Tänään on 28.05.2018, 05:35.

Fc Rauma

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Fc Rauma

Viesti Kirjoittaja pahars »

Pannaan nyt tähän tämä juttu ja kenties päivitellään kun pelejä tulee pelatuiksi.
**************************************************************


FC Rauma muuttui vain vähän viime kaudesta

"Kolmossijaa huonompaa
ei voi lähteä hakemaan"

FC Rauman viime kauden kolmas sija jalkapallon kakkosessa asettaa joukkueen tavoitteet vähintään yhtä korkeaksi.¨

Joukkueen suurin vahvuus on, että neljä vuotta jatkuneen historiansa aikana pelaajien pysyvyys seurassa on ollut huippuluokkaa. Pelaajat tuntevat toisensa ja pelityylinsä.
Tällekin kaudelle FC Rauma on muuttunut vain muutaman pelaajan verran. Lähtijöiden tai lopettaneiden tilalle on löydetty korvaajat. Uusia nimiä pelaajalistassa ovat Pallo-Iiroista siirtyneet Mikko Ravi ja Samuli Luukkanen, sekä TPK:sta tullut Lauri Mäntylä.
- Mikko voi pelata mitä paikkaa tahansa. Samuli tuli maalintekijäks, kun. Kärkipelaajista Jani Andreasen lähti Pallo-Iiroihin, ykkösvalmentajaksi noussut Rami Rintanen kertoo.
Joukkueenjohtaja Asko Heinonen kieltää, että Luukkasen ja Andreasenin välillä olisi kyse minkäänlaisesta vaihtokaupasta. FC Rauma tarvitsi Luukkasen tyyppistä maalintekijää. Yhdessä Kari Ketolan kanssa he muodostavat sopivan kärkiparin.
Valmentaja Rintasen itsensä nimi ei enää ole ollenkaan pelaajalistassa. Toki jo viime vuonna kakkosvalmentajana roolissa hänen peliaikansa oli vähäinen. Viime vuodesta lopettivat myös Kari Ojala ja valmentaja Kari Latvanen.
- Euran nuoret pojat Erno Isomäki ja Aleksi Latvanen tuovat omaa erilaisuuttaan joukkueeseen. Arposen pojat Jouni ja Jouko taas olisivat urallaan olleet varmasti kovia pelaajia muuallakin kuin Raumalla, valmentaja Rintanen miettii vaihtoehdoistaan.

Tavoite syntyy
viime kaudesta

FC Rauman ei ole tarvinnut erikoisemmin puhua, mitä kaudelta tavoitellaan.
- Oleellista on, että seura on jokaisena neljänä vuotenaan mennyt toiminnassaan eteenpäin. Toki pitää muistaa, että jos tästä mentäisiin sarjaporras ylöspäin, harjoitusmäärää pitäisi nostaa taas 20 prosenttia ja se on tässä amatööripalloilussa jo oikeastaan mahdotonta, valmentaja sanoo.
- Ihmettelen, jos joku joukkue pystyy treenaaman yli viiden kerran viikossa. Koko ajan sarjan taso on kuitenkin noussut eli kehittyä täytyisi.
Kakkosvalmentajaksi FC Rauma on saanut kaukalopallon SM-liigajoukkue UKP:ssa valmentamisen lopettaneen Jussi Mäenpään, jolla on jalkapallotaustaa mm. Uotilan TU:sta.
- Saunoessa ei ole mietitty tavoitteita, mutta ei sen kolmossijan alle voi oikein siinä nyt mennä, koska siihen jo viime kaudella päästiin.
Tunkua tasaisessa sarjassa riittää kärkipäähänkin. FC Rauman suosikit itsensä lisäksi ovat samat kuin muillakin: SalPa ja TPV.
- MuSa on ehkä myös kova ja Pallo-Iirot myös, riippuen siitä, minkälaisen lähdön kaupungin toinen joukkue sarjaan saa, Rintanen arvelee.


Eläkeläiset
uudistuvat

Valmentaja pitää oman joukkueen keski-ikää juuri hyvänä, vaikka FC Raumaa on arvosteltu eläkeläisjoukkueeksi. Jari "Niakku" Niemi, Sami Koivunen ja Kari "Ketsi" Ketoka ovat joukkueen kokeneimmat pelaajat ja samalla ne, jotka ovat syntyneet 1960-luvulla.
-- Ihan realistista on pärjätä, kaikki on kunnossa. Tällä joukkueella mennään vaikka karsimaan noususta, puolustaja Koivunen heittää, vaikka vieressä istuvaa valmentajaa uhoaminen hieman hymyilyttää.

Hyökkäykseen tulee varmasti pirteä lisä 23-vuotiaasta Luukkasesta. FC Raumalta on puuttunut edellisillä kausilla yli 10 maalin niputtaja. Sellainen oli nyt tähtäimessä. Pärjäävät joukkueet ovat aina tarvinneet yhden ison maalinsylkijän. FC Jazzin kasvatti Luukkanen on urallaan pelannut ennen Pallo-Iiroja myös MuSa:ssa ja ÅIFK:ssa.

- "Ellillä" on kärkimiehen eleet. Nopeus riittää ja ennen kaikkea oikea-aikaisuus. Takuuvarma pallon pussittaja hyvästä paikasta, valmentaja Rintanen kehuu.
Raumalaisjoukkue pyrkii tällä kaudella entistä pelaavampaan otteeseen.
- EI enää "möykkyä", mikä joskus on ollut se meidän oma juttu, Rintasta hymyilyttää.
Kärjistettynä tuo pelityyli on tarkoittanut sitä, että alin mies potkaisee pallon niin pitkälle kuin jaksaa ja muut alkavat tapella siitä uudestaan. Isokokoisena joukkueena FC Rauman vahvuutena ovatkin aina olleet kaksinkamppailut.
- Se olisi kuitenkin tuhoon tuomittu tapa nykyisellä Äijänsuon tasaisella, kuperalla alustalla.
Raumalaisjoukkueiden peliohjelma antaa mahdollisuuden harjoitella niin, että kumpikin pääsee vieraspeliviikollaan valmistautumaan luonnonnurmelle ja kotipeliviikkoina omalle areenalle.


Huumorilla
tulokseen

Vastustajat ovat luonnehtineet FC Raumaa kaunistellusti sanottuna inhottavaksi, isokokoisuuttaan häikäilemättä hyväksikäyttäväksi joukkueeksi.
- Samalla valmentajakurssilla kanssani ollut nykyinen TPV:n valmentaja Janne Salovaara luonnehti meitä näin: "Yksitoista raivohullua raumalaista menee kentälle, juoksee hlluna ja vetää kaikkea mikä liikkuu. Taustalla pukukopissa soi vielä Frederik", Rintanen kertoo.
Ai miksi Frederik?
- En tiedä, siellä se aina vaan soi, PUKUKOPASSA, meinaan. Kai jokainen on vihannut sitä äijää sitten tarpeeksi.
Viimeinen kiukku joukkueen potkuihin tulee siis tanssilavalta. Kukaan FC Rauman pelaajista ei toki tunnustaudu avoimeksi faniksi tämän suhteen. Silti, tälläkin kaudella joukkue lähtee kotipeleihinsä Frederikin laulun kaikuessa ämyreistä… "Illan tähtivieraat saapuu lavalle… Käsiä yhteen…"
***********************************************************************

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

PS-44-FC Rauma 1-1 (1-0)

Viesti Kirjoittaja pahars »

:::::
FC Rauma saalisti tasapelipisteen Valkeakoskelta PS-44:n vieraana kakkosen länsilohkon avausottelussaan.
Ottelu alkoi FC Rauman kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun jo kolmannen peliminuutin kohdalla PS-44 meni johtoon maajoukkueessakin pelanneen Harri Ylösen maalilla.
Vielä jokin aika sitten Norjassa Brann Bergenissä pelannut puolustaja Ylönen kuuluu Valkeakosken liigaseuran, Hakan pelaajiin, mutta nyt hän oli farmisopimuksen turvin PS-44:n apuna.
Takaiskumaalin jälkeen FC Rauma muutti pelitaktiikkaansa. Palloa pelattiin pitkälle ylös ja kamppailut ykkös- ja kakkospalloista väännettiin loppuun saakka.
Tämän jälkeen pelin painopiste siirtyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. PS-44 oli ajoittain kuin hätää kärsimässä, mutta maalit jäivät kuitenkin tekemättä.
Toisella jaksolla lähimmäs valkeakoskelaisten maalia pääsi FC Rauman Lauri "Mäntä" Mäntylä, jonka pusku päätyi ylähirteen. 87.peliminuutilla
FC Rauman puolustaja Vesa Sulonen sai toisen keltaisen korttinsa ja joukkue jatkoi peliä kymmenellä miehellä. Ulosajosta sisuuntunut joukkue kuitenkin näytti taitonsa vajaalukuisenakin ja 89. minuutilla Kari Ketola tasoitti pelin 1-1:een.
Valmentaja Rami Rintanen oli peliin tyytyväinen. Vaikka kolme pistettä olikin tarjolla, on yksi piste sarja-avauksesta aivan tyydyttävä suoritus.
- "Ei muuta, kuin uutta matoa koukkuun", kiteytti Rintanen tunnelmat ottelun jälkeen.
- Tuntui, että se on vain ajan kysymys, koska saamme sen tasoitusmaalin. Aika vain tosin meinasi loppua kesken, valmentaja Rintanen sanaili.:::::

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

FC Rauma jatkaa
ilman tappioita


Jalkapallon kakkosen länsilohkon sarjataulukko on raumalaisittain komeaa katsottavaa. FC Rauma ja Pallo-Iirot johtavat lohkoa seitsemällä pisteellä, kun kumpikin on pelannut kolme ottelua.
FC Rauma sai kolmannen ottelun sarakkeeseensa perjantaina, kun se kohtasi Äijänsuon stadionilla Maskun Palloseuran. Isännät veivät ottelun maalein 3-1 (1-1).
Raumalaisjoukkueet eivät ole hävinneet sarjassa vielä kertaakaan tällä kaudella. Kummallakin on koossa kaksi voittoa ja yksi tasapeli.
- Tärkeä voitto meille. Pysyimme mukana kärkikahinoissa, FC Rauman valmentaja Rami Rintanen totesi.
Ottelu alkoi räväkästi. Vieraat menivät neljän minuutin kohdalla johtoon raumalaisten puolustusvirheen seurauksena. Jyri Silván pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin.
Kotijoukkue kuittasi kuitenkin heti. Pallo pistettiin keskiympyrästä eteenpäin. Kari Ketola pääsi tykittämään täysillä, ja Maskun maalivahti Joonas Nevala sai hädin tuskin torjuttua pallon kulmapotkuksi.
Toni Koivunen pisti kulman oivalliseen paikkaan, josta Jari Niemi pukkasi pallon hallitusti maaliin.
Valitettavasti ensimmäisen jakson hauskuus hiipui siihen. Tauolle mentiinkin tasalukemissa.
Toisen jakson alussa Maskulla oli pari paikkaa. Tiukimman tilanteen pelasti Sami Koivunen maaliviivalta. Vieraiden rutistus tyrehtyi pikkuhiljaa ja jonkin aikaa vain pelailtiin.

Kari Ketola
kentän kunkku

Sitten alkoi Kari Ketola -show. FC Rauman toisessa maalissa Ketola toi pallon oikealta ylös ja keskitti millintarkasti Maskun maalille, josta Erno Isomäki pääsi viimeistelemään.
Kotijoukkueen kolmannen osuman Ketola viimeisteli sitten itse. Keskitys tuli lähes puolesta kentästä laukaistusta vapaapotkusta.
- Paikkoja meillä oli niin, että enemmänkin olisimme voineet maaleja tehdä. Erikoistilanteet ovat meidän vahvuutemme, Rintanen totesi.
Vaikka ottelu ratkesi lopullisesti 78 minuutin kohdalla, riitti pelaajilla vielä puhtia viimeisillä minuuteilla. Päätuomari Marko Nieminen joutui varoittamaan FC Rauman Samuli Luukkasta, Kimmo Salmea ja Jani Kiurua sekä Maskun Marko Salorantaa.
Rami Rintanen siirtyi täksi kaudeksi pelkästään valmentajaksi. Hän kuitenkin tunnustaa, että välillä tekee kentälle mieli.
- Mutta en mene. Vaikka on minulle pelipaitakin painettu numerolla 5, Rintanen naureskeli.


Olosuhteissa
parannettavaa

Peli oli paikoitellen viihdyttävää, ja kenttä näyttää komealta uusine valopylväineen. Mutta paljon on vielä tehtävää.
Ottelukellossa ei ollut edes viisaria, ja tulostaulu laahasi pahasti jäljessä. Ensimmäisellä jaksolla tilannetta ei ollut taululla ollenkaan, ja toisella jaksolla taulu väitti ottelun loppuun asti tilanteeksi 1-1.
Mutta ongelmia oli myös pelaajilla. Stadionin keinonurmen keväthuolto on jäänyt tekemättä ja kenttä on kova kuin kivi.
- Kenttä on älyttömän kova, nilkat tulevat kipeäksi, sillä kumirouhe puuttuu, seitsemän vuotta ulkomailla pelannut ja FC Jokereissa treenannut Olli Kangaslahti harmitteli.
- Nurmi pitäisi talven jälkeen haravoida pystyyn, ja lisätä kumirouhetta. Nyt kumirouhe näyttää olevan kentän reunoilla. Lisäksi kenttä pitäisi lanata joka päivä, Kangaslahti neuvoi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

FC Rauma ei
suostu häviämään


FC Rauma porskuttaa jalkapallon kakkosdivisioonan länsilohkossa neljän kierroksen jälkeen tappiotta. Pari ottelua on kuitenkin lipsahtanut tasapeliksi, vaikka mahdollisuudet voittoonkin olisi ollut.
Eilen oli Kaarinan Poikien vuoro pistää raumalaiset tiukalle. Hyvin aloittanut FC Rauma pystyi isäntien loppurynnistyksessä pitämään tappiosarakkeen nollilla. Pisteet jaettiin maalein 2-2 (0-2)
Ensimmäinen jakso oli FC Raumalta liikkuvaa peliä. Painetta kehitettiin jatkuvasti kaarinalaisten kenttäpuoliskolle.
Toni Koivunen
teki rangaistuspotkulla tilanteen 0-1, kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia. Pian perään Samuli Luukkanen

onnistui siirtämään raumalaiset jo kahden maalin johtoasemaan. Kaikki näytti erittäin hyvältä tauolle mentäessä.
Toisella jaksolla KaaPo piristyi ja heti alkuun Mikko Hyökki

kavensi tilanteeksi 1-2. Siitä lähtien peli siirtyi kotijoukkueen hallintaan ja FC Rauma oli kokoajan askeleen perässä.
- Paniikki iski puseroon, eikä pelistä enää sen jälkeen tuntunut tulevan mitään, totesi harmistuneen oloinen valmentaja Rami Rintanen

.
Pelin loppupuoliskolla KaaPo tasoitti tilanteeksi 2-2 ja piti vieraita pahassa ahdingossa loppuun saakka. Enempiä maaleja ei Kaarinan keskuskentällä kuitenkaan nähty, vaan joukkueet tasasivat pisteet.
- Harmittaa tietenkin. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, mutta yksi piste saatiin, totesi Rintanen ottelun jälkeen.
Siitä hän oli kuitenkin ihan tyytyväinen, ettei sarjan neljästä pelatusta pelistä ole hävitty vielä yhtäkään.
- Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan Iiroja vastaan paikalliskamppailuun ensi tiistaina, tuumii Rintanen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

Valtikka ei heilunut

Rauman jalkapallovaltikka ei heilunut puoleen eikä toiseen FC Rauman ja Pallo-Iirojen iskiessä yhteen kakkosdivisioonan länsilohkon kärkikamppailussa.
Tuhannen hengen yleisö näki hienossa säässä kovan puolustusväännön, joka päätyi maalittomaan tasapeliin. Kumpikin sai kerran pallon maaliin, mutta molemmat hylättiin käsivirheen takia.
Ottelun parhaat tilanteet syntyivät avausjaksolla. FC Rauman Vesa Sulonen
ampui jo muutaman minuutin pelin jälkeen kulmurin jälkitilanteesta kovaa, mutta hivenen yli.
Pallo-Iirojen Jussi Aallolla

oli muutamaa minuuttia myöhemmin täysin avopaikka, mutta mies hätäili pallon läheltä yli. Tilanteen rakensi röyhkeästi isäntien puolustusta haastanut Jaakko Hovi

.
Ottelun ratkaisuja haettiin vankalla puolustuspelillä ja pitkillä pystysyötöillä. Kumankin joukkueen puolustuslinjat katkoivat kuitenkin tarkasti. FC Rauman ainoa kärkimiehelle Kari Ketolalle

ei paljon tilaa jäänyt. Kovaan muuriin törmäsivät myös Pallo-Iirojen Jani Andreasen ja Jussi Aalto.

Ketola on kuitenkin niin kokenut pelimies, ettei hän paljon tilaa tarvitse. Iirojen Juho Kauppi

oli välillä helisemässä Ketsin kiemuroissa ja joutui kulmurissa työntämään miestä selästä rankkarin arvoisesti.
Toni Koivunen ampui rankkarin tolppaan. Paluupallo saatiin maaliin saakka, mutta hyökkääjän käsivirhe pelasti Pallo-Iirot.
Rankkarin menetystä harmitteli FC Rauman valmentaja Rami Rintanen

.
- Jos tällaisessa matsissa rankkarin tuhlaa, niin ei voittoa ansaitsekaan, sanoi Rintanen.
Keskikentän herruudesta käytiin kovaa vääntöä, mutta ratkaisua ei saatu siinäkään. Iirojen Sami Vahanto

oli näkyvässä roolissa ja sai hyvin apuja Jaakko Hovilta. Vahannon avausjakson vapari oli vähällä ratkaista koko pelin, sillä keskityspallo jysähti yllättäen maalin pystytolppaan.
FC Rauman Jani Kiuru

ja Lauri Mäntylä

rakensivat vähän alempaa, mutta hyvällä itseluottamuksella. Selkeää keskikentän hallintaa ei saanut kumpikaan.
Sekavana näki tilanteen myös Pallo-Iirojen valmentaja Kari Kannisto

.
- Sekavaa se oli puolin ja toisin. FC Rauma hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, loppu oli enemmän meidän, näki Kannisto.
Vaikka toisen jakson hallinta olikin Pallo-Iiroilla, niin maalintekotilanteet menivät koko lailla tasan.
Ketola oli kerran puolittain läpi, mutta Iirojen maalivahti Rami Viljanen

peitti erinomaisesti. Toisessa päässä Jaakko Hovi pisti hyvän prässin jälkeen pallon kerran FC Rauman Timo Hatakan

taakse, mutta tilannetta edelsi käsivirhe.


Kortit taas
FC Raumalle


Vaikka kaupungin jalkapallovaltikka ei heilunutkaan, niin Iirot otti yhden tärkeän askeleen eteenpäin. Viime kaudella se ei saanut paikallispeleistä pistettäkään. Nyt se otti kaupungin ykkösjoukkueelta pinnan, mutta ensimmäinen sarjavoitto FC Raumasta on yhä pelkkä haave.
- Eteenpäin on menty selkeästi, heitteli Kari Kannisto.
Yhdessä asiassa FC Rauma sentään oli taas selkeästi vastustajaansa edellä. Se hankki kaksi keltaista korttia (Sami Koivunen, Kimmo Salmi

), kun Iirot selvisi pelkillä puhutteluilla. Rami Rintanen oli syystäkin ihmeissään.
- Meillä on nyt jo 17 varoitusta ja yksi ulosajo. Miksi ihmeessä muut selviävät puhutteluilla, mutta meille nousee korttia kuin sököpöydässä, pohti Rintanen.
Ei FC Rauma mitenkään rumasti pelannut, mutta aika rouhevasti linja vastustajia pysäyttää. Seura ruokkii muutenkin kovaotteista mainettaan julkaisemalla otteluilmoituksissakin pelikiellossa olevien pelaajien kuvia. Tälle linjalle eivät muut seurat ole arvanneet lähteä.
- Hyvähän se on, että keskustelun aiheita riittää, naureskeli Rami Rintanen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

Valmentajat melko tyytyväisiä, katsojille paikallispeli pieni pettymys
"Keskikenttä puuttui kokonaan"
Kaksijakoisia olivat kommentit, kun Rauman jalkapallon edustusjoukkueet olivat päätyneet tasatulokseen eilen Äijänsuolla.

Valmentajat olivat melko tyytyväisiä: kumpikin osapuoli säilytti kasvonsa.

Katsojat antoivat kriittisempää palautetta: odotettu peli oli tuhatpäiselle yleisölle pieni pettymys.

– Keskikenttä puuttui pelistä kokonaan! Ei yhtään rakentavaa pelaajaa. Pallo-Iirot pyrki vähän enemmän pelaamaan, muttei paljon sekään, summasi Hans-Erwin Königsmann liki 30 vuoden raumalaisella pelaaja- ja valmentajakokemuksella.

Ainakin FC Rauman puolella asia on hyvin tiedossa. Valmentaja Rami Rintanen on aloittanut harjoittelun joukkuetreenien ulkopuolella. Hän myönsi harkitsevansa paluuta jo muutaman viikon päästä.

Eikä tarvitse arvailla, mille tontille hän itsensä mielessään sijoittaa. Entisen liigapelaajan kokemusta kaivataan pelin ytimessä.

– Tasaista ja varovaista peliä. Hermostunutta ja tiukkaa niin kuin odotettiin. Tietysti olisi enemmän saanut pallo pysyä maassa, tiivisti Pallo-Iirojen puheenjohtaja Henry Rönndahl.

Pallo-Iirojen A-nuorten valmentajalle Boguslaw Plichille paikallispeli ei tuottanut pettymystä. Hän viihtyi katsomossa.

– En pettynyt, koska ei maalien puuttuminen haittaa. Pelaajien otteista näki, että peli koettiin todella tärkeäksi, mutta minusta peliä oli mukava seurata.

Liigapelaajia katsomossa
Paikallispeli houkutteli katsomoon myös raumalaisia liigapelaajia.

HJK:n Iiro Aalto oli pelin päätyttyä jokseenkin iloisemmalla tuulella kuin FC Hämeenlinnan Tomi Uusitorppa. Syynä tähän oli Tulosveto.

– Olisihan maalejakin saanut tulla, mutta 0–0 sopi minulle erittäin hyvin. Veikkaus nimittäin osui kohdalleen.

– Ai pahus, mikä pettymys. Odotin enemmän maaleja ja nyt meni vedonlyönnit pieleen, Uusitorppa manasi.

"Topon" mielestä Pallo-Iirojen olisi pitänyt pitää tempoa paremmin yllä. Hän kaipasi myös toista Saku Peltosta.

– Peltosen pitäisi pelata ylempänä, mutta ymmärrän senkin, että häntä tarvitaan topparina. Oikeastaan Pallo-Iiroilla pitäisi olla kaksi Peltosta, Uusitorppa pohti.

Rintaselta pientä piruilua
Valmentajat olivat melkein kaikesta yhtä mieltä. Niin kuin siitä, että tasapeli oli oikea tulos:

– FC Raumalla oli paremmat paikat ensimmäisellä puoliajalla, meillä ehkä toisella, sanoi Iirojen Kari Kannisto.

– Hyvä tulos tämä on kummallekin. Ellei meillä olisi ollut sitä pilkkua, ei oikeastaan harmittaisi, sanoi FC Rauman Rami Rintanen.

Vähän sentään sai Rintanen piruiltua:

– Pallo-Iirot on vähän enemmän voittaja, koska he eivät ole ennen saaneet FC Raumalta pistettäkään. Ja teidän pakkinne juoksi kolme metriä karkuun, kun Kari Ketola huusi "minä otan".

Valmentajat eivät suostuneet pitämään ottelua varovaisena.

– Puolustus pelasi hyvin, molemmilla, tuumi Kannisto.

– Hegemoniaottelun takia meidän pelaajamme tekivät tunnollisempaa puolustustyötä, arveli Rintanen.

FC Rauma pelasi vain yhdellä varsinaisella hyökkääjällä, mutta sekin oli kuulemma pakon sanelema ratkaisu.

– Kun Samuli Luukkanen on pelikiellossa, meillä ei ole kuin yksi kunnon kärkipelaaja. Se on tyyppikysymys, ei puolustusvoittoisuutta.

Alussa tuli jopa hiki
Maalivahdeilla ei kummassakaan päädyssä ollut kovin hikinen ilta. Hienon alkukauden pelannut Pallo-Iirojen vahti Rami Viljanen kuitenkin muistutti, että hiki tuli.

– Ekalla puoliajalla tuli vähän lämmin, koska aurinko paistoi niin kuumasti. Sitten kun viileni, meinasi tulla jo vähän vilukin, maalivahti virnuili ja viestitti ehkä samalla terveiset FC Rauman hyökkäyspelin vaarallisuudesta.

Tilastot
FC Rauma 0 – Pallo-Iirot 0

Kotijoukkue sai rankkarin, kun Kari Ketola työnnettiin maalin edessä nurin. Toni Koivunen ampui tolppaan. Jatkotilanteesta FC Rauma teki maalin, mutta se hylättiin Koivusen ns. kaksoiskosketuksen takia.

Lopussa vieraat olisivat ansainneet käsivirheestä rankkarin.

Tolppalaukaukset 1-1, Iiroista osui Sami Vahanto.

Varoituksia kaksi FC Raumalle, Iiroille ei yhtään. Siisti peli.

Yleisöä 925.

Kumpikin raumalainen vielä tappiotta. Pallo-Iirot sarjassa toinen, FC Rauma neljäs.

Aloituskokoonpanot: FC Rauma (4-5-1) Hatakka, Niemi, S Koivunen, Sulonen, Isomäki, T Koivunen, Kiuru, Salmi, Mäntylä, Latvanen, Ketola.

P-Iirot (4-4-2) Viljanen, Hörkkö, Kauppi, Peltonen, Suoknuuti, Hovi, Vahanto, Ärling, Saari, Andreasen, Aalto.

FC Raumalta puuttuivat mm. Samuli Luukkanen (pelikielto) ja Mikko Ravi (loukk), Iiroilta poissa Rami-Pekka Raivio (loukk) ja J-P Savolainen (maajoukkueleiri).

04.06.2003 Janne Rantanen, Lauri Tuomola

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

FC Rauma ulos Suomen cupista
hyvällä pelillä ulos Suomen cupista: 1-3


Ratkaisu:
FC Rauman merkkauspeli petti parissa tilanteessa, minkä takia Närpes Karft pääsi turhan helpolla 0–2-johtoon. Valmentaja Jussi Mäenpää totesikin ottelun jälkeen, että avausjakson kahdesta takaiskusta olisi selvitty paremmalla kommunikoinnilla.

Maalit harmittivat melkoisesti, sillä kotijoukkue oli hyvin pelissä mukana. Varsinkin toinen puoliaika oli täysin raumalaisten. 48. minuutilla Aleksi Latvanen onnistui kaventamaan, mutta lopullinen niitti 1–3:een tuli Kraftin toisen puoliajan ensimmäisestä maalintekopaikasta.

Totuuden nimissä on sanottava, että Kraft ei todellakaan vaikuttanut Ykkösen joukkueelta.

Kommentti:
”Jouni hei! Tiedätkö varmasti, kuinka korkealla äsken kävit”, vekkulina miehenä tunnettu Pallo-Iirojen huoltaja Topi Saarilehto velmuili katsomosta FC Rauman Jouni Arposelle, jonka pukkausyritys meni jokseenkin mönkään pallon pomppiessa pään yli. Arposelle plussat, sillä mies osasi ottaa tilanteen huumorilla ja pelasi seuraavat viisi minuuttia suu korvissa.

Kentän näkyvin (ja seuratuin):
Kotijoukkueen valmentaja Rami Rintanen osoitti kotiyleisön edessä, että pelitaidot ovat edelleen tallella. Esimerkiksi keskityskoulun opettajaksi herra kävisi mainiosti.

Myös päätuomari Peter Autio (Hämeenlinna) oli jokseenkin näkyvässä roolissa. Rami Rintanen analysoi otteita sanalla vieraskorea. Joku toinen olisi voinut sanoa haparoiva.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

Ero Pallo-Iiroihin ja nousuviivaan venyi 11 pisteeseen
Ketola hankki pinnan FC Raumalle
FC Rauma-SalPa 1-1

Salolaisten Tampere Unitedista kuukaudeksi vuokraama Jussi Kotilahti teki hallitusti läpiajon päätteeksi vieraille avausmaalin. Hän nosti pallon yli Rauman maalivahdin Mikko Salmisen.
Pisteet kuitenkin jaettiin, sillä FC Rauman Kari Ketola onnistui tekemään saman tempun. Hän rynni pakkien välistä ja laukoi tyylikkäästi tolpan kautta tasoituksen.
Tasapeli oli aika lähellä "totuutta". SalPa pyöritti ajoin näppärästi keskialueella ja sai yhden vaparin tolppaan. FC Rauman suoraviivainen peli tuotti kuitenkin yhtä lailla selkeitä tekopaikkoja.

Kentän näkyvin: Lippalakkia pitää nostaa, kun nelikymppinen kaveri on kentän paras. Ketola raatoi raumalaisten ainoana kärkipelaajana, voitti kaksinkamppailuja ja teki lopulta sen pussinkin.

Kommentti: Voittoa haettiin. Siksi lopussa nostettiin Jouko Arponen toiseksi hyökkääjäksi. Tasapelit eivät riitä mihinkään, kommentoi FC Rauman valmentaja Rami Rintanen, joka nyt pysyi vaihtopenkillä loppuun saakka.

FC Rauman kokoonpano: Salminen - Jouni Arponen, Sulonen, Sami Koivunen, Niemi - Isomäki, Toni Koivunen, Mäntylä, Ravi, Latvanen - Ketola. Vaihdosta sisään Jouko Arponen, Hakanen.

Pallo-Iirot voitti samaan aikaan Porissa PoPan 2-1. Kun eilen TPV otti taas kolme pistettä, ovat nousukarsinnan paikoilla olevat Iirot ja TPV jo 11 pinnaa FC Raumaa edellä.
************************************************************
************************************************************
FC Rauma taas tasapeliin
Tuttuakin tutumpaa FC Raumaa: Kari Ketola

tasoitti loppuhetkillä vastustajan johdon kakkosen länsilohkossa. Tällä kertaa Äijänsuolla Salon Palloilijat nuolaisi ennen kuin pallo tipahti omalle rangaistusalueelle ja "Ketsi" raivasi tiensä pomppuun ensimmäisenä.
Ketolan kauden kuudes maali vei miehen lohkon maalipörssissä kakkoseksi. Ainakin puolet maaleista on tiennyt tasoitusta ja pisteen tuloa omalle joukkueelle. Viime viikolla sama ehti tapahtua jo Porissa Musaa vastaan.
- Eivät nämä tasapelit silti riitä. Saimme liian vähän palloa rangaistusalueelle, vaikka toisaalta puolustuspelimme oli nyt hyvää. Liian aikaisin haetaan sitä ratkaisevaa syöttöä eli vähän täytyisi malttaa, Ketola sanoi.
Loppuhetkillä Rauma oli lähempänä voittomaalia. Ketola puski korkealta sivuverkkoon ja Mika Hakanen

sai hyvän syötön Erno Isomäeltä

taaksepäin, mutta veto pysähtyi puolustajaan. Avausjaksolla vaarallisin kaksikko vastustajalle oli Isomäki ja Aleksi

Latvanen.


Lopputulos 1-1 oli oikeutetumpi kuin maalittomuus, joka sekin pitkään näytti mahdolliselta. Vierasjohdon pääsi nostamaan 73. minuutilla Jussi Kotilahti

, jolle Jukka Björn

tarjoili mainion pitkän pystysyötön.

- Tasoitusmaali oli sitten ihan Ketolan hyvyyttä, tunnusti SalPan valmentaja Jyrki Puhakkakin

.
- Me silti pidimme pelissä vähän enemmän palloa.
SalPan pelaajat löysivät toisensa yleensä lähietäisyydeltä hyvin, mutta pitkät syötöt ja puolenvaihdot eivät menneet kohdalleen kuin sen ainoan kerran.


Tauko paikallaan
molemmille

Ottelu oli kahden väsyneen ja vieläpä raihnaisen joukkueen taistelu. SalPan sairastuvalta Vesa Vainio

yritti paluuta keskikentälle, mutta reisivamma pakotti vaihtoon puolen tunnin jälkeen. Sen jälkeen penkille jäi enää varamaalivahti ja Meelis Lindmaa

. loukkaantuneiden kirjoissa hänkin.
Kentällä Tampere Unitedista lainattu Kotilahti osoitti pystyvänsä pitämään palloa ja tekemään ratkaisuja. Pelaaja-valmentaja Juha Halonen

oli myös yritteliäs ja parhaimmillaan SalPa haki maaleja hyökkäävästi viiden miehen voimin.
Björn oli ylimpänä miehenä taidokas ja vaikein pidettävä. Rauman puolustaja Vesa Sulonen

veti tämän kädestä nurin alimpana miehenä, mutta selvisi vain varoituksella. Juho Karjalaisen

vapaapotku pamahti pystytolppaan.
Björn olisi ehkä ansainnut päästä läpi toisenkin kerran hyvän keskialueen kuvion jälkeen, mutta silloin sen esti rajatuomarin lippu, joka nousi arveluttavan myöhäisenä.
FC Rauman loukkaantumistilanne on sekin saanut julkisuutta, mutta puolikuntoisista pelaajistaan se sai jalkeille Mikko Ravin

ja Jari Niemen

. Maalimies Ketolakaan ei ole selvinnyt vammoitta.
- Tasoitusta annan minäkin juostessani melkein jalka sivuittain. Kantapää on kuin joku pistäisi neulalla.
Kolmen viikon pelitauko on varmasti suuri helpotus sekä Raumalla että Salossa. Raumalaiset pitävät viikon levon yhteisharjoituksista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pahars
Jäsen
Viestit: 98
Liittynyt: 14.01.2003, 09:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pahars »

FC Rauma - Musa: 1-1
FC Rauma on erikoistunut tasapeleihin jalkapalon kakkosdivisioonassa. Tällä kertaa tasattiin Pisteet Porissa Musan kanssa maalein 1-1 (1-0).

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue MuSa pyöritti peliä. Johtomaali syntyi heti ensimmäisen jakson alkupuoliskolla, kun porilaisten Jarno Ruisniemi pääsi laittamaan pallon maaliin FC Rauman puolustuksen kommunikaatiovirheen takia. FC Rauman maalia jouduttiin odottamaan viimeisille minuuteille saakka. Hyvin taistellut raumalaisryhmä kuitenkin tasoitti pelin 90. peliminuutilla, kun Sami Koivusen syöttö tavoitti Kari Ketolan ja Ketsi pisti pallon päällään maaliin.

FC Rauman pelaajavalmentaja Rami Rintasen mukaan MuSa oli terävämpi joukkue ensimmäisellä jaksolla.

- Paikkoja maalintekoon kyllä löytyi, mutta tuntuu, ettei tuuri ole pätkääkään mukana. Vastustaja saa aina jonkin osan itsestään pallon ja maalin väliin, manasi valmentaja Jussi Mäenpää.

- Kolme pistettä oli jälleen tarjolla, mutta yksi piste vieraissa oli kuitenkin aivan hyvä suoritus. Voittokantaan pitäisi kuitenkin vähitellen jo päästä, valmentaja Mäenpää totesi.

Toisella jaksolla FC Rauma piristyi, kun kentälle vaihdettiin Hannu Lehtinen ja loukkaantumisestaan toipunut Mikko Ravi. Linjaa nostettiin selkeästi ylöspäin. Painopiste siirtyi kotijoukkueen päätyyn, mutta porilaiset saivat pidettyä maalinsa koskemattomana loppuhetkille asti. Tasoitus syntyi 90. peliminuutilla, kun Ketsi laittoi pallon maaliin kapteeni Koivusen oivasta syötöstä.

- Asennetta löytyi tänään loppuun saakka. Joka jätkä uskoi, että maali vielä tehdään, tuumivat FC Rauman valmentajat. Maalivahti Mikko Salminen oli valmentajien kanssa samoilla linjoilla.

- Ajatuksena on, että jos pitää oman pään puhtaana, niin aina sen yhden maalin saa punnerrettua, maalivahti tuumailee.

- Tällä kertaa kävi näin. Tappioasemasta tasapeliin nouseminen on kuitenkin hyvä suoritus, eikä yhtäkään pistettä voi vähätellä, Salminen totesi.

Porin kentällä nähtiin tuomaritoimintaa, jota ei voinut suuremmin kiitellä. Tuomarilinjasta kärsivät tasapuolisesti molemmat joukkueet, joten pelin ratkaisijaksi tuomarityöskentelyä ei voi nostaa. Maustetta peliin se kuitenkin toi aika reilusti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”