Tänään on 25.06.2018, 16:18.

Kirja-arvostelu

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 17:03
Pisteitä: 0

Kirja-arvostelu

Viesti Kirjoittaja thePJP »

Tässä pieni itse kyhätty kirja-arvostelu muiden artikkeleiden jatkoksi. Arvostelu on Lee Jonesin kirjasta 'Winning low-limit hold'em':

Lee Jonesin kirja "Winning Low-Limit Hold'em" sisältää 200 sivua hyvää tekstiä aloitteleville pokerinpelaajille. Kirjassa käydään läpi aina käden pelaaminen jaosta showdowniin asti, sekä paljon muuta perus pelistrategiaa. Jokainen joka lukee ja sisäistää kirjan sisällön pitäisi pystyä hallitsemaan pikku-limit pelit, sekä tekemään myös jonkin verran rahallista voittoa niitä pelaamalla.

Kirja jakaantuu kolmeen pääosaan. Ensimmäisessä osiossa käsitellään monia Hold'emin perusteita, kuten pöydän lukemista ja todennäköisyyksiä eli oddseja. Toisessa osassa keskitytään käden pelaamiseen ennen floppia, flopilla ja sen jälkeen. Kolmanteen osaan on kerätty juttua esimerkiksi pelaajien profiloinnista ja bluffaamisesta. Viimeisestä osiosta löytyvät myös Lee Jonesin suosittelemien pokerikirjojen luettelo ja pokerisanasto. Jokaisen kappaleen jälkeen on myös pieni, yleensä noin 20 kysymyksen koe, jonka avulla pystyt saamaan jonkinlaista osviittaa siitä miten hyvin olet kappaleen asiat sisäistänyt.

Kirjassa opetetaan pelaamaan tiukasti ennen floppia ja suhteellisen varovasti, mutta agressiivisesti flopilla ja sen jälkeen, mikä onkin melko hyvä tyyli aloittelevalle pelaajalle. Aloituskäsiluettelossa on otettu hyvin huomioon position vaikutus pelattavien käsien määrään. Yksi kirjan huonoista puolista on se, että käsiesimerkkejä on vähän. Myöskään turnauspeliin kirjasta ei löydy vinkkejä, mikä onkin ehkä aivan hyvä asia, sillä Jones ei ole erikoistunut turnauspelaamiseen.

Kirja sopii sellaisille, jotka ovat vasta melko alussa omalla pokeriurallaan, mutta joilla on jo perussäännöt hallussa. Kirja on myös hyvää luettavaa sellaisille, jotka ovat pelanneet jo jonkin aikaa, mutta eivät vain millään tahdo voittaa. Jos et ole koskaan pelannut pokeria, niin sinun kannattaa harkita jotain muuta kirjaa, jossa käsitellään pelin säännöt juurta jaksaen (esimerkiksi Richard Harrochin ja Lou Kriegerin kirjottama "Poker for Dummies"). Jos kirjahyllystäsi löytyy jo Sklanskyn ja Malmuthin "Poker for Advanced Players" tai voitat jatkuvasti $5/$10:ssä tai isommissa limit peleissä, niin sinun on parempi säästää rahasi, sillä kirja tuskin tarjoaa sinulle mitään uutta.

"Winning Low-Limit Hold'em" on kokonaisuudessaan hyvä kirja aloitteleville pokerinpelaajille, jotka osaavat perusteet, mutta haluavat parantaa peliään entisestään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 17:03
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja thePJP »

Ja niin, kirjan voi tilata mm. Amazonista. Toivottavasti auttaa sinua joka olet hetki sitten aloittanut pokerin ja mietit ensimmäisen kirjan ostoa. Kirja on siis englannin kielinen joten englanninkielen taito vaaditaan

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pokeripelit”