Tänään on 21.02.2019, 14:09.

ATP Masters Cup, Shanghai 12-19.lokakuuta 2006

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin

Tittelin vie

Äänestys päättyi 13.11.2006, 15:10

Roger Federer (SUI)
15
56%
Rafael Nadal (ESP)
1
4%
Nikolai Davydenko (RUS)
3
11%
Ivan Ljubicic (CRO)
0
Ei ääniä
Andy Roddick (USA)
0
Ei ääniä
Tommy Robredo (ESP)
8
30%
David Nalbandian (ARG)
0
Ei ääniä
James Blake (USA)
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 27

timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 14:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

ATP Masters Cup, Shanghai 12-19.lokakuuta 2006

Viesti Kirjoittaja timo »

ATP-sirkuksen loppuhuipennus Tennis Masters Cup pelataan Shanghain uskomattamalla
Qi Zhong –stadionilla 12 – 19.marraskuuta 2006.
Kotisivut http://www.masters-cup.com/1/home/

Turnaus pelataan kahdessa neljän pelaajan ryhmässä, joista kaksi parasta semifinaaliin ja voittajat loppuotteluun. Alustana on sisäkova (Indoor/Taraflex) matto. Palkintosumma on yhteensä 3 700 000,00 $.
Turnaus on pelattu vuodesta 1974 asti ja Ivan Lendl sekä Pete Sampras ovat vieneet kaksinpelin tittelin viidesti. John McEnroe voitti kaksi kertaa kaksinpelin, mutta 7 kertaa nelinpelin, joista kuusi peräkkäin! Nyt mukana olevista Federer on vienyt tittelin kahdesti (2003-2004) ja Nalbandian kerran (2005).


KULTAINEN LOHKO

Rafael Nadal (ESP) (2)
Nikolai Davydenko (RUS) (3)
Tommy Robredo (ESP) (6)
James Blake (USA) (8 )

PUNAINEN LOHKO

Roger Federer (SUI) (1)
Ivan Ljubicic (CRO) (4)
Andy Roddick (USA) (5)
David Nalbandian (ARG) (7)

1.Roger Federer

Fed-Ex lähtee turnaukseen suurena ennakkosuosikkina! Lohko on erittäin kova onhan mukana varmasti maailman toiseksi kovin sisäpelaaja Ljubicic ja 2006 US Open finalisti Roddick sekä tittelinhaltija Nalbandian. Rogerilla uskomaton 17-2 saldo Masters Cupista. Tällä kaudella saldo 87-5, joista kovilla 71-2 ! Fyysisesti Fed-Ex on loistavassa kunnossa. Nopeus yhdistettynä uskomattomaan ennakointikykyyn tekee hänestä huippupelaajan. Myös mentaalipuoli pelaa, sillä vain ani harvoin näkee hänen turhautuvan kentällä.
Roger jätti Pariisin turnauksen väliin pari viikkoa sitten vedoten uupumukseen. Saapuessaan Shanghaihin Roger vakuutti, ettei terveysongelmia ole ja totesi mm.:"I came to Shanghai last year with injuries, but I have 100 percent confidence in my health situation this year, Fitness-wise, I am perfect. There are no concerns over ankles, knees and so on after such a demanding season. I just can't wait to hit the first ball on the court,"
Joten Roger on odotuksia täynnä ja puhkuu intoa edetä mestaruuteen asti, jonka hän myös tekee ellei jotain aivan ihmeellistä satu!

2.Rafael Nadal
Rafa tulee tänne kysymysmerkkinä. Viime vuonna joutui jättämään väliin loukkaantumisen vuoksi ja lähellä se oli nytkin. Tällä kaudella 58-10, joista kovilla 32-10. Lokakuun alussa kokeili peliä parissa sisäkovalla pelatussa turnauksessa: hävisi Pim-Pimille toisella Tukholmassa ja Berdychille neljännesfinaalissa Madridissa. Viime vuonna tosin voitti ko.Madridin turnauksen. Rafan kunto ja kestävyys ovat arvoituksia, mutta en usko edes välttämättä yltävän semifinaaliin asti…

3.Nikolai Davydenko
Pidän Kolyaa täällä Fed-Exin ykköshaastajana ja mahdollisena loppuottelijana ellei epäonnekseen kohtaa Fed-Exiä semeissä! Venäläisellä alla upea lokakuu: kaksi turnausvoittoa matolla ja 11-2 saldo. Kauden saldo kovilla 41-17. Kolyan aseena on viime aikoina ollut todella huippuvarma ja kova ykkössyöttö. Jos kykenee pitämään syöttönsä tuolla tasolla on täällä kova luu. Viime kaudella oli semeissä häviten Nalbandianille. Nyt veikkaan lohkovoittoa ja jopa finaalipaikkaa!

