Tänään on 23.06.2018, 15:28.

AUS Open miehet äänestys ja ennakointia

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin

Miesten turnauksen voittaja

Roger Federer (SUI)
23
66%
Rafael Nadal (ESP)
0
Ei ääniä
Nikolai Davydenko (RUS)
3
9%
Ivan Ljubicic (CRO)
2
6%
James Blake (USA)
3
9%
Andy Roddick (USA)
0
Ei ääniä
Tommy Robredo (ESP)
0
Ei ääniä
Marcos Baghdatis (CYP)
0
Ei ääniä
Andy Murray (GBR)
0
Ei ääniä
Joku muu
4
11%
 
Ääniä yhteensä: 35

timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

AUS Open miehet äänestys ja ennakointia

Viesti Kirjoittaja timo »

Vuoden ensimmäinen Grand Slam-turnaus pelataan Australian Melbournessa 15 – 28.tammikuuta 2007. Turnaus vetää katsomoihin kahden viikon aikana yli 500 000 katsojaa. Karsinnat ovat parhaillaan käynnissä. Kenttien alustana on nopea rebound ace.
Kaksinpeleissä pelaa yhteensä 128 miespelaajaa.
Ottelukaavio on jaettu kahtia, 64 pelaajaa molemmissa osissa.

Turnauksen kotisivu: http://www.australianopen.com/en_AU/index.html

Viime kauden finaalissa pelasivat yllättäjä Kyproksen fakiiri Marcos Baghdatis ja ennakkosuosikki Roger Federer. Baghdatis voitti yleisön kannustuksen avustamana ekan erän, mutta lopulta Fed-Ex vei 3-1.
Jarkko Nieminen eteni kolmannelle, jossa hävisi David Nalbandianille 1-3.

Mieleenpainuva hetki oli kun turnausvoittaja Federer piti liikuttavan, itkunsekaisen puheensa finaalin jälkeen!
Tänä vuonnakin on odotettavissa paljon yllätyksiä varsinkin kun muutamien huippujen peli tai terveys on ailahdellut.


1.Roger Federer (SUI)

Maailmanlistan ykkönen ja tittelin puolustaja on selkeä ykkössuosikki ja tietysti ykkössijoitettu. Fed-Ex pelasi viime kauden 92-5 saldolla, voitti 12 turnausta mukaan lukien AUS Openin, Wimbledonin ja US Openin sekä Shanghain päätösturnauksen. Hävisi kolmessa massaturnauksessa finaalissa Rafael Nadalille. Aloitti kautensa tämän viikon Aami Classic Kooyong –turnauksessa ja voitti Safinin 2-0 ja Stepanekin 2-1 ja hävisi 1-2 finaalissa Roddickia vastaan. On monipuolinen pelaaja, jolla ilmiömäinen liike ja pelinlukutaito. On vaikea kuvitella, etteikö Roger veisi titteliä jos pysyy terveenä läpi turnauksen. Pahimmat vastustajat kaavion yläosassa tuntuisivat olevan Ljubicic, Roddick ja ehkäpä Safin. Fed-Ex vie tittelin, mutta ihmeitä sattuu myös tenniksessä…

2. Rafael Nadal (ESP)

Kaksikymppinen espanjalainen pelasi viime kauden 60-12. Rafa kärsi jalka- ja olkapäävammoista, jotka yhä ovat peikkona taustalla. Voitti kovilla alustoilla ainoastaan Dubain turnauksen, jossa kaatoi Fed-Exin 2-1. Oli 26-0 saldolla ja Roland Garrosin mestarina ylivoimainen massalla. Ei ollut täällä viime kaudella mukana. Nadal pelaa voimapeliä ja tulee joka matsiin ja palloon 100% lasissa. Aloitti kautensa Chennaissa, jossa välierässä hävisi Malisselle 0-2. Tämän viikon alussa Sydneyssä joutui luovuttamaan reisivamman vuoksi ekalla kiekalla Guccionelle.
On siis jonkinlainen kysymysmerkki, joskin vamman kerrotaan olleen hyvin lievä ja Rafan keskeyttäneen ”varmuuden vuoksi”. Saa neljännellä vastaansa todennäköisesti Andy Murrayn ja silloin on tiukka paikka. En usko, että etenee puolivälieriä pidemmälle.

3.Nikolai Davydenko (RUS)

25-vuotias pelasi viime vuonna uransa parhaan kauden 70-29 saldolla ja nousi maailmanlistan kolmoseksi. Hävisi täällä Fed-Exille 1-3 puolivälierässä. Nappasi ulkokovalla New Havenin tittelin ja oli US Openin välierässä häviten Fed-Exille 0-3.
”Kolya” omaa erittäin hyvän ja lennokkaan kämmenlyönnin. Mutta pelit TOP10 vastaan vain 3-7. Avasi kautensa Dohassa, jossa välierässä hävisi 0-2 Murraylle. Viikolla vetäytyi Sydneyn toisella ja haukkui turnausta ”pieneksi ja turhaksi turnaukseksi”, josta ATP antoi 10 000$ sakot. Osoitti siis pientä turhautumista ja kun lisäksi kärsii kuumuudesta hengitysvaikeuksien (astmaoireita) kautta ei kuulu ennakkosuosikkeihini. Voi kylläkin kaavion perusteella edetä puolivälierään, mutta siihen se taitaa jäädä.

