Tänään on 25.05.2018, 18:43.

Oretanin tarinointia

Vedonlyöntiblogit. Pelivalintoja ja tarinaa rahapelien maailmasta ja vähän muualtakin.
Vastaa Viestiin
oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Avataanpa tänne blogi pienen vatvomisen jälkeen. Tarkoituksena olisi pitää blogia, jossa on pääasiassa tekstiä, mutta välillä saatan laitella myös omia pelivalintoja tähän. Pelivalinnan julkaiseminen vaatii kuitenkin sen, että ajan ja motivaation lisäksi kohteesta pystyy kirjoittamaan jotain muuta kuin, että "tasoero ei ole aivan näin suuri" tai jotain vastaavaa.

Vedonlyöntiä on tullut harrastettua muutamia vuosia järjestelmällisesti ja itse olen tyytyväinen siihen miten olen kassaa saanut kasvatettua. Ammattilaisuus on unelmana, mutta se vaatii paljon aikaa ja työtä. Tarkkoja palautusprosentteja en ala tässä julkaisemaan, koska ne eivät tuo tähän blogiin mitään lisäarvoa. Sarjat joihin pelejä vetelen ovat tällä hetkellä NFL, NBA, SM-liiga ja Mestis. Mestis tosin jää nyt pois kun NHL alkaa ja kyllähän tuo NFL-kausikin alkaa olemaan loppusuoralla. Täytyy vielä miettiä sitä, että mistä näistä saisi sen parhaan yhdistelmän. Tällä hetkellä en pelaa ollenkaan totalseja, mutta niitä pitäisi ottaa pikkuhiljalleen mukaan ainakin joihinkin sarjoihin ja ehkä joku sarja jättää samalla kokonaan pois... NFL:ssa kohteita tulee sattuneesta syystä vähemmän kuin esimerkiksi NBA:ssa, mutta seuraan kuitenkin jenkkifutista niin suurella intohimolla, että kun pelejä tulee katsottua todella paljon niin miksipä en siinä samalla pyörittelisi vähän exceliä ja löisi vetoja. Kesäisin pelivalikoimassa on ainakin Veikkausliiga, mutta sille pyrin löytämään kaverin.

Jatkossa siis pyrin kirjoittelemaan tarinaa siitä miten vedonlyönnin maailman omin silmin näen ja niitä ajatuksia, jotka päässäni muhivat. Niin ja joskus saatan availla omia näkemyksiä joistakin kohteista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

NFL on hieno sarja vedonlyönnin näkövinkkelistä, koska pelattavaa löytyy paljon läpi kauden. Monissa sarjoissa kausi etenee tunnetusti niin, että alkukaudesta on kuumin sesonki, mutta kun runkosarjan puoliväli lähenee niin pelikohteet ovat erittäin vähissä. Totalseista en osaa kylläkään sanoa, mutta muissa pelimuodoissa tilanne tuntuu olevan kovin usein tämä. NFL - kausi on kuin valtava turnaus, jossa jopa sarjataulukko voi väärentää joukkueiden tasoeroa paljon ja näin ollen näkemyseroja tulee väkisin. Tämä seikka lisää myös työtaakkaa, mutta samalla se tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia. Kuten avausviestissä mainitsin niin omat palautusprosentit tulevat olemaan aika harvassa tässä blogissa, koska ne eivät lisäarvoa tähän tuo ja toisekseen, jos kerron voitollisen palautuksen niin ihminen taitaa olla aika useasti skeptinen sellaisen tiedon kuultuuan, koska todisteita ei ole. NFL:n palautuksen voin kyllä tähän heittää ja syy löytyy aivan kohta. Tämän kauden osalta runkosarja alkoi suhteellisen hyvin, mutta keskivaiheilla vedot alkoivat viuhua kerta toisensa jälkeen ohitse. Kun 17 viikkoa oli sarjaa tahkottu ja näin ollen sarja saatu päätökseen, niin palautus oli 97,4% ja kohteita hitusen päälle 150 kappaletta. Ainahan sitä haluaisi päättää runkosarjan palautuksen ollessa plussalla, mutta kun kohteita pelattuna vain tuo mainittu määrä niin oikeastaan edes alustavaa analyysia ei voi tehdä. Pudotuspelit ovat menneet ilman huteja, joten palautus on hiipinyt satasen tuntumaan. Ensi kaudella olisi tarkoitus lisätä volyymia sarjan osalta ja ainakin vielä tässä vaiheessa olen sitä mieltä, että katson jokaisen ottelun ja lähden jahtaamaan myös undereita ja overeita. Mutta sen näkee sitten aikanaan ja onhan tämäkin kausi vielä kesken.

Ja sitten blogin ensimmäinen pelikohde. Minään vihjeenä en näitä pidä, vaan kerron mitä tästä kohteesta ajattelen ja mitä lopulta tähän pelaan.

NFL, Atlanta Falcons - Seattle Seahawks


Pohdintaa:
Robert Griffin III, Adrew Luck ja Russel Wilson. Tulokkaiden supertrio ja lähes aina tässä järjestyksessä. Varsinkin, jos hommaa tarkistellaan Seattlen pelinrakentaja Russel Wilsonin näkökulmasta. Kaksi muuta kaveria ovat jo pelistä ulkona, mutta Wilson voi johdattaa joukkueensa aina mestaruuteen asti. Tosin kaikkein todennäköisin skenaario se ei NFL-kauden loppuhuipennuksen osalta ole. Wilson tuli joukkueeseen, jossa puolustus oli jo ennestään vahva ja nyt kun tämä rookie on nostanut hyökkäyksen uudelle tasolle, niin tulos on tämä. Seattlesta puhuttaessa mainitaan lähes aina joukkueen olevan huikea kotijoukkue huikean kotiyleisön ansiosta ja samaan hengenvetoon mainitaan joukkueen olevan vieraissa selvästi heikompi kuin kotona. Kovin moni pelaa vieraissa heikommin kuin kotona, mutta jossain määrin tuntuu, että Seattlen huikeat otteet piilotetaan liian usein suuren kotiedun taakse.

Atlantan runkosarja oli menestys, kuten ennen kautta pystyi odottamaan. Otteluohjelma oli suhteellisen vahvalle joukkueelle ehkä jopa kaikkein helpoin, jos otetaan vertailuun muiden joukkueiden ohjelmat. Voitosta voittoon välillä jopa heikoillakin peliesityksillä ja tie pudotuspeleihin aukesi. Joukkue elää pitkälti hyökkäyksen ja tarkennettua heittohyökkäyksen kautta. Pelinrakentaja Matt Ryanista ei puhuta samassa yhteydessä Tom Bradyn ja kumppaneiden kanssa, mutta tilastojen kärkipäästä miehen yleensä aina löytää. Atlantan kannalta suurin ongelma tässä kamppailussa tulee olemaan Seattlen puolustus ja etenkin sen takakenttä. Matt Ryanin johtama hyökkäys, jonka avulla Atlanta on otteluita hallinnut, on kovan tehtävän edessä. Oman näkemyksen mukaan Atlantan tulisi latoa tauluun pisteitä ihan kohtalaisesti, sillä Russel Wilson ja Marshawn Lynch tuottavat kotijoukkueen puolustukselle hikisen iltapuhteen.

