Tänään on 22.05.2022, 19:22.

Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Keskustelua arvokilpailuista.
Vastaa Viestiin
SirAlex
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 27.01.2014, 20:29

Tuotto: +69.96 yks.

Palautus%: 101.20%

Panosten ka: 6.02 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 4209
Paikkakunta: Lahti

Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja SirAlex »

Eiköhän jo tässä vaiheessa voi avata oman ketjun jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukselle, kyseessä kun kuitenkin on maailman mahtavin urheilutapahtuma.

Kisat pelataan Brasiliassa 13.6 – 13.7.2014, kisakaupunkeja ollessa 12.

Kisojen alkulohkot arvottiin Rio de Janeirossa 6.12.2013 ja arvonnassa päädyttiin seuraavaan lohkojakoon, lohkosta eteenpäin jatkavat boldattuna:

A: Brasilia, Kroatia, Meksiko, Kamerun
B: Espanja, Hollanti, Chile, Australia
C: Kolumbia, Kreikka, Norsunluurannikko, Japani
D: Uruguay, Costa Rica, Englanti, Italia
E: Sveitsi, Ecuador, Ranska, Honduras
F: Argentiina, Bosnia ja Hertsegovina, Iran, Nigeria
G: Saksa, Portugali Ghana, USA
H: Belgia, Algeria, Venäjä, Etelä-Korea

Bosnia-Hertsegovina avasi pelin julkaisemalla MM-kisajoukkueensa pari viikkoa sitten ensimmäisenä. Tämän jälkeen kokoonpanoja on tipahdellut tasaisin väliajoin ja alustavat MM-ryhmät on helposti katsottavissa täältä: http://www.suomifutis.com/2014/05/alust ... koonpanot/ .

Suurimpia mestarisuosikkeja on luonnollisesti isäntämaa Brasilia, Espanja, Saksa sekä Argentina.

SirAlexin ideajoukkue löytyy kotietua nauttivasta Etelä-Amerikan valtiosta; Chile.

Chile on erittäin hyvin organisoitu joukkue joka pelaa mielyttävää, yleisöystävällistä jalkapalloa. Joukkue on suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi ja tästä syystä tuulipuvut pelaa varmasti kertoimet pelattaviksi, kun vastaan astelee Hollannin tapaisia jalkapallomaita.

Harjoitusotteluissa Chile oli loistava. Wembleyllä joukkue kaatoi viime vuoden lopulla Englannin helposti numeroin 0-2 ja pari kuukautta sitten Saksassa Chile dominoi ottelua mielinmäärin, häviten kuitenkin 1-0.

Avausottelussa Chile kohtaa runsasmaaliselta tuoksahtavassa kamppailussa edellämainitun Hollannin. Tarjolla on jo nyt pelikelposia tarjouksia, mutta jätetään kyseiset marjat vielä poimimatta kerroin -nousun toivossa. Malttamattomimmat voi kuitenkin jo overia painaa, se tuskin paljon nykyisestä enää ylöspäin liikahtaa.

Toinen mielenkiintoinen seurattava on Brasilian underit, epäbrasiliamaiseen tapaan joukkueella on kisojen paras puolustus ja ei-niin-vakuuttava hyökkäys. Brasilia helposti mielletään over -joukkueeksi ja on mahdollista, että betsarit nakkelee övereihin hyvät valuet. Ennen lopullisia pelivalintoja kannattaa kuitenkin tarkastaa, miten Scolari joukkojaan erityisesti keskikentän osalta peluuttaa.

Kisojen alisuorittajiksi nostan paljon hypetetyn Belgian. Kokematon joukkue, jolle media on latonut melkoiset menestyspaineet. Kasa pelaajista tulee mediaseksikkäästä Valioliigasta, joten on myös erittäin todenäköistä, että tuularit pelaa vastustajien kertoimet maistuviksi.

Kokoonpano on paperilla eittämättä kova, mutta joukkueen nykykunto puolestaan valtava kysymysmerkki. Ykköstähdet, kuten Hazard, Vermaelen, Vertonghen, Fellaini, Dembele, Chadli, Januzaj ja Mirallas on kuluttanut pitkin kevättä reilusti penkkiä tai ollut loukkaantumisten vuoksi sivussa, eikä täydellistä pelituntumaa varmasti ole. Myös Benteke joutuu jättämään kisat loukkaantumisen vuoksi väliin, eikä kärkeen ole Lukakun lisäksi pätevää paikkaajaa. Onkin mielenkiintoista nähdä miten liki sata kiloinen härkä jaksaa Brasilian paahtavan auringon alla tiivistempoisessa turnauksessa..

Loput alisuorittajat Alexin papereilla löytyy Ranskasta, Hollannista, sekä Englannista, Italia puolestaan on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen jälleen iskukykyinen.


Loppuun vielä osanotot Samir Nasrille ja Nasrin perheelle mikäli/kun tätä lukevat. Täysin pöyristyttävää ettei kevään liki kuumin Valioliigalaituri mahdu Ranskan roskasakkiin, varsinkin kun perusteluina käytetään Nasrin mahdollista tyytymättömyyttä mahdolliseen penkkikomennukseen. Kai Nasri siihen on jo jokseenkin Cityssä tottunut ja toisaalta, kenen huippupelaajan tyytyväisenä penkkikomennuksesta pitäisi ollakkaan? Oksettavaa Deschamps, oksettavaa.

Ja ihan loppuun vielä nöyrä toive, että aihe synnyttäisi keskustelua, täällä on asiapitoset topicit kuolemassa sukupuuttoon.., US lava on teidän.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 47. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

15.05.2014 17:31 <LeisureSuitLarry> Peukku

15.05.2014 18:12 <Massimo> Chile pelaa Australiaa vastaan avausottelussaan. Hollanti-pe

15.05.2014 18:13 <Massimo> li on sen sijaan Chilen viimeinen kamppailu lohkovaiheessa.

15.05.2014 21:48 <SirAlex> niinpäs onki, kiinalaisen silmin katsottu, ty korjauksesta

15.05.2014 21:52 <lammpa-1 v2.0> erittäin hieno mämmäm-avaus! Kiitos!

16.05.2014 15:09 <jka10> Loistavaa tekstiä!

16.05.2014 15:39 <Manny> tää ja neon postaus alempana on parhautta. peukkua molemmill

18.06.2014 14:58 <supersoaker> Brasilian underit otettiin eilen kiinni, tänään Chile?

19.06.2014 00:01 <SirAlex> helposti kotiin sekin, gongratz!


TJ
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 30.11.2003, 01:18
Pisteitä: 14

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja TJ »

SirAlex kirjoitti: SirAlex kirjoitti


Todella loistavaa analyysiä johon on helppo yhtyä! Kirkas valonpilkahdus Unohtuneen salasanan/Waldon yms. myötähäpeää aiheuttavien mukahassuttelijoiden keskellä.

Itse palaan näihin hieman lähempänä kisoja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

15.05.2014 18:39 <unohtunut salasana> Ikävästi sanottu, ime parsaa!

15.05.2014 19:36 <unohtunut salasana> Toki sir-leksan valonpilkahdus hyvä. :)

15.05.2014 21:49 <SirAlex> kiitos! ite kyllä tykkään US:n pilkahduksista, puhuttaa ja

15.05.2014 21:50 <SirAlex> liikuttaa! :)

16.05.2014 16:28 <unohtunut salasana> Ty SA. Itsekin välillä liikutun niin että itken itseni uneen


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Neo »

Kirjoittelin seuraavan postauksen vuoden 2010 kisojen alla, ja Ser Alex voisi reippaana ritarina tehdä tästä vuoden 2014 painoksen! Suurin osa tuosta alla olevasta lienee universaalisti hyödyllistä turnauksesta riippumatta, oli kyse tulevista MM-kisoista tai tyttöjen U17 EM-kisoista jne. Tosin Suomi voitti hurrit vuosi tämän jälkeen MM-kiekon finaalissa, joten avauskappaletta pitäisi päivittää? Nyt on ehtinyt niin vähän seurata mj-futista ettei oikein asiantuntemus tai aika riitä oikein mitään uusintapainosta kirjoittamaan.

Häviämisen/menestymisen kulttuuri
Tämä on yksi valtava tekijä jalkapallossa ja koskettaa myös aivan huippumaita, ja esimerkkinä voi hyvin vaikka käyttää ikuista Suomi vs Ruotsi asetelmaa jääkiekossa. Tämä henkinen voimavara korostuu valtavasti turnausmuotoisessa kilpailussa, ja on täysin loogista, että tietyt maat ovat vuodesta toiseen tärkeiden otteluiden luusereita, ja toiset maat vääntävät itsensä aina tiukoista paikoista kuiville. Hyviä esimerkkejä ei tarvinne liikaa kaivaa; Saksa, Brasilia, Italia vs Englanti, Portugali ja vuosi toisensa jälkeen Espanja, joka on kuitenkin vihdoin kääntänyt itsensä pois tästä suosta. Tästä oli jo ennen edellisiä EM-kisoja merkkejäkin, ja yleensä maan voittamisen kulttuurin löytymiseen vaaditaan sukupolvi pelaajia, jotka ovat saavuttaneet suuria seurajoukkueissaan, ja voittaneet tärkeitä otteluita saaden sitä kuuluisaa henkistä kovuutta. Lisäksi merkkejä mahdolliseen muuttumiseen on löydettävissä esimerkiksi valmennuksesta (vrt nykyinen Englanti). Kyse on erittäin paljon korvien välissä; paineet ja niiden sietokyky, sekä vanha viisaus "menestys ruokkii menestystä".

