Tänään on 22.05.2018, 02:16.

Tennis 2008

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin
Maverick
Jäsen
Viestit: 526
Liittynyt: 16.05.2004, 12:04
Pisteitä: 0

Tennis 2008

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Uusi kausi startannut mukavasti käyntiin ja Australian avoimet luonnollisesti jo ovella niin pistetään pientä ennakkoa kauteen. Nähdäänkö tälläkin kaudella selviä sopupeliotteluita vai ovatko ATP:n huikeat peli- ja sakkorangaistukset pelaajille, jotka pelasivat vedonlyönnissä tennispelejä huikeilla 5-20€:n panoksilla pari vuotta sitten, lopettaneet tämän ”uhan” kokonaan. ”Oikeita sopupelaajia” ei rangaistu millään tavalla, koska kyseinen asia oli hieman vaikea todistaa. Pelottiko ATP:n Davydenko-jahti muut löysäilijät ottamaan jokaisen ottelunsa vakavasti. Davydenkohan sai sopupeliepäilyjensä jälkeen ~2000€:n sakot näytettyään tasoaan heikompaa pelaamista Marin Ciliciä vastaan Saint Petersbourghissa. Sivuseikkana mainittakoon ettei Davydenko pystynyt enää hengittämään kunnolla ottelun lopussa. Seuraavalla viikolla Novak Djokovic tuli keskenkuntoisena ja loukkaantuneena Paribas Mastersiin, hyvä kun pystyi kävelemään kentällä ja hävisi ilman taistelua Fabrice Santorolle suorin erin. Djokovic ei saanut rangaistuksia heikosta esiintymisestään vaan maailmanlistan kolmonen kuittasi turnausesiintymisestään ~500 000€. ATP harkitsi asiaa myöhemmin ja päätti poistaa Davydenkon sakkorangaistuksen. Näillä näkymin miesten tennisliitto tuskin pystyy tekemään itseään enempää naurunalaiseksi. Ainoa varma asia saattaa kuitenkin olla ettei Davydenkon otteluita tulla näkemään Betfairin live-otteluissa.

Edellisen kauden ATP-listan top 20:n pelaajista pientä selvitystä siinä järjestyksessä kuin listalla olivat.

1. Roger Federer
Pelasi ”huonoimman” kautensa sitten 2003 vuoden jos 69-9 saldolla voidaan huonosta puhua. Pelaa älykkäästi ja lyöntivalikoima on maailman parasta. Vaikeuksia pelaajia vastaan, jotka pystyvät juoksemalla palauttamaan palloa ja lyömään yhden ylimääräisen lyönnin takaisin. Nopeimmilla alustoilla tämä ei pääse näkymään. Pelaa viisaasti rasittamatta itseään liikaa, josta kertovat myös vähäiset loukkaantumiset. Kausi 2008 kausi tuo monta nälkäistä haastajaa ja Federer saattaa joutua menettämään ATP-listan johtopaikkansa ensimmäisen kerran moneen vuoteen ollessaan tällä hetkellä ilman haastajia ainoastaan ruohoalustalla.

2. Rafael Nadal
Kiistämätön massakuningas edelliseltä kaudelta. Tekee huikean määrän töitä otteluissaan ja lähtee voittamaan jokaista peliään asenteella, jossa muilla pelaajilla olisi oppimista. Korvien välissä kaikki enemmän kuin kunnossa jos pelinaikaiset rituaalit jätetään huomioimatta. Joidenkin lähteiden mukaan loppukaudesta pahaksi ärtyneet polvet olisivat vaivanneet koko kauden ja kyseessä olisi luultua vakavampi vaiva. Monilla massakuninkailla ura on kääntynyt laskuun loukkaantumisten takia, jotka ovat seurausta massakenttien raskaudesta ja kovasta pelimäärästä. Kehittynyt oivalliseksi ruohopelaajaksi ja tällä kaudella ei olisi enää yllätys jos kipuaisi Federeriä vastaan Wimbledonissa ollessaan kunnossa. Saattaa silti vaatia onnea kaaviossa.

3. Novak Djokovic
Lahjakas Serbi lunasti lupauksiaan ehkäpä etuajassa. Esittänyt vahvaa ja monipuolista peliä. Haastaa tällä kaudella Federerin toden teolla jos pystyy kehittämään peliään edes puoliksi yhtä hyvin aiemmalla kaudella. Heikkoutena voi pitää laiskaa ja ylimielistä olemusta. Käänsi edellisellä kaudella useamman ottelun hyväkseen ottamalla loukkaantumisaikalisiä joutuessaan häviön uhan alaiseksi Asennepuolella selvästi enemmän parantamisen varaa kuin pelipuolella.

