Tänään on 25.06.2018, 23:28.

Superpesis 2009

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Ruisku
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 19.05.2005, 17:10
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Jkl

Superpesis 2009

Viesti Kirjoittaja Ruisku »

Laitampa tänne nyt omia näkemyksiä alkavasta pesiskaudesta muiden kommentoitavaksi.

Lähtökohdaltaan sarja on nyt huomattavasti viime kautta tasaisempi. Selvä A tai E luokan ranking-lätkä ei sovi oikein kellekään. Sotkamo on kovasti hehkutettu suosikkijoukkue, mutta silläkin on Jaakko Heikkisen ja Salmisen jättämä aukko kakkospuolella ongelmana. Onko Rautiaisen veljeksistä vielä näin isoihin saappaisiin? Oletuksella, että Komulainen pelaa 3-puolella.

Pattijoen rosteri on mielestäni kovin ja ulkopelillisesti ehjin kokonaisuus. Isona kysymysmerkkinä on luonnollisesti pelinjohto, mutta viime kausikin näytti, ettei Pattijoki tarvitse voittamiseen kokenutta viuhkamiestä. Vielä kun Ahola vedettävissä loppukaudeksi mukaan rinkiin tarpeen vaatiessa, on PattU mielestäni täysin tasavahva mestariehdokas Sotkamon rinnalla.

Kouvolakin hengittää lähes iholla kahden kovimman niskaan edelleen ainakin paperilla koventuneella rosterillaan.

Näille kolmelle kovalle potentiaalisimmaksi haastajaksi nostasin Joensuun. Viisaat täsmähankinnat Orava ja Tervo nostavat joukkueen iskukykyä oleellisesti. Lisäksi joukkueessa on ennestään potentiaalisia huippukavereita, joiden kehityskäyrä osoittaa selvästi ylöspäin (Ikonen, Nousiainen). Puutteena heikohko lukkari Lehtimäki.

Vimpeli riehui siirtomarkkinoilla kaapaten isoja nimiä pakettiinsa. Tappavan tehokkaan ykköskärjen ne saavatkin nyt rakennettua, mutta mikä logiikka on joukkueen rakentamisessa ulkopelin suhteen? Joukkueessa on nyt 4 superin tasoista kopparia (Haukkala, Puputti, Salmenautio, Suorauha), kun taas linjaan olisi kaivattu vahvistusta. Ilmeisesti Puputti nyt aloittaa kauden polttajana ja Suorauhalle polttolinja on jo ennestään tuttu. Vähän kuitenkin epäilyttää Vimpelin ulkopeli ja siinä on potentiaalinen ohipelijoukkue ainakin alkukaudelle.

Peräpäätä pitävät itseoikeutetusti selvästi heikentyneet Nurmo ja Koskenkorva sekä viime kauden heittopussi Kuopio. Kuopio on kuitenkin vahvistunut Lahtisen lähdöstä huolimatta ja tällä kertaa takana on heillä ehjä harjoituskausi sekä junnuilla on jo superpesiskokemusta alla. Taistelu tippumista vastaan tulee olemaan todella tiukkaa näiden kesken. Kiteelläkin on myös romahtamisen mahdollisuus.


Ranking:

B
Sot +
Pat +
KPL

C
Joe +
Vim
Hyv
Oul
Kit -

D
Nur
Kos -
Kuo -


Vedot: Mestaruus PattU 5, runkosarja H2H vs Sotkamo 2.4 ja vs KPL 2.05. Kaikki NB

Edit: Rankingin ulkoasua muokattu

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ruisku
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 19.05.2005, 17:10
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Jkl

Viesti Kirjoittaja Ruisku »

Vastaan tänne nyt nimimerkin -P- vihjeketjun kirjoitukseen, ettei moderaattorit pahastu jälkispekuloinneista vihjeketjussa.

Kiitoksia vaan vastauksesta. Hyvä että pesikseenkin jonkinlaista höpinää saadaan ilmoille ja toivotaan että sitä riittää kahden ekan kierroksen jälkeenkin. Yhden ottelun lopputuloksen perusteella nyt ei voi sanoa, kenen analyysi on ollut oikeassa ja kenen ei. Raporttisi perusteella Vimpelin ekan pelin ulkopeli ei kuitenkaan ole aivan uomissaan ollut, joten jossain määrin aavisteluni ovat olleet oikeilla suunnilla.

