Tänään on 25.05.2018, 14:23.

Onko rahasi TURVASSA???

Keskustelua kertoimentarjoajista sekä rahaliikenteestä.
Vastaa Viestiin
Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Onko rahasi TURVASSA???

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Kuvitellaan tilanne että jokin vedonlyöntifirma tai vetopörssi menee jostain syystä konkurssiin esim. yhtiö sijoittaa varansa osakkeisiin ja niiden kanssa käy huonosti eikä pankit myönnä lainaa jota maksetaan hiljakseen takaisin vuosien varrella. Miten käy meidän pelitilien omistajien joilla monilla on varmasti useampi sata euroa pelitilillään? Onko meillä mitään oikeusturvaa eli takaako (paikallinen) valtio tai jokin muu iso laitos pelaajien pelivarat?

Minua erityisesti kiinnostaa vetopörssit Betsson, Parbet sekä Betfair eli millainen oikeusturva minulla on jos joku näistä menisi konkurssiin. Aloin harkitsemaan jos siirtäisin KAIKKI varani Betfairille, koska siellä kauppa käy ja on hieman työlästä naputella vedot kolmeen eri pelifirmaan päivittäin varsinkin kun Betsson ja Parbet ei niin hirveästi tuota Betfairiin verrattuna. MUTTA jos kävisi aivan käsittämätön tapaus että Betfair menisi konkurssiin, niin sinne menisi KAIKKI rahat tuhkana tuuleen? Järkevämpää siis jakaa varat eri firmoihin esim. Parbet 20% Betsson 30% ja Betfair 50%???

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

No onhan tuo riski tietysti olemassa, mutta pitäisin sitä suhteellisen olemattomana. Ei voittoa tekevä yritys mihinkään kellahda vain sen vuoksi, että voittorahat olisi pumpattu jonnekin osakkeisiin :D Vaikka se sijoittaisikin varojaan niin yleensä käytetään mahd. riskittömiä sijoituskohteita ja hajautetaan sijoitukset eri rahastoihin, jolloin yhden kuseminen ei vie koko kassaan. Ihan samaa kuin pelaajakin tekee, tuskin kukaan koko kassaa aina yhteen kohteeseen pistää kiinni. Ainakaan selvin päin :wink: Kyllä "lopun merkit" ovat yleensä näkyvissä yrityksen toiminnassa jo kauan ennen lopullista niskalaukausta.

Itse olen myös jossain suhteessa vainoharhainen omien pennosteni suhteen, jonka vuoksi pidän pelitilillä vain välttämättömät pelien pyörittämiseen vaadittavat rahat. Loput pennit ovat omalla pankkitilillä. Jos pelikassasi on vaikka 1000 euroa niin 1% panos olisi 10 euroa, joten esim. 300 euroa jo riittää aika hyvin pelaamiseen. Toki tappioputkia aina välillä tulee, eikä ole järkevää pitää niin vähän rahaa siellä tilillä että saa olla koko ajan siirtelemässä, mutta idea varmaan selvisi. Vähän riippuu pelitavasta ja siitä kuinka paljon kassa oikein kiertää joka päivä, voi olla että 30% kassasta ei joku päivä riitä pelien sisään ajamiseen.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


gary
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.01.2003, 10:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja gary »

Tämä on asia, joka kannattaa pitää aina mielessä. Mielestäni Betfairillä on riski pieni, koska vaihdot ovat suuria ja komissio korkea lähes 5%, joten suurien tulojen takia niiden luulisi pärjäävän. Riskit ovat olennaisesti suuremmat pienillä pörsseillä, joissa on pienemmän vaihdon lisäksi pienet komissiot, josta viimeksi mainittu on asiakkaan kannalta hyvä.

Kuitenkin uskon, että pörssit yleensä ovat riskittömämpiä kuin bookkerit. Tiettävästi yhtään pörssiä ei ole mennyt nurin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kari
Jäsen
Viestit: 28
Liittynyt: 29.01.2004, 18:46
Pisteitä: 7

Viesti Kirjoittaja Kari »

Mikäli nyt oikein muistan niin Betfairilla asiakkaiden pelitileillä olevat rahat ja yrityksen omat rahat (siis ne jotka tulevat komissioista) ovat erikseen. Uskoisin että näitä varoja ei ihan samalla tavalla käsitellä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonvälittäjät & Rahaliikenne”