4.Ivan Ljubicic (CRO)

Kroaatti kuuluu 27-vuotiaana jo sirkuksen senioreihin. Pelasi myös viime kaudella uransa parhaan 53-19 saldolla. On monipuolinen monen alustan taitaja, jolla hyvä ja kova syöttö. Voitti viime vuonna 2 turnausta eli Chennaissa heti alkukaudesta ja loppukaudesta Wienissä. Hävisi täällä Baghdatikselle viiden erän väännön jälkeen puolivälierässä. Lisäksi oli Miamin ulkokovalla finaalissa häviten Fed-Exille kolmen tiebreakin jälkeen (!). Aloitti tämän kautensa voittamalla Dohan, jossa kaatoi finaalissa Murrayn. Tällä viikolla Murray otti Kooyongissa revanssin ja lisäksi koki tappion viime yönä Stepanekille. Ainoa voitto tuolla tuli Haasista. Uskon kuitenkin, että keskittyminen oli jo avoimissa ja vanhana kettuna tiesi, ettei nyt kannata rehkiä. Kaavion mukaan voi kohdata Stepanekin neljännellä, mutta uskon, että etenee ainakin puolivälierään (Roddick/Safin?).

5. James Blake (USA)

Amerikan musta helmi pelasi monien muiden tapaan parhaan kautensa viime vuonna 60-24 saldolla. 27-vuotias jenkki nappasi viisi titteliä ja oli Indian Wellsin ja Lontoon finaaleissa. Täällä putosi pettymyksekseen kolmannella 0-3 Robredolle. Oli US Openin puolivälierässä häviten 1-3 Fed-Exille. Ei ole koskaan onnistunut Fed-Exin kellistämisessä, mutta Fed-Exin ja Nadalin lisäksi voitti matseja TOP10 vastaan enemmän kuin hävisi!
On kovalyöntinen ja hyväsyöttöinen alustan taitaja. Aloitti kautensa tämän viikon Sydneyssä hyvin kolmella suoralla voitolla + yhdellä luovutuksella ja pelaa ensi yönä finaalissa Moyaa vastaan. Nousee korkealle, jopa finaaliin jos pää kestää.

6. Andy Roddick (USA)

A-Rodin viime kausi oli laskeva aiempiin verrattuna. Saldoksi jäi 49-20 ja titteli vain Cincinnatissa. Putosi täällä Baghdatikselle neljännellä, hävisi Wimpelin kolmannella yllättäen Murraylle ja US Openin finaalissa 1-3 Fed-Exille. Omaa tykkisyötön ja uuden valmentajan opeilla saanut peliinsä monipuolisuutta. Jimbo Connors on ollut Andyn taustajoukoissa puolisen vuotta. Aloitti kautensa tämän viikon Kooyongissa ja voitti suoraan sekä Haasin että Murrayn sekä vielä finaalissa Fed-Exin 2-1! Valmentaja Connorsin äiti kuoli alkuviikosta eikä mentoori ole saapunut ausseihin, mutta Andya tämä ei haastattelujen perusteella ole tuntunut häiritsevän.
Uskon, että on lähellä, että pelaa välierässä Fed-Exiä vastaan.

7.Tommy Rodredo (ESP)

Espanjalainen pelannut kolme viimeistä kauttaan suurin piirtein samalla saldolla. 24-vuotiaan Tommyn viime kausi meni saldolla 49-29 sisältäen kaksi turnausvoittoa massalta. Täällä putosi neljännellä 1-3 Nalbandianille kuten myös US Openissa (Youzhny). On monipuolinen pelaaja, joka viime aikoina ryhtynyt pelaamaan syvällä takakentällä.
Aloitti kautensa Hopman Cupissa ja eteni finaaliin häviten Tursunoville 0-2. Tällä viikolla jatkoi Aucklandissa ja on ensi yön finaalissa maanmiestään Ferreriä vastaan. Kaavion mukaan voi saada neljännellä esim.Baghdatiksen vastaansa, mutta viimeistään puolivälierässä tulee lähtö katsomoon kun vastaan asettunee Fed-Ex.

8. David Nalbandian (ARG)

Argentiinalainen on “vasta” 24-vuotias, vaikka minun silmiini näyttääkin vanhalta ukolta!
Pelasi viime vuonna parhaan kautensa 40-17 saldolla voittamatta yhtään turnausta. Menestyi parhaiten massalla, mutta oli täällä viimeksi välierissä häviten viiden erän pelissä Baghdatikselle. Lisäksi oli ulkokovilla Miamin semifinaalissa kokien tappion Ljubolle.
On sitkeä jyrä, jonka peli joskus sortuu mentaalipuoleen. Aloitti kautensa Chennaissa ja hävisi ekalla Plessille 1-2. Samoin lukemin päättyi tappiomatsi alkuviikosta Kooyongissa Safinia vastaan. Tämän jälkeen luopui turnauksesta polvivammaan vedoten. On kysymysmerkki ja uskonkin, että selvittää ekalla Tipsarevicin, mutta sen jälkeen voi olla aiheellista pelata Nallea vastaan.

9. Marcos Baghdatis (CYP)

Kyproksen fakiiri säväytti viime vuonna etenemällä finaaliin ja siellä vielä riistämällä Fed-Exiltä erän, vaikka alla olikin jo kuudessa matsissa pelatut 25 erää! Jalkoihin jäivät mm. Roddick, Ljubicic ja Nalbandian. Eteni vielä Wimpelissä välieriin Nadalia vastaan (0-3). US Openissa putosi toisella Agassille 2-3. Syyskuussa voitti ainoan turnauksensa Pekingissä joskin hiukan heikompia vastustajia vastaan (mm.Srichaphan ja Ancic). Näytti olevansa armoton tsemppaaja ja nopealiikkeinen sekä mielikuvitusrikas pelaaja. Avasi kautensa Dohassa ja eteni kolmannelle kuten myös tämän viikon Sydneyssä. On haastatteluissa kertonut valmentautuneensa ja treenanneensa viikkoja juuri Openia silmälläpitäen.
Vaikeasti arvioitava, mutta etenee kaavion perusteella ainakin neljännelle.

10. Andy Murray (GBR)

Nuori skotti kulkee maailmalla äiti ja velipoika (nelinpelipartneri) mukanaan. 19-vuotias lensi täällä viime vuonna kokemattomuuttaan ekalla katsomoon (Chela!), mutta nappasi kuukautta myöhemmin San Josen sisäkovalla tittelin voittaen semifinaalissa Roddickin 2-0 ja finaalissa Hewittin 2-1. Loppukesän USA:n ulkokovilla pelasi saldon 14-4 ja parhaiten menestyi siellä olemalla Washingtonin finaalissa (Clement). Sai valmentajakseen Roddickin ex-valmentaja Brad Gilbertin, jonka työnjälki alkoi näkyä ainakin tämän kauden alussa. Andy aloitti Dohassa ja oli finaalissa Davydenkoa vastaan. Tällä viikolla pelasi Kooyongissa, jossa selätti Ljubon 2-0 ja hävisi 0-2 Roddickille. Pelaa huomenna ”pronssista” Safinia vastaan. Etenee mahdollisesti pitkälle ja voi olla, että saa kolmannella vastaansa Jarkon! Jatkossa vastassa lienee Nadal. Itse tosin en usko Andyn yltävän välieriin!

Muita huomiotavia ovat uutta kevättään elävä kolmekymppinen Carlos Moya, joka aloitti Chennaissa edeten välieriin (Koubek) ja pelaa ensi yönä Sydneyn finaalissa. On urallaan voittanut muutaman turnauksen kovilla. Saa valitettavasti ekalla vastaansa Blaken ja luulen, että häviää. Jos voittaa etenee kuka ties vaikka neljännesvälieriin asti…
David Ferrer tunnetaan periksiantamattomana taistelijana, joka on menestynyt parhaiten massalla. Oli täällä kuitenkin viime vuonna neljännellä ja nyt ensi yönä Aucklandin finaalissa. Tuskin edes uusii viime vuoden sijoitustaan.
Marat Safin on kahden vuoden takainen mestari, jonka pelimenestys riippuu täysin miten pää ja hermot kestävät. Viime kaudella ei ollut mukana, mutta pelasi kohtuullisen 36-25 kauden. Aloitti kautensa tällä viikolla Koyoongissa voittaen Nalbandianin 2-1 ja kärsimällä tappion Fed-Exille 0-2. Kolmannella vastaan asettuu täällä todennäköisesti Roddick ja uskon, että Safinatorin pelit jäävät siihen.
Jarkko Nieminen voitti viime kaudella juuri AUS Openin edellä Aucklandin turnauksen, joka oli ensimmäinen ATP-turnausvoitto Jakelle. Myös Wimpelin neljännesvälieriin eteneminen ja tappio mestari Nadalille oli kova juttu! Maskulainen pelasi upean 55-27 saldon ja on tällä hetkellä maailmanlistan 17:s. Valitettavasti pelit jäänevät täällä korkeintaan neljään, koska kaavion perusteella saa vastaansa silloin Murrayn!

Monta pelaajaa jää tässä mainitsematta ja varmuudella joku yllättäjä etenee korkeallekin, mutta eiköhän finaalipäivänä pokaalin nosta jälleen Federer! Tosin Kooyongin finaalitappio Roddickille tuo turnaukseen uutta värinää :wink: :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”