Afrikka
Afrikkalaiset joukkueet menestyvät yleensä TV-analyytikoiden kosteissa unissa, mutta käytännössä maailman ja etenkin Euroopan huippujoukkueita vastaan ne ovat auttamatta jaloissa. Tähän on yksi tärkeä syy, joka tulee esiin jokaisissa arvokisoissa ja etenkin Afrikan sisäisessä turnauksessa: taktinen köyhyys. Afrikassa on käytännössä kolme joukkuetta, joilla on minkäänlaista taktista osaamista: Pohjois-Afrikan Algeria sekä Egypti, ja muun mantereen joukkueista Ghana. Voi miettä onko sattumaa, että kolme näistä joukkueista oli neljän joukossa myös Afrikan kilpailuissa. Ongelma on täysin sama niin huonoilla kuin ns. huippumaillakin (Norsut, Nigeria, Kamerun etc): Eurooppalaisesta valmennuksesta huolimatta peli puuroutuu jatkuvasti yksin yrittämiseen, huonot maalivahdit, ja pelaajat eivät ole riittävän kurinalaisia noudattamaan taktiikkaa etenkään tappioasemassa. Näin ollen Afrikan joukkueet antavat pääosin valtavaa tasoitusta todellisia huippumaita vastaan, ja pienten marginaalien otteluissa menestyminen jääkin usein heppoiseksi. Poikkeuksiakin on, ja nämä ovat yleensä tulleet erityisen lahjakkaan sukupolven joukkueista yhdistettynä erittäin hyvään valmentajaan.

Valmentajat
Valmennus on yksi iso osa-alue, joka jätetään aivan liian vähälle huomiolle myös seurajoukkueissa. Yksinkertaisesti siksi, koska sen analysoiminen on hankalaa, selkeää vaikutusta on vaikea mitata, ja se on näin ollen usein suuren työmäärän vuoksi helppo sivuuttaa. MM-turnauksen kaltaisessa kilpailussa tämä kuitenkin korostuu valtavasti, ja kilpailun huipulle ei ole mitään asiaa ilman kokenutta valmentajaa, joka osaa tehdä oikeat taktiset ratkaisut silloin kun niitä vaaditaan. Valmentaja vaikuttaa luonnollisesti valtavasti joukkueen pelityyliin, toki materiaalin tuomissa rajoissa, mutta hyvänä esimerkkinä voi miettiä kuinka paljon Suomen maajoukkueen 2 vuoden takaisista totals-saldoista oli iloa kun Roy Hodgson tuli puikkoihin. Yksi tärkeä tekijä on siis huippumaiden valmentajan edellytys viedä huippujoukkue pitkälle, ja toinen tärkeä asia on ns. haastajamaiden valmentajanerot, jotka nostavat joukkueen rankingia esim. tällä nimeltä mainitsemattomien henkilöiden vihaamalla A-E asteikolla helposti yli yhden luokan. Tästä ei voi olla parempaa esimerkkiä kuin Guus Hiddink, joka on vienyt käytännössä minkä tahansa tasoisen porukan (Etelä-Korea, Australia, Venäjä) arvokisoissa puolivälieriin ja myös pidemmälle. Maailmassa ei ole hirveän montaa miestä, joilla on tällaisia kykyjä, mutta näiden valmentamat joukkueet ovat joka turnauksessa täydellisiä rahantekokoneita.

Lohkovaihe
Perinteinen neljän joukkueen lohkovaihe jakautuu hyvin selkeästi kolmeen eri tyyppiseen otteluun, joka kannattaa ehdottomasti huomioida niin totals kuin 1X2 arvioissa. Yleisesti ottaen avauspeli on aina ottelu, jota ei haluta hävitä. Kolmen pelin alkulohkossa tappiot ovat äärimmäisen vaarallisia, mutta pelaamalla tappioitta (esimerkiksi 2 tasuria) kaksi ensimmäistä ottelua säilyttää aina mahdollisuuden jatkopaikkaan viimeiseen kierrokseen. Tämä varovaisuus korostuu etenkin sellaistan maiden kohdalla, joilla on poikkeuksellisen paljon paineita, ja ns. kuolemanlohkoissa, jotka ovat ennakkoon erittäin tasaisia. Ensimmäisissä peleissä on myös usein pakollista turnausvapinaa, jonka jokainen mitä tahansa palloilulajia harrastanut ymmärtää. Toiset pelit ovat yleensä avoimempia, ja antavat turnausjännityksen poistuttua erittäin hyvän kuvan joukkueen todellisesta tasosta. Sen jälkeen lohkon viimeiset ottelut ovat taas täysin oma lukunsa, ja käytännössä jokainen lohkovoiton varmistanut maa lepuuttaa huippupelaajiaan tiiviin otteluohjelman vuoksi + välttääkseen loukkaantumisia. Nämä ovat yleensä erittäin hyviä rahapaikkoja, jos on tehnyt pohjatyönsä kunnolla ja selvittänyt minkä tasoiset vaihtomiehet joukkueella on. Edellisissä EM-kisoissakin oli näitä tapauksia, ja mm. Kroatia-Puola ottelu taisi olla kisojen parhaimpia odotusarvoja kun kroaatit vaihtoivat lähes täysin kakkosmiehistön voitettuaan avauspelit, ja pyörittivät silti Puolaa aivan mennen tullen vaikka vastustajan piti voittaa ottelu päästäkseen jatkoon. Toisaalta se vaikuttaa myös lohkon sijoista 2/3 kamppailevien seurojen menestysmahdollisuuksiin: Kohtaako joukkue viimeisellä kierroksella huippumaan, joka on todennäköisesti varmistanut lohkovoiton (tai esim. varmistaa sen tasurillakin)? Alkulohkojen kierrokset ovat siis luonteeltaan hyvin eri tyyppisiä otteluita. Lisäksi erittäin tärkeä pointti, ns. spesiaalipelit kuten vaikkapa Serbia-Kroatia, Saksa-Puola, Iran-USA yms kamppailut ovat aivan oma lukunsa. Nämä täytyisi ymmärtää poimia jo yleistiedolla, ja etenkin kisoihin tulevilla ns. pikkumailla voi olla koko turnauksessa yksi ottelu johon ladataan aivan kaikki, jolloin henkinen lataus etenkin sitä seuraavaan peliin voi olla kysymysmerkki.

Ylireagointi/alireagointi
MM-kisojen tyyppisten turnausten ikuinen ongelma, oli sitten lajina jääkiekko tai vesipallo tai mikä hyvänsä, on aina reagointi otteluihin. Toisaalta etenkin maajoukkuetasolla muutokset tapahtuvat todella hitaasti, ja vaikkapa yhden maan nousu tai lasku rankingeissa (taas tällä vihatulla) A-E tasolla vie käytännössä aikaa vuosia. Voi esimerkiksi miettiä kuinka kauan Venäjältä meni nousta kohti Euroopan huippua, tai kuinka paljon pitäisi tapahtua, että Italia tippuisi esimerkiksi yhden luokan huonommaksi. Näin ollen tuo muutos ei todellakaan tapahdu yhden tai kahden hävityn ottelun perusteella, mutta turnausmuotoisessa kilpailussa ei saa missään nimessä olla myöskään liian jääräpää. Kyseessä ei ole 9 kuukauden kestävyyskisa 35-40 ottelun jaksossa, vaan nyt on kyse muutaman ottelun voittamisesta. Siitä ei ole hirveästi iloa että vuoden turnauksen jälkeen voi sanoa itelleen että olipa hyvä kun en korjannut Argentiinaa MM-kisoissa alemmas, kun kyllähän ne on oikeasti huippujoukkue. Tähän on olemassa monia ohjeita ja kikkoja, ja asioita joihin on reagoitava ja asioita joihin ei pidä reagoida, mutta ei niistä sen enempää. Kyse on otteluiden seuraamisesta ja lajin tuntemuksesta, ja riippuu paljon siitä missä tilassa joukkue on ollut kisoihin tultaessa, onko se epäonnistunut pahasti juuri vahvuusalueillaan vai kärsinyt huonosta tuurista jne. Tietyt perusasiat joukkueesta kannattaa pitää mielessä, ja miettiä mitkä tapahtumaketjut ovat johtaneet lopputulokseen. Hyvä esimerkki on ylireagointi liian suurimaalisiin lopputuloksiin, ja käytännössä esimerkiksi kahden todella under-joukkueen varovaisessa kohtaamisessa on voinut tulla avausmaali pelin 20 minuutilla kun 35 metristä ammuttu kaukolaukaus kimposi puolustajan pakarasta yläriman kautta sisään. Ja tämä pakottikin toisen joukkueen avaamaan peliä ja muutti koko ottelun kulun aivan täysin ja niin edelleen.

