Tänään on 20.06.2018, 04:24.

NHL ja Abramovich

Keskustelua jenkkilajeista. NHL, NBA, NFL, MLB...
Vastaa Viestiin
Malmuth
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 08.09.2003, 22:05
Pisteitä: 0

NHL ja Abramovich

Viesti Kirjoittaja Malmuth »

No huhuhan tää vaan on, mutta Abramovich saattaa ostaa Vancouverin. Rahastahan ei ole pulaa ja samanlaisilla satsauksilla kuin Chelseassa saisi aika huikean joukkueen aikaan. Ne jotka harkitsevat lyövänsä vetoa Stanley cupin voittajasta kannattaa ehkä vielä miettiä onko veto järkevä. Vaikka onkin vielä hyvin epätodennäköistä, että Abramovich ostaisi Vancouverin tai jonkin muun joukkueen ainakaan tällä kaudella. mikäli niin kuitenkin tapahtuu saisi mies varmastikkin sen aikaan, että ostamansa joukkueen todennäköisyys voittaa mestaruus kasvaisi huomattavasti. Toki ainahan pitkäaikaisvedoissa on huomioitava se, että minkälaisia muutoksia tahansa voi tapahtua. Maailmasta löytyy paljon tosi rikkaita ihmisia, mutta tuskin heistä kukaan mukaan luettuna rikkaimatkin NHL seurojen omistajat ovat valmiita uhraamaan niin paljon rahaa joukkueeseen kuin Abramovich. Mieshän omistaa jo Venäjän liiga seura Avangard Omskin.
Tosta huhu http://www.canoe.ca/Slam030925/nhl_van-cp.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zamboni
Jäsen
Viestit: 78
Liittynyt: 05.02.2003, 23:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Zamboni »

Vaikka A. ostaisikin tällä kaudella NHL seuran, hän tuskin ryhtyisi tekemään minkäänlaisia yltiöpäisiä pelaajahankintoja tietämättä minkälaisen salary cap tullaan neuvottelemaan seuraavissa sopimusneuvotteluissa.

Ja mikäli palkkakuluja ja satsauksia viime vuosina tutkaillaan tuolla logiikalla Rangersin olisi pitänyt voittaa kannu ainakin kerran... :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


J.R.
Jäsen
Viestit: 374
Liittynyt: 28.02.2003, 18:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja J.R. »

NHL:ssä ei voi samalla tavalla ostaa pelkällä rahalla pelaajia kuin Euroopan futiksessa. Pitää antaa pelaajia tai varausvuoroja vaihdossa. Ja onhan New York Rangers jo näyttänyt, että pelkällä rahalla ei pärjää. Pelaajabudjetti on isoin, tuloksena 6 kautta putkeen pudotuspelien ulkopupuolella. Sillä välin finaalissa on käynyt mm. sellaisia joukkueita kuin Buffalo, Carolina ja Anaheim.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Sen minkä raveista voittaa, häviää jalkapalloon.

Minikommentit


Malmuth
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 08.09.2003, 22:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Malmuth »

Kyllä NHL:ssä voi tehdä pelaajakauppoja aika helposti tietenkin pitää antaa pelaajia tai varausvuoroja vaihdossa. Mikäli jollain on älyttömästi rahaaa ja hän on sitä valmis käyttämään niin hän ei tee mitään varausvuoroilla kun hän voi aina hankkia joukkueesseen kesällä parhaat vapaat agentit. Ensimmäisen kierroksen varausvuorolla saa jo ylipalkatun mutta erinomaisen pelaajan ja aina voi antaa rahaa pelaajakaupoissa vrt. Eric Lindrosin siirto Qubecista Phillyyn tai Kovalevin siirto rangersiin jossa Rangersin antoi pelaajien lisäksi rahaa . Lisäksi Waiwerseistä voi poimia pelaajia. Nythän lokakuun waiverseistä voi todennäköisesti poimia mm. Curtis Josephin jos vaan pystyy maksamaan hänen 8 miljoonan taalan palkan.

Mitä tulee Rangersiin niin Glen Sather voisi katsoa peiliin ja kysyä mitä Vitt.. mää teen tässä liigassa niin pihalla mies on. Edmontonin kanssa hienot meriitit mutta, se oli 80-luvulla. Todennäköisesti jos sulla 75 miljoonan payroll ja jollain muulla on 25 miljoonan payroll niin sun pitäis olla parempi joukkue. Toki aina näin ei ole, Mutta kyllä rahalla saa huippujoukkueen jos on vähänkin taitoa sellainen rakentaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Malmuth
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 08.09.2003, 22:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Malmuth »

Pakko vielä jatkaa. Mikäli kävisi niin, että A ostaisi NHL joukkueen jo tällä kaudella niin salary cap ei välttämättä nappaa häntä pätkääkään. Spekuloidaan nyt, että hän ostaisi Vancouverin jolla on ihan hyvä joukkue loistava puolustus, ok hyökkäys ja ei niin hyvä maalivahtikaksikko. Niin hän voi siirtoajan kynnyksellä hankkia 4-5 huippupelaajaa joka tekisi Vancouverista huippujoukkueen oikeille paikoille uudet miehet ja heillä olisi noin 15 peliä aikaa päästä sisään joukkueeseen ennen playoffseja. Salary cap ei meinaa mitään kun hankitut pelaajat pelaavat sopimuksensa viimeistä vuotta niin he ovat kauden jälkeen vapaita agentteja eikä A:n tarvitsisi pähkäillä, että mitenköhän nämä miehet saisi mahdutettua piennentyneeseen payrolliin.

Vielä tosta Rahalla saa ei saa hyvää joukkuetta. Vaikka Rangers on koko NHL:n irvikuva niin rahalla on myös saatu viime vuosina menestystä kolme neljästä viime vuosien menestys joukkueista on rakennettu isolla rahalla Detroit, Dallas ja Colorado. Se neljäs New Jersey on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvattamalla omista varauksista loistavan farmiorganisaation kautta hyviä pelimiehiä. New Jerseyn payroll on alkavalla kaudella noin sijoilla 8-10 joten kyllä sitä rahaa sielläkin käytetään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


J.R.
Jäsen
Viestit: 374
Liittynyt: 28.02.2003, 18:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja J.R. »

Ensinnäkin:

Vancouver tarvitsee ollaaksen ns. contender
Vähintään 2 todella hyvää tai hyvää pakkia. Vancouverin pakisto on kaukana esim. Detroitista, Coloradosta, Dallasista, New Jerseystä, Ottawasta tai jopa New York Rangersista. En näe, että liigassa olisi yhtäkään huippupakkia, josta joku joukkue olisi tällä hetkellä luopumassa tai edes kauden lopussa. Vapailla markkinoilla on kai kiinnostavin Ken Klee, mutta hänkin on enemmän 2.-3. parin miehiä. Eikä hän välttämättä yllä koskaan viime kauden tasolle.

Hyökkäykseen lisää syvyyttä. Nyt se on aivan liikaa Bertuzzi, Morrison, Näslund - akselin varassa. Vapailla markkinoilla kiinnostavin kai "sata-vuotias" Adam Oates. Potentiaalisia huippuluokan ostomiehiä keksin yhtäkkiä kaksi, Iginla ja Jagr. Jagrin motivaatio koko pelaamiseen on suuri kysymysmerkki. Ja jos Capitals pudotuspeleihin menee Jagr tuskin on kaupan muuten kuin täydellisen limbokauden pelanneena.

Huippumaalivahti
Cujolla on mun silmissä yliarvostetun luuserin leima. Varmasti parempi kuin Cloutier, mutta minä en pidä Cujoa edes NHL:n top-10-vahtina. Muualta kai voisi pelaajakaupalla hankkia huipuista ehkä Sean Burken tai Olaf Kölzigin. Ja nämäkin herrat vain silloin, jos pudotuspelipaikka on karannut heidän joukkueidensa käsistä.

All in all: Ihan helppona en näe Vancouverin nostamista parhaiden rinnalle tämän vuoden aikana. Parhaat ja rikkaimmat joukkueet eivät huipustaan luovu ja heikommilla ei enää ole paljon hankkimisen arvoista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Sen minkä raveista voittaa, häviää jalkapalloon.

Minikommentit


Malmuth
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 08.09.2003, 22:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Malmuth »

Hyviä huomioita J.R.
Nämä on tietenkin niitä juttuja miten kukin näkee, mutta kyllä vancouverin puolustus on täysin ylivertainen Rangersiin verrattuna. Jovanovski ja Öhlund ovat kavereita jotka tekevät suurin piirten samat tehot kuin Leetch nykypäivänä ja Poti, mutta puolustavat huomattavasti paremmin kaiken lisäksi Leetch on jo 35 ja kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista. Salo (kärsinyt niin ikään loukkaantumisista), malik ja Sopel täydentävät Vancouverin pakiston näistä kaikki tekevät n. 30 pistettä ja Sopelia lukuunottamatta hoitavat oman pään kunnialla. Verrattuna Rangersin De Vriesiin, Kasparaitikseen ja Malakhoviin. De Vries on hyvä puolustaja hoitaa tyylikkäästi oman pään ja tekee sen 30 pistettä, mutta kasparaitis ja 35-vuotias Malakhov ovat MR. hasardeja ja tehopisteet ovat Malahkovilla nykyisin jo selvässä laskussa ja Kasparaitiksella niitä ei ole koskaan juuri ollutkaan sitä vastoin tyhmiä jäähyjä ja alimpana miehenä sattuneita kiekonmenetyksiä sitäkin enemmän.

New Jersey kyllä puolustaa loistavasti, mutta se johtuu loistavan kurinalaisesta pelitavasta jossa myös hyökkääjät tekevät ison työn ja Marty hoitaa loput. New Jerseyn mainittavat pakit Niedermayer, Rafalski, Stevens ja White hyvä nelikko, mutta ei samaa tasoa kuin Vancouverin viiskkko. New Jersey joutuu peluuttamaan kahta NHL tasolla kokematonta pakkia Vancouverin yhtä vastaan.

Siinä olet oikeassa, että Vancouver tarvitsee toisen hyvän ketjun Morrisonin ketjun lisäksi. Maalivahtipuolella Cloutier on ollut ok runkosarjassa ja katasrofaalisen huono pleijareissa. Hedberg vei Pitsburgin 2001 Konferenssi finaaleihin, vaikka ei olekkaan sen jälkeen loistanut pidän häntä kuitenkin parempana kuin Cloutieria. Noista hankkinnoista niin ei tähän aikaan vuodesta Free agent markkinoilta löydykkään mitään kovin kummoisia nimiä, mutta siirtoajan lähestyttyä hyviä pelaajia on aina kaupan niillä jotka eivät playoffseihin pääse.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zamboni
Jäsen
Viestit: 78
Liittynyt: 05.02.2003, 23:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Zamboni »

Pakkohan tähän on vastata, vaikkei NHL kausi ole alkanut. Lyhyesti mutta ytimekkäästi.

Rangersin ongelmat eivät ole Glen Satherin vika. Glen on kaikesta huolimatta rakentanut joukkuetta hyvin, mutta ei hän mitään sille voinut että kädet oli aika tiukasti sidottu pitkiin ja kallisiin pelaajasopimuksiin ennenkuin Glen GM paikan otti vastaan.

Wings ei tule laittamaan Cujoa waiversiin saamatta pelaajasta mitään kompensaatiota. Ja myös mahdollisesti riskeerata sitä että Av's nappaisi Cujon sieltä. No way....

JR:n kanssa samaa mieltä Canucksien tilanteesta ja tarpeista. Syvyyttä lisää hyökkäykseen ja puolustukseen. Samoin myös markkinatilanteesta ja mahdollisista vapautuvista pelaajista.

Ja kun kerran tämä spekulaatio alkoi siitä oletuksesta että A. joukkueen ostamisen myötä - joka vielä on pelkkä huhu - jnk joukkueen voitonmahdollisuudet nousisivat. Niin väitän vahvasti etten näin en usko käyvän. Ja mikäli oletukseksi jatkuu siten että playoffskauden kynnyksellä vapautuu myyntiin 4-5 huippupelaajaa joilla kontrahti loppuu tämän kauden jälkeen niin en tuohonkaan väittämään jaksa oikein uskoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


J.R.
Jäsen
Viestit: 374
Liittynyt: 28.02.2003, 18:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja J.R. »

Sinänsä Malmuthin ajatus on hyvä eli miettiä, mitä joukkueille voi kauden aikana tapahtua. Tässä tapauksessa on kuitenkin niin monta muttaa ja jos-sanaa, että itse en tässä vaiheessa kautta lähtisi omia rahojani riskeeraamaan/makuuttamaan 10 kuukautta vedossa. Vancouver saa tällä hetkellä Expektiltä 18x. Kai sille voi jonkun hupipanoksen laittaa. Jos joukkue pelaa samanlaisen runkosarjan kuin viime vuonna(mitä vähän epäilen) saa Canuksin mestaruuden myydä esim. vetopörssissä todennäköisesti pienemmällä kertoimella. Tosin aika nihkeätähän näiden pitkäaikaisten myynti on, joten panoksen joutuu pitämään pienenä.

Ja itse en esim. Öhlundia huippuna pidä. Saati noita muita. Mutta nämähän ovat näkemyksiä/käsityksiä.

Katselin noita mestaruuskertoimia enkä kyllä innostunut mistään. Jännä juttu, että nyt Dallasille saa korkeimmillaan 11x, kun viime kauden alla 26x. Ja Dallasilla oli kuitenkin hieman parempi materiaali viime kauden alla...Viime kauden hype-joukkue San Jose saa 75x, kun viime vuonna alle 10x. En kyllä uskonut Sharksiin viime vuonnakaan pätkääkään, mutta kai tuo 75x "tekninen ylikerroin" on.

Tekninen ylikerroin = ylikerroin, joka ei koskaan osu :-)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Sen minkä raveista voittaa, häviää jalkapalloon.

Minikommentit


Malmuth
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 08.09.2003, 22:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Malmuth »

Hyviä pointteja Zamboni... Mutta

MR. Glen Sather ja New York Rangers.

Oliko Satherin kädet sidottu kun hän hankki vakavista Aivotärähdyksistä kärsineen Eric Lindrosin jota mikään muu seura ei halunnut tai pystynyt maksamaan hänen ylisuurta palkaansa. Bobby Holikille Sather antoi 5 vuoden ja 45 miljoonan taalan sopimuksen. Holik on ihan hyvä, mutta ei nyt niin hyvä, että hänen kuuluisi olla yksi koko NHL:n parhaiten palkatuista pelaajista. Sather hankki myös Pavel Buren jo ennen nykyistä loukkaantumistaan useista polvivammoista kärsineen pelaajan jonka ura on nyt vaarassa, koska huonossa kunnossa ollut polvi ei ehkä kestä enää tätä loukkaantumista. Buren palkka on myös täysin järjetön. Lisäksi Sather hankki viime kesänä silloin jo 30-vuotiaan Kasparaitiksen 6 vuodeksi 25,5 miljoonalla taalalla. edeltänen kauden palkka Kasparaitiksella oli 1,15 miljoonaa taalaa joka on huomattavasti lähempänä Kasparaitiksen tasoa. Lisäksi olisi hienoa jos voisit nimetä jonkin hintalaatusuhteeltaan hyvän pelaajan jonka Sather on Rangersiin hankkinut.

Nimeä NHL seura joka on valmis nyt kauden alussa antamaan Josephista jonkin pelaajan/ varausvuoron ja maksamman hänelle 8 miljoonaan taalaa tästä kaudesta ainostaan joku tyyliin Abramovich voisi olla valmis siihen. Detroit todennäköiseti pistää hänet Waiversiin ja toivoo, että joku ottaisi hänet jos kukaan ei ota niin sitten he yrittävät kaupata häntä koko kauden (jos Hasek pelaa vähäkin omalla tasolla) joku seura voi kauppoihin suostuakkin, muuta vasta loppukaudella kun Detroit on jo maksanut lähes kokonaan sen 8 miljoonaa (play-offseistahan ei pelaajille maksata palkkaa joten tuo 8 miljoonaan maksetaan 6 kuukauden runkosarjan aikana).

Tän kirjoituksen ei ole missään nimessä tarkoitus olla loukaava tai hyökkäävä, on mielestäni hyvä vaan, että saadaan aikaan keskustelua NHL:stä nyt kun varmasti yksi jos toinenkin on tekemässä analyysia tulevaa kautta varten. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zamboni
Jäsen
Viestit: 78
Liittynyt: 05.02.2003, 23:43
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Zamboni »

Malmuth - Jos joku heittää hernepussin nenään näistä kirjoituksista ja vastineista niin yleensä vika löytyy katsomalla oman vessan peiliin.

Olihan nuo hankinnat hiukan riskaabeleja , mutta eivät huonoja. Eihän se Satherin vika ollut että Buren polvi meni paskaksi, Richter sai viimeisen aivotärähdyksensä ja Leetchin nilkka meni sököksi. En kuitenkaan usko että tällä kaudella Lindros , Holik tai Kasparaitis pelaisivat huonommin kuin viime kaudella. Luulen että kaikki nämä pelaajat nostavat tasoansa. Ja kyllä Sather hankki Kovalevin ja Carterin turvaamaan sen ettei Bure enää pelaa. Samoin Dunhamin, Markkasen, De Vriesin hankinnat ovat hyviä. Eli kyllä mielestäni Satherilla on kykynsä ja taitonsa tallella, mutta se on nyt mielipidekysymys miten tämän rosterin rakentamisen näkee... Ja tämäkin menee tämän Abramovichin ideaan, jos on rahaa niin sillä ei ole merkitystä miten paljon pelaajien palkkoja maksaa, oli ne sitten yleisen hintatason mukaan järjettömiä tai ei... ;)

Jos Wings pistää Cujon waiversiin tarjoan oluen.....

J.R.

Kyllä canuckit vielä ovat liikaa ykkösketjunsa varassa, vaikka Arvedsonin hankinta mielestäni oli aika fiksu. Tosin Sedin siskosten pitää vähitellen lunastaa ne odotukset mitä heille on asetettu jotta canukit pärjäisivät kovassa lännessä. Ja puolustus on vieläkin liian kapea jotta se kestäisi loukkaantumissuman. Pelkkä ajatus Jovanovskin loukkaantumisessa tiputtaisi Canuckien mahdollisuuksia monta pykälää. Ts Liian monta kantoa kaskessa jotta itse laittaisin mitään vetoa Canuckien puolesta kun en enää hupivetoja pelaile. ;)

Ennustuksia.

Saa nähdä miten suuret egot mahtuvat samaan pukukoppiin jos pelit eivät lähde ennakko odotusten mukaan ja miten maalivahtipeli Av'seissa onnistuu. Alivoima oli huonoa jo viime vuonna joten siihen osastoon tulee tuskin parannusta Paulin ja Teemun puolelta. Paniikkinappula painamista vaille valmis.

Olen myös miettinyt miten hyvin Wingseissä on hoidettu tämä Cujo vs Hasek asia kun Hasekin pitää lehdistön kautta ehdottaa eye to eye palaveria Cujon kanssa. Samalla sentteriosasto on jnkv heikentynyt ja hyökkäyksen pojat on taas vuoden vanhempia. Puolustus on tietenkin rautaa.... mutta riittääkö se ?

No kauden lopussa ollaan taas hiukkasen viisaampia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 16:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Vancouver aikoo näköjään pitää huomenissa lehditötilaisuuden, kieltävät kuitenkin, että kysymys olisi omistusjärjestelyistä.

http://canada.com/sports/story.html?id= ... C75FFB9F8F

Laitetaan tähän nyt viimesin ison luokan NHL-huhu minkä satuin näkemään :D . Eli huhu kertoo, että Detroit, Washington ja Colorado olisivat vaihtamassa pelaajiaan. Eli Cujo vaihdettaisiin Jagriin ja Kolzig puolestaan menisi Coloradoon vaihdossa ensimmäisen kierroksen varaus oikeudesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jenkkilä”