Tänään on 22.05.2018, 07:31.

Ranskan avoimet 28.5 - 11.06,naiset,äänestys ja ennakointia

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin

Naisten turnauksen voittaja

Amelie Mauresmo (FRA)
5
7%
Kim Clijsters (BEL)
2
3%
Nadia Petrova (RUS)
5
7%
Justine Henin-Hardenne (BEL)
15
20%
Maria Sharapova (RUS)
8
11%
Mary Pierce (FRA)
1
1%
Martina Hingis (SUI)
19
25%
Svetlana Kuznetsova (RUS)
3
4%
Venus Williams (USA)
5
7%
Joku muu
12
16%
 
Ääniä yhteensä: 75

timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Ranskan avoimet 28.5 - 11.06,naiset,äänestys ja ennakointia

Viesti Kirjoittaja timo »

Ranskan avoimet (Tournoi de Roland-Garros) ovat toinen Grand Slam-turnaus tänä vuonna ja ne pelataan 28.toukokuuta ja 11.kesäkuuta välisenä aikana. Turnaus pelataan tunnetusti massa-alustalla. Tällä viikolla pelataan karsinnat.

Turnauksen kotisivut
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html

Naisten puolella on monen pelaajan kohdalla vielä kysymysmerkkejä ilmassa, koska mm.Sharapova ja Pierce ovat olleet poissa pitkään.

JOS ÄÄNESTIT Joku muu-vaihtoehtoa, olisi paikallaan ehkä perustella asiaa muutamin sanoin...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut timo, 25.05.2006, 09:11. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Smart
Jäsen
Viestit: 149
Liittynyt: 16.05.2004, 17:15
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Smart »

Henkilökohtaisesti asetan tämän turnauksen suosikiksi tänä vuonna Nadia Petrovan. Näin häneltä neljä ottelua elävänä Berliinissä viikko sitten ja peli oli ilman muuta vakuuttavaa. Hän on henkisesti tällä hetkellä tosi vahvoilla. Mauresmo on myös tänä vuonna varmasti henkisesti vahvempi kuin koskaan, mutta hän ei mielestäni ole edelleenkään tarpeeksi monipuolinen pelaaja voittamaan seitsemää massaottelua putkeen kahdessa viikossa.

Martina Hingis ja Justine Henin-Hardenne ovat mustia hevosia, dark horses. Molemmilla on taipumus kipsata tiukoissa paikoissa, etenkin silloin, kun ensin ovat hankkineet itselleen selvän johdon ja peli pitäisi hoitaa kotiin helposti. Etenkin Hingis on syyllistynyt tähän uransa aikana liikaa. Toivoisin että mestaruus menee akselille Hingis-Henin-Hardenne, mutta eihän meikäläisen rukoukset paljon paina näissä kempaloissa. Kuznetsova yltänee maksimissaan neljännesfinaaleihin, tosin riippuen paljon kaaviosta, ja Sharapova ei tule semifinaaleita pidemmälle. Williamsit, niin, kuka enää heihin edes uskoo? Venus ei toki ole aivan poissuljettu vaihtoehto, tosin hyvinkin suuri yllättäjä, mutta Williamsilta voi nyt saada hyviä kertoimia. Tosin suuremmalla todennäköisyydellä vanhat meriitit painavat ja toimistot lyövät pyötään suuria alikertoimia hänelle.

Mary Pierce voi kotiyleisön tuen takia venyä taas ihmeisiin ja sympatiapongoja hänelle edelleenkin tarjoaisin. Mutta ei mestariksi asti. Kim Clijsters on näistä vaihtoehdoista tosi kysymysmerkki. En sano juuta enkä jaata. Mutta ei hänkään nyt ihan mestaruudesta pelaa.