Joukkueiden avainpelaajat
Jos puhutaan MM-kisojen kaltaisen turnauksen voittamisesta tai edes loppuotteluun pääsemisestä, niin joukkueelta vaaditaan aika paljon. Aivan ensimmäiseksi voidaan sanoa vanha totuus, että otteluita voitetaan hyökkäämällä mutta mestaruuksia puolustamalla. Vaikka joukkueet kuten Brasilia tai Espanja ovat vieneet mestaruuksia, niin kyseessä on myös ollut ryhmä, joka päästää erittäin vähän maaleja. Käytännössä tämä tarkoittaa myös sitä, että joukkueelta täytyy löytyä kolme tärkeää puolustuspään elementtiä: kokenut ja ehdottomasti voittava maalivahti, kokenut (lue: taas voittava) keskuspuolustuksen johtaja ja lisäksi nykyjalkapallossa vaadittava keskikentän ankkuri. Tätä trioa voidaan pitää jopa tärkeämpänä kuin aivan huipputason hyökkääjää, jos mietitään esim 2006 kannun voittanutta Italian joukkuetta. Tarkoitan tällä sitä, että huippuhyökkääjällä varustettu paska puolustus ei pääse niin pitkälle kuin ilman hyökkääjää oleva vahva puolustus. Kumpikaan ei voita mestaruutta, mutta toinen ei pääse edes lohkostaan jatkoon. Nykyään puolustuspelaaminen on kuitenkin kehitetty niin huippuunsa, että väitän kyllä MM-pytyn jäävät sellaista joukkueiden ulkopuolelle, joiden hyökkäyspeli ei ole riittävän modernia. Tästä löytyy hienoja esimerkkejä vaikkapa Valioliigasta, kun Arsenal on tahkonnut parin viime viikon ajan päätään seinään täysin vailla mahdollisuuksia, ja tämä ilmiö kyllä korostuu myös tulevissa MM-kisoissa. Espanja oli EM-kisoissa 2008 lähes täydellinen yhdistelmä, kun joukkueen kokenut selkäranka yhdistettiin vielä huippuvireessä olevaan kärkipariin Villa & Torres. Väitän että MM2006 pytyn voittanut Italia ei pääsisi edes neljän joukkoon tulevissa kisoissa, koska sillä ei olisi yksinkertaisesti aseita murtaa muiden huippumaiden puolustusta. Aivan kuten EM-kisoissa 2 vuotta sitten, väitän että MM2010 pyttyä ei nosta sellainen joukkue, jonka paras maalintekijä ei ole turnauksen kärkikaksikossa maalien osalta. Kun joukkueen koostumusta miettii, niin kannattaa ehdottomasti poimia sellaiset maat, jotka eivät ole balanssissa ja lepäävät aivan liikaa etenkin hyökkäyspään yksilöiden varassa. Näistä löytyy lukuisia esimerkkejä, mutta Norsunluurannikko on mainio tapaus ja aivan taatusti yksi kisojen yliarvostetuimmista joukkueista.

Joukkueiden ikä
Toinen joukkueiden koostumuksen tärkeä pointti on pelaajien ikä, ja kirosanoja ovat seuraavat: "nuorennusleikkaus" ja "kaiken voittanut joukkue". Kuten edellisissä kappaleessa on mainittu, tällaisen turnauksen voittoon tarvitaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria niin valmennuksesta, yleisesti maan henkisistä voimavaroista ja avainpelaajista. Täydellinen yhdistelmä syntyy yleensä siitä, kun em. puolustuspään avainpelaajat ovat kokeneita ja erittäin tarkasti tonttinsa hoitavia ja rutinoituneita pelaajia, ja hyökkäyspäästä löytyy hieman nuorempia ja erittäin nälkäisiä pelaajia. Mutta molemmat ääripäät ovat käytännössä parhaimpia ohipelikohteita tällaisissa karkeloissa: jokainen muistaa Ranskan vatta täynnä -surffailleen porukan edellisistä EM-kisoista, ja tämä voittamisen kulttuuri ja kokemus vie liiaallisuuksiin mennessään ehdottomasti joukkueen alas. Maa tarvitsee kokeneiden pelaajien lisäksi riittävän paljon nälkää, ja kaiken voittaneet ja nähneet 32-35v pelaajat eivät todellakaan muodosta ideaalista joukkuetta. Huom: etenkin jos pelaajat ovat vielä seurajoukkueissaan avainroolissa ja vetävät kaudessa 40-50 ottelua, ja yrittävät sitten motivoida itseään voittamaan pitkän ja raskaan kauden jälkeen. Toinen ääripää on yhtä huono, mutta eri syystä: liian nuori ja kokematon joukkue kaatuu ehkä saappaat jalassa, mutta henkinen kantti ei riitä, ja pelaajat sortuvat yliyrittämiseen joka näkyy taktiikan heikkona noudattamisena, pelikurin puuttumisena, maalipaikkojen tuhlailuna ja muina virheinä. Pahin mahdollinen yhdistelmä on maan jalkapalloliiton neronleimaus vaihtaa valmentaja pari kuukautta ennen kisoja, joka päättää leikata kokeneen kaartin pois ja lähtee kisoihin nuorennusleikkauksen saaneella joukkueella. Eli, paras soppa syntyy sopivasta yhdistelmästä kokemusta ja nuoruutta ja etenkin voittamisen nälkää.

Kotietu
Viimeisenä pointtina (paljon jäi vielä sanomatta) kannattaa mainita kotietu, jota ei voi oikeastaan yliarvioida missään arvoturnauksessa. Tästä on luonnollisesti esimerkkejä jalkapallon puoleltakin vaikka kuinka paljon, mutta homma toimii luonnollisesti tietyn viitekehyksen sisällä, ja karkeasti sanoen: paska haisee paskalta vaikka sen paketoisi miten kauniisti. Eli, surkea joukkue ei muutu kisojen huipuksi vaikka sillä olisikin kotietu, ja tästä esimerkkinä vaikkapa viime EM-kisojen Itävalta. Lisäksi kaikki yllä olevat pointit huomioiden: jos joukkue ei ole tasapainossa, se on heikossa tilassa, valmennus on väärää jne niin ei pelkkä kotietu noita kaikkia ongelmia poista. Mutta, kotietu nostaa todella paljon joukkueen tasoa, ja paras yhdistelmä tuleekin silloin, kun maan lähtökohdat kisoihin ovat jo valmiiksi hyvät. Eli materiaalia on, valmennus ja valmistautuminen on mennyt hyvin jne - kotietu siihen päälle, niin saldona voi olla aikamoista menestystä. Esimerkkejä viime MM-kisoista: 2006 Saksassa - isäntämaa pronssille. 2002 Etelä-Korea - isäntämaa neljänneksi. 1998 Ranska - isäntämaa kultaa. 1994 USA - silloin täysin lapsen kengissä ollut futismaa meni alkulohkostaan jatkoon kunnes tippui todella urheasti mestari Brasilialle 1-0. EM-kisoissa tosiaan 2008 nähtiin hieman poikkeus, mutta 2004 Portugali - isäntämaa hopealle, 2000 Hollanti - isäntämaa tippui rankeilla finaalista, 1996 Englanti - isäntämaa tippui rankeilla finaalista jne. Yleisesti ottaen voi melkein sanoa isäntämaan olevan vähintään kotiedun myötä välierissä, jos kyse on ns. jalkapallon hieman paremmasta maasta, mutta em. paska-vertaus tietysti pitää huomioida. Esimerkiksi menneissä Afrikan kisoissa tämä korostui valtavasti, kun jotkut alkusarjan ottelut pelattiin käytännössä tyhjille stadioneille, kun taas kotijoukkue Angola veti kymmeniä tuhansia katsojia eli stadionin täyteen. Angolakin oli ennen turnausta esim. FIFA-rankissa yksi heikoimmista maista, mutta meni vähemmän yllättäen lohkostaan kuitenkin jatkoon.

Alunperin täällä: viewtopic.php?p=163958#p163958

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 37. Antamasi peukut: 0.

Suomen paras opas kryptovaluutoista bitcoinkeskus.com | På Svenska bitcoincenter.se | På Norsk bitcoinsentralen.no | In English aboutbitcoin.io |

Minikommentit

15.05.2014 21:53 <lammpa-1 v2.0> Tää oli kyllä ihan kuningasteksti 4v sitten! Kiitos vieläkin

15.05.2014 22:01 <Pii> Kyllä tästä pysyvä muistijälki oli jäänyt. Jotkin kohdat

15.05.2014 22:02 <Pii> muistaa vieläkin ulkoa. :)

15.05.2014 22:39 <SirAlex> "Kuningasteksti" edelleen, valitettavasti ei tääläkää aika/r

15.05.2014 22:40 <SirAlex> ahkeet riitä kopin ottamiseen. Jos sitä Valjuun yrittäis läh

15.05.2014 22:40 <SirAlex> empänä syksyä..

06.06.2018 22:58 <skasi> Tää oli kyllä ihan kuningasteksti 4v sitten! Kiitos vieläkin


telepizza
Jäsen
Viestit: 1049
Liittynyt: 10.04.2013, 12:42

Tuotto: +17.27 yks.

Palautus%: 100.10%

Panosten ka: 8.78 yks.

Vetoja: 1895

Pisteitä: 264

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja telepizza »

SirAlex kirjoitti: Onkin mielenkiintoista nähdä miten liki sata kiloinen härkä jaksaa Brasilian paahtavan auringon alla tiivistempoisessa turnauksessa..
Loistavaa tekstiä, mutta yksi huomautettava asia, Belgia toki pelaa alkulohkon ottelunsa (Estádio Mineirão, Belo Horizonte - Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro sekä Arena de São Paulo, São Paulo) areenoilla joissa voi olla lämmintäkin mutta Brasiliassahan on talvi menossa kisojen aikaan ja esim muutamassa kisakaupungissa päivällä on keskimäärin 15°C lämmintä ja yöllä pakkasta -5 °C (Curitiba, Porto Alegre)
Liitteet
belo horizonte.jpg
belgian avausmatsin kaupungin lämpötiloja eri kuukausilta
belo horizonte.jpg (57.27 KiB) Katsottu 11086 kertaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 5yks - max (max = 2% kassasta, panos vaihtelee ylikertoimen virtuaalikassan suhteen 1000yks +-tulos)

maltti ois valttia
twitter: https://twitter.com/banadeee

Minikommentit

15.05.2014 21:57 <SirAlex> tätä jossain vaiheessa pohdinki, mutta eipä enää tänään taju

15.05.2014 21:57 <SirAlex> nnut, hyvä huomio tosiaan.

15.05.2014 22:09 <Bouga> Joo, eteläbrasilian säät ovat hyvin viileät kisojen aikaan.

15.05.2014 22:09 <Bouga> Lämmintä on ainoastaan Pohjoisessa, Manaus mielenkiintoinen

15.05.2014 22:09 <Bouga> olosuhteiltaan, siellä Italia-Englanti mm. erittäin kosteaa

15.05.2014 22:09 <Bouga> ja lämmintä normaalisti nyt toki kuivempi kausi päällä.

15.05.2014 22:10 <Bouga> Curitibassa jopa lumen tulo mahdollinen kisojen aikana.


C.W.
Jäsen
Viestit: 135
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 15

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Muuten olin jatkoon menijöistä näin lonkalta heitettynä samaa mieltä, mutta Chilen jatkopaikka yllättäisi allekirjoittaneen. MM-kisat on kuitenkin eri asia kuin harjoitusmaaottelut.

Mutta oli mulla ihan asiaakin. Löytyisikö keltään linkkiä sivulle josta saisi näppärästi joukkueiden maaotteluhistoriat ( mielelllään 1 vs 1 vertailuna )?

Uskoisin että tuollainen sivusto on ainakin olemassa, mutta omat hakutaidot loppui kesken. Tiedot olisi hyvä löytyä ainakin viideltä viime vuodelta, ja pitempi on aina plussaa.

Olenko muuten pahasti hakoteillä jos veikkaan että E-lohko tulee olemaan selvästi kisojen vähämaalisin alkulohko?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.05.2014 21:13 <C.W.> Pystyykö muuten korkeuseroista hyötymään?

20.05.2014 21:13 <C.W.> Onko joukkueita jotka selvästi kärsivät kisapaikasta?

30.05.2014 23:27 <Hombree> Varmasti jollakin tasolla jos joukkueitten runko/avain pelaa

30.05.2014 23:27 <Hombree> jat koostuvat heikkokuntoisista yksilöistä.

30.05.2014 23:28 <Hombree> Itse lähtisin liikenteeseen ou vedoista


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

C.W. kirjoitti:Löytyisikö keltään linkkiä sivulle josta saisi näppärästi joukkueiden maaotteluhistoriat ( mielelllään 1 vs 1 vertailuna )?
http://www.eloratings.net/

tuolta kai löytyy "kaikki" maaottelut, joten sieltä voi kaivaa varmaankin suhteellisen helposti myös keskinäiset?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

http://nr.soccerway.com/

tuolta löytyy myös suhteellisen helposti, kun hakee joukkueen nimellä tai muuten vähän kaivelee...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

Pystyykö muuten korkeuseroista hyötymään?
Koskapa Bolivia ja Peru eivät ole mukana kisoissa, niin sanoisin, ettei kukaan hyödy merkittävästi suhteessa toisiin korkealla pelattaessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


SirAlex
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 27.01.2014, 20:29

Tuotto: +69.96 yks.

Palautus%: 101.20%

Panosten ka: 6.02 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 4209
Paikkakunta: Lahti

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja SirAlex »

C.W. kirjoitti:Muuten olin jatkoon menijöistä näin lonkalta heitettynä samaa mieltä, mutta Chilen jatkopaikka yllättäisi allekirjoittaneen. MM-kisat on kuitenkin eri asia kuin harjoitusmaaottelut.
Älkää Chileä väheksykö, "La Roja" on ollu jäätävän kova valmentajavaihdoksen jälkeen (myös MM-karsinnoissa, kieltämättä vähän hölmösti asian avauspostissa ilmasin). Claudio Borghin nähtyä ovea, Chile on uuden valmentajan Jorge Sampaolin alaisuudessa nakellu 17 ottelua, joista voittoja 11, tasapelejä 3 ja tappioita 3. Tappiot tuli Sampaolin debytoidessa tosipelissä Perua vastaan, sekä treenipeleissä Brasseja ja Saksaa vastaan.

Mutta joo, kyllä täälläkin vähän pahaa teki jättää viime kisojen hopeamitalisti alkulohkoon ja on täysin ymmärrettävää ettei moni Alexin näkemyksiin yhdy.


Myös Englannin jatkohaaveet tuhosin avauksessa, tähän kannattaa kuitenkin suhtautua vielä pienellä varauksella, nimittäin vuonna 1966 euroviisut voitti niinikään Itävalta, La Ligan voitto matkasi Atletico Madriid, sekä Eurooppa Liigan(nykyinen Champions League) voitti Real Madrid. Kyseisenä vuonna MM-pystin ilmaan nosti Englanti, deja vu?


Pilipali-kendot ja Aapon luultua epätarkemmat prosentit on varastanu kaiken huomion, koitetaan nyt kuitenkin muistaa kuinka ison asian ympärillä tässä pyöritään ja luoda keskustelua sen mukaisesti. Muunmuassa jatkoaika, vaihtoaitio, iltasanomien keskustelupalstat, poksusivut, punkinfinland jne tuottaa atm enemmän keskustelua edellämainitusta aiheesta kuin YK, skarpataan! :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


C.W.
Jäsen
Viestit: 135
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 15

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Kiitoksia Lampalle. Ilta meni ratevasti pohjaduunia tehden, joten vihjataan nyt ulkomuistista alkusarjan ottelu Brasilia-Meksiko tulosvetoon, eli 2-0 on lähes varma.

Alkulohko H vaikuttaa mielenkiintoiselta ajatellen maalikuningas vetoja. Belgialla nuori ja nälkäinen joukkue, vastassa Algeria ja Etelä-Korea ei niin hyvistä, ja Venäjä jolla hyvän ja huonon päivän ero on valtava. Joku belgeistä maalikuninkaaksi isolla rahalla? Riittääkö kertoimet kun tuulipukukansa on seurannut hypetystä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Spurs77
Avatar
Jäsen
Viestit: 1504
Liittynyt: 20.08.2008, 16:45

Tuotto: +97.18 yks.

Palautus%: 104.61%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 725

Pisteitä: 757
Paikkakunta: Tre

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Spurs77 »

Hyvä avaus kisakeskustelulle :peukku:

Itsellä joukkueet (taktiikat, valmennus ja pelaajisto + odotetut avauskokoonpanot) käyty läpi ensimmäisen kerran. Nyt on tullut luettua ennakoita ym. kirjoittelua kisoista, jos sieltä löytyisi jotain vielä huomioimatonta.

SirAlexin kanssa melko samoilla linjoilla mm. Chilestä ja varauksin myös Belgiasta. Italiahan oli hyvin kilpailukykyinen jo viime kisoissa (eikä vähiten loistavan valmennuksen ansiosta).

Ranskasta olen taas hyvin pitkälle eri mieltä. Viime vuosina joukkueen ehkä suurin ongelma on (Domenechin ajan surkean valmennuksen lisäksi) joukkueen sisäiset ristiriidat. Deschamps on pyrkinyt puhdistamaan ilmaa ja mikäli Nasrin pois jättäminen on tämän kannalta tärkeää, en pysty tätä kritisoimaan. Niin hyvä pelaaja Nasri kuin onkin. Ja "roskasakki"... Itse näen Ranskan taas mahdollisena yllättäjänä. Keskikentän kolmikko on parhaita mitä kisoista löytyy (Matuidi, Cabaye & Pogba). Vasemmalla Ribery (eli tässä setupissa Nasri olisi joka tapauksessa penkillä ja Deschamps ehkäisee ratkaisullaan itkupotkuraivarit) on yksi maailman kuumimmista pelaajista ATM. Puolustuskaan ei ole huono, vaikka ei ehkä ihan huippujen tasolla. Lohkosta pitäisi olla helppo tie jatkoon ja Ranska pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet vain. Deschampsia pidän valmentajana erittäin hyvänä.

Toinen ideajoukkue on Norsunluurannikko. Keskikentällä Yaya Toure ja laidoilla Kalou & Gervinho, kärjessä jokin nelikosta Drogba, Bony, Boumbia & Traore. Hyökkäysnelikko siis kisojen eliittiä. Ja... Maalissa Boubacar Barry muistetaan lähinnä koomisista virheistään, puolustuksen keskustassa Didier Zokora, puolustava kk josta aika ajanut ohitse, sekä Sol Bamba, joka on parhaimmillaan hyvää Championship tasoa. Yayan alapuolella keskikentällä Tiote pätevä rikkomaan hyökkäyksiä, mutta kuka jakaa palloa puolustuksesta ylöspäin? Serey Die? Ismael Diomande? Eivät sen paremmin kuin Tiotekaan. Isoin miinus lienee kuitenkin valmennus. Sabri Lamouchi palkattiin Ranskan TV:n kommentaattorin paikalta ensimmäiseen valmennuspestiinsä, eikä mikään tässä asetelmasssa ole ainakaan minua vakuuttanut. Heikkoja vastaan loistava hyökkäysmateriaali pärjää, kun pystytään tekemään enemmän maaleja kuin vastustaja, mutta organisoituja joukkueita vastaan tulee ongelmia. Tämä nähtiin esim. African mesteruuskisoissa Nigeriaa vastaan, kun materiaaliltaan heikompi, mutta organisoitu joukkue lähetti kisojen ylivoimaisen suosikin täysin ansaitulle kotimatkalle. Norsunluurannikko on kakkossuosikki jatkoon, mutta veikkaisin, että kertoimet riittävät Norsujen aikaiselle kotimatkalle.

Venäjä ja Sveitsi vaikuttavat omaan silmään mielenkiintoisilta joukkueilta. Molemmilla loistava valmentaja sekä tasapainoinen kokoonpano. Voivat mennä pitkälle. Kroatia on tarkkailun alla, sillä Kovac ei taktisilla ratkaisuillaan ole vielä vakuuttanut. Materiaali on kova, mutta Kovacin peluutus toistaiseksi vaikuttaa siltä, että laitetaan kentälle kovimmat yksilöt eikä kovinta joukkuetta.

Vetosetit alkavat kaikkiaan olla hyvällä mallilla, mutta rankingien kanssa on vielä paljon tekemistä. Eli palaillaan asiaan lähempänä kisoja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 14. Antamasi peukut: 0.

Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.

Minikommentit

22.05.2014 09:55 <Hese> Ranskasta Spusin kanssa samaa mieltä.

22.05.2014 10:19 <Hese> Deschamps nimenomaan korosti, että nasri ei sovi joukkuee-

22.05.2014 10:20 <Hese> seen asenteensa takia. Haluaa hyvän ilmapiirin.

22.05.2014 10:21 <Hese> Ed. kisat muistaen hyvin ymmärrettävää. Sirkusta ei kaivata

22.05.2014 16:48 <Spurs77> Ja Italian kanssa tarkoitan viime EM-kisoja.

22.05.2014 16:49 <Spurs77> Neljä vuotta sitten oli melkoista ripulia...


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4762
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2423

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Hese »

Ensimmäinen tipsi, koska juuri tätä lohkoa työstän.

Vedonlyöntivihje: - How many goals will France score during Group Stage - peliaika päättynyt

kohde
How many goals will France score during Group Stage
veto
over 4.5
kerroin
1.850 (Nordic)
panos
1 yks.

Osuma! +0.85 yks.Perusteluja tarkemmin myöhemmin, kun saan lohkot valmiiksi. Ranskalla on hyökkäysvoimaa ja sopiva lohko. Kerroinvertailussa muualla 1.6 ja jopa alle. Toki jostain voi saada paremmin, mutta en usko.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


C.W.
Jäsen
Viestit: 135
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 15

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Hese kirjoitti:Ensimmäinen tipsi, koska juuri tätä lohkoa työstän.

Vedonlyöntivihje: - How many goals will France score during Group Stage - peliaika päättynyt

kohde
How many goals will France score during Group Stage
veto
over 4.5
kerroin
1.850 (Nordic)
panos
1 yks.


Perusteluja tarkemmin myöhemmin, kun saan lohkot valmiiksi. Ranskalla on hyökkäysvoimaa ja sopiva lohko. Kerroinvertailussa muualla 1.6 ja jopa alle. Toki jostain voi saada paremmin, mutta en usko.
En tarttuisi tähän tippiin. Oman arvioni mukaan E-lohko on alkulohkoista selvästi vähämaalisin (10 maalia arviona) kun muiden lohkojen arviot vaihtelevat välillä 14.1-16.2. Kaikki E-lohkon joukkueet ovat porukoita joiden avut on ihan muualla kuin maalin teossa.

Tämän lisäksi otteluohjelma vähentää Ranskan mahdollisuuksia mässäillä maaleilla. Ekalla kierroksella, jolloin tärkeintä on tappion välttäminen, on vastassa Honduras, ja sekin on sentään Suomen tasoinen nippu vaikka kärsikin taannoin Brasiliaa vastaan kunnon selkäsaunan. 0-0, 1-0, maksimissaan 2-0.

Toisella kierroksella tulee organisoitu Sveitsi vastaan, ja 0-0 matsi ainakin vaikuttaa melko hyvältä vetoidealta.

Kolmannella kierroksella Ecuador, jolloin Ranska joko lepuuttaa avainpelaajiaan tai kärsii kovista paineista hyvää joukkuetta vastaan, eikä siitäkään ole maalijuhla tulossa.

Lohkon maaliahnein joukkue lienee juuri Ecuador, joka toisella kierroksella pääsee kurittamaan selvästi heikompaa ja pelityyliltään tuttua Hondurasia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.05.2014 18:18 <Hese> Sitten varmaan kelpaa U4.5/2.25 bwin?

22.05.2014 18:21 <Hese> Tosin en ikinä saa R-Honduras ottelusata 0-0:aa

22.05.2014 18:21 <Hese> Fransut varovsti bout 70 prosentin suosikkeja:)

22.05.2014 18:23 <Hese> Ja mun arvio Ranskan maalintekotaidoista oikein hyvä

22.05.2014 20:16 <_gigi> Vertailun vuoksi mulla alustavasti Fra-Hon 72-19-9


SirAlex
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 27.01.2014, 20:29

Tuotto: +69.96 yks.

Palautus%: 101.20%

Panosten ka: 6.02 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 4209
Paikkakunta: Lahti

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja SirAlex »

Spurs77 kirjoitti:
Ranskasta olen taas hyvin pitkälle eri mieltä. Viime vuosina joukkueen ehkä suurin ongelma on (Domenechin ajan surkean valmennuksen lisäksi) joukkueen sisäiset ristiriidat. Deschamps on pyrkinyt puhdistamaan ilmaa ja mikäli Nasrin pois jättäminen on tämän kannalta tärkeää, en pysty tätä kritisoimaan. Niin hyvä pelaaja Nasri kuin onkin. Ja "roskasakki"... Itse näen Ranskan taas mahdollisena yllättäjänä. Keskikentän kolmikko on parhaita mitä kisoista löytyy (Matuidi, Cabaye & Pogba). Vasemmalla Ribery (eli tässä setupissa Nasri olisi joka tapauksessa penkillä ja Deschamps ehkäisee ratkaisullaan itkupotkuraivarit) on yksi maailman kuumimmista pelaajista ATM. Puolustuskaan ei ole huono, vaikka ei ehkä ihan huippujen tasolla. Lohkosta pitäisi olla helppo tie jatkoon ja Ranska pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet vain. Deschampsia pidän valmentajana erittäin hyvänä.
Kieltämättä vähän turhan kärkkäästi tuli Ranskasta sanottua(äkäsenä Nasrin puolesta), ihan yllätysvalmis joukkuehan tuo on. Varsinkin kun lohko on mitä on ja mahdollisessa jatkopelissä vastaan astelisi mitä ilmeisimmin Bosnia-Hertsegovina tai Nigeria.

Riberyn nykyvireeseen kuitenkin pakko tarttua, kun eikös mies ole jo pidemmän aikaan ollut vain varjo syyskauden kunnosta. Vissiin kaverina vielä jotain pikku loukkaantumistakin. Ranskalle elintärkeetä, että scarface löytäisi syksyltä tutun peli-ilmeen, nyt kun tosiaan sitä Nasriakaan ei löydy..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.05.2014 17:38 <Spurs77> Jep, sarjassa viime aikoina vähän hiljaisempaa

23.05.2014 17:39 <Spurs77> Mutta Majussa löytänyt vireen tälle kaudelle


C.W.
Jäsen
Viestit: 135
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 15

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Niin vikahan ei varsinaisesti ole Ranskan maalailutaidoissa, vaan pelisysteemissä joka hieroo ja hieroo ilman tehoja.

Ranskan maaperällä ne on tehneet ihan hyvin maaleja kun kotiyleisö ei hyväksyisi saamatonta nyhjäämistä niin jotain on pakko tehdä.

Edellinen vieraalla maaperällä tehty maali/maalit tuli karsinnoissa Valko-Venäjää vastaan joka kaatui 2-4. Peli pelattiin 10.9.2013.

Sitä edelliset vierasmaalit olivat tulleet Italiaa vastaan 14.11.2012 jolloin Ranska voitti ystävyysottelun 1-2.

En vain näe syytä siihen miksi Ranska yhtäkkiä muuttaisi tapaansa pelata vieraalla maaperällä. Hierotaan, pelataan tarkkaa ja käydään hyvällä säkällä tekemässä 1 paitsiolta haiskahtava maali.

Ja kyllä, laitan tolle underille jotain. Ranska ei tule tekemään viittä maalia alkulohkossa.

Btw, Iran on ollut aika hyvässä nousussa, enkä pidä lainkaan varmana että Bosnia tai Nigeria nähtäisiin jatkopeleissä. Argentiinahan lohkon voittaa, mutta kakkossija on mielestäni auki.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.05.2014 19:36 <Hese> Hyvä pointti. Itse laskeskelin, että lohkovoitolla

22.05.2014 19:37 <Hese> juuri jompi kumpi noista tulee vastaan. Täytyy tarkistaa


_gigi
Avatar
Jäsen
Viestit: 546
Liittynyt: 02.04.2008, 19:58

Tuotto: -90.99 yks.

Palautus%: 97.94%

Panosten ka: 3.02 yks.

Vetoja: 1464

Pisteitä: 1121

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja _gigi »

Täällähän on jo paljon hyvää keskustelua hyvissä ajoin ennen kesän kohokohtaa! Itselläkin tässä joukkueiden arvioiminen meneillään ja toivon mukaan tännekin ehdin antamaan oman panokseni. Tässä tämän hetkiset ERITTÄIN KARKEAT arviot joukkueista. Arvosanat ovat keskiarvo monesta eri osa-alueesta(Valmentaja,arvokisa kokemus,taktiikka,MV,puolustus,kk,hyökkäys jne...). Arvosteluasteikkona ollut 4-10.

Lohko A
Brasilia 8,83
Kroatia 7,44
Meksiko 6,94
Kamerun 6,50

Lohko B
Espanja 8,94
Chile 7,89
Hollanti 7,83
Australia 5,22

Lohko C
Kolumbia 7,56
Japani 6,83
Norsuluunrannikko 6,78
Kreikka 6,78

Lohko D
Italia 8,50
Uruguay 8,11
Englanti 7,50
Costa Rica 5,83

Lohko E
Ranska 8,17
Sveitsi 7,22
Ecuador 6,39
Honduras 5,56

Lohko F
Argentina 8,56
Bosnia 7,28
Nigeria 6,89
Iran 5,72

Lohko G
Saksa 8,83
Portugali 7,67
USA 7,00
Ghana 6,78

Lohko H
Belgia 8,06
Venäjä 7,28
Etelä-Korea 6,56
Algeria 6,44

Sitten takaisin työn ääreen viilaamaan joukkuearvioita ja vähitellen kehittelemään niistä todennäköisyyksiä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.05.2014 20:22 <betpanda> Eli Hispaanot harjaa koko paskan ;)

22.05.2014 20:26 <_gigi> Siltähän se näyttää :) tosin kotietu vielä huomioimatta...


betpanda
Jäsen
Viestit: 2629
Liittynyt: 23.10.2012, 18:13
Pisteitä: 1269

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja betpanda »

Sen ihmeempiä paneutumatta, silmään pisti toi Hispaanien voittajakerroin pinnyltä @7.01
Onkos tossa perttien mielestä ilmaa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Puniikkimies on aina puniikkimies.

Minikommentit

23.05.2014 20:33 <betpanda> toinen heti perään: Suarez golden boot @13.00?

23.05.2014 20:40 <Hese> Suarez leikattiin eilen!

23.05.2014 20:41 <Hese> Mieluummin LAY, kun tilanne kysymysmerkki

23.05.2014 20:42 <betpanda> No huh, ty!

23.05.2014 20:42 <betpanda> Onneks tääl jotku seuraa mitä maailmalla tapahtuu.

23.05.2014 20:55 <Hese> Menee ainakin mun rank uusiksi, jos ei kuntoudu. Katsotaan

23.05.2014 20:56 <Hese> 2vkoa-kuukausi arvio.

23.05.2014 22:24 <razor> 3800~99,28%. Tsemiä. Elitloppet kaiken muuttaa voi.

23.05.2014 22:45 <betpanda> Jutellaan si ku sulki se seuranta.

23.05.2014 23:12 <Henkka> Si ku, Puuström :-)

23.05.2014 23:47 <J-Mad> Anyprice = varma suomeksi. Mitä sillä seurannalla tekee kun

23.05.2014 23:48 <J-Mad> kaikki osuu joka tapauksessa? Herätys panda.

23.05.2014 23:54 <betpanda> Sori, oon vähä uninen.


_gigi
Avatar
Jäsen
Viestit: 546
Liittynyt: 02.04.2008, 19:58

Tuotto: -90.99 yks.

Palautus%: 97.94%

Panosten ka: 3.02 yks.

Vetoja: 1464

Pisteitä: 1121

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja _gigi »

Nyt kun alkaa arviot muotoutua niin laitetaan parhaat vedot sisään. Panokset asteikolla 1-5 koko kisojen ajan.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL CROATIA ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL CROATIA ADVANCE FROM GROUP?
veto
YES
kerroin
2.200 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
2.000
todennäköisyysarvio
arvio 50%

Lohko A

Huti: -3.00 yks.

Kroatia taistelee Meksikon kanssa toisesta jatkopaikasta. Erittäin todennäköisesti Brasilia jatkaa ja Kamerun ulkona.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL SPAIN WIN THE GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL SPAIN WIN THE GROUP?
veto
YES
kerroin
1.752 (Pinnacle)
panos
5 yks.
raja
1.613
todennäköisyysarvio
arvio 62%

Lohko B

Huti: -5.00 yks.

Espanja voittaa lohkon. Chile ja Hollanti taistelee toisesta jatkopaikasta. Australialla en näe saumoja yllätykseen.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL GREECE ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL GREECE ADVANCE FROM GROUP?
veto
YES
kerroin
2.990 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
2.703
todennäköisyysarvio
arvio 37%

Lohko C

Osuma! +3.98 yks.

Tasainen lohko jossa Kreikalla hyvät mahdollisuudet jatkoon.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL ENGLAND ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL ENGLAND ADVANCE FROM GROUP?
veto
NO
kerroin
2.490 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
2.273
todennäköisyysarvio
arvio 44%

Lohko D

Osuma! +2.98 yks.

Italia ja Uruguay askeleen edellä Englantia.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL ECUADOR ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL ECUADOR ADVANCE FROM GROUP?
veto
NO
kerroin
1.901 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
1.754
todennäköisyysarvio
arvio 57%

Lohko E

Osuma! +3.60 yks.

Ranska E-lohkon ykkössuosikki. Hitzfeldin Sveitsi mielestäni selvä kakkonen.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL BOSNIA ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL BOSNIA ADVANCE FROM GROUP?
veto
YES
kerroin
1.806 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
1.724
todennäköisyysarvio
arvio 58%

Lohko F

Huti: -2.00 yks.

Argentiina selvä ykkönen. Bosnialla tästä lohkosta hyvät saumat jatkoon.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL GERMANY WIN THE GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL GERMANY WIN THE GROUP?
veto
YES
kerroin
1.613 (Pinnacle)
panos
5 yks.
raja
1.493
todennäköisyysarvio
arvio 67%

Lohko G

Osuma! +3.07 yks.

Saksa on aina vakuuttava ja lohkovoitto pitäisi olla lähellä.

Vedonlyöntivihje: - MM2014 - WILL SOUTH-KOREA ADVANCE FROM GROUP? - peliaika päättynyt

kohde
WILL SOUTH-KOREA ADVANCE FROM GROUP?
veto
NO
kerroin
1.526 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
1.449
todennäköisyysarvio
arvio 69%

Lohko H

Osuma! +2.10 yks.

Etelä-Korea mielestäni vaikeuksissa jopa Algerian kanssa. Belgia ja Venäjä jatkoon.

Vihjeet yhteensä: panokset 27.00, palautukset 32.73, tulos +5.73 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


SirAlex
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 27.01.2014, 20:29

Tuotto: +69.96 yks.

Palautus%: 101.20%

Panosten ka: 6.02 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 4209
Paikkakunta: Lahti

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja SirAlex »

betpanda kirjoitti:Sen ihmeempiä paneutumatta, silmään pisti toi Hispaanien voittajakerroin pinnyltä @7.01
Onkos tossa perttien mielestä ilmaa?
Itelle ei Espanja tänä vuonna maistu. Belgian tavoin kasa pelaajista kärsinyt kevät -kaudella loukkaantumisista tai pelannut muutoin heikon kauden.

