Tänään on 24.06.2018, 19:51.

Pokerista kiinnostuneille

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
rail bird
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 03.07.2004, 01:29
Pisteitä: 0

Pokerista kiinnostuneille

Viesti Kirjoittaja rail bird »

Hei!

Ensimmäinen viestini. Ylikerroin.comista löytyy paljon hyviä urheilu- ja ravivedonlyöjiä, mutta pokerista ei juuri keskustella. Toki kyseessä on vedonlyönnin keskustelufoorumi, mutta pokerin tunnettavuutta Suomessa on lisättävä.

Tarkoituksenani on saada aikaan keskustelua pokerista tänne yleinen turina osioon. Ensimmäinen viestini sisältää 8 kysymystä, jolla kartoitan löytyykö täältä pokerista kiinnostuneita henkilöitä, joilta löytyy myös tietoa.

Pokeri-Infon keskustelun taso on todella masentava. ylikerroin.com on ainoa mahdollisuus saada aikaan laadukasta Suomen kielistä keskustelua pokerista.

Joten kaikki Texas Hold´em pelaajat vastatkaa näihin kysymyksiin, jos jaksatte perustella vastauksenne sen parempi. Postitan omat vastaukseni myöhemmin.

Kaikki kysymykset koskevat limit Texas Hold´emia.

TAG= tight aggressive
LAG= loose aggressive

1) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATs. Fold, Call, Raise?

2) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATo. Fold, Call, Raise?

3) Olet ollut n. 45 minuuttia pöydässä. olet luovuttanut suurimmanosan käsistäsi ennen floppia.Olet korottanut kerran ennen floppia. Kortit jolla korotit olivat AQo ja voitit käden showdownissa. Sitten sinulle jaetaan JJ. 3 ensimmäistä pelaajaa luovuttaa ja sinä korotat. Pelaaja vieressäsi on TAG, hän on ollut pöydässä koko sen ajan kuin sinäkin ja hän korottaa. Mikä on hänen todennäköisin kätensä?

4) 2 passiivista pelaajaa call ja LAG call. Sinulla big blindina Kh 6h sinä check. Flop: Kc 2h Jc. Sinä check kuten molemmat passiiviset pelaajat, LAG bet. Sinun vuoro Fold, Call, Raise?

5) 5 loose-passive tyyppistä pelaajaa call ja sinulla big blindina Ac 2c. Sinä check. Flop: Qc 9s 6c. Olet ensimmäisenä vuorossa. Check, Bet?

6) 5 pelaajaa call sinulla big blindina 84o.Sinä check Flop: 4 T 8 kaikki eri maata.3 ensimmäistä pelaajaa on loose-passive tyyppiä. CO ja button ovat loose-aggressive tyyppiä. Check, Bet?

7) Pelaajalle on jaettu 100 K kättä ja hänen showdown voitto-% on 75. Mikä on hänen ongelmansa?

8)Olet buttonina. Kaikki 7 ensimmäistä pelaajaa call. Saat valita otatko korteiksesi 77 vai AJo. Kumman käden valitset?

Edit: hymiöitten poisto

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 557
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Itsekin kaipaisin enempi keskustelua pokerista (mahdollisesti oma osio ylikerroin.comi:issa jos tarpeeksi kiinnostuneita?)

Pistetään nyt tähän nämä omat vastaukseni jos vaikka muutkin uskaltautuisivat vastaamaan. Oma taso on vielä melkoisen matala, mutta halu oppia on tällä hetkellä aika kova. Omat vastaukset eivät ole varmastikaan parhaita pelitapoja, mutta kyllä näilläkin taidoilla low-limit pöydissä voitetaan. Perustelut eivät ole kyllä kummoisia koska pelin teoria on vielä aika heikolla pohjalla.

1. CALL yleensä itse katson mitä flop tuo tullessaan. RAISE myös lienee hyvä pelitapa.

2.CALL huonoja vastustajia vastaan, FOLD jos pelaajat ovat parempia.

3. AKo luulatavasti pelaaja korottaisi sinua vastaan vain käsillä AA,KK,QQ,JJ,AKs j AKo joista tuo AKo on yleisin yhdistelmä.

4. RAISE, Lag pelaaja voinut panostaa millä tahansa kädellä, ajatuksena korotuksessa päästä pelaamaan vain häntä vastaan.

5.BET tällä kädellähän haluaa mahdollisimman monta pelaaja mukaan joten vaarana että seuraava pelaaja korottaisi ja muut eivät maksaisi, mutta koska pelaajat ovat passiivisia niin tämä lienee epätodennäköistä.

6.CHECK

7.Hän luopuu lopussa kädestään liian helposti, eli häneltä mahdollisesti bluffataan potteja jotka hän olisi voittanut.

8. 77 parempi käsi useita vastustajia vastaan ja jos flopissa kolmas 7 mahdollisuus voittaa suurikin potti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ade
Jäsen
Viestit: 251
Liittynyt: 13.02.2003, 11:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Ade »

Olen pitkällä aika välillä tappiolla fixedissa, joten vastauksiin kannattaa varmaan suhtautua varauksella :)

Viime aikoina tosin menny paremmin loose aggressive tyylillä starsin ja ladbrokesin shortti 5/10 peleissä ja varsinkin headsupeissa. NL tosin tuntuu toimivan vielä huomattavasti paremmin tuo "LAG", ja sitä tuulekin lähinnä pelattua.

1) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATs. Fold, Call, Raise? - Raise

2) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATo. Fold, Call, Raise? - Raise

3) Olet ollut n. 45 minuuttia pöydässä. olet luovuttanut suurimmanosan käsistäsi ennen floppia.Olet korottanut kerran ennen floppia. Kortit jolla korotit olivat AQo ja voitit käden showdownissa. Sitten sinulle jaetaan JJ. 3 ensimmäistä pelaajaa luovuttaa ja sinä korotat. Pelaaja vieressäsi on TAG, hän on ollut pöydässä koko sen ajan kuin sinäkin ja hän korottaa. Mikä on hänen todennäköisin kätensä?
- 45min ja suurin osa luovutettu? Eli "olemme" weak-tight pelaajaa silloin TAG voi raisettaa todella laajalla skaalalla käsiä.

4) 2 passiivista pelaajaa call ja LAG call. Sinulla big blindina Kh 6h sinä check. Flop: Kc 2h Jc. Sinä check kuten molemmat passiiviset pelaajat, LAG bet. Sinun vuoro Fold, Call, Raise? - Raise saa ainakin mahdolliset longshot vedot ulos potista ja headsup tilanteen.

5) 5 loose-passive tyyppistä pelaajaa call ja sinulla big blindina Ac 2c. Sinä check. Flop: Qc 9s 6c. Olet ensimmäisenä vuorossa. Check, Bet? Mielenkiintoinen tilanne, jos bettaat niin vastustajat lukevat sinut helposti värin tai suoranvetoon tästä jos on check-raisennu hyvät kädet aikaisemmin. Check-raiseemalla olen yleensä pelannut tän tapaset kädet shorttipeleissä missä on vaan pari pelaajaa flopilla ja yleensä aika tight.
Tässä varmaan vaan check-call.

6) 5 pelaajaa call sinulla big blindina 84o.Sinä check Flop: 4 T 8 kaikki eri maata.3 ensimmäistä pelaajaa on loose-passive tyyppiä. CO ja button ovat loose-aggressive tyyppiä. Check, Bet? - CO ja buttonilla tuskin on hirevän vahvaa kättä, joten taitaa olla turha lyödä pohjille hämäykseksi ja antaa niiden sitten raiseta(näin pelaisin jos olettaisin jollain olevan vaikka JJ), vaan check-raiseen tässä.

7) Pelaajalle on jaettu 100 K kättä ja hänen showdown voitto-% on 75. Mikä on hänen ongelmansa? weak-tight.

8)Olet buttonina. Kaikki 7 ensimmäistä pelaajaa call. Saat valita otatko korteiksesi 77 vai AJo. Kumman käden valitset? 77 tietenkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

ALLIN!

Minikommentit


Arrows
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 17.01.2003, 22:55

Tuotto: +5.08 yks.

Palautus%: 106.91%

Panosten ka: 1.88 yks.

Vetoja: 39

Pisteitä: 75

Viesti Kirjoittaja Arrows »

Jospa vaikka kokeilisin vastata näihin kysymyksiin. Kokemusta pokerista ei niin hirveästi ole, mutta katsotaan:

Pelaajien tasosta ei kerrottu mitään joten oletan, että kaikki ovat suhteellisen samantasoisia ja osaavat jopa pelata.

1) Call. Buttonilta ei tuota kättä foldita ja toimii muutenkin parhaiten multiwaynä.

2) Fold/Raise. Riippuu vastustajista. Melkein vastaisin raise, sillä position on loistava ja käsi on paras HU.

3) Pari. Ei kuitenkaan välttämättä isompi mitä JJ, joten call betin jälkeen.

4) Top-pair kädessä, boardilla J 'playzonelta', flush draw pöydässä. Melkein se foldin puolelle kaatuisi.

5) Check. Q9 boardilla estää betin, vaikka värin veto onkin.

6) Jollain on kuitenkin straight draw. T tai 8 parillakin cutoff tai button voivat raiseta, mutta toisaalta porukkaa täytyisi saada pois potista, joten bet.

7) Voisi pelata enemmänkin käsiä loppuun asti.

8) 77 - offsuit kädet eivät oikein ole kovinkaan erikoisia multiway-poteissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 14.01.2003, 21:38
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja T »

Itse pelaan enimmäkseen NL:ää enkä varsinaisesti limitiä ole koskaan hyvin opetellut, mutta voisihan näihin yrittää vastata.

1. Call/raise. Riippuu monesta asiasta. Fold on kaikista heikoin vaihtoehto, koska käsi toimii hyvin juuri multiway-poteissa. Raise on erittäin hyvä, jos suuret potit saavat muut pelaajat pelaamaan huomattavasti loosemmin. Lisäksi raisella mahdollisuus ilmaisiin korttehin yms.

2. Melko selkeä fold. Käsi toimii heikosti multiway potissa eikä raisella varmastikaan saa pottia 2/3-kätiseksi. Vaikka saisikin, se ei kuitenkaan toimi kovin hyvin korotetuissa poteissa. Multiway potissa vaatii sen että floppi osuu ja lujaa. Eli kyseessä on erittäin huono käsi, jonka pelaaminen tuo vain ongelmia. Parhaimmillaan blind stealerinä. Ehkä tuohon poikkeuksia voi tehdä riippuen vastustajista. Tietysti joskus raise/call, mutta päsasiassa(98+%) fold.

3. 45 minuuttia tarkoittaa kuinka monta kättä? Online-peleissä 30-40, live peleissä 20-30? Jälleen riippuu paljon vastustajasta, mutta hyvä arvaus olisi iso pari(JJ-AA) tai AK(tai jopa AQ). AK näistä todennäköisin. Selvästi yrityksenä saada HU-potti, joka sopii parhaiten AKo:lle sekä isoille pareille. Tietysti mahdollista, että TAG yrittää pelata vain pelaajaa eikä kortteja, mutta aika epätodennäköistä, koska kyseessä on limit.

4. Kaikille vaihtoehdoille löytyy perusteluja. Paljon riippuu vastustajista. Call heikoin vaihtehto. Fold ehkä paras, koska potti on pieni ja turn voi tuoda paljon "pelottavia" kortteja. Flush/suora-draweja ei luultavasti saa mietnkään pois kädestä ja jos jompikumpi passiivinen ei foldaa, niin vaikea sanoa kenellä on paras käsi. LAG:lla voi olla mitä tahansa. Helppo fold, jos jompikumpi passiivisista bet.

5. Bet/check-call/check-raise, riippuen vastustajista. Bet, jos uskot että käsi menee 3+ kätisenä turniin. Luultavasti mahdotonta, että bet voittaisi potin tässä vaiheessa. check-call, jos bet aikasista positioista eikä callereita kuin enintään yksi. Ehkä joskus tällöinkin check-raise, riippuen vastustajasta. Check-raise, jos näyttää menevän turniin 3+ kätisenä tai jos bet tulee myöhäisestä positiosta. Check-call ehkä heikoin vaihtoehto, koska betillä/check-raisella ehkä hieman hämää kättänsä. Tosin kaikkia vastustajia vastaan tähän ei tarvetta. Check-raise kaikista paras, koska hyöty näkyy myös tulevissa käsissä.

6. Check-(raise). Luultavasti Buttonilta/CO:lta melko varma bet, jolloin potti pysynee kaksi/kolme-kätisenä. Tosin hieman saattaisin huolestua, jos passiivisilta pelaajat "heräävät". Luultavasti käsi on kuitenkin paras tällä hetkellä, mutta haavoittuva.

7. Täytyy sanoa, ettei juuri tietoakaan, millä välillä tuo limitissä pitäisi olla, mutta sanoisin, että liian tight flopin jälkeen ja liian vähän bluffeja. Tietystihän nämä luvut riippuvat paljon vastustajista.

8. AJo on heikko käsi ja vielä heikompi multiway poteissa eli valinta on 77. Holdemissa PP:t(varsinkin pienet/keskisuuret, vaikka ne voittavat harvoin.) ovat kaikista parhaimpia käsiä, varsinkin NL:ssä. Edellyttäen tietysti, että osaa pelata niillä oikein.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


sharkie
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 02.09.2003, 18:28
Pisteitä: 10

Viesti Kirjoittaja sharkie »

Tässä meikäläisen vaihtoehdot. Pelannut about 6kk joista viimeiset 4 selkeesti voitollisesti joten ei nää kai ihan syvältä oo. Korjatkaa selkeet virheet pois,niitä varmasti on.

1. Call. Toivomuksena saada paljon porukkaa pottiin ja floppiin värin vetoa. En pitäisi raiseakaan pahana vaihtoehtona.

2. Suunnilleen 4/5 kertaa fold. About 1/5 kerrasta pelaan tämmöset kädet kun en halua antaa liian tiukan pelaajan mainetta.

3. A-A,K-K,Q-Q,A-Ks,A-Ko ja jopa A-Qs

4. Raise jonka jälkeen passiiviset todennäköisesti foldaa(jos ei olet kusessa) ja pääset LAG vastaan joka voi petsata huonommallakin kädellä(A-hai/J-pari yms).Itsellä kuitenkin isoin pari kiinni huonolla kickerillä+backdoorflush joten mahdollisuudet LAG vastaan ovat olemassa.

5. Check-Call. En halua antaa ekassa asemassa infoa betillä että on värin haku koska bet todennäköisesti tiputtaa käsiä enemmän kuin haluaisin. Voin olla tässä pahastikkin metsässä..

6. Bet. Haluan pelaajia potista pois( ongelmakäsi myöhemmin jos checkaa)

7. Luopuu ehkä liian helposti bluffilla voittokorteista.

8. 7-7. Jollain on todennäköisesti parempi kickeri A seurana joten J täytyy melkeinpä flopata jotta eväitä voittoon asti olisi.Muutenkaan en tykkää pelata A-Jo ja K-Jo käsiä koska voitan nillä vähiten. Mahdollisesti pelaan ne väärin. Mutta kun floppaa setin niin.. 8)

Mä ainakin kannatan oman pokeri palstan avaamista ylikertoimeen kunhan pokeri.infon kaltaiset homo- viestit saadaan karsittua. Oikeesti ei jaksa semmosta :roll: . Yhtäläisyydet vedonlyönnissä ja pokerissa ovat kuitenkin samanlaiset ja tältäkin palstalta varmasti löytyy paljon pokeristakin kiinnostuneita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Bulldoze
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 04.07.2004, 11:21
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja Bulldoze »

Joo hyvä idea tämä oma palsta pokerille.

Hieman tarinaa omasta pelikokemuksesta. Olen pelannut kaikenlaisia pokeripelejä koko ikäni, mutta tosissani vasta 3-4 kk. (rankkaa hommaa)
Minulla on tili vain yhdessä (!) firmassa. Pacific Poker (ehkä joku tunnistaa koska nimi on sama kuin täällä) ja pelaan turnauksissa Texas Holdem No Limit ja Pot Limit pelejä. Silloin tällöin rahapöydässä 25/50c fixed limit, mutta harvoin koska turnaukset ja no limit tuntuu "helpommalta". Turnauksia on takana ehkä n. 100? free roll - 30$ buy-in tasoilta.
Talletin tilille 100 $ ja nyt siellä tilillä on n. 1400 $. Kotiutusta en ole vielä kokeillut.

Pelaan ns. perstuntumalta ja nuo edellä esitetyt kysymykset termeineen menee osittain ohi. Osaan toki hiukan laskea voittokertoimia ja kortteja, mutta pelityylini on opeteltu käytännössä aloittaen free roll peleistä. Pelisssäni on varmasti vielä hiomista paljon, mutta olen silti hämmästynyt tuloksesta. Turnauspeleissä on tiettyjä juttuja joita ei voi opetella kuin pelaamalla. En kuitenkaan uskalla siirtyä isommille tasoille, tämä saattaa olla vain hyvää tuuria suht lyhyellä aikajaksolla.

Mitä on LAG ja TAG tyypiset pelaajat?
Mitä on showdown voitto-% ?
Kun olen itse tilanteessa pöydässä, pystyn hahmottamaan paremmin mitä tehdä ja mitä ei.

Muita nettipokereita en ole vielä kokeillut, joku voisi suositella jotain?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ade
Jäsen
Viestit: 251
Liittynyt: 13.02.2003, 11:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Ade »

Bulldoze kirjoitti:

Mitä on LAG ja TAG tyypiset pelaajat?
Mitä on showdown voitto-% ?
Muita nettipokereita en ole vielä kokeillut, joku voisi suositella jotain?
LAG paljon käsiä agressiivisesti pelaava pelaaja.

TAG vähän käsiä mutta agressiivisesti pelaava pelaaja.

Showdown voitto-% kuinka monta % riverin jälkeen näytetyistä käsistä voittaa.

Ladbrokes on oma suosikkini paljon englantilaisia "uhkapelureita" jotka ovat vain etsimässä hauskaa ja häviämässä rahojaan :lol:

Turnauksissakin on melko heikko taso.

Tosin toi Pacific poker on kait netin heikkotasosin paikka fixedpeleissä, joten tuskin sitä kannattaa pois laittaa :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

ALLIN!

Minikommentit


rail bird
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 03.07.2004, 01:29
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja rail bird »

Hienoa, että pokerille avattiin oma osio.

Paljon hyviä vastauksia. tässä omat näkemykseni.

1) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATs. Fold, Call, Raise?

Raise. ATs buttonina multiway potissa on liian hyvä tilanne olla korottamatta. Voitat yksinkertaisesti tällä kädellä useammin kuin sinun tarvitsee tehdäksesi korottamisesta oikean vaihtoehdon. Pieni mahdollisuus saada free card puoltaa myös raisea.


2) 6 pelaajaa call Sinulla buttonina ATo. Fold, Call, Raise?

Fold. Lähes aina. ATo ei sovi multiway potteihin.

3) Olet ollut n. 45 minuuttia pöydässä. olet luovuttanut suurimmanosan käsistäsi ennen floppia.Olet korottanut kerran ennen floppia. Kortit jolla korotit olivat AQo ja voitit käden showdownissa. Sitten sinulle jaetaan JJ. 3 ensimmäistä pelaajaa luovuttaa ja sinä korotat. Pelaaja vieressäsi on TAG, hän on ollut pöydässä koko sen ajan kuin sinäkin ja hän korottaa. Mikä on hänen todennäköisin kätensä?

AKo. TAG luultavasti korottaa sinua seuraavilla käsillä: AA, KK, QQ, AKs, AKo ja mahdollisesti JJ. AKo on näistä todennäköisin käsi.

4) 2 passiivista pelaajaa call ja LAG call. Sinulla big blindina Kh 6h sinä check. Flop: Kc 2h Jc. Sinä check kuten molemmat passiiviset pelaajat, LAG bet. Sinun vuoro Fold, Call, Raise?

Raise / Fold. Sinulla todenäköisesti on parempi käsi kuin LAGilla. Ongelma on se, että jos korotat laitat paljon rahaa pieneen pottiin ja käsi on vaikea pelata jos käy niin, että toinen tai molemmat passiivisista maksavat varsinkin kun joudut toimimaan ensimmäisenä. Silti raise on ehkä hieman parempi vaihtoehto, jos sinulla ei olisi backdoorflushin mahdollisuutta luovuttaminen saattaisi olla parempi vaihtoehto.


5) 5 loose-passive tyyppistä pelaajaa call ja sinulla big blindina Ac 2c. Sinä check. Flop: Qc 9s 6c. Olet ensimmäisenä vuorossa. Check, Bet?

Bet. Neljän väri pitäisi lähes aina bet tällaisessa tilanteessa, jossa sinulla on 5 loose-passive tyyppistä vastustajaa. Varsinkin kun toinen korteistasi on ässä. Bet on kannattava jos 3-5 pelaajaa maksaa tai kaikki luovuttavat, joka tosin on äärimmäisen epätodennäköistä. Mikäli 2 pelaajaa maksaa se on aika lailla +/-0. Jos 2 pelaajaa maksaa on se kannattavaa sinulle jos voiton todennäköisyytesi on enemmän kuin n. 34- 35 % (isompi kuin 33,33% riittäisi jos rakea ei olisi ollenkaan). Todennäköisyytesi tehdä väri on 35 %. Et tietenkään voita aina kun teet värin. Sinulla on kuitenkin muitakin mahdollisuuksia voittaa kuin väri pelkän ässän tuleminen voi riittää lisäksi sinulla on 1,4 % todennäköisyys tehdä 3 ässää, 3 kakkosta tai kaksi paria.

6) 5 pelaajaa call sinulla big blindina 84o.Sinä check Flop: 4 T 8 kaikki eri maata.3 ensimmäistä pelaajaa on loose-passive tyyppiä. CO ja button ovat loose-aggressive tyyppiä. Check, Bet?

Check. Sinulla on todennäköisesti paras käsi, mutta kätesi on haavoittuva. Haluat tiputtaa pelaajia pois potista, joten Tämä on ihanteellinen tilanne yrittää check-raisea, koska Bet tulee todennäköisesti cutoffilta tai buttonilta.


7) Pelaajalle on jaettu 100 K kättä ja hänen showdown voitto-% on 75. Mikä on hänen ongelmansa?

Pelaaja on weak-tight. Hän luovuttaa liian usein voittokorteilla. Yleisesti ottaen showdown voitto-% pitäisi olla jossain 52-60 % paikkeilla.

8)Olet buttonina. Kaikki 7 ensimmäistä pelaajaa call. Saat valita otatko korteiksesi 77 vai AJo. Kumman käden valitset?

77. Tämä on selvä 77 on paljon parempi käsi multiway poteissa. 77 on tässä tilanteessa call / raise ja AJo on call / fold.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


rail bird
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 03.07.2004, 01:29
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja rail bird »

Noted poker authority Ed Miller: ATs

8 mielenkiintoista kysymystä

http://www.cgtv.com/games/column/052604/index.shtml

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jantta
Jäsen
Viestit: 241
Liittynyt: 31.01.2003, 12:47
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jantta »

Here we come WSOP 8) 8) 6 oikein.......5-7 correct: World Series of Poker, watch out!

En ala erikseen kysymyksiin vastaileen, sen verran hyviä vastauksia on jo edellä esitetty!

Loistavaa että saatiin pokerille sen ansaitsema oma osio!!! Tämä tuottoisa harrastus todellakin vaatii taitoa ja aikaa paneutumiseen, joskus jopa tuuriakin mutta pitkässä sarjassa tässäkin asiassa sattuman merkitys on marginaalinen.

Pokeria oppii mainiosti ihan vain pelaamallakin, mutta silloin joutuu kyllä varautumaan oppirahojen maksuun!! "Nim. kokemusta löytyy"......Itse pelasin reilun vuoden ihan vain nettisivuja tutkimalla, joista paras ehdottomasti on ollut http://www.twoplustwo.com/ ...... Noin puoli vuotta sitten luin ensimmäisen pokerikirjan ja en ikinä voinut uskoa millaisen määrän eri asioita oli vielä opittavana, kuten on yhä edelleenkin!! Eli EHDOTTOMASTI kannattaa lukea ainakin David Sklanskyn The Theory Of Poker, jota on aiheestakin kehuttu pokerihistorian merkittävimmäksi teokseksi. Siitä pääsee loistavasti alulle ja kun jatkaa Sklanskyn teoksia eteenpäin niin varmasti on hyvät edellytykset menestyvään peliin!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ade
Jäsen
Viestit: 251
Liittynyt: 13.02.2003, 11:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Ade »

Juu kirjoistakin ois kiva kuulla muiden mielipiteitä, itellä just luettavana kehuttu doyle brunsonin "super system" ainakin NL holdem jutut vaikuttaa oikein kiinnostavilta.

Toinen hyvä kirja mikä tuli luettua ekana kun alotti pelaamaan on "inside the poker mind" kirjottanu John Feeney, hyviä juttuja fixedin pelaamista varten. Tosin ei varmaan kannatta lukea ekana kirjana, nyt ku luki tuon uudestaan niin tajusi asioista huomattavasti enemmän.

PL&NL Poker bob ciaffonelta on kans ehdoton ostos PL&NL pelimuodoista kiinnostuneille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

ALLIN!

Minikommentit


drill
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 05.08.2003, 00:48
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja drill »

Hei!

Pokeri.infon kommunikointi ei tosiaan laadulla häikäise, joten todella hienoa, että täällä ollaan myös käynnistelemässä suomenkielistä keskustelua.

Kirjoista tulee ensimmäisenä mieleen jo rail birdin signaturessa lyhennetty Sklanskyn ja Malmuthin Hold'em Poker for Advanced Players, jota on tullut kahlattua säännöllisesti läpi ja ihmeteltyä, että aina vaan löytyy uusia juttuja.

Muita hyviä omasta mielestäni ovat jo mainitut Sklanskyn The Theory of Poker ja Feeneyn Inside the Poker Mind. Lee Jonesin Winning Low Limit Hold'em on herättänyt twoplustwo -palstalla ristiriitaisia tunteita. Itse pidin sitä helposti ymmärrettävänä 'ensimmäisenä' kirjana, mutta osa kritisoi, että se opettaa liian passiiviseen (weak) pelityyliin.
Olen hankkinut hiljattain myös muutaman Bob Ciaffonen kirjan, mutta en ole ehtinyt tutustua niihin vielä tarkemmin. Vaikuttavat kuitenkin ihan asiallisilta.

