Tänään on 22.05.2019, 14:31.

Miten tunnistaa kerrointen liikkeet?

Keskustelua kertoimentarjoajista sekä rahaliikenteestä.
Vastaa Viestiin
TheSavageSam
Avatar
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 27.02.2008, 13:07

Tuotto: -4.12 yks.

Palautus%: 31.33%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 9
Paikkakunta: Jyväskylä

Miten tunnistaa kerrointen liikkeet?

Viesti Kirjoittaja TheSavageSam »

Elikkäs tässä on nyt tullut vetoa lyötyä ja jo pelipäivää edeltävänä iltana(kuten tänäänkin) saa miettiä, että pitäisikö tuo ja tuo veto jo lyödä siltä varalta, että kertoimet laskee. Ajattelinkin kysyä ja herättää keskustelua, josko yk.comin herroilla on parempaa tietoa asiasta :roll:, että mihin päin kertoimet kiertää, tai milloin ne ylipäänsä edes voisivat nousta? Omien kokemusten mukaan varmimmin laskevat toki suosikkien kertoimet, mutta taitavat laskea kaikki keskimäärin, jos vertaa kerrointen julkaisuajankohtaan?

Pulmallistahan tuossa tuppaa olemaan se, että kun osa bookkereista julkaisee kasan kertoimia vasta muutaman tunnin ennen ottelun alkua ja sieltä sitten löytyy myös niitä vielä parempia kertoimia. Toisaalta jos panttaa vetojaan niin moni hyvä kohde ehtii jo kuivua.

Jos joku on vaikkapa tehnyt tilastoja asiasta, että mitkä vedot keskimäärin tippuu ja paljonko, niin kyseinen informaatio kelpaisi ainakin meikäläiselle. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minulla on kaikki aika tässä maailmassa. Ja koska aika on rahaa, niin minulla on kaikki rahat tässä maailmassa.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

TheSavageSam kirjoitti:saa miettiä, että pitäisikö tuo ja tuo veto jo lyödä siltä varalta, että kertoimet laskee.
TheSavageSam kirjoitti:mihin päin kertoimet kiertää, tai milloin ne ylipäänsä edes voisivat nousta?
TheSavageSam kirjoitti:Jos joku on vaikkapa tehnyt tilastoja asiasta, että mitkä vedot keskimäärin tippuu ja paljonko, niin kyseinen informaatio kelpaisi ainakin meikäläiselle. :D
Parempiakin voi olla, mulla nämä joista kirjanpito näyttää olleen monesti eniten apua kassankasvatuksessa ->

- lyö veto heti jos löydät maistuvan suosikin, suosikkien kertoimet putoaa varsinkin jos se näyttää olevan muillakin vihjeissä, esim. oma arvio 60% kohde ja avauskerroin on 1,80, se on todennäköisesti ottelupäivänä enää 1,70
- lyö veto heti jos tulee uusia merkittäviä kokoonpanotietoja ja olet pelaamassa sitä joukkuetta vastaan jolla on pahat kp-huolet, vastustajan kertoimet laskevat yleensä heti kun kp-tiedot tulevat kaikkien tietoon
- lyö veto heti jos pääset pelaamaan motivaatiojoukkueen puolesta, niiden kertoimet laskevat sitä mukaa kun yhä useampi peluri ehtii miettimään kierroksen motivaatiotilanteet (esim. kauden lopussa, tai vastustajalla tärkeämpi peli tulossa jne.)

- odottele kertoimien nousua jos oma idea selkeälle altavastaajalle. Varsinkin jos veto ei oikein maistu, kannattanee odotella, altavastaajien kertoimet nousee usein ja jos on tosi maistumaton eikä kelpaa muillekaan, kasvaa monesti altavastaajan tasoituskin
- odottele kertoimien nousua jos tulee uusia merkittäviä kokoonpanotietoja ja olet pelaamassa sen joukkueen puolesta jolla on epäselvä kp-tilanne edessä olevaan otteluun, kertoimet nousevat kun mahdolliset puutteet kokoonpanossa tulevat kaikkien tietoon (jos lopulliset kp-tiedot kertovat että joukkueelta puuttuu varmasti tärkeimmät pelaajat, harkitse vedon hylkäämistä kokonaan jollei kertoimet ole nousseet mahtavasti ja sittenkin kannattaa vielä pohtia. Vaikka kp-tietoihin monesti ylireagoidaan, ei etu tule kyllä silläkään tavalla puolelle että pelaa aina joukkueita joilta puuttuu parhaat pelaajat)
- odottele kertoimien nousua jos joudut pelaamaan motivaatiojoukkuetta vastaan, niiden kertoimet nousevat sitä mukaa kun yhä useampi peluri ehtii miettimään kierroksen motivaatiotilanteet, esim. kauden lopussa, tai joukkueella tärkeämpi peli tulossa jne. (jos joukkueen motivaatio on tasan nolla, kannattaa panostus siihen vetoonkin olla tasan 0/10)

Noista saa yhdisteltyä ns. varmimmat tilanteet joissa kannattaa veto pelata heti, esim.

