Tänään on 25.05.2018, 20:56.

Japanin MM-ralli

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Shane
Jäsen
Viestit: 474
Liittynyt: 13.09.2003, 02:01
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Jyväskylä

Japanin MM-ralli

Viesti Kirjoittaja Shane »

Tuli vähän puskista tämä kisa kun muistin että se ajetaan vasta viikkoa myöhemmin. Tiedä sitten olisiko esim. bwin:n aloituskertoimissa jotain mielenkiintoista ollut, nyt en kuitenkaan löytänyt kuin tämän:

Leader after 1st leg: Petter Solberg @ 5.00
Teamin kotikisa, johon on varmasti satsattu kaikki mahdollinen. Viime vuonna kakkoskuski Atkinson johti kisaa alussa hyvän lähtöpaikkansa turvin muutaman ek:n verran, jonka jälkeen Petter pyyhälsi kärkeen ja oli 23 sekunnin johdossa yötauolle tultaessa. Johtoasema säilyikin aina viimeiseen päivään asti jolloin tiellä ollut kivi katkaisi matkanteon ja Bosse pääsi kuittaamaan voiton. Loeb ei tuolloin kaksikon vauhdissa pysynyt (joskaan ei varmasti aivan täysiä puristanut kun MM-titteli varmistui kakkossijallakin). Nyt Petterillä viime vuotista parempi lähtöpaikka (viides, viime vuonna 2.), joten ainakin ekalla neljän ek:n lenkillä pitäisi norjalaisen pystyä repimään eroa kun edellä menneet ovat puhdistaneet tietä. Sama lenkkihän ajetaan sitten iltapäivällä uudelleen joten silloin voi tulla taas vähän takkiin jos Subarun vauhti ei ole yhtään kohentunut, ja jos taas sattuu kunnon sadekisa niin nää lähtöpaikkaspekuloinnit voi unohtaa kokonaan mutta kyllä tota mun mielestä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Vähän mietin myös Atkinson - Stohl 1 1.70, Atkinson tosiaan ajoi viime vuonna täällä hyvin sijoittuen loppujen lopuksi kolmanneksi ja Aasian-Tyynenmeren rallisarjoja kolunneena ajellut näitä teitä varmasti eniten nykyisistä tehdaskuskeista. Stohl taas ei ollut mukana edes viime vuonna kun kisa oli ekaa kertaa MM-sarjassa mukana, lisäksi tehnyt virheitä nyt ihan joka kisassa peräjälkeen. Mutta pirun epävarma se on Atkinsonkin edelleen, joten sen takia jää väliin toi ainakin vielä. Sama kohde nordicilla muuten 1.50. Että jos luottoa aussiin löytyy niin peleihin vaan, eikä noi bwin:n TOP3 (3.50) tai jopa koko kisan voitto (60) ihan maailmanhistorian paskimpia kohteita ole nekään. :PEDIT: Tota winning margin leg 1: 0,01 - 5,00 sec. @ 4.80 kattelin kanssa vähän.. tiedossa lienee tasaisin kisa pitkiin aikoihin, Loeb ja Bosse aika samalla viivalla mun mielestä ja Petterkin lähellä, myös Atkinson voi hämmentää pakkaa ekana päivänä ja ehkä Hirvonenkin joten noin pieni ero ekalla yötauolla ei olisi mikään ihme. Jollain tavalla suojaisi myös tota Petter-vetoa mutta jää nyt harkintaan tääkin vielä toistaiseksi..


EDIT#2: Unibetin kerroin tolle Atkinsonin pallipaikalle 6.00(!).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Shane
Jäsen
Viestit: 474
Liittynyt: 13.09.2003, 02:01
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Shane »

Vaihteeksi peleihin Hirvonen TOP3 @ 2.75 centreltä. Eipä tähän tarvita taaskaan kuin pieniä ongelmia jollekin kolmikosta Grönholm-Loeb-Solberg niin lähellä on jo osuma, ja kahta jälkimmäistä tulisi kyllä pystyä haastamaan jo muutenkin. Atkinson ei pitäisi olla uhka koko kisaa ajatellen vaikka kovaa varmasti kisan alussa tuleekin. Japani ei ole mikään raskas kisa autolle ja Fordien luotettavuus muutenkin parantunut kauden mittaan, Unibetilla sama kohde 2.00 ja bwin:lla 1.50.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Joo nyt ei pitäs enää top3 enää tulla miltään bookkerilta( ehkä B365), joten laitetaas nämä sisään. Ja samoja marjoja näkyy jo olevan poimittu.

Mikko top3 2,75 CB 40%
Atkinson top3 6,0 UB
(ei mitään tarkkaa lukuu mut ite panostin sen verran että jos vaan Atko näistä kahesta podiumilla ni tulee vähän voittoo silläkin)

Petter to win 1st leg 5,0 Playit 24%

Mikon top3 ei tähän kisaan tietenkään, mikään tykki ole mutta peliin kummiskin. Atkinsonilla täällä varmasti vauhtia riittää haastamaan, joten otetaan suojaamaan.

Petterin näytön paikka nyt tässä kisassa. Kuten edellä todettu lähtöpaikka vielä hyvä ekaan päivään joten pakko tuosta ekan päivän voitosta on Petterille varata kohtuu siivu. Prosentit on vähän arvailua sateen takia tosiaan, mutta enemmän kun kerran neljästä mies johtaa yötauolla kuivalla kelillä ja märällä sitten vaikka kerran viidestä. Mitä yritin katella niin perjantaina olis 20% mahollisuus sateelle, joten helposti 24% pitäs täyttyä arvioksi tuolla sateen tn:llä. Joku voi korjailla säätietoja sikäli kun nämä omani ovat vain googletettu paikasta jossa en ikinään ennen ole käynyt :)

Muita pelejä kunhan hedarit alkaa olla auki.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Pahvilta pari h2h...

Petter - Mikko 2 2,75 vähän yli 40% tuo on vaikka Petteriä tässä hehkutetaankin, ja varmasti vauhdissa täällä jo haastaakin Loebin ainakin.

Sitten vähän niin ja näin kannattaako näitä laskeneita enää ottaa kun kaikilta ei vieläkään kertoimet ole tullu.

Loeb - Bosse 2 2,1 50%

Tämä on mielstäni tasabookki vielä täällä Japanissakin Suomen sorateiden jälkeen. Marcus on tällä hetkellä pikkusen nopeempi kun haastajat, joten turhaan Loebillä suosikki asema. Muualtakin saa 2,05 vissiin korkeimmillaan, että hiinä ja hiinä kannattaako venttailla vielä loputkin bookkerit.

Marcus - Petter 2 2,55 ~45% mutta mieluummin odottelen vielä lisää h2h kohteita ja lisään tähän sitten panostusta jos muualta ei petterille löydy enää peliä. Eli siis en ottanut tuota 45% mukaan vielä... vähän kumminkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


byte
Jäsen
Viestit: 703
Liittynyt: 04.02.2004, 17:17
Pisteitä: 51

Viesti Kirjoittaja byte »

Aamulla Paffilla melkein 5 kerroin Hirvoselle.... Alas on tultu...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Nyt saa samalla arviolla pelata Petterii Centrelle.. 1,75 siellä ja arvio sen melkee kuuskyt niinku äskeisestä voinee päätellä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jaude
Jäsen
Viestit: 664
Liittynyt: 23.01.2004, 18:21

Tuotto: +4.14 yks.

Palautus%: 103.89%

Panosten ka: 1.27 yks.

Vetoja: 84

Pisteitä: 56

Viesti Kirjoittaja Jaude »

Zup kirjoitti:Nyt saa samalla arviolla pelata Petterii Centrelle.. 1,75 siellä ja arvio sen melkee kuuskyt niinku äskeisestä voinee päätellä.
Tiedätkö, mites noiden yhtiöiden säännöt, jos suretella meinaa. Eli onko eroja keskeytystapauksissa? Itse alan etsiskelemään, mutta voi olla kertoimet siinä ajassa syöty..

EDIT:

Paf:
tulokseksi katsotaan se tulojärjestys, joka on voimassa välittömästi kilpailun jälkeen pidettävässä palkintojenjaossa.
Mikäli kaikki pelikohteen kuljettajat keskeyttävät tai eivät pääse maaliin, voittajaksi katsotaan se kuljettaja joka on suorittanut eniten erikoiskokeita. Mikäli kuljettajat keskeyttävät samalla erikoiskokeella voittaja määräytyy edellisen erikoiskokeen kokonaistuloslistan perusteella.
Jos kaikki kuljettajat keskeyttävät ensimmäisellä erikoiskokeella, pelikohde mitätöityy.
Pelikohde katsotaan mitätöidyksi, jos yksi tai useampi kuljettaja ei osallistu kisaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Katsokaa tätä meteliä"

Minikommentit


Shane
Jäsen
Viestit: 474
Liittynyt: 13.09.2003, 02:01
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Shane »

byte kirjoitti:Aamulla Paffilla melkein 5 kerroin Hirvoselle.... Alas on tultu...
Ai tossa H2H-vedossa Petteriä vastaan? Tuntuisi aika hurjalta, ja mun mielestä aamulla noita kohteita ei vielä edes ollut, voittajakertoimet kylläkin ja tuo 5.00 on siellä Mikolle vieläkin..
Jaude kirjoitti:Tiedätkö, mites noiden yhtiöiden säännöt, jos suretella meinaa. Eli onko eroja keskeytystapauksissa? Itse alan etsiskelemään, mutta voi olla kertoimet siinä ajassa syöty..
Ite en ole uskaltanut enää rallisurettelua harrastaa tän superrallisäännön (eli keskeytänyt saa jatkaa seuraavana päivänä) takia kun tuntuu että bookkeritkaan eivät ole täysin selvillä miten asian suhteen menetellään. Kyselin joskus alkukaudesta erikseen näistä sähköpostitse mutta ympäripyöreät vastaukset suoriin kysymyksiin eivät hyödyttäneet yhtään mitään, virallisiin tuloksiin vedottiin mutta kyllähän noi keskeyttäneet ja sittemmin jatkaneet merkitään virallisiin tuloksiin jos vain maaliin asti ajavat, toisaalta taas monien bookkereiden säännöissä sanotaan että kerran keskeyttänyt on keskeyttänyt ja sillä hyvä ja häntä ei enää tuloksissa huomioida. Varsinkin jonkun PAF:n tai Expektin suhteen voisi ennakoida ongelmia näissä tapauksissa, sen takia olen jättänyt väliin noi.


Centreltä tuli juuri hedarit mutta eipä niissä kummempia.. noista PAFin kohteista samoilla linjoilla, itellä ei kuitenkaan rahaa siellä joten jääpi väliin ja onhan noita samoja ukkoja jo lyöty muissa muodoissa muualle. Sportingbetiltä ja BET24:lta olisin kertoimia vielä odotellut mutta tuskinpa tulee enää kun kisa starttaa jo ensi yönä. Vedin bwin:lle vielä noi Atkinson - Stohl 1 1.70 (ajamalla toteutuu vuorenvarmasti), pikkuhakuna ekan lenkin voittomarginaali 0,01 - 5,00 ja Petterin pallipaikka 1.90 kelpasi myös vaikka ei mikään tykki olekaan kun on toi Hirvosenkin TOP3 jo lyötynä. Mutta ajamallahan näistä ukoista on vähintään toinen pallilla aivan varmasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Shane kirjoitti:Ai tossa H2H-vedossa Petteriä vastaan? Tuntuisi aika hurjalta, ja mun mielestä aamulla noita kohteita ei vielä edes ollut, voittajakertoimet kylläkin ja tuo 5.00 on siellä Mikolle vieläkin..
Kyllä H2H Petter - Mikko kakkoselle oli Paffilla 4,5

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Ei kai noista säännöistä tai varsinkaan siitä miten bookkerit haluaa soveltaa omia sääntöjään voi mennä takuuseen oikein mitenkään. Mutta mielestäni esim. tässä tapauksessa ei joka tapauksessa ole ongelmaa kuin siinä tapauksessa ettei kumpikaan pääse edes superrallisäännöllä maaliin eli ts. ei olisi palkintojen jaon aikaisessa tulosluettelossa.

Sitten jos näin käy, että molemmat keskeyttää LOPULLISESTI niin meneekin jo hiukan vaikeemmaksi. Nähdäkseni PAFfilla voittaa se kumpi pääsi pitemmälle.
Mikäli kaikki pelikohteen kuljettajat keskeyttävät tai eivät pääse maaliin, voittajaksi katsotaan se kuljettaja joka on suorittanut eniten erikoiskokeita.
Ja näkisin, että näin menetellään myös tällaisissa tapauksissa: Mikko keskeyttää pätkälle 4 mutta jaktaa SRS:n perusteella Launtaina. Launtaina puolestaan Petter keskeyttää pahassa ulosajossa eikä pysty jatkamaan edes SRS:n perusteella. Tämän kaiken lisäksi Mikkokin keskeyttää vielä Launtaina pari pätkää sen jälkeen kun Petter keskeytti eikä hänkään pysty jatkamaan enää edes SRS. Tässä tilanteessa mielestäni PAF maksaa Mikon puolesta.

Koska taas Centrellä ei asiasta tarkemmin mainita vaan yksiselitteisesti todetaan:
Vedot ratkaistaan palkintokorokesijoitusten perusteella.
Ja kun kumpikaan ei kerran ole palkinnoilla niin vedot mitätöidään. Toinen vaihtoehto tässä olisi soveltaa sitä vanhaa mallia, että kuka pääsee pidemmälle voittaa ja samalla pätkällä keskeytys niin perutaan. Mutta koska tuollaisesta ei CB:n säännöissä ainakaan enää mitään mainita niin luulempa, että PUSHiksi menisi riippumatta miten monta pätkää pääsevät.

Mutta kuten sanoin tämä on minun näkemykseni sääntöjen soveltamisesta ja vaikka pidän sitä oikeana niin ei se välttämättä noin mene.

Puuh saakohan tuosta mitään selvää/onkohan tuossa edes järkeä mutta ei kerkee enää tarkistaa ees mitä tuli kirjotettuun..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Shane
Jäsen
Viestit: 474
Liittynyt: 13.09.2003, 02:01
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Shane »

R kirjoitti:Kyllä H2H Petter - Mikko kakkoselle oli Paffilla 4,5
Huhhuh, aika kanuunakohde olisikin sitten ollut mutta veikkaan että tossa oli joku virhe ja panokset olisi palautettu.
Zup kirjoitti:Mutta mielestäni esim. tässä tapauksessa ei joka tapauksessa ole ongelmaa kuin siinä tapauksessa ettei kumpikaan pääse edes superrallisäännöllä maaliin eli ts. ei olisi palkintojen jaon aikaisessa tulosluettelossa.
Voi tulla ongelmia myös jos: Mikko keskeyttää lauantaina EK:lle 18 ja Petter EK:lle 21 eli päivän viimeiselle. Mikko saa täten aikasakkoa 4x5min=20min ja Petter 5min. Molemmat jatkavat sunnuntaina, Mikko ajaa kiltisti maaliin jossain sijoilla 15-20 kaukana kärjen takana mutta Petter jättää turhautuneena viimeisen yleisö-ek:n kokonaan ajamatta kun mahdollisuudet kunnon sijoituksiin olivat jo menneet -> tästä Petterille yksi 5-minuuttinen lisää aikaa, mutta lopullisissa tuloksissa hän on silti Mikon edellä jolla ajamattomia pätkiä ja sitä kautta aikasakkoa oli enemmän. Miten mahtaisi sitten mikäkin yhtiö voitot maksaa.. noh onneksi tämä superrallisääntö poistuu ensi vuonna niin ei tarvitse näitä enää kauaa pähkäillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

No sille voitot tuossakin tapauksessa kumpi on ylempänä palkintojen jaon aikaisessa tulosluettelossa. Siis nimen omaan palkintojen jaon aikaisissa. Eli ei mielestäni ongelmaa tuossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 390
Liittynyt: 07.02.2003, 15:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Joo ei Grönholmi tällä kertaa sit voittanu. Viimesenä päivänä pitäs keskimäärin 0,3sek/km kovempaa tulla ku lööbbi ja en usko että ihan noin kovaa nyt pystys tulemaan. Mutta hyökkäyksen paikka kuitenkin kun ei noilla kakkossijoilla oo ennenkään merkitystä tuntunu olevan :D . No toki Manu-pisteitäkin pitää ajatella vähän. Ero on kuitenkin vielä ajettavissa kii ei siitä epäilystä ole, 100km on kuitenkin aika pitkä matka. Kaikki onkin kiinni siitä miten parilla ekalla pätkällä ero kehittyy.. jos se pysyy edes samana niin sitten tulee kolme pätkää jotka yhteensä vielä melkeen 70km ja tuolloin on oletettavasti vielä täysi hyökkäys päällä.

Loebillähän tässä on enemmän hävittävää + sekin saattaa vähän kostautua kun viime vuonna juuri näillä viimeisen päivän pätkillä hän tuli maaliin kuolevaisten vauhtia sattuneista syistä. Loebin kurvaillessa turvallisesti maaliin Marcus ajeli vielä tavoitteenaan horjuttaa Petterin (yhtä) varmalta näyttänyttä voittoa.

Ero on nyt siis tällä hetkellä 25,6sek. Viimevuonna Loeb hävisi viimeisenä päivänä about 40sek. Ei sinänsä mitään muuta merkitystä tuolla kuin, että Marcus on vetänyt nää pätkä viimeksi sata lasissa kun taas Loeb ei. Kyllä tuo pleikkarin 6,0 max 10sek voittomarginaalista riittää mielestäni ihan hyvin kokeiltavaksi. 5,0:skin riittäisi miun mielestä. Mutta enivei tuota laitoin vielä, että muutakin jännättävää rallissa kun se, että tuleeko Mikko turvallisesti maaliin vai ei.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”