Tänään on 22.05.2018, 23:40.

Haukat - Kiekko-Vantaa 24.02.04

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Haukat - Kiekko-Vantaa 24.02.04

Viesti Kirjoittaja R »

Haukat - Kiekko-Vantaa 2-3 ja. (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Ennakko: Järvenpäässä taistellaan todenteolla pudotuspelipaikoista, ennen illan kierrosta Haukat on sarjassa kymmenentenä 37 pisteellä ja Kiekko-Vantaa 9. 38 pisteellä.
Haukoilta puuttuu puolustuksesta Timo Ahonen sekä Joni Purola ja hyökkäyksestä Toni Mustonen.

Peli: Ottelun alku oli tuttuun tapaan molemmista joukkueilta rauhallinen ja niimpä kotijoukkue Haukat hallitsi kiekollisena erän alkua, K-Vantaan tyytyessä kevyeen yhden miehen karvaukseen. Kotijoukkueen hallinta jatkui läpi koko erän, osittan kahden aivan ansaitun vantaalais jäähyn avustuksella. Haukat ei kuitenkaan päässyt ylivoimalla tolppaa lähemmäksi ja Antti Niemen vartioma maali säilyi puhtaana. Ottelun 16. minuutilla K-Vantaa tulee täysilukuiseksi ja pääsee ylivoima vastahyökkäykseen josta Miikka Lindholm rankaisee entistä seuraansa, 0-1. Näistä lukemista lähdetään erätauolle. Erän torjunnat Niemi (KVA) 11, Kokkonen (HAU) 8 mairittelevat kyllä vierasjoukkuetta, joka oli kerrassaan aneeminen, vantaalaiset ei pystynyt luomaan minkäänlaista hyökkäyspeliä Haukka-alueelle, ainoat harvat tilanteet tuli vastahyökkäyksistä.

Toiseen erään lohipaidat saa paremman alun, kun ajassa 23.58 Jussi Salmi oottaa koukkaamisesta aivan ansaitun kakkosen. Vierasjoukkueen rumpuryhmän kovasta kannustuksesta huolimatta ylivoima oli tehotonta, vaikka nyt saatiin luotua jo muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Juuri Salmen istunnon päättyessä Haukkakapteeni Jaska Vilen karvaa kiekon vaihtoaition edessä tormäilevitä tikkurilais pakeilta ja karkaa läpiajoon. Tällaisessa paikassa ei Jaska jäädy koskaan vaan toimittaa kiekon tyynen rauhallisesti vasempaan ylämummon ohi holmistyneen Niemen. Haukat nousee ansaitusti tasoihin 1-1. Maalin jälkeen peli aaltoilee päädystä toiseen, yleisilmeeltään lievässä vierasjoukkueen painostuksessa. Toki Haukatkin sai luotua vaarallisia paikkoja, mutta lähemmäs tolppaa ei taaskaan päästy. Erän keskivaihetta sotkee 4 todella helposti vihellettyä rangaistusta, joista molemmille kaksi. Etenkin Marko Sakon ryntäämisestä ja Olli Julkusen korkeasta mailasta saamat jäähyt olivat täysin perusteettomia! Erän lopulla lohipaidat saavat aikamoisen hurmoksen päälle ja vain vajaa kaksi minuttia enne erän loppua pääsee Olli Julkunen lyömään hyvin pelanneen Kokkosen torjuman irtokiekon maaliin. Edessä on mielenkiintoinen ja varsin tapahtumarikas kolmas erä johon lähdetään hyvin peliin mukaan päässeen Kiekko-Vantaan johtaessa 1-2.

Kolmannen erän viidellä viimeisellä minuutilla riittikin showta puolen kauden edestä! Koko erä oli suvereenia Haukka hallintaa, vierasjoukkue ei saanut rakennettua peliään yhtään. Erän 15 ensimmäistä minuuttia tarjosi jo varsin viihdyttävää kiekkoa, kun Haukat haki tasoitusta ja mahdollista play-off paikkaa. Tästä ajasta ei olekkaan sitten muuta kerroittavaa, itse show alkaa ajassa 55.07 kun ottelun päätuomari Tommi Laitinen passittaa Salomonintuomilla sekä Jonni Talaksen että Petri Pitkäjärven boxiin. Pitkäjärven kiinnipitämisestä saama jäähy oli täysin aiheellinen, mutta Talaksen jäähy tuli täysin ilman perusteluja, ilmeisesti tuomari halusi olla ratkaisematta tätä ottelua, siinä hän kyllä valitettavasti epäonnistui... Kiekko jäähän ja mennään 4 vs. 4, mutta se oli loppuu pian sillä pelikello kerkeää rullata vain 41 sekunttia, kun Jukka Hakkaraisen sulake pimahtaa ja hän lyö pelin ollessa poikki Haukkojen Tuomas Ilolaa poikittaisella mailalla suoran kasvoihin niin että veri lentää. Tuomari Laitinen päättä vetääkkin vetää ihan omaa linjaa ja antaa tästä päähän kohdistuneesta poikittaisesta mailasta vain 2min, joka oli ehdottomasti liian vähän. Kaikki tilanteen oikeasti nähneet, joukkuekannastaan rippumatta, olisivat laittaneet kaverin suihkun puolelle. Peli jatkuu, ensimmäisten jäähyjen päätyttyä Haukkojen 5-4 yv tuottaa tulosta kun Talas toimittaa lämärillä kiekon maalille ja Timo Suuronen toimittaa irtokiekon verkon perukoille ajassa 57.40. Maininnan arvoista on Suurosen komea tuuletus, kauden ehdottomasti komein! Tämä on vasta alkusoittoa, ajassa 58.06 pettää seuraavan lohipaidan hermo, kun Marko From taklaa törkeästi haukkapelaajan selästä pää edellä laitaan. Tästä oikeutettu 2+10 ja mies poistuu suihkun puolelle. Vielä 3 sekunttia enne varsinaisen peliajan umpeutumista tuomari Laitinen pääsee näyttämään kursseilla opittuja käsimerkkejä ja laittaa pienen torikokouksen jälkeen jälleen Salomonilla molempien miehen penkille. Eikä siinä viellä kaikki, erä loppuu ja taas on marttakerho pystyssä, tilanteen jälkeen Laitinen päättääkin antaa Jonni Talakselle 5+20 minuuttia keihästämisetä, Hakkaraisen hienon filmauksen ansiosta, huomioitavaa on että tuomari oli selin tilanteeseen eikä edes keskustellut asiasta linjatuomareiden kanssa. Talas suihkuun ja Haukat alivoimalle koko jatkoajaksi.

Jatkoaika alkaa merkillisesti, Peli aloitettiin 4-4 vastaan, aivan kuten pitikin, K-Vantaalla kumoutuvien jäähyjen lisäksi jäähyä jäljellä 6 sekuntia ja Haukoilla koko jatkoaika. Ajassa 60.06 olisi K-Vantaan pitänyt saada viides kenttäpelaaja jäälle ja päästä pelaamaan 5-4 ylivoimaa, vaikka pelataan jatkoaikaa, mutta jäähyaition toimitsija ei päästänyt ketään jäälle. Tästä nousi taas melkoinen torikokous, ja erätauolla mies pääs pois aitiosta. 4-3 ylivoiman seurauksena Mikko Kauinulainen pääsi kovan myllytyksen jälkeen sitten iskemään voittomaalin ohi Heikki Kokkosen. Ki-Va:lle arvokas jatkoaikavoitto ajassa 61.30!

Jos jotain prosenttia pelin jälkeen pitäisi laittaa niin ehdottomasti Haukat hallitsi peliä, varsinkin 1. ja 3. erää, ehkä tyyliin 50-20-30 voisi olla aika lähellä!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”