Tänään on 19.06.2018, 00:48.

Tour de France 2009

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
AsaMasa
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 02.08.2005, 09:40

Tuotto: +14.40 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 521

Pisteitä: 127
Paikkakunta: Oulu

Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja AsaMasa »

7.7 Stage 4: TTT Montpellier 39km

Tämän vuoden Touri on edennyt jo neljänteen etappiin ja ajattelin tässä vaiheessa aloitella vedonlyönnin. Neljäs etappi on todella mielenkiintoinen sillä joukkue aika-ajo on Tourissa ajettu viimeksi vuonna 2005 ja päivän etapin myötä vaihtunee myös keltapaita. Vuoden 2005 joukkue aika-ajo ei ollut kokonaiskisan kannalta yhtä merkitsevä kuin tämän vuotinen, sillä vuonna 2005 aika-ajon sijoitus määräsi joukkueen ajajille tietyn sekuntimäärän tappiota kokonaiskisassa. Nyt tuollaista pelleilyä ei ole käytössä vaan tappiosekunnit aika-ajossa ovat samoja tappiosekunteja kokonaiskisassa.

Etapille ei ole oikeastaan kuin yksi suosikki eli Astana, jonka ajajista neljä oli kymppisakissa ensimmäisen etapin henkilökohtaisessa aika-ajossa. Nämä neljä olivat Contador, Klöden, Leipheimer ja Armstrong.

Toiseksi joukkue aika-ajoon rankkaisin Garminin, jossa on aika-ajo tykkejä kuten Millar, Wiggins, Zabriskie ja Vande Velde. Toukokuussa Garmin otti Giron joukkue aika-ajossa turpaan Columbialta ja nyt olisi paras mahdollinen takaisinmaksun paikka. Garminia vastaan Columbian lyömisessä on kylläkin se, että he joutuvat lähtemään reitille 14 minuuttia aiemmin ja Columbia saa näin kuulla Garminin väliajat ja pystyy tarvittaessa kiristämään vauhtia.

TTT- rankingin kolmas itselläni on Columbia, jolla meriittinä siis Giron TTT:n voitto. Columbian joukkue on Girosta muuttunut jonkin verran kun esim. ruotsalainen Thomas Lövkvist jätettiin Tourista käsittämättömästi rannalle. Columbia on tällä hetkellä selvästi vahvin ryhmä ainakin loppukireissä mutta aika-ajossa Columbia ei omasta mielestäni pysty dominoimaan, vaikka se kärkiryhmiin lukeutuukin.

Keltaista paitaa lähtee joukkue aika-ajoon puolustamaan Saxo Bank. Mielenkiintoista on myös se, että keltainen paita on tämän hetken kovimmalla aika-ajajalla Fabian Cancellaralla mutta onko muu joukkue tarpeeksi vahva puolustamaan sveitsiläisen johtoasemaa, vai menettääkö aika-ajokunkku keltapaidan juuri aika-ajossa? Itse veikkaan, että keltapaita puetaan tänään eräälle amerikkalaiselle jolta paidan kylläkin vuoristossa riistä eräs espanjalainen, mutta se onkin jo eri tarina.

Tällaisia vetoja iskin. Vetojen prosentteja olen arvioinut joukkueiden ajajia vertailemalla ja ensimmäisen etapin henk.koht. aika-ajosta johtopäätöksiä vetämällä.

Garmin Slipstream vs Saxo Bank 1.515 Pinnacle ~70% Osui
Tämän pitäisi olla selviö sillä Garmin on vahvempi tempo-joukkue, vaikka Saxolla onkin keltapaita Cancellara.

Columbia vs Garmin Slipstream 1.730 Pinnacle ~60% Osui
Tässä parissa joukkueiden vertaileminen puoltaa Garminia, jolla on mielessään Giron tappion kostaminen. Eilinen etappi oli Columbian huikeaa näytöstä ja toivotaan, että sivu- ja vastatuuleen repiminen painaisi Columbojen jaloissa. Vetoa heikentää hieman se, että Golumbia starttaa 14min Garminin perään ja saa todennäköisesti kuulla Garminin väliajat.

Astana vs Garmin Slipstream 3.510 Pinnacle ~33% Huti
Vaikka Astana onkin jättisuosikki tähän joukkue aika-ajoon, niin kertoimet ovat kuitenkin liian vääristyneet. Kuski-vertailussa Garmin ei mielestäni häviä niin paljon Astanalle kuin bookkerit arvioivat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta tasapanoksin (2yks.)
Bookkerit: Veikkaus, Paf

Minikommentit


AsaMasa
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 02.08.2005, 09:40

Tuotto: +14.40 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 521

Pisteitä: 127
Paikkakunta: Oulu

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja AsaMasa »

10.7 Stage 7: Barcelona - Arcalis 224km

Tänään alkaa todellinen ajaminen Ranskan ympäriajossa kun vuorossa on ensimmäinen vuori-etappi. Vuoristoja on luvassa myös lauantaina ja sunnuntaina, mutta perjantain etappi on näistä ainoa joka päättyy vuoren päälle ja on siten merkittävä kokonaiskisaa ajatellen. Etapilla Astana tulee jyräämään kärjessä loppumäkeen ja seuraa mitä kokonaiskisan haastajat heittävät peliin. Toisaalta Contador voisi myös karata itsekin ja näyttää kuka on Astanan kapteeni, mutta kannattaako hurjiin rypistyksiin alkaa heti ensimmäisellä viikolla, kun pullat ovat tarpeeksi hyvin paistumassa jo nyt? Järkevämpi ratkaisu olisi antaa haastajien tehdä liikkeensä ja seurata heidän perässään maaliviivalle. Saxo Bank tulee myös olemaan hyvin edustettuna loppumäessä kortteinaan Andy Schlek ja hieman yllättävästikin keltapaita Fabian Cancellara josta puhutaan sukeutuneen kelvollinen mäkimies kun painoa on ropissut tempokunkun vyötäröltä.

Viime vuoden voittajan Carlos Sastren (+ 02' 44") on pakko yrittää iskua ja eron saamista Astanan kuskeihin, mikäli haaveilee kokonaiskisan hyvistä sijoituksista. Myös Cadel Evansin täytyisi tehdä yrityksensä, sillä hänkin on tippunut jo +02' 59" kokonaiskisassa. Evansin isku olisi upeaa nähdä, sillä sellaista ei liene koskaan nähty. Cadel kykenee kyllä roikkumaan mukana mäessä, mutta räjähtävyys iskujen tekemiseen puuttuu.

Tällaisia poimin Pinnaclelta, josta löytää poikkeuksetta parhaat kertoimet h2h- vetoihin. Prosentit taas lähinnä ajajia vertailemalla.

Carlos Sastre vs Roman Kreuziger 1 1.704 ~60% Pinnacle Osui
Kokemus vs nuoruus. Kreuziger on kieltämättä hyvässä kunnossa (Tour de Romandien voitto ja Sveitsin ympäriajon kolmas tältä kaudelta) ja onkin suosikki viemään Tourin nuorten paidan. Sastren kunto on Tourissa ollut vielä arvoitus, mutta tältä kaudelta Espanjalaisella on vyöllään Giron vuori-etappien voitot Monte Petranolta ja Vesuviukselta. Sastre on tässä parissa mielestäni n. 60% suosikki mäkikykyjensä ja kokemuksensa vuoksi. Sastre on loistava taktikko ja ajoittaa iskunsa vuoristossa aina todella hienosti. Sastren Giron voitot tulivat myös huomattavasti kovemmassa seurassa kuin Kreuzigerin Romandien ja Sveitsin saavutukset.

Lance Armstrong vs Roman Kreuziger 1 2.060 ~55% Pinnacle Osui
Mr. kokemus vs nuoruus. Lance näyttää parantaneen kuntoaa Girosta aivan selkeästi. Ukko on hoikistunut huomattavasti ja mäkien pitäisi kulkea siten liukkaammin kuin Italian maalla. Lancella on takanaan myös kovempi joukkue kuin Kreuzigerilla, joten amerikkalaisen tulisi mielestäni olla tässä parissa suosikki.

Andreas Kloden vs Levy Leipheimer 1 2.140 ~52% Pinnacle Huti
Tämä veto ei liene kovinkaan järkevä, sillä molemmat ovat Astanan apuajajia, eivätkä saa ajaa ns. itselleen. Kuitenkin pidän tästä parista Klödenin mäkikykyjä parempina ja hänen tulisi olla se joka on loppumäessä viimeisenä vuorossa auttamassa Albertoa ja Lancea. Leipheimerin kunto ja etenkin mäkikunto oli Girossa suorastaan surkea ja Lance joutuikin "hinaamaan" kapteeniaan pahimmissa nousuissa. En millään usko, että Leipheimer olisi saanut kehitettyä mäkikuntoaan ennen Touria niin paljon, että hän olisi Astanan ykkös mäki-apuajaja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta tasapanoksin (2yks.)
Bookkerit: Veikkaus, Paf

Minikommentit


AsaMasa
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 02.08.2005, 09:40

Tuotto: +14.40 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 521

Pisteitä: 127
Paikkakunta: Oulu

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja AsaMasa »

14.7 Stage 10: Limoges - Issoudun 194km

Nyt on sitten Tourissa levähdetty (tosin useimmat kuskit kävivät lepopäivänä n. 50km verryttelylenkillä) ja on aika palata kilvanajoon. Etapilla riittää pientä tönkärettä kunnes noin viimeiset 30km on laskua/tasamaata maaliin. Pienet mäet etapin alussa ja Ranskan kansallispäivä saavat varmasti ranskalaiset kuskit yrittämään irtiottoa henkensä edestä, mutta todennäköisesti kaikki irtiotot tullaan ajamaan loppuetapista kiinni Columbia- joukkueen toimesta. Columbia panostaa aivan varmasti tällä etapilla kaikkensa saadakseen Cavendishin viivalle ensimmäisenä. Norjalainen Thor Hushovd nappasi vihreän paidan Cavendishiltä Pyreneillä, joten Columbialla on nyt painetta tarttua takaisin vaatteeseen.

Tyler Farrar vs Tom Boonen 1.585 ~65% Pinnacle Osui
Boonen pääsi mukaan Tourille kun peruukkipää-tuomarit tekivät päätöksen, ettei kokkelin vetäminen vapaa-ajalla ole este osallistumiselle. Boonenin touri ei ole sujunut kovinkaan hyvin ja huono tuuri on vaivannut lähes joka etapilla (rengasrikkoja etapin lopuissa & kuudennen etapin lipat). Farrar taas on Garmin- joukkueensa kanssa lähes aina kirietapeilla haastamassa Columbiaa kun taas Quick Step ei ole saanut organisoitua ryhmäänsä Boonenia varten. Toivotaan, että irtiotot ajetaan kiinni ja Garmin haastaa Columbian hurjavauhtisessa lopussa Boonenin ollessa yksin jossain keskellä ryhmää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta tasapanoksin (2yks.)
Bookkerit: Veikkaus, Paf

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2323

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja Hese »

Perjantain etapille pari hedaria.

Wiggins-Kreuziger 1.85 monesta paikasta, esim Bwin. Kreuziger on ollut sairaana, eikä ripuli ainakaan tuo voimia tällaiseen pitkästä aikaa nousuja sisältävään etappiin. Wiggins ollut hyvä.

Andy Scleck-Klöden 1.85 Unibet. En tajua ollenkaan. Andy on yhdeksäs, etappi sopii ja hyökkännee tänään. Klöden taas ei suosikeihin kuulu! Tää oli 2.2 mutta laski juuri...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kerroinhaukka
Avatar
Jäsen
Viestit: 594
Liittynyt: 11.08.2006, 13:10
Pisteitä: 279
Paikkakunta: Turku

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja Kerroinhaukka »

Pusketaanko huomenna Contadoria pää märkänä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Kuolema kuittaa univelat.
MM2010 & EM2012 & MM2014 Korttiseuranta
http://www.ylikerroin.com/forum/viewtop ... =8&t=37150

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2323

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja Hese »

Tiistain etapille muutama pieni hedari.

Andy Scleck-Contador 1.85 Sportingbet/Bwin. No Andy ainakin uhoaa haastavansa Contadorin tosissaan, ja tänään odotettavissa koko tiimiltä aktiivista ajoa. Lisäksi Contador ei ole kummoinenkaan alamäkiajaja, ja jos nippu kasassa hävinnee lopun laskussa sekuntteja.

Kirchen-Kreuziger 1.85 Bet 24. Kirchen tämän etapin voittajasuosikkeja, ja Kreuzigerilla on ollut ongelmia vatsan kanssa.

Lisäksi koitan löytää Wigginsille peliä, sillä äijä on tehnyt suuren vaikutuksen ja tappelee mun mielestä Andyn kanssa Tourin kakkospaikasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


xmen
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 25.01.2006, 22:41
Pisteitä: 0

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja xmen »

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/show ... 64&page=49

Fillarilehden keskustelusta löytyy myös erittäin hyvää analyysiä tämänkin vuotisesta tourista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


akuankka
Jäsen
Viestit: 426
Liittynyt: 06.11.2003, 15:32
Pisteitä: 0
Paikkakunta: ankkalinna

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja akuankka »

Pahvilta karkkirahat taskuun. Eihän Contador voi tätä enää sössiä?

Winner: Contador Alberto (ESP) 1,14
Best Spanish cyclist: Contador Alberto (ESP) 1,06

Jos ei halua riskiä pitää itsellään, niin Fairilla saapi myydä vieläkin halvemmalla, voittajakerroin nyt back 1.02 / lay 1.03...

Kerroinvertailun pohjalta vielä kolmaskin minikerroin: Team Winner Astana 1,10

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1
Avatar
Jäsen
Viestit: 2186
Liittynyt: 20.01.2007, 12:16

Tuotto: +96.12 yks.

Palautus%: 111.49%

Panosten ka: 2.56 yks.

Vetoja: 327

Pisteitä: 873

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 »

akuankka kirjoitti:Eihän Contador voi tätä enää sössiä?
Käryämällä... ei muuten.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2323

Re: Tour de France 2009

Viesti Kirjoittaja Hese »

Tänään valjekset Andy ja Franck iskevät tiimin tuella viimeistään
Ventouxin nousussa joka kestää noin tunnin. Aiemmat mäkiosuudet osoittaneet, että S-veljien yhteispeli toimii, ja esim. Lance ja Kloden ovat jääneet kyydistä. Franck hyvin lähellä TOP3:a. Sanoisin 50%.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”