Tänään on 25.05.2018, 18:46.

US Open, miehet äänestys ja ennakkoa

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin

US Open miehet

Äänestys päättyi 29.08.2006, 17:36

1. Roger Federer (SUI)
14
56%
2. Rafael Nadal (ESP)
2
8%
3. Ivan Ljubicic (CRO)
0
Ei ääniä
4. David Nalbandian (ARG)
0
Ei ääniä
5. James Blake (USA)
3
12%
6. Tommy Robredo (ESP)
0
Ei ääniä
7.Nikolai Davydenko (RUS)
0
Ei ääniä
8.Andy Roddick (USA)
1
4%
9. Andrew Murray (GBR)
0
Ei ääniä
10.Joku muu
5
20%
 
Ääniä yhteensä: 25

timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

US Open, miehet äänestys ja ennakkoa

Viesti Kirjoittaja timo »

On kauden viimeisen Grand Slam-turnauksen aika eli US Open 28.8 – 10.9 pelataan The USTA Billie Jean King National Tennis Centerin kentillä Flushing Meadows Corona Parkissa, Queensissa New Yorkissa. Alustana on Decoturf (kova alusta).
Viime kaudella Roger Federer voitti loppuottelussa Andre Agassin 6-3, 2-6, 7-6 , 6-1.
Palkintorahoja jaetaan tänä vuonna yhteensä (miehet + naiset) $ 12,144,000. Katsojia matseihin odotetaan n. 700 000.

Turnauksen kotisivu
http://www.usopen.org/en_US/index.html

Ottelukaaviot
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/index.html

Rangking-lista
http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/


Alustan kauden TOP 10:

1. Roger Federer 35-2
2. James Blake31-7
3. Tommy Haas23-7
4. Ivan Ljubicic22-5
5. Andy Roddick21-6
6. Dmitry Tursunov20-11
7. Xavier Malisse20-11
8. Jarkko Nieminen16-6
9. Fernando Gonzalez16-8
10. Janko Tipsarevic15-8Mietteitä ja statistiikkaa muutamista pelaajista:

Uran saldoihin laskettu matsit vuodesta 2001 alkaen.

1.Roger Federer

Fed-Ex on säilyttänyt ykkössuosikin viitan huolimatta viime aikaisista huonoista esityksistä.
Peli takelteli jo Kanadan turnauksessa, jossa joutui peräti 4/6 kolmeen erään. Sitten putosi toisella kiekalla Cincinnatissa Murraylle. No, nyt latautuu rauhassa ja tulee varmaan entisellään tänne.
On vuosien 2004-2005 mestari eikä menettänyt viime vuonna kuin 3 erää. Uran saldo ulkokovilla 169-27 ja tällä kaudella kaikki alustat huomioiden 35-2.
Pelityyli hiottua ja silloin kun peli kulkee on se kuin baletin ja tenniksen yhdistelmää.
On haavoittuvampi ehkä nyt kuin koskaan, mutta silti selkeä suosikki. Sai helpomman puolen kaaviosta, koska mm.Nadal ja Roddick toisella puolella.

2.Rafael Nadal

Rafa kärsinyt vammoista juuri kun hänen piti näyttää olevansa huippu myös US Openissa!
Häviöt Berdychille ja Ferrerolle eivät välttämättä lupaa hyvää. Viime kaudella joutui yllättäen ulos jo kolmannella. Uran saldo ulkokovilla 56-20 ja tällä kaudella kaikki alustat huomioiden 49-7. Omaa mahtavan saldon 6-2 Fed-Exiä vastaan, joista kovillakin 2-1!
On todellinen taistelija ja voimapeliin luottava pelaaja, mutta tänä vuonna matka tyssää välieriin (Roddick?).

3.Ivan Ljubicic

Kolmossijoitettu kroaatti ei ole koskaan edennyt täällä kolmatta kierrosta pidemmälle. No, nyt siihen on saumaa sillä ekalla saa vastaansa Lopezin ja toisella tulee vastaan todennäköisimmin karsija tai Gasquet / Simon ja sitten Hewitt (?). On kokenut all-around-pelaaja, joka pelannut Fed-Exiäkin vastaan toistakymmentä kertaa ja jopa voittanut pari matsia.
Uran saldo ulkokovilla 94-53 ja tällä kaudella kaikki alustat huomioiden 49-14. On taistelija, mutta joskus turhautuu pelin tökkiessä. Tänä vuonna jopa puolivälieriin.

4.David Nalbandian

Argentiinalaisen paluu Wimpelin jälkeen sujunut surkeasti 1-2 saldolla (tappiot Sanguinettille ja Wawrinkalle). Oli 2003 semifinaalissa, mutta nyt tempun uusiminen ei taida onnistua. Uran saldo ulkokovilla 75-37 (ei yhtään ATP-titteliä alustalla) ja tällä kaudella kaikki alustat huomioiden 32-12.
Kokenut ja monipuolinen taistelija, jota vastaan kannattaa harkita peliä tokasta kiekasta lähtien, jolloin saa vastaansa Vikin tai Safinatorin.

5.James Blake

Amerikan musta helmi oli kevään kovilla huippuvedossa voittaen Las Vegasin ja oltuaan Indian Wellsin finaalissa häviten Fed-Exille. Loppukesä näytti hyvältä, sillä kuukausi sitten voitti Indianapolisin finaalissa Roddickin. Sitten jonkinasteinen uupumus iski ja neljän viime turnauksen saldo 3-4. Oli viime vuonna neljännesfinaalissa häviten Agassille. Uran saldo ulkokovilla 129-59 (5 ATP-titteliä ja kaikki USA:ssa) ja tämän vuoden saldo kaikki alustat huomioiden 41-19.
Vaikea arvioitava, mutta jos saa itseään ladattua takaisin normaalikuntoon voi edetä kotikentillä jopa välieriin, mutta toisaalta voi kompastua jo kolmannella (Moya / Mathieu ?).

6.Tommy Robredo

Viime viikon Cincinnatin perusteella Tommy ei ehkä kuuluisi tähän listaan vaan Ferrero, mutta sijoitettuna on tässä. On ollut täällä muutaman kerran neljännellä kiekalla. Loppukesän kahdessa turnauksessa kovilla hyvä 5-2 saldo. Uran saldo ulkokovilla 73-50 ja tällä kaudella kaikki alustat mukaan lukien 36-20. Ottelukaavio suosiollinen ja voi olla neljännellä (Ferrer?). Monien espanjalaisten tapaan ei heitä helpolla pyyhettä kehään.

7.Nikolai Davydenko

Kolya aloitti kovilla 0-2, mutta paraikaa pelattavassa New Havenin turnauksessa on kolmannella kaksi suoraa voittoa allaan. Kärsii joskus hengitysvaikeuksista, jolloin peli kärsii ja siksi vaikeasti arvioitavissa.
On noussut maailmanlistalla hyvien massakenttäesitysten perusteella. Tasapaksu 60-50 saldo urallaan kovilla ja tämän vuoden saldo kaikki alustat huomioiden 45-22.
Kolmannella vastassa voikin olla Gonzo ja neljännellä Haas, joten 3-4 kiekalla katsomoon.

8.Marcos Baghdatis

Vain turnaussijoitus sai minut nostamaan fakiirin tälle listalle.
AUS Openin jälkeen pelit eivät ole kulkeneet odotetusti (poikkeuksena ruoholla). Saldona kolmesta viimeisestä turnauksesta kovilla vain 3-3 ja eilen odotettu tappio Söderlingille.
On ollut pääsarjassa pari kertaa, parhaimmillaan toisella. Uran saldo ulkokovilla 56-28 ja tällä kaudella kaikki alustat mukaan lukien 25-16.
Ellei mitään ihmeparannusta tule lentää ulos toisella (Agassi?) tai kolmannella (Grosjean?).

9.Andy Roddick

Kaverin kuuluisi olla ylempänä, mutta pelannut kaudella vähemmän ja sijoitus näin pudonnut. Viimeisessä kolmessa turnauksessa kovilla 13-2 saldo! Hävisi Blakelle Indianapolisin finaalissa, luovutti Tursunoville LA:n neljännesfinaalissa ja voitti viime viikolla Cincinnatin turnauksen menettäen yhden erän! Joten Andy on selkeästi vetreytynyt saatuaan Jimmy ”Jimbo” Connorsin taustajoukkoihin.Viihtyy täällä ja oli jo 2001 neljännesfinaalissa (Hewitt) kuten myös 2002 (Sampras), joista molemmat veivät tittelin. Andy nappasi tittelin 2003. Viime kaudella putosi Mullerille jo ekalla.
Uran saldo ulkokovilla 172-47 ja tällä kaudella kaikki alustat mukaan lukien 38-14.
Kylvää pelkoa ykkössyötöllään ja on vahva myös rystyltä nykyisin. Pidän varmana välieräpelaajana ja uskon aika lailla jopa finaaliin…

10.J.C.Ferrero

Nostan JC:n tähän historian valossa ja viimeaikaisten esitysten nojalla.
Oli viime viikolla Cincinnatin finaalissa eikä hävinnyt sitä ennen erääkään. 2003 oli täällä finaalissa häviten Roddickille. On hyvä all-around-pelaaja, joka on antanut merkkejä palaamisestaan aivan huipulle. Uran saldo ulkokovilla 80-46 ja tällä kaudella kaikki alustat mukaan lukien 27-18.
Harmikseen saa todennäköisimmin Fed-Exin vastaan jo neljännellä...

