Tänään on 22.05.2018, 21:55.

Kuinka käytät Poker Trackeriä tehokkaasti

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 17:03
Pisteitä: 0

Kuinka käytät Poker Trackeriä tehokkaasti

Viesti Kirjoittaja thePJP »

Oletko ostanut/ostamassa Poker Trackeria? Tässä PT:a jo jonkun aikaa käyttäneenä laadin listan jossa kerron mitä PT sisältää ja mitä voit oppia omasta ja muiden pelistä sen perusteella:

Poker Tracker

Monet ovat kuulleet tai jopa käyttäneet Poker Trackeria, tuota nettipokerinpelaajan parasta ystävää, mutta harva tietää miten Trackerista saa parhaan edun irti. En väitä olevani mikään guru, mutta uskoisin että monelle aloittelevalle ja jopa vähän kokeneemmallekin pelaajalle voi tästä artikkelista olla iloa.

Poker Trackerille on oikeastaan kolme toisistaan enemmän tai vähemmän poikkeavaa käyttötapaa, oman pelin analysointi, vastustajien analysointi ja reaaliaikainen pöydän analysointi, käyn näitä läpi nimenomaan tässä järjestyksessä. Artikkelin lukeminen on hyödyllistä niin limit- kuin nolimit pelaajallekin, mutta ohjeistukset koskevat lähinnä limittipeliä jota tosin aloittelijalle muutenkin suosittelen, kokeneemmat nolimit-pelaajat osannevat miettiä mitkä kohdat sopivat suoraan nolimittiin ja mitä kohtia pitäisi muokata.Oman pelin analysointi
Oman pelin analysointiin Poker Tracker on erinomainen väline, sillä mikään ei valehtele niinkuin ihminen itselleen. Omaa peliä voi analysoida jo parin tuhannen käden jälkeen, mutta mitään johtopäätöksiä ei kannata alkaa tekemään ennen kuin tietokannassa on vähintään 5000, mielummin 10000 kättä. Seuraavaksi käydään läpi joitain tunnuslukuja, mistä ne PT:n sisältä löytää ja mitä niistä kannattaa yrittää tulkita.


VP$IP - Vapaaehtoisesti rahaa pottiin

Varmasti tärkein yksittäinen tunnusluku, löytyy General Info välilehdeltä heti pelattujen käsien oikealta puolelta. Voittavalla pelaajalla tämä arvo on yleensä pienissä ja keskisuurissa limittipeleissä (3/6 ja alle) yleensä noin 14-22, Position Stats välilehdeltä voit tarkistaa oman VP$IP arvosi eri positioista, luvun pitäisi olla aikaisissa positioissa pienempi ja kasvaa hieman kohti buttonia.


PFR - Korottaminen ennen floppia

Toiseksi tärkein yksittäinen tekijä, löytyy General Info välilehdeltä oikeasta laidasta PF Raise nimellä. Hyvä arvo voittavalle pelaajalle on noin 7-11, käytännössä aloittelevalla pelaajalla arvo pysyy suht pitkään jopa alle 5%, mutta nousee kokemuksen myötä.


Went to Showdown - Loppuun asti

Tämä arvo löytyy jälleen General Info lehdeltä, kaksi askelta PF Raisesta vasempaan. Sopiva arvohaarukka on 30 plusmiinus pari prosenttia, huomattavasti alhaisempi arvo saattaa johtua vetokäsien liiallisesta foldaamisesta ja suurempi taas kertoo ettet pääse hävinneistä käsistä eroon ajoissa.


Kädet joita pelaat liikaa ja kädet joiden pelaamisessa sinulla on ongelmia

General Info välilehdellä klikkaa Keskimmäisen taulukon (Known Starting Hands) VP$IP sarakkeen otsaketta järjestääksesi kädet järjestettyä sen mukaan miten usein laitat niillä vapaaehtoisesti rahaa pottiin ennen floppia. Ala selaamaan käsiä alaspäin ja seuraa BB/Hand sarakkeen arvoa. Mikäli huomaat että jonkun paljon pelaamasi käden arvo on joko hyvin pieni tai mahdollisesti negatiivinen, mieti mihin käsiryhmään kyseinen käsi kuuluu. Mikäli toteat että käsi on vaikkapa AJs tai 99 tyyppinen vahva käsi, saatat ehkä pelata tämäntyyppisiä käsiä väärin ja näin et joko käytä käden koko potentiaalia tai aiheutat pahimmassa tapauksessa tappioita pelaamalla väärin, ota joitain esimerkkikäsiä ja postaa niitä foorumille keskusteltavaksi.

Mikäli huomaat, että löydät käsiä jotka eivät ole varsin vahvoja (KTo, Q9o, 44) mutta niiden VP$IP arvo on korkea, kannattaa yrittää vähentää näiden käsien pelaamista etenkin aikaisesta positiosta.

Poker Tracker antaa myös mahdollisuuden tarkastella esimerkiksi "cold callaamisen" yleisyyttä pelissäsi, klikkaa Known Starting Hands taulukon oikeassa laidassa olevaa filters nappia, ja valitse keskelläolevasta valikosta "cold called", mikäli huomaat maksavasi kaksi bettiä kerralla heikohkoilla käsillä, kannattaa asian hoitamiseen paneutua.


Muiden pelaajien analysointi

Muiden pelaajien analysointiin voi käyttää samoja tunnuslukuja kuin omankin pelin, mutta koska muista pelaajista on tarjolla huomattavasti vähemmän käsiä, ovat yleensä ainoat tarkkailuun soveltuvat arvot VP$IP ja PFR. Itse tykkään lisätä löytämäni kalat pokerisoftan buddylistiin mikäli softa sellaisen mahdollisuuden tarjoaa, kalat löydät menemällä Preferences välilehdelle, ruksaamalla "Player Filter" kohdan ja valitsemalla Vol. Put In Pot % Greater of Equal to ja arvoksi jokin itsestään kalan ehdot täyttävä, minä käytän 60% sillä haluan listaani vain todelliset superkalat.

Poker Tracker antaa myös mahdollisuuden tehdä automaattisia pelaajaluokituksia Utilities/Auto Rate Players valikon alta, mutta ohjelman vakiosäännöt ovat vähintäänkin kyseenalaiset, pienellä kokemuksella voit säätää vakioarvoja paremmin kohdalleen.

Lisäksi Poker Tracker osaa tulostaa lähes kaikkien pokeriohjelmien lukemia notes-tiedostoja pelaajista, voit valita mitä tietoja tiedostoihin tulostuu ja miten ne järjestetään. Tähän tarkoitukseen saa joiltain saiteilta kerättyä näppärästi tietoa avaamalla useita pöytiä ja laittamalla PT:n auto import tilaan importoimaan käsihistorioita katselluista käsistä, näin esimerkiksi parissa yössä saa hyvin dataa kanssapelaajista.


Pöydän reaaliaikainen seuranta

Tämä on varsin pitkälle kytköksissä edelliseen, mutta mielestäni kuitenkin oman osionsa arvoinen. Erilaisilla apuohjelmilla kuten Gametime+ (GT+) tai Poker Ace Hud voit saada Trackerin tietokannasta reaaliaikaista tietoa pelaajista joiden kanssa juuri pelaat. Etenkin pelatessa useaa pöytää on tämä varsin hyödyllinen ominaisuus, sillä useaa pöytää pelatessa harvemmin pystyy tarkkailemaan jokaista pöytää tarkasti. Kun käynnistät Poker Trackerin autoimport ominaisuuden ja käynnistät apuohjelman, näet suoraan pelipöydässä haluamasi tiedot kunkin pelaajan kohdalla

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


sharkie
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 02.09.2003, 18:28
Pisteitä: 10

Viesti Kirjoittaja sharkie »

Kiitokset artikkelista. Itse omistan PT:n mutten oo ikinä oikein jaksanut sitä tutkia tarkemmin mitä pitää sisällään.Ainoo mitä oon kattonut on et millä käsillä voitan ja millä häviin eniten.Ehkä tää artikkeli saa mut innostuu kattoo vähän tarkemmin.
Mutta haluan korostaa niille jotka aprikoivat että voiko ilman tämmösiä ohjelmia pärjätä että tiedän useemman pron itseni lisäksi jotka tekee tiliä ilmankin. Jotenkin kun multitablaa nl-pöytii niin tulee vedettyä aikalailla fiiliksellä ja tuntuu et joku ohjelma vaan sekottas peliä :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 17:03
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja thePJP »

sharkie kirjoitti:Kiitokset artikkelista. Itse omistan PT:n mutten oo ikinä oikein jaksanut sitä tutkia tarkemmin mitä pitää sisällään.Ainoo mitä oon kattonut on et millä käsillä voitan ja millä häviin eniten.Ehkä tää artikkeli saa mut innostuu kattoo vähän tarkemmin.
Mutta haluan korostaa niille jotka aprikoivat että voiko ilman tämmösiä ohjelmia pärjätä että tiedän useemman pron itseni lisäksi jotka tekee tiliä ilmankin. Jotenkin kun multitablaa nl-pöytii niin tulee vedettyä aikalailla fiiliksellä ja tuntuu et joku ohjelma vaan sekottas peliä :roll:
Samaa mieltä. Ilman apuohjelmia pystyy pärjäämään hyvinkin helposti. Mä kuitenkin tiedän että joukossamme on tilastonikkareita yms. jotka saattaa olla kiinnostuneita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pokeripelit”