- lyö veto todellakin heti jos löydät maistuvan suosikin jota kaikki muutkin vihjaavat, suosikki on motivoituneempi ja vastustajalla on kp-huolia sekä pääset vielä iskemään avauskertoimiin -> aika varmuudella se kerroin on ottelupäivänä enää kaunis muisto vain ja ainoastaan yk.comin nopeimmilla pelattuna

sekä varmimmat tilanteet joissa kannattaa odotella kertoimien nousua, esim.

- odottele todellakin kertoimien nousua jos oma näkemys selvän altavastaajan puolesta, avauskertoimet tarjolla +1,5 maalin tasoituksella, veto ei tunnu maistuvan ja monet peliystävät jo hehkuttavat vetoja suosikin puolesta, altavastaajalla epävarmat kp-tiedot, ja vielä merkittävä tilanne, jos ottelu saattuu olemaan esim. maanantain ainoa Premier-matsi. Jos suurella yleisöllä ei ole päivälle kuin yksi iso suosikki johon saavat rahansa vetää, niin se koko massa iskee kiihtyvällä tahdilla maanantai-illan ainutta suosikkia, ja joskus altavastaajan tasoitus on noussut alkulinjasta ottelupäivään jopa puoli maalia +1,5 maalin tasoituksesta +2 maalin tasoitukseen, ja niitä kannattaa odotella jos tällaisen ottelun altavastaajaan on vedon paiskaamassa.

Nuo tilanteet joissa veto kannattaa lyödä tunnin sisällä siitä kun omat tärkeimmät bookkerit julkaisevat avauskertoimensa, sisältävät myös tilanteita joissa veto kannattaa lyödä tunnin sijasta jo ekan 5min sisällä jos aikoo saada parhaan kertoimen. Ja samaten nuo tilanteet joissa kertoimien nousua kannattaa odotella mahdollisimman lähelle ottelun alkua, sisältävät myös tilanteita joissa vetoa ei ehkä kannata edes pelata lainkaan vaan keskittyä muihin otteluihin ->

- älä pelaa lainkaan jos oma näkemys on altavastaajan puolesta, veto ei maistu tarjolla olevilla kertoimilla, kukaan muu taitavista urheiluvedonlyöjistä ei anna sille kannatusta vaan pikemminkin pelaa juuri päinvastoin, altavastaajalla pahat kp-huolet ja vielä kaikki motivaatioetukin vastustajalla. Tuon voi toki yrittää saada analysoitua minkä verran noista kaikista yhteensä kuuluu muuttaa ottelun lähtökohtaisia lukemia, mutta jos tuntuu että vähennys voisi olla –5% tai –25% niin analyysiriski on liian suuri, parempi jättää kohde kokonaan väliin, ja tarkistaa kirjanpidosta ettei tuollaisilla vedoilla ole kovin hyvin tähän astikaan pärjännyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3559
Liittynyt: 14.01.2004, 15:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4453
Paikkakunta: Fin/Ita

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Itselläni on ollut tapana vetää kaikki ylikertoimet heti arvioiden valmistuttua, ja sitten loppuviikosta lisää jos kertoimet/arviot ovat eläneet. Tämä ihan sen vuoksi, että monesti kertoimet liikkuvat järjenvastaisestikin, eli juuri toiseen suuntaan kuin oli odottanut :D
Mika Ässä kirjoitti:- odottele kertoimien nousua jos tulee uusia merkittäviä kokoonpanotietoja ja olet pelaamassa sen joukkueen puolesta jolla on epäselvä kp-tilanne edessä olevaan otteluun, kertoimet nousevat kun mahdolliset puutteet kokoonpanossa tulevat kaikkien tietoon (jos lopulliset kp-tiedot kertovat että joukkueelta puuttuu varmasti tärkeimmät pelaajat, harkitse vedon hylkäämistä kokonaan jollei kertoimet ole nousseet mahtavasti ja sittenkin kannattaa vielä pohtia. Vaikka kp-tietoihin monesti ylireagoidaan, ei etu tule kyllä silläkään tavalla puolelle että pelaa aina joukkueita joilta puuttuu parhaat pelaajat)
Tästä osaksi eri mieltä. Jos joukkueella epäselvä kp-tilanne, niin se on silloin epäselvä kaikille. Jos tärkeät pelaajat ?, niin niiden pelatessa kertoimet laskee, kun taas poissaolevina nostavat kertoimia. Kyseisenkin tilanteen pystyy arvioimaan, samoin kuin norm poissaolot, joten eikun arviot vaan kasaan ja markkinoille :)

Hyvää infoa kokonaisuudessaan Mikalta :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TheSavageSam
Avatar
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 27.02.2008, 13:07

Tuotto: -4.12 yks.

Palautus%: 31.33%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 9
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TheSavageSam »

mutanen_aapo kirjoitti:Hyvää infoa kokonaisuudessaan Mikalta :)
Jep, loistava postaus. Kiitokset Mika! 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minulla on kaikki aika tässä maailmassa. Ja koska aika on rahaa, niin minulla on kaikki rahat tässä maailmassa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3184
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Mulla on tähän keskusteluun hyvä nyrkkisääntö: brittifutiksen nousuissa ei ole yhtään mitään järkeä, piste :lol: Jos joku epäilee tämän säännön paikkansa pitävyyttä, voi esim tutkia kuinka kertoimet ovat viimeisen 3-4h aikana nousseet, ja verrata sitä toteutuneisiin avauskokoonpanoihin. Parhaat nousut ovat olleet esimerkiksi tasosta ~2,05 -> ~2,35 tilanteessa, jossa lopullinen avauskp oli jopa parempi mitä odotettu. Eli kellään ei todellakaan ole ollut mitään super tietoa loukkaantumisista.

Ja hulluinta on vielä se, että kertoimet eivät näidenkään tietojen jälkeen edes romahda takaisin. Näin briteissä, ehkä jossain muussa liigassa niissä on järkeä. Lisäksi nousut noudattavat usein mielenkiintoista kaavaa; hyvinkin selkeä "nousuottelu" (esim paljon loukkaantumisia) voi olla koko viikon early lineistä asti aivan paikallaan, kunnes se yhtäkkiä esim 2h ennen pelin alkua pomppaa ylös.

Herättää aina ihmetystä mikä näissä on takana, ja tällä kaudella noissa viimeisen ~1-2h nousuissa on tullut tavallista enemmän myös turpaan. Vaikka vedot olis jättänytkin varmistettujen kp-tietojen jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Angelica03
Jäsen
Viestit: 635
Liittynyt: 20.11.2006, 05:27

Tuotto: -217.77 yks.

Palautus%: 84.08%

Panosten ka: 9.43 yks.

Vetoja: 145

Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja Angelica03 »

Pari ajatusta;

Pelaan heti huikean odotusarvon antavat vedot. Toki jos odotusarvo on esim. 1,20 läpeensä kaikilla bookkereilla niin todennäköisesti en tiedä tai ymmärrä kaikkea kohteesta. Lisää tarkastelua silloin.

Pienen odotusarvon omaavissa odotan mitä kertoimille tapahtuu.

Kokoonpanot asia erikseen, jos olet "hereillä" ja asialla aikaisessa vaiheessa pääset mukaan junaan. Jos kertoimet lähteneet aamulla syöksyyn on sinne yleensä turha hypätä enää iltapäivällä mukaan.

Ja tuosta brittifutiksen ja vähän muidenkin isojen sarjojen yhtäkkisestä heilahduksesta otaksun että "todella iso raha" pelaa vasta viime hetkillä. Näin ne kertoimet heilahatavat voimakkaammin. Epäluuloinen tietenkin voisi ajatella jotain muutakin tiettyjen sarjojen osalta..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Angelica03
Jäsen
Viestit: 635
Liittynyt: 20.11.2006, 05:27

Tuotto: -217.77 yks.

Palautus%: 84.08%

Panosten ka: 9.43 yks.

Vetoja: 145

Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja Angelica03 »

Ja noususta tai laskusta suosikkien/altavastaajien osalta en osaa sanoa mitään. Mutta kai nyrkkisääntö on että kertoimet tasaantuu eri bookkerien välillä mitä lähemmäksi tapahtumaa tullaan?

Eli räikeitä poikkeuksia ei enää muutamaa tuntia ennen löydä. Vai mitä mieltä olette?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TheSavageSam
Avatar
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 27.02.2008, 13:07

Tuotto: -4.12 yks.

Palautus%: 31.33%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 9
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TheSavageSam »

Angelica03 kirjoitti:Ja noususta tai laskusta suosikkien/altavastaajien osalta en osaa sanoa mitään. Mutta kai nyrkkisääntö on että kertoimet tasaantuu eri bookkerien välillä mitä lähemmäksi tapahtumaa tullaan?

Eli räikeitä poikkeuksia ei enää muutamaa tuntia ennen löydä. Vai mitä mieltä olette?
No onhan se ihan järkeenkäypää jos miettii, että osa porukasta(eivät kaikki) nimenomaan etsii nuita poikkeuskertoimia. Siitä seuraa, että niihin panostetaan enemmän tietyllä aikavälillä-->bookkeri välttää riskiä ja kerroin laskee. Tavallinen tuulipukukansa lienee noin 1-2 tuntia ennen ja viime hetkille saakka lyömässä vetoa oman suosikkijoukkueen puolesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minulla on kaikki aika tässä maailmassa. Ja koska aika on rahaa, niin minulla on kaikki rahat tässä maailmassa.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonvälittäjät & Rahaliikenne”