Tänään on 23.06.2018, 19:35.

Jotain ihan muuta

Vedonlyöntiblogit. Pelivalintoja ja tarinaa rahapelien maailmasta ja vähän muualtakin.
Vastaa Viestiin
playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Tervehdys veljet vedonlyönnissä 8--)

Kesä takana ja takana on myös elämäni ensimmäinen, reilut 3kk kestänyt totaalitauko pelaamisesta. En kuitenkaan mennyt poikki, vaikka ensimmäiset sitä jo toivoivat jatkotekstin kiinnostavuusarvon vuoksi. Teen paluun palstalle puhumalla paskaa, joten se on luonnollista jatkoa aiemmalle keskusteluhistorialleni. Ei kannata kuitenkaan lopettaa lukemista, saatan puhua paskaa sinustakin.

Tästä tulikin mieleeni suomalainen mentaliteetti, joka on kyllä ainutlaatuista mitä tulee toisen epäonnen toivomiseen. Muistatteko esimerkiksi Petteri Jussilaa? Ensin vuosia uutisointia pelkistä onnistumisista ja sen myötä tulleesta materiasta ja loistosta. Tapaturmaisesti menehtynyt Jussila sai osakseen ennen näkemättömän ryöpyn ivallisia ilon purkauksia Suomi24:n keskustelupalstoilla. Viha oli vuosien varrella kumuloitunut ja kun se vihdoin purkautui, pahansuovat ihmiset hyökkäsivät kuin valtava kärpäsparvi Suomi24:n palstalle pakottaen moderaattorit sulkemaan kaikki keskustelut.

Sama menttaali-ilmiö esiintyy lievemmässä muodossaan täälläkin palstalla, erityisesti vihjepalveluosiossa. Kun luullaan, että joku menestyy, tai luullaan, että joku tekee helppoa rahaa, tai epäillään, että tässä voisi olla alku liiketoimelle joka jatkossa tuottaa toiselle ihmiselle helppoa rahaa, tulee suomalainen mentaliteetti esiin ja se näkyy suorissa kirjoituksissa ja leijuu rivien välissä. Huomatkaa, että pelkkä luulo, tai aavistus riittää. Usein katkeruus menee hukkaan kohdistuen yrityksiin, jotka tekevät paljon työtä pienellä palkalla ja tuottavat silti hyvän palvelun.

Todellakin, ensimmäinen taukoni vedonlyönnistä takana ja voisin suositella muillekkin. Irtautuminen onnistui luontevasti, sillä keväällä yrityksen keikkalistat alkoivat täyttyä ja hyötyperusteiseen tekemisen arvottamiseen tottuneena vedonlyöjänä oli pakko tunnustaa, että nyt kannattaa tehdä oikeita töitä.

Olin käytännössä elänyt vedonlyöntituotoilla edellisestä kesästä lähtien. Ajattelin samantien unohtaa pelaamisen kokonaan tarkoituksena palata Sm-liigan kimppuun syksyllä. Koetin välillä avata Betbrainin ikkunaa, mutta se näytti peräti vastenmieliselle tuijotettuani ylös alas vaihtuvia nuolia koko talven 16 tuntia/päivä, jättäen vetoja keskimäärin 30 päivässä noin vuoden ajan. Kirjoitan pelikokemuksista myöhemmin.

Palstalla ei ole tapahtunut mitään uutta. Hieman eri suut, samat tarinat, aivan kuten demareilla. Osan etenemisen hierargiassa huomaa siitä, että analyysit ovat nyt ryyditetty kirosanoilla, joka on yleisesti käytetty perehtyneisyyden indikaattori, sekä hyökkäyksinä hierargiassa alempitasoisten analyyseja vastaan. Parasta analyysia tuottanevat edelleen nöyrät työntekijät, jotka tarkastelevat kriittisesti omia arvioitaan, kuuntelevat muiden näkemyksiä ja ottavat ne huomioon omissaan. Tarkoitan sellaisia kirjoittajia, jotka analyysin julkaistessaan vielä epäilevät omia arvioitaan ja osoittavat mahdolliset virhepäätelmät. Samalla muut tietävät niiden olevan auringon tarkkoja höpinöistä huolimatta ja puskevat markkinan alas minuuteissa.

Palstalla mennään myös edelleen silmälaput päässä ja tukka takana, ikäänkuin kaikki muut olisivat vielä pahemmassa arvotyhjiössä kuin itse olin hyötyperusteisen tekemisen arvottamisen aikana, jolloin koin pakottavaa tarvetta todistaa itselleni heti, että pelikassa tuottaa rahat elämiseen.

Miksi täällä ei keskustella elämästä? Miksi henkilöprofiilit ovat mystifioitu kuten olisimme suojelupoliisista, tai järjestäytynyt rikollisjärjestö?

Mistä sai alkunsa yksi Suomen suurimmista keskusteluforumeista, Pakkotoisto.com, jonka jäsenet tuottavat laadukkaita keskusteluja kaikista elämän osa-alueista? Pakkotoisto.com sai alkunsa siitä, että oli harrastus: Paino laskee alas, lihas venyy. Paino nostetaan ylös, lihas supistuu ja pääsee pieru. Tämän teeman ympärille rakennettiin yksi suomen parhaista keskustelualueista.

Totuus ei tosin ole tarua ihmeellisempää ja jos mystisyyden aura profiileista hälvenisi, mielikuvitukselle jäisi vähemmän sijaa ja monen nimimerkin huomattaisiin olevan Jotain ihan muuta. Pieniä pelikassoja, opiskelijoita, duunareita, hassun näköisiä ihmisiä, vain muutamia tosi ammattilaisia, eikä heidänkään työssä ole kuviteltua glamouria pätkääkään.

Ostin kausikortin Ilveksen peleihin, maksan Betbrainin ja Annabetin Pro palvelut, alan käyttämään laadukkaita vihjeitä ja etsimään pelejä itse. Sosiaalisen elämän rajoittuessa puran harhailevat ajatukset tänne. Toivotte, että en tekisi sitä kovin usein. Se jää nähtäväksi...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2074
Liittynyt: 24.01.2004, 20:33
Pisteitä: 612
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Hah,mahtava kirjoitelma kerta kaikkiaan!
Tervetuloa taas vedonlyönnin pariin akut ladattuina..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muumimaan isot miehet puukengissään tanssin pyörteissä Seppo Hovin hanurin soittaessa bluesia pimenevässä illassa.

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3559
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Tervetuloa takaisin! :)
playerone kirjoitti:Kesä takana ja takana on myös elämäni ensimmäinen, reilut 3kk kestänyt totaalitauko pelaamisesta. En kuitenkaan mennyt poikki, vaikka ensimmäiset sitä jo toivoivat jatkotekstin kiinnostavuusarvon vuoksi. Teen paluun palstalle puhumalla paskaa, joten se on luonnollista jatkoa aiemmalle keskusteluhistorialleni. Ei kannata kuitenkaan lopettaa lukemista, saatan puhua paskaa sinustakin.
Kerroitkin jo hieman irtautumisestasi, mutta jäitkö kaipaamaan pelejä/jännitystä/vedonlyöntiä yleensä tauolla ollessasi? Saitko tauosta uutta motivaatiota? Tuollainen kolmen kuukauden tauko menee varmasti helpohkosti (esim. juuri Sm-liigan kesälomalla), mutta esimerkiksi kokonaisen kauden missaaminen tuntuisi itsestäni jopa hieman pelottavalta ajatukselta. Olisiko vuoden jälkeen "kaikki niin kuin ennen", kun kuitenkin niin herkästä lajista on kysymys. Kuinka näet asian?
playerone kirjoitti:Tästä tulikin mieleeni suomalainen mentaliteetti, joka on kyllä ainutlaatuista mitä tulee toisen epäonnen toivomiseen...
Hyvin sama ja valitettava asia. Jokaisella meillä on tämän asian suhteen varmasti parantamisen varaa.
playerone kirjoitti:Miksi täällä ei keskustella elämästä? Miksi henkilöprofiilit ovat mystifioitu kuten olisimme suojelupoliisista, tai järjestäytynyt rikollisjärjestö?
Itsekin toivoisin palstalle enemmän asiaa myös vedonlyönnin ulkopuolelta. Suuri ero, kun vertaa esim. pokerin pelaajiin, jotka tuntuvat netin perusteella huomattavasti ulos päin suuntautuvilta ihmisiltä vrt. vedonlyöjät :?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TheSavageSam
Avatar
Jäsen
Viestit: 428
Liittynyt: 27.02.2008, 14:07
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja TheSavageSam »

playerone kirjoitti:Miksi täällä ei keskustella elämästä?
Keskustellaan pois ja keskustellaan vain minun puolestani täällä. Voin aloittaa.