Kuinka markkina näkee kohteen?
Tämä on asia, joten pyrin aina miettimään. Joskushan sitä tulee lyötyä puhtaasti markkinaa vastaan. Varsinkin silloin kuin kohteessa on jokin erittäin hankala tekijä, johon markkina ylireagoi räikeästi. Tässä ottelussa tämä kysymys on kuitenkin hankala. Runkosarjan aikana tuli pelattua monesti Atlantaa vastaan perusideana se, että joukkue on yliarvostettu liian hyvän recordin takia. Nyt vastaan tulee Seattle, jonka ranking on noussut kauden mittaan rajusti ja rookie QB:n johdolla tästä kaudesta voi tulla vielä tuhkimotarina. Näin ollen on hankala sanoa, että kumpaan suuntaan markkina sitten lopulta nojaa.

Pelivalinta:
Joukkueiden tasoa ei ole helppo määritellä ja tämä on ainakin itselleni kovin yleistä, mutta uskoisin, että tässä sarjassa sama onglema on lähes jokaisella vedonlyöjällä. Kuitenkin tasoerot ovat hahmoteltava ja mitään dramaattisen suurta eroa en tähän saa. Matchupit suosivat vierailijoita, joten pelivalinta on helppo noilla kertoimilla.

Vedonlyöntivihje: - Atlanta Falcons - Seattle Seahawks - peliaika päättynyt

kohde
Atlanta Falcons - Seattle Seahawks
veto
Seattle Seahawks +2,5
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
1.85

Osuma! +1.90 yks.

30-28

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.01.2013 20:10 <moderator> panos ilmoitetaan numerona eli "2", ei "2yks."

09.01.2013 20:10 <moderator> Kannattaa käyttää esikatselua kun viestissä on vihjetageja


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

NHL - kausi alkaa tuota pikaa ja kaudesta tulee erittäin mielenkiintoinen kun otteluohjelma tulee olemaan sattuneesta syystä poikkeuksellinen. Täytyy käydä vielä itsekseni läpi sitä, että mitkä tekijät korostuvat tällä kaudella enemmän normaaliin tilanteeseen verrattuna. Tuli tossa katsottua ja vähäsen myös muokattua rankingia. Viimeisimmät viilaukset olen tehnyt kesän siirtojen jälkeen, joten sinällään mitään suurta muokkausta ei tarvinnut nyt tehdä. Joukkueista nousi muutama ylitse muiden kun mietin mahdollisia toppeja ja floppeja. Voisin heittää tähän muutamasta joukkueesta muutaman ajatuksen ja haluan korostaa, että nämä kommentit ovat enemmänkin minun mietteet vs. markkinan näkökulma. En siis tyrmää minkään joukkueen mestaruushaaveita, vaikka uskoisin tässä vaiheessa saavani paljon peliä heitä vastaan. Tässä siis muutamia ajatuksia, jotka äsken heräsi ja voi olla, että vaikka uskon jonkun joukkueen olevan ns. idejoukkue, niin lopulta kun kausi alkaa niin pelaankin jatkuvasti heitä vastaan.

Los Angeles Kings

Ainahan se on helppo nostaa hallitseva mestari jalustalle. Kun vilkaisin Pinnaclen kertomia Stanley Cup - taistelun osalta niin Kings löytyi sijalta kolme. Mielenkiintoinen kysymys on se, että mikä olisi sijoitus, jos joukkue olisi hävinnyt finaalin esimerksi seitsemännen ottelun (viime kaudella mestaruus irtosi kylläkin 4-2) jatkoajalla? Vaikka Kings lähtikin viime kaudella pudotuspeleihin aivan pohjilta, niin uskoisin, että jokainen joka sarjaa seuraa yhtyy meikäläisen kanssa siihen, että Kings ei ollut perustasoltaan heikoin pudotuspelijoukkue. Eli vaikka mestaruus oli pieni yllätys, niin monen muun pudotuspelijoukkueen mestaruus olisi ollut vielä suurempi yllätys. Los Angeles Kings on vahva joukkue, mutta omissa papereissa se ei ole kolmanneksi vahvin. Mestaruus näkyy liian vahvasti joukkueen markkina-arvossa.

Carolina Hurricanes / Minnesota Wild

Kun tota Minnesotan hypea seuraa niin ensimmäisenä tulee mieleen, että pitäisi hakea pankista lainaa, jotta pääsisi survomaan niin paljon euroja heitä vastaan kuin vain mahdollista. Kun katsoin Pinnaclen kertoimia niin itselleni oli pieni yllätys kun Carolinan mestaruudesta tarjottiin pienempää kerrointa. Paljon on näkynyt uutisointia ja tarinoita siitä kuinka Parise ja Suter tekevät Wildista mestariehdokkaan, mutta paljon laimeampaa on ollut Carolinan kanssa. Semin ja etenkin Jordan Staal tekevät Hurricanesista selvästi paremmin kuin mitä joukkue on viime kausina ollut. Itse pidän Carolinaa tasapainoisempana joukkueena ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että Carolina on "toppi" ja Minnesota "floppi". (Carolinalle peliä ja Minnesotaa vastaan peliä. Nämä voivat kuitenkin kääntyä päälaelleen...)

Edmonton Oilers

Rosterissa alkaa olemaan sen tasoista kaveria, että Oilers tulee lähivuosina löytymään aivan kärjen tuntumasta. Tähtipelaajat ovat kuitenkin kovin nuoria ja taso voi heilahdella illasta toiseen paljonkin ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten markkina joukkueen peliesityksiin reagoi. Voittoputkien aikana Oilers lienee markkinan mielestä noussut uudelle tasolle, mutta tappioputken aikana Oilers on vain Edmonton Oilers. Sarjan heikoimpii kuuluva seura, kuten on totuttu näkemään. Veikkaisin, että tulen pelaamaan joukkuetta heikoimpien putkien aikana.

Columbus Blue Jackets / New York Islanders

Näissä joukkueissa tuoksahtaa raha. Ei sillä, että organisaatioilla olisi rahaa mielin määrin, vaan siksi kun markkina ei juuri näitä porukoita arvosta. Monen monta vetoa on viime vuosina sarjan heikoimpien puolesta tullut lyötyä ja varsin menestyksellisesti. Viime kausina tilanne on ollut toki osittain se, että nämä joukkueet eivät ole vastustajiaan sytyttäneet, mutta tällä kaudella tilanne voi olla toinen. Otteluita on vähemmän, joten vastustajat lähtevät motivoituneemmin myös näitä joukkueita vastaan. Katsotaan löydänkö valueta entiseen malliin näistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Kovin paljon tulee mietittyä vedonlyöntiä hiljaa itsekseen ja epätietoisuus se tuntuu ihmistä mietityttävän. Menneisyydestä ihminen tietää kyllä (lähes) kaiken, mutta tulevaisuus on tunnetusti meiltä kaikilta vielä elämättä. Vedonlyönnin yhteydessä tulevaisuuden mukana tulevaa epätietoisuutta en tietenkään mieti negatiivisesti, vaan lähinnä mietin niitä lukuisia mahdollisuuksia, joita vedonlyönti tarjoaa. Paljon on siis ajatuksia päässäni tulevaisuuden osalta pyörinyt, joten nyt on aika laittaa hajanaiset ajatukset yhteen muottiin.

Seuraan urheilua erittäin laajasti ja näin ollen myös vedonlyöntivalikoimassa on monia eri lajeja. Tarkalleen neljästä eri lajista tulee vetoja lyötyä. Usean eri lajin pelaaminen tuo hyvää vaihtelua, mutta ajanhallinta on erittäin suuresssa roolissa. Tosin sitähän se on vedonlyönnissä aina. En siis pelaa ollenkaan totalseja ja sen takia aikaa jää noinkin monelle lajille, mutta erittäin useat henkilöt ylistävät totalseja kun puhutaan kaikista tuottavimmista vedoista. Arvelen, että totalsit vaativat enemmän aikaa kuin vaikkapa perinteiset ML-vedot. Pienikin kokoonpanomuutos voi johtaa selvään muutoksen under/over - pinnoissa, mutta taas ML-vedon pinnoja se ei niin hirveästi muuta. Tietysti tässäkin kaikki on tapauskohtaista, mutta kuitenkin. Olen joskus miettinyt jopa tosissani ottavani NBA:n vetovalikoimaan totalsit mukaan, mutta nyt kun mietin niin tuskin näin teen koskaan. Aikaa ei ole, koska muut sarjat ovat mielekkäämpiä. Spreadit ja ML-vedot sen sijaan pitävät pintansa, mutta kyllähän se on harmillista katsoa kuinka noissa vetomuodoissa kohdemäärät romahtavat alkukauden jälkeen. Tosin tämä onglema on monessa muussakin sarjassa, mutta onko ongelma myös totalseissa? En tiedä. NBA:n vahvuus tälläiseen "taustasarjaan" on se, että tilastot kertovat kovin paljon yksittäisestä ottelusta ja näin ollen otteluita ei tarvitse katsoa järin paljon. NFL:sta jo kerroinki, mutta kerrotaan vielä. Tavoite on nostaa volyymia tuon sarjan suhteen ja jo ensi kaudella yritän lähteä hakemaan osumia pistemääristäkin. Sinällään amerikkailaisen jalkapallon pistesysteemi on hankala, koska perinteisellä poisonilla noita ei voi laskea. Vahva visio kuitenkin itselläni jo on siitä miten alan tuota pohjustamaan. Muutenkin olisi tarkoitus panostaa sarjaan enemmän ja aion katsoa kaikki pelit ja samalla tehdä exceliin kommentoitia ja ehkä tilastointia otteluista. Kun kirjoitin aikaisemmin, että NFL:ssa joukkuiden perustasojen määrittely tuottaa ongelmia niin se ei ollut se mitä päässäni ajattelin. "Oikeaoppisesti" itselläni on rankingit, joita päivittelen kauden aikana ja näin ollen löydän joukkueiden perustasot sieltä. Totta kai ne voivat olla enemmän tai vähemmän vääristyneitä, mutta pakkohan se on niihin luottaa. Tarkoitin sillä ongelmalla sitä, että kovin useasti tulee otteluita, joissa matchup on erittäin suuressa roolissa ja näin ollen nämä tasoerot eivät ole niin merkittäviä. Jos joku ennakkoon selvästikkin heikompi joukkue pystyy omalla vahvuudellaan pimentämään edes osittain sen paremman joukkueen ehkä jopa ainoan vahvuuden niin se heikompi joukkue omaakin paljon paremman voittomahdollisuudet kuin perustaso edellyttäisi. Näinhän se tilanne on kaikissa lajeissa, mutta jos mietitään vaikka jääkiekkoa, niin joukkueiden taktisten ominaisuuksien merkitys todennäköisyysarvioihin on kovin paljon pienempi kuin jenkkifutiksessa. Siihen on omat syynsä, mutta en mene niihin nyt. Joukkueiden perustasojen perusteella tulevat arviot ovat löydettävissä vanhoista tilastoista, mutta kovin hankalaa sieltä on löytää sitä, että kuinka paljon tietynlainen taktinen ominaisuus "syö" toisenlaista ominaisuutta. NFL on erittäin haastava osittain tästä syystä ja se on yksi syy miksi tämä sarja kiehtoo meikäläistä suuresti vedonlyönnin osalta. Niin ja urheilullisesti olen myyty, olen ollut jo vuosia. NHL:ssa otan myös joskus mukaan totalsit, mutta sen aika ei ole vielä tällä kaudella. Niin ja tuskin vielä ensi kaudellakaan. Suomikiekko jää pois ennemmin tai myöhemmin.

Niin kaukaiselta kun se saattaa äkkiseltään kuulostaakkin, niin Veikkausliigakin alkaa muutamien kuukausien päästä. Kerroin heti ensimmäisessä viestissä olevani aikalailla alkutaipaleella omalla vedonlyöntiuralla ja näin ollen jokainen ymmärtää sen, että olen joutunut tekemään paljon töitä (kuten kaikki muutkin) sen eteen, että saan aina uuden ja taas uuden sarjan aluille. Se työ on valtaisaa! Nyt kun mietin esimerkiksi Veikkausliigaa niin voin levollisin mielin miettiä kauden alkua ja lisätä samalla vain viime kauden datat exceliin. Suurimman osan energiasta saankin keskitettyä joukkueisiin ja voimasuhteisiin. Otan mahdollisesti Allsvenskanin mukaan ja Veikkausliigaan totalsit, joten ne vievät oman osansa keväällä sitten kuitenkin. Ehkä iloitsin liian aikaisin, mutta kova työ palkitaan, toivottavasti. Vuonna 2012 kassani kolminkertastui ja olen siitä erittäin iloinen. Useita uusia sarjoja ja tulos oli noin hyvä.

Vaikka kerroinkin pääasiassa omista ajatuksista niin mukana on myös sellaisia juttuja joista jollain muulla on varmasti tarkempaa tietoa. Tätä lukiessa kannattaa muistaa, että tarinaa kirjoittaa vasta niukasti kokemusta keränyt vedonlyöjä.

Meikäläisen löytää twitteristä nimellä @oretanoo. Kovin hiljaista siellä monesti on, mutta silloin tällöin jotakin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Yläpelti
Avatar
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 01.01.2013, 18:09

Tuotto: -100.00 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 50.00 yks.

Vetoja: 2

Pisteitä: 55

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja Yläpelti »

Edmonton Oilers

Rosterissa alkaa olemaan sen tasoista kaveria, että Oilers tulee lähivuosina löytymään aivan kärjen tuntumasta. Tähtipelaajat ovat kuitenkin kovin nuoria ja taso voi heilahdella illasta toiseen paljonkin ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten markkina joukkueen peliesityksiin reagoi. Voittoputkien aikana Oilers lienee markkinan mielestä noussut uudelle tasolle, mutta tappioputken aikana Oilers on vain Edmonton Oilers. Sarjan heikoimpii kuuluva seura, kuten on totuttu näkemään. Veikkaisin, että tulen pelaamaan joukkuetta heikoimpien putkien aikana.
Tätähän on jo odotettu muutama vuosi. Edmontonin tulemista siis. Eivät ole tulleet kun reisille perkele. Ei tuolla maalivahtiosastolla voiteta yhtään mitään. Edmontonin voitto on jo playoffeihin pääsy ( itsekin suhteellisen tosipaljon hyvinkin pitkälti vähäsen edmontonia fanitan ) ja tätä on jo pari vuotta toivottu. Myös yksi puolustavan puolustajan hankinta olisi paikallaan. Hyökkäyskalusto alkaa olemaan murhaavaa. Paperilla.

