Tänään on 22.05.2018, 09:45.

Vapaakamppailu - Matt Hughes vs. B.J.Penn

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Sutemi
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 14.05.2006, 21:48
Pisteitä: 0

Vapaakamppailu - Matt Hughes vs. B.J.Penn

Viesti Kirjoittaja Sutemi »

Valitsen tässä ottelussa voittajaksi altavastaajan B.J.Pennin, jolle Expekt antaa hyvät kertoimet: 2.57. Kehottaisin keskikokoisiin panoksiin.

Voittoa puoltavat seikat:
- B.J. Penn on fyysisesti huippuiässä ('78), kun taas Hughes lähentelee jo kriittistä ikää, varsinkin refleksien ja staminan kannalta ('73)
- Penn on erittäin aggressiivinen, vastaa tällä hetkellä esim. syytteistä hyökkäyksestä poliisia vastaan. Expekt ilmeisesti luulee, että vuosien takainen oikeusjuttu UFC:ta vastaan tekee paluun liian hankalaksi. Luulen, että tämä raakalainen vain nauraa jos hänelle buuataan siitä hyvästä
- Hän voitti edellisessä ottelussa ('04) Hughesin jo ensimmäisessä erässä kuristusotteella. Myös silloin Hughes oli selkeä suosikki, kuten nytkin
- Ennestään tuttujen vastustajien ottelu voi tällä kertaa pidentyä (todennäköistä), mutta se on Pennin etu, ainakin kokemuksen puolesta: Neljä viimeistä ottelua ovat hänellä olleet maratoneja, mutta Hughesin viimeinen maraton-ottelu on viisi matsia sitten ja v:nna 2004
- Pennillä on valtaisa tarve otella Gracieita vastaan, joita hän urallaan voittanut. Hän ei pääse koskemaan legenda Royceen, mutta voittamalla Roycen voittajan Hughesin hän saa lohdutuspalkinnon
- Hughes yleensä häviää joko kuristus- tai käsilukolla (75% kaikista tappioista). Penn hallitsee juuri nämä otteet voittamiseen (kolmasosa voitoista).
- Hughes on kokenut, mutta hänellä ei ole kokemusta uusintaotteluista

Pennin häviötä puoltavat asiat:
- Penn tulee vieraalle maalle: Hän on pysynyt poissa UFC:sta jo aikaa ja alla on vasta yksi hävitty UFC-ottelu, joten kotikenttäetu on vahva Hughesille.
- Penn saattaa luottaa liikaa nyrkkeihinsä, jossa Hughes on kelvollinen (20% voitoista teknisellä tyrmäyksellä nyrkein) ja mikä tärkeintä, häntä ei ole koskaan nyrkein voitettu. Tässä kohtaa he olisivat melko tasaväkisiä
- Hughesilla on hyvä viiden matsin voittoputki, kun taas Penn hävisi viime ottelunsa. Hughesin edellinen häviö on kuitenkin Pennille.
- Pennin tuleva oikeuskäsittely voi viedä ajatuksia
- Vaikka Penn on maraton-otteluiden erikoismies, niin hän on niissä melko huono. Neljästä viime maratonista hän hävisi kaksi. Hughes on sen sijaan voittanut kaikki kolme UFC-tuomariston päätöstään. Ero on kuitenkin hienoinen tässäkin tapauksessa (Hughes: 3/3, Penn 2/4)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Darren
Jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 26.04.2004, 10:43

Tuotto: +29.17 yks.

Palautus%: 106.48%

Panosten ka: 0.32 yks.

Vetoja: 1386

Pisteitä: 1359

Viesti Kirjoittaja Darren »

..ja tuo kyseinen veto löytyy loogisesti motorbikes osion alavalikosta :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Morphion
Avatar
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 29.11.2004, 16:39

Tuotto: -33.90 yks.

Palautus%: 95.07%

Panosten ka: 1.73 yks.

Vetoja: 398

Pisteitä: 22

Viesti Kirjoittaja Morphion »

Hyvä postaus Sutemilta. Itsekin tulee kamppailulajeja jonkin verran seurailtua niin laitetaan tänne vähän omia ajatuksia ottelusta.

1.) Sutemi otti esille Matt Hughesin iän ja stamina tekijät. Olen samaa mieltä että Hughesin ikä alkaa hiljalleen vaatimaan veronsa, mutta ihan noin paljon en yksinkertaistaisi kestävyys tekijöitä B.J. eduksi. BJ Penn on joutunut pudottamaan painoaan ja hänen kuntonsa ei taida olla ihan parhaimmassa terässä tällä hetkellä. Minua hänen viimeaikaiset kommentit huolestuttavat kovasti “I just gave up training professionally for a fight,” “Either you’re a fighter, or you’re not. And every time I train professionally I just get so burned out that I don’t want to do it anymore”. Hughes on kiistattava vahvempi näistä kahdesta ottelijasta. Penn on pysty nekkailussa parempi ottelija ja en usko että Hughesilla on mitään aikomusta käydä tätä ottelua pystyssä. Lattiassa taas voima on valtaa. Penn on tekninen, taitava ja erittäin luova ottelija maton pinnassa, mutta selkeästi voimakkaampi ottelija yleensä pystyy dominoimaan heikompaa ottelijaa painissa ja lisäksi yleensä selkeästi heikompi ottelija väsyy melkoisesti painiessaan vahvempaa ottelijaa vastaan.
2.) Pennin motivaatio on aina kysymysmerkki. Hän on tunteikas ottelija joka aina hypettää kuinka paljon hän rakastaa ottelemista, mutta hän seilaa organisaatiosta toiseen ja on käsittääkseni aikaisemmin esittänyt kommenttaja että jos hän voittaa UFC vyön hän ei aio puolustaa titteliään.
3.) Edellisen ottelun merkitystä on vaikea ennakoida. Ottelusta on kaksi vuotta aikaa ja molemmat ottelijat ovat kehittyneet tuon jälkeen merkittävästi. Matt on mielestäni kehittynyt enemmän ja otellut kovempia vastustajia vastaan kuin mitä Penn.

Itse uskon että Matt Hughes voittaa tämän ottelun, mutta mikään helppo ottelu tästä tuskin tulee. BJ Penn on parhaimmillaan loistava ottelija, mutta liian paljon on mielestäni epävarmaa; painon pudottaminen, huono kunto, viimeaikaiset kommentit, todella kovien vastustajien puuttuminen, motivaatio tekijät jne. Kamppailulajit toisaalta ovat erittäin arvaamattomia pelikohteita sikäli että ei se aina tarvitse kuin yhden onnistuneen suorituksen ja vastustaja vetää sikeitä lattian rajassa.
Tarjottu kerroin on mielestäni siinä ja siinä, ihan pelattavissa kenties mutta suosittelen maltillista panostamista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Respect is not given, it is earned" - Brian Dawkins

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”