4. Nikolay Davydenko
Davydenkosta olikin jo puhetta. Lahjakas pelaaja, jonka mentaalipuoli ei välttämättä kaikkein parhaassa kunnossa. Sopupeliepäilyt vaikuttivat selvästi edellisen kauden lopulla peliesityksiin ja jähtäväksi jää mitenkä käy tällä kaudella. Matala pomppu aiheuttaa Davydenkolle ongelmia, mutta kaikesta huolimatta Davydenkon pitäisi jälleen kerran olla top 10:n joukossa.

5. David Ferrer
Hitaiden alustoiden erikoismies sai loppukaudesta sopeutettua pelinsä myös nopeammille alustoille ja raivasi lopulta tiensä tenniskauden finaaliin, jossa oli vastaantulija Federeriä vastaan. Menettää joskus hermonsa kesken pelin ja on siitä hetkestä lähtien hävinnyt pelin, mutta yleensä yksi kovimmista taistelijoista kentällä. Ferrer jätti itsestään todella positiivisen kuvan vuoden päätteeksi ja ilman muuta yksi edellisen vuoden onnistujia loistavana syötönpalauttajana.

6. Andy Roddick
Syöttöjensä kanssa elävät tunnetuimmat pelaajat ovat Roddick ja Karlovic, joista jälkimmäinen onnistui parantamaan pelinsä muitakin ominaisuuksia edellisellä kaudella. Roddick puolestaan elää edelleenkin syöttönsä, kämmenlyöntinsä ja taistelutahtonsa kanssa ja kuudes sija ei yhtään paha näillä edellytyksillä. Samantapainen kausi odotettavissa, koska peli ei näytä menevän eteenpäin Jimmy Connorsin opeista huolimatta. Sijoitus sen sijaan saattaa huonntua vastustajien koventuessa.

7. Fernando Gonzalez
Aloitti kautensa loistavasti ollessaan Australian avoimien finaalissa, mutta sen jälkeen iski burn-out. Ei minkäänlaista kunnollista syytä, mutta taistelutahtoa ei enää riittänyt kentälle asti ja liikkuminen heikentyi selvästi. Tulevan kauden alku näyttää suunnan. Kovilla ja painavilla lyönneillään vaarallinen vastustaja kenelle tahansa kuten osoitti kauden finaalissa Federeriä vastaan.

8. Richard Gasquet
Lahjakas ranskalainen. Loistava rystylyönti, mutta muilla osa-alueilla parantamisen varaa. Kuuluu pelaajiin ketkä saavat tulosta aikaan, mutta katsojan kannalta puuduttavaa tennistä. Oli vaikeuksissa edellisellä kaudella etenkin hanakkaasti verkolle nousevia pelaajia vastaan. Isoimmissa turnauksissa liian monta parempaa pelaajaa siihen, että Gasquet pystyisi raivaamaan ainakaan tulevalla kaudella itsensä rahakkaimpien turnauksien finaaleihin.

9. David Nalbandian
”Fat Dave” päätti aloittaa tenniksen pelaamisen tosissaan edellisen vuoden lopussa ja jälki oli huikeaa. Nalbandian ja Safin ovat ehkäpä kaksi lahjakkainta tennispelaajaa aikanamme, joista Safin ei enää pysty pelaamaan ilman kipulääkitystä ennen otteluidensa alkua. Jos Nalbandian pitää kauden lopun tasonsa tai pistää pikkaisen parannustainoa peliinsä niin ainoa vastustaja ja alusta mihin Nalbandian lähtee altavastaajana on Federeriä vastaan ruoholla. Yksi kiertueen värikkäimmistä pelaajista. Isolla todennäköisyydellä mieli saattaa palata ralliautoiluun ja muihin tennistä ”tärkeämpiin” asioihin, mutta jos panostaa tennikseen ja säilyy terveenä niin on kauden jälkeen maailmanlistan ykkönen.

10. Tommy Robredo
Osoitus kuinka hyvin pelaaja ilman mainittavia erikoisominaisuuksia voi pärjätä virheettömällä pelillä.

11. Andy Murray
Murraylla liian puolustava pelityyli hätyytelläkseen maailmanlistan top 3:sta, mutta Federer saa Murraysta itselleen vaarallisen vastustajan, jolta saattaa löytyä aseet Federerin lyömiseen jopa ruoholla. Kulunut kausi olisi saattanut olla huikea ilman loukkaantumisia. Loukkasi ensin selkänsä ja sitten ranteensa, joka näkyi pelaamisessa pitkään. Oli loppukaudesta yksi parhaimmista pelaajista ja tulevalla kaudella suunta on eteenpäin.

12. Tommy Haas
Haasin uraa on häirinnyt loukkaantuminen loukkaantumisen perään ja tuskin tämäkään kausi menee ilman loukkaantumisia. Täyttä panostusta Haasilta tuskin tulee muihin kuin rahakkaimpiin turnauksiin. Parhaimmillaan loistava aggressiivinen pelaaja. Syöttö heikkoutena, joka korvaantuu tarkkuudella. Hyvin puolustavia pelaajia vastaan ongelmia.

13. James Blake
Voimapelaaja, joka petti omalla maallaan. Alkukausi oli totaalinen pettymys, mutta Wimbledonin jälkeen pelasi loistavaa tennistä. US Open osoittautui liian vaikeaksi Blaken pelattua kahdella aiemmalla viikolla finaaleissa paikaten alkukauden pettymystään. Lukeutuu pelaajien joukkoon, joilta voi odottaa melkein mitä tahansa. Parhaimmillaan armoton taistelija, mutta loppupeleissä voi hävitä useaa luokkaa heikommallekin vastustajalle.

14. Tomas Berdych
Jos aletaan tekemään listaa pelaajista, jotka olivat isoimpia pettymyksiä kaudella 2007, olisi Berdych ehdottomasti kärkipäässä. Kaikkien osa-alueiden piti olla enemmän tai vähemmän kunnossa, mutta tulosta ei tullut aikaiseksi toivotulla tavalla. Väläytteli toisinaan, mutta vastaavasti taipui monessa pelissä liian helposti. Kaksi ehkäpä ”nöyryyttävintä” häviötä olivat Nadalille Wimbledonissa ja Nalbandian tehdessä ”paluunsa” oli Berdych tekemässä tästä lyhyen voitettuaan ensimmäisen erän 6-4 ja johdettuaan toista 4-0 ainoastaa häviten toisen erän 4-6 ja loppu oli historiaa. Potentiaalia Berdychistä löytyy vaikka muille jakaa ja kyseessä taidoiltaan ehdottomasti top 10 pelaaja. Uran kannalta eletään nuoresta iästä huolimatta ehkä kriittisiä hetkiä valuuko tusinapelaajaksi vai pystyykö ottamaan itseään niskasta kiinni.

15. Guillermo Canas
Otti kaiken itsestään irti dopingpannansa jälkeen ja todisti todennäköisesti kaikille ja ennen kaikkea itselleen olevansa vielä hyvä tennispelaaja voittamalla Federerin kahteen otteeseen. Loppukaudesta veto loppui ja pienet loukkaantumisetkin alkoivat vaivaamaan. Tulevalla kaudella tuskin odotettavissa mitään edellise kauden alkuun verrattavaa, mutta hyvät mahdollisuudet pitää itsensä top 20:n joukossa.

16. Marcos Baghdatis
Sympaattiselle kyproslaiselle nousi todennäköisesti menestys hattuun ja pelisitykset kärsivät tästä. Kaikkein vaarallisimmillaan Australian avoimissa yleisön suursuosikkina. Osoitti kauden lähentyessä loppuaan pelimiehen elkeitä ja tällä kaudella saattaa nousta hyvinkin mustaksi hevoseksi, jolta ei juuri nyt välttämättä odoteta ihmeempiä, mutta omien lausuntojensa mukaan lupa odottaa parempaa.

17. Carlos Moya
Moyan piti hautaantua edellisen kauden aikana, mutta Moya oli toista mieltä ja pelasi loistavan kauden odotuksiin nähden. Liike ei enää ole kaikesta huolimatta samanlaista kuin aiemmin ja rystylyönnin ollessa suuri heikkous, pystyvät vastustajat iskemään heikkouteen armotta. Ei pysty pitämään sijoitustaan.

18. Ivan Ljubicic
Ljubicic pelasi edellisellä kaudella osittain loukkaantuneena ja tällä kaudella luvassa pientä parannusta sijoitukseen. Hitaammilla alustoilla ongelmia, koska kaikesta huolimatta syöttö on Ljubicicin suurin ase. Palloralleissa pystyy antamaan monia vastaan tasapäisen vastustuksen, mutta tarpeeksi hyvää ja virheetöntä palauttajaa vastaan ongelmissa.

19. Mikhail Youzhny
Youzhnyn kausi kaatui oikeastaa selkäkipuihin. Ollessaan pahasti alakynnessä sortuu yliyrittämiseen, eikä kestä paineita jos vastustaja saa pallon palautettua senkin jälkeen kun Yozhny tekee tappoiskunsa vaan sortuu virheisiin. Parhaimmillaan esittää nautittavaa tennistä mistä yleisö tykkää. Kyseessä tasaisuudeltaan vaikeasti ennustettava pelaaja.

20. Juan Ignacio Chela
Hieman yllättävää, että Chela raivasi tiensä top 20:n joukkoon. Chelaa vastaan on helppo pelata, koska pelaa kaukana baselinen takana, eivätkä hermotkaan ole vahvimmasta päästä. Massa selvästi paras alusta ja väläyttelee toisinaan, mutta tuskin asiaa tulevalla kaudella asiaa top 20:n joukkoon.


Tuottoisaa tenniskautta kaikille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Time to party raise a glass - Tell everybody to kiss my ass"

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”