Minnesotan ja Carolinan +3 vieraskertoimia odotellessa ;D Itse uskon että Minnesota tulee hyppäämään hypen saappaisiin ja täyttämään tämän melko hyvin. Backstromilta nappikausi tolppien välissä ja palaset kohdillaan niin viimekauden minnesotan lento saattaa jopa jatkua lyhyestä kaudesta johtuen hyvinkin pitkälle.

Carolinalta odotan myös paljon. Suht solid puolustus, maalivahti liigan parhaimmistoa ( maailman ) sekä tasapainoinen puolustus ( kaipaisi ehkä täsmähankintaa sekin . ) Hyökkäys tietysti laajeni Staalin ja Seminin tulosta, hauska nähdä miten isopääveljekset tekevät tuhojaan kentällä. Siinä olisi potentiaalia kyllä nousta numero 2 siskospariksi ruotsalais parivaljakon rinnalle.

5 päivää vielä!!

Mestarisuosikki : Hard to tell.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.01.2013 13:48 <skasi> Jos marathonille pelaat niin floridaa(!!) vs carolinalla

14.01.2013 13:48 <skasi> tarjolla kerroin 3.13 vieraissa. Kyllä tuo on jo ylikerroin.

14.01.2013 14:23 <oretan> Ite en ainakaan pysty Maralle enää pelaamaan. Rajoitukset...

14.01.2013 14:25 <oretan> Mutta kyllähän tossa valueta on, vaikka tarkkoja arvioita ei

14.01.2013 14:25 <oretan> voi vielä laatiakkaan.

14.01.2013 14:39 <skasi> lähinnä yläpellille tarkoitettu koska mainitsi car +3 krtsit

14.01.2013 16:08 <oretan> Näin ymmärsin, mutta päätin tarttua kuitenkin.

14.01.2013 17:30 <skasi> nyt tippunut jo 2,875


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Joo kyllähän tuon Edmontonin rosteri on aikalailla hyökkäysvoittoinen, kun tarkastellaan sitä joukkueen vahvuuksien näkökulmasta. Tasapaino on tipotiessään. Kun muistelee lähihistoriassa olleita yllättäjiä niin kovin moni näistä perustaa pelinsä vahvaan viisikkopuolustamiseen tai puolustamiseen ylipäätänsä. Rikkominen kun taitaa olla helpompaa kuin rakentaminen. Tätä näkökulmaa vasten Edmontonilta vaadittaisiin siis juurikin noita mainitsemasia vahvistuksia. Tosin Oilersin hyökkäys on tosiaan niin vahva, ettei sitä voi verrata ihan suoraan keskiverto joukkueeseen.

Itsekkin odotan Wildilta paljon, mutta veikkaan, että jos Minnesota kykenee aloittamaan kauden hyvin, niin hype nousee uudelle tasolle. Kun kausi etenee ja etenee niin sieltä se todellisuus joskus iskee, mutta mikä se lopulta sitten on? Sitä emme vielä tiedä. Itse olen erittäin skeptinen Wildin suhteen kun aletaan puhumaan pelikohteista. Markkina kuitenkin lyö niin hirvittäviä summia tälläisten joukkueiden menestyksen puolesta, että en jaksa uskoa sieltä valueta kovinkaan paljon löytyvän. Carolinan tilanne on periaatteessa sama, mutta väittisin Jordan Staalin olevan aliarvostettu, koska oli Pittsburghissa Malkinin ja Crosbyn sädekehien takana. Tuo mies on todellinen kultakimpale Carolinalle. Täyttää rosterissa olleen aukon loistavasti. Carolinasta voi sitten kuitenkin tulla ns. ideajoukkue.

Joitakin päiviä enää ja arvioita tekisi mieli laskea, mutta odotellaan treidit ja muut kokoonpanouutiset ensiksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Atlanta Falcons - San Francisco 49ers

Pohdintaa:
Colin Kaepernick tuli, näki ja loikki luonnottoman pitkillä jaloillaan pelikansan sydämmiin ottelussa Green Bayta vastaan. Yhtä heittoa lukuunottamatta tosta ottelusta saanee erittäin hyvän opetusvideon nuorille pelinrakentajille. Atlantan puolustus ei kuulu sarjan eliittiin, joten sunnuntaina nuorella miehellä on jälleen mahdollisuus näyttää kykynsä. San Francisco ei ole Atlantalle kovin mieluinen vastustaja. Kuten Seahawks oli, niin myös 49ers on erittäin vahva puolustamaan heittohyökkäystä vastaan. Asetelma muuttuu kuitenkin hiukan sillä 49ersin vahvuudet löytyvät Smithien johdolla puolustuksen etukentältä eikä niinkään takakentältä, kuten Seattlella. Tämä tietänee Atlantan pelinrakentaja Matt Ryanille astetta kiireisempää iltaa. Falconsin onneksi heillä on kelvollinen hyökkäyksen linja, mutta silti Rayn käynee aika ajoin katsomassa, että miltä pelikenttä näyttää aivan ruohojuuritasolta katsottuna.

Atlantan otteet jättivät jälleen kerran toivomisen varaa, vaikka Seattle kaatuikin. Joukkue tuntuu pelaavan kuin energiaa säästäen ja tekevän juuri sen mitä vaaditaan eikä yhtään päälle. Falconsin tulee keksiä keino, jolla se pysäyttää Kaepernickin johtaman hyökkäyksen. Kaepernick suosii juoksuvoimaisena pelaajana paljon read option - hyökkäystä ja uskoisin, että videonauhat on tutkittu sen osalta erittäin tarkkaan Falconsin toimesta.

Kuinka markkina näkee kohteen?
Näin pudotuspeleissä on syytä muistaa, että yksittäiseen otteluun kohdistuu tolkuttoman suuri mielenkiinto ja näin ollen ns. "tyhmää rahaa" on paljon liikenteessä. Osittain siitä syystä lyön jo nyt tämän vedon, koska muuten olisin jatkuvasti tutkimassa kertoimien muutoksia. Suuret massat haluavat nähdä tuhkimotarinoita ja sitä tarinaa on Kaepernick nyt kirjoittamassa. "Zero to hero" on yksi asia, joka saa pelikansan kääntymään 49ersin puoleen. En jaksa uskoa, että Atlantan runkosarjan voitto painaa vaakakupissa niin paljon, että se saisi kertoimet romahtamaan ihan älyttömästi. Mutta kuten todettua, niin kertoimet liikkuvat luultavasti vielä paljon, mutta haluan nostaa kädet pystyyn tämän kohteen osalta ja lyödä eurot sisälle jo nyt.