Oma pokeriharrastukseni on vielä alkutaipaleella. Pelattuja käsiä on nelisen tuhatta. Pelaan Partyn $0.5/1 limittiä ja vaikka oman pelin taso ei ole kovin kummoinen, niin ei se osaaminen ole kanssapelaajillakaan aina niin rautaista. :)

D.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Punainen koira
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 11.07.2004, 23:23
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Punainen koira »

http://www.poker-babes.com/world-poker-tour/aruba/


Suomalaisilla on selvästi potentiaalia. Ei muuta kuin harjoittelemaan. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hakki
Jäsen
Viestit: 398
Liittynyt: 18.06.2003, 19:49
Pisteitä: 11
Paikkakunta: Helsinki

Kirjoista kysymys.

Viesti Kirjoittaja Hakki »

Saako noita englanninkielisiä pokeria käsitteleviä kirjoja Suomessa mistään kirjakaupasta ?
Vai onko ainoa mahdollisuus tilata ne netistä ?

-Hakki-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


drill
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 05.08.2003, 00:48
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja drill »

Hyllystä tuskin löytyy mistään, mutta tilaamalla saa ainakin Sanomatalon BookPlussasta. Hintaa tosin tulee esim. Amazoniin verrattuna n. 30% enemmän postikulutkin huomioiden.

d.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 557
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Helsingin Akateemisesta kirjakaupasta löytyy joitakin opuksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


rail bird
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 03.07.2004, 01:29
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja rail bird »

Helsingin Akateemisesta todennäköisesti löytyy hyllystä seuraavat suositeltavat kirjat:

Hold´em poker for advanced player, Sklansky & Malmuth

Improve your poker, Ciaffone

Tournament poker for advanced players, Sklansky

Itse olen tilannut BookPlussan kautta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 04:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 16.11.2005, 07:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


therockofgibraltar
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 22.07.2004, 11:24
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja therockofgibraltar »

Hei!

Kuten varmaan sieltä vasemmalta huomaatte, niin vasta tänään (22.7.) rekisteröidyin käyttäjäksi. Tulin vaan katsomaan, että jutellaanko täällä pokerista ja kyllähän täällä tehdään! HIENOA!!

Saako näihin kysymyksiin vielä vastata?

1) RAISE. Helppo päätös. Käsi toimii hyvin multihanded potissa ja lisäksi sulla on positio. Kun korotat niin henkilöt jotka ovat jo potissa maksavat korotuksesi ja näin saat lisää rahaa pottiin (ainakin he tekisivät teoreettisesti oikean päätöksen jos he sen maksaisivat). Lisäksi on tapana checkata preflop-raiserille, jonka jälkeen voit halutessasi ottaa free cardin.

2) FOLD.

3) Yleisin korotus käsi holdemissa on AK joko samaa tai erimaata. Se tulee 1,2 % todennäköisyydellä. Muut mahdolliset (hyvinkin mahdolliset) AA, KK, QQ. Mahdolliset myös JJ ja TT. Jotkut pelaajat suosittelevat korottamaan myös näillä kahdella viimeisellä pyrkimyksenä saada potti heads-up. Mutta todennäköisimpiä siis AKs tai AKo, AA, KK, QQ

4) FOLD. Sulla on todennäköisesti parempi käsi kuin LAG mutta sulla ei ole positiota. toinen vaihtoehto vois olla RAISE mutta itse heitän tämän pois.

5) BET.

6) Yritä CHECK-RAISEA kun kyllä joku noista viidestä panostaa. Tämä ei ole maailman mahtavin käsi ja yritä saada pelaajia ulos. Jos tietäisin että check-raise ei onnistu, niin BET olisi oikein.

7) tätä en kyllä tiedä. voittaa liian usein ;)

8) 77 ja yritän flopata triplan.


Pokerikirjoista mua on paljon auttanut Bob Ciaffonen Middle Limit Holdem Poker.

Olen itse Oulusta, joten jos joku on myös täältä suunnalta niin heittäkää vaikka viestiä privana jos haluatte jutella muutenkin kuin vaan täällä taululla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pokeripelit”