Tänään on 24.05.2018, 00:38.

Keskustan puheenjohtajakisa

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
dyess
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 16.12.2008, 18:09

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 9

Keskustan puheenjohtajakisa

Viesti Kirjoittaja dyess »

Erikoisveto Pokerihuoneella:

Pokerihuone Specials (Keskustan Puheenjohtajuus kisa)

Anneli Jäätteenmäki 1.55
Mauri Pekkarinen 2.05
Mari Kiviniemi 2.20
Tuomo Puumala 3.50
joku muu 5.00
Paavo Väyrynen 10.00

Väyrystä koko nipulla. Muut vaihtoehdot eivät ole pelattavia, mutta kisa ei ole ollenkaan niin selvä kuin kertoimet antavat ymmärtää. Hesarin politiikan toimittaja Marko Junkkari on aloittanut blogin Kepulogiaa (http://blogit.hs.fi/kepulogiaa/2010/02/ ... kuukautta/) jossa hän kirjoittaa seuraavasti (korostukset omiani):
Marko Junkkari 10.2.2010 kirjoitti:Keskustan puheenjohtajakisasta näyttää tulevan tiukka. Tänään ehdolle varapuheenjohtajaksi ilmoittautui Antti Rantakangas ja perjantaina puheenjohtajakisaan saattaa lähteä mukaan Timo Kaunisto. Nyt puheenjohtajaehdokkaita on kuitenkin vasta kaksi: Paavo Väyrynen ja Mari Kiviniemi, jotka kertoivat aikeistaan pari viikkoa sitten.

Lisää ehdokkaita on varmaankin tiedossa. Seuraavaksi odotellaan, mitä tekevät muiden muassa Mauri Pekkarinen ja Anneli Jäätteenmäki. Tässä vaiheessa on täysin mahdotonta arvioida – eikä uskalla oikeastaan edes veikkailla – kenestä tulee keskustan seuraava puheenjohtaja.
Pave on todellinen musta hevonen tässä. Hänellä on vahva kokemus ja paljon kannatusta puolueen sisällä. Toki on painolastiakin, mutta ei ainakaan yhtään enempää kuin Jäätteenmäellä. Saan Pavelle helposti 20% ja kyseessä on selvä ylikerroin.

E: Mainittakoon vielä että Paven osakkeet nousivat selvästi kun Paula Lehtomäki jättäytyi kisasta. Hän käytti tekosyynä lapsia mutta todellinen syy lienee että kyseessä on "koiranvirka". Tulevasta Kepun puheenjohtajasta tulee pääministeri, mutta vain 6 kk ajaksi. Seuraavissa vaaleissa Kepu tulee putoamaan suurimman puolueen pallilta ja menettää pääministeriyden. Kannatus on laskussa kuten kaikilla agraaripuolueilla kaikkialla Euroopassa ja hallitusvastuu on syönyt kannatusta, kuten myös lautakasat ja nuorisosäätiöt. Seuraavasta puheenjohtajasta tulee vaaleissa häviäjä mitä todennäköisimmin, ja hän saa vihat niskaansa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Re: Keskustan puheenjohtajakisa

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Sellainen seikka tuli mieleen, että teoriassa keskusta itse valitsee ehdokkaan, mutta käytännössä Keskustan valinnalla pitää olla kokoomuksen hiljainen hyväksyntä. Jotenkin en näe, että kokoomuksessa Paavo Väyrystä halutaan pääministeriksi. "Pavehan" ehti jo vaatia tulevaisuudessa ulkoministerin salkkua takaisin keskustalle ja tämä tuskin kokoomuksen intressiin sopisi.

Vähän sama tuon Jäätteenmäen kanssa, olisihan se melkoinen floppi jos hänestä muka pääministeri tulisi, en usko. Siltä pohjalta hänen kerroin on kyllä aivan naurettavan pieni. Toki on kai tässä mahdollisuus että Vanhanen silti jatkaisi pääministerinäkin vaikka ei puolueensa johtajana enää olisi.

Mauri Pekkarisen nostaisin ykkössuosikiksi, jos on lähdössä kisaan. Tällä hetkellä Kiviniemi ylivoimainen suosikki. Molemmat luultavasti kelpaisivat kokoomukselle.

Mutta juu, jaarittelu sikseen, kyllähän tuossa 10-kertoimessa voi hyvinkin olla ilmaa, kun tosiaan tässä vaiheessa ei vielä tiedetä lähteekö muita edes kisaan. Siinä vaiheessa jos on useampi kandidaatti, niin Paavon mahdollisuudet taitaa tippua aika alhaalle. Eli 5-20% sanoisin arvioksi :)

Edit. 44e meni kertoimella 9,90. Tämä lisätietona, jos joku varta vasten tallettaa, itsellä ei kai pitäisi tuonne limittejä olla, suoraselkäinen firma ollut ainakin toistaiseksi!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


dyess
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 16.12.2008, 18:09

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 9

Re: Keskustan puheenjohtajakisa

Viesti Kirjoittaja dyess »

JussiQ kirjoitti:Sellainen seikka tuli mieleen, että teoriassa keskusta itse valitsee ehdokkaan, mutta käytännössä Keskustan valinnalla pitää olla kokoomuksen hiljainen hyväksyntä. Jotenkin en näe, että kokoomuksessa Paavo Väyrystä halutaan pääministeriksi. "Pavehan" ehti jo vaatia tulevaisuudessa ulkoministerin salkkua takaisin keskustalle ja tämä tuskin kokoomuksen intressiin sopisi.
Onhan tuolla vaikutusta, ja puoluekokousedustajia voidaan joillain tavoilla painostaa, mutta pitää muistaa että heitä on kolmisen tuhatta. Väyrysen painolasti on jo vuosikymmeniä vanhaa ja jonkunlaista Paven "uutta tulemista" on ilmassa. Hän on esiintynyt julkisuudessakin entistä vapautuneemmin. Myös taloustilanne ym. voi tukea tällaista vanhaa kettua ikään kuin välivaiheen ratkaisuna. Kiviniemi on varteenotettava ehdokas mutta hänellä ei ole minkäänlaista karismaa eikä valmista kannattajapohjaa. Kiviniemi on virkamiesmäinen. Siltarumpu-Pekkarinen ei ole hänkään mikään selvä suosikki vaikka toki top5:een kuuluu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”