Tänään on 22.09.2018, 20:25.

EM 2016 Rankingit

Keskustelua arvokilpailuista.
Vastaa Viestiin
Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4716
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2336

EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

Tässä omia ajatuksia ja rankkeja lohkoittain 10.6.-10.7.2016 pelattaviin futiksen EM-kisoihin. Mikäli haluat esimerkiksi B-lohkosta arvion peukuta :peukku: . Taas ollaan tosissaan ja hihat ylhäällä. Pistän omat näkemykset tänne, ja kaikki maat tulevat toivottavasti vuoroillaan lohkoittain käsiteltyä.

Mukana on takuuvarmasti asiavirheitä, joten kaikki korjaukset, keskustelu, kritiikki ja eriävät mielipiteet ovat tervetulleita! Taktiikat ja mahdolliset ryhmitykset ovat mielipideasioita, suuntaa antavia pohdiskeluja. Joukkueet on jaettu oman rankin mukaan ryhmiin A-E.

Tällä kertaa turnaussäännöt on hyvä kerrata, koska mukana on 24 joukkuetta. Kuudesta lohkosta kaksi parasta ja 4 parasta kolmosta pääsevät jatkoon eli 16 joukkoon. Sen jälkeen seuraavat neljännesfinaalit, semifinaalit ja loppuottelu.

Kun jatkossa esimerkiksi kokoonpanoihin tulee merkittäviä muutoksia, editoin niitä ko. maan arvion loppuun, jotta korjaukset on helppo huomata.
FIFA Ranking tässä versiossa 12.5.2016 mukaan.

LOHKO A: Suluissa FIFA Ranking

RANSKA A (21)
SVEITSI B (14)
ROMANIA E (19)
ALBANIA E (45)

A-lohko on tehty mittatilustyönä isännille, jotka todennäköisesti saavat jatkoon seuraa naapurimaastaan Sveitsistä. Itä-Euroopan kaksikko jää lohkovaiheeseen. Melko heikot FIFA-rankit hämäävät.

RANSKA
Pääsi kisoihin isäntänä
Valmentaja: Didier Deschamps
Sijoitettiin koriin 1.

Tässä on lähes identtinen tapaus kuin 2014 MM-kisoissa, joissa Brasilia sai A-lohkoon unelmavastustajat: Ranska ei ole hävinnyt kolmelle alkulohkovastustajalleen aikaisemmin arvo-ottelua, vaan saldo on kahdeksan voittoa ja kuusi tasapeliä.

Isäntämaa pääsi kisoihin luonnollisesti karsimatta, ja sai kaiken huipuksi arvonnassa ihannelohkon. Näen vain Sveitsin edes pienenä potentiaalisena uhkana Ranskan lohkovoitolle.

Ranska on pilannut oman pelinsä sisäisiin kiistoihin pitkälti jo ennen turnausten alkua viime vuosina, eikä pääse joukkueen sisäisistä ongelmista tälläkään kertaa; nyt kaksi joukkueen suurta tähteä eli Karin Benzema ja Mathieu Valbuena ovat osallisina seksiskandaalissa, ja nähtäväksi jää, mahtuvatko molemmat tai kumpikaan kiristysrikoksen jälkeen joukkueeseen. Kun molemmat herrat ovat pelanneet joukkueessa, Ranska on saalistanut keskimäärin 1.91 pistettä. Kun jompikumpi on puuttunut, saldo on tippunut 1.20:een.
Syy on selvä: Valbuena on joukkueen paras syöttelijä ja Benzema suurin tähti ja paras maalintekijä; mikäli jompikumpi puuttuu, Ranska on osittain rampa. Petikiistoista huolimatta riitelevä pariskunta on kentällä rautaa ja pelaa loistavasti yhteen – Valbuena on paras paikkojen luoja ja Benzema paras vaihtoehto kärkeen. Mikäli skandaali pahenee, Ranskan mahdollisuudet heikkenevät merkittävästi.

Kahden roistoilijan takana joukkueessa on valtavasti nuorta potentiaalia, etunenässä Paul Pogba, Raphaël Varane, Antoine Griezmann ja Anthony Martial vasemmalla laidalla. Näistä Griezmann korvaa Benzemanin, mikäli tämä puuttuu, ja on jo Atletico Madridissa osoittanut olevansa maanosan parhaimmistoa. Toinen vaihtoehto on Arsenalin Giroud, joka on kuitenkin mielestäni parempi target-tyyppisenä pelaajana pallon jakajana, joka pystyy tarvittaessa myös omiin ratkaisuihin.

Ranska ei perinteisesti tunne kotipaineita vaan viihtyy 10.heinäkuuta Stade de Francella, mikäli tie vie niin pitkälle. Ranska on voittanut kotonaan niin Euroopan mestaruuden (1984) kuin Maailmanmestaruuden (1998). Nyt se pyrkii tosissaan olemaan ensimmäinen joukkue, joka voittaa Euroopan mestaruuden toistamiseen kotikentällään.

Kuitenkin vuoden 2006 MM-hopean jälkeen Ranska on nimenomaan sisäisten kiistojen takia kompuroinut 2010 ja 2014 MM-kisoissa ja siinä välissä 2012 EM-kisoissa omaan tasoonsa nähden.
Nyt Juventuksen Paul Pogban – joka valittiin 2014 samba-kisojen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi - johdolla isännät yrittävät unohtaa erimielisyydet ja tähtäävät vain voittoon.

Arvio: Heikosta FIFA-rankista huolimatta vähintään TOP 4. Kisaisäntänä ja erittäin vahvalla kotikenttäedulla jopa mestaruus lähellä.
Valbuena + Benzema ovat ulkona eivätkä mukaan edes reservimiehissä
Ranskan puolustukselle kova isku: viimeiset ~1.5v jokaisen pelin aloittanut (http://www.playerdatabase247.com/?team=France) toppari Raphael Varane missaa kisat loukkaantumisen vuoksi. Tilalle tulee Adil Rami.


SVEITSI

10 ott. 7 0 3 24 - 8 +16 21p.
Sveitsi sijoittui karsintalohkossaan toiseksi Englannin jälkeen.
Valmentaja: Vladimir Petkovic
Paras maalintekijä karsinnoissa: Shaqiri, Drmic, 4
Sijoitettiin koriin 2.

Sveitsi ei ole koskaan edennyt alkulohkoa pidemmälle, nyt siihen on joukkueen tähden Xherdan Shaqirin johdolla mahdollisuudet. Karsintalohkossa Sveitsi hävisi kolme kertaa, joista kaksi lohkon puhtaalla pelillä voittaneelle Englannille, ja teki siinä sivussa muikeat 24 maalia.

Sveitsi on ennakkoon Ranskan lohkovoiton ainoa uhka, mutta ei siis ole tähän mennessä koskaan edennyt lohkovaihetta pidemmälle. Paperilla Sveitsi on kuitenkin hyvä ja tasapainoinen ryhmä, mutta historia on osoittanut, että todellista uhkaa siitä ei kaikkein suurimmille maille ole toistaiseksi ollut.

MM-kisojen jälkeen valmentajaksi tulleen Vladimir Petkovicin Sveitsi pelaa hyökkäävää, iloista futista, jota karsinnan maalimäärät 24-8 ja +16 todistavat. Alhaalla on neljän miehen linja ja sen yläpuolella ryhmä vaihtaa alati muotoa hyökkäykseen lähdettäessä niin, että ryhmitys voi olla kaikkea väleiltä 4-3-1-2, 4-2-3-1 tai odotetuin 4-3-3.

Laitapakit Stephan Lichtsteiner ja Ricardo Rodríguez nousevat ja keskikentältä Xherdan Shaqiri ja Admir Mehmedi leikaavat voimakkaasti laidoilta keskelle tukemaan hyökkäystä, jossa piilee alppimaan ongelma: kärjessä ei ole todellista pelotetta. Haris Seferovic, Eren Derdiyok tai karsinnassa neljä maalia tehnyt Josip Drmic eivät ole lähelläkään esimerkiksi Raskan Benzeman, Griezmannin tai edes Giroudin tasoa.

Arvio: Jatkoon kahden joukossa, mahdollisuudet ainakin neljännesfinaaleihin.


ROMANIA

10 ott. 5 5 0 11 - 2 +9 20p.
Romania sijoittui helpossa lohkossaan toiseksi Pohjois-Irlannin jälkeen.
Valmentaja: Anghel Iordanescu
Paras maalintekijä karsinnoissa: Budescu, Stancu, Papp, 2 maalia
Sijoitettiin koriin 3.

Romania tunnettiin aikoinaan huipputaitavista offensiivisista yksilöistä, mutta nykyinen ryhmä on hyvin (!) puolustusorientoitunut. Joukkue teki karsinnoissa vain 1.1 maalia/ottelu mutta toisaalta päästi 10 ottelussa vain kaksi omiin. Tässäpä mainio esimerkki, miten Suomikin voisi kenties päästä kisoihin…

Ei ole ihme, että joukkueen ”tähdet” löytyvät puolustuspäästä: Ex-Tottenham ja nykyinen Napolin toppari Vlad Chiriches selä Fiorentinan maalivahti Ciprian Tatarusanu ovat Stuttgartin Alexandru Maximin ohella tutuimmat nimet. Ei siis aivan supertähtiä.

Kannattaa muistaa, että tämä on kuitenkin Romanialle jo kolmas EM-turnaus 2000-luvulla, ja alkulohkokin sujui nihkeästä maalinteosta huolimatta tappioitta; lopputurnauspaikka sinetöityi joukkueelle tyypillisesti kolmella perättäisellä nolla-nollalla - Pohjois-Irlanti, Unkari ja Kreikka vuorollaan kiikarituloksin.

Vaikka Romania selvitti lohkon tappioitta ja pääsi kakkosena kisoihin, on huomattava, että lohko oli todella helppo: Suomi muun muassa pelasi Romanian kanssa vieraissa 1-1 tasapelin ja sijoittui neljänneksi Unkarin jälkeen.

Arvio: Jäänee alkulohkoon. Kohtalonpeli 15.6. Sveitsiä vastaan. Romanian kaikkiin peleihin kannattaa pelata UNDERIA!


ALBANIA

8 ott. 4 2 2 10 - 5 +5 14p.
Albania sijoittui toiseksi lohkossa, jonka Portugali voitti.
Valmentaja: Giovanni de Biasi
Paras maalintekijä karsinnoissa: 6 pelaajaa teki yhden maalin
Sijoitettiin koriin 4.

Albaniaan sopivat pitkälti samat sanat kuin Romaniaan. Italo valmentaja Gianni De Biasin johdolla joukkue pelaa antiikkista “antifutista”, ei edes halua pitää palloa ja pelaa muutenkin kuin Leicester tällä kaudella; eli onko kettujen tapainen jättiyllätys odotettavissa?

Takuuvarmasti ei. Albania sai karsintalohkossa 14 pistettä eli 1.75/ottelu, ja nyt alkulohkossakin vastus on kova. Albanian yksilöt eivät kestä vertailua mies miestä vastaan.

Albania on luonnollisesti ensimmäistä kertaa mukana arvoturnauksessa, eikä suurta menestystä odoteta varmaan edes kotikatsomoissa. Suomalaisille tutuin nimi lienee ex-Sunderland pelaaja ja kapteeni Lorik Cana, joka nykyisin edustaa Nantesia. Yksikin voitto olisi suuri yllätys, mutta Albania halajaa niitä ja muutaman lantin Albanialle voi kertoimista riippuen laittaa. Voittihan se ratkaisevassa karsintaottelussa Armenian 0-3 ja niin Portugali 0-1 kuin Serbia 0-3 kaatuivat aikaisemmin myös vieraissa, eli joukkue ei suinkaan ole kotikentästään riippuvainen.

Silti jatkoon ei liene asiaa. Kolmesta ottelusta voi parhaimmillaan toivoa tasapeliä tai jopa kahta, mutta karsintalohkon tapaiset jättiyllätykset on nähty.

Arvio: Jää alkulohkoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 64. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Hese, 25.05.2016, 16:16. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Minikommentit

14.05.2016 00:34 <Neo> Valbuena ja Benzema vahvistettu etteivät ole FRA squadissa

14.05.2016 10:58 <Hese> Kiitos Neo! Nyt täytyy funtsia vaikuttaako tuo ja miten?

14.05.2016 11:19 <laudrup> Hienoja analyysejä sekä Heseltä että Neolta, kiitos näistä!

14.05.2016 11:35 <Neo> parempi varmaan joukkuehengelle että ovat pois, luulisi?

14.05.2016 11:41 <Hese> Näinpä. Toisaalta kylmästi paperilta lähtee maaleja.

14.05.2016 11:42 <Hese> Mutta Ranskan ongelma on ollut juuri nämä riidat joukkueen

14.05.2016 11:43 <Hese> sisällä, eli nyt ei riskata, koska vaihtoehtoja on.

15.05.2016 12:52 <Neo> http://www.playerdatabase247.com/?team=F­rance ,voi olla apua

15.05.2016 12:54 <Neo> tuossa sivulla on kisoihin nimetty 23 pelaajan squad

19.05.2016 10:45 <RedAlert> Laita vaan lisää tulemaan!

