Tänään on 21.05.2018, 14:15.

AUS Open naiset, äänestys ja ennakointia

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin

Naisten turnauksen voittaja

Maria Sharapova (RUS)
9
30%
Amelie Mauresmo (FRA)
1
3%
Svetlana Kuznetsova (RUS)
1
3%
Kim Clijsters (BEL)
10
33%
Jelena Jankovic (SRB)
5
17%
Martina Hingis (SUI)
3
10%
Nadia Petrova (RUS)
0
Ei ääniä
Patty Schnyder (SUI)
0
Ei ääniä
Elena Dementieva (RUS)
0
Ei ääniä
Joku muu
1
3%
 
Ääniä yhteensä: 30

timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

AUS Open naiset, äänestys ja ennakointia

Viesti Kirjoittaja timo »

Vuoden ensimmäinen Grand Slam-turnaus pelataan Australian Melbournessa 15 – 28.tammikuuta 2007. Turnaus vetää katsomoihin kahden viikon aikana yli 500 000 katsojaa. Karsinnat ovat parhaillaan käynnissä. Kenttien alustana on nopea rebound ace.
Kaksinpeleissä pelaa yhteensä 128 naispelaajaa.
Ottelukaavio on jaettu kahtia, 64 pelaajaa molemmissa osissa.

Turnauksen kotisivu: http://www.australianopen.com/en_AU/index.html

Viime kauden finaalissa pelasivat Amelie Mauresmo ja Justine Henin-Hardenne. Finaalia latisti Henin-Hardennen luovuttaminen toisessa erässä.
Emma Laine eteni toiselle, jossa hävisi Hingisille 2-0.

Toivotaan, että tänä vuonna finaali saadaan pelattua loppuun asti. Pakka on aika lailla sekaisin, koska monilla huipuilla on ollut vammoja ja toisaalta uusia nousevia tähtiä on jo näkyvissä!

Alunperin ykkössijoitettu Justine Henin-Hardenne ilmoitti yllättäen tammikuun alussa jäävänsä pois AUS avoimista perhesyihin vedoten antamatta tarkempaa selitystä tai ajankohtaa mahdolliselle paluulleen. Sinänsä harmi, sillä Justine oli viime kaudella mukana kaikissa Grand Slam-finaaleissa!

1. Maria Sharapova (RUS)

Venäläinen pelasi upean 59-10 kauden ja vei tittelin US Openissa ja oli Wimpelissä ja täällä välierissä. On todellinen tahtopelaaja, joka jaksaa rutistaa itsestään irti kaiken ja keskittyy palloihin huolella. Omaa monipuolisen lyöntivalikoiman, mutta liikkuvuus ei aina ole parasta luokkaa. Tosin kontraa tuon ”puutteen” hyvällä kämmenellään. Etenee melko varmasti finaaliin ja vähintään välieriin!

2. Amelie Mauresmo (FRA)

Amelie sai siis viime vuonna tittelin puoli-ilmaiseksi. Sen lisäksi nappasi Wimpelin tittelin ja oli US Openissa välierässä. Pelasi kauden loistavalla 51-15 saldolla. On sporttinen ja monipuolinen pelaaja, joka myös liikkuu hyvin. Aloitti tämän kauden tällä viikolla Sydneyssä voittamalla Golovinin 2-1 ja hävisi finalisti Jankovicille 2-0. Haastatteluissa on kertonut, ettei pelirytmi ja liikkuminen ole vielä 100%:sta. On kysymysmerkki, mutta kovalla kokemuksellaan etenee ainakin välierään.

3.Svetlana Kuznetsova (RUS)

Venakko pelasi parhaan kautensa viime kaudella saldolla 61-20. Oli täällä ja US Openilla neljännellä. Voitti Miamin, Balin ja Pekingin turnaukset ulkokovilla. Aloitti kautensa Hongkongin näytösturnauksessa, jossa hävisi Schnyderille 1-2 ja voitti Jien 2-0. Sairastui kuitenkin siellä keuhkoputkentulehdukseen ja on antibioottikuurilla. Jos ex-US Open-mestari olisi parhaimmillaan etenisi jopa välieriin, mutta nyt voi olla heti toisella kiekalla ohipelattava!

4. Kim Clijsters (BEL)
Belgi on minun kirjoissani ykkössuosikki! Kärsinyt pahoista vammoista mm.ranne ja menestys viime kaudella oli vain kohtuullinen 44-13 saldolla. Joutui täällä viime vuonna luovuttamaan välierässä Mauresmolle kolmannessa erässä. Oli Wimpelin semifinaalissa ja Stanfordin sekä San Diegon finaaleissa. Aloitti kautensa upeasti voittamalla Hongkongin näytösturneessa kaikki 3 matsiaan menettäen vain erän. Tällä viikolla Sydneyssä nappasi tittelin kaataen finaalissa kovakuntoisen Jankovicin 2-1. Liikkuu todella vikkelään ja on taistelijaluonne ja täällä menestyy, jollei kahden viikon turnaus ole vanhoille vammoille liikaa! Pelaa omien sanojensa mukaan viimeistä kauttaan!

5. Jelene Jankovic (SRB)

Serbokroaatti on noussut kovaan vireeseen. Aloitti kauden voittamalla Aucklandin menettäen vain erän. Jatkoi menestystään tämän viikon Sydneyssä, jossa otti kovia päänahkoja (Hingis, Stosur, Mauresmo ja Vaidisova) ja taisteli Clijstersiä vastaan yllättävän hyvin (6-4,6-7,4-6). Viime kaudella loppukesästä jenkeissä oli mm.LA:n finaalissa ja US Openin välierässä. Nyt kuitenkin arvoitus, sillä kärsi Sydneyssä mm.selkävammasta ja oli huolissaan miten pelit sujuvat Openissa. Jos kaikki on kunnossa voi olla jopa välierässä!

Naisten puolella pakka on jälleen enemmän ehkäpä auki kuin miehissä. Muita huomiotavia ovat mm. kokenut Martina Hingis, joka etenee ainakin neljännesvälierään, sporttinen Nadia Petrova, joka oli täällä viime vuonna puolivälierässä (vetäytyi mahakramppien takia tällä viikolla Sydneyssä) ja viime vuoden neljännesvälierässä pelannut Patty Schnyder, jonka kausi alkanut tosin vain tasapaksulla 2-2 saldolla.

Monta pelaajaa jää tässäkin mainitsematta ja varmuudella joku yllättäjä etenee korkeallekin eikä titteliä ole niin helppo jakaa etukäteen. Itse uskon, että finaalissa pelaa joko Maria Sharapova tai Kim Clijsters. Mauresmon helpompi kaavio tasoittaa tietä kohti finaalia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”