Maalissa nähdään Valdesin loukkaannuttua Iker Casillias. Casillias torjui menneellä kaudella Real Madridin cup -pelit, kun torjuntavastuun liigassa kantoi Diego Lopez. Tietenkään Ikermanin maalivahtipelistä ei juuri miinusta voi antaa, mutta siitä huolimatta kassaritilanne on ollut viime turnauksissa nykyistä paremmassa kondiksessa.

Puolustuksessa päänvaivaa aiheuttaa avaintoppari Gerard Piquen ja ykköslaitapakki Jordi Alban loukkaantumiset ja tätä seurannut rikkonainen loppukevät. Molemmat on toki jo pelikunnossa kisojen alkaessa, mutta millasessa formissa? Gerardin toppariparina nähdään läjän supertärkeitä maaleja chämppärissä puskenut Sergio Ramos. Oikealla laidalla puolestaan puolustaa Cesar Azpilicueta tai vaihtoehtoisesti huippukauden (R)Madridissa pelannut Daniel Carvajal.

Keskikentälle Espanjalla on jokavuotiseen tapaan järkyttävä kasa loistavia vaihtoehtoja. Eniten peliaikaa nauttinee Andrés Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, David Silva, Sergio Busquets ja Cesc Fabregas. Listan pari ensimmäistä pelasi seurajoukkueessa jokseenkin nihkeän kauden ja on mielenkiintoista nähdä miten yli kolmikymppisten jalka nousee pitkän ja raskaan kauden jälkeen. Samainen kaiken nähnyt ja voittanut kaksikko on ollut merkittävässä roolissa Espanjan 2000 -luvun dominoinnissa ja herrojen heikohkosta nykyformista on pakko rokottaa vähintään miinuksen verran.

Hyökkäyksessä huolta puolestaan luo huippukauden pelanneen Diego Costan jalkavamma. Costan kisat ovat vaakalaudalla ja vastaukset kysymyksiin saadaan maanantaina, kun Espanja julkistaa lopullisen kisajoukkueensa. Toki tässäkin tapauksessa penkiltä löytyy rutkasti päteviä paikkaajia, joista todennäköisin vaihtoehto on La Ligassa 15 kaappia paiskonut Pedro. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat hyvät kaudet pelanneet David Villa, sekä Fernando L'lorente.


Pieniä ongelmia/huolia on siis havaittavissa jokaisella osa-alueella, eikä Brasilialle (ja Argentiinalle) "luovutettu" valtava kotietu tilannetta ainakaan paranna.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.05.2014 14:01 <betpanda> Ty.

27.05.2014 15:11 <TeddyKGB> Meinaatko että Valdes ois ollu terveenä ykkönen?

27.05.2014 19:07 <SirAlex> no ainakin lähempänä ku koskaan ennen, pelashan mies elämäns

27.05.2014 19:08 <SirAlex> ä kautta, samalla kun Iker kulutti penkkiä.. Mutta siis ei

27.05.2014 19:10 <SirAlex> Espanjan mahdollinen töppääminen siltikään luulis mv-peliin

27.05.2014 19:10 <SirAlex> kaatuvan..


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22708
Paikkakunta: Tampere

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.05.2014 19:44 <S.Sukkela> Älkää mulle peukkuja antako vaan jos hyvää luettaavaa oli...

27.05.2014 19:44 <S.Sukkela> niin heittäkää Vikin blogiin kommenttia.


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 914
Liittynyt: 18.12.2003, 12:02
Pisteitä: 840
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Zizou »

SirAlex kirjoitti:
betpanda kirjoitti:Sen ihmeempiä paneutumatta, silmään pisti toi Hispaanien voittajakerroin pinnyltä @7.01
Onkos tossa perttien mielestä ilmaa?
Itelle ei Espanja tänä vuonna maistu. Belgian tavoin kasa pelaajista kärsinyt kevät -kaudella loukkaantumisista tai pelannut muutoin heikon kauden.

Maalissa nähdään Valdesin loukkaannuttua Iker Casillias. Casillias torjui menneellä kaudella Real Madridin cup -pelit, kun torjuntavastuun liigassa kantoi Diego Lopez. Tietenkään Ikermanin maalivahtipelistä ei juuri miinusta voi antaa, mutta siitä huolimatta kassaritilanne on ollut viime turnauksissa nykyistä paremmassa kondiksessa.

Puolustuksessa päänvaivaa aiheuttaa avaintoppari Gerard Piquen ja ykköslaitapakki Jordi Alban loukkaantumiset ja tätä seurannut rikkonainen loppukevät. Molemmat on toki jo pelikunnossa kisojen alkaessa, mutta millasessa formissa? Gerardin toppariparina nähdään läjän supertärkeitä maaleja chämppärissä puskenut Sergio Ramos. Oikealla laidalla puolestaan puolustaa Cesar Azpilicueta tai vaihtoehtoisesti huippukauden (R)Madridissa pelannut Daniel Carvajal.

Keskikentälle Espanjalla on jokavuotiseen tapaan järkyttävä kasa loistavia vaihtoehtoja. Eniten peliaikaa nauttinee Andrés Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, David Silva, Sergio Busquets ja Cesc Fabregas. Listan pari ensimmäistä pelasi seurajoukkueessa jokseenkin nihkeän kauden ja on mielenkiintoista nähdä miten yli kolmikymppisten jalka nousee pitkän ja raskaan kauden jälkeen. Samainen kaiken nähnyt ja voittanut kaksikko on ollut merkittävässä roolissa Espanjan 2000 -luvun dominoinnissa ja herrojen heikohkosta nykyformista on pakko rokottaa vähintään miinuksen verran.

Hyökkäyksessä huolta puolestaan luo huippukauden pelanneen Diego Costan jalkavamma. Costan kisat ovat vaakalaudalla ja vastaukset kysymyksiin saadaan maanantaina, kun Espanja julkistaa lopullisen kisajoukkueensa. Toki tässäkin tapauksessa penkiltä löytyy rutkasti päteviä paikkaajia, joista todennäköisin vaihtoehto on La Ligassa 15 kaappia paiskonut Pedro. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat hyvät kaudet pelanneet David Villa, sekä Fernando L'lorente.


Pieniä ongelmia/huolia on siis havaittavissa jokaisella osa-alueella, eikä Brasilialle (ja Argentiinalle) "luovutettu" valtava kotietu tilannetta ainakaan paranna.
Monesta asiasta tuossa samaakin mieltä, mutta että "pelanneet huonon kevätkauden"?
Eurocupien finaaleissa tämän kauden neljästä joukkueesta oli kolme LaLigasta - ei kait toi nyt niin huonosti ole mennyt?

Premierissä pelaavista Silva ja Azpilicueta pelasivat hyvän kauden, Mata (loppukausi) ja Cazorla ihan ok. Navas loukkaantui ja Negredo väsähti kevättä kohden.
Llorente alun kangertelun jälkeen käsittääkseni hyvin Juvessa?
Barcan pelaajien katson itse myös jollain tasolla flopanneen.

Maalivahdit kisojen parhammistoa (Iker ja DeGea).
Puolustus ok, mutta kapeahko eikä kestä paljon loukkaantumisia. Avauslinja ollee Carvajal (Juanfran) - Pique - Ramos - Alba.
Keskikentän pohja (Xabi Alonso, Busguets, Javi Martinez) melkeinpä kisojen paras, ainoastaan Brassit ~samaa tasoa.
Keskikentän rakentava osa ylivoimaisesti kisojen laajin, kestää loukkaantumisia ja antaa mahdollisuuden tarvittaessa kierrättää?
Laitapelaajat hyvin juoksuvoimaisia ja tekevät loistavasti duunia molempiin suuntiin (Pedro,Navas)
Espanjalla tällä kertaa hyökkäyksessä myös "toinen vaihtoehto" käytössä, kun kaksi kookasta sentteriä mukana (otaksun Costan kuntoutuvan).
Mutta siellä voi olla myös se isohko flopin vaara?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4762
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2423

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Hese »

lammpa-1 v2.0 kirjoitti:
Pystyykö muuten korkeuseroista hyötymään?
Koskapa Bolivia ja Peru eivät ole mukana kisoissa, niin sanoisin, ettei kukaan hyödy merkittävästi suhteessa toisiin korkealla pelattaessa.
Sen verran pakko todeta, että Ecuador hyötyy korkealla. Karsinnan kotipelit pelattiin Quitossa (2850m), jossa Ecuador pelasi tasan Argentiinan kanssa, ja voitti kaikki muut. Vieraissa ei yhtään voittoa. Ecuadorin alkulohkon pelipaikoista Brasilian kaupunki sijaitsee 1100m korkeudessa, Curitiba 943m korkeudessa. Rio De Janeiro on korkeimmillaan myös yli 1000 metrissä, mutta stadion käsittääkseni alempana. Luultavasti Lamppa oikeassa, eikä noilla korkeuksilla vielä ratkaista pelejä. Joku minua paremmin tietävä voisi sanoa, onko noilla luvuilla mitään merkitystä? Samoin stadionien sijainti ja tarkka korkeus olisi hyvä tietää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


SirAlex
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 27.01.2014, 20:29

Tuotto: +69.96 yks.

Palautus%: 101.20%

Panosten ka: 6.02 yks.

Vetoja: 967

Pisteitä: 4209
Paikkakunta: Lahti

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja SirAlex »

Zizou kirjoitti: Monesta asiasta tuossa samaakin mieltä, mutta että "pelanneet huonon kevätkauden"?
Eurocupien finaaleissa tämän kauden neljästä joukkueesta oli kolme LaLigasta - ei kait toi nyt niin huonosti ole mennyt?

Premierissä pelaavista Silva ja Azpilicueta pelasivat hyvän kauden, Mata (loppukausi) ja Cazorla ihan ok. Navas loukkaantui ja Negredo väsähti kevättä kohden.
Llorente alun kangertelun jälkeen käsittääkseni hyvin Juvessa?
Barcan pelaajien katson itse myös jollain tasolla flopanneen.

Maalivahdit kisojen parhammistoa (Iker ja DeGea).
Puolustus ok, mutta kapeahko eikä kestä paljon loukkaantumisia. Avauslinja ollee Carvajal (Juanfran) - Pique - Ramos - Alba.
Keskikentän pohja (Xabi Alonso, Busguets, Javi Martinez) melkeinpä kisojen paras, ainoastaan Brassit ~samaa tasoa.
Keskikentän rakentava osa ylivoimaisesti kisojen laajin, kestää loukkaantumisia ja antaa mahdollisuuden tarvittaessa kierrättää?
Laitapelaajat hyvin juoksuvoimaisia ja tekevät loistavasti duunia molempiin suuntiin (Pedro,Navas)
Espanjalla tällä kertaa hyökkäyksessä myös "toinen vaihtoehto" käytössä, kun kaksi kookasta sentteriä mukana (otaksun Costan kuntoutuvan).
Mutta siellä voi olla myös se isohko flopin vaara?
Ehkä totuttuun tapaan ilmasin itseä hieman epäselvästi.

On tietysti selvää, että Espanjalla on jokaiselle pelipaikalle kasa loistavia pelaajia, niin kuin Fifa rankingin kiistattomalla kuninkaalla kuuluukin. Pointtina oli, että köörin ykköshepoilla(kärjistetysti: ykkösmolari, ykköstoppari, ykköslaitapakki, ykköspelintekijä & ykkösmaalinsylkijä) on alla vähän maltillisemmat kaudet tai pelaaja on vaihtoehtoisesti kärsinyt kevät -kaudella loukkaantumisista ja pelituntuma loppukauden peleistä on vähäinen tai jopa olematon.

Marginaalit kärkimaiden välillä on niin pieniä, että vastaavanlaiset pikkuseikat nousennee suureen rooliin, kun peli kirkkaimmista mitaleista alkaa.

Ei käy myöskään kiistäminen, ettei La Liga olisi ollut tänäkin vuonna hienosti esillä Europeleissä. Kisakoneeseen nouseekin kasa sensaatiojoukkueiden(atletico, sevilla) pelaajia. En vaan osaa antaa pelaajille, kuten Alberto Moreno(laitapakki), Koke(keskikenttä) jne. juuri arvoa, koska peliaikaa Espanjan nykymajussa tuskin juuri irtoaa. Niin loistavia pelaajia, kuin esim. nuori Koke onkin..

Erotellaan kuitenkin vielä piis by piis.

Maalivahtipeli tosiaan kovaa tasoa ja ehkä jopa kisojen kovin niinkuin mainitsit. Siitä huolimatta viime kisoissa tilanne oli mielestäni parempi, kun Ikerin refleksit oli muutaman vuoden vetreemmät ja miehen pelituntuma oli parempi.

Puolustuksen oikeelle laidalle Del Bosquella on valinnanvaraa ja Juanfran on loistavan Atletico -kauden jälkeen myös potentiaalinen vaihtoehto. Päähuomio kuitenkin meikäläisen papereissa keskittyy alakerrassa Alban ja Piquen pelikuntoihin, kun tuntuma loppukeväästä oli mitä oli.

Keskikentän pohja niinikään kestää vertailun mitä maata vastaan tahansa ja pitäisi forminki puolesta olla erittäin hyvässä iskussa. Javi Martinez toki jäi Bayernissa vähän pienempään rooliin tällä kaudella, mutta Busquets + Xabi Alonso = nuts.

Keskikentän rakennusosa on eittämättä kisojen laajin ja nimellisesti täysin hävytön. Laajuus antaa luonnollisesti varaa kierrättää, mutta onko Cheekillä kanttia penkittää Xavia ja Iniestaa mikäli tilanne näin vaatii? Jantterit kun on kuitenkin ollut viimeiset kymmenen vuotta Espanjan keskikentän vankkumaton kivijalka ja oli tätä myös karsinnoissa & Conf Cupissa.

Mikäli Diego Costa on jo kisojen aikaan täydellisessä pelikunnossa, niin Espanjan hyökkäys on imo paremmassa uomissa, kuin vuosiin. Välttämättähän joukkue ei edes puhdasta kärkeä tarvitse, vaan karsinnoissa neljä kaappia painanu Pedro juoksentelee vikkeläkinttuisten kolleegoidensa kanssa pystyyn minkä kerkiää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Taika
Jäsen
Viestit: 6635
Liittynyt: 11.04.2003, 12:29

Tuotto: +121.25 yks.

Palautus%: 102.43%

Panosten ka: 0.45 yks.

Vetoja: 11078

Pisteitä: 8866
Paikkakunta: Tampere

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja Taika »

Itelle Espanja on lähtökohtaisesti ehdottomasti ohipelijoukkue leimalla "parasta ennen" meni jo, mutta kovin moni vielä tykkää (ylikypsästä)mausta. Espan Dilemma vähän siinä, että jos mennään vanhalla permanentilla, niin siellä ehdottomasti liikaa jo kaiken saaneita pelaajia (syttyminen/vire/kunto ei ikinä sillä tasolla kuin helpolla voisi olettaa) ja uusilla ukoilla ei peli välttis toimi sen paremmin. Hiukan kyllä olen antanut yllättää itseni, etten ole vielä oikein löytänyt järkevää ohipelattavaa. Eli en sitten taida olla ennakkomutuni kanssa yksin joukkohaudassa. Eiköhän matseista aikanaan löydy kuitenkin jotain.

Hollanti melkoinen arvoitus tolla joukkueen (kokemus/ikä)rakenteella. Alakerta melko tuoretta kasvua ja yläkerta sitten näitä kehäraakkeja. Piti oikein ottaa hiekat silmistä, ku luki, että snejderit, robbenit ja persiet vasta hädin tuskin kolmekymppisiä. Ku tuntuu, että ovat ravanneet tuolla tuhat vuotta jo. Ja välillä kyllä ukkojen olemuskin ikälopun oloinen. Ei oikeen jaksa uskoa, mutta JOS jostain ihme syystä ovat vireessä ja syttyvät, niin ei positiivinen yllätyskään ole mahdoton - sen verran skeptisesti kaikki tuntuvat Hollantiin suhtautuvan. Kuten myös alleensakirjoittanut... Just tuli muuten tieto että vandervaartti jää pois. Hollanti menee sihen kategoriaan, että täytyy nähdä miten peli lähtee toimimaan ja sitten reagoidaan.

Australiaa ei kyllä voi hyvällä tahdollakaan sanoa kovin kummoiseksi porukaksi. Espjanjan lohkovaiheen ohivetoja (maali/pisteunderit) hidastaa kyllä se, että pääsevät vikalla kiepillä pelaamaan ausseja vastaan. Jos pelit ovat menneet oletetusti saattaa ausseilta hyvinkin vikalla kierroksella olla jo ns. ilmat pihalla.


---
Sen verran moni maistuvista tulee Etelä-Amerikasta, että kyllä tollasen kehtaa laittaa. Tuskin kerroin tosta ainakaan nousee.

Vedonlyöntivihje: - Confederation Winner - peliaika päättynyt

kohde
Confederation Winner
veto
CONMEBOL
kerroin
1.940 (pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Taika, 28.05.2014, 14:22. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Minikommentit


GWS
Avatar
Jäsen
Viestit: 1850
Liittynyt: 26.08.2003, 12:29

Tuotto: -8.65 yks.

Palautus%: 99.84%

Panosten ka: 3.35 yks.

Vetoja: 1650

Pisteitä: 2248
Paikkakunta: Esbå

Re: Jalkapallon MM-kisat, Brasilia

Viesti Kirjoittaja GWS »

Hese kirjoitti: Samoin stadionien sijainti ja tarkka korkeus olisi hyvä tietää.
Stadionien korkeudet ja muutakin infoa sijainnista ja ilmastosta löytyy tuolta:

http://www.bbc.com/sport/0/football/24897388

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin