Tänään on 27.05.2018, 11:43.

Hiihto 19-20.11.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Hiihto 19-20.11.

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Etukäteisvaroitus. Kaikki vedot perustuvat enemmän tai vähemmän spekulatiivisiin arvioihin hiihtäjien kunnosta, joten panokset pitää asettaa sen mukaisesti.

Estil - Veerpalu 2 1.80 (BAW)
Estil - Södergren 2 2.30 (unibet)


Estil ei kahdella edelliskaudella ole ollut aivan parhaimmillaan kauden alussa. Vanha kettu tietää, miten kunnonajoitus hoidetaan ja tähtäin on nytkin varmasti tiukasti Torinossa. Nykytilanne vaikuttaa kuitenkin jopa ällistyttävän huonolta. Rullahiihtotestissä mies jäi perinteisellä 1.20 kärjestä ja vapaalla 40 sekuntia. Näille ei tietenkään pidä antaa liikaa arvoa, mutta lisäksi mies sairasteli lokakuussa, joten mikään paras mahdollinen tilanne ei missään tilanteessa ole.
Veerpalu kävi näyttämässä kuntoaan Muoniossa. Tuloksena 5. sija ja 20 sekuntia keulasta, joten ihan normaalissa kunnossa vaikuttaisi mies olevan. Uskallan tarjota tähän jopa lähemmäs 60%.
Södergren on omien sanojensa mukaan elämänsä kunnossa. Takana on ehjä harjoituskausi ja hurjaa mättöä (mm. 50 tuntia kahden viikon lumileirillä...). Huippukuntoinen Södergren taistelee jopa paikasta palkintopallilla ja kymppisakki pitäisi olla kevyttä tavaraa. Mitään todisteita kunnosta ei kuitenkaan ole, joten tyydytään 50% arvioon, kun silläkin saa mukavasti peliä aikaiseksi (enemmänkin voisi mielestäni antaa...). Toivoa kuitenkin sopii, että Södergren tuntee kuntonsa hieman paremmin kuin eräs P. Manninen...

Fredriksson - Vittoz 1 1.70 (expekt)

Vittozin kunnosta ei ole mitään tietoa, mutta tuskin hänestä yhden kesän aikana on mitään perinteisen tykkiä tullut. Edelliskausien perusteella paikka kymppisakissa voi aueta aivan nappisuorituksella, mutta normaalitaso pyörii jossakin sijoilla 15-20. Fredriksson on parhaimmillaan juuri tällä matkalla. Vaikka viime kausi olikin "epäonnistunut", niin sijoitukset 9-22-6 kertovat, että potentiaalia on. Myöskään Fredrikssonin kunnosta ei ole näyttöä, mutta Södergrenin mukaan joukkuekaveri on kuitenkin kelpo vireessä. Fredriksson keskittyy pelkästään tähän kisaan, sillä viestissä miestä ei nähdä. Onko se sitten hyvä vai huono merkki, vaikea sanoa... Mutta joka tapauksessa uskallan antaa 60% (tai jopa hieman yli) svenskille.


Teichmann - Filbrich 2 2.25 (BAW)

Filbrich oli jo viime kaudella varma perinteisen menijä. Kahden alkukauden vitossijan (15km:n kisoja) jatkoksi tuli keväällä Oslon 50km:n kakkospaikka. Toki Teichmann oli vielä vakuuttavampi keräten sarjan 1-1-5 kauden 15km:n perinteisistä.
Edellinen oli kuitenkin vain pohjatietoa. Varsinainen vetoni pohjautuu siihen, että kaksi viikkoa sitten Muoniossa Filbrich oli 10km matkalla 9s nopeampi kuin Axel. Miksi tämä merkitsee sitten yhtään mitään? No viime kaudella Axel piti kovinta vauhtia jo Muoniossa ja useiden muidenkin kärkihiihtäjien taso pysyi samana verrattaessa kauden MC-avaukseen.

Pari prosenttia voin antaa Axelille hyvää, mutta kyllä arvio Filbrichille on väkisinkin luokkaa 47-48% ja pikkupeliä sisään.

Kuitunen - Neumanova 1 2.00 (expekt)

Muilla yhtiöillä tämä on tasabuukki, mutta minä kallistun jopa hieman Kuitusen suuntaan. Kuten sanottua, Virpi hiihti erittäin vakuuttavasti viikko sitten Saariselällä. 20 sekunnin marginaali myös hyvässä kunnossa olevaan Saariseen lupaa hyvää. Neumanovan kunnosta ei ole pienintäkään havaintoa, mutta sen vain sanon, että kovaa saa mennä mikäli Kuitusen meinaa lyödä. 52-53% Kuituselle.

Pedersen - Baranova 1 2.60 (unibet)

Pedersen on kokenut kaikenlaisia vastoinkäymisiä valmistautuessaan tähän talveen. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että 20-25 vuoden pohjatyö ei hetkessä katoa. Huippukunto voidaan saada esiin lyhyemmälläkin tehokkaalla harjoitusjaksolla. Ja Dusseldorfin sprintissä suksi kulki ainakin viime vuoden malliin. Baranova otti Muoniossa Smigunilta puoli minuuttia kuokkaan 5km matkalla, joten kaksi kertaa niin pitkällä matkalla ero on samalla vauhdilla jo erittäin merkittävä. Ja ainakin viime kaudella Muonion kisa antoi Baranovan kohdalla jonkinlaista viitettä tulevasta. En millään saa Pedersenistä näin suurta altavastaajaa, kun viime kaudella vastaavissa kisoissa syntyi sarja 4-6-2. 40% on aivan minimi ex-hiihtosuunnistajalle...

Saarinen - Kuntzel 1 1.85 (expekt)

Saarinen uhkuu itseluottamusta ja huominen on hänen paras matkansa, joten myös tuloksia on syytä odottaa. Itse hän taitaa odottaa jopa sijoitusta 5 joukkoon ja jos sellainen tulee, niin Kunzelin pitää venyä supersuoritukseen. Saksalaisen päätähtäin taitaa olla sprinteissä ja normaalimatkoista ehkä tuplakisassa. 10-sakkiin on kyllä mahdollisuudet, mutta Saariselle vastaava pitäisi tulla ihan normaalisuorituksella. 57-58% Saariselle, vaikka Kunzelin kunto onkin melkoinen arvoitus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Urheilijoiden omiin puheisiin kunnosta ei ilmeisesti pitäisi luottaa ollenkaan. Dusseldorfin sprintissä "elämänsä kunnossa" oleva Manninen taisteli jumbosijoista ja nyt "loistava harjoituskausi takana" -Södergren on jossain sijoilla ynnä muut. Toisaalta taas Björgen vähätteli ennakkoon omaa kuntoaan ja valmentajakin sanoi olevansa yllättynyt, jos Marit voittaa. Ja miten kävikään, täysin suvereeni esitys.

Mitä opimme tästä. Vastedes pelataan itsevarmoja urheilijoita vastaan ja nöyrien puolesta... :wink:

PS. Onneksi sentään sekunnit olivat Veerpalun puolella Estiliä vastaan, kun Pedersen taas hävisi yhtä niukasti Baranovalle...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10484
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +348.85 yks.

Palautus%: 120.51%

Panosten ka: 1.61 yks.

Vetoja: 1056

Pisteitä: 2898
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Kun luottaa siihen Björgenin perseeseen eikä rullasuksituloksiin niin se riittää :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”