Tänään on 24.05.2019, 14:11.

Salibandyliiga

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
hippi76
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 15.09.2003, 13:15
Pisteitä: 0

Salibandyliiga

Viesti Kirjoittaja hippi76 »

Huomenna käynnistyy salibandyliiga, ja tässä omat arviot joukkueista runkosarjan osalta:

1. Oilers
2. SSV
3. Josba
4. Gunners
5. Hifk
6. Ols
7. Classic
8. Happee
9. Ac Haki
10. Tapanilan Erä
11. Rangers
12. Sb Pro

Joukkueet pelaavat kolminkertaisen runkosarjan.

1. Espoon Oilers vahvistui kesän aikana huimasti, sillä joukkueeseen liittyivät mm. runkosarjaa viimevuonna dominoinut Esa Jussila sekä paluumuuttaja Ruotsista eli toissakauden liigan paras pelaaja Jaakko Hintikka sekä huippupuolustaja Pasi Kotilainen. Miinuspuolella ovat luottomaalivahti Timo Ketosen lopettaminen sekä Juho Seppälän & Akseli Ahtiaisen lopettaminen. Myöskin Vilhelm Sandström siirtyy Ruotsiin opiskelemaan. Kaikenkaikkiaan materiaalin pitäisi riittää runkosarjan voittamiseen, mutta on huomioitava että joukkue lähtee EurooppaCupiin menestymään ja tämä voi näkyä muutamissa peleissä ennen ja jälkeen kyseisen turnauksen. Kahden kuntohuipun hakeminen samalle kaudelle kun kuitenkin vaatii jonkinverran kompromisseja.

2. SSV:n nippuun liittyivät J. Tähkä sekä J.P Lehtonen joista ainakin jälkimmäinen tuo kaivattua rauhallisuutta joukkueen peräpäähän. Janne Tähkä tehtaillee kauden aikana ne pakolliset maalit mutta todellinen kovuus mitataan vasta jatkopeleissä. Kaikenkaikkiaan joukkueelle jäi takuulla kova nälkä viimevuotisesta puolivälierä tappiosta.

3. Josba koki kovia siirtomarkkinoilla kun J. Tähkä ja Esa Jussila siirtyivät pääkaupunkiseudun joukkueisiin. Valmennuspuolelle palasi kuitenkin tuttu mies Antti Ruokonen, joka takuulla ottaa joukkueestaan kaiken irti. Joensuuhun ei yhdenkään joukkueen ole mukavaa matkustaa pelaamaan. Odotuksissa on että Otto Moilanen ketjukavereineen kantaisi jo sille asetettuja vastuita.

4. Gunners vahvisti takalinjojaan hankkimalla vikkelän Esa Punkarin takalinjoilleen ja valmennuspuolikin koki muodonmuutoksen, joka tehnee joukkueelle pelkästään hyvää. G pelaa tasaisella tahdilla sekä vieraissa että kotona, joten joukkue saattaa tarjota hyviä vieraskertoimia pelimiehille. Myöskin Lassi Vänttinen palasi paikalliskilpailija Classicista.

5. Hifkin valmennus koki muutoksen kun viimevuoden piiskuri Kai Ahlstedt siirtyi joukkueen valmennuspäälliköksi ja edustuksen valmennusvastuun otti vanha sotaratsu Petri Huttunen. Ahola palasi takaisin Olssiin, mutta muuten nuori porukka on vuoden valmiimpi kohtaamaan liigan kovuuden. Viimekaudella joukkueella oli ihmeellisiä vaikeuksia kohdatessaan ns. heikompia vastustajia, joten katsellaan tarjoaisiko tämä mahdollisuuden rahastaa joukkueen kustannuksella.

6. Ols sai Aholan takaisin vahvuuteensa, mutta muuten ovi on käynyt molempiin suuntiin. Ouluun ei koskaan ole mukavaa matkustaa, sillä amatööriurheilijan mielessä käy monta asiaa pitkällä linjaautomatkalla ;)
Asian voi tietysti kääntää myöskin toisinpäin, mutta sarjaohjelma antanee vastauksen näihin viikonlopun kiertueisiin.

7. Viimekauden yllättäjä Classic menetti Lassi Vänttisen saman kaupungin seuralle, mutta "vaihdossa" joukkue sai Miitri Jokitien, joten Pasi Peltola voi varsin rauhallisin mielin odotella alkavaa liigakautta. Vanhalla ketulla kun on takuulla monta yllätystä pussissaan varsinkin kotiotteluissa, joiden kautta joukkue joko nousee tai kaatuu.

8. Happee menetti puolustaja Pasi Kotilaisen(25+29) Espooseen, mutta muuten nippu pysyi kohtuullisesti kasassa. Viimekauden kaltaista kontaamista en joukkueelta odota, vaan uskoisin joukkueen ottavan tulevalla kaudella 8. sijaan vaadittavat lisäpisteet varsinkin vieraissa, jossa viimekaudella oli uskomattomia ongelmia.

9. Ac Haki ei kesällä kokenut suuriakaan muutoksia, joten joukkue voi lähteä vuoden liigakokemusta rikkaampana sarjaan. petrattavaa olisi ainakin kotiotteluissa, jotka viimekaudella olivat joukkueen kompastuskivi.

10. Nousijajoukkue Tapanilan Erä lähtee kauteen melko kokemattomalla joukkueella. Juniorisarjoissa menestystä maistaneilla pelaajilla on kova työ pitää joukkue noususuhdanteessa. Henkinen kantti tuskin kestää pitkiä tappioputkia, mutta saadessaan hengen päälle voi hyvinkin haastaa kenet tahansa.

11. Rangers menetti J.P Lehtosen puolustuksestaan ja tämä ei voi olla tuntumatta. Parhaimmillaan J.P on kuitenkin todella dominoiva pelaaja kentällä, joka pystyy myös tarvittaessa rauhoittamaan peliä. Jani Ahonen tuli SSV:stä mutta menetykset ovat tulijoita kovempia. Kokemus liigapeleistä pitänee joukkueen kuitenkin kuivilla.

12. Sb Pro tulee liigaan todelllisena mustana hevosena, mutta materiaali ei riitä kovissa peleissä pitkällekään. Veikkaan joukkueesta pisteautomaattia muille joukkueille, joka pystyy ottamaan pisteitä ainoastaan muiden epäonnistumisten kautta. Toivon toki että joukkue näyttää minulle pitkää nenää haastamalla muut tasaväkiseen kamppailuun. Pelien pelaaminen Hyvinkäällä ei myöskään lisää joukkueen mahdollisuuksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”