Tänään on 23.06.2018, 15:27.

Salibandyliiga 13/14 -ennakot&arviot

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
HasHasHas
Jäsen
Viestit: 252
Liittynyt: 19.01.2011, 21:35

Tuotto: +32.14 yks.

Palautus%: 103.64%

Panosten ka: 3.49 yks.

Vetoja: 253

Pisteitä: 640

Salibandyliiga 13/14 -ennakot&arviot

Viesti Kirjoittaja HasHasHas »

Kuva
Länsinaapurin kaksikko kikkailee mailoillaan.

Ajattelin ensin bloginiiloilla, mutta samapa tuo on tänne puolelle näitä heitellä. Voi olla tällä kaudella vähemmässä vedot, koska aikataulut on itellä tiukemmat, mutta pyritään nyt jotain ajatuksia sillointällöin purkamaan. Olen huomannut omassa arvioprosessissa hyötyä siitä, että ajatuksia kirjoittaa auki. (Usein kirjoittaessa saattaa tajuta kirjoittavansa täyttä paskaa, jolloin on helppo vielä palata arvion pariin ja korjata ajatuksia.)

Sählyn "ykkössaitti" pääkallo tiputtelee tänään omat ennakonsa joukkue kerrallaan ja kun veikkauskin päätti tänään avata sekä voittajavedon, että avauskertoimet avauskiekalle, aika lienee kypsä.

Koodi: Valitse kaikki

Joukkue ...... Kat.
SPV ..... ..... A++
SSV ..... ..... A++
Classic . ..... B+
Oilers .. ..... B-
Happee ... .... B-
TPS ..... ..... C+
Erä ..... ..... C
NST ..... ..... C
Nokian KrP .... C-
Josba	. ..... C-
Koovee . ...... C-
Loviisa . ..... D+
OLS ..... ..... D
Indians .. .... D
Jakauma voisi oikeastaan olla myös niin, että TPS:n jälkeen seuraava kirjain olisi D. Omissa arvioissa aika kolmijakoinen kausi tulee olemaan. SSV, SPV, Classic tulevat menemään omiaan, sen jälkeen voikin olla tasaisempaa. Heikoimmat joukkueet pelaavat kuitenkin lähinnä sarjapaikasta. Häntäpään arviointi tuottanut eniten ongelmia, mutta siihen saatanee hieman kuvaa perjantain kierroksella kun mm. Indians mitataan. Myös Josba - NST antaa varmasti vähän vastauksia omiin kysymysmerkkeihin.

Veikkauksen voittajavedosta lähimpänä peliä ovat Oilers @ 16.00 ja TPS @ 200.00. Jätän kuitenkin pelaamatta ainakin toistaiseksi. Eihä sitä tiedä, vaikka joku pikkuvälittäjistä ottaisi sisään paremmilla jonkun kympin.


e. Liigan avaustilaisuus striiminä tänää alkaen 13.20 @ http://bambuser.com/channel/Salibandyliitto

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.09.2013 14:47 <kesyhamster1> loviisa ja koovee tulee oleen ihan paskoja.

18.09.2013 14:47 <kesyhamster1> ols tulee taisteleen pleijjari paikasta


HasHasHas
Jäsen
Viestit: 252
Liittynyt: 19.01.2011, 21:35

Tuotto: +32.14 yks.

Palautus%: 103.64%

Panosten ka: 3.49 yks.

Vetoja: 253

Pisteitä: 640

Re: Salibandyliiga 13/14 -ennakot&arviot

Viesti Kirjoittaja HasHasHas »

Teki mieli kirjotella. Joten kirjotin. Topiciksi valikoitui tämä, koska bloginiilot on Niiloja ja mä koen olevani enemmänki Hannu.

Ihmeitä tapahtuu. Niin myös salibandyssä. Viimeisen vuorokauden aikana tulospalveluun on salibandyliigassa saatu lisättyä sellaiset hienoudet kuin torjunnat ja +/- -tilastot. Jonkinlaisena tilastopervoilijana (tuskin palstan mittarilla) otin tämän mahtavan uudistuksen ilolla vastaan.