19.05.2016 14:19 <Pekka4082> Tässä lohkossa on kyllä kaikki ainekset noiden kolmen osalta

19.05.2016 14:20 <Pekka4082> melkoiseen antikliimaksiin.

22.05.2016 12:33 <Neo> ALB lisätty: http://www.playerdatabase247.com/?team=A­lbania

25.05.2016 16:18 <Hese> TY Neo taas. Varane paha poissaolo.


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Hieno avaus :peukku:

Heitän hieman eriävän mielipiteen Albaniasta, jota en itse liputa noin selkeästi vaille mahdollisuuksia. Hankala tällaisia joukkueita on aina rankata, mutta Albania on nollannut viime vuosina paljon kovempiakin jengejä kuin keskinkertaisen Sveitsin, tai Romanian, jonka Suomenkin olisi pitäny kaataa. Ranska on viimeisen vuoden aikana kohdannut pitkän listan huippumaita ja hävinnyt kaksi peliä. Toinen Englannille, ja toinen.... Albanialle. Lisäksi 11/2014 pelattu Ranska-Albania päättyi myös 1-1, ja tuossa matsissa oli avauksessa Pogbaa, Benzemaa jne. Edes patongit eivät ole siis onnistuneet Albaniaa kaatamaan viime aikoina hyvilläkään joukkueilla kahdesta yrityksestä huolimatta. Muutama päivä tuosta Ranska-Albania matsista Albania muuten pelasi myös Italiaa vastaan harkkapelin, häviten sen vasta 82" maalilla. Karsinnoissa kaatui jo Portugali ja Serbia vieraissa (tosin keskeytettiin 0-0:ssa) + Albania ei päästänyt Tanskaakaan vastaan vieraissa maaliakaan. Nyt vain samalla kaavalla sitten kisoihin, ja nollapeli joka matsista riittänee hyvin jatkoon :geek:

Näillä pohjilla jonkun Romanian nollaus ei tunnu kovin suurelta uroteolta, johon Suomenkin olisi pitänyt omalla tasollaan jo pystyä. Lohko oli tosiaan todella helppo, mutta Sveitsin karsintalohko se vasta iisi oli. 17/24 maalista tuli neljässä matsissa San Marinoa ja Liettuaa vastaan, ja 3/4 tosipelissä (Slovenia + Englanti) se jäi nollille. Lisäksi Sveitsi voitti ratkaisevassa pelissä Slovenian 3-2 siten, että se oli 80 minsan kohdalla vielä 0-2 perässä. Mutta käänsi ihmeellisesti matsin lopulta 3-2 voitoksi 81 + 84 + 89 osumilla. Eli karkeasti hoiteli täysin rupusakit ja sitten olisi ehkäpä ansainnut hävitä kaikki tosipelit. Kuten Hesekin kirjoitti, niin Sveitsistä ei ole ollut pahemmin jatkoon menijäksi arvokisoissa. Karsintojen jälkeen Sveitsi on lämmitellyt neljällä ottelulla, joista se on ottanut turpaan kolme ja jäänyt maaleitta kahdessa viimeisssä.

Itse olen siis huomattavasti positiivisempi Albaniasta :peukku: Tosin tämä on todennäköisesti näkemys, joka voi tosin maksaa parhaiten undereiden kautta, joka kattaa myös varsin todennäköiset 1-0 tappiotulokset -> alkulohkosta 3x U1.5 tulosta tauluun? Tässä voi tulla anyways tosi kiharainen viimeinen kierros ja 0-0/1-1 tuloksia taulu täyteen ennen sitä, ja Albania voi hyvin onnistua viimeisellä rundilla kaatamaan ennakolta heikoimman Romanian. Mielenkiintoista nähdä miltä Albania näyttää kenraalissa 3/6 Ukrainaa vastaan.

Toivottavasti Heseltä nähdään vielä toistenkin lohkojen analyysit! Laitetaan tähän vielä toi Ranskan squadi, eli Valbuena + Benzema ovat ulkona eivätkä mukaan edes reservimiehissä, joista yksi mahtuu vielä mukaan. Itse luotan myös Ranskan menevän kotikenttäedulla todella pitkälle, ja hyvä etteivät Benzema + Valbuena ole mukana sotkemassa. Välieriin minimissään, ja täysin sama mitä Hese sanoi: kisaisäntänä ja erittäin vahvalla kotikenttäedulla jopa mestaruus lähellä.
FRANCE EURO 2016 23-MAN SQUAD
Goalkeepers: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoit Costil (Rennes)

Defenders: Bacary Sagna (Man City), Christophe Jallet (Lyon), Lucas Digne (Roma), Patrice Evra (Juventus), Raphael Varane (Real Madrid), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Man City), Jeremy Mathieu (Barcelona)

Midfielders: Lassana Diarra (Marseille), Yohan Cabaye (Crystal Palace), N'Golo Kante (Leicester City), Blaise Matuidi (PSG), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United)

Attackers: Anthony Martial (Manchester United), Andre Pierre Gignac (Tigres UANL), Dimitri Payet (West Ham), Olivier Giroud (Arsenal), Kingsley Coman (Bayern Munich), Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Standby: Alphonse Areola, Morgan Schneiderlin, Hatem Ben Arfa, Alexandre Lacazette, Kevin Gameiro, Adrien Rabiot, Djibril Sidibe, Samuel Umtiti

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z48Zs9hH67

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 19. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4716
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2336

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

Pakko todeta, että olen pettynyt olemattomaan keskusteluun. Tässä kuitenkin KIITOS NEO!

Toisaalta YK-keskustelufoorumissa ei enää keskustella. Trendi on selvä ja paheneee koko ajan, ja on häpeä, että konferenssifinaalien eli tärkeimpien NHL-otteluiden aikaan tämä pari vuotta sitten vireä foorumi ei vuonna 2016 huomioi koko tapahtumaa. Viimeinen yleisen puolen NHL-vinkki oli yli viikko sitten. Ty Mannyy. Sellaista pikku tapahtumaa kuin Euroopan liigan finaalia ei huomioitu enää lainkaan. Arvaus on, että kesällä Olympiakisojen aikaan keskustelu niin ikään on suljetulla- ja vinkit cafen puolella. Ellei keskustelu maistu, pistäkää peukkua, niin C-lohkokin saattaa tulla jonkin päivän kuluttua.

LOHKO B: Suluissa FIFA Ranking 5.6.2016

ENGLANTI B (10)
WALES D (24)
VENÄJÄ D (27)
SLOVAKIA E (32)

B-lohko on mielenkiintoinen kahden brittimaan välienselvittelyn takia. Silti Venäjä on mielestäni yhtä todennäköinen jatkaja kuin 58 vuoden jälkeen arvoturnaukseen selvinnyt Wales.

ENGLANTI

10 ott. 10 0 0 31 3 +28 30p.
Englanti oli vakuuttava ja selvitti karsintalohkon ilman pistemenestyksiä yhdeksän pisteen erolla Sveitsiin.
Valmentaja: Roy Hodgson
Paras maalintekijä karsinnoissa Wayne Rooney, 7
Sijoitettiin koriin yksi.

Monet pitävät karsinnat kovin helposti selvittänyttä Englantia mitalisuosikkina, mutta brittifutista paljon seuranneena en sijoita engelsmanneja parhaaseen A-ryhmään, vaan B-joukkueeksi. Sillä on mahdollisuudet semifinaaleihin, mutta mestaruus tai edes finaalipaikka olisi yllätys.

Joukkueen heikkoudet löytyvät puolustuksesta, jossa Joe Hart on luottomaalivahti, mutta ei mahtuisi monessakaan huippujoukkueessa edes penkille. Hart tekee hienoja torjuntoja, mutta vastapainoksi on kovin virheherkkä. Maalivahdilla tällä tasolla ei saisi olla huonoja päiviä. Hartin epävarmuus heijastuu koko joukkueen pelaamiseen.

Myös puolustus on epävarma: esimerkiksi 26-vuotiaana huipulle noussut toppari Chris Smalling on pelaaja, jolla ei olisi mitään asiaa muiden huippumaiden toppariksi. Myöskään karsintavaiheessa puolustuksessa eniten peliaikaa saanut Gary Cahill ei mielestäni mahtuisi esimerkiksi Saksan, Italian tai Ranskan puolustukseen edes penkille.

Englanti on viimeksi 20 vuotta sitten selviytynyt arvokisojen semifinaaleihin ja 50 vuotta on kulunut kotikullasta. Edes puhdas tili karsinnoissa ei muuta mieltäni, sillä tilanne on tuttu: kolmissa viime karsinnoissa Englanti ei ole hävinnyt otteluakaan. Tälläkin kertaa tilanne on pelottavan samanlainen: Englanti voitti kaikki ottelunsa, ja ainoastaan Puola (33) teki enemmän maaleja kuin Englanti (31) ja vain Romania (2) päästi vähemmän maaleja kuin Englanti (3) ja lisäksi maaliero +28 oli kaikkein paras. Wayne Rooney oli ahkerin verkonheiluttaja, mutta ei ole enää sama Wäiski kuin ennen. Tämän kauden Valioliigassa on nähty kaikkien aikojen huonoin Rooney; toki loukkaantumisetkin ovat vaikuttaneet asiaan.

Rooney nähtäneenkin keskikentällä, ja kärjessä on huippuvireinen Harry Kane ja sensaatio Jamie Vardy, mikäli mennään perinteisesti kahdella kärjellä. Keskikentältä Englannilta puuttuu selvä primus motor, mutta kaiken kaikkiaan joukkueen keskikenttä ja hyökkäys ovat riittävän kovia – paino sanalla kova, sillä Englanti tulee voittamaan paljon kaksinkamppailuja.

Englannin suurin pelillinen ongelma on sen hidas pelityyli, jolla se pärjää perinteisesti karsinnoissa, mutta samalla tavalla vaikeudet alkavat, kun lopputurnauksessa tulee huippujoukkueita vastaan. Brasiliassa 2014 tämän kesän turnauksen suuret suosikit Ranska ja Saksa pelasivat tilastojen mukaan paljon kovemmalla tempolla kuin Englanti. Näissä kisoissa uskon, että esimerkiksi Saksan tempo on vielä kovempaa verrattuna englantilaisiin kuin kaksi vuotta sitten (tästä tarkemmin C-lohkon arviossa kenties myöhemmin). Lisäksi Englannin pelistä puuttuvat lähes tyystin vastaiskut, joita varsinkin edellinen maailmanmestari Saksa käytti jatkuvasti. Englanti pelasi 2014 Brasiliassa ja nyt jälleen karsinnoissa hidastempoista futista, jolloin seinä nousee armotta vastaan, kun vastus kovenee. Onneksi Englannille sen pelissä oli karsintalohkossa pieniä merkkejä pelityylin nopeutumisesta. On kuitenkin todennäköistä, että Ranskassa vastustajien parantuessa turnauksen edetessä Kolme Leijonaa kohtaa taas ongelmia kivikovia joukkueita vastaan; tämä on ollut trendi jo kauan ja on pienoinen yllätys, koska Valioliigassa tempo on yleisesti ottaen hyvä.

Tällä kertaa karsinnoissa Englannin vastustajien FIFA ranking oli keskimäärin 96, eli kovin alhainen. Nyt lopputurnauksessa alkulohkokin on Englannin onneksi helpohko: Kolme Leijonaa on viimeksi hävinnyt Walesille toukokuussa 1984, ja on nytkin Lyonissa 16.6. suosikki. Se voitto voisi jo viedä Englannin jatkoon.

Viimeisten 26 vuoden aikana rangaistuslaukaukset ovat olleet Englannille painajaisia. Vuoden 1990 klassisen Saksa-rankkaritappion jälkeen – jolloin Gary Lineker tasoitti ottelun viimeisellä kympillä, mutta Saksa voitti traumaattisesti pilkulta Chris Waddlen epäonnistuessa - Englanti on tippunut viisi kertaa pilkuilla! Viimeksi 2012 EM-kisoissa, joissa Italia meni jatkoon neljännesfinaaleissa. Englannissa rauhoittavien myynti lisääntyy, kun ratkaisuottelut ja mahdolliset rankkariskabat lähestyvät…

Arvio: Voittaa helpohkon alkulohkon, ja voi kaiken mennessä hyvin edetä neljän joukkoon, sillä materiaali on laaja, vaikka aivan kisojen kirkkaimpia huippuja joukkueesta ei tälläkään kertaa löydy.


WALES

10 ott. 6 3 1 11 4 +7 21p.
Wales oli toinen lohkossa, jonka voitti Belgia.
Valmentaja: Chris Coleman
Paras maalintekijä karsinnoissa Gareth Bale, 7
Sijoitettiin koriin 4.

Ei ole montaa vuotta siitä, kun Suomessa ja Walesissa kirottiin sitä, että Jari Litmanen meillä ja Ryan Giggs Walesissa eivät koskaan saa tilaisuutta pelata lopputurnauksessa, koska maajoukkueet ovat niin heikkoja.