Pelivalinta:
Kun kausi on loppuhuipennusta lukuunottamatta valmis ja joukkue lyö tiskiin yli 80% voittoprosentin kuluneelta kaudelta, niin se on kunnioitettava suoritus. Olkoonkin, että otteluohjelma ei ole ollut se kaikkein vaikein, mutta jotain tuo tilasto kertoo joukkueen tasosta ja tasaisuudesta. On totta, että matchup suosii 49ersiä ja Kaepernick on tulikuuma, mutta nuori mies tuo mukanaan myös kysymyksiä. Onko kaverin taso todellakin niin huikea, mitä Green Bayta vastaan nähdyt otteet antoivat ymmärtää? Kestääkö pää kun siirrytään vieraskentälle ja vierasfanien eteen? Georgia Domella isäntinä toimivat Matt Ryan ja Tony Gonzalez. Sunnuntaina viiri nostetaan salkoon, sillä isännät ovat talossa. Atlantan menestyksen puolesta tarjottavat kertoimet ovat omien arvioiden mukaan liian suuria, joten sijoitan rahat Falconsille.

Vedonlyöntivihje: - Atlanta Falcons - San Francisco 49ers - peliaika päättynyt

kohde
Atlanta Falcons - San Francisco 49ers
veto
Atlanta Falcons +3,5
kerroin
1.980 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
1.87

Huti: -2.00 yks.

24-28Seurannan panostus asteikolla 1-5 ja oma maxbetti on 3% kassasta, joten siitä pystyy hahmottelemaan oman lyöntini suuruuden. Laitan seurantaan vain Pinnaclen sen hetkisen kertoimen, vaikka olisin saanut jostain paremman.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

NHL starttasi ja pelikohteita on tullut suhteutettuna paljon, kuten aina alkukaudesta. Tulos on kuitenkin suhteellisen heikko, sillä kymmenestä vedosta yhtä moni on mennyt ohitse. Ne vedot eivät huoleta eikä mietitytä, sillä jokainen varmasti tietää sen, että kymmenen kohteen kanssa on aivan yksi ja haile kuinka nuo kohteet sitten lopulta päättyvät. Osumat tulevat sitten aikanaan... Kun tuota excelin punaista suoraa katselen juurikin änärin kohdalta, niin mieleeni heräsi kysymys. Kuinka pitkään saan kuopata kunnes koko kassa on siirtynyt toisille pelikentille? Kun puhutaan panostuksesta niin moni kuittaa sen sanomalla käyttävänsä kellyä. Minäkin käytän kyseistä apuria ja jakajana toimii nelonen. Tiedän, että se kuulostaa pieneltä, erittäin pieneltä, mutta kun lyön sen 3% maxbetin, niin se on todellisuudessa pienempi. Eli siis kelly-kassani on oikeaa kassaa pienempi, tosin ei aina. Jos ja kun oletuksena on se, että kassa kasvaa pitkässä juoksussa hitaasti ja enemmän tai vähemmän varmasti, niin en pidä siitä ajatuksesta, että panoksia alettaisiin pienentämään. Ensiksi otetaan turpaa isoilla panoksilla ja kun aletaan voittamaan, niin panokset ovatkin astetta pienempiä? Tosin nyt täytyy mainita, etten ole koskaan ollut sellaisessa tilanteessa, että kassa olisi kuihtunut nopeasti 50% tai vastaavia lukemia. Toki aina välillä tulee heikompia ajanjaksoja, mutta sehän kuuluu tähän touhuun. Uskoisin, että paljon ratkaistaan silloin kun on heikko suhdanne menossa. Täytyy vain jatkaa samalla hyväksi havaitulla tavalla. Heikoimmat pelaajat sortuvat silloin. Itselläni ei ole menossa kuitenkaan mikään dramaattinen vaihe sillä NFL ja NBA ovat tuoneet osumia ihan kivasti...

Super Bowl tulee olemaan jälleen kerran mielenkiintoinen. Ottelu pelataan vasta 4.2, joten aikaa on, mutta tuli karkea arvio tehtyä ja oma näkemys puoltaisi hivenen enemmän Baltimoren voittoa kuin markkinalinja. Olen lyönyt tällä kaudella kyseistä joukkuetta useasti. Runosarjassa lähes kymmenen kertaa ja äkkiä exceliä vilkaistuani ne ovat olleet tuottoisia. Niin, mutta jälleen se kymmenen kohteen sarja.... Omasta mielestäni Flaccoa on parjattu liikaa. Kyllähän mies on ollut riskialtis ja niin edelleen, mutta potentiaalia on ja sitä on paljon. Kun noita pudotuspelejä on katsonut niin näyttää siltä, että potentiaalia alkaa näkymään tasaisen tappavasti pelikentällä. Lisäksi Ricen kaltainen RB on kultaakin kalliimpi joukkueelle. Varma kätinen ja tehokas etenijä antaa joukkueelle mahdollisuuden hallita ottelua. Pallonhallinnasta puhutaan lajissa kuin lajissa ja lyhyillä juoksupeleillä tai lyhyillä heitoilla Ricelle Baltimore voi halutessaan pitkittää hyökkäysvuorojaan pitkiksi. Edelleen suhteellisen varma kätinen TE Pitta on myös hyvä ase tässä tilanteessa. Kun vastustajan puolustuksen takakenttä haukkaa liian paljon eteenpäin pysäyttääkseen näitä lyhyitä pelejä, niin Flacco voi hakea esimerkiksi WR Boldinia isoilla peleillä. En ole sanomassa, että tiesin Baltimoren menevän Super Bowliin, sillä heitä edellä oli ennakkoon monia joukkueita. Kuitenkin tilanne on tällä hetkellä se, että Baltimorelle rahojani alan sijoittelemaan. Kaksi viikkoa on pitkä aika, jos mietitään earlyn lyömistä, mutta kaksi viikkoa on myös pitkä aika pelaajille huoltaa omia kroppiaan, joten kokoonpanot lienevät aikalailla samat kuin mitä ne ovat tässä olleet. Toisekseen ottelu pelataan domessa, eli säällä ei ole merkitystä. Laittelen ehkäpä tarkempaa tarinaa myöhemmin tänne itse ottelusta ja myös tarkan pelivalintani.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Tappioputki jatkuu ja jatkuu. Vaikka olen vedonlyöjänä ainakin vielä täysi raakile, niin kun pitää mainita vahvuuksia niin mainitsen ensimmäisenä hermojen hallinan (Heikkouksia löytyy varmasti kymmenen kertaa enemmän kuin vahvuuksia). Äkkiä katsottuna tämä tappioputki on syönyt kassasta kohta 30%, mutta itse pidän tätä loistavana testinä itselleni. Pysyykö paketti kasassa ja kestääkö pää? Uskoisin, että kestää. Ainakaan vielä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Jos menen ns. "poikki", niin sittenhän vika on ollut systeemissä ja sitten täytyy muuttaa juttuja, mutta uskon kuitenkin, että tämä tästä kohta puoliin kääntyy.