Jottei homma olisi kuitenkaan liian helppoa, on kyseiset tilastot saatavilla vain "ottelupöytäkirjoina", eli laskut saa tehdä sitten ihan itse jos jaksaa. Ja mitäpä muutakaan sitä vapaana viikonloppuna kai sitten tekisi? Excel laulattaa itseään tässä tänäänkin vielä hetkisen ja huomenna illalla varmasti sitten vähän lisää.

Olen tässä syksyllä useaan otteeseen kironnut liigan olematonta tilastopalvelua. Jatkan sitä varmasti vielä jatkossakin. Eniten ehkä harmitusta (kauniisti sanottuna) on aiheuttanut laukaisutilastojen olemattomuus. Tiedossa on toki, että olemassa ollesaankin tilastointi on hyvin pyöreätä ja riippuen laukaisukartan piirtäjästä, se voi näyttää ihan mitä vain. Tämänkin huomioiden, rakensin arvio-työkaluun kesällä paljon uusia juttuja ja testasin kuvitteellisilla arvoilla myös laukaisumäärien, tehokkuuksien jne. käyttöä. Välillä jopa ihan itseä miellyttävin tuloksin. Lukija voinee ymmärtää mikä fiilis oli syksyllä lukea, että tulospalvelu on myöhässä.

Tilannehan edelleen on se, että ollaan lähes puolivälissä kautta ja esimerkiksi +/- tilastoa ei ole saatavilla. Tai olisi varmasti saatavilla, mutta jostain syystä edes raakoja malleja ei haluta julkaista.

Ensin ajattelin, että taustalla olisi se, että halutaan julkaista vain valmiita graafisia toteutuksia, mutta sitten kun tulospalvelu ensimmäistä kertaa vihdoin toimi, oli ruudullani jotain näinkin graafista: linkki kuvaan (Lähde: paakallo.fi). Kuvassa toki juniorisarjan tuloksia, mutta samalta se liigankin ensimmäinen virallinen versio näytti. Ai että kun on niin 2000-lukua. Huh.

Noh, nythän tilanne on hieman helpottunut kun noin 15 kuukauden työn jälkeen otteluseuranta näyttää tältä: linkki kuvaan (Lähde: kuvankaappaus, 7.11). Ja kyllä, 15 kuukautta. Liitto/liiga, en enää muista kumpi taho (jotenkin näiden kahden organisaation toiminta tässä lajissa on välillä vaikeaa erottaa toisistaan), ilmoitti ennen ongelmien havaitsemista, että uutta tilastointijärjestelmää on rakennettu elokuusta asti. Todellakin. Vielä vuona 2013 (ja 2012, ehkä myös 2014) on mahdollista käyttää näinkin yksinkertaiseen IT-projektiin yli vuosi.

Oli miten oli. Joku voisi varmasti ajatella, että tästä kaikesta on mahdollista saada hyötyä markkinaa vastaan, jos vahvuudet ovat siellä nk. mutu-puolella. Markkina ei pysty laskemaan tarkkoja "raja-arvoja" ja mutuilijana pystyy helposti löytämään epäkohtia. Näin ehkä on saattanut käydäkin. Toisaalta en pysty ainakaan itse antamaan minkäänlaista prosenttiarvioita, ilman dataa taustalle. Nyt kun tilastoja ei ole ollut saatavilla, on data pitänyt ns. "rakentaa". Enkä ole kokenut sitä kovinkaan helpoksi. Tilastoista pystyy luomaan jonkinlaisen pohjan aina tietyille voimaluvuille, mutta kun tämä voimaluku (olkoon vaikka 0-10) täytyy arvioida kokonaan summittaisesti, ilman tilastojen tukea, alkaa aina epävarmuus iskemään.

Myönnän kyllä, että olen ollut tyytyväinen omaan "työhöni" enne kauden alkua, sillä ainakin alkukausi (noin kolmasosa runkosarjaa takana) on näyttänyt kovinkin vihreältä. Oman tuloksen lisäksi myös palstalle on riittänyt ihan hyvin vihjattavaa ja jonkinnäköistä etua on ollut saatavilla myös rohkeille peesaajille. Toki alkukauden trendi on jostainsyystä ollut myös se, että olen ollut kovasti mikkihiirien kanssa samoilla linjoilla ja isoimmat riitelyt on tehty Veikon arvioita vastaan. Tilanne on hieno, mutta sen kestoa on mahdoton arvioida. Toivottavasti myös lopuista 131 ottelusta löytyy vihjattavia kohteita.