Marat Safin tulee olemaan taas jälleen Grand Slam-turnauksen mystinen musta hevonen. Washingtonin semifinaalitappion jälkeen kaksi selkeää tappiota (Clement ja Monfils!). Mutta Safinator on kokenut kettu, joka väijyy ja pitää altavastaajan ja haastajan asemasta. Ei ole täällä viime vuosina menestynyt, mutta etenee toiselle Nallea vastaan ja todennäköisesti kolmannelle Haasia vastaan. Voi kaataa molemmat ja edetä pitkälle!

Fernando Gonzalez on esittänyt loppukesän kovilla huippuvirettä saldolla 13-4. On taitava ja ollut täällä jopa neljännesfinaalissa. Voittoja Safinista, Agassista, Ferrerosta, Ferreristä ja Lubosta ei kannata noin vain sivuuttaa. Omaa etelä-amerikkalaiseksi hyvän 83-49 saldon ulkokovilla. Vähintään kolmannella (Murray) tai neljännellä (Davydenko).

Andrew Murray on skotti, joka hiukan minuakin rahasti odottamattomilla esityksillään.
Loppukesän kovilla 11-3 saldo ja yksi finaalipaikka (Washington). Kaatoi itsensä Fed-Exin ja varmuudella sai tästä virtaa. Nyt lepäilee, sillä oli hiukan puhki rankan otteluputken jälkeen. Viime vuonna täällä toisella, nyt pahoja vastustajia heti alussa neljännellä (Gonzo) tai sen jälkeen (Davydenko).

Jarkko Nieminen sanoi Hangon Davis Cupin jälkeen lähtevänsä voittamaan US Openia. No, asenne on ainakin Jakella kohdallaan. Pitkässä turnauksessa, jossa pelataan viisieräisin pelein, on Jakella vaikeuksia pelitasonsa säilyttämisessä. Viime vuonna oli täällä upeasti neljännesfinaalissa häviten Hewittille vasta viidessä. Uskon, että etenee neljännelle Rafaa vastaan ja silloin kenties …

Andre Agassi sinnittelee yhä ja yrittää menestyä viimeisessä Openissaan. Wimpelin jälkeen kovilla 2-2 ja kolmen viikon takainen tappio 4-6,3-6 Stoppinille herättää kysymyksiä. Päivän kunnosta ei hajuakaan ja siksi vaikea veikattava. No, neljännellä viimeistään vastaan tullee seinä nimeltä Roddick, jolloin viimeistään vanhan pelurin viimeinen matsi täällä pelataan…

Richard Gasquet osoitti toissa viikolla todellista nousukuntoa olemalla Kanadan turnauksen finaalissa häviten Fed-Exille ”vain” 2-1. Voittomatseissaan menetti vain erän ja kaatoi mm.Blaken ja Murrayn. Ei ole järin menestynyt ATP-tasolla ulkokovilla, mutta oli tällä viime kaudella neljännellä. Jos etenee nytkin sinne saa vastaansa todennäköisesti Hewittin, jonka voi vielä kaataakin. Roddick seuraavalla taitaa olla liikaa.
Alkukiekoilla voi saada ihan hyviä kertoimia!

Henman on vanha pieru, joka joutuu ekalla katsomoon (Rusedski) ja varmuudella toisella (Fed-Ex).
Tursunov sopivan kaavion myötä jopa neljännellä. On viime aikoina ollut tasoonsa nähden hyvä.
Moya on selvä ohipelikohde ekasta kiekasta lähtien (Mathieu).
Coria saa myös pakata kamansa ekalla tai toisella.

Matsithan pelataan paras viidestä systeemillä, joten voimia vaativa turnaus on. Jyvät erottuvat akanoista nopeasti. Alkukiekoilla kannattaa ehdottomasti lyödä karsijoita ja pelata yliarvostettuja ja huonokuntoisia suosikkeja vastaan (Nalbandian,Gaudio, Coria,Moya).

Hyvää pelionnea kaikille ja turnaushan tulee Eurosportilta.

PS. EI KANNATA VÄLITTÄÄ JOS TEKSTISSÄNI SATTUU OLEMAAN VIRHEITÄ ESIM.KIERROKSISSA !!!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”