Olen miettinyt taas paljon tulevaisuuden vedonlyöntivalikoimaa. Tämä on ehkä toistoa, mutta jenkkilä on itselleni SE JUTTU, vaikkakin seuraan urheilua erittäin laajasti. Olen miettinyt myös paljon sitä, että mikä olisi se paras kohdemäärä/vuosi, joka tulisi saavuttaa. Ei liikaa, jotta palautus ei kärsi, mutta kuitenkin tarpeeksi, jotta raha kiertää tarpeeksi tiheään tahtiin. Keskittyminen tarkasti pariin sarjaan näin talvisin ja totalsit mukaan. Se on se mitä nyt tavoittelen. Totalsit tulee olemaan itselleni suuri haaste, mutta olisi jo polttava halu päästä niiden kanssa työskentelmään, mutta vasta kesällä pääsen ja ehdin tutkimaan niitä ensi talvea varten. Totalseissa pitää paneutua vielä astetta syvemmälle ja näin ollen valueta pitäisi riittää. Kun nytkin tossa taustalla pyörii NHL-ottelu, niin uskoisin, että jos totalsit olisivat valikoimassa jo nyt niin saisin tosta kamppailusta enemmän irti tulevia otteluita varten. Ite olen erittäin varovainen omien analyysien kanssa, koska kun puhutaan juurikin vaikka NHL:sta, niin jossain määrin kuulostaa hullulta, että löytäisin jotain sellaista yksittäisestä ottelusta, (ML/1x2-vetoihin) mitä muut eivät löydä. Kaiken järjen mukaan pitäisi löytää asioita, jotka ovat yksittäisessä ottelussa pieniä, mutta näiden vaikutus pitäisi olla iso. Onko näitä jääkiekossa sitten kuitenkaan kovin paljon? NFL on tässä tietysti asia täysin erikseen, sillä näkisin, että siinä sarjassa se oma näkemys on suuremmassa roolissa. Kirjoitin ammattilaisuus-topicciin, että uskon juuri sen loppusilauksen olevan lopulta se mikä erottaa loistavat pelaajat hyvistä pelaajista tai vedonlyöjistä miten sen kukakin haluaa ilmaista. NFL:ssa jokin pieni asia joukkueiden taktisissa ominaisuuksissa voi olla dominoiva ja näin ollen sen vaikutus on suuri. Toisaalta sitten voidaan kysyä, että onko se sitten kuitenkaan niin pieni asia? No, sanotaan, että asia, jota ei ole kaikista helpoin huomata. Veikkaan, että ylianalysointi on joiden vedonlyöjien turma. Halutaan etsiä asia jota muut eivät näe, mutta lopulta sitten ylikorostetaan sitä.

Muutenkin ihmettelen sitä, että jotkut sanovat arvion olleen väärä kun ottelu on pelattu. Mistä tämän voi tietää? Kun annan arvion 50%-50%, niin en usko näkeväni 60 minuuttia ottelua ja 0-0 vääntöä. Jakauma heittelehtii laidasta laitaan ja tulee kotijoukkueelle heikkoja otteluja kuin myös sitten vieraillekkin. Yksittäinen ottelu ei kerro ainakaan itselleni juuri yhtään mitään.

Haluan korostaa, että olen vain amatööri tässä touhussa ja kirjoittelen ihan puhtaasti omia ajatuksia. Faktat voivat olla sitten täysin erilaisia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

oretan kirjoitti:
Muutenkin ihmettelen sitä, että jotkut sanovat arvion olleen väärä kun ottelu on pelattu. Mistä tämän voi tietää? Kun annan arvion 50%-50%, niin en usko näkeväni 60 minuuttia ottelua ja 0-0 vääntöä. Jakauma heittelehtii laidasta laitaan ja tulee kotijoukkueelle heikkoja otteluja kuin myös sitten vieraillekkin. Yksittäinen ottelu ei kerro ainakaan itselleni juuri yhtään mitään.
Moi,

Kyllä virheiden myöntäminen on tässäkin lajissa viisauden alku. Esimerkkinä omalta kohdaltani äskettäin pelattu
Sevilla - Granada, johon pelasin (ja tännekin vihjasin) :oops: Granada +1,25 kertoimella 1,952. Ottelun nähtyäni saatoin
todeta olleeni ihan yössä joukkueiden voimasuhteista ja nimenomaan sen päivän motivaatiotasoista (Sevillan ensimmäinen kotiottelu
uuden valmentajan alaisuudessa). Lopputulos 3-0 mairitteli aneemisia vieraita kauden parhaaseen esitykseensä syttynyttä
kotijoukkuetta vastaan.

Tämän yksittäisen ottelun perusteella olen vakuuttunut, että Sevilla tulee loppukaudella suorittamaan paremmin kuin alkukaudella,
ja otan sen arvioissani huomioon. Ei tuolta tosiseikalta pysty silmiäänkään ummistamaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.01.2013 17:29 <Betsaari> Näin on. Eilen lähes koko foorumi Jormia myöten metsässä..

30.01.2013 17:30 <Betsaari> ..JYP:in kanssa. Ei ollut läheskään 50% suosikki. Tuurit, TY


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Joo kyllähän se taitaa olla niin, että virheiden myöntäminen auttaa tulevaisuuteen asiassa kuin asiassa. Sinällään hankala tilanne kun itsellä ei tuosta ottelusta ole mitään tietoa, joten siihen en voi suoranaisesti kommentoida. Tietysti, jos on joku yksittäinen tekijä johon on itse tarttunut (esim. valmentajanvaihdos) ja uskoo tämän vaikuttavan suuresti toiseen joukkueeseen ja lopulta joukkue jatkaakin samalla tavalla, niin tälläisessä tilanteessa varmasti voi sen virheen myöntää itselleen.

Tarkoitin aikaisemmalla tekstilläni sitä, että kun puhutaan vaikka jonkun joukkueen olleen selvästi parempi yksittäisessä ottelussa, vaikka joukkueiden pitäisi olla tasavahvoja. Eikö ne tasavahvat joukkueetkin murjo välillä toisiaan? Yksittäisista otteluista otan pieniä tiedonjyväsiä joukkueen tilasta, mutta yksittäisen ottelun tapahtumista on mielestäni aika riskialtista tehdä järin suuria johtopäätöksiä.

Kiitos kun kommentoit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta tässä se asian ydin yksinkertaistettuna juuri on:

Muutoksiin alkuperäisissä (oletetuissa) voimasuhteissa on niiden tapahtuessa reagoitava. Mitä pienemmällä informaatiolla etu markkinoihin
pystytään saavuttamaan, sitä suurempi se on. Tietysti informaation on osoittauduttava oikeansuuntaiseksi, muuten ei hyvä heilu.
Riskejä on kuitenkin otettava, ettei mennä massojen mukana 98 % palautuksella.

Tässä esimerkissä tuo yksi ottelu edustaa toista ääripäätä informaation määrässä. Toinen ääripää voisi sitten olla loppukausi
tai kaksi seuraavaa kautta, mutta missä etu markkinoihin sitten olisi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Uskoisin, että ollaan aikalailla samoilla ajatuksilla liikenteessä, mutta näitä on kovin hankala käydä näin koneen välityksellä läpi. Ainakin itselleni tuottaa vaikeuksia saada ihan tarkalleen omia ajatuksia esille tässä yhteydessä. Niin ja tietysti hommat ovat niin tapauskohtaisia, että ne on jo senkin takia hankala saada tiivistettyä.

Tohon Betsaarin kommenttiin tekee mieli ottaa esimerkin kautta kantaa. Sitäkään ottelua en ole nähnyt, mutta ilmeisesti parempi joukkue on voittanut heikolla pelillä? Kärjistän tilanteen siihen, että futiksessa ML-pinnat 80-20 ja vieraat nakkasee +90min 1-0 oman maalin kulman jälkitilanteesta. Ottelu ollut kotijoukkueen hallintaa, vaikka vaaralliset maalintilanteet vähissä. Onko arvio ollut väärä? Mielestäni sitä on vaikea tuon perusteella sanoa.

Tuo voi kuulostaa provolta, mutta sitä se ei missään nimessä ole. Olen erittäin kiitollinen, että jotkut vaivautuvat kommentoimaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut oretan, 31.01.2013, 02:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Betsaari
Jäsen
Viestit: 2303
Liittynyt: 19.11.2009, 11:45

Tuotto: +76.24 yks.

Palautus%: 111.02%

Panosten ka: 2.58 yks.

Vetoja: 268

Pisteitä: 1112
Paikkakunta: Kupittaa, Tku

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja Betsaari »

Joo, on JYP parempi joukkue kuin Ilves. Siitä ei varmasti ole kellään epäselvyyttä ollutkaan. Kysymys kuuluukin, että kuinka paljon kulloinkin? Itse seuraan SM-liigaa todella tarkasti niin Urhon välityksellä kuin myös useasti paikan päälläkin. Molempien pelejä nähnyt siis ison määrän myös tällä kaudella. JYP ei ole viime aikoina voitoista huolimatta esittänyt mitään sellaista, että olisin saanut sen eilen yli 50%:n suosikiksi (mulla oli 47,5%) edes Ilvestä vastaan, joka kotona pystyy haastamaan hyvän paikan tullen myös kärkiporukat. Lisäksi esimerkiksi Tampereen paikallisissa se pystyi kohtuullisen hyvin haastamaan Tapparan. Usko omaan tekemiseen on Ilvekselle tällä hetkellä se suurin ongelma ja sen niska murtuu jo pienemmistäkin vastoinkäymisistä. Siitä annoin jo etukäteen pari prosenttia hyvää vieraiden suuntaan. Itse kerroin Twiterissä, että minulle tuossa pelissä oli silti liikaa epävarmuustekijöitä, joten se oli minulle vahva "no bet" -peli. Tuota peliä en ole nähyt muuta kuin maalikoosteen verran. Raportteja olen lukenut ja niiden perusteella Ilves olisi ansainnut voiton siitä. Lisäksi tuomari oli tehnyt virheen, kun ei ollut hylännyt sitä Jypin kiriä aloittanutta avausmaalia. Siinä tapahtui maalivahdin häirintä, jonka myös ottelunvalvoja totesi pelin jälkeen. Jälkianalyysi on tärkeä osa voittavaa vedonlyöntiä, joten sitä ei kannata sivuuttaa missään tapauksessa. Toki tuuriakin välillä tarvitaan, joten hienoa, että noinkin moni teki tiliä nyt ja aina Veikon kurittaminen tekee hyvää vaikka itse ei olisikaan ollut sillä kertaa ruoskan varressa :wink:

Onnea ja menestystä myös tähän blogiin :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja Neo »

oretan kirjoitti:Uskoisin, että ollaan aikalailla samoilla ajatuksilla liikenteessä, mutta näitä on kovin hankala käydä näin koneen välityksellä läpi. Ainakin itselleni tuottaa vaikeuksia saada ihan tarkalleen omia ajatuksia esille tässä yhteydessä. Niin ja tietysti hommat ovat niin tapauskohtaisia, että ne on jo senkin takia hankala saada tiivistettyä.

Tohon Betsaarin kommenttiin tekee mieli ottaa esimerkin kautta kantaa. Sitäkään ottelua en ole nähnyt, mutta ilmeisesti parempi joukkue on voittanut heikolla pelillä? Kärjistän tilanteen siihen, että futiksessa ML-pinnat 80-20 ja vieraat nakkasee +90min 1-0 oman maalin kulman jälkitilanteesta. Ottelu ollut kotijoukkueen hallintaa, vaikka vaaralliset maalintilanteet vähissä. Onko arvio ollut väärä? Mielestäni sitä on vaikea tuon perusteella sanoa.

Tuo voi kuulostaa provolta, mutta sitä se ei missään nimessä ole. Olen erittäin kiittolinen, että jotkut vaivautuvat kommentoimaan.
Voit kääntää asian myös toisin päin, ja kysyä: mistä sitten tiedät olevasi arvioiden kanssa jäljillä tai metsässä, jos et käytännön ottelutapahtumista. Et voi oikein todeta väärin menneiden vetojen kanssa päivästä toiseen, että hajontaahan tämä oli. Tiedän että arvioiden hyvyyttä voidaan tutkia vertailemalla sitä sun tätä, mutta näistä työkaluista on harvoin apua käytännössä, kun esim yhteen Valioliigakauteenkin voi tulla helposti esim vain 150-200 vetoa. Tai johonkin pienempään sarjaan hyvin esim vain 100 petsiä. Et ehdi saada järkevää otantaa kun kausi on jo ohi, tai joskus tekisit oikean ratkaisun 40 vedon otannalla ja toisella kerralla menisit metsään. Monet asiat muuttuvat vedonlyönnissä niin nopeasti, että joudut koko ajan taiteilemaan liian hätäisten ja liian hitaiden ratkaisujen välillä. Ja tähän ei yksinkertaisesti ole eikä voi olla mitään oikeaa vastausta, ja se on yksi vedonlyönnin haasteista.

On Barcelonallakin joskus ihan oikeasti huono päivä jolloin ne eivät olisi ansainneetkaan kuin maalin tai max 2, yhtä lailla kun on se ääripää, jolloin 7-0 voitto oli täysin oikein. Tuossa ml 80-20 esimerkissä olisi hyvin helppo ottelutapahtumistakin tehdä arvio, että veto oli todennäköisesti ihan hyvä. Jalkapallossakin on tietty määrä tilanteita jotka johtavat maaliin, tietty määrä paikkoja (riippuen pelityylistä) mitä oli odotettua jne. Joku päivä 10 vedosta menee sisään 1 ja joku toinen päivä 2, mutta sen vuoksi osa työstä onkin tutkia mitä ottelussa tapahtui, eikä tuijottaa pelkästään sitä lopputulosta. Ottelusta pitäisi olla arvion perusteella jonkinlainen kuva, mitä siinä oletetaan keskimäärin tapahtuvan. Eli: homman ydin on oppia tuntemaan milloin kyseessä oli vain huono päivä tai huono tuuri ja milloin kyse on joukkueen todellisesta tasosta. Tässähän pyöritään hyvin paljon legendaarisen kuntopuntarin ympärillä. Ja ikiaikaisen, piinaavan, kysymyksen: jos joukkue pelaa rajusti yli/alle tasonsa, niin milloin on aika reagoida ja miten paljon. Tai mikä oli huonoa tuuria ja mikä oli signaali joukkueen tason heikentymisestä.

Voisin sanoa ehkä niin, että sun pitäisi oppia löytämään näppituntuma sellaisesta ottelutapahtumien vaihteluvälistä johon vaikka 2/3 - 3/4 peleistä menee. Jos sulla on vaikka 55-25-20 suosikki futiksessa, niin esim ottelutulokset "kotijoukkue oli selvästi parempi ja voitti 3-1" ja "ottelu oli varsin tasainen mutta kotijoukkue oli hieman onnekkaampi ja terävämpi voittaen 82" maalilla 1-0" voisi olla näitä. Ja sitten jos ottelu päättyy esim. 5-0 FT ilman punaisia tai ottelu päättyy vierasjoukkueen dominointiin, niin kyseessä voisi olla selvästi jotain muuta, johon on ehkä reagoitava. Eli ymmärrät mitä tässä ajan takaa? Niin kauan kun joukkueiden tasoero on tietyssä haitarissa niin voisi ajatella, että vaihtelu odotettuun täsmälliseen tasoroon on vielä "riittävän lähellä". Jos maalioa oli vaikka 1.50 vs 1.00 ja arviot että nyt todellinen oli 1.30 - 1.10 luokkaa niin ei syytä vielä huoleen. Ja sitten jos on syytä huoleen niin sen jälkeen on laitettava paloja yhteen: löytyykö selityksiä asioista A,B,C ja jos ei löydy niin sitten alettava miettiä oliko tämä ensimmäinen tällainen ottelu, oliko toinen iso tappio putkeen, onko manageri nyt potku-uhan alla jne.

Jos tutkit ammattilaissarjoa niin ainakin futiksen puolella alat kyllä ajan myötä huomata, että noihin huonoihin päiviin on usein hyviä selityksiä. Mitä ammattimaisempia pelaajat ovat, sen paremmin ne pysyvät viikosta toiseen sillä omalla tasollaan. Esim huippujoukkueiden huonot päivät sattuvat kumman usein vaikkapa UCL-välierien keskelle, tai siihen kun ykköstähti oli loukkaantuneena, tai tappio tuli siinä ottelussa jossa dumari antoi virheellisen punaisen jne.

Pikainen esimerkki ManU:n kauden tappioista:
1) ensimmäinen kauden avauskierroksella Evertonille, jossa joukkueen kp oli sekaisin. Esim topparina pelasi Carrick ym, RVP ei ollut vielä sopeutunut ryhmään ja oli siinä kaikenlaista.
2) toinen tappio 2-3 Spursille kotona, jolloin poissa oli taas ukkoa puolustuksessa, ykkösveskari De Gea, Rooney jne
3) UCL.ssa ManU otti nokkaan Galatasaraylta ja Cluj.lta otteluissa, joissa panosta ei ollut + käyttivät B-miehiä
4) kolmas tappio liigassa 1-0 Norwichille, tästä en muista oliko taustalla ihmeempää. Käytännössä ManUkin häviää keskimäärin sen 1/10 matsista, joten tässä oli ehkä vain se ns tilastotappio ilman mitään sen kummempaa
5) Liigacupissa ainoa tappio tuli pilkuilla Chelsealle, jossa ManU epäonnekseen päästi hyvin varamiehisellä joukkueella 90+4 min pilkun 3-3:een
jne.

Joskus sää oli huono ja vaikutti totalseihin enemmän mitä arvelit, joskus joku muu kokoonpanomuutos, joskus pelirasitus, joskus managerin taktiikkakokeilu jne. Eli usein poikkeuksellisille tapahtumille on myös olemassa ainakin osan siitä selittäviä taustatekijöitä, tosin monesti et noita edes tiedä. Jotain seuran sisäisiä riitoja, kapteeni tapellut pukuhuoneessa veskarin kanssa jne. Joskus vain arvailet että miten helvetissä joukkue X nyt oli noin huono.

Edit: esim Ilves-JYP casessa jos Ipa oli melkeinpä parempi jengi ja 1X2 arvio oli tasoa 20-25-55 vieraille niin kyllä siinä mennään jo rajan yli. Jos toi oli vaikka jo kolmas JYP:n vastaava suoritus alkaisin miettiä vähän mistä on kyse, mutta näiden paskojen kohtaamisessa usein selitys voi olla vain huono asenne ja lataus. Esim ei ole mitenkään outo tilanne, että JYP vaikka pelaisi 5 edeltävää ja 5 seuraava tosi hyvin mutta heikoin suoritus oli juuri Ilvestä vastaan. Joka olisi siis yksi näistä taustaselityksistä asialle, ja varsin luonnollinen. Ei laatujengit vain jaksa aina venyttää sitä kauden parasta kun vastassa on sarjan heittopussi, ja pitäisi vain saada ne rutiinipojot taskuun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 15:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Oretanin tarinointia

Viesti Kirjoittaja oretan »

Noniin vihdoin kerkeän vastailemaan nopeasti hyviin viesteihin. Ensiksi täytyy sanoa, että teen kyllä johtopäätöksiä otteluista, mutta puhuin ihan puhtaasti yksittäisestä ottelusta. Jos aletaan ottamaan lisätietoja toisista otteluista, niin sittenhän ei puhuta enää yksittäisestä ottelusta. Pyrin siis olemaan kovin varovainen yksittäisessä ottelussa, koska ylianalysoinnin riski on varmasti jonkinlainen. Ehkä kokemuksen kautta sitten pystyy myöhemmin paremmin sen homman hoitamaan.

Kovin hankala on tekstiä tästä kirjoittaa, koska tämän viestin alkutekstiä kun lukee niin voi saada sellaisen kuvan, että teen arviot vähän sinne päin vasemmalla kädellä. Näin ei ole. Pyrin kyllä tekemään otteluista jälkianalyysin, jos vain aikaa on. NFL on tässä ykkösenä, koska otteluita pelataan runkosarjassa vain 16 per joukkue. Osittain tästä syystä markkina reagoi niin voimakkaasti yksittäiseen otteluun (sen lopputulokseen) ja näin ollen yksittäisen ottelun nähtyä pystyy hahmottelemaan jo seuraavan kierroksen pelivalinnan(toki arvion kautta lopulta). Tulevalla kaudella olisi tarkoitus katsoa kaikki ottelut, jos vain muu elämä sen sallii. Tänä päivänä NFL gamepassin kautta tuo on kovin helppoa. NHL:ssa en pysty kaikkia otteluita käymään läpi jälkikäteen, mutta en pidä sitä myöskään yhtä tärkeänä. Huomiota herättävät lopputulokset käyn aina läpi ja pyrin seuraamaan hankalasti arvioitavien joukkueiden otteluita tiheästi. Jos ja kun totalsit tulevat mukaan ensi kaudella, niin pelejä on seurattava enemmän.

Mutta kyllähän tuo omien heikkouksien paikantaminen on haaste. Suuressa mittakaavassa heikkoudet voi tilastoinnin avulla jälkikäteen jotenkuten paikantaan, mutta tarkkuudella niitä omia virheitä ei oiken pysty löytämään. Sehän se tekee tästä touhusta erittäin mielenkiintoisen kun surkeilla vedoilla voi tehdä kammo tilin, mutta samalla hyvillä arvioilla voi kaivaa kuoppaa kaksin käsin ainakin jonkin tovin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntiblogit”