Tänään on 15.06.2024, 20:17.

Osallistu EURO 2024 kilpailuun - Tarjolla huikeat palkinnot!!

Foorumin käyttöohjeet

Keskustelua arvokilpailuista.
Vastaa Viestiin
moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

Foorumin käyttöohjeet

Alla tiivistettynä foorumin käyttöohjeet. Omia asetuksia voi muuttaa Omat asetukset -valikosta. Tärkeimpiä asetuksia ovat kielen ja ulkoasun valinta.

Kieli

Aikaisemmin foorumin oletuskielenä oli englanti, mutta myös suomenkielinen käyttöliittymä on saatavilla. Kielen voi vaihtaa suomeksi täältä kohdasta My Language ja painamalla alareunan "submit"-nappulaa.


Päivämäärä ja kellonaika

Samalla sivulla kohdassa "Ajan näyttö" voi vaihtaa foorumin viesteissä näkyvää ajan ilmaisumuotoa. Valitse listasta valmis asetus tai muotoile se itse valitsemalla "mukautettu". Foorumin oletusaikamuoto on "d.m.Y, H:i", jolloin ajat tulostuvat muodossa "04.01.2011, 12:34". Muita kirjaimia, joita aikamuodossa voi käyttää ovat mm.:
- "l" (pieni L) tulostaa viikonpäivän.
- "D" tulostaa viikonpäivän lyhennettynä.
- "W" tulostaa viikon numeron.
- "F" tulostaa kuukauden kirjaimina, "M" tulostaa kuukauden kirjaimina lyhennetyssä muodossa.
- "s" tulostaa sekunnit.


Vihamieslista

Jos ei halua nähdä tietyn käyttäjän viestejä, käyttäjän voi lisätä vihamieslistalle.


Moderaattoreille raportoiminen

Jokaisesta foorumin viestistä löytyy pieni kuvake, jossa on huutomerkki (esim. Kuva). Kuvaketta klikkaamalla saa kätevästi raportoitua viestistä moderaattoreille.


Quoten käytöstä

Oikeaoppinen quoten eli lainausten käyttö selkeyttää huomattavasti viestien lukemista. Aina kun lainataan tekstiä, se kannattaa laittaa quote-tagien väliin, että lukija selvästi huomaa, mikä osa tekstistä on lainattua ja mikä kirjoittajan omaa tuotantoa. Oma teksti kirjoitetaan quote-tagien ulkopuolelle.

Viestin kirjoituskentässä quotea käytetään alla olevan kuvan mukaisesti:
Kuva

Nimimerkin kirjoittaminen ei ole välttämätöntä:
Kuva

Hakasulkeet saa kirjoitettua ainakin Windows-koneissa painamalla Alt Gr + 8 ja Alt Gr + 9. Sulkutagin takakeno saadaan painamalla Shift + 7.

Quote-tageja tarvitsee harvemmin itse kirjoittaa, koska ne tulevat lainattuun tekstiin automaattisesti painettaessa "lainaa" -linkkiä.


Foorumin seuraaminen

Kätevintä on lukea edellisvierailun jälkeen tulleet uudet viestit Näytä uudet viestit -linkistä. Linkki löytyy sivun ylälaidasta oikealta tai vasemmalta riippuen käytetystä ulkoasuteemasta.

Kaikissa listoissa näkyvä oranssi ikoni, joka on joko Kuva tai Kuva, vie lukijan siihen kohtaan viestiketjua, jossa on ensimmäinen uusi viesti.

Nopein tapa lukea uudet viestit on siis klikata Näytä uudet viestit -linkkiä ja listasta klikkailla Kuva -kuvakkeita.


HTML

Viestiin voi kirjoittaa html-taulukoita. Mitään muita html-tageja ei voi käyttää. Sallitut attribuutit table, th, tr ja td -tageissa ovat:

align
valign
border
width
cellpadding
cellspacing
colspan
rowspan
style

Sallitut inline-tyylit ovat:

width
height
color (muodossa #ffffff)
text-align
background-color (muodossa #ffffff)
font-weight
border-collapse
padding
padding-top
padding-right
padding-bottom
padding-left
border (muodossa 1px solid #ffffff)
border-top (muodossa 1px solid #ffffff)
border-right (muodossa 1px solid #ffffff)
border-bottom (muodossa 1px solid #ffffff)
border-left (muodossa 1px solid #ffffff)

Voit myös katsoa ohjeet rekisteröitymiseen ja lisäosien käyttämiseen suoraan videolta:


Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

Viestin lähetys

- Lähetä -nappia klikataan vain yhden kerran, muuten seurauksena voi olla tuplapostaus. Viestin lähetys voi kestää jopa minuutin. Jos ruutuun tulee tämän jälkeen virheilmoitus, viestin saa yleensä pelastettua, kun siirtyy takaisin selaimen "back" -nappulalla.
- Viestin lähetyksen jälkeen voi siirtyä takaisin viestiketjuun ruudulle tulostuvasta linkistä. Jos viestiketjuun siirtyy selaimen back-nappulaa käyttäen, saattaa selain lähettää viestin uudelleen ja tuplapostaus on valmis.
- Jos ruutuun tulee teksti, että viesti vaatii moderaattorien hyväksynnän, näkyy viesti foorumilla vasta, kun joku moderaattoreista on hyväksynyt viestin sisällön.


Youtube -tagi

Jos videon linkki on esimerkiksi http://www.youtube.com/watch?v=dV8ozxliySQ
kopioi viestikenttään vain osoitteen loppuosan v-parametri eli "dV8ozxliySQ", maalaa se ja klikkaa "youtube"-nappia viestikentän yläreunassa.

Viestikentässä lukee nyt

Koodi: Valitse kaikki

[youtube]dV8ozxliySQ[/youtube]
jolloin se näkyy lukijoille

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

Vihjeseuranta

Foorumin seurantasysteemin käyttö edellyttää, että vihjaaja kirjoittaa vihjeen vihjetagi-bbcodeen. Tagi-nappulat löytyvät viestin lähetyskentän yläreunasta.
Kuva

Kun vasemmanpuoleista nappulaa painaa, viestin lähetyskenttään tulostuu seuraavanlainen teksti:
Kuva

Lyhyempi versio sisältää ainoastaan pakolliset parametrit. Pakolliset parametrit näkee siitä, että ne on kirjoitettu isoin kirjaimin.

Vihje lisätään kirjoittamalla vihjeen tiedot esimerkiksi seuraavasti:
Kuva


Parametrit:

KOHDE = ottelu tai tapahtuma, johon vihje annetaan. Esim. "Jokerit - SaiPa" tai "Keihään finaali".

VETO = joukkue tai kilpailija, jota vihjataan. Esim. "SaiPa", "2", "SaiPa +0.25" tai "Seppo Räty". Käytä selkeitä merkintöjä, varsinkin tasamaalitasoituksien kanssa: jos joukkueelle annetaan yksi maali tasoitusta eikä tasoitukseen kuulu tasapelivaihtoehto, käytä mieluummin merkintää "SaiPa +1.0" kuin "SaiPa +1". Silloin lukija tietää, että kyse ei varmasti ole 1X2-tasoitusvedosta. Jos tasoitukseen kuuluu tasapelivaihtoehto, voit merkitä sen esim. "SaiPa +1 DO", jossa DO tarkoittaa draw optionia.

KERROIN = kohteen kerroin. Jos vihje on pörssimarkkinaan, laita kerroin sellaisenaan ja komissio omana parametrinaan.

PANOS = kohteen panos yksikköinä. Älä kirjoita "5 yks." vaan pelkästään "5".

BOOKKERI = kertoimen tarjoaja. Jotkut ovat merkinneet tähän kenttään useampiakin bookkereita, joilla on tarjolla sama kerroin. Suositeltavaa on kuitenkin merkitä tähän vain yksi bookkeri ja lisätiedot (kuten vaihtoehtoiset pelifirmat) kommenttikenttään. Tämä helpottaa vihjeiden käsittelyä myöhemmin esim. taulukkolaskentaohjelmassa.