Ajankäyttö tulee olemaan edelleen kortilla tämän harrastuksen kanssa ja aika tulee löytymään jatkossakin täältä myöhäisilloista. Joku sitä muistaakseni kysyikin kerran, että miten huomioin kp-tiedot arvioissa, kun vihjeet tiputellaan milloin mihinkin aikaan. Huomioin ja en. Usein "joudun" postaamaan vihjeet aamulla / aamupäivällä. Arviot ovat näissä tapauksissa hyvin usein tehty edellisen illan aikana ja aamulla sitten ehkä hieman päivitetty. Arvioissa on aina jonkinnäköinen kokoonpano -riippuvuus, mutta joskus se on pakko jättää vähemmälle. En kuitenkaan vihjaisi kohdetta, jota en pelaisi. Ts. jos kp-tiedoissa (tai muissa mahdollisissa "ottelupäivä-attribuuteissa") on jotain epäselvää itselle, se näkyy myös arviossa. Rajakerroin jonka vihjeissä annan on aina korkein mahdollinen, ts. jos jostain kp-tiedosta riippuen rajakerroin asettuu välille 1.89-2.00, vihjaan vain jos pelattavaa löytyy > 2 kertoimella, enkä laske tästä mitään pyöreätä keskiarvoa. Panostasoa sitten koitetaan säätää myös vähän sen mukaan.

Panostus on kiinteä x/10, jossa itsellä 10 =~ 3%. Tämäkin lienee mainittua joko yksityisviestein, tai muissa keskusteluissa jo useammin, mutta en käytä suoraa kellyä. Tosin kohti kaavamaisuutta olen pyrkinyt menemään. Ylimääräinen aika käytetään kuitenkin mielummin arviolla, kun panokselle. Kyselyyn postausajoista siis viel toistona se, että mitään tarkkoja tai edes epätarkkoja aikoja en pysty lupaamaan. Arviot tehdään kun aikaa sillle on (tai joskus JOS aikaa on). Totalsit on edelleen jopa "ohi seurannan" hieman jäissä. Kokoajan pieniä virityksiä niiden kanssa on tehty, mutta kokeiluasteella. Ei tee mieli julkasta raakaa sämpylätaikinaa, vaikka välillä sitä ite tuleekin ahmittua.

Avauspostauksen rankingiin muutoksia on tullut jonkinverran. Sekin mulla elää aika jatkuvasti, mutta tällä hetkellä eroja tohon ekaan postaukseen ainakin nämä:

Koodi: Valitse kaikki

Loviisa D+ -> D-
Indians D- -> D+ 
TPS   C+ -> C
Happee  B- -> B 
SSV   A++ -> A+ 
Että näi.

Huomenna jatkuu liiga, mutta pelattavaa Veikkaukselle ei löydy. Eikä oikeastaan muuallekkaan. Siksi en jaksa postata erikseen tohon kierros -topiciin. Pyöreesti arvio luokkaa 77% vierailijoille, noin 9% tasuri todennäköisyydellä. Maaleja tullee, mutta myöskään 1.5-2.5 tasoitukset ei kerää riittävästi pinnoja.

Loppuun viel sellaset terkut palstalaisille, et jatkakaa kommentointia ja jaksakaa kyseenalastaa muiden kirjoittajien arvioita ja metodeja. Pakottakaa kanssakirjoittajat olemaan tarkkoja. Huomautelkaa seurannan väärinkäytöksistä. Olkaa välillä vittupäitä. Joskus pitää suuttua, et löytyy motivaatiota. Mut älkää olko asiattomia, älkääkä kohdistako kaikkea vihaanne yhteen tai muutamaan henkilöön. Antakaa mahdollisuus muuttua. Ja mikä tärkeintä, älkää kuunnelko mitä joku muu käskee teitä tekemään. Lainatakseni erästä lahjakkaasti sanoitettua kappaletta:
"Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me. Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Fuck you, I won't do what you tell me! Motherfucker. Ugh."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 19. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”