4. Ivan Ljubicic
Ljubo on maailman toiseksi paras sisäkenttäpelaaja Fed-Exin jälkeen. Itse asiassa Ljubo on sisäkovan alustan listakärjessä nyt jo toisen vuoden peräkkäin! Urallaan useita titteleitä ja viimeksi lokakuussa Bangkokin finaalissa ja viikko sen jälkeen Wienin titteli. Kolmisen viikkoa sitten hävisi "suosiolla" Madridin ekalla Murraylle. On hyvä syöttäjä ja lisäksi taitaa lentopelin, joka on yksi menestymisen avain. On alati vaarallinen ja "peesailee" tässä Fed-Exiä semeihin.

5. Andy Roddick
Andy sai uutta puhtia ja tyyliä Jimmy “Jimbo” Connorsin liityttyä taustajoukkoihin. Omaa tykkisyötön, mutta pelkällä syötöllä ei täällä ainakaan edetä pitkälle! Andy ei ole koskaan voittanut USA:n ulkopuolella sisäkovalla titteliä (matolla Lyon 2005)! Tänä vuonna tasapaksua ja vain yksi titteli. Pelasi kuukausi sitten muutaman turnauksen Euroopan sisäkovilla 4-2 saldolla ja tappiot Gonzolle ja Berdychille. On tässä kysymysmerkkinä ja saattaa yltää semeihin riippuen matsistaan Ljuboa vastaan, jota vastaan keskinäiset 5-3.

6.Tommy Robredo
Espanjalainen tässä lohkossa aika lailla selviö nelonen! Puristi pirteästi itsensä tänne yltämällä Pariisin matolla semeihin. Omaa negatiivisen saldon sisäkovilla urallaan samoin matolla. Voi napata maksimissaan pari erää ja se on siinä.

7.David Nalbandian
Nallenkin tänne pääsy jäi viime tippaan. US Openin jälkeen sisällä 7-3 ja tappiot Gonzolle,Fed-Exille ja Wawrinkalle. Puolustaa viime vuotista titteliä ja tietää miten Rogerkin on voitettavissa, sillä omaa hyvän saldon Fed-Exiä vastaan (6-7). Kaverukset tuntevatkin toisensa jo junioriajoilta hyvin. On monipuolinen pelaaja, joka parhaimmillaan massalla, mutta on venynyt usein myös muilla alustoilla kuten viime vuonna täällä nähtiin.

8.James Blake

Amerikan musta helmi oli huippuvireessä lokakuun alussa voittaen kaksi titteliä Bangkokin ja Tukholman. Kovimmat nimet, jotka kaatuivat olivat Ljubi,Safin ja Nieminen. Sittemmin pelannut vain muutaman matsin ja valmistautunut tähän turnaukseen. On ehdottomasti parhaimmillaan ulkokovilla, mutta on parantanut sisäkenttäpeliään rutkasti. Mutta esim.Fed-Exiä vastaan saldo 0-5 ja kyennyt vain yhteen eränriistoon. Nousee helposti verkolle syöttönsä perään ja voi kyetä horjuttamaan jopa Nadalia. On Kolyan jälkeen selkeä kakkosuosikki välieriin.


Oma mestarisuosikkini tietysti Fed-Ex.
Semifinaalipareiksi uumoilen Fed-Ex – Blake ja Davydenko - Ljubicic ja finaalia Fed-Ex – Davydenko.
Matsit ikävästi piilossa tv-yhtiöiltä Suomessa, mutta Urheilukanava ainakin lähettää semifinaalit (jälkilähetys?) ja finaalin (suora).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”