PVM = kohteen päivämäärä ja alkamisaika. Tähän tulostuu valmiiksi tämä päiväys ja kellonajaksi 00:00, joten vihjaajan täytyy editoida tähän oikea päivämäärä ja kellonaika. Huomaa, että keskiyöllä alkava ottelu merkitään seuraavan päivän puolelle, esimerkiksi 9.9.2012 00:00 eikä 8.9.2012 24:00.

laji = Tähän voi kirjoittaa lajin tai sarjan, johon kohde kuuluu. Esim. "jalkapallo" tai "Veikkausliiga". Seurannan yhteenveto-sivulle tehdään automaattisesti lajikohtainen ryhmittely tämän kentän perusteella. Voit muuttaa arvoa myöhemmin omilta seuranta-sivuiltasi.

komissio = pörssivedoissa täytyy voitoista maksaa komissiota. Merkitse komissioprosentti tähän. Systeemi laskee komission siinä vaiheessa, kun merkitset vihjeeseen tuloksen. Jos vihjaat samaan pörssimarkkinaan useampia vetoja, komissio pitää laskea palautuksiin manuaalisesti.

winprobability = suoran voiton osuma-tn prosentteina.
halfwinprobability = puolikkaan voiton osuma-tn prosentteina.
pushprobability = pushin osuma-tn prosentteina.
halflossprobability = puolikkaan häviön osuma-tn prosentteina.

rajakerroin = kerroin, jonka odotusarvo on mielestäsi 1.

kommentti = tähän voi kirjoittaa maksimissaan 255 merkin verran lisätietoja, kuten esim. muiden bookkereiden kertoimia. Vihjeen perustelut voisi periaatteessa kirjoittaa tähän myös, mutta suositeltavampaa on kirjoittaa ne vihjetagin ulkopuolelle.

Numeroita sisältävissä parametreissa voi käyttää sekä desimaalipistettä että desimaalipilkkua.

Kun olet vihjeen kirjoittanut, kannattaa aina ennen viestin lähetystä käyttää esikatselu-toimintoa, jolloin voi olla varma siitä, että vihjetagi on kirjoitettu oikeaan muotoon. Kun tagi on oikein kirjoitettu ja arvot hyväksytty, vihje näkyy oikein muotoiltuna esikatselussa.


Linkki omaan seurantaasi löytyy foorumin yläpalkista heti, kun olet ensimmäisen vihjeesi julkaissut. Vedot-sivulla voit merkitä vihjeiden palautukset ja tulokset, muuttaa laji/sarja-kenttää ja poistaa virheelliset vedot. Tässä poistaminen tarkoittaa sitä, että vihje ei enää näy vetohistorian oletusnäkymässä, eikä vihjettä lasketa mukaan tilastoihin. Voit poistaa virheelliset vedot 48 tunnin kuluessa vihjaushetkestä, sen jälkeen on pyydettävä moderaattoria apuun.

Asetussivulla voit mm. ladata vetohistorian omalle koneellesi, asettaa vihjetagiin oletusparametrit ja muuttaa seurannan yksityiseksi.


Seurannan pelikassa on alussa 1000 virtuaaliyksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

Vihjeseurannassa olevien virheiden korjaamisesta

Seurantasysteemi toimii niin, että aina kun editoidaan vihjetagia, seurantaan syntyy uusi vihje uudella aikamerkinnällä. Virheellisiä vihjeitä ei siis voi editoida oikeiksi pelkästään vihjetagia muuttamalla vaan sen lisäksi virheellinen vihje on poistettava seurannasta.

Käyttäjä voi itse poistaa vihjeen 24 tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun vihje on talletettu seurantaan. Tämän jälkeen ainoastaan moderaattori voi poistaa vihjeen. Jos et voi poistaa virheellistä vihjettä enää, laita viestiä tähän ketjuun.

Virheellisen vihjeen poistaminen:
1. laita ruksi vihjeen kohdalle sarakkeeseen "Poista"
2. paina "Lähetä".

Jos poistat vahingossa väärän vihjeen, voit palauttaa sen takaisin 24 tunnin kuluessa:
1. klikkaa vihjelistauksen oikeasta yläkulmasta "Näytä poistetut vedot"
2. poista ruksi sarakkeesta "Poista"
3. paina "Lähetä".

Vihjelistaus on järjestetty aikamerkinnän perusteella vanhimmasta uusimpaan. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun editoit vihjetagia ja olet poistamassa virheellistä vihjettä. Virheellinen vihje on silloin listalla ylempänä ja uusi korjattu vihje alempana. Jos olet muuttanut järjestystä asetuksista, vihjeet ovat tietysti toisinpäin.

Tarvittaessa vihjeen tarkan aikamerkinnän näkee pitämällä hiirtä hetken aikaa paikallaan ensimmäisen sarakkeen päällä ("Vihjattu"-sarake).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RoSSa
Avatar
Jäsen
Viestit: 125
Liittynyt: 02.01.2019, 11:15

Tuotto: +1.99 yks.

Palautus%: 100.53%

Panosten ka: 2.49 yks.

Vetoja: 152

Pisteitä: 87

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja RoSSa »

Miten saan laitettua allekirjoituksen itselleni? Vai onko tuo tässä vaiheessa mahdotonta kun ei ole tarpeeksi viestejä vyöllä?

Huomasin tuossa chatin ja ajattelin kysyä sieltä apuja. No eihän sinne mitään saa kirjoitettua uutena tulokkaana. Tulipa sitten mieleeni, että laitankin yksityisviestin ylläpidolle. Eipä tuokaan tietenkään onnistunut alhaisen viestimäärän vuoksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

RoSSa kirjoitti:
02.01.2019, 13:06
Miten saan laitettua allekirjoituksen itselleni? Vai onko tuo tässä vaiheessa mahdotonta kun ei ole tarpeeksi viestejä vyöllä?

Huomasin tuossa chatin ja ajattelin kysyä sieltä apuja. No eihän sinne mitään saa kirjoitettua uutena tulokkaana. Tulipa sitten mieleeni, että laitankin yksityisviestin ylläpidolle. Eipä tuokaan tietenkään onnistunut alhaisen viestimäärän vuoksi.
Nyt pitäisi onnistua. Allekirjoitus lisätään ucp.php?i=ucp_profile&mode=signature

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ns59461
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 28.10.2019, 21:23
Pisteitä: 0

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja ns59461 »

Mistään en löydä miten minikommentteja jätetään?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.10.2022 20:06 <Henkka> ei taida onnistua ennen kuin olet laittanut muutaman normiviestin

08.10.2022 20:50 <Ylikerroin.com> Minikommentit vaativat 2 hyväksyttyä viestiä foorumille.


veijjonbetsit
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 11.08.2017, 09:38
Pisteitä: 8

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja veijjonbetsit »

Miksi minikommentit ei toimi minulla?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.02.2023 17:50 <fouba> pikainen vilkaisu kommenttihistoriaasi selventänee asiaa :)

16.02.2023 09:53 <Kurpitsapää_> :D


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Re: Foorumin käyttöohjeet

Viesti Kirjoittaja moderator »

veijjonbetsit kirjoitti:
14.02.2023, 10:18
Miksi minikommentit ei toimi minulla?
Kommentointimahdollisuus poistettu toistuvien sääntörikkomusten (§1.1) vuoksi.

Foorumin säännöt viewtopic.php?f=23&t=41163

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.02.2023 10:11 <talovarma> Melekosta seppoilua, pitänee ottaa lankapuhelimella soitto jukurttiukolle.


Vedonlyöntibonus: 50 € Riskitön veto + 75 € Alennusveto! Optibet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin