Tänään on 21.05.2018, 09:14.

Nettipokerin uhkakuvat

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
BWTTuero
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 31.03.2004, 16:00
Pisteitä: 0

Nettipokerin uhkakuvat

Viesti Kirjoittaja BWTTuero »

Moi,
Olen tässä kevään seurannut kirjoittelua suomalaisilla ja ulkomaalaisilla keskustelupalstoilla tänä keväänä ja havahtunut siihen tosiasiaan että netissä pokerin lätkimiseen liittyvät riskit ovat kasvaneet. Listasin tuossa muutaman uhkakuvan, jotka saavat minut epäilemään että kauankohan nämä juhlat jatkuvat..

Collusion eli kimppapelaaminen. Kaikkien nettipokerin uhkakuvien isoäiti. Korttien jakamisella saavuttaa edun, jota taitava pelaajakaan ei voi kiinni kuroa. Pokerisaitit ovat tässä taistelussa ehkä parhaiten ajantasalla, tosin ovatko riittävästi..

Botit (tietokonepelaajat). AI ei vielä riitä uhkaamaan taitavampia pelaajia mutta low limit pöydissä näillä kai tienaa jo nyt. Yleistyminen vaikuttaisi alussa pienempien pöytien tiukentumiseen joka tuskin hyödyttää ketään lihaa ja verta olevia aloittelevia pelaajia. Pokerisaitit tuntuvat reagoivan näihin tuskalliseen hitaasti (vrt. Partyn sit'n'go botit).

Phishing eli erinäisten tunnusten kalastelu. Esimerkkinä tapaus Ladbrokes ja "olet voittanut $10000, anna luottokorttisi numero" pop-up viestit. Jos huijausviestit tulevat pokerisaitin omasta käyttöliittymästä, niin kenen on vastuu rahoista?

Pelaajan oikeusturva. Pokerisaitti takavarikoi rahat vetoamalla yhteen pykälään sopimuksessa joka käytännössä antaa saitille mahdollisuuden viedä pelaajan voitot ilman sen tarkempaa syytä. Tuhansien dollarien kohtaloa joudutaan peraamaan sähköpostin välityksellä, ja vastaukseksi saa automaattisia viestejä. Asioiden paras ratkaisutapa (ja jota itsekkin käyttäisin) näyttää olevan ongelman mahdollisimman laaja julkisuus. Olisipa kiva jos pankkien kanssa joutuisi toimimaan samalla tavalla..

Mitä olette muut mieltä nettipokerin tulevaisuudesta? Tekevätkö saitit tarpeeksi töitä estääkseen vilunkipelin vai ajaako kehittyvä teknologia edelle? Mitä pieni yksittäinen pokerinpelaaja voi tässä tehdä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Willy
Jäsen
Viestit: 604
Liittynyt: 08.05.2003, 16:35

Tuotto: +3.16 yks.

Palautus%: 103.33%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 42

Pisteitä: 57

Viesti Kirjoittaja Willy »

Collusion: Paljastuu hyvin helposti isommissa pöydissä osaaville pelaajille. Micropöydissä uhka minusta suurempi.

Botit: Eivät menesty isommissa pöydissä mutta putsanevat jatkossa entistä tehokkaammin pikkupöytiä.

Tunnusten kalastelu: Pelaajien käytettävä maalaisjärkeä tunnuksia kysyttäessä.

Rahojen takavarikoiminen: Pitäisin tätä uhkaa pienenä käytettäessä isoja tunnettuja saitteja kunhan itse toimii rehellisesti. Kannattaa pitää saiteilla vain sen verran rahaa kun tarvii pelaamiseen.

Mitä pelaajat voivat tehdä: Heikot pelaajat voivat kehittää peliään sen verran, että nuo kaksi ylintä kohtaa eivät ole ongelmia. Hyvien pelaajien ehdottomasti kehitettävä peliä mikäli mielii pitää tuntiraten lähelläkään samaa kuin tällä hetkellä. Uskoisin, että varsinkin isommat pelit tulevat tiukentumaan huomattavasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juhanico
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 24.01.2004, 04:43
Pisteitä: 0

uhkakuvia

Viesti Kirjoittaja juhanico »

Nettipokerin mahdollisista uhkakuvista on todellakin kirjoitettu hämmästyttävän vähän näilläkin palstoilla. Ja yleensä niissä toistuu sana: rigged. Softien peukaloimiseen en kuitenkaan usko vaan pikemminkin pelaajan häviöputkeen, jolloin kuka tahansa putkeen eksynyt saattaa kuvitella mitä tahansa.

Ennemminkin kiinnittäisin huomiota itse pelaajien rehellisyyteen. Pokerissa liikkuu suuret rahat, joka jo sinällään on ongelma. Tiimi- ja kimppapelaamisen vaara on näissä peleissä selvästi olemassa. Ei liene sattumaa, että suuret rollit pelaavat mielellään headsuppeja. Pelaajana tietenkin toivoisi, että pokerisaitit osallistuisivat aktiivisemmin eri foorumeilla käytäviin keskusteluihin. Luottamus itse pelinjärjestäjään on avainasemassa; muuten homma kusee.

Myöskään väitteeseen, että pelaajien taso paranee, jolloin voittaminen olisi tulevaisuudessa vaikeampaa, en usko. Olen täysin vakuuttunut siitä, että ylivoimaisesti suurin osa ns. voittavista pelaajista tekee suhteellisen vähän rahaa. Tällöin moni fiksu saattaa ajatella, että voisiko aktiviteettinsa kenties siirtää muille paremmin tuottaville areenoille. Eri asia sitten ovat ne varsinaiset ammattilaiset, joita kuitenkin näissäkin piireissä pyörii minimaalisen vähän. Eli summa summarum uusia tulee ja vanhoja poistuu riittävällä volyymilla, vaikka jenkit panisivatkin omat ovensa kiinni.

Turvallisen maksuliikenteen merkitystä ei voi aliarvioida. Hakkereiden kasvava kiinnostus pokerinpelaajien rahoja kohtaa on selvästi havaittavissa. Mikäli jutut merkillisistä tilin tyhjennyksistä ja rahojen häviämisistä lisääntyvät, on selvää, että pelaajat kaikkoavat. Itse mietin hyvin tarkkaan, mihin pokerisaittiin rahani työnnän. Vaihtoehtojahan netistä ei puutu. Todennäköistä kuitenkin on, että niiden lukumäärä tulee putoamaan rajusti ja vain isot jäävät.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pokeripelit”