Koko touhu alkoi viime heinäkuussa, kun vedonlyönti alkoi kiinnostaa enenevässä määrin. Löysin Ylikerroin.comin. Viime lätkäkausien aikaan en ymmärtänyt pelistä kuin jotain osia. Aika meni lähinnä kantapään kautta opiskelemiseksi. Opiskelin niin poissonjakaumaa kuin jääkiekon erinäköisiä ilmiöitä jotka olivat vielä jokseenkin vieraita, sillä aiemmin olin seurannut kiekkoa vain huvikseni. Samaan aikaan suorittelin korkeakouluopintoja, jotka eivät nekään aivan täydellisesti menneet. Tuohon tosin saattaa vaikuttaa se, että ajatukset pyörivät jääkiekon ja vedonlyöntisysteemien ympärillä karkeasti ottaen 8-10 tuntia päivässä. Toisin sanoen siis aina, kun en ollut syömässä, opiskelemassa, nukkumassa tai paskomassa. Tätä on käytännössä jatkunut nyt noin vuoden verran. Olenko sitten hyötynyt tästä jotenkin? Noh, olen oppinut paljon ja opin koko ajan lisää. Olen varma ettei se oppiminen lopu koskaan, mutta nyt uskallan jo luottaa omaan tekemiseeni jonkin verran edelliskautta enemmän(kiitos niille jotka ovat minua täälläkin opettaneet). Olen varma, että jos joku kaveri tällä palstalla on uskaltanut meikäläisen vihjeitä pelata niin hän on tienannut ja hyötynyt minun työstäni rahallisesti moninkertaisesti enemmän. Tämä johtuu lähinnä surkean pienestä pelikassasta. Ei ole helppoa koota suurehkoa aloituskassaa - varsinkin jos on opiskelija.

Kaiken kaikkiaan koko homma tuntuu nyt melkoiselta pään seinään hakkaamiselta, sillä nyt jo ison palan aiheesta oppineena alan käsittää miltä koko touhun eli vedonlyönnin iso kuva näyttää. Paljon on asioita, jotka olisi voinut oppia paljon helpommin - jos vain olisi tiennyt miten tai mistä.

Tässä lyhyehkö katsaus yhden petsarin elämään. Toivottavasti ainakin joku vasta-alkaja saa tästä vihiä mitä tämä puuha oikeasti on. Aion jatkaa toki hommaa, muutenhan kaikki työ olisi mennyt aivan hukkaan. Vihjeet löytyvät jatkossakin Clubin puolelta. Syynä tähän, että haluan tällä tavalla kiittää (jos vihjeet sattuvat olemaan voitollisia) niitä reiluja kehäkettuja täällä jotka meikäläistäkin ovat opastaneet ja samalla kannustaa vasta-alkajia yrittämään enemmän ja vielä kovemmin. Sillä kovalla yrittämisellä pääsee Clubin puolelle.

Mielestäni sille ns. vedonlyönnin opiskelijalle on ensiarvoisen tärkeää postata ne arvionsa tännne toisten nähtäviksi. Ei sen takia, että alkaisi kestää naureskelua, vaan että toisten kommentit ovat erittäin tärkeitä ohjenuoria siitä mitä pitää kehittää ja parantaa. Lisäksi se toisten naseva naljailu (jos sitä on) on aimo motivaatiopotkuri sen kaiken työn tekemiseen mitä omien arvioiden parantamiseen tarvitaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minulla on kaikki aika tässä maailmassa. Ja koska aika on rahaa, niin minulla on kaikki rahat tässä maailmassa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jotain ajatuksia.

Vedonlyöntiin liittyy yksi iso ongelma vrt esim Pakkotoistoon tai mihin tahansa harrastusfoorumiin, ja se on tietysti raha. Todella monet eri harrastukset ja aihealueet ovat muodostaneet nettiin valtavia & aktiivisia yhteisöjä, esimerkiksi tuo edellä mainittu raudan nostaminen tai vaikkapa tietotekniikka ja miljoonat muut aiheet. Mutta kaikki nämä eroavat merkittävästi vedonlyönnistä, sillä esimerkiksi paremman treeniohjelman tai verkkokortin ajureiden asentamisessa neuvominen ei ole niin sanotusti millään tavoin itseltä pois. Jos joku toinen parantaa penkkitulostaan tai saa koneensa kuntoon niin tämä ei millään tavalla vaikuta omaan harrastukseen, ja voi jopa tuottaa mielihyvää kun sai jonkun uuden henkilön harrastuksen pariin jne.

Itse olen seurannut käytännössä kaikkia julkisia vedonlyöntifoorumeita n. 15v, joten keskustelua on tullut nähtyä vuosien mittaan enemmän tai vähemmän. Etenkin 90-luvun puolella nettiyhteyksien määrä oli pieni, ja yleensä internetin hyödyntäminen kaikissa maan ja taivaan välillä olevissa asioissa oli lapsen kengissä. Vedonlyöntiyhteisöt olivat pieniä, ja ennen kaikkea myös markkina oli laadultaan ja tasoltaan aivan eri sfääreissä. Vieläpä mielestäni 5-6v sitten oltiin aivan täysin eri tilanteessa, kuin tänä päivänä. Esim 10v sitten ei ollut vielä pokerimiljonäärejä eikä yleensäkään kovin montaa ammatikseen tai edes puoliammatikseen pelaavaa, harvalla oli käytössä päteviä tietokantoja (kun ei ollut edes konetehoa niitä pyörittämään), ja pelaaminen oli myös erilaista. %-laskijoita oli vain murto-osa siitä mitä nyt, ja keskustelut olivat aivan eri tasolla. Silloin vaihdettiin mielipiteitä, keskusteltiin joukkueista, pelaajista yms asioista hieman samaan tyyliin mitä esimerkiksi futisforumilla. Prosenttiarvioita ei paljon kyselty, ja rahaa tuli siitä huolimatta, ja paljon arvokasta tietoa.

Mielestäni vedonlyöntiyhteisöt netissä olivat myös silloin luonteeltaan erilaisia. Mutta paljon on muuttunut hyvin nopeassa ajassa, ja suurin ongelma on siinä, että todella laadukkaan tiedon ja taidon arvo on kasvanut valtavasti. Markkinaa ei enää peitota tip-exiä myötäilevillä prosenteilla ja perus toteumilla etenkään suurissa sarjoissa, ja lisäksi jokaisen julkisen yhteisön riesana on nykyään satoja/tuhanseja lokkeja, jotka ovat jokaisen tiedonmurun perässä, ja iskevät kiinni kaikkiin ilmaiseksi tarjottuihin vihjeisiin & infoon antamatta mitään takaisin. Ja toki pudottavat kertoimet, ja aiheuttavat vielä todennäköisesti kaupan päälle limiitit itsellesi ko. firmalle ja pääsyn mustalle listalle (ollessasi ns. lokkilauman johtaja). Tämä johtaa väistämättä tilanteeseen, jossa jokainen todella paljon tietoa omaava yksilö miettii: miksi kirjoittaisin näkemykseni julkisesti? Tässä on hyvä viitata esimerkiksi pakkotoistoon: jos annan treenivinkkejä jollekin toiselle, niin oma penkkitulokseni ei tipu kyllä grammaakaan. Mutta antamalla paljon tietoa pois, rahoitan käytännössä kilpaijoideni pelikassaa, ja ennen kaikkea annan käytännössä rahaa ilmaiseksi isolle joukolle ihmisiä, jotka eivät laita tikkua ristiin itseni suuntaan. Itse osallistuin edellisessä elämässäni esim paljon ohjelmointikeskusteluihin, joka oli erittäin palkitsevaa: alussa sain paljon apua itse, ja asioita opittuani aloin kertoa vinkkejä myös muille, koska eipä se ollut millään tavoin omasta elämästäni pois. Jos joku vaikkapa Italiassa asuva jamppa sai koodinsa kuntoon niin ei se heikentänyt tippaakaan oman yritykseni mahdollisuutta voittaa seuraava tarjouskilpailu. Tilanne oli niin sanotusti win-win.

Harva suomalainen on luonteeltaan sellainen, joka jakaa rahaa muille hyvää hyvyyttään, ja eipä tuosta voi tietenkään ketään moittia. Pokeri on myös mielestäni selkeästi eri asia: tiettyjen pelitaktiikoiden osaaminen ja hyödyntäminen voi parantaa pelaajan tasoa ja samalla tavallaan autat myös omia kilpailijoitasi, mutta niiden siirtäminen käytäntöön on vielä kokonaan toinen juttu, ja lisäksi esimerkiksi neuvomasi aloittelija voi usein olla kokonaan eri verkossa, eri tason pyödissä, eri turnauksissa ja niin edelleen. Vedonlyönnissä auttamalla alkuun esimerkiksi pari uutta NHL-laskijaa tiedät että jokainen niistä tulee iskemään tismalleen samaan markkinaan, samoille bookkereille, syömään hyvät early line -vedot joihin et itse ehdi, viemään pois huippukertoimet harvoissa erittäin edullisissa kohteissa ja niin edelleen. Ero on valtava. Tämä kuitenkin vaikuttaa suurelta osin yhteisön yleiseen tilaan. Jokainen foorumi tarvitsee hyvin pyöriäkseen tietyn ydinjoukon kirjoittajia, jotka inspiroivat muita, luovat lisää keskustelua, pitävät tasoa yllä ja niin edelleen. Mutta vedonlyönnissä tämä porukka päin vastoin katoaa, jättäen sellaisen tyhjiön, mikä luonnollisesti tappaa keskustelun ja yleisesti ilmapiirin. Lisäksi yleinen vedonlyöntimenetelmien kehitys ja yhä useammat %-laskijat & yleisemmän tason keskustelun puute oikein ruokkii tätä kuvaa. Esim. ylikerroin.com yhteisöä haukutaan jokaisella toisella keskustelupalstalla nipottavien %-nörttien leikkikentäksi, ja siltä se varmasti myös ulos päin näyttääkin, ja sitähän se myös käytännössä usein on. Tällainen ilmapiiri ajaa luonnollisesti pois kaiken "ohi aiheen" -keskustelun, ja ihmiset kirjoittelevat näihin topicceihin sitten muille foorumeille, joiden ilmapiiri on rennompi & hauskempi.

Mutta vedonlyönti on kehittynyt tähän suuntaan, ja paluuta entiseen ei missään nimessä ole eikä tule myöskään olemaan. Nykyisin julkisilla keskustelupalstoilla pyörivillä aktiiveilla on hyvin usein taustana itsensä tai (maksullisen) palvelunsa "myynti", ja toiveissa voi olla esimerkiksi pääsy jollekin suljetulla palstalle. Itse seuraan paljon futiskeskustelua esimerkiksi ff2:lta, jossa kaiken lähtökohtana ei ole raha, jolloin ihmisten tiedon jakamisen taso & kommentoiti & keskustelu on aivan eri luokkaa. Mielestäni tietokantojen, Excel-toteumien yms käyttö ja %-arvioiden laskennan lisääntyminen on myös kasvattanut joukkoa, jotka tekevät sarjaan arvioita tietämättä edes jokaisen joukkueen optimaalista avauskokoonpanoa. Nykyään on niin helppo ottaa 10v jakauma vaikka Bulgarian liigasta ja alkaa sitten postailla %-arvioita, mutta joukkueista, taktiikoista, poissaoloista yms on mahdoton keskustella, koska tekijöillä ei ole edes riittävää tietoa siihen. Jolloin palataan taas tähän perusongelmaan: jos hoidat itse hommasi hyvin teet asioita kommentoimalla kilpailijoidesi elämästä helpompaa, mutta et saa itse takaisin sen enempää mitä Ilta-Sanomia lukemalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

mutanen_aapo kirjoitti:jäitkö kaipaamaan pelejä/jännitystä/vedonlyöntiä
Tottakai, mutta ei sietämättömän paljon. Hiljainen kesäkausi menee melko kivuttomasti, etenkin kun on muuta hyvää tekemistä paljon niin työn kuin vapaa-ajankin puitteissa. Talvikautta ei olisi voinut missata, silloin pyörii minua henkilökohtaisesti eniten kiinnostava sarja, sekä kassan kiertoa saa pienelläkin työmäärällä runsaasti.

Tuntuma katoaa hieman ja tuntuu, että paletti räjähtää käsin, kun informaatiota voimasuhdemuutoksista joukkueissa ei ole syötetty päähän pikkuhiljaa, vaan kaikki tulee kerralla. Ison kuvan hahmottaminen vie hieman aikaa.

Tauko tuo motivaatiota. Joskus vauhtia on otettava astumalla askel taakse. Uskoisin onnellisuuden peruselemennttinä olevan edelleen muun sosiaalisen elämän, joka luo pyramidin ensimmäiset kerrokset, joiden päälle puolestaan voi rakentaa vedonlyöntiharrastusta.

Hetkinen, asuuko täällä muitakin?

Vedonlyönti tarjoaa myös sellaista jännitystä, jota en ole ikävöinyt. Onko kenellekkään tuttu tilanne, jossa olet aloittanut lauantaina betsaamisen yhdeksältä aamulla ja lopetat kuuden jälkeen illalla. Koko aikana et tietenkään ole muistanut syödä, juoda, tai paskoa, puhumattakaan että muistaisit omaavasi vastakkaisen sukupuolen edustajan, jota tyttöystäväksi kai kutsutaan. Rankan pelipäivän päätteeksi avat tuhruisen tulitikkuaskin kokoisen streamin espanjan ties kuinka monennesta alaliigasta ja hikinorot valuen silmät punaisena tuijotat ruutua kuunnellen karvakäden intohimoista tulkintaa pelitilanteista omalla käsittämättömällä kielellään. Miksiköhän sitä on kuunneltava, kun ei sanaakaan ymmärrä. Juuri kun luulit saavasi muuttua rauhassa kasvikunnan edustajaksi livelähetyksesi äärellä, josta ei jalkallon kokoista objektia pysty erottamaan pixeleiltä, tulee sivukuvaan häiriötekijä jota tyttöystäväksi kai kutsutaan. Muistat kahden tunnin takaisen lupauksesi, "joo joo, tuun kohta, laitan vaan tän yhen tärkeen jutun vielä". Ensimmäiset kommentit tuntuvat kestävän ikuisuuden. Suu aukeillee kuin hidastetussa filmissä ja päättyy oven rymäykseen joka sattuu päähän. Vilkaisu ulos ikkunasta osoittaa, että on kesä. Missä vaiheessa se tuli, viimeksi oli vielä lunta?

Pelaa vähemmän, jännitä enemmän? Kö?

Jännityksestä vielä ajatus lisää koska se vedonlyöntiin integroituu, vaikka kukaan ei ole pyytänyt. Suuri vetomäärä tappaa varianssin ajallisen keston, mutta se tappaa myös jännityksen, ainakin minun kohdalla näin on käynyt. Lauantai ja yli 50 vetoa avoimena, mitäkö niistä tulisi jännittää? Yhdenkään tulos ei pelasta tai kaada kokonaisuutta. Koko päivän tulos ei pelasta tai kaada vuoden tulosta. Käppyrä tuhansista ja tuhansista vedoista vanhaa pelihistoriaa osoittaa vääjäämätöntä ennustetta tulevalle, meneillään olevan viikon tuloksesta riippumatta. Kuukauden vaihtelut käppyrän suunnassa ovat arkipäivää. Jäljelle jää ainoastaan abstrakti jännitys, ei enää rahantuloon tai urheilulliseen tulokseenkaan liittyvä, vaan oikeassa olemisen tavoitteluun yksittäisissä pelikohteissa, jolloin kyseessä sattaa olla esimerkiksi palstalla esiintyneiden eriävien mielipiteiden myötä tullut vastakkainasettelu. Huono jännittäjä olen, mutta mitään jännityksen tyylilajeista en jäänyt erityisesti kaipaamaan.

Moniveto antaa parhaat kicksit. Se ei noudata kaavaa ja kunnioita käppyrää. Se voi tarjota oikeita yllätyksiä ja varianssi voi viedä mihin suuntaan hyvänsä vuosien aikajänteellä. Terveisiä monivetoporukalle, tuottava syksy tulossa.

Koska tekstin määrä ei pysy hanskassa eikä lapasessa, jatkan Savagen ja Neon ansiokkaiden postausten pohdiskelua myöhemmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 3848
Liittynyt: 31.01.2003, 19:58

Tuotto: +58.94 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 1591

Pisteitä: 14752
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

playerone kirjoitti:
Vedonlyönti tarjoaa myös sellaista jännitystä, jota en ole ikävöinyt. Onko kenellekkään tuttu tilanne, jossa olet aloittanut lauantaina betsaamisen yhdeksältä aamulla ja lopetat kuuden jälkeen illalla. Koko aikana et tietenkään ole muistanut syödä, juoda, tai paskoa, puhumattakaan että muistaisit omaavasi vastakkaisen sukupuolen edustajan, jota tyttöystäväksi kai kutsutaan. Rankan pelipäivän päätteeksi avat tuhruisen tulitikkuaskin kokoisen streamin espanjan ties kuinka monennesta alaliigasta ja hikinorot valuen silmät punaisena tuijotat ruutua kuunnellen karvakäden intohimoista tulkintaa pelitilanteista omalla käsittämättömällä kielellään. Miksiköhän sitä on kuunneltava, kun ei sanaakaan ymmärrä. Juuri kun luulit saavasi muuttua rauhassa kasvikunnan edustajaksi livelähetyksesi äärellä, josta ei jalkallon kokoista objektia pysty erottamaan pixeleiltä, tulee sivukuvaan häiriötekijä jota tyttöystäväksi kai kutsutaan. Muistat kahden tunnin takaisen lupauksesi, "joo joo, tuun kohta, laitan vaan tän yhen tärkeen jutun vielä". Ensimmäiset kommentit tuntuvat kestävän ikuisuuden. Suu aukeillee kuin hidastetussa filmissä ja päättyy oven rymäykseen joka sattuu päähän. Vilkaisu ulos ikkunasta osoittaa, että on kesä. Missä vaiheessa se tuli, viimeksi oli vielä lunta?
On kyllä niin tutun olonen tilanne miten kaikki muu unohtuu, kun kovat arvioiden väännöt tai livettämiset on kesken. Olen tässä koittanut itselläni vakuutella, että kun NBA-kausi alkaa, että tänä vuonna asiat on eri tavalla kuin aikaisemmin eli muistaisi syödä kunnolla, liikkua ja poistua kämpästä muutenkin kun pitsaa hakeen tai baariin. Viime kaudellakin kävi vaihteeks niin että laihduin 5kg ja kun olen koittanut hankkia massaa hieman lisää niin toki harmitti si keväällä, mutta kauden aikana jotenkin vaan asenne että ihan sama. Pahimmillaan toi syöminen on ollut sitä, että kun joskus 14 heränny ja ruvennu tekee arvioita niin vasta kun joskus puolilta öiltä on ollut valmis niin huomannu että ei oo muistanu syödä yhtään mitään, mutta red bulleja mennyt joku 10 tölkkiä.....todella terveellistä. Valvominenkin menee välillä aivan järjettömyyksiin, kun periaatteessa töitä riittää niin paljon kun vaan jaksaa tehdä, että jokusia kertoja kaudessa on tullut valvottua pari vuorokautta putkeen energiajuomien ja kahvin voimalla ja vasta siinä vaiheessa nukkuu kun on niin sekasessa olotilassa ettei enään ymmärrä oikein mistään mitään. Kummallista kyllä, mutta ainoastaan Elokuuhun asti jaksoi olla ikävöimättä tätä ja nyt jo oottaan innolla että uusi kausi ja sama meininki alkaa, jotenkin on niin vaikeeta elää tilassa jossa on neutraalit ja paineettomat fiilikset ja odottaa jo, että pääsee up ja downswingien aiheuttamaan fiilisten vuoristoradan kyytiin taas.

Noista häiritsevistä tyttöystävistä jos haluaa pitää kiinni niin niihin kannattaa kyl hieman panostaa, kun se tullu opittua että ei ne loputtomiin jaksa seurata koneella istumista ja haasteellisia keskusteluja joihin arvioidenteon lomasta on pystynyt vaivoin osallistumaan "joo, joo, ok, joo, selvä" :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja chang »

Hyvää shittiä, tulee tarve avautua :D

Muutama vuosi sitten kun alkoi elättämään itsensä vedonlyönnillä, niin kyllähän se tuntui hienolta ja taisi mennä vähän päähänkin. Tais tulla täälläkin viisasteltua jotain ylemmyyden tunnossaan. Sitä tunsi itsensä jotenkin lahjakkaaksi, kun ei tarvinnut vuosikausien ramppaamisen jälkeen enää työkkärinkään palveluksia. Pari kesää oli niin innostunut, että tuli tuijotettua ruutua sellaset 10-12 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa. Glamour on nyttemmin kaikonnut, nykyään tämä on rutiininomaista puurtamista. Tänä kesänä pystynyt pitämään kunnolla lomaa, on tehnyt hyvää.

Sosiaalinen elämä on kärsinyt. Mutta kun ei ole alunperinkään ollut mikään kovin sosiaalinen, niin se ei aikaisemmin tuntunut niin vakavalta. Mutta viime aikoina on ruvennut tajuamaan - ja myös kokemuksia on - että mistään suhteesta ei voi tulla mitään niin kauan kuin ammatti on tämä. Kun live-veto on leipälaji, niin työajat ovat iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, eli silloin kun normaali ihmiset ovat vapaalla. Eikä hameväen kanssa pääse edes alkua pidemmälle - baaritiskillä kun möläyttää ammatikseen betsari, niin naisilla tulee kiire vessaan. Joku alkaa äidillisesti neuvomaan, että on olemassa sellaisia vertaistukiryhmiä, missä voi porukalla päästä eroon moisesta addiktiosta. Viinaa menee aina vaan enemmän ja enemmän. No ei se taida mitenkään vedonlyöntiin liittyä, viinaa menisi muutenkin aina vaan enemmän ja enemmän. Unirytmi on eksoottinen,

Terveellistä ei ole sekään, että ainut arvo tässä ammatissa on itselläni raha. Jos rahaa tulee paljon, duuni maistuu ja jos pelattavaa löytyy nihkeästi tai tulee panosrajoituksia, rahan tulo ehtyy ja duuni maistuu puulta. Mainittakoon tässä yhteydessä, että käytössä on ihan omat omituiset matematiikkaan perustuvat systeemit, en ole lokkinut täältä ainuttakaan vihjettä. Enkä myöskään antanut. Sekin ottaa päähän, ettei ole asiaa clubin puolelle :D :D Niin ja kyllä se raha tosiaan kummittelee aina taustalla tällä palstalla, sen takia ilmapiiri on usein vähän kireä - tämä on kyllä ymmärrettävääkin. Myös sellasta turhanpäivästä pilkunnussimista on jonkun verran, onneksi täällä on muutama kivenkova asiantuntija, joilta saa neuvoja ilman viisastelua.

Suurin huolenaihe on kuitenkin se, että kaikki merkit viittaavat siihen, että end is near. Toivon että olen väärässä. Panosrajoitukset ja bookkereitten terävöityminen aiheuttaa ainakin omalla kohdalla sen, että lyötävää löytyy aina vaan vähemmän. Tai sitten Laiho lopettaa koko touhun kertaheitolla. Ennustin tosin loppua itselleni jo vuosi sitten - ja kyllähän leipä olisikin loppunut jos ei olisi kyennyt jatkuvaan kehittymiseen ja uusien systeemien opiskeluun. Näinhän se tietysti pitääkin mennä, mutta ei oikein löydy uskoa siihen, että aina vaan oivaltaa uusia juttuja, joilla pystyy jatkamaan.

Näistä kaikista synkistelyistä huolimatta aion jatkaa tätä niin kauan kuin mahdollista. On pakko. Kun vedonlyönti-loru loppuu, niin on taas tartuttava työkkärin oveen – keski-ikää lähestyvällä, ilman kunnollista ammattikoulutusta olevalla ei pahemmin ole käyttöä työ-elämässä.

Jotain positiivista tähän loppuun. Eilen oli oikein hyvä päivä vedonlyönnillisesti, kossupullon korkkaamiseen ei tarvitse keksiä mitään tekosyitä huomenna. Hei onhan tässä duunissa sekin hyvä puoli, että saa olla jurrissa töissä! Työnantaja, eli bookkerit ovat vain tyytyväisiä mitä enemmän silmät harottaa ja sormet sekoaa kun lyödään betsejä :D

-chang

Jatkakaa.


ps. Jos joku hameellinen on kiinnostunut tutustumaan lievästi alkoholisoituneen pelurin elämään, saa ottaa yhteyttä :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

chang kirjoitti:Sosiaalinen elämä on kärsinyt. Mutta kun ei ole alunperinkään ollut mikään kovin sosiaalinen, niin se ei aikaisemmin tuntunut niin vakavalta
Introvertti eksynee helpommin vedonlyönnin pariin ja pärjääkin ehkä paremmin. On viihdyttävä hyvin itsensä kanssa. Itse olen jälkeenpäin huomannut, ettei eksyminen vedonlyönnin pariin suinkaan ollut sattumaa, vaan satun omaamaan useita luonteenpiirteitä joista on selkeästi ollut etua. Esimerkiksi nyt en ole lainkaan hermona, vaikka kirjoittaessani vastinetta, jokin kirjainyhdistelmä sai tekstinkirjoitusalustan katoamaan kahdesti ja kolmannella kerralla kaatui kone. Aion osoittaa myös periksiantamattomuutta yrittämällä vielä kerran.
Neo kirjoitti:Vedonlyöntiin liittyy yksi iso ongelma vrt esim Pakkotoistoon tai mihin tahansa harrastusfoorumiin, ja se on tietysti raha.
Neon lanseeraama käsite ja sinällään osuva assosinaatio, ylikertoimen lokit, sai minut aikanaan tarkkailemaan online-käyttäjien listaa. Nollakerhon vapaamatkustajia on todellakin runsaasti. Mutta syövätkö ne kertoimia? Voisi kuvitella nollakerhon olevan enemmänkin kioski-orientoitunutta porukkaa, kuin kovia handicappereita. Itse kokisin ainakin tarvetta edes sanan tai kaksi raapustaa taululle, kun muut puhuvat omaa pelaamista koskettavista aiheista. Paitsi jos olisin kioski pelaaja, minulla ei ehkä olisi mielipidettä moneenkaan ketjuun.

Nollakerhon läsnäolon pakottamana on siis siirrytty avoimista forumeista nykyisiin hierargisiin järjestelmiin, joissa jokaisen on pyrittävä elitismiin mikäli haluaa palan kakusta. Itse en ole tasoilla, joihin olen saanut kunnian osallistua, huomannut kuitenkaan sen enempää, tai sen syvällisempää keskustelua kuin täälläkään. Onko kyse sitten palsta-anonymiteetin ja statuksen varjelusta, arvotyhjiöstä vai voisiko olla, kuten Neo viittasikin, että vaikenemisen kulttuuri ruokkii itseään kunnes siitä tulee, tai on jo tullut, palstan käytösnormi. Ketjureaktio olisi saanut alkunsa keskustelua rakentavien jäsenien joukkopaosta.
Neo kirjoitti:Prosenttiarvioita ei paljon kyselty, ja rahaa tuli siitä huolimatta, ja paljon arvokasta tietoa.
Aivan kuten ulkomaalaisilla forumeilla tänäkin päivänä. Paljon arvokasta informaatiota ja oikean suuntaisia pelivalintoja, niitä ei vain ole muutettu numeeriseen muotoon.

Mielestäni ulkomaalaisia forumeita tulkitaan yleisesti väärin. Vihje huonolla kertoimella, tai vihje bet365:lle, tai vihje ilman prosenttiarviota, tarkoittavat suomalaiselle yhtä kuin että vihje on kelvoton ja vihjaaja laitetaan samaan kastiin. Itseasiassa yksi erittäin arvostettu vihjaaja, jonka saapuminen mm eräälle suljetulle forumille sai aikaan suuria hurraa huutoja, jäi kiinni siitä, ettei hän pelaa omia vihjeitään lainkaan. Huomasin asian muutamankiin otteeseen hänen kohdallaan.

Köyhien, mutta vahvan jalkapallokulttuurin maissa, voi olla loistavia vihjaajia jotka vihjaavat pelkästä intohimosta lajiin, tai pelaavat vain 0-5€ panoksin, eivätkä tällöinkään osaa hakea parasta kerrointa. Kun pelaa järjestään heikkoihin kertoimiin, buukkeri ei profiloi tiliä sharp playeriksi ja saattaa siksi saada jopa panostakin sisään. Vihjaajia, ainakaan ulkomaisia, ei voi kategorisoida sen perusteella hyväksi tai huonoksi, että sattuvat vihjaamaan mikropanosten buukkereille, eikä myöskään siksi koska he eivät anna prosentteja.
Neo kirjoitti:Harva suomalainen on luonteeltaan sellainen, joka jakaa rahaa muille hyvää hyvyyttään, ja eipä tuosta voi tietenkään ketään moittia
Minulla on rahan arvoinen idea. Kun saan yritykseni verkkosivujen layoutin valmiiksi, laitan sivujen linkin tänne. Silloin tapahtuu kaksi asiaa: A) Kaikki klikkaavat linkkiä silkasta uteliaisuudesta seuraavat 5 vuotta B) Verkkosivujeni SEO- arvo nousee kilvan pelikassani kehitystä kuvaavan käppyrän kanssa. Hyvässä lykyssä tämä edesauttaa minua saamaan mainostajia sivuille myöhemmin. Saan ilmaisen google-optimoinnin, klikkaaja ei mitään. Silti kaikki klikkaavat :mrgreen:

Neon kirjoitusta lukiessa tuli mieleen Mika Ässän kannanotto prosentti-mutu vääntöön eräästä ketjusta ja aionkin nostaa sen pinnalle. Voin puhua gurun suulla, ilman että hän on itse mukana keskustelussa. Saa nähdä laittaako Mika bundesliigan arviot tauluun hiljaisena kannanottona. Nyt ihmiset kuitenkin näyttävät lähtevän töihin, joten betsarin nukkumaanmeno aika.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mikkou
Jäsen
Viestit: 2128
Liittynyt: 14.01.2003, 01:21
Pisteitä: 9
Viesti:

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja mikkou »

playerone kirjoitti:Minulla on rahan arvoinen idea. Kun saan yritykseni verkkosivujen layoutin valmiiksi, laitan sivujen linkin tänne. Silloin tapahtuu kaksi asiaa: A) Kaikki klikkaavat linkkiä silkasta uteliaisuudesta seuraavat 5 vuotta B) Verkkosivujeni SEO- arvo nousee kilvan pelikassani kehitystä kuvaavan käppyrän kanssa. Hyvässä lykyssä tämä edesauttaa minua saamaan mainostajia sivuille myöhemmin. Saan ilmaisen google-optimoinnin, klikkaaja ei mitään. Silti kaikki klikkaavat :mrgreen:
Tällä menolla blogisi nousee foorumin all-time luetuimpien kärkeen pikapikaa joten idea on todellakin rahan arvoinen :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

mikkou kirjoitti:Tällä menolla blogisi nousee foorumin all-time luetuimpien kärkeen
Luetuimmuudet korreloivat ketjussa vierailevien kirjoittajien palsta-statuksen mukaan, joten kiitos kuuluu kaikille keskusteluun osallistuneille.

Itseasiassa ajattelin kunnioittaa muita kanssakirjoittajia ja ylikerroin.com forumia kirjoittamalla seuraavaksi vasta kun minulla on jotain järkevää sanottavaa. Joka aamu katson peiliin ja mietin onko minulla mitään järkevää sanottavaa. Päivät vaihtuvat ja nimimerkki Playerone pysyy vaitonaisena.

Verbaalinen sulattamoni alkaa kuitenkin olemaan täynnä, joten on taas päästettävä hieman ulos. Ei ihme, että siinä kun muilla lukee koulun arvosanoja sisältävässä paperissa päättötodistus, minulla siinä lukee päästötodistus. Vähän kuin katsastuskonttorin saastemittauksessa.

Pakko kirjoittaa, vaikka ei ole mitään järkevää sanomista. Oireyhtymän nimi voisi olla vaikkapa Nina Mikkonen- syndrooma. Se ei ehkä ole vielä vaakiintunutta lääketieteen termistöä, mutta toisalta jokainen nyt tunnettu oireyhtymä on ollut ennen tuntematon oireyhtymä.KuvaTänään hermojani koettelevat puhelinmyyjät, joten pari sanaa suorahäiriköinnistä nimeltä puhelinmarkkinointi.

Puhelinmyyjät ovat pienyrittäjän vitsaus. Erityisesti tempperamenttivajeesta kärsivän vedonlyöjän vitsaus, sillä ainoa keino puhelun nopeaan lopettamiseen on "luuri korvaan ja huuto perään", mikä ei kuulu sellaisiin käytösnormeihin, joita itse olen tottunut noudattamaan.

Ongelma on puhelinmarkkinoijille annettu tarkoin tuotteistettu myyntistrategia. Jokaiseen asiakkaan vastaväittämään on takataskussa valmis lähemmäksi kauppaa johtava vastaus -suoraan oppikirjasta. Esimerkkejä valmiista vastauksista google-markkinointiyrityksien kohdalla:

1. Nyt ei ole markkinointibudjetissa tilaa mainonnalle.
- Saatte näkyvyytenne heti kuntoon ja maksatte vasta vappuna.

2. On kiire, ei ehdi puhumaan.
- Soitan uudelleen.

3. Meillä on jo markkinointiratkaisu yritykseltä A.
- Yritys A on tietysti hyvä olla olemassa, kaikki näkyvyyshän on kotiinpäin, mutta pölpöti pölpöti.

4. Minulla on mainontaa painetussa mediassa.
- Painojakelut eivät ole enää nykypäivää, kaikki etsivät tietoa verkosta.

5. Minulla on jo mainontaa verkossa.
- Puhelinluettelot ja painetut yrityshakemistot ovat edelleen tutkitusti se kanava josta tietoa haetaan eniten.

6. Minulla on jo mainontaa keltaisilla sivuilla.
- Olette laittaneet vääriin keltaisiin sivuihin. Näitä on kymmenen ja meillä se oikea.

7. Palvelunne on liian kallis, 1000€ on aivan liikaa.
- Meillä olisi tällainen edullisempi ratkaisu, vain 700€

8. Ei millään saa irti 700€.
- Meillä olisi tällainen joka maksaa 500€

9. Olen aivan persaukinen.
- No, miten olisi tällainen 300€ paketti?

10. Ei kerta kaikkiaan saa irti.
- Vielä löytyisi yksi ratkaisu, se maksaa vain 50€, kaikilla on siihen varaa. Jos teillä ei ole siihen varaa olette hylkiö.

11. En halua käyttää kyseistä markkinointia lainkaan.
- Tämäpä todella yllättävää kuulla, voisitteko kertoa minkä vuoksi.

Myyjän valmiista vastauskatalogista johtuen puhelinkeskustelu on loppumaton ketju, joka johtaa joko kauppaan, akun loppumiseen, tai puhelun keskeyttämiseen.

Yrittäjä ei pääse missään puhelinmyyntiä karkuun. Ovat jo baareihinkin ihmisten vapaa-ajan keskelle löytäneet, kun kokoajan tarjotaan seuraa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Yksi ajatus tämän palstan negatiivisesta ilmapiiristä -

Mielestäni palstalla ei ole koskaan noudatettu sellaista eettisesti hienoa tapaa kommunikoida, jota esimerkiksi kaikki sosiaalisen kanssakäymisen kehittämisoppaat kehoittavat noudattamaan jo alkuluvuissa.

Sinänsä suorasukaisissa virheen oikaisuissa ei ole mitään vikaa, nehän ovat täällä useimmiten aiheellisia, vaikkakin epävarma kirjoittaja tuntee luultavasti olonsa sille, kuin hiipisi vihollisen mailla ja oksan katketessa jalan alla joutuu ristituleen. Tässä tilanteessa on tietysti katsottava askeleitaan tarkemmin ja jos alkaa kunnolla mölyämään, niin huonosti käy. Ehkä se on yksi tapa pitää kirjoitusten laatua yllä.

Tunnen paljon sellaisen luonteenpiirteen omaavia ihmisiä jotka keskustelevat reaalimaailmassa kuten täällä keskustellaan. Kutsun heitä "Minä oikeassa- sinä väärässä"- ihmisiksi. He eivät halua rakentaa omaa mielipidettään, etenkään alempiarvoisten näkemyksistä ammentamalla ja kestävät omaan kantaansa kohdistettua kritiikkiä huonosti. Tällaiset ihmiset muuten nousevat yleensä yritysorganisaatioissa paikallisten operatiivisten yksiköiden johtoon. Olen miettinyt miksi, mutta en keksi muuta kuin määrätietoisuuden ja kurinpidollisen osaamisen.

Eli useinkaan asioissa joista huomautellaan ja piikkejä avokätisesti jaellaan ei sinällään ole vikaa, mutta se tapa jolla näistä asioista keskustellaan, ei täytä sellaisen toisen ihmisen kunnioituksesta lähtevän rakentavan dialogin tunnuspiirteitä, jota voisi analyytikkojen yhteiseltä foorumilta odottaa.

On siis kaksi tapaa ilmaista, että kanssakeskustelija on väärässä ja täällä käytetään keinoista enimmäkseen vain toista joka on: "minä oikeassa- sinä väärässä". Tällä tavalla reaalimailmassa kommunikoivat ovat yksinäisiä. Se kaikkitietävä ei ole useinkaan kaveripiirin suosikkijätkä, vai onko?

Parempi tapa olisi, aina kun mahdollista, nähdä vastapuolen argumentissa jotain hyvää ja pyytää täsmennystä siihen josta on eri mieltä. Pääasia, ettei vastapuoli koe joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi. Täällä mahdollisuus hyökkäykseen on tilanne jota odotetaan vesi kielellä. Hyökkäävä asenne johtaa keskesteluketjun tuhoon ja ruokkiin negatiivista ilmapiiriä, kun taas toista kunnioittava lähestymistapa lisää keskustelun informaatioarvoa, vähentää kitkaa ilmapiirissä ja parhaillaan johtaa kaikkia rikastuttavaan dialogiin, jossa kaikki oppivat lisää.

Korjaan kirjoitusvirheitä kun on aikaa, oli vain pakko laittaa palstan keskusteluista mieleen tullut aivopieru tänne, ennenkuin unohtuu. Ei tästä ehkä pointtikaan vielä tule aivan ilmi, ehkä hieman kuitenkin :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cacmac
Jäsen
Viestit: 414
Liittynyt: 17.11.2003, 14:33
Pisteitä: 35
Paikkakunta: Hki

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja cacmac »

Mielestäni palstalla ei ole koskaan noudatettu sellaista eettisesti hienoa tapaa kommunikoida, jota esimerkiksi kaikki sosiaalisen kanssakäymisen kehittämisoppaat kehoittavat noudattamaan jo alkuluvuissa.
Samaa mieltä.
On siis kaksi tapaa ilmaista, että kanssakeskustelija on väärässä ja täällä käytetään keinoista enimmäkseen vain toista joka on: "minä oikeassa- sinä väärässä". Tällä tavalla reaalimailmassa kommunikoivat ovat yksinäisiä. Se kaikkitietävä ei ole useinkaan kaveripiirin suosikkijätkä, vai onko?
Hyvä huomio. Ja näinhän se menee, ettei mr. know-it-all kuulu porukan pidetyimpiin.

Toisaalta itse ajattelin kommunikointiongelmista (tällä palstalla mutta muuallakin) myös näinkin päin:
Reaalimaailmassa yksinäiseksi jäänyt henkilö, datanörtteilyn tai minkä tahansa muun syyn vuoksi, omaa jo valmiiksi hieman rajoitetumman käsityksen sosiaalisesta kanssakäymisestä, koska reaalimaailman ihmiskontakteja on ollut vähän. Toisin sanoen ei osata "olla ihmisiksi".

Sitten taas toisaalta koko ikänsä hieman syrjässä kulkenut, kenties kiusattu henkilö saa varmasti uskomattoman nautinnon tilanteessa, jossa hän (mielestään) on oikeassa ja vastapuoli (mielestään) väärässä. Pikkaisen päähän aikoinaan koulussa potkittu ihminen pääsee vihdoinkin pätemään ja osoittamaan miten hän on ollut oikeastaan oikeassa koko elämänsä ajan.

No, pätemisen tarve kuuluu lisäksi tietynlaisen ihmistyypin perusominaisuuksiin. Anna tällaiselle ihmiselle valtaa ja tulokset huomaat - esimerkiksi tällaisia katsastusmiehiä löytyy kasapäin.

Tämäkin tällainen ilmoille päästetty aivopieru...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"voin huoletta savukkeeni sammuttaa, kyllä helvetistä tulta saa..."

Minikommentit


erik
Jäsen
Viestit: 2040
Liittynyt: 25.07.2004, 12:46
Pisteitä: 0

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja erik »

Reaalimaailmassa yksinäiseksi jäänyt henkilö, datanörtteilyn tai minkä tahansa muun syyn vuoksi, omaa jo valmiiksi hieman rajoitetumman käsityksen sosiaalisesta kanssakäymisestä, koska reaalimaailman ihmiskontakteja on ollut vähän. Toisin sanoen ei osata "olla ihmisiksi".

Kyllä tälläkin foorumilla huomaa että kuka on kotoisin ja mistä. Helsinkiläiset ei ehkä sitten vaan ole yhtä kilttejä kun muut :)
Joku joka on joskus matkustanut ylinpääntään mihinkään on tämän huomannut, toisin sanoen suurkaupungeissa ihmiset(NYkkiin en suosittele joidenkin foorumilaisten matkustavan lainkaan :wink: ) ovat erilaisia kun pienemmillä paikkakunnilla. Sen kanssa on elettävä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Eksyin pokeripöytään pidättäydyttyäni kyseisestä pelistä systemaattisesti koko sen suosion kasvun ajan. En ole katsonut minulla olevan aikaa perehtyä toiseen lajiin ja häviämään en ole tahtonut lähteä, ylpeys ei kestä. Lopulta koitti se tylsä yö ja päätin lähteä pikkurahan Hold em pöytiin tunnustelemaan. Melko koukuttavaa, vaikka pelaisi summista joilla ei ole mitään merkitystä ja joista ei olisi edes järkeä pelata ajankäytöllisesti.

Aluksi en tuntenut kunnolla edes sääntöjä ja pokerislangi oli aivan hepreaa. Pelasin pienen panoksen kategoriaan kuuluvia pöytiä, lähinnä turnauksia, joissa sisäänostot muutaman euron.

Aloin häviämään. Muutaman päivän pelaamisen jälkeen aloin pysymään omillani. Vieläkään en voi määritellä itseäni voittavaksi pelaajaksi, kun takana jokusia päiviä pokeripöydissä.

20 hengen turnauksissa kymmenen joukoon pääsy onnistuu järjestään ja viimeisen 6 joukkoon melko helposti, mutta sitten alkaa suuret ongelmat ja pääsen vain harvoin kolmen joukkoon. Liian todennäköisyys lähtökohtainen pelistrategia tuntuu kusevan nilkoille kun peli muuttuu kovaksi. Blindini viedään liian usein ja joudun bluffien uhriksi, siinä kun vielä avauspöydässä rahat tuntuu irtoavan helpoiten juuri tunnistamalla bluffaavat pelurit.

Tässä vaiheessa voin todeta urheiluvedonlyönnillä ja pokerilla olevan vain vähäisesti yhtäläisyyksiä. Pelkällä todennäköisyyslaskennalla ei tunnu pääsevän puusta pitkään.

Mielenkiintoinen huomio on myös pokeripöytien keskustelut. Vastapelurin suoraviivainen haukkuminen räävittömällä kielellä sekä epäonnistumisille nauraminen tuntuu olevan melko yleistä. Tällä palstalla mennään siis matalalentoa vielä pokeripöytiin verrattuna. En ainakaan muista kenenkään vastanneen väärin menneeseen vetoon "Loooool hyvä veto apina!!!".

Tätä avautumistahan tulee myös tilanteissa jossa lyödään all in avauskäsillä tai flopin jälkeen ja oma käteni on kiistatta ollut vielä panostustilanteessa vahvempi :)

Peluri jonka keskustelurunko rakentuu kolmen sanan "donkey", "idiot" ja "looool" ympärille ei voi olla aivan ammattimaisimmasta päästä. Vai voiko?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Alkavan viikon ajatus ja kysymys. Pitäisikö Ray:n peliautomaateissa sekä Online-pisteellä olla varoitustarrat kertomassa kunkin pelin palautusprosentista ja lisäksi esimerkkitaulukko kuinka paljon häviää milläkin rahasummalla?

Tämä ei olisi lainkaan linjasta poikkeavaa, sillä

Kun ostamme tupakka, tiedämme millä ehdoin sitä käytämme. Tästä on runsaasti valistusta ja lisäksi askin kyljessä varoitusteksti.

Kun ostamme alkoholia, tiedämme paljonko kussakin pullossa on prosentteja ja niin ikään saatavilla on taulukoita joista voi laskea humalan tilan pullomääränkin perusteella.

Kun alamme harrastamaan mitä tahansa harrastusta jolla on joitakin, mitä tahansa riskejä, järjestäjä kertoo riskeistä ja siitä miten ne vältetään.

Kun pelaamme Ray:n tai Veikkauksen pelejä, ei meillä ole harmainta hajua millä palautusprosentilla kulloinkin pelaamme. Tämä vaatii oma-aloitteista etsivän työtä. Meillä ei ole tarjolla myöskään käteviä esimerkkitaulukoita siitä, paljonko rahaa häviämme 10 vuodessa lottoamalla joka viikonloppu? Meille ei kerrota vaaroista ja niiden syistä etukäteen, mutta ollaan kyllä auttamassa kun asiakas on jo suossa ja syvällä.

Miksi juuri Veikkauksella ja Ray:lla on etuoikeus tällaiseen toimintaan?

Edit. Tästä on näköjään myös addressi olemassa http://www.adressit.com/veikkausprosentit

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Uskonto nimeltä Jorma Vuoksenmaa

Tämä on uskomuskriittinen kannanotto kultiksi muodostuneesta karsimaattisesta urheiluvedonlyönnin henkilöitymästä, Jorma Vuoksenmaasta.

Vuoksenmaata voi rinnastaa uskontoon sen perinteisessä olemuksessa monestakin syystä. Vuoksenmaan nousu asemaansa on lisäksi tapahtunut noudattaen niitä periaatteita joilla kansanjohtajaksi yleensäkin noustaan. Tähän tarvitaan karismaa, vahvaa näkymää ja kollektiivisten uskomusten itseään ruokkiva klusteri joka kasvaa ja lopulta vie kertomusten edetessä ja monistuessa mukanaan satojatuhansia ihmisiä. Käännekohta oli kertomuksen monistaminen sinänsä loistavan tv-esiintymisen myötä. Viimeiseksi tällaiseen uskontoon liittyvät ovat tietysti pelkästään uskomusten ja luulojen varassa, vaikka lähtöjään jotain konkretiaakin olisi uskomuksen perusteeksi ollut. Puhutaan mielikuvateollisuudesta mitä suuremmissa määrin kun ihmisten taipuvaisuutta uskomuksiin sovelletaan liiketalouteen.

Ihmisillä on aina ollut erilaisia yliluonnollisia toimijoita jotka määräävät maailmankaikkeuden lait ja ovat älykkäästi suunnitelleet kaikki luonnonlait ja yksityiskohdat joita näemme. Näitä toimijoita on useita ja niihin uskoo miljardit ihmiset. Ihmiset ovat olleet näiden yliluonnolisten älykkäiden suunnittelijoiden, kukin omansa sellaisen, puolesta valmiita tappamaan toisia ihmisiä jo vuosituhansia. Tämä on selvä osoitus uskonnon voimasta. Kultinomaisesti sama toistuu usein liiketaloudessa hieman vähemmän kiihkomielisessä paketissa. Lopulta itse keulakuva voi vetäytyä sivuun ja antaa uskonnon ja kertomusten ruokkia itse itseään.

Kuka Vuoksenmaa sitten on ja onko syytä olettaa Esbc:n tuottavan häneen henkilöityneen luottamuksen myötä toistuvasti muita parempaa analyysia ilman todistusaineistoa?

Esbc:n todistelu etenee kuten uskonnoissa yleensä. Ensin meillä on Vuoksenmaan karisman myötä syntynyt hypoteettinen olettamus siitä, että Esbc tuottaa jatkuvasti voitollista analyysia. Tätä hypoteesiä todistellaan, aivan kuten uskonnoissa yleensä, hypoteettisdeduktiivisesti osoittamalla yksittäisiä tapauksia jotka tukevat alkuperäistä hypoteesia. Tällainen todistelu retorisesti väritettynä vahvistaa uskoa, olematta lainkaan todistusvoimaista tai tieteellisesti pätevää.

Vedonlyöjänä Vuoksenmaan tuskin on syytä olettaa olevan valtavasti muita parempi. Vaikka hän olisikin poikkeuksellisen taiatava edelleen, erot ovat kaventuneet tiedonkulun kehittyessä. Ennenkaikkea hänen nyt keskittyessä pokeriin, moni on varmasti jo ajanut ohitse ja tuntee nykyisissä sarjoissa vallitsevat todennäköisyydet paremmin. Vuoksenmaa ei ole antanut osaamisestaan yksinkertaisesti mitään konkreettista todistusta, muuta kuin olemalla oikeana persoonana, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Hän on tietysti itse sanonut, ettei voittojaan voi todistaaa. Tämäkin on täysin tyypillistä uskonnoille.

Esbc on jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa. Yritys ei selviydy edes omien moraalisääntöjensä ja kymmenen käskyn, vai montako niitä nyt olikaan, noudattamisesta. Esbc:n tuuliajo milloin mihinkäkin suuntaan ei vakuuta minua lainkaan siitä, että yritys olisi tällä hetkellä top 5 varteenotettavimman palvelun joukossa.

Onko tämä nyt sitten brändi vai uskonto, joka tapauksesssa kauppa käy ilman päteviä perusteluja tai omissa moraalisäännöissä pysymistä.

Vuoksenmaan urheiluvedonlyännin raamatuksi noussut kirja kuvaa hyvin guruksi kehittymisen säännönmukaisia periaatteita, joita mm Jari Parantaisen lanseeraama Gurumarkkinointi hyvin selittää. Kirjasta tulee käyntikortti ja toisille raamattu, asiasisällöllisesti riittää, että kirja kertoo enemmän kuin perus tallustaja tietää.

Pakonomaisesti päätän ajatusvirran jälleen kesken pitääkseni tekstimäärän aisoissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2074
Liittynyt: 24.01.2004, 20:33
Pisteitä: 612
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Itse käyttäisin ilmiö Vuoksenmaasta kuitenkin mieluummin sanaa brändi.
Tämä on hieman sama asia kuin , että ostat sitkeästi Hartwalin Jaffaa kalliilla hinnalla kun vieressä myydään aivan samaa tavaraa nimimerkillä Rainbow Jaffa puolta halvemmalla.
Vaikka sinulle vakuutettaisiin , että Rainbow Jaffa tehdään samalla tehtaalla kuin Hartwall Jaffa se vain pakataan siellä erilaiseen pulloon , saatat löytää yhä hyviä syitä ostaa silti juuri Hartwallin Jaffaa.
Vedonlyönnin maailmassa asian voisi ilmaista niin ,että häviäminen Jorkin vihjeillä on jotenkin juhlavampaa ,kuulut kuitenkin mielestäsi oikeaan jengiin ja isosti voittaminen on vain ajan kysymys.Tietekin sitten kun osuu, niin se maistuu jotenkin paremmalle.

Jokin uskonto tai poliittinen oppi taas voi sisältää hyvin kärjekkään näkemyksen siitä minkälaiset ihmiset ja millaisilla reunaehdoilla voivat olla sen kannattajia tai jäseniä.
Ne , jotka jäävät näiden kriteerien ulkopuolelle ovatkin sitten potentiaalisia alistamisen tai hyvinkin kohtalokkaan käännyttämisen kohteita.
Brändi taas haluaa miellyttää mahdollisimman monia ja tarjota sinulle vastineeksi rahoistasi esimerkiksi järkipelurin titteliä.
Toki brändin keräämä taloudellinen valta voi lopulta yhdistyä vaikka minkälaisen ideologian kanssa ja muuttua kaikkea muuta kuin harmittomaksi...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muumimaan isot miehet puukengissään tanssin pyörteissä Seppo Hovin hanurin soittaessa bluesia pimenevässä illassa.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Lorimer kirjoitti:Tämä on hieman sama asia kuin , että ostat sitkeästi Hartwalin Jaffaa kalliilla hinnalla kun vieressä myydään aivan samaa tavaraa nimimerkillä Rainbow Jaffa puolta halvemmalla.
OT: kauppojen Jaffat kyllä melkoisen nihkeitä, etenkin Keskolla. Toista kertaa en ole ostamassa. En tuota Rainbowia ole tainnut maistaa, mutta kyllä sen Jaffan pitää Hartwallilta olla!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2074
Liittynyt: 24.01.2004, 20:33
Pisteitä: 612
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

JussiQ kirjoitti:OT: kauppojen Jaffat kyllä melkoisen nihkeitä, etenkin Keskolla. Toista kertaa en ole ostamassa. En tuota Rainbowia ole tainnut maistaa, mutta kyllä sen Jaffan pitää Hartwallilta olla!
Sama juttu täällä , ostan aina Hartwallin Jaffaa oli mikä oli, sillä äitini hoiti vatsatauteja kun olin pieni ja sillä parannettiin myös ensimmäinen krapula.Brändillä on siis perinteitä ja se on iskostunut erittäin tiukasti ihon alle.
Eräs kauppias tosin vakututi minulle, että jokin halpa jaffa ( en nyt todellakaan muista oliko se Rainbow vai kenties Pirkka vai joku muu) on ihan samaa tavaraa , joten olen yrittänyt nykyisin olla jaffakriittinen , koska on hölmöä maksaa liikaa.....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Kuitenkin kahtiajakoa tehdään järkipelureiden ja muun kansan välillä. Käsitteeksi lanseerattu termi "järkipeluri" on henkilö joka noudattaa Vuoksenmaan "kymmentä käskyä" tai ostaa hänen palveluitaan. Uskonnossa käskyjen noudattamisen vastakohtana on rangaistuksen pelko josta on eri variaatioita, tässä tapauksessa rangaistus on häviäminen sikäli kuin ei osta palvelua, noudata tai osaa noudattaa suuren johtajan oppeja.

Maine- ja brändijohtamisen asiantuntija Jorma selvästikkin on, haluan kuitenkin rinnastaa häntä tässä kärjistäen uskontoihin, koska yhtäläisyyksiä on varsin paljon.

Tappiokin tosiaan tuntuu paremmalle jos tappion kohdatessa on kuitenkin noudattanut uskonnollisia oppejaan ja tekeminen on ollut jokin metafyysinen "askel voittojen tiellä" josta ei kuitenkaan ole mitään näyttöä oliko se sellainen vai ei.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Luin keskustelua aiheesta voitollinen vedonlyöjä ja laitan oman näkemykseni tänne koska se liittyy läheisesti myös edelliseen asiaan Vuoksenmaasta.

Toveri Credit heitti vahvan argumentin, jonka mukaan voitolla oleva ja voittava eivät selvästikään ole sama asia. Tämä kuulostaa varsin loogiselle. Samoin kontraarisesti tappiolla oleva ei ole sama asia kuin tappiollinen pelaaja, vaikka usein näin olisikin käytännössä.

Keskustelun yhteenvetona on helppoa sanoa, että voittava pelaaja on abstrakti käsite jolle ei ole mitään yleispätevää määritelmää. On myös ilmeistä, että voittava pelaaja yhdelle ei ole sitä toiselle, joten käsitys voittavasta pelaajasta tehdään subjektiivisesti arvioiden.

Näenkin voittavan pelaajan muodostuvan jokaisen omissa käsityksissä palapelin tapaan, pala kerrallaan. Voittava pelaaja on siis palapeli, johon laitetaan ensimmäinen pala kun ensimmäinen käsitettä tukeva havainto on tehty, esimerkiksi yksi loistava huomio yksittäiseen otteluun tai muu vastaava. Havaintoaineiston kertyessä paloja lisätään palapeliin, kunnes lopulta on kasassa voittavan pelaajan prototyyppi. Yksi pala voi olla otteluanalyysit, yksi panokset joilla pelaaja pelaa, yksi seuranta jne. Prototyypin edesottamuksia kuitenkin arvioidaan kokoajan uudelleen, joten väärin arvioituja paloja saatetaan ottaa pois valmiista käsityspalapelistä tai palojen välillä saattaa ilmetä ristiriitaisuuksia. Käsite ensin muodostuu monisyisestä havaintomateriaalista ja tämän jälkeen on jatkuvassa muutoksessa. Jokaisella on erilainen palapeli voittavasta pelaajasta.

Käsitteen abstraktista luonteesta kertoo myös klassinen muutoksen ongelma. Kun aloitetaan seuranta, ei olla lähtökohtaisesti voittava pelaaja. Kun seuranta on voitollisesti edennyt 10 000 vetoon, ollaan voittava pelaaja monien käsityksissä. Missä kohtaa tämä muutos tarkalleen ottaen tapahtui? 500 vetoa, 1000 vetoa vaiko kenties 2437 vetoa? Miksi se tapahtui siinä kohtaa?

Vuoksenmaa on konkreettinen esimerkki palapelin kasaantumisesta erilaisella havaintoaineistolla, koska Vuoksenmaallahan ei ole seurantaa ja se ainoakin valahti tappiolle.

Erityisen vahvalle käsitystä tukevalle seikalle vaikuttaisi positiiviset kertomukset, minkä vuoksi esimerkiksi Esbc:llä on jatkuvasti Pekka ja Jukka sekä Seppo voittanut suuria summia ja Vuoksenmaa käy monistamassa median kautta kertomuksia olematta itse sen enempää mukana urheiluvedonlyöntipuolessa. Vastaavasti Tietäjät saavat glooriaa Mungon kertomuksista jne.

Seurannan painottaminen arviossa lienee hyödyllistä, koska mielikuvat ja uskomukset, etenkin kollektiiviset sellaiset tahtovat olla usein väärässä. Mielikuvia ja uskomuksia voidaan myös manipuloida mielin määrin ja tästä on paljon esimerkkejä olemassa kansakuntien tasollakin.

Miten sitten määritellä itse itsensä voittavaksi? Pysyvää määritelmää ei luultavasti kannata ainakaan tehdä, koska asian tila voi vaihtua ulkoisten muuttujien vaihtuessa, kuten vedonvälittäjien analyysin kehitys ja sääntömuutokset sarjoissa jne, toisaalta muutokseen pakottavat tekijät kuten uusille buukkereille siirtyminen panosrajoitusten myötä, ehkä oma toiminta ei vastaakkaan muutokseen jonain vuonna, tai on vain laiskistunut tekemään riittävän hyvää analyysia.

Lienee parempi olla määrittelemättä itseään sen enempää, tehdä vain töitä ja kerätä rahaa jos on kerätäkseen. Jätetään Vuoksenmaalle yksinoikeus pysyväluonteiseen statukseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja playerone »

Jatkanpa puhumalla jostain ihan muusta kuin hienon forumimme todellisesta teemasta.

Nyt vellovan maahanmuuttokeskustelun lomassa olen hetkellisesti tullut ajatelleeksi mahtaako analyyttisen maailmankatsomuksen omaavilla vedonlyöjillä olla maahanmuuttovastaisuus yhtä yleistä kuin julkisessa keskustelussa? Luulisin linjan täällä olevan suvaitsevaisempaa. Perustan arvioni maahanmuuttokritiikin kantaville voimille, eli muutoksen pelolle ja vihalle. Näiden puuttuessa kanta todennäköisesti eroaa jo yleisestä linjasta ja edellä mainitut tuskin ovat menestyksekkään vedonlyöjän erityispiirteitä kovinkaan usein.

Maahanmuuttokeskustelua on ollut mielenkiintoista seurata. Erityisesti kansan kollektiivisia reaktioita, uskomusten, vihan ja pelkojen kehitystä sekä tapoja joilla Halla-Ahon tapaiset kansankiihottajat näitä valjastavat käyttöönsä. Monisyisiä asioita redusoidaan yksiselitteiseksi vihaksi.

Olen perehtynyt asiaan verrattain paljon. Silti edelleen koen tämän poliittisena kysymyksenä liian monitahoiseksi jotta voisin laukoa absoluuttisia totuuksia puolesta tai vastaan. Muutoksen vastustaminen on helppo tie, joten on luonnollista, että maahanmuuttokriitikot ovat nyt ja tulevat jatkossakin olemaan äänekäs enemistö.

Aihepiirin keskusteluista voidaan yleisesti todeta, että mitä analyyttisempaa ja rakentavampaa keskustelu on, sen vähemmän se on maahanmuuttokriittistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2074
Liittynyt: 24.01.2004, 20:33
Pisteitä: 612
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Aihepiiri on sikäli hieman hankala, että kukapa suoraan tunnustautuisi rasistiksi tai ulkomaalaisvastaiseksi kuin muutamat perussuomalaisten poliitikot , jotka ovat tehneet asiasta itselleen tavallaan leipäpuun.
Ulkomaalaisviha tai rasismi tulee piemminkin esiin taustalla ja tunnekuohuissa ilmaistuissa lauseissa.
Ainakaan itse ja varmasti myös suurin osa ikäluokkaani ( keski-ikäiset)ei koskaan tule täysin hyväksymään suuria ulkomaalaismassoja , vaikka voivat asiallisesti ja ideologisesti hyväksyä asian jonkinlaisen yleishumaanisuuden nimissä.
Meidän lapsillamme tulee asia olemaan aivan erilainen , kun varmasti melkein kaikissa kouluissa on ulkomaalaisia ja useimpien kaveripiiriin kuuluu sellainen.
Tosin siinä vaiheessa nämä ulkomaalaistaustaiset puhuvat suomea ja ovat kaikinpuolin
suomalaisia , kuitenkaan (toivottavasti) omia juuriaan unohtamatta.

Varmasti kaikenlaisia hässäköitä esiintyy liittyen sosiaalitukiin ja maahanmuuton vääristymiin , mutta se ei isoa kuvaa muuta miksikään, emmehän me voida omaa vastuutamme kiertää...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Re: Jotain ihan muuta

Viesti Kirjoittaja chang »

Tosiaan, kukapa sitä tunnustautuisi pelkäävänsä muutoksia elinympäristössään tai olevansa suvaitsematon tai ahdasmielinen. Mutta moni tuntuu ajattelevan, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on liian liberaali ja kontrolloimaton.

Itsellä on käsitys, että maahanmuuttajia on liikenteessä erilaisin motiivein. Osa pakenee henkensä edestä viidakkoveitsellä aseistautunutta naapuriklaanilaista. Osa kokee, että oma maa ei pysty antamaan riittävää toimeentuloa tai he eivät pysty muuten toteuttamaan itseään kotimaassaan. Suomi on maailman harvoja hyvinvointivaltioita, missä ei tarvitse tehdä mitään elantonsa eteen. Vastapainona on korkea verotus. Tämän takia Suomeen ei juurikaan muuta rahanarvoista osaamista omaavia siirtolaisia.

Itsellä on vähän kokemuksia maahanmuuttajista. Kotisalilla näen kuitenkin heitä usein, ja kokemukset ovat valitettavasti vähän negatiivisia. Maahanmuuttajat ovat syyllistyneet useisiin näpistyksiin ja tämän johdosta on annettu porttikieltoja. Tiedotusvälineistä olen saanut kuvan, että maahanmuuttajat syyllistyvät enemmän rikoksiin suhteessa kantaväestöön. Mutta - olen myöskin jutellut parin erittäin fiksun maahanmuuttajan kanssa.

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten playerone on perehtynyt maahanmuuttopolitiikkaan. Ja onko esim. tuttavapiirissä maahanmuuttajia. Itsekin tutustuisin mielellään maahanmuuttajiin.

Tiivistettynä oma näkemys on, että maahanmuutto on tärkeää humaaniuden näkökulmasta ja maahanmuuttajilla on myös annettavaa monikulttuurisuuden muodossa, mutta maahanmuuttopolitiikan pitäisi olla kontrolloidumpaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntiblogit”