Haimin ja Korhosen muodossa. Hallikauden Oulu pelasi tappioitta. Kauden avauksessa joukkue oli vaikeuksissa Haapajärvellä, jossa joukkue korjasi ensimmäisen jakson voiton takamatkalta viimeisessä vuorossa jääden kuitenkin yhteen pisteeseen panosten jäätyä piippuun toisella jaksolla ja supeissa.

Kyseessä on kaikkien mahdollisuuksien peli. Keli Tampereella ja aurinkoinen ja melko tuulinen. Aukealla Kaupin kentällä molemmilla on oma vaikutuksensa peliin. Paperilla Oululla on hiukan laadukkaampi joukkue, mutta viikkopeli pitkine matkustamisineen kääntää vaakaa lievästi kotijoukkueen puoleen. Mielenkiintoinen yksityiskohta muuten avauskierrokselta oli se, että tykkilyöjiksi kaavaillut Kero ja Korhonen eivät saaneet kolmoselta yhtään miestä kotiin, vaikka ruokaa oli Kerolle tarjolla kuudesti ja Korhosellekin viidesti. Nyt kumman tahansa yksittäinen lyönti saattaa ratkaista jakson, sillä kentän kakkos- ja kolmospuolella on siinä määrin tyhjää että läpilyönti tarkoittaa lähes poikkeuksetta kunnaria.

Oma arvioni tähän 32-36-32. Paras hupibetsi lienee Mansen kotivoitto (Veikkaus 3,10) mutta ei tuollakaan pidemmän päälle voitolle jää. Iso raha ilmeisesti painaa Oulua kun ovat jo tässä vaiheessa päivää muuttaneet vierasjoukkueen suosikiksi, toisin kuin kertoimien avautuessa.

Kertoimet tähän peliin (valitettavasti) kokolailla oikein aseteltu eikä pelattavaa tahdo löytyä. Viikonloppuna sen sijaan on etukäteen kaksi erittäin mielenkiintoista ottelua, joissa uskon bookkereiden (tai siis sen yhden joka kertoimia laskee ja muiden, jotka tätä kopioivat) olevan metsässä. Palataan tähän kun kertoimia alkaa loppuviikosta tippua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


hankkija
Jäsen
Viestit: 338
Liittynyt: 04.05.2004, 16:35
Pisteitä: 107
Paikkakunta: Oulu

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja hankkija »

Oululle tämä "välikausi". Panostavat sitten enemmän ensi kaudelle, sillä silloin noussee kaksi parasta suoraan 14 joukkueen superpesikseen kaudelle 2016. Oulu hävinnyt kaikki tällä kaudella ulkona pelaamansa ottelut. Vastustajina olleet Ylihärmä, Ylivieska ja Haapajärvi. Tähän varmaan osasyynä se kun joukkue pääsi viimeisten joukossa ykkösen porukoista ulos treenaamaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Thr
Jäsen
Viestit: 442
Liittynyt: 21.06.2005, 03:09

Tuotto: -24.97 yks.

Palautus%: 97.53%

Panosten ka: 3.10 yks.

Vetoja: 326

Pisteitä: 468

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja Thr »

Aamulla kertoimet oli Veikkauksella oikein ja katsoin että pitäkää tunkkinne, mutta jotkut sen on keikauttanu väärinpäin. Passaa mulle, moneyline 54-46.

Vedonlyöntivihje: - Pesis - Tampere - Oulu - peliaika päättynyt

kohde
Tampere - Oulu
veto
Tampere ml
kerroin
1.950 (Veikkaus)
panos
3 yks.
raja
1.85
todennäköisyysarvio
arvio 54%

Osuma! +2.85 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.05.2014 23:09 <skasi> kiitos jah&thr :peukku:


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja JAH »

Tampere-Loimaa

Tässä päästää pelaamaan kotisuosikkia. Manse löysi avaimia tilanteen rakentamiseen ensimmäisessä kotiottelussaan Oulua vastaan kahdella merkittävällä muutoksella. Ykköseksi vaihdettiin O-P Rajala, joka todellisuudessa on vaihtaja. Ykkösen eteen laitettiinkin kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa etenijäjokeria: Jarkko Tuikka ja Hyvinkään-laina Teemu Vuoristo. Molemmat menivät kiitettävästi kentälle, ja näin tilannettakin alkoi syntyä. Kun sisäpelin sielut Jarkko Paloniemi ja Tommi Malinen pääsevät lyömään silloin kun pitäisi, on vastustaja kuin vastustaja ongelmissa. Kun vielä Ville Kero saa pallon osumaan keppiin, alkaa tulostakin tulla. Ulkopeli on pitänyt kahdessa edellispelissä kiitettävästi ja Oulunkin pelinjohtaja totesi pelin jälkeen että perässä olivat koko ajan.

Nyt Mansea vastaan tulee materiaaliltaan Oulua merkittävästi heikompi ryhmä, Loimaa. Joukkueet olivat kovasti kilpasilla toissa vuonna Suomensarjassa ja silloin lohkon loppuottelussa Loimaa nousi Ykköseen Mansen nenän edestä. Siitä lähtien joukkueiden välillä on ollut tietynlainen positiivinen jännite ja peleissä jotain ekstraa normaaliin otteluun verrattuna. Loimaalla on tasainen joukkue, mutta erityisiä tähtipelaajia ei löydy. Joukkueen paras osasto on ehdottomasti kotiutusvoimassa, jossa jokerikolmikko Marlo Jaakkola-Aleksi Lehtimäki-Topi Tuura joko vie joukkueen kohti pistetaistoa tai jättää sen auttamatta nollille. Varsinkin viime kaudella runkosarjan lyöntitilastossa sijalle 8. sijoittunut Jaakkola on joukkueen avainpelaaja. Ongelmia joukkueelle aiheuttaneekin tilanteiden rakentelu. Varsinkin etutilanteessa joukkue oli isoissa ongelmissa sarja-avauksessa Haminaa vastaan (joka toki kuuluu sarjan eliittiin) ja sai sitä myötä rakennettua vain 10 kolmostilannetta onnistuen lopulta vain kahdesti kotiutuksessa.

Mansen tasaisempi materiaali ja kovempi avaralla kentällä läpilyöntipelote pitänevät Loimaan pelaajat lähempänä rajoja, joka tekee Tuikan ja Vuoriston kaltaisten nopeiden etenijöiden hommasta helpompaa. Molemmilla joukkueilla on hyvät pelinjohtajat ja kykyä tehdä tarvittaessa muutoksia, mutta ero tuleekin siinä, että Loimaan mahdollisuudet muutoksiin ovat huomattavasti kotijoukkuetta rajoitetumpia. Lisäksi kotiyleisö näyttää löytävän hienosti tiensä Kaupin kentälle, sillä avausottelussa oli lähes 500 katsojaa, jossa on yli 100% nousu viimekauden lukemiin. Näen tässä Mansen selkeänä ennakkosuosikkina ja varovaisellakin arviolla 55-30-15 tästä löytää hyvin pelattavaa (Veikkaus 1,95).

Ylihärmä-Ulvila

Lähtökohtaisesti vierasjoukkueella on selkeästi kovempi materiaali, mutta muutama seikka tasoittaa puntteja huomattavasti. Kyseesä on kauden ensimmäinen kotipeli Ylihärmälle. Joukkue sai naurettavan yhden 3-tilanteen aikaiseksi Kuopiota vastaan, mutta tuulinen ja hyinen keli verottivat myös kotijoukkuetta sen saatua vain 9 kolmostilannetta. Kun vielä huomioidaan että Kuopio on omissa papereissani sarjan kovin joukkue, voi avausottelun jättää vähemmälle huomiolle. Kotijoukkueella on tasainen nippu, jota on veikkailtu ennakkoarvioissa sarjan alempaan keskikastiin. Näen tilanteen myös itse samoin, putoamistaisteluun joukkue tuskin joutuu.

Ulvilan voiton SiiPestä piti olla avauskierroksen ennalta selkein ottelu. Toisin kuitenkin kävi. Vierasjoukkue vei yhden jakson ja senkin tasan tarkkaan yhdestä syystä: Ulvila antoi 6(!!!) juoksua vapaataipaleille. Mikä huolestuttavinta, vapaat eivät tulleet ykköslukkari Kalle Airaksisen toimesta vaan jakautuivat puoliksi Airaksisen ja varalukkariksi kesken pelin vaihdetun Mikael Sillanpään kesken. SiiPellä on omissa papereissani sarjan heikoin materiaali ja lähestulkoon mikä tahansa muu joukkue olisi korjannut Ulvilasta täyden potin. Ylihärmä ei voi olla iskemättä tähän ja kaaripeli lienee erikoishuomion alla iltapäivän ottelussa.

Veikkaus avasi tasaisemmalla kerroinasettelulla mutta jostain syystä iso raha (aivan kuten Manse-Oulu -ottelussa) painaa vierasjoukkuetta. Uskon kuitenkin ottelun olevan erittäin tasainen ja vaikka vapaataipaleita ei nähtäisikään, lienee syöttötyöskentely Ulvilan toimesta merkittävästi tavallista helpompaa, tolppia ei juuri nähtäne. Ulvilan materiaali ei omissa papereissani ole aivan ennakkoarvioiden mukainen (sarjan top 3) ja näenkin tässä kaikkien mahdollisuuksian ottelussa tämän aivan tasabuukkina arviolla 32-36-32. Kotijoukkuetta siis peleihin Veikkauksen korotetulla tarjouksella 3,40.

Jatketaan huomisaamuna sunnuntain peleistä. Siellä ainakin yksi makupala ennakkoon tarjolla.

EDIT: Veikkaus nostanut Ylihärmän kertoimen 4,10. Itselläni ei ole tietoa tämän ottelun kokoonpanoista, eli tähän kannattaa suhtautua varauksella jos kokoonpanojen suhteen jossain on tietoa, mitä itselläni ei ole.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit

17.05.2014 14:08 <betpanda> Härmä 4,80...

17.05.2014 14:09 <betpanda> ml @2.60 varmaan tässä järkevin..?


Thr
Jäsen
Viestit: 442
Liittynyt: 21.06.2005, 03:09

Tuotto: -24.97 yks.

Palautus%: 97.53%

Panosten ka: 3.10 yks.

Vetoja: 326

Pisteitä: 468

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja Thr »

Loistava kirjotus. Edelleen UP-V tippuu (4,80-2,50-1,90), joten nyt on paikka kärkkyä kokoonpanot bittilähteestä ja vetää pelit sitten sen mukaan. Itsekin pidän tätä tasaisempana pelinä. Joku vajaa 60% vois olla aika heitetty arvio Ulvilan ML. Kuopio tosiaan saattaa jättää muutamia jopa nollaan 3-tilanteeseen, joten siitä ei sen enempää kannata johtopäätöksiä vedellä. Itsellä ainoastaan Kempele Kuopion yläpuolella, joskin pelityylit täysin erilaiset.

En edelleenkään ole ihan perillä mitä tuossa ensimmäisessä Ulvilan kotipelissä tapahtui. Suliko lukkari vai oliko syöttötuomari vain tarkkana matalien kanssa? Kuusi juoksua vapaalla on kuitenkin hurja määrä, ja kun siihen lisätään vielä kaikki vapaataipaleet pesien välillä, niin vaikutti erikoiselta.

edit. Loimaalla harjoituspelissä Ulvila ei vakuuttanut. Jouduin kyllä lähtemään kesken pelin, joten koko kuva jäi silloin näkemättä. Ylihärmähän on aikalailla noista Seinäjoen pelaajista koostuva ja totutusti kotonaan yllätysvalmiita.

edit2. Ja pistetääs vielä lisää. Tampere-Loimaa itsellä tasaisempi, joten jätän pelaamatta. Tampereen suora on 50% täällä. Melkein teki silti itselläkin mieli sitä sipasta, mutta enemmän olisin tarvinnut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Thr
Jäsen
Viestit: 442
Liittynyt: 21.06.2005, 03:09

Tuotto: -24.97 yks.

Palautus%: 97.53%

Panosten ka: 3.10 yks.

Vetoja: 326

Pisteitä: 468

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja Thr »

Vedonlyöntivihje: - Pesis - Ylivieska - Imatra - peliaika päättynyt

kohde
Ylivieska - Imatra
veto
Imatra (1x2)
kerroin
2.500 (Veikkaus)
panos
5 yks.
raja
2.22
todennäköisyysarvio
arvio 45%

Osuma! +7.50 yks.


Vedonlyöntivihje: - Pesis - Hamina - Haapajärvi - peliaika päättynyt

kohde
Hamina - Haapajärvi
veto
Haapajärvi ML
kerroin
5.300 (Veikkaus)
panos
1.5 yks.
raja
4.55
todennäköisyysarvio
arvio 22%

Huti: -1.50 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 6.50, palautukset 12.50, tulos +6.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Re: Ykköspesis 14-18.5.

Viesti Kirjoittaja JAH »

Harmittaa kun jäi tuo Oulun peli (Kuopio) tipsaamatta perhekiireiden takia. Eipä juututa siihen vaan nopeasti vielä tipsit viiden peleihin:

- Imatra 2.50 (45%)

* Perustasoltaan mulla sarjan 4. vs. sarjan 11.
* Ylivieskan heikkous sisäpelissä ja kun ulkopeli on Imatran vahvuus, pitäisi kotijoukkueen olla isompi altavastaaja
* Ylivieskalla vain 6 kolmostilannetta ensimmäisessä ottelussa (vastassa tosin vahva Kempele)
* Imatra hakee nousua, jolloin näistä peleistä ei ole varaa pisteitä menettää


- Haapajärvi 5.30 ML (23%)

* Haminalla nihkeä kauden alku vaikka ulkopeli sujuikin hyvin, vain 11 kolmostilannetta
* Haapajärvi lyöntivoimainen porukka
* Haminalla tavoitteet nousussa, miten jännityksen kanssa ensimmäisessä kotipelissä?
* Perustasoltaan ei niin järkyttävää tasoeroa kuin mitä kertoimet antavat olettaa
* Harvoin osuva mutta kerrointaan todennäköisempi vierasvoitto tässä

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”