Tänään on 22.06.2018, 01:37.

NHL Finaalisarja: Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins

Keskustelua jenkkilajeista. NHL, NBA, NFL, MLB...
Vastaa Viestiin
Pine Chip
Avatar
Jäsen
Viestit: 1547
Liittynyt: 09.05.2008, 10:44
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Suomi

NHL Finaalisarja: Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins

Viesti Kirjoittaja Pine Chip »

Kohta nämä herkkupelit alkavat. Kiistatta tämän kevään kaksi parasta joukkuetta kohtaavat finaalissa. "Tammismaiset" teesit tähän finaalisarjaan:

1. Maalivahtipeli: Sekä Osgood että Fleury ovat pelanneet todella vakuuttavasti. Pidän kuitenkin Fleurya hiukan parempana maalivahtina. Osgood, jota on sanottu huonoimmaksi ykkösvahdiksi joka on voittanut mestaruuden, nappasi Hasekilta tämän epävarmojen otteiden vuoksi ykkösvahdin paikan Nashville-sarjassa eikä siitä ole luopunut. Hyvin hän on pelannut mutta hänessä on se jokin...Fleury palasi talvella sairaslomalta ja on sen jälkeen nostanut tasoaan koko ajan. Kolme nollapeliä pudotuspeleissä ja muutenkin huikeita otteita! Tämä siis niukasti Pittsburghille.

2.Puolustus: Kuusikko Lidström,Rafalski,Kronwall,Stuart,Lebda ja Lilja lyö kyllä minun papereissa selvästi Pittsburghin vastaavan. Ainoastaan Gonchar ja Whitney (ehkä Letang) pystyy vastaamaan noille Detroitin 4:lle parhaalle pakille. Orpik on tuonut fyysisyyttä eikä Scuderi ja Gill huonosti ole pelanneet (päinvastoin) mutta tämä osio minusta selvästi Detroitille.

3. Hyökkäys: Detroitilla loistava ykkönen mutta 2-kenttä kaipaisi Franzenin takaisin. Pittsburghin Crosby-Hossa-Dupuis & Malkin-Malone-Sykora pesee vertailussa (1- ja 2-kentät) Detroitin vastaavat. "Jämämiehet" on molemmilla joukkueella hyvää tasoa ja tasavertaiset. Mielenkiintoista tulee olemaan J.Ruudun panos näihin finaaleihin. Varmasti ärsyttää,jakelee pommeja jne...Tämä niukasti Pittsburghille.

4. Ali-/ ylivoima: Molemmilla toimii loistavasti molemmat osiot. Tasapeli.

5. Kotietu antaa Detroitille tässä edun.

6. Pelitapa: Molemmat joukkueet löytäneet hyvän/tehokkaan pelitavan tämän vuoden pudotuspeleissä. Ehkä kuitenkin Detroitin pelitapa/hyökkääjien(kin) puolustamisaktiivisuus on pikkuisen edellä. Esimerkkinä Datsyukin ja Zetterbergin ehdokkuus parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi (oliko se J.Madden se kolmas?). Detroitille plussat tästä.

Yhteenvetona finaalisarja arviolla 56-44 Detroitille. Toivottavasti ei ,sillä aikoinaan hiukan alle 10 kertoimella Pittsburghia veikanneena (Detroitilla omat pois kertoimella 3.5) toivon Pingviinien voittoa. Nuoret ja nälkäiset vs. Detroitin kokeneet. Kesäkuun 7.päivähän tämä sarja ratkeaa 7.pelissä toiselle ja varmaan seitsemännessä jatkoerässä;)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minun mielestäni otan HARKITTUJA riskejä, se on vallan muuta kuin hätiköintiä (NHL,SM-liiga&Premier League,Championship ja VEIKKAUSLIIGA)

Minikommentit


Pontus
Avatar
Jäsen
Viestit: 1271
Liittynyt: 26.01.2006, 23:51

Tuotto: -13.18 yks.

Palautus%: 83.52%

Panosten ka: 4.44 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 52

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Hyvää settiä Chipiltä.

Omat kaksi penniä.

Mun mielestä detroit on selvä suosikki ja syynä tähän on puolustuksissa oleva selvä ero. Pens kohdannut ensimmäisellä kierroksella täysin pelinsä kadottaneen senatorssin ja kolmannella kierroksella useammaksi peliksi kaksi parasta puolustajaansa menettänyt Flyers. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä kumpa olisi tästä parista mennyt jatkoon jos gontchar ja whitney olisivat olleet loukkantuneina lähes koko sarjan.

Koville pens on joutunut ainoastaan Ragsia vastaan ekassa pelissä ja siinä he tekivät hienon nousun 0-3 tilanteesta, mutta rangerskään ei ole läheskään detroitin tasoinen joukkue, detroitilla on 4 parempaa puolustajaa kuin ragsin paras puolustaja. Kun gomez nukkui tuttuun tapaansa ruususen unta koko sarjan niin ei ole ihme että pens voitti koko sarjan.

Maalivahti peli on mun mielestä tasan, osgood on kokeneempi ja selvästi kehittynyt kun opiskellut perhostyyliä. Fleury alkaa pikkuhiljaa lunastaa sitä ykkösvarauksen odotusarvoaan, mutta häntä ei ole oikein testattu näissä pleijareissa. Kuitenkin ollut todella varma tähän asti.

Puolustus suurin erottava tekijä näiden kähden välillä. Gontchar on suuri yksinäinen ja whitney joka on kyllä parantanut kevättä kohti, mutta ei ole sellaisessa vedossa mitä voitaisiin odottaa. Lidas-Rafalski-Stuart-Kronwall nelikko on todella kova. Detroitin heikko kohta löytyy 6 puolustajasta Lilja/chelios, mutta koti edulla babcock pystyy peluuttamaan senkin haitan pois.

Hyökkäyksessa on pieni etu penssille varsinkin kun kakkosketju Filppulan johdolla oli todella tehoton dallasia vastaan.

Erikoistilanne pelaaminen ja valmennus menee niukasti detroitille.

Arvioita peleihin ehkä myöhemmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pontus
Avatar
Jäsen
Viestit: 1271
Liittynyt: 26.01.2006, 23:51

Tuotto: -13.18 yks.

Palautus%: 83.52%

Panosten ka: 4.44 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 52

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Arviot koko sarjan voittajaksi.


Detroit 4 - 0 11,2 % 8,91
Pens 0 - 4 2,7 % 36,73
Detroit 4 - 1 16,8 % 5,97
Pens 1 - 4 8,3 % 12,12
detroit 4 - 2 23,3 % 4,29
Pens 2 - 4 8,7 % 11,53
Detroit 4 - 3 19,5 % 5,13
Pens 3 - 4 9,6 % 10,42

Valitettavasti taulukko on "hieman" epäselvä.
Mun arvio että Detroit veisi koko sarjan on n. 70%.
hyvää peliä saa myös Detroit -1,5, kerroin on 2,57 ja arvio 50%.
Ylikertoimia myös Detroit 4-0 ja 4-2 otteluvoittoihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jenkkilä”