Naisten puolelta vois tämän listan ulkopuolelta nostaa pari nimeä, jotka saattavat edetä kaaviosta riippuen yllättävänkin pitkälle. Safina, Kirilenko, Golovin, Arvidsson, Li ja Smashnova. Mutta tutkailkaapa kuitenkin kaaviota vielä näiden kohdalla. Ei heistä kukaan tätä kemua voita, ehkä Safinalla marginaaliset mahdollisuudet, mutta voivat onnistuessaan yltää vaikka neljännelle kierrokselle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 04:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 04.05.2007, 23:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 04:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 04.05.2007, 23:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Smart
Jäsen
Viestit: 149
Liittynyt: 16.05.2004, 17:15
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Smart »

seti kirjoitti:
Smart kirjoitti:Henkilökohtaisesti asetan tämän turnauksen suosikiksi tänä vuonna Nadia Petrovan. Hän on henkisesti tällä hetkellä tosi vahvoilla.

Martina Hingis ja Justine Henin-Hardenne ovat mustia hevosia, dark horses. Molemmilla on taipumus kipsata tiukoissa paikoissa,
Tavallisen turnauksen finaali on jotain aivan muuta kuin Grand Slamin ratkaisu matsi. Henin-Hardenne on varmasti planeetan kovahermoisin kun pelataan Suurta ottelua. Petrovasta ei todellakaan voi sanoa samaa. Myös kotiyleisön suosikki Mauresmo on vitsi kun panokset ovat suuret. Ja kuten sanoit, Hingiksellä on tosiaan taipuvuutta tukehtua tiukassa paikassa. Lisäksi yleisö ei varmasti ole vieläkään antanut anteeksi vuoden 1999 tapahtumia.Suosikki Henin-Hardenne
Ykköshaastaja Kuznetsova
Musta hevonen Safina
No näkemykset eroavat jonkin verran. Olen seurannut Henin-Hardennea vuodesta 1999 ja tiedän kyllä hänen loistavat nousunsa useissa Grand Slam-otteluissa; 2003 neljäs kierros Aus Open Davenportia vastaan, 2003 US Open Capriatia vastaan semifinaaleissa, yms yms, mutta hänellä on valitettavasti myös taipumus kipsata. Jo juniorivuosinaan Justine menetti useasti otteen peliin ensin hankittuaan selvän johdon ottelussa. Näin kertoo myös hänen elämänkertakirjansa, jota et liene lukenut? Mutta tulokset tietysti puhuvat puolestaan ja kuten sanoin, toivon mestaruuden menevän hänelle. Nyt kuitenkin puhuttiin turnauksen ykkössuosikista, ei omasta feivoritista.

Arvidssonia ei sovi aliarvioida. Chakvetadzen nostit esille ja hän on toki potentiaalinen, mutta odotukset ovat liian kovat ja hän voi kaatua jo pelkästään niihin.

Ja kun mainitsit että Grand Slam on eri asia kuin tier I-finaali niin näin toki on, mutta kummasti vain samat pelaajat vievät yleensä niin tier I-kisat kuin Grand Slamitkin. Eikä Mauresmo ole vitsi Grand Slam-finaalissa, voitti hän Australian avoimetkin (tosin luovutuksella, mutta pelasi siihen asti loistavasti). Ja nyt kun tuo ensimmäinen voitto on otettu niin se vapauttaa tietysti paineita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Viesti Kirjoittaja timo »

Hyvä, että keskustelua onkin jo syntynyt ja vieläpä erilaisia näkemyksiä :lol:

Muutamia mietteitä muutamista pelaajista:


Henin-Hardennen peli joskus kieltämättä ailahtelee, mutta uran massasaldoa 94-16 täytyy kunnioittaa. Puolustaa viimevuotista voittoaan ja tuolloinhan kaatoi Petrovan suoraan kahdessa. Lisäksi Justine kaatoi Nadian huhtikuun lopulla Fed Cupissa kolmessa erässä. Reilu viikko sitten Berliinissä Petrova sitten otti revanssin ja taas väännettiin kolme erää. Lisäksi Justine kaatanut jo massalla kovia mm. Mauresmon ja Kuznetsovan. Pidän itse belgiä todella lujahermoisena, jonka todisti mm. AUS avoimissa, jossa pelasi huikean turnauksen huolimatta perheongelmistaan! Liikkuvuus massalla on huippuluokkaa, kokemusta kovista matseista riittämiin ja hyvä lyöntivalikoima. Jos pysyy terveenä pelaa finaalissa.

Hingis on tehnyt nousua raketin lailla kohti terävintä huippua ja on jo sijalla 14 rankingissa. Massalla tällä kaudella 10-2 ja Rooman turnauksen voitto menettäen vain yhden erän 6 matsissa, riittää vakuuttamaan ainakin minut, että Martina on kunnossa ja tähtää tosissaan täällä titteliin. On ollut täällä 2 kertaa häviäjänä finaalissa ja muistot eivät välttämättä tosiaan ole ainoastaan positiivisia. On osoittanut selvää nousukuntoa ja pelannut koviakin vastaan. Täällä jopa varteenotettava finalisti.

Petrovalla alla hyvä kausi ja noussut jo maailmanlistan kolmoseksi. Massasaldo hieno 15-0. Nadialla kolmesta peräkkäisestä massaturnausvoitostaan huolimatta ei ole kuitenkaan ns.kovien päänahkoja (poisluettuna Henin-Hardenne). Esim. Schiavonen ja Schnyderin voittamista en pidä kovinkaan merkittävinä. Huomioitavaa on, että peli on näissä 15 voittomatsissa ailahdellut melkoisesti, sillä kuudessa matsissa joutunut kolmeen sellaistenkin vastustajien kuin esim.Bohmova,Bondarenko ja Zheng kanssa.
Nadia on tällä hetkellä ehkä sirkuksen sporttisin naispelaaja, jonka liikkuvuus myös massalla on huippuluokkaa. Valmentaja, Puolan Tomas Iwanski, on tehnyt hyvää työtä.
Nadia on ollut täällä kahdesti semeissä ja ne ovatkin korkeimmat sijoitukset urallaan Grand Slam-turnauksissa. Uskon nytkin, että etenee korkealle, muttei finaaliin (?!)…

Clistersiä pidän hyvänä ”altavastaajana”, jolle saa maailmalta yli 8 kertoimia. Aloitti massakauden Varsovassa, jossa kaatoi Vakulenkon, Schiavonen, Dementievan ja Kuznetsovan kaikki suoraan kahdessa. Kärsi allergiasta Roomassa ja tästä väsyneenä hävisi Safinalle toisella kiekalla. On nyt parannellut itseään ja maailmanlistan kakkonen tulee taas kovaa. On ollut täällä kahdesti häviävä osapuoli finaalissa. Jos kaikki on OK, liikkuu ja erityisesti liukuu massalla todella upeasti. Riittääkö kunto turnausvoittoon?

Maailmanlistan ykkösellä Amelie Mauresmolla on kotiyleisön paineet hartioillaan. Alla vain 5 massamatsia ja tappiot Henin-Hardennelle ja Schiavonelle. AUS avointen voitto varmasti avasi henkisiä portteja ja antoi lisäpontta uralle. Ei ole kuitenkaan koskaan menestynyt täällä erityisemmin (ollut pari kertaa neljännesfinaalissa) enkä ole vakuuttunut viime viikkojen otteiden perusteella, että kykenisi välierää korkeammalle.

Ensimmäinen ranskalainen Grand Slam-turnauksen naisvoittaja (AUS Open 1995) Mary Pierce on pelannut tällä kaudella vain 6 matsia ja päivän kunnosta ei ole mitään varmuutta. 31-vuotiaana on kuitenkin aika lailla vanha näihin turneisiin ainakin keskenkuntoisena. En usko, että uusii viimevuotista finaalipaikkaansa.

Venäläisistä uskon Kuznetsovan etenevän täällä korkeimmalle, sillä pelannut kauden kohtuullisesti (13-5) massalla.
Safinaa pidän tällä hetkellä venäläisten kakkostykkinä ja osoittanut nousukuntoaan mm.kaatamalla maannaisiaan (Dementieva, Kuznetsova). Dinara oli Rooman finaalissa ja pelasi hyvin Hingisiä vastaan. Voi edetä jopa välieriin asti jos onnistuu säilyttämään joskus hiukan häilyvän pelihuumorinsa.
Myskinan psyyke on rusinana ja kärsinyt ongelmista yksityiselämässään. Hakeekin itsevarmuutta vielä tällä viikolla Istanbulista. En usko, että on 3-4 kiekkaa korkeammalla. Mahdollinen ohipelikohde alkukiekoilla.
Sharapova jätti Istanbulin turnauksen väliin viime tingassa ja tulee tänne oikean jalan vamma taakkanaan ilman ainuttakaan massamatsia. Putoaa alkukiekoilla jos yleensä pelaa. On hyvä ohipelikohde heti alussa!

Williamsin siskosten vanhempi Venus on kirjoittamaton kortti, jolla kokemusta finaalista v.2003. Tällä kaudella pelannut massalla kohtuullisesti 6-2 ja molemmat tappiot Hingisille. Jos saa syöttöpelinsä kuntoon on täällä korkealla, mutta tittelin vieminen vaatii muutakin kuin huippukämmenen…

Uskon, että naisten puolella tulee tänä vuonna paljon yllätyksiä. Itse seuraan tarkoin ainakin Italian parikymppisen Oprandin ja Tunisian Sfarin otteita jos selviävät pääsarjaan!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Smart
Jäsen
Viestit: 149
Liittynyt: 16.05.2004, 17:15
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Smart »

Mauresmon selvääkin selvempi tappio Berliinissä semifinaalissa Henin-Hardennelle johtui kyllä valtaosaltaan siitä, että hän joutui pelaamaan viimeisen erän Hingistä vastaan vielä samana päivänä, vain 1.5 tuntia ennen semifinaalia. Toki Henin pelasi aivan mielettömän upean ottelun, mutta Mauresmo teki sen myös osittain helpoksi.

On selvä, että Henin-Hardenne on varmasti yleisellä tasolla tämän turnauksen suosikki, mutta muistakaa ettei hän ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään massakisaa. Ja Petrova on ilman muuta noussut tänä vuonna aivan uudelle tasolle pelissään. Välierissä tulee tänä vuonna todennäköisesti olemaan hyvin pienet marginaalit naisten puolella, mikäli siellä pelaisivat esimerkiksi Petrova, Hingis, Mauresmo ja Henin-Hardenne. Voitaisiin kai puhua unelmavälieristä silloin? Päivä päivältä tämäkin peli tulee lähemmäksi miesten vastaavaa, jossa sata kärkirankattua pelaajaa voivat hyvänä päivänä voittaa kaikki toisensa.

Mutta itse pysyn kannassani laittaa suosikin paineet Petrovalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Duunari
Jäsen
Viestit: 132
Liittynyt: 14.01.2003, 04:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Duunari »

Yksi potentiaalinen "yllättäjä" puuttuu vielä ennakoista ja äänestyslistalta. Tai sitten vaan ikänäkö haittaa enkä nimeä ylempää havainnut. Yksi kovakuntoisimmista ja nopeimmin liikkuvista pelaajista naistenniksessä. Kuntoa riittäisi vaikka paras viidestä peleihin. Taistelijana parasta A-ryhmää. Kolmen erän otteluista muistaakseni parhaat prosentit koko konkkaronkasta. Asenne kohdallaan. Rankankin virheen jälkeen leveä hymy, unohdus ja täysillä uuteen palloon. Taitotaso ehdotonta huippua eikä yksikään pelaaja lähde ylivoimaisena suosikkina tätä tyttöä vastaan. Eikä millään lailla vierasta massaa. Kaksinkertainen Grand Slam-finalisti kaudella 2004. Betfair tarjoaa tälläkin hetkellä kerrointa 48 turnauksen voitosta mikä on kirkkaasti liikaa. Muutamalla eurolla tuli pelattua. Oma varovainen arvio turnausvoitosta on 3.5-4%. Perinteisillä välittäjillä voittajakerroin pyörii 36:n hujakoilla.

Elena Dementievan syöttö on kieltämättä edelleen heikkous. Varsinkin kakkonen. Mutta verrattuna kahden vuoden takaiseen eroa on kuin yöllä ja päivällä. Nosto tapahtuu jo suoraan ylös eikä sivulle. Ja joskus vastustajat tekevät jopa enemmän kaksoisvirheitä ottelussa. Ykkössyötöstä on kuluvalla kaudella tullut jopa muutamia ässiä. Myönnetään, ei Elena minunkaan mielestäni ykkössuosikkina kisaan lähde. Mutta tarjotuilla kertoimilla ei tarvitse lähteäkään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 04:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”