Nyt Wales palaa 58 vuoden jälkeen parrasvaloihin, ja lohkoarvontojen jälkeen maalla on jopa mahdollisuudet menestyä Ranskassa. Englanti ja Wales ovat kohdanneet yli sata kertaa, ja saldo on selvästi 66-21-14 englantilaisille. Kolme leijonaa on viimeksi hävinnyt Walesille toukokuussa 1984, ja viimeiset neljä peliä ovat kaikki päättyneet Englannin voittoon maalierolla 6-0.

Tällä kertaa Wales on kuitenkin liikkeellä kovat piipussa. Aivan parhaiden pelaajien osalta Wales on jopa naapuriaan edellä Gareth Balen johdolla.

Karsintalohkossaan Wales jäi vain kaksi pistettä Belgialle, jonka arvostan omassa rankissani B-tason joukkueista kaikkein korkeimmalle. Joukkueessa on hyökkäysvoimaa varsinkin kärjen takana keskikentällä, ja kaiken lisäksi Colemanin ryhmä päästi karsinnoissa vain neljä maalia ja piti 10 ottelussa seitsemän kertaa puhtaan oman verkon(!).

Wales pelaa lähtökohtaisesti 3-5-2 systeemillä, joka kuitenkin muuttuu ja elää tilanteen mukaan. Peli-idea on rakennettu yhtä pelaajaa eli Gareth Balea varten selvemmin kuin millään muulla maalla. Bale saa tehdä laidallaan mitä haluaa ja leikkaa jatkuvasti keskelle, ja muu joukkue tukee häntä. Aivan huippukuntoon noustessaan Aaron Ramsey on toinen johtava pelaaja, ja mikäli Ramsey vain saa itsensä parin vuoden takaiseen iskuun, Wales on vaarallinen. Kaksikko Bale ja Ramsey kirjautti karsinnoissa Walesin keskikentän suurimmat minuutit ennen Leicesterin Andy Kingiä.

Kolmen miehen keskuspuolustusta johtaa Swansean Ashley Williams, ja puolustus saa koko ajan tukea muulta joukkueelta kollektiivina, kuten karsintojen nollapelit osoittavat.

Arvio: Alkulohkosta ainakin jatkoon. Aina UNDER!


VENÄJÄ

10 ott. 6 2 2 21 5 +16 20p.
Venäjä jäi toiseksi karsintalohkossa, jonka voitti Itävalta.
Valmentaja: Leonid Slutski
Paras maalintekijä karsinnoissa: Artem Dzyuba, 8
Sijoitettiin koriin 2.

B-lohko on kovin mediaseksikäs ”Battle of Britain” kaksikon takia, mutta ainakaan Venäjää ei kannata laskea ulos. Wales on tehnyt huiman nousun eri rankeissa kuten minullakin, mutta Venäjä – eikä Slovakiakaan – ei ole kaukana.

Venäjä ei varsinaisesti vakuuttanut karsintalohkossaan, jossa jäi peräti kahdeksan pistettä Itävallasta. Oma pää kuitenkin piti hyvin – vain 0.5/ottelu omiin, ja varovaiseen puolustuspeliin Venäjä tulee panostamaan lopputurnauksessakin. Vaikka puolustus piti karsinnoissa, linjan ikä eli nopeus saattaa olla ongelma. Puolustuksen perustan muodostavat valmentaja Slutskin luottomiehet CSKA:n Aleksei Berezutsky (33) ja Sergei Ignashevich (36).

Tuttu valmentaja Capello vaihdettiin karsintojen aikana, ja peräsimeen tuli ko. CSKA:n valmentaja Slutski osa-aikaisella sopimuksella. Miestä voidaan – yllätys yllätys - pitää tyypillisenä vanhan liiton venäläisvalmentajana. Mitään radikaalia tai edes uutta ei joukkueen peliin ole odotettavissa. Slutskin johdolla Venäjä päätti karsinnat neljään suoraan voittoon maalierolla 12-1, ja kisapaikka varmistui viimein syyskuussa 1-0 voitolla Ruotsista.

Brasilian kisoissa luotin itse juuri Venäjän puolustuspeliin, mutta maalivahti Akiinfeevin (myös CSKA) johdolla puolustus teki tuolloin virheitä, joita ei tällä tasolla sallita. Nyt lähtökohdat ovat pitkälti samanlaiset. Pystyykö Venäjä karsimaan virheet pallottomana?

Hyökkäyksessä Slutski luottaa Zenitin 196 senttiseen Artyom Dzyubaan, joka on lähinnä target-tyyppinen kärki, mutta teki peräti kahdeksan maalia karsinnoissa.

Arvio: Voi päästä lohkostaan jatkoon kakkosena tai kolmosena, mutta huippusijoituksiin ei vanheneva ryhmä yllä. On kuin luotettava Lada, johon ei kuitenkaan hirveästi haluta rupliaan sijoittaa.SLOVAKIA

10 ott. 7 1 2 17 8 +9 22p.
Sijoittui karsintalohkossa toiseksi Espanjan jälkeen.
Valmentaja: Jan Kozak
Paras maalintekijä karsinnoissa: Marek Hamsik, 5
Sijoitettiin koriin 3.

Slovakia on etukäteen yksi kisojen huonoimpia ryhmiä ja on rankattu minulla kaikista joukkueista toiseksi huonoimmaksi. Pitää kuitenkin muistaa, että se kaatoi karsinnoissa Espanjan kotonaan 2-1 ja voitti samaisessa menestysputkessa 19:stä peräkkäisestä ottelusta 15, mutta suurta yllättäjää joukkueesta on vaikeaa kuvitella tai toivoa. Rahat kannattaa sijoittaa paremmin.

Hieman lohtua Slovakian tilanteeseen luo fakta, että karsintavaiheessa joukkue pelasi todella hyvin nimenomaan vieraissa, ja ainoa matkatappio tuli Espanjalle (0-2).

Joukkue tulee puolustamaan tiukasti ja keskittyy vastahyökkäyksiin Robert Makin ja ex-ManCity pelaaja Vladimir Weissin kautta.

Joukkueen ehdoton tähti on luonnollisesti Napolin Marek Hamsik, mutta myös puolustuksesta (Liverpoolin nelos- tai vitospuolustaja Skrtel) ja maalista (Viktoria Plzenin Matus Kozacik) löytyy tasoa.

Tämä on Slovakian ensimmäinen kerta EM-kisoissa, ja yksikin piste olisi mukavaa kotiin tuotavaa.

Arvio: Slovakia on kisojen heikoimpia maita ja jää lohkonsa viimeiseksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 64. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.05.2016 13:35 <Tornado> Älä huoli, itse väsäillyt rankkeja myös.

19.05.2016 13:35 <Tornado> Palailen asiaan todennäköisesti kendokisojen ja gradun

19.05.2016 13:36 <Tornado> palautuksen jälkeen kesäkuun alussa. Yritän ainakin. Kiitos!

19.05.2016 14:10 <Kurpitsapää_> Hetkinen, Australia?

19.05.2016 14:39 <Tornado> Austria, Australia, kuka näitä laskee ;)

19.05.2016 15:18 <Neo> ENG lisätty: http://www.playerdatabase247.com/?team=E­ngland

19.05.2016 15:26 <Neo> Wäiskillä kovat tehot kyllä maajoukkueessa

19.05.2016 22:29 <Hese> Heh. Korjataan Australia. Meni tuossa Euroviisujen

19.05.2016 22:30 <Hese> jälkimainingeissa varmaan:) Toivottavasti kukaan ei saanut

19.05.2016 22:30 <Hese> vetoja sisään niiden puolesta... sori

21.05.2016 18:52 <Neo> SVK lisätty: http://www.playerdatabase247.com/?team=S­lovakia

22.05.2016 11:36 <Neo> RUS lisätty: http://www.playerdatabase247.com?team=ru­ssia


betsimies
Tuplanikkitrollaaja
Viestit: 117
Liittynyt: 26.01.2015, 16:30
Pisteitä: 215

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja betsimies »

Hese kirjoitti: Takuuvarmasti ei. Albania sai karsintalohkossa 14 pistettä eli 1.75/ottelu, ja nyt alkulohkossakin vastus on kova. Albanian yksilöt eivät kestä vertailua mies miestä vastaan.

Albania on luonnollisesti ensimmäistä kertaa mukana arvoturnauksessa, eikä suurta menestystä odoteta varmaan edes kotikatsomoissa. Suomalaisille tutuin nimi lienee ex-Sunderland pelaaja ja kapteeni Lorik Cana, joka nykyisin edustaa Nantesia. Yksikin voitto olisi suuri yllätys, mutta Albania halajaa niitä ja muutaman lantin Albanialle voi kertoimista riippuen laittaa. Voittihan se ratkaisevassa karsintaottelussa Armenian 0-3 ja niin Portugali 0-1 kuin Serbia 0-3 kaatuivat aikaisemmin myös vieraissa, eli joukkue ei suinkaan ole kotikentästään riippuvainen.

Silti jatkoon ei liene asiaa. Kolmesta ottelusta voi parhaimmillaan toivoa tasapeliä tai jopa kahta, mutta karsintalohkon tapaiset jättiyllätykset on nähty.

Arvio: Jää alkulohkoon.
Miksi ne yllätykset olisi nähty? Juuri siksihän Albanian pelaaminen on takuuvarmasti voitollista EM-kisoissa kun ei ole "tunnettuja nimiä" mm. Valioliigasta. Tuntemattomat nimet taas suuret massat dumaavat automaattiseksi surkeiksi. Kuitenkin kovia pelaajia Serie A:sta, Bundesliigasta ja pienemmistä sarjoista. Valmentaja jonka voittoprosentti n. 40% ja pisteprosentti yli 50% heikolla maalla. Ei tainneet Kreikankaan mestarijoukkueen pelaajat kestää vertailua mies miestä vastaan. Jalkapallo on taktinen joukkuepeli jossa suurempi merkitys on valmennuksella kuin yksittäisillä tähtipelaajilla. Yleisesti ottaen kannattaa pelata valioliigapelaajia viliseviä joukkueita vastaan kuten Belgiaa ja pelata näitä taktisesti kurinalaisia tuntemattomampia joukkueita sanan varsinaisessa merkityksessä tasoituksilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.05.2016 12:00 <Kurpitsapää_> Jorma sinäkö se olet?


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4716
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2336

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

betsimies kirjoitti: Yleisesti ottaen kannattaa pelata valioliigapelaajia viliseviä joukkueita vastaan kuten Belgiaa ja pelata näitä taktisesti kurinalaisia tuntemattomampia joukkueita sanan varsinaisessa merkityksessä tasoituksilla.
Albania pelasi hyvät karsinnat ja on yllätysvalmis. Mielestäni kyseessä on kuitenkin materiaaliltaan kevyt ryhmä, ja oma rankki on koottu sen perusteella. Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle puolustamalla pääsee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 913
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 828
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Onko Albania julkaissut jo lopullisen kisaryhmän? Itse en ainakaan löytänyt nopealla haulla...

Karsinnoissa näin ne 2-3 kertaa.
Kuten todettu, pelaavat kurinalaisesti puolustuksen kautta ja tekevät ihan kovasti hommia.
Saavat avauksen kasaan Euroopan pääsarjoissa pelaavista kavereista, tosin ne seurat ei ole sarjojen kärkipäässä.
Italialainen valmennus De Biasin johdolla tietää, kuinka puolustetaan.

Kohtuu hyvä maalivahti, kokenut puolustus, keskikenttä parempi puolustus kuin hyökkäyssuuntaan, IMO.
Hyökkäys on kyllä heppoisen oloinen.
Kansallishengellä voidaan pärjätä yllättävänkin hyvin? Samaten tuoreista jaloista on apua, kun pitää jaksaa puolustaa (pelaajilla ei ole Eurocupeja sarjapelien lisäksi alla).
Toisaalta joukkueessa on kansallistunteen myötä kohtuu kuumaverisiä pelaajia = voi kilahtaa helpolla ja tulla ylilyöntejä?

Itselle silleen tuttuja pelaajia sarjatasolta Berisha, Cana, Xhaka, Gashi, Rashica, Kukeli, Aliji (valtaosa Sveitsin liigan kautta).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Venäjälle kolaus, kun hyökkäyspäästä lähtee monista kisoista tuttu Alan Dzagoev:
UEFA EURO 2016 ‏@UEFAEURO
Alan Dzagoev has withdrawn from Leonid Slutski's Russia squad for #EURO2016 squad after breaking a metatarsal bone.

UEFA EURO 2016 ‏@UEFAEURO
Dmitri Torbinski - a scorer at EURO 2008 - has replaced the injured Alan Dzagoev in Russia's 23-man #EURO2016 squad.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Hyvä hyvä, keskustelua alkaa syntyä jo :peukku: Itse en lämpene Englannille ainakaan vielä, sillä Kolme Leijonaa oli eilenkin kovin huono vrt. ottelun lähtökohtiin (-1 ahc suosikki). Esillä olivat monet samat ongelmat, joita toi joukkue on esittänyt kisoista toiseen: suurin osa ajasta palloa pyöritellään keskikentällä ilman mitään järkevää ideaa siirtää sitä eteenpäin, jos vastassa on vähänkin organisoitu puolustus. Paljon kertoo se, että ottelun MoM oli monien mielestä laitapaikki Danny Rose.

Englannin avauskp ei ollut tietysti keskikentän osalta optimi (vrt: http://www.playerdatabase247.com/?team=England), mutta jos katsoo noita puuttuvia pelaajia niin Lallana, Rooney ja Henderson eivät varsinaisesti mitään Euroopan huipputason playmakereita ole nekään. Katsotaan miltä tulevat harjoituspelit näyttävät, mutta ainakin tässä vaiheessa olen itse eri mieltä yllä olevan kanssa, ja harkitsisin vasta ENG -0.25 2.00 kertoimia peleihin. Englannista puhutaan ennen jokaisia kisoja aina samalla tavalla. Joka kerta juuri tänä vuonna on hyvä hype ja hyvää sitä, ja hyvää tätä. Tänä vuonna ehdottomasti positiivista on kärkimiesten tilanne, sillä Vardy teki mm. nyt maalin jo kolmannessa maaottelussa putkeen ja Kane on myös todistanut olevansa huippuluokan maalintekijä jo pari vuotta. Mutta vähän luulen, että ongelma on enemmänkin saada palloa noiden miesten jalkaan.

Eiköhän Englanti otteluissaan ole suosikki, mutta ei kovin ihmeellinen. Venäjä & Slovakia ovat tyypillisesti aliarvostettuja joukkueita, kun pelaajia ei näy seurattujen liigojen joukkueissa. Wales puolestaan syttyy näissä kisoissa ylisuorittamaan aivan varmasti, ja etenkin Englanti-matsi lienee erittäin tasainen ja kuuma vääntö.

Englanti kohtaa torstaina Aussit, jolloin mukaan saadaan Liverpoolin & ManU:n pelaajat. Tästä saadaan lisäinformaatiota varmasti EM-kisoihin, sillä Kolme Leijonaa on jälleen selkeässä suosikkiasemassa. Katsotaan alkaako hyökkäyspäässä kuviot löytyä eilistä paremmin. Sen jälkeen Englanti kohtaa vielä Portugalin.

Mielestä Turkki oli eilen ottelun asetelmaan nähden hyvä, ja loi varmasti vähintään saman verran tilanteita kuin Englantikin. Puolustus oli organisoitu hyvin, eikä se tehnyt kuin yhden mokan, joka johti rankkariin toisella jaksolla. Pelistä puuttui vielä hurjilla tehoilla maaottelut pelannut Arda Turan. Turkki kohtaa vielä ennen kisoja Montenegron ja Slovenian, ja pelit näitä joukkueita vastaan pitäisi antaa aika hyvän kuvan joukkueen iskukyvystä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


SikkeSakke
Jäsen
Viestit: 174
Liittynyt: 20.06.2014, 10:35

Tuotto: -50.02 yks.

Palautus%: 79.83%

Panosten ka: 6.20 yks.

Vetoja: 40

Pisteitä: 154

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja SikkeSakke »

Hese kirjoitti:Brasilian kisoissa luotin itse juuri Venäjän puolustuspeliin, mutta maalivahti Akiinfeevin (myös CSKA) johdolla puolustus teki tuolloin virheitä, joita ei tällä tasolla sallita. Nyt lähtökohdat ovat pitkälti samanlaiset. Pystyykö Venäjä karsimaan virheet pallottomana?
Akiinfeev ja Hart ovat kuin kaksi marjaa - välillä loistavia mut välillä imuroivat helppoja oikein urakalla. Satuin katsomaan svedujen Viaplayltä CSKA Moskovan viimeisen matsin ja Akiinfeev pelasti upealla tuplatorjunnalla CSKA:lle mestaruuden. Mutta vastapainoksi kaverille sattuu (varsinkin isoissa peleissä - mutu) liian paljon lapsuksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Kisoihin valmistavat harkkapelit:

Wednesday 8 June
Portugal v Estonia (20.45)

Tuesday 7 June
Spain v Georgia

Monday 6 June
Italy v Finland
Iceland v Liechtenstein
Poland v Lithuania

Sunday 5 June
Czech Republic v South Korea (15.10)
Sweden v Wales (16.00)
Belgium v Norway
Russia v Serbia
Slovenia v Turkey

Saturday 4 June
Germany v Hungary
Austria v Netherlands
Croatia v San Marino
France v Scotland
Slovakia v Northern Ireland

Friday 3 June
Romania v Georgia
Switzerland v Moldova
Ukraine v Albania

Thursday 2 June
England v Portugal (20.45)

Wednesday 1 June
Spain v South Korea (Salzburg, Austria, 16.30)
Russia v Czech Republic (Innsbruck, Austria, 18.00)
Norway v Iceland
Belgium v Finland
Poland v Netherlands

Tuesday 31 May
Austria v Malta
Republic of Ireland v Belarus

Monday 30 May
Sweden v Slovenia (19.30)
France v Cameroon

Sunday 29 May
Germany v Slovakia (16.45)
Albania v Qatar (Kapfenberg, Austria, 17.30)
Spain v Bosnia and Herzegovina (St Gallen,, Switzerland, 18.00)
Romania v Ukraine (19.30)
Turkey v Montenegro (19.45)
Italy v Scotland (20.45)
Portugal v Norway (21.45)

Saturday 28 May
Switzerland v Belgium (16.15)

Friday 27 May
Slovakia v Georgia (Wels, Austria, 17.30)
Croatia v Moldova (18.00)
Czech Republic v Malta (Kufstein, Austria, 18.00)
England v Australia (20.45)
Northern Ireland v Belarus (20.45)
Republic of Ireland v Netherlands (20.45)

Wednesday 25 May
Romania v DR Congo (20.00)

Tähän topicciin voi varmasti kommentoida nähtyjä otteluita, ja infoa rankingeja varten. Itsekin pyrin seuraamaan mahdollisimman paljon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Ranskan puolustukselle kova isku: viimeiset ~1.5v jokaisen pelin aloittanut (http://www.playerdatabase247.com/?team=France) toppari Raphael Varane missaa kisat loukkaantumisen vuoksi. Tilalle tulee Adil Rami.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4716
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2336

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

EDIT: Näillä peukuilla tulee pitkien työpäivien jälkeen rokulipäivät :twisted:. No ei se mulle mitään merkitse.

Hienoa: keskustelu on hyrähtänyt mukavasti liikkeelle, ja toivottavasti kimurainen C-lohko saa aikaan tulikuumaa debattia. Aivan varmasti moni on eri mieltä ainakin Puolan rankistani. Samoin P-Irlanti on varmaan kiistelty joukkue. Olkaa eri tai samaa mieltä ja pistäkää peukkua, niin D-lohkokin tulee esille oitis valmistuessaan.

LOHKO C: suluissa FIFA-ranking 5.6.2014

SAKSA A (5)
PUOLA C (27)
UKRAINA D (22)
P-IRLANTI E (26)


C-lohko on kivikova, mutta minun papereissani kolmen kerroksen väkeä. Saksa ja Puola ovat hyviä, ja 16.6. tullaan Stade de Francella näkemään armoton taistelu, vaikka itse pudotin Puolan C-ryhmään. Nykyisellä turnaussysteemillä uskon kuitenkin, että lohkon kahden etukäteissuosikin lisäksi Ukraina etenee jatkoon, sillä Pohjois-Irlanti on minun papereissani etukäteen pisteautomaatti.
(Virallisessa otteluohjelmassa nähtävä St-Dennis = Stade de France. Saint Dennis on kyseisen esikaupunkialueen nimi)

SAKSA

10 ott. 7 1 2 24 9 +15 22p.
Voitti kovan karsintalohkon, josta myös Puola ja Irlanti selvisivät kisoihin.
Valmentaja: Joachim Low
Paras maalintekijä karsinnoissa: Thomas Müller, 9
Sijoitettiin koriin 1.

C-lohko on paperilla tiukka: Saksa ja Puola kohtasivat kahdesti jo karsinnoissa, ja molemmat voittivat kotiottelunsa.
Saksa on takuuvarma turnausjoukkue, joka etenee konemaisella tyylillään ottelusta toiseen. Materiaali on jokaista vaihtopelaaja myöten parasta A-luokaa, ja kaiken takana operoi maailman paras maalivahti-sweeper keeper eli Manuel Neuer. Mielestäni mies olisi pitänyt valita 2014 MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, mutta jalkapallossa tuo titteli menee aina hyökkäävälle pelaajalle – sääli, sillä Manu on paitsi paras maalivahti myös maailman ehdottomia huippuliberoita…

Kaikki muistavat kahden vuoden takaisen vakuuttavan maailmanmestaruuden, mutta Saksa on tänään joukkue, joka saa jokaisessa turnauksessa itsestään ulosmitattua jatkuvasti parhaan esityksen tai vähintään tason, jolla se etenee askel askeleelta eteenpäin.

Maalla on neljä maailmanmestaruutta ja kolme Euroopan mestaruutta, ja se on ollut mitaleilla neljissä edellisissä maailmanmestaruuskilpailuissa. Joukkueen runko on sama kuin 2014: muutama pelaaja alkaa olla uransa ehtoopuolella, ja esimerkiksi maailman luotettavin(?) laitapakki ja kapteeni Philipp Lahm on siirtynyt sivuun, mutta toisaalta tilalle on astunut korkeanluokan nälkäisiä nuoria, joista monet ovat jo maailman huippua.

Kylmästi materiaaliltaan mies miestä vastaan vertailtaessa Saksa on EM-kisojen paras joukkue, ja kun lisäksi pelityyli on hitsattu jokaisen pelaajan DNA:han, Saksa on isäntämaan ohella suurin ehdokas maailmanmestariksi. Saksa tulee jälleen pelaamaan muihin nähden kovalla tempolla, johon harva joukkue edes pyrkii vastaamaan - eikä kukaan pysty. Kovan rytmin lisäksi Saksa kääntää pallonriiston jälkeen pelin nopeasti vastahyökkäykseen, kun vastustaja vasta ryhmittyy puolustukseen.

MM-kisojen kullan jälkeen Saksan pallonhallinta on paperilla vain kasvanut; karsintavaiheessa sakut pitivät palloa kivikovassa lohkossa peräti 66 prosenttisesti ja pystyivät pelaamaan entistäkin kovemmalla tempolla, mutta samalla pallonhallinnan kasvaessa vastaiskujen lukumäärä ainakin karsinnoissa väheni. Niin tai näin; Saksa on graniitinkovalla materiaalillaan ja germaanisella atleettisuudellaan suosikki etukäteen jokaisessa pelissään. Turnaus vasta osoittaa, pystyvätkö isännät ja esimerkiksi Espanja lyömään esteitä Saksan rattaisiin.

Saksa osallistuu 12. kerran peräkkäin Euroopan mestaruuskilpailuihin (!), eikä käsittämätön saldo ole silmänlumetta. Ilman Saksan mukana oloa mestaruus ei varmaan tuntuisi edes mestaruudelta.

Saksan paras maalintekijä karsinnoissa oli Thomas Müller, ja Toni Kroos jakoi enemmän (1007) syöttöjä kuin kukaan muu missään joukkueessa; puolustuksessa Jérôme Boateng ja Mats Hummels muodostavat Saksan 2016 vuosikerran luottoparin.

Keskikentällä Reus ja Özil takaavat laadukkaan tarjoilun Müllerille ja kumppaneille. Keskikentällä on mukana myös Brassi-kisat loukkaantumisten takia menettänyt Marco Reus. Saksan penkiltä on turha etsiä heikkoa lenkkiä, ja maata voi pitää kisojen ennakkosuosikkina siinä kuin poissaoloista kärsiviä isäntiäkin. Kaiken takana valmentaja Joachim Löw pitää huolen siitä, että Die Mannschaftin johtaminen on taatusti luotettavissa käsissä.

Kaiken tämän hehkutuksen jälkeen lienee selvää, että Saksa marssii mestaruuteen heinäkuun kymmenes päivä? Ei suinkaan: Saksa on voittanut maanosan mestaruuden viimeksi 1996, eikä selviytynyt alkulohkoa pitemmälle vuosina 2000 ja 2004. Kone on rasvattu, mutta 12.6. Saksan on oltava valmiina, kun vastaan asettuu Ukraina Lillen kaupungissa. Voitto silloin, iso kone pyörähtää käyntiin ja tie kohti Henri Delanay –pokaalin nostoa saa hyvän alun.

Arvio: Pelaa loppuottelussa ja on suosikki isäntämaan ongelmien vuoksi.
Reus pudotettiin joukkueesta

PUOLA

10 ott. 6 3 1 33 10 +23 21p.
Sijoittui karsintalohkossa toiseksi vain yhden pisteen Saksaa jäljessä, joka pelaa myös lopputurnauksessa samassa lohkossa.
Valmentaja: Adam Nawalka
Paras maalintekijä karsinnoissa: Robert Lewandowski, 13
Sijoitettiin koriin 3.