Jos muiltakin löytyy alkurankkauksia, niin olisi kiva saada niitä esiin vertailun vuoksi. Miulta on varmasti jäänyt joitain oleellisia asioita huomiotta, kun en kaikkia joukkueita aivan perinpohjin tunne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jii
Jäsen
Viestit: 672
Liittynyt: 25.01.2004, 15:18

Tuotto: +315.21 yks.

Palautus%: 110.84%

Panosten ka: 4.77 yks.

Vetoja: 610

Pisteitä: 511

Omat rangingit

Viesti Kirjoittaja Jii »

Myös itse Pattijokea pidän suosikkina. Mestaruutta tuli pelattua 4,5 kertoimella. Alkukausi arvoitus, mutta loppukesästä pomputtaa ylivoimavoittoon...

Pattijoki A++
Sotkamo A
Kouvola A-

Vimpeli B++
Hyvinkää B
Joensuu B
Oulu B-
Kitee B---

Nurmo C
Koskenkorva C
Kuopio C--

Vimpelin nostaisin Kouvolan tasolle, jos olisi parempaa inside tietoa. Tosiaan ihmetyttää tuo ulkopeli, mutta jokin pointtihan siinä täytyy olla takana. Puputti tosin niin vakuuttava ollut kopparina, etten usko polttolinjankaan tuovan pienintäkään vaikeutta. Vimpeli tosiaan alkukaudesta vieraspeleissä hankala veikattava. Kotipelit luulisi hanskaavan alusta asti--> tämä viime kauden, historian ja superin kovimman lyöntiarsenaalin takia. Veikkaampa, että nimenomaan Vimpelillä runkosarjan jälkeen eniten lyötyjä juoksuja..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ruisku
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 19.05.2005, 17:10
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Jkl

Re: Superpesis 2009

Viesti Kirjoittaja Ruisku »

Runkosarja paketissa, joten pienen jälkiviisastelutuokion kautta kohti playoffseja. Alla tämän hetken kuntopuntari. Pattijoki kuuluisi ilman muuta kategoriaan A, mikäli niillä pelaisi sama Topi, kuin vuosi sitten, mutta kun ei pelaa niin kärkikolmikko erittäin tasavahvassa vedossa.

B
Sotkamo +
Pattijoki +
Kouvola +
Vimpeli -

C
Kitee
Hyvinkää
Joensuu
Oulu -

D
Kossu +
Nurmo -

E
Kuopio

Yllätyksiä omiin kauden alkuarvauksiin aiheutti lähinnä idän ihmeet Joensuu ja Kitee. Kitee positiivisesti (tosin lopulta hieman maanpinnalle palaten) ja JoMa negatiivisesti. JoMa:sta teki vielä merkillisen sen, että he pelasivat yllättävän hyvin varamiehisenä. Sitten kun ratkaisupelaajat alkoivat olla suht. koht. terveitä, ei heidän peli parantunut vaan huonontu. Tämä näkyi aika ilkeästi sitten pelikassassa, mutta plussan puolella nippanappa pysyttiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ruisku
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 19.05.2005, 17:10
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Jkl

Re: Superpesis 2009

Viesti Kirjoittaja Ruisku »

Sit jatkopeleihin, joista luojan kiitos JoMa tippui pois, ettei tarte sen joukkueen kanssa enää taistella. Joka tapauksessa näiden pelien arvioiminen on aika paljon hatusta heittämistä, kun tämän kaltaisista pleijareista löytyy aika nihkeästi historiadataa. Pyörittelin kuitenkin kaikkiin kierroksen otteluihin jonkinlaiset prosentit, jotka olivat erittäin hyvin linjassa bookkereiden kanssa. Ihmetystä vaan herättää, että sitten kun simulointien avulla arvioin koko ottelusarjoja, niin sain jatkoonpääsystä Sotkamoa lukuunottamatta kaikille ennakkosuosikeille yli 90% jatkoonpääsy-todennäköisyydeksi ja täten kaikille ennakosuosikeille saisi peliä noilla 1.2-kertoimilla.

Onko kukaan arvioinut noita koko ottelusarjan todennäköisyyksiä?

Edit: Sotkamo-lisäys

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”