Tänään on 24.08.2019, 15:36.

Ministeriö nettipokerin kimppuun tappiot nollaavalla lailla

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
odds
Jäsen
Viestit: 2405
Liittynyt: 13.11.2003, 12:37

Tuotto: +702.46 yks.

Palautus%: 102.48%

Panosten ka: 3.61 yks.

Vetoja: 7839

Pisteitä: 4523
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja odds »

Kaikista paras vaihtoehto on purkaa monopoli ja tehdä Suomesta houkutteleva majapaikka isoille pelialan toimijoille.

Tällöin rahavirrat kääntyisivät kohti Suomea ja peliala työllistäisi huomattavan määrän ihmisiä. Valtio saisi verotuloina oman osuutensa. Tuskin kukaan jäisi kaipaamaan nykyistä monopolitilannetta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Twitteri

MLB 19 seuranta (päivitetty 14.6):

ML 98.5%
Totals 96.4%

Blogissa mietteitä tuloksien takaa:
MLB blogitus

Minikommentit


jarihfi
Jäsen
Viestit: 222
Liittynyt: 14.07.2004, 23:20
Pisteitä: 3

Viesti Kirjoittaja jarihfi »

Mungo kirjoitti:
Itse rinnastan ammattimaisen tai sitä lähellä olevan pokerin pelaamisen tai vedonlyönnin pääomatuloon. Vaikka vedonvälittäjät maksavat hieman maasta riippuen jo veroa vaihdostaan, yksityiset vedonlyöjät tai pokeriammattilaiset eivät juuri maksa. EU:n sisällä pelivoitot ovat verottomia, joten tässä mielessä verottomuus perustuu lakiin. Mutta kun samaan aikaan yritykset maksavat voitoistaan veroa ja sen päälle näitä voittoja osinkoina tai muilla tavoilla nostavat yksityiset henkilöt maksavat vielä vähintään pääomaveron, ollaankin hyvin erilaisessa tilanteessa riippuen siitä, panostaako voittojen kasvattamiseen yrityksen tuloksen vai oman pokeri- tai vedonlyöntiosaamisen kautta.
Tämä tuplaverotus ongelmahan on esim. Eestissä ratkaistu siten, että voitoista menee verot vasta siinä vaiheessa, kun niitä siirretään ulos yrityksestä. Tällä tavoin toteutettu malli kannustaa yritystä satsaamaan voitot yrityksen jälleenkehittämiseen.

Omasta mielestäni ovat nämä valtiovallan puheet jostakin työvoimapulasta tulevaisuudessa täysin järjettömiä, sillä siihen tahtiin Suomesta kokoajan häviää työpaikkoja muualle, että kyseistä ongelmaa ei kyllä koskaan tule syntymään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

Bet24 erikoisveto:

Nettipokeria rajoittava laki tulee voimaan Suomessa 2009 loppuun mennessä.

Ei 1.05
Kyllä 20.00

Tossahan on 100% palautus eli nyt surettamaan pikkurahalla (tuskin paljoo saa sisään) ja jännäämään jos laki tulee voimaan ja saa hävityn Ei vedon takas eli hyvä middle kyseessä 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4104

Viesti Kirjoittaja Mungo »

odds kirjoitti:Pelivoittojen verotusta en täysin ymmärrä. Toimijat maksavat linsenssi maksuja ja veroja liikevoitosta. Miksi voitoista sitten pitäisi vielä maksaa veroa?
Myös yritykset maksavat veroja liikevoitoista niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa. Tapa ja määrä vaihtelee maittain, mutta hyvin harvassa ovat ne maat, joissa voitot ovat verottomia. Lisäksi yritysten omistajat maksavat pääomaveroa mm. osingoista tai nettomyyntivoitoista. Tämänkin määrä ja tapa vaihtelee maittain, mutta kaiketi lähes jokaisessa maassa veroja maksetaan nettovoitoista tietyn, maittain vaihtelevan prosentin mukaan.

Minun näkemykseni mukaan EU:n alueella olisi syytä pyrkiä nykyistä tiukemmin yhtenäistämään veromalleja. Toki tiedän tähän pyrittävänkin, mutta tuloksia voisi saada aikaan nykyistä nopeammin. Sen jälkeen verotuksen voisi harmonisoida samaksi tai lähes samaksi koko EU:n alueella.

Tällöin pääomavero voisi olla esimerkiksi 15-20 prosenttia ja se maksettaisiin kaikista pääomaverotuksen piirissä olevista tuloista (myös pokeri- ja vedonlyöntivoittojen netto-osuudesta) esimerkiksi siihen maahan, jossa tulot nostettaisiin. Vero menisi siis vasta kun tuloja kotiutetaan ja nimenomaan nettotuloista osakevoittojen yms tapaan. Näin päästäisiin tilanteeseen, jossa pokeri- ja vedonlyöntimarkkinoilta saataisiin ulos kaikki valtiolliset yms. tahot ja markkinat voitaisiin rakentaa hieman vastaavalla tavalla kuin pörssit. Kukin EU:n jäsenvaltio saisi omalle alueelleen verotuloja, mutta niiden ei tarvitsisi tuottaa pokeri- tai vedonlyönti- tai arpajaispalveluita, vaan näiden palveluiden tuottaminen tapahtuisi EU:n valvomana markkinoiden ehdoilla.


No, ei taida ihan äkkiä toteutua :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


squeeze
Jäsen
Viestit: 126
Liittynyt: 11.02.2007, 11:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja squeeze »

Muutamaan kertaan tässä keskustelussa on tuotu esille motivaation tämän kaltaisiin säädöksiin olevan valtiovallan huoli rahan valumisesta ulkomaisille pokeriyhtiöille/vedonlyönti. Eli käytännössä kansan talouden ulkopuolelle. Mutta mikä se totuus sitten on? Valuuko se raha todellisuudessa kansantaloutemme ulkopuolelle? Minä en tiedä ja mutuilen, että tarkkaan ei tiedä moni muukaan.

Jokainen euro mitä minä olen voittanut on mennyt 100% Suomen kansantalouteen! Ja varmasti monella muullakin on juuri näin. Minun kohdallahan ei puhuta isoista rahoista ja harvan kohdalla puhutaan. Mutta pienistä puroista tulee iso virta. Mitäs jos se sisään tuleva virta onkin todellisuudessa isompi kuin ulos menevä? Tavallaanhan tämä pokeri ja vedonlyönti on ”vientiä”. Viemme osaamisemme maailmalle ja saamme vastineeksi rahaa kansantalouteemme. Mutta vain jos virta tosiaan on kotiinpäin. Tästähän ei taida olla kenelläkään todellisia lukuja joten emme voi tietää. Jopa päättäjien tasolla mutuillaan, että rahavirta on varmaan ulospäin. Koska jos voidaan osoittaa sen olevan sisäänpäin, tätä keskustelua ei enää käytäisi. Mutta milläs osoitetaan, olemme hajanainen porukka ihmisiä, ei ole esim. vedonlyöjien ammattiyhdistystä joka voisi ottaa kantaa ja tehdä selvityksiä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4733
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2374

Viesti Kirjoittaja Hese »

Mungo kirjoitti:
Mungo kirjoitti:
Tällöin pääomavero voisi olla esimerkiksi 15-20 prosenttia ja se maksettaisiin kaikista pääomaverotuksen piirissä olevista tuloista (myös pokeri- ja vedonlyöntivoittojen netto-osuudesta) esimerkiksi siihen maahan, jossa tulot nostettaisiin.
Uskotko todella, että tämä malli kelpaisi Suomelle? Taas älähdettäisiin monella taholla kun katsottaisiin, että Suomen valtio/Veikkaus Oy/RAY jne. häviävät...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


C.W.
Jäsen
Viestit: 130
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 8

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Mä kyllä periaatteessa kannatan tuota ajatusta voittojen verottamisesta jos sillä saadaan parannettua mahdollisuuksia pelata ilman että joku ministeriö koko ajan kiusaa.

Joku järkevä raja verotukselle sen sijaan pitäisi olla, että pelaajalle jäisi käteen muutakin kuin hilut. Pelaaja itse ottaa riskin joten 28% on mielestäni liikaa.

Itse olen antanut voitoistani 10% hyväntekeväisyyteen, pääasiassa paikallisen urheiluseuran juniorityöhön rauhoittaakseni omatuntoa. Saman verran olisin valmis antamaan myös verottajalle jos monopoli purettaisiin, joskin tällöin en enää hyväntekeväisyyttä harrastaisi. Verorahathan tulisi ohjata yleiseen hyvinvointiin eikä rahapelifoorumin jäsenten taskuihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


west hampton
Jäsen
Viestit: 407
Liittynyt: 10.02.2005, 14:18
Pisteitä: 12

Viesti Kirjoittaja west hampton »

Veikkauksen yksi markkinointivalttihan on aina ollut se, että voitot tulevat verottomina käteen, koska Veikkaus Oy on jo maksanut arpajaisveron, eikä voittajan tarvitse enää voitoistaan maksaa mitään veroja. Esim. Loton markkinoinnissa tämä on hyvä valtti, koska ei olisi houkuttelevaa mainostaa lottoa, jos loton päävoitosta joutuisi maksamaan 50 % veroa.

Mungolla oli hyviä ajatuksia pääomatulojen verottamisesta, mutta kun hallitusten tai EU:n tasolla mietitään pääomatulojen verotusta, niin tuskin ensimmäiseksi päättäjien mieleen tulee rahapelivoittojen verotus, koska rahapelit ovat kuitenkin talouselämässä aika marginaalinen asia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4104

Viesti Kirjoittaja Mungo »

west hampton kirjoitti:kun hallitusten tai EU:n tasolla mietitään pääomatulojen verotusta, niin tuskin ensimmäiseksi päättäjien mieleen tulee rahapelivoittojen verotus, koska rahapelit ovat kuitenkin talouselämässä aika marginaalinen asia.
Näinhän se on ja kirjoitinkin, että ei taida ihan äkkiä toteutua. Tunnen kuitenkin itseni lisäksi useamman pokeripelaajan ja/tai vedonlyöjän, joka paitsi mieltää vedonlyönnin tai pokeripelaamisen täyspäiväiseen ja varsin raskaaseen työhön verrattavaksi sijoitustoiminnaksi, myös siirtää varoja pokeri- tai vedonlyöntikassasta osakesalkkuun ja osakesalkusta pokeri- tai vedonlyöntikassaan. Osakesalkusta voi myydä tappiota tuottaneita sijoituksia ja siirtää rahat pokeri- ja vedonlyöntisijoituksiin ja saada paitsi voitot niistä verottomana, myös veroetua voittoa tuottaneiden osakesijoitusten kotiuttamiseen. Kyseessä on siis yksinkertaistaen kaksinkertainen hyöty. Kyllä tämä minulle käy ja hyvin käykin, mutta eihän tässä ole yhteiskunnan kannalta katsoen paljonkaan järkeä. Ja jos verrataan vaikkapa palkkatulon verotukseen, niin yhä mielenkiintoisemmaksi menee... Mutta kuten totesin, toki sopii ja toki otetaan rahat kotia. En vaan ymmärrä, miksi se on mahdollista tai pikemminkin sitä, miten Suomella ja valtioilla ylipäätään on varaa ylläpitää palveluita. Tosin nythän on selvinnyt, että ei olekaan :)

Palataanpa takaisin siihen mistä keskustelu lähti. Lakimuutos, jonka voimalla netissä rahapelissä hävinnyt voisi periä rahansa takaisin, on kyllä aivan aprillia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jarihfi
Jäsen
Viestit: 222
Liittynyt: 14.07.2004, 23:20
Pisteitä: 3

Viesti Kirjoittaja jarihfi »

Löytyy sieltä hallituksesta sentään jotakin järkevääkin kannanottoa asian tiimoilta !

"Wallin puolustaa nettipokeria"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008012 ... 0_uu.shtml

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pokeripelit”