Puola on minulla rankattu vasta C-kategoriaan – en pyytele anteeksi sillä UEFA:n arvonnassakin Puola oli kolmannessa korissa - mutta moni on varmasti syystäkin sitä mieltä, että Puolan kuuluisi olla vähintään B-kategoriassa muun muassa Portugalin ja Italian kanssa. Johonkin rajat on vedettävä, ja todella pitkän harkinnan ja päivien pompottelun jälkeen Puola jää minulla juuri nyt C:hen, eli ryhmään, jolla on mielestäni mahdollisuudet neljännesfinaaleihin. Lewanderin johdolla puolalaiset voivat kuitenkin yllättää, eikä mikään olisi sen mukavampaa. Puolan iso päivä on 16.6., jolloin maa kohtaa Saksan kisojen pääareenalla. Ottelu on etukäteen ehdottomasti yksi alkulohkojen mielenkiintoisimmista, ja päivämäärä kannattaa pistää paksulla tussilla muistiin. Myös ottelun ennakkosuosikin Saksan kisojen kulku määritellään tuossa isossa ottelussa uudelleen.

Bayern muodostaa edelleenkin pitkälti Saksan maajoukkueen rungon, mutta joukkueen suurin tähti Lewandowski iskee maaleja Puolan väreissä. Karsintavaiheessa Lewandowski oli kaikkien lohkojen maalikuningas, ja on huippumielenkiintoista nähdä, miten tutut joukkuekaverit Saksan ryhmässä pyrkivät pitämään miehen poissa pallosta, kun on tosi kysymyksessä. Lewanderi on joka tapauksessa elämänsä kunnossa, enkä usko, että lohkon kaksi muuta joukkuetta Ukraina ja P-Irlanti saavat häntä kuriin ilman, että puolustukseen jää todella isoja aukkoa, kun vastustajat keskittyvät kaikin keinoin 27-vuotiaan supertähden pitämiseen.

Jos ja kun Pohjois-Irlanti sekä Ukraina keskittävät mielenkiintonsa Lewandowskiin, tämä älykkäänä pelaajana laskeutuu todennäköisesti pykälää alemmas. Näin Puolan kahden kärjen järjestelmässä toinen hyökkääjä saa automaattisesti vähemmän huomiota, ja siis enemmän tilaa. Tämä toinen hyökkääjä on lähes varmasti Ajaxin nuori, hyvin liikkuva Arkadiusz Milik, jonka nimi kannattaa pistää heti muistiin. Tämä 22-vuotias nuorukainen ja tuleva kansainvälisen tason tähti pelasi tällä kaudella säännöllisesti Ajaxissa 2473 minuuttia, ja iski hienot lukemat 21 maalia ja seitsemän syöttöä ollen näin ylivoimaisesti Ajaxin tehokkain pelaaja. Karsintalohkossakin vasuri teki hienot lukemat kuusi maalia ja kuusi syöttöä yhdeksässä ottelussa, ja tämän kärkikaksikon johdolla Puola voi kaiken onnistuessa pärjätä paljonkin paremmin kuin minun ennustuksessani. Kaikkiaan Puola teki karsintavaiheessa enemmän maaleja (33) kuin mikään muu maa.

Puolalla ei tule olemaan vaikeuksia hyökkäyskaksikon valinnan kanssa, mutta keskikenttä ja puolustus ovat suhteellisen nimettömiä, vaikka materiaali onkin kokenutta. Kysymys kuuluukin: saako kärkipari riittävästi tukea muulta joukkueelta? Itse en tähän usko, ja siksi Puola saa vain C-luokituksen.

Karsintalohkossa oma verkko heilui keskimäärin kerran/ottelu, mikä on liikaa, ja etukäteen puolustuksen hitaus voi olla ongelma. Puolustuksen avaukseen ovat ehdolla ainakin Glik (28, Torino), Jodlewiec (30, Legia), Olkowski (26, Köln), Szukała (32, Osmanlıspor) ja Piszczek (30, Dortmund). Varmaa mutta harmaa...

Keskikentällä avauksessa on varmasti Sevillan luottomies Krychowiak (26), joka pelasi La Ligassa 2270 minuuttia ja oli koko ottelun kentällä Sevillan voittaessa 18.5. Euroopan Liigan finaalin. Grosicki (27, Rennes) ja Mączyński (28, Wisla) ovat myös avauksen miehiä. Eli materiaali on Krychowiakin jälkeen tasapaksua ja aivan huippunimistä on pulaa.

Maalivahtien osalta tilanne on sitä vastoin erinomainen, sillä ehdolla tolppien väliin ovat ykkösenä Romassa viime kauden torjunut Szczęsny ja varalla toinen tuttu, Swansean kokenut Fabiański.

Arvio: Puola on ollut kolme kertaa EM-turnauksessa, mutta ei ole kertaakaan edennyt alkulohkosta jatkoon. Tällä kertaa jatkopaikka tulee varmasti, mutta sen jälkeen on vaikeaa.UKRAINA

10 ott. 6 1 3 14 4 +10 19p.
Ukraina jäi todella helpossa lohkossaan kolmanneksi Espanjan ja Slovakian jälkeen. Taakse jäivät ”suurmaat” V-Venäjä, Luxemburg ja Makedonia. Voitti playoffsissa Slovenian 2-0 ja 1-1
Valmentaja: Mykhailo Fomenko
Paras maalintekijä karsinnoissa: Andriy Yarmolenko, 6
Sijoitettiin koriin 2.

Tämän vuoden pelisysteemi aiheuttaa jatkoon menijöiden osalta pohdintoja ja laskutoimituksia, joita ei esimerkiksi Brasiliassa ollut. Ukraina on minulla tässä lohkossa Puolaa ja Saksaa heikompi ja selvästi niiden jälkeen sijoitettu, mutta koska mukana on pisteautomaatti(?) Pohjois-Irlanti, joka omassa rankissa jäi heti ensimmäisessä raaka-jaossa koko kisojen heikoimmaksi joukkueeksi, Ukraina voi hyvinkin selvitä jatkoon yhdellä voitolla ja taistelemalla tasapelin tai kaksi.

Joukkueen runko tulee Kiovan Dynamosta ja Shakhtar Donetskista, jotka ovat toki kovan tason eurooppalaisia laaturyhmiä. Joukkueen tähdet ovat karsintalohkossa ja playoffsissa kuusi maalia ampunut Dynamon Andriy Yarmolenko (26) ja Sevillan Yevhen Konoplyanka (26).

Puolustus koostuu oman liigan Shakhtarin ja Dynamon pelaajista. Keskikentän maestro on joukkueen ainoa ”ulkomaantähti” Konoplyanka ja kärjessä vastuu maalinteosta on Yarmolenkolla. Konoplyanka leikkaa keskikentän vasemmalta laidalta keskelle ja vasuri Yarmolenko tulee oikealta. Mikäli vastustajan puolustus onnistuu pitämään nämä kaksi kurissa, Ukraina on hyökkäyspäässä aseeton.

Vaikka Ukraina on nimetön, väritön ja hajuton ryhmä, se karsintalohkossaan pelasi esimerkiksi Espanjaa vastaan tiukat ottelut häviten kahdesti vain 1-0, joten kaiken onnistuessa se rajusti puolustaen on yllätysvalmis.

Ukraina oli isäntänä EM-turnauksessa 2012, mutta ei ole aikaisemmin onnistunut karsinnoista pääsemään kisoihin. Joukkue on koko turnauksen nimettömimpiä, mutta Shakhtarin ja Dynamon pelaajat muodostavat parhaimmillaan hajanaisen valtion yhtenäisen joukkueen, jolla on yllätyssauma.

Arvio: Voittaa Pohjois-Irlannin ja pääsee 16 joukkoon. Pitemmälle nimetön ryhmä ei selviä. Under-joukkue, joka keskittyy oman maalin turvaamiseen. Päästi karsintalohkossa vain neljä ja play-offseissa yhden maalin.


Pohjois-Irlanti

10 ott. 6 3 1 16 8 +8 21p.
Pohjois-Irlanti voitti “Suomen-lohkon” pisteellä ennen Romaniaa.
Valmentaja: Michael O’Neill
Paras maalintekijä karsinnoissa: Kyle Lafferty, 7
Sijoitettiin koriin 4.

Pyydän anteeksi Pohjois-Irlannilta yllätyksiä odottavilta. Heti kättelyssä joukkue tippui omassa raakaversiossani koko joukon viimeiseksi, eikä mielipide siitä ole näinä viikkoina muuttunut. Tässä lohkossa kaksi kärkijoukkuetta ovat aivan eri tasoa ja Ukrainakin on mielestäni etukäteen luokkaa vahvempi.

Joukkueessa on tuttuja nimiä saarivaltion liigoista. Puolustusta johtavat keskeltä WBA:n konkari Gareth McAuley (36) ja Millwallin Shane Ferguson (24). Laidoilla luutivat maaliskuun 28. päivän Slovenia voitossa (1-0) ex-ManU lupaus Johnny Evans (28) ja nykyinen ManU lupaus Paddy McNair (21). Myös Fleetwoodin Connor McLaughlin (24) sai karsinnoissa runsaasti peliaikaa. Periaatteessa luotettavia mutta korkeintaan OK nimiä, ja pelottaa ajatella, millaista jälkeä esimerkiksi Saksan Die Mannschaft saa näiden miesten keskellä aikaan…

Keskikentän rungon muodostavat niin ikään tutut Sotonin Steven Davis (31), WBA:n Chris Brunt (31), Readingin Oliver Norwood (25) ja tuntemattomampi Kilmarnockin Josh Magennis (25). Kaikki mahtuisivat helposti Suomen maajoukkueeseen, mutta näissä karkeloissa nimet tuntuvat kovin heppoisilta. Taito ja luovuus loistavat vain poissaolollaan.

Maalinteon vastuu on Championshipin kymmennenneksi sijoittuneen Birminghamin Kyle Laffertylla (28), joka pelasi sienisarjassa 324 minuuttia ja teki koko kaudella yhden maalin. Mitä Laffertyltä voi rehellisesti odottaa huippupuolustuksia vastaan, kun yllätyskortti on jo pelattu?

Maalissa on joko Notts Countyn 38-vuotias Roy Carroll tai Hamiltonin Michael McGovern (31). Kumpikaan ei mahtuisi Suomen maajoukkueeseen?

Ikävä kyllä Pohjois-Irlanti ei näillä nimillä pysty kisaamaan yhtäkään C-lohkon saatikka turnauksen joukkuetta vastaan, kun vertaillaan pelaajia joka pelipaikalla. Aivan eri asia on, millaisen taistelutahdon valmentaja Michael O’Neill pystyy ryhmäänsä luomaan? Vaikka nimet paperilla ovat heikkoja, fyysisen Pohjois-Irlannin viimeinen tappio on niinkin kaukaa kuin 25.3.2015 Skotlantia vastaan vieraissa. Sen jälkeen ryhmä on pelannut kymmenen tappiotonta ottelua putkeen. Millään järkisyillä en siltikään kehottaisi Pohjois-Irlannin puolesta rahojaan laittamaan.
Bruntkin loukkaantuneena eikä tule kisoissa pelaamaan
Arvio: Avausottelussa Puolaa vastaan ensikertalaisten voitosta maksetaan jopa kuuden kertoimia. Todennäköistä onkin, että Pohjois-Irlanti ei voita kovassa lohkossa otteluakaan, vaan ennakko-odotusten mukaan hyvin organisoitu ja taisteleva joukkue on taidoiltaan liian kevyt ryhmä. Mutta kuka odotti sen voittavan karsintalohkonsa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 25. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Hese, 01.06.2016, 23:54. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Minikommentit

26.05.2016 19:26 <Zizou> Saksalla toki Gundogan loukkaantunut ja menossa leikkaukseen

26.05.2016 19:27 <Zizou> Eipä juuri vaikuta mihinkään tuossa ryhmässä, mutta kuitenki

26.05.2016 19:27 <Hese> Kiitos. Korjataan heti. Tällä hetkellä hirveä määrä nimiä

26.05.2016 19:28 <Hese> mukana analyyseissa.

26.05.2016 19:33 <Hese> Mutta ei tosiaan vaikuta mitään nopeasti mietittynä.

26.05.2016 19:41 <Kurpitsapää_> Konemainen Saksa, maailman paras Neuer ja 2006 EM-kulta.

26.05.2016 19:41 <Kurpitsapää_> Näistä oltava jokseenkin eri mieltä. :)

26.05.2016 19:44 <Kurpitsapää_> Ukrainan rankkaaminen kaksi luokkaa SWEITSIn alapuolelle

26.05.2016 19:44 <Kurpitsapää_> kuulostaa myös aavistuksen kummalliselta

26.05.2016 19:44 <Kurpitsapää_> Mutta hyvää työtä, mielipiteitähän nämä.

26.05.2016 19:46 <Hese> Mestaruus oli tietty -96. 2000 ei edes kisoja. Neureista ja

26.05.2016 19:47 <Hese> konemaisesta Saksasta en tingi:)

26.05.2016 19:49 <Hese> Nämähän ovat mielipiteitä, ja htin hyvä että ollaan

26.05.2016 19:49 <Hese> eri mieltä. Lisää!

26.05.2016 19:50 <Hese> Siis Ranska voitti 2000.

26.05.2016 20:08 <Tornado> Joo, ei tuu pohjois-irlanti saamaan pistettäkään.

26.05.2016 20:10 <Tornado> Puola ja Saksa repii puolustuksen auki, Ukraina vähän ?

26.05.2016 20:42 <Kurpitsapää_> Bruntkin muuten loukkaantuneena eikä tule kisoissa pelaamaan

26.05.2016 20:59 <Hese> TY Kurpitsa!

27.05.2016 17:26 <E.Clipperton> Saksa tosiaan voitti maailmanmestaruuden ilman karsintojen

27.05.2016 17:26 <E.Clipperton> parasta maalintekijää. Hienoa nähdä Reus kisoissa!

31.05.2016 16:36 <E.Clipperton> Paitsi että Reus pudotettiin joukkueesta due to

31.05.2016 16:37 <E.Clipperton> "injury concerns"

01.06.2016 23:55 <Hese> ty E.Clipperton


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko F

Portugali kairasi itsensä jatkoon varsin kevyestä lohkosta saldolla 7 0 1. Ainoa tappio tuli avavusottelussa Albanialle. Pelillisesti portot ei mielestäni ollut kovinkaan hyvä. Joukkue oli varsin tiukilla monessa ottelussa ja Tanskaa ja Albiaa vastaan tuli lisäajan viimeiseillä sekunneilla voitot.

Portugalin ongelma näyttää olevan vieläkin se, että maasta ei kunnon kärkeä näytä löytyvän. Viime kisoissa Almeida ja Postiga oli täysin ala-arvoisia. Joukkuen maalinteko on liikaa Ronaldon vastuulla, joka on helpompi pelata ulos Portugalin maajoukkueessa, koska vierellä ei ole Bale ja Benzema vaan Quaresma ja Nani. Jälkimmäisillä ura ollut laskusuunnassa, joskin Turkissa alkanut hieman kulkea. Positiivisena seikkana voidaan mainita Pepen johtama puolustus vaikka sitä ei karsinnoissa täysillä saatu testattua vastustajien hyökkäjienkin ollessa taas tasoa nallipyssy (pl. Itävalta). Joukkue pelaakin varsin underisti, koska maalintekovoimaa ei yksinkertaisesti ole ja oma pää pitää. Varsinkin tässä lohkossa oma pää todennäköisesti pitää aika hyvin, koska vastassa ei ole järin kovia hyökkäyksiä. Kysymysmerkiksi jääkin, kuka tekee maalit? Ronaldo saadaan paremmin pelattua ulos maajoukkueessa ja kakkoskorin miehet ovat suuria kysymysmerkkejä. Lisäksi Ronaldon kunto on suuri kysymysmerkki. Siksi tämäkin tuli kirjoitettua nyt, mikäli Rollella jotain ongelmaa, tietää se todella suuria vaikeuksia Portugalille ja näkyy nopeasti kertoimissa. Rollen poissaolo nosti ManC - Real -matsissa kertoimia huomattavan paljon ja efekti on varmasti suurempi Portugalin mj:ssä.


Luultavasti Portugali pelaa 4-3-3. Puolustus on hyvissä käsissä Pepen ja Carvalhon johdolla. Pereira on puolustavana keskikenttänä. Ronaldon ympärillä häärinee(sekoilee) Nani, Quaresma, Danny ym erilaisissa variaatiossa. Todennäköisesti Portugalin peleihin saa painaa undereita.

Tässä lohkossa Itävalta pystyy aivan varmasti haastamaan tasavertaisesti Portugalin lohkovoitosta. Islannilla on kiima päällä ja pystyvät laittamaan kampoihin. Ainoastaan Unkari on selvästi muita heikompi, mutta tiiviillä puolustuspelillä pisteen varastaminen ei ole mahdottomuus. Todennäköisesti pääsevät jatkoon, koska Itävallan jälkeen haastajat ovat kuitenkin heikkoja, mutta ensimmäinen kovempi tiimi tulee pudottamaan Portugalin heti (IMO).

Näissä arvioissa laskettu mukaan täysikuntoinen Ronaldo.

Vedonlyöntivihje: - Group F winner, Portugal - peliaika päättynyt

kohde
Group F winner, Portugal
veto
NO
kerroin
1.980 (Pinnacle)
panos
7.5 yks.

OA 1.10

Osuma! +7.35 yks.Vedonlyöntivihje: - Total points, Portugali - peliaika päättynyt

kohde
Total points, Portugali
veto
U5.5
kerroin
2.400 (Sportingbet)
panos
3 yks.

48%

Osuma! +4.20 yks.Vedonlyöntivihje: - Group F, Winner - peliaika päättynyt

kohde
Group F, Winner
veto
Itävalta
kerroin
3.410 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 12.50, palautukset 22.05, tulos +9.55 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.05.2016 19:52 <Hese> Hienoa

26.05.2016 20:14 <Tornado> Lisäksi vielä LAY Ronaldon maalikuninkuutta.

26.05.2016 20:44 <Kurpitsapää_> Danny sivussa polvivamman vuoksi.


caf
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 01.12.2012, 10:27
Pisteitä: 779

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja caf »

Vertailun vuoksi ja talteen Urheilusanomien EM-ranking:

Mestari: Saksa
2.sija Ranska

Välieriin: Espanja, Belgia

Haastajat: Portugali, Englanti, Kroatia, Puola

Keskikasti: Itävalta, Italia, Sveitsi, Turkki, Venäjä, Wales, Ruotsi, Islanti

Ei jatkoon: Ukraina, Romania, Tshekki, Irlanti, Slovakia, Pohjois-Irlanti, Albania, Unkari

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

“The hardest thing in the world to understand is the Income Tax.”

-Albert Einstein

Minikommentit


juskaa
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.12.2008, 11:15

Tuotto: +96.95 yks.

Palautus%: 103.86%

Panosten ka: 5.50 yks.

Vetoja: 456

Pisteitä: 479
Paikkakunta: Helsinki

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja juskaa »

Vedonlyöntivihje: - To reach final - peliaika päättynyt

kohde
To reach final
veto
Germany
kerroin
3.000 (Bet365)
panos
7.5 yks.
raja
2.78

Huti: -7.50 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko E / Italia

Italialla ollut jo pidemään menossa sukupolvenvaihdos. Italiassa perinteisesti luotetaan kokeneisiin pelaajiin ja muutos näin ollen on hidasta. Tästä joukkueesta kuitenkin pelin sieluna vuosikausina toiminut Pirlo on poissa. Samoin loukkaantumisten johdosta myös Marchisio ja Verratti. Luonnollisesti suuri takaisku Italialle. Näiden lisäksi Giovinco ja Balotelli on pois. Jälkimmäisen poissaolo tämän kauden esitysten perusteella tosin vain positiivinen asia.

Italian selvä heikkous on hyökkäys. Saapasmaa kärsii vähän samasta ongelmasta kuin Portugali eli kunnon kärki puuttuu. Vastuu maalinteosta on fysiikaltaan hieman lucatonimaisella Pelléllä, joka pelaa Southamptonissa. Mitään yhden kärjen taktiikkaa Italia tuskin pelaa, joten Pelléä laitetaan luultavasti tukemaan vasemmalta laidalta ainakin reilu 30 senttiä lyhyempi Napolin Insigne ja oikealla Candreva/Florenzi. Varmasti jonkinlaista roolia saa myös Éder. Hyökkäys on ihan "ok", mutta kalpenee kovimpien maiden yksilöille. Keskikenttä on taas melko vahva puolustussuuntaan, mutta se pallollinen taito puuttuu. Italialla on ainakin Motta ja De Rossi puolustavina vaihtoehtoina. Todennäköisesti jompikumpi näistä on aina kentällä varsinkin nyt Verrattin ja Marchision puuttuessa.

Puolustus lienee yksi kisojen kovimpia. Runko on Juventuksesta tuttu Chiellini-Bonucci-Barzagli. Laidalle voi heittää Darmiania ja De Scigliota. On myös mahdollista, että Italia pelaa 5 puolustajalla, jossa Darmina ja De Sciglio nousevat. Puolustuksen edessä voidaan käyttää Mottaa ja De Rossia, jolloin millä tahansa joukkueella on vaikeaa tulla läpi. Kaiken lukkona hirmuvireessä oleva kapteeni Buffon, jolla ehkä viimeinen arvokisaturnaus.

Italia voitti lohkossaan valtaosan peleistä maalilla. Mielenkiintoisena seikkana voidaan mainita se, että Italia nousi monta kertaa tappioasemasta voittoon ja ratkaisi pelin useasti viimeisen 15-20 minuutin aikana, joten henkisesti joukkue on varmasti kunnossa eikä se mene lukkoon tappioasemassa vaan jauhaa omaa taktiikkansa. Perinteisesti Italiaa pidetään erittäin taktisena maana ja sitä se on näissäkin kisoissa, koska materiaali ei muuhun anna myöden. Ehkä tästä yksi esimerkki on se, että Italia pelasin hyvin erilaisilla ryhmittymillä karsintojen aikana. Joukkue pystyy muovautumaan nopeasti vastustajan pelitapaan sen hallitsessa taktiset muunnelmat ja variaatiota Italian pelissä on lukemattomia. Italialla on myös erikoistilanteisiin päävoimaa, mutta vastahyökkäyksiin löytyy myös vikkeliä kääpiöitä.

Italia on hyökkäyksen puuttellisuudesta huolimatta inhottava vastustaja lähes kenelle tahansa. Todennäköisesti ottelut erittäin undereita, sillä johtotilanteessa Italia pyrkii pitämään palloa ja rakentamaan hyökkäyksiä rauhassa. Italian lohko on kova, mutta luultavasti Italia siitä sinnittelee jatkoon. Viimeinen peli on Irlantia vastaan on mielestäni pieni etu, sillä avausmatsissa voisi olla hankalampaa (IMO).

Mitään peliä on vaikea saada voittajavetoihin, kertoimet on kohdillaan. Yksi mitä voi harkita, on ohipeli Pellén sisäisestä maalipörssin voitosta. En usko Italian tekevän kovin montaa, joten parillakin maalilla tuo voi irrota. Lisäksi Pellé ei tietääkseni vetele pilkkuja. Kertoimia ei ole vielä ehtinyt tsekata, mutta postaan tänne jos jotain pelaan. Jos Verratti ja Marchisio olisi mukana, olisi Italia helposti heti kuumimman kärjen (Ranska, Saksa, Espanja) takana, nyt top 4 sijoitusta voidaan pitää erittäin onnistuneena.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Hese itse asiassa pohjusti hyvin Pohjois-Irlannin tilanteen. Mielestäni joukkue on selkeästi heikoin EM-kisoissa eikä tule tekemään yllätyksiä. Yksi ykkösnimi on varmasti karsinnoissa maaleja paukutellut Lafferty. Majussa peli kulkee, mutta seurajoukkueissa viimeiseen 40 peliin 5 maalia. Suuri painotus nyt sille, että lohko oli äärimmäisen helppo, kun Suomi ja Kreikka vielä kyykkäsivät pahasti. Joukkueesta olisi vaikea saada ketään muiden tämän lohkojen avauksiin.

Puolan ja Saksan hyökkäykset tulevat tekemään rumaa jälkeä Pohjois-Irlannin puolustuspäässä.

Vedonlyöntivihje: - Eniten päästettyjä maaleja - peliaika päättynyt

kohde
Eniten päästettyjä maaleja
veto
Pohjois-Irlanti
kerroin
10.000 (Paf/Unibet)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.Vedonlyöntivihje: - Pohjois-Irlanti, pisteet - peliaika päättynyt

kohde
Pohjois-Irlanti, pisteet
veto
0 pistettä
kerroin
4.250 (Unibet/Paf)
panos
1 yks.

27%

Huti: -1.00 yks.Puolan suhteen myös Hese toi jo reilusti infoa. Milik on mielestäni näissä aliarvostettu pelaaja Lewandowskiin nähden. Tämä tutkapari toimi varsin hyvin karsinnoissa ja Milik olikin eniten maalisyöttöjä antanut pelaaja. Itse luotan kyllä Puolan keskikenttään ja hyökkäykseen, mutta puolustus ei kyllä kestä vertailu vähänkään kovempiin jengeihin. Pidän Puolaa varsin overina ja viihdyttävänä joukkueena.
En pidä mitenkään mahdottomana, että Puola jopa voittaisi lohkonsa, koska Saksa on hieman yskähdellyt harkkapeleissä. Puolalla on hyvät mahdollisuudet edetä ainakin puolivälieriin asti. Lohkokakkosena joutuu kylläkin kohtaamaan todennäköisesti Espanjan puolivälierissä.

Joka tapauksessa tällä kertoimella riittää Milikin syöttöpörssin voitto peleihin. Viime kisoissa sekä syöttö-, että maalipörssin voitot tuli 3 syötöllä (tosin monen pelaajan kesken).

Vedonlyöntivihje: - Eniten syöttöjä - peliaika päättynyt

kohde
Eniten syöttöjä
veto
Milik (Puola)
kerroin
81.000 (Unibet/Paf)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.Turkin vaparimies ja ampuu pilkkujakin. Karsinnoissa 3 maalia joissa mm. upea maali Islannin verkkoon. Turkista ehkä myöhemmin lisää..

Vedonlyöntivihje: - Turkki, paras maalintekijä - peliaika päättynyt

kohde
Turkki, paras maalintekijä
veto
Inan
kerroin
13.000 (Sportingbet)
panos
1 yks.

Unibet 12

Huti: -1.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 4.00, palautukset 0.00, tulos -4.00 yksikköä.

Huom! Vihjaajan vihjeseuranta ei täsmää tämän viestin osalta. Viestistä on poistettu 3 vihjettä, mutta niitä ei ole poistettu seurannasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.05.2016 11:40 <Tornado> Turkilla myös Selcak pilkkumies..

31.05.2016 11:56 <Tornado> P-Irkut ei toki mene pitkälle, joka laskee vähän vedon

31.05.2016 11:56 <Tornado> maistuvuutta, mutta kokeiltava silti.


hessul
Jäsen
Viestit: 21
Liittynyt: 09.06.2004, 06:04
Pisteitä: 0

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja hessul »

Katsoiko joku tuota Saksa-Slovakia matsia sunnuntaina. Oliko Saksa niin huono mitä lopputulos 1-3 kertoo. Mitä pikaisesti kokoonpanoa katselin niin ei siinä kyllä tainnut kisojen oletettu avauskokoonpanokaan pelata, jos puoliakaan oletetusta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.05.2016 17:42 <kiltroni> Analyysiä siitä matsista täällä: http://futisforum2.org/inde

31.05.2016 17:42 <kiltroni> http://futisforum2.org/index.php?topic=1­95143.25


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko D / Turkki

Turkki aloitti karsinnat huonosti hävimällä kaksi ja tasuroimalla Latviaa vastaan. Sen jälkeen tappiottomana ja voitti Hollannin kotona 3-0. Toinen matsi oli myös hyvin lähellä päättyä Turkille, mutta Huntelaar pelasti Hollannin 90+3 maalilla. Harkkamatsit ovat menneet hyvin, ainoa tappio Englannille ja sekin oli hyvä esitys ilman maestro Turania.

Turkki pelaa erilaisilla variaatioilla 4-2-3-1. Turkin vahvuus on se, että pelaajat ovat hyvin samoissa joukkueissa. Esimerkiksi puolustus koostuu Fenerbachen ja Galatasaryn pelaajista, joten pelaavat ovat tuttuja toisilleen. Todennäköisesti puolustuksessa aloittaa Gönül, Barta, Erkin ja Kaya/Köybasi.

Keskikentällä johtohahmo on tietenkin Barcan Arda Turan. Luultavasti keskikentän pohjalla pelaa Inan ja todennäköisesti Topal varmistamassa, koska Inan osallistuu kuitenkin hyökkäyksiin. Jos Hesen Milikiä kannattaa tarkkailla, niin kannattaa myös Özyakupia. Taitava pelaaja ja uskaltaa haastaa. Pelaa joskus keskellä, joskus laidoilla ja joskus alempana Inanin/Topalin kanssa. Muuten keskikenttä koostuu jälleen Galatasarayn ja Fenerbachen pelaajista sekä Dortmundin Sahinista. Turan, Sahin ja Özyakup takaavat ainakin hyvää ja mielikuvituksellista syöttöpeliä Turkin keskikentälle.

Kärkipelaajia on käytännössä vain 1, Galatasarayssa hurjaa jälkeä tehnyt ja nyt Kiinassa eläkerahoja keräävä Burak Yilmaz. Turkki lähtee siis nimellisesti yhdellä kärjellä, mutta laidoilta tulee tukea niin Ardanilta kuin myös Özyakupilta. Pidän Turkkia ehkä hieman aliarvostettuna, ehkä sen takia etteivät ole viime vuosina olleet kisoissa. Taitava joukkue jonka valmentajana on tuttu Fatih Terim, joka aivan taatusti saa joukkueensa hurmioon ja pelaamaan loppuun asti. Hermokontrolli tulee olemaan tärkeää, sillä pelaajien turhautuessa punainen ei ole mikään vieras näky. Turkkia on vaikea lajitella overeihin tai undereihin joukkueisiin.

Yksi mikä puhuu Turkin puolesta aina arvokisoissa, on sen henkinen kantti (never forget em2008 loppuhetken maalaje ja varsinkin Sentürk 120+2), se yrittää aina loppuun asti oli tilanne mikä tahansa. Karsinnoissa pari loppuhetken maalia ja varsinkin Islantia vastaan alivoimalla Inan täräytti komean vapaapotkumaalin:

https://www.youtube.com/watch?v=0qwndd2_TfU

Turkki on kyllä erittäin vaikeassa lohkossa, sillä vastaan tulee Espanja, Kroatia ja Tsekki. Jälkimmäisen kanssa voitot menivät 1-1 karsintalohkossa. Toistaiseksi peleissä vain Inan sisäinen maalikuninkuus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Erittäin maistuva. Sporttari otti vähän tavallista enemmän.

Vedonlyöntivihje: - Puola group points - peliaika päättynyt

kohde
Puola group points
veto
O3.5
kerroin
1.750 (Sportingbet)
panos
4 yks.

63%

Osuma! +3.00 yks.Norttu 1.65, Pinny 1.60

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.05.2016 20:04 <Tornado> Tai siis ottaa tavallista enemmän EM-kisoihin.


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Tornado kirjoitti:Puolan suhteen myös Hese toi jo reilusti infoa. Milik on mielestäni näissä aliarvostettu pelaaja Lewandowskiin nähden. Tämä tutkapari toimi varsin hyvin karsinnoissa ja Milik olikin eniten maalisyöttöjä antanut pelaaja. Itse luotan kyllä Puolan keskikenttään ja hyökkäykseen, mutta puolustus ei kyllä kestä vertailu vähänkään kovempiin jengeihin. Pidän Puolaa varsin overina ja viihdyttävänä joukkueena.

Vedonlyöntivihje: - Eniten syöttöjä - peliaika päättynyt

kohde
Eniten syöttöjä
veto
Milik (Puola)
kerroin
81.000 (Unibet/Paf)
panos
1 yks.
Milik poimi jälleen yhden syöttöpisteen lisää, kun Puola hävisi eilen Hollannille. Todella komeat tehot 7+7 Puolan viimeisestä 15 pelistä, ja syöttänyt 6 maalia viimeiseen 10 matsiin. Mukana on toki rupujen murskajaisia, mutta silti: http://www.playerdatabase247.com/?team=Poland

Nämä viestit voisi mode siirtää ranking-ketjusta johonkin omaan turnausvedot topicciin? Alan keräillä itsekin vähän maali/syöttö/korttivetoja esiin ensi viikon aikana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

02.06.2016 11:06 <onC> Kerroin laskenut kevyesti, nyt ~12 :)


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Varsin maistuva. Dzsudzsak vastaa pääosin pilkuista sekä vapareista. Lisäki Dzsudzsak pelaa hyökkäävässä roolissa ja ollut välillä myös kärjessä. Kova kerroin siihen nähden. Unkari tulee olemaan riippuvainen erikoistilanteista ja ei tule montaa maalia tekemään näissä kisoissa. Unkarin olen rankannut hieman Pohjois-Irlantia paremmaksi.

Vedonlyöntivihje: - Unkari, paras maalintekijä - peliaika päättynyt

kohde
Unkari, paras maalintekijä
veto
Dzsudzsak
kerroin
10.000 (Nordicbet)
panos
2 yks.

Osuma! +18.00 yks.B365 sama.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4716
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2336

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

LOHKO D:

ESPANJA A (6)
KROATIA C (23)
TURKKI D (13)
TSHEKKI D (29)

Espanjaa lukuun ottamatta ensi silmäyksellä virheellisesti tylsän tuntuinen ryhmä, joka kuitenkin tässä tapauksessa merkitsee vedonlyönnillisesti mielenkiintoista, tiukkaa lohkoa. Espanja ja kolme Itä-Euroopan maata muodostavat tasaisen ja tasokkaan seurueen. Kaikki joukkueet selvisivät kisoihin suoraan ilman playoffseja.

ESPANJA

10 ott. 9 0 1 23 3 +20 27p.
Voitto lohkonsa helposti häviten vain Slovakialle vieraissa.
Valmentaja: Vicente Del Bosque
Paras maalintekijä karsinnoissa: Paco Alcácer, 5
Sijoitettiin koriin 1.

Brasiliassa pahasti kompuroinut Espanja on kaikesta huolimatta edelleen huippuryhmä, ja saa omassa rankissani sijoituksen Saksan ja Ranskan lisäksi A-ryhmään, eli on mielestäni yksi potentiaalisista loppuottelijoista.

Espanja tavoittelee historiallista kolmatta peräkkäistä EM-titteliä, mutta jopa valmentaja Vicente Del Bosque on myöntänyt lohkon kovuuden. Silti selviytyessään jatkoon lohkostaan Espanjalla on mahdollisuudet edetä aina päätyyn asti. Tällä kertaa odotukset ovat EM-kisoissa niin joukkueen sisällä kuin kannattajilla realistisemmat kuin ennen Brasiliaa.

Ryhmä on edelleen todella laadukas, ja Atletico Madridin ja muidenkin joukkueiden pelaajien nousu Euroopan huipulle Barcan ja Realin takaa lisää valmentaja Del Bosquen taktisia mahdollisuuksia. Perinteinen tiki-taka futis voi välillä muuttua aggressiiviseksi puolustamiseksi ja prässiksi; tämä on vain etu ja lisämauste Espanjan variaatioille turnauksessa. Espanjan klassisesta ryhmästä ovat poistuneet muun muassa Xavi Hernández ja Xabi Alonso – mikä ei välttämättä ole heikennys - sillä samalla joukkueen pelityyli on muuttunut nopeammaksi.

Vaikka paperilla pelaajisto ei kenties enää aiheuta samanlaisia pelkotiloja vastustajissa kuin vuosikymmenen vaihteessa, nuorten nousu huipulle konkarien rinnalle eli monipuolisempi materiaali on nyt Espanjan ase.

Keskikenttä on hieno sekoitus kokemusta ja nuoruutta: ikäjärjestyksessä pelaajat kuten Andrés Iniesta (32, Barca), David Silva (30, ManCity), Sergio Busquets (27,Barca), Thiago Alcântara (25, Bayern) ja Koke (24, Atletico) antavat valmentajalle valtavasti mahdollisuuksia. Vanhat nimet eivät ole missään nimessä jäähdyttelijöitä, ja nuoret kuten Alcântara ja Koke voivat palauttaa Espanjan parin vuoden jälkeen kaikkein korkeimmalle huipulle. Kärkeen on ehdolla yllätysnimiä, sillä karsintavaiheen paras maalintekijä Paco Alcácer ja Diego Costa puuttuvat ryhmästä. Kesäkuun ensimmäisen päivän harjoitusottelussa Koreaa vastaan piikissä oli Álvaro Morata (23,Juventus), joka tekikin kaksi maalia. Silti selvän ykköskärjen puuttuminen on pieni miinus.

Usein Espanjaa arvioitaessa kiinnitetään huomio nimenomaan yllä olevien nimien lailla joukkueen luovaan hyökkäävään kalustoon, mutta ainakin Ranskassa Espanja voi luottaa myös kivikovaan puolustukseensa, joka karsintavaiheessa piti kahdeksan kertaa puhtaan oman verkon. Espanja on joka osaltaan tasapainoinen ryhmä – toisin kuin esimerkiksi saman lohkon Kroatia. Maaliin on de Gean (25, ManU) ohella tarjolla Pyhä Iker eli Casillas (34, Porto).

Puolustuksen runko muodostuu niin ikään huippunimistä ja on juuri sopivan kokenut: Juanfran (31, Atletico), Sergio Ramos (30, Real), Gerard Pique (29, Barca), Jordi Alba (27, Barca) ja César Azpilicueta (26, Chelsea) muodostavat puolustuksen ytimen, johon joukkue voi tukeutua paineen alla. Paljon parempaa puolustuslinjaa ei maailmasta löydy. Tätä linjaa tukemaan ja lepuuttamaan on tarvittaessa tarjolla nuorempia nimiä kuten Arsenalin Héctor Bellerín (21), joka Gunnersissa pelasi tällä kaudella isot minuutit 3240. Puolustuksen ikärakenne on kokemuksensa takia mielestäni ihanteellinen kovaan turnaukseen.

Arvio: Vuoden 2012 finaalissa napatessaan toisen perättäisen EM:n Espanja tarjosi yhden kaikkien aikojen ylivoimaisimmista esityksistä nöyryyttämällä Italiaa 4-0. Ranskassa Espanja on isäntämaan sekä Saksan ohella suurin voittajaehdokas.KROATIA

10 ott. 6 3 1 20 5 +15 20p.
Kroatia sijoittui lohkossaan toiseksi Italian jälkeen. Ainoa tappio tuli Norjalle vieraissa. Toisaalta Romania pelasi kaksi arvokasta 1-1 tasapeliä lohkovoittajan kanssa.
Valmentaja: Ante Cacic
Paras maalintekijä karsinnoissa: Ivan Perisic, 6
Sijoitettiin koriin 2.

D-lohko on äärimmäisen tiukka, ja varsinkin tämän lohkon pitäisi aiheuttaa keskustelua ja rakentavaa kritiikkiä. Itse sijoitan Kroatian lohkon kakkoseksi. Syynä on kivikova keskikenttä, joka pärjää vertailussa kaikkien huippumaiden kanssa.

Keskikentältä löytyvät muun muassa Ivan Rakitic (28, Barca), Luka Modric (30, Real Madrid), Mateo Kovacic (22, Real Madrid), Marcelo Brozović (23, Internazionale) sekä Ivan Perišić (27, Internazionale). Taitoa ja hyökkäysvoimaa löytyy vertailtaessa mihin tahansa vastustajaan niin paljon, että valmentaja Cacicilla on kaikkien kokoonpanoon merkittyjen ollessa kunnossa positiivinen ongelma pelaajavalintojen kanssa. La Ligan kolmikko aloittaa uskoakseni joka tapauksessa kaikki ottelut. Alkulohkon viimeinen ottelu 21.6. Espanjaa vastaan Bordeauxissa saattaa ratkaista jatkoon menijän, ja tuossa ottelussa on mielenkiintoista verrata Espanjan keskikenttää Kroatian La Ligan huippunimiä vilisevään ryhmittymään.

Hyökkäyssuuntaan hyvin luovan keskikentän syötöillä on hyvä kohde kärjessä, jossa viilettää Serie A:n ylivoimaisesti voittaneen Juventuksen Mario Mandzukic (30). Tosin karsintalohkossa Kroatian paras maalintekijä oli keskikentän Perišić.

Ei siis ole epäilystä, etteikö Kroatia ole offensiivisesti Euroopan- ja maailmanluokkaa. Tälläkin kertaa kysymysmerkit löytyvät puolustuksesta. Vedran Ćorluka (30, Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (27, Dynamo Kiev), Šime Vrsaljko (24, Sassuolo) sekä konkari Darijo Srna (34, Shakhtar) muodostavat puolustuksen rungon, joista erittäin kokeneet Corluka, Srna ja Vida pelasivat karsinnoissa eniten. Maaliskuun harjoitusottelussa Israelia vastaan puolustuksen keskustassa nähtiin myös keskikentällä viihtyvä Milan Badelj (27 Fiorentina), eli Cacic hakee vielä oikeaa kokoonpanoa. Maalissa on Monacon selvä ykkösveskari Danijel Subašić (31).

Valmentaja Ante Cacic sai pestin vasta syyskuussa, kun joukkueen jatkopaikka oli tiukalla. Cacic korvasi penkin päässä tutun Niko Kovacin, ja vaihdon jälkeen Kroatia otti kolme voittoa putkeen ja varmisti jatkopaikan.

Arvio: Kroatia on itsenäistyttyään ollut tuttu maa EM-kisoissa. Se on kahdesti selvinnyt neljännesfinaaleihin. Vähintään samanlaista menestystä on helppo odottaa tälläkin kertaa.
TURKKI

10 ott. 5 3 2 14 9 +5 18p.
Eniten pisteitä saanut lohkokolmonen pääsi kisoihin ilman playoffseja. Turkki sijoittui kolmanneksi A-lohkossa Tshekin ja Islannin jälkeen. Lohkovoittaja Tshekki pelaa samassa lohkossa myös lopputurnauksessa. Muun muassa Hollanti jäi kuolemanlohkossa Turkin taakse.
Valmentaja: Fatih Terim
Paras maalintekijä karsinnoissa: Burak Yilmaz, 4 maalia
Sijoitettiin koriin 4.

Turkin karsintalohko oli huippukova ja -tasainen, ja kolme kärkijoukkuetta hävisivät kukin kaksi ottelua. Turkki selviytyi koisoihin ottamalla karsintojen lopussa kolme tarvitsemaansa perättäistä voittoa Islannista, Tshekistä ja MM-kolmosesta Hollannista, joten joukkue todella venyi ja ansaitsi paikkansa parhaana lohkokolmosena.

Turkista tulee heti mieleen tiukasti puolustava, passiivinen ryhmä. Tämänkin joukkueen keskikenttä on defensiivinen varsinkin 4-3-3-ryhmityksessä – jossa on oikeasti vain yksi kärki - mutta myös taitoa täynnä. Vastustajasta ja tilanteesta riippuen taktiikka muuntuu useimmiten paperilla muotoon 4-2-3-1 kuten 22.5. Englantia vastaan. Keskikentän pohjalla luutii Selçuk İnan (31, Galatasaray). Hänen rinnallaan voittoisassa harjoitusottelussa Itävaltaa (1-2) vastaan vieraissa 29.3. kokeiltiin yllättäen Leverkusenin nuorta hyökkäyspään Hakan Çalhanoğlua (22), joka on erikoistilanteiden mies ja vapaapotkuspesialisti. Englantia vastaan mies oli nostettu kärjen taakse. Leverkusenissa Çalhanoğlu oli vakioavaaja ja kellotti muhkeat 2265 minuuttia. Vasemmalla tai oikealla laidalla viilettää todella iso tähti Barcan Arda Turan (29), joka liittyi ryhmään vasta Espanjan Cupin loppuottelun jälkeen. Vähintään yhtä varma avauksen mies on lupaava Ozan Tufan (21, Fenerbahçe), joka oli Turkin ainoa kaikki kymmenen karsintaottelua pelannut mies. Tufan on periaatteessa puolustava keskikenttämies, mutta pystyy pelaamaan myös oikeana laitana ja oikeana puolustajana.

Eniten maaleja karsinnoissa teki konkari Burak Yılmaz (30), mikä kertoo mielestäni hyökkäyksen ongelmista. Tällä kaudella hän edusti kiinalaista Beijing Guoan-seuraa. Englantia ja Montenegroa vastaan kärjessä oli Cenk Tosun (24, Besiktas), ja mies onkin Fatih Terimin todennäköisin valinta kärkeen, kun Çalhanoğlu ilmeisesti pelaa kärjen takana.

Turkin puolustus koostuu täysin oman Superliigan pelaajista. Kokeneet Hakan Balta (33, Galatasaray) ja Gökhan Gönül (31, Fenerbahçe) lienevät ainakin avauksessa.

Tässä lohkossa kaikki on mahdollista. Mikäli Espanja menee ennakkokaavailujen mukaan jatkoon, Turkin ja Kroatian uusintaottelu EURO 2008:n klassikkoneljännesfinaaleista eli lohkon avauskamppailu 12.6. Pariisissa on ottelu, jota kummallakaan ei ole varaa hävitä. Vuoden 2008 trillerissä Kroatia meni johtoon minuutti ennen jatkoajan loppua, mutta Turkki tasoitti EM-historian myöhäisimmällä maalilla ja meni jatkoon rankkareilla. Tuossa ottelussa 12.6. on kaikki pelissä…

Turkki on EM-karsintojen lisäksi esiintynyt muutenkin vahvasti viime vuosina. Viimeinen tappio ennen tasaista Englanti-ottelua 22.5. (2-1) oli niinkin kaukaa kuin harjoitusottelusta 12.11.2014 Brasiliaa vastaan.

Arvio: Turkilla on erittäin tiukassa lohkossa mahdollisuudet alkulohkosta jatkoon. Taistelee toisesta tai kolmannesta paikasta. Turkki on menestynyt ennenkin EM-kisoissa; vuonna 2000 Turkki hävisi Portugalille neljännesfinaaleissa ja 2008 Saksalle välierissä.
Tshekki

10 ott. 7 1 2 19 14 +5 22p.
Tshekki voitti kivikovan karsintalohkonsa ennen Islantia, Turkkia ja Hollantia.
Valmentaja: Pavel Vrba
Paras maalintekijä karsinnoissa: Borek Dockal, 4
Sijoitettiin koriin 3.

Minulla Tshekki on siis D-lohkon viimeiseksi sijoitettu, mutta tämä ryhmä on todella tasainen ja vaikea arvioida. Karsintavaiheessa Tshekki voitti Turkin vieraissa 1-2, mutta hävisi kotiottelunsa 0-2.

Kovin nimetön Tshekki – ainoa maailmantähti on Petr Čech, eikä hänen ja Tomáš Rosickýn lisäksi kukaan pelaa edes todellisessa huippujoukkueessa - pelaa offensiivista futista, jossa hyökkäyspeli perustuu vastaiskuihin. Tshekin pelin keskiössä on hyökkäävä keskikenttä: Borek Dockal (27, Sparta Praha), Ladislav Krejci (23, Sparta Praha) ja Vladimír Darida (25, Hertha) olivat karsinnoissa päärooleissa. Mukana Ranskassa on myös Tomáš Rosický (35, Arsenal). Näistä Darida ja Rosický lienevät Petr Čechin jälkeen joukkueen tärkeimmät pelaajat, joiden kautta hyökkäykset pääosin kulkevat. On silti vaikea uskoa, että Tshekki pystyisi näillä miehillä vastaamaan Kroatia huippunimekkään keskikentän paineeseen ja taitoon. Siksi laskelmana on lopulta näinkin heikko ranking-sijoitus omissa papereissani.

Niin keskikentän kuin hyökkäyksen runko tulee Spartasta, ja nimet ovat Tshekin ulkopuolella varsin tuntemattomia. Karsintavaiheessa suurimmat minuutit kärjessä naputti Spartan konkari David Lafata (34). Hyökkäys vaikuttaa paperilla lähes kaikkiin kisojen muihin joukkueisiin verrattuna kesyltä, ja suurin hyökkäysvoima tulleekin kärjen takaa.

Puolustus on niin ikään nimetön. Pavel Kadeřábek (24, Hoffenheim) ja Václav Procházka olivat Vrban luottomiehet matkalla Ranskaan, mutta jälkimmäinen ei ole miehistössä mukana.

Vaikka Tshekistä tulee heti mieleen under-joukkue, olen eri mieltä. Jotain joukkueen pelityylistä kertoo se, että Tshekki päästi karsintalohkossaan peräti 14 maalia, eikä onnistunut kertaakaan pitämään puhdasta omaa verkkoa. Tämä siitä huolimatta, että joukkue voitti lohkon ja maalissa pelasi Petr Čech (34, Arsenal), jota pidän edelleen kansainvälisen luokan pelaajana. Toisaalta maa teki 19 maalia, jotka jakautuivat hyvin tasaisesti eri pelaajille.

Arvio: Oma ranking kertoo, etten luota joukkueen tasoon. Silti neljä vuotta sitten Tshekki oli neljännesfinaaleissa, ja on peräti kuudetta kertaa peräkkäin EM-lopputurnauksessa. Tasaisessa ryhmässä kaikki on mahdollista, mutta omissa papereissa Tshekin matka jää kolmeen otteluun huolimatta kovan karsintalohkon voitosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 17. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Hese, 03.06.2016, 19:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Täysin samaa mieltä yllä olevasta. Vaikea nähdä Tshekillä olevan mitään aseita etenkään kahta kärkimaata vastaan, kun joukkue häviää hyökkäyspään niin 100-0 eikä ole missään nimessä mikään tiivis paketti. Albanian kaltaisella 1-0/0-0 sumpulla on sentään joku mahdollisuus venyä jollain erikoistilannemaalilla ja pienellä onnella jatkoon, mutta mitä aseita Tshekillä oikein on? TUR-CZE lienee suht tasainen vääntö, mutta vaikea nähdä sen riittävän. Todennäköisesti Kroatia ja Espanja ovat jo jatkossa ennen viimeistä kierrosta molemmat. Turkki vaikuttaa jotenkin ihan lupaavalta, mutta olisin nähnyt paremmat saumat montaa muuta jengiä vastaan, kuten vaikka Englanti tai Romania, Venäjä jne. Kroatian vahvuus on niin paljon hyökkäyspäässä, että se sopii helvetin huonosti tuolle Turkin puolustukselle. Eli hieman ikävä lohko Turkin & Tshekin kannalta, mutta luulisi olevan oikein passeli Kroatialle ja Espanjalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 3659
Liittynyt: 23.02.2006, 13:59

Tuotto: +140.11 yks.

Palautus%: 100.86%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 4348

Pisteitä: 2785

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Turkilla oli puolustuksen kanssa ongelmia karsintojen alussa, mutta karsintojen loppua kohden puolustus toimi todella hyvin. Viimeisessä kolmessa matsissa Turkki nollasi Tsekin, Hollannin ja Islannin. Noissa matseissa puolustuslinja oli aina sama, Erkin-Balta-Aziz-Ozbayrakli. Harkkamatseissa mennyt omiin, mutta puolustuslinja ollut eri Azizin loukkaannuttua ja nyt Topal on pelannut topparina. Se ei ole mikään katastrofi kuitenkaan. Inan pariksi 4-2-3-1 valitaan varmasti Tufan, jolloin monella joukkueella (pl. A-rankit) on ongelmia murtaa puolustusta. Harkkapelit menneet kuitenkin oikein hyvin joukkueen hävitessä (hyvän esityksen jälkeen) vain Englannille.

Eri mieltä saa olla, mutta mielestäni Turkin keskikenttä esimerkiksi Kroatiaan verrattuna ei häviä kovin paljon. Kroatia on toki rankissa edellä, mutta Turkin Turan, Özyakup, Calhanoglu ovat erittäin taitavia ja luovia pelaajia. Puolustussuuntaan myös ok. Azizin loukkaantuminen on harmi, sillä Inan-Topal olisi oiva keskikentän